N E U T R A L E

Posted in Cosmetics

DSCF2168
Inte helt naturel obviously men sminket är minimalt. Lite neutralisering av färska ärr på kindbenen och rodnad runt näsan, blush, mascara, lätt ifyllda bryn (nyligen färgade och trimmade therefore hashtag perfection), vit kajal på vattenlinjen, läppbalsam och så får hudkrämet sköta glowen. Kanske en vanlig sminkning för många men en ytterst neutral för mig då jag tidigare till vardags kört på högt täckande foundation, full on contouring, lösfransar och rubbet. För mig är det en ganska big deal att jag går ut så på stan och känner mig helt okej med det för som jag sa var en vardaglig sminkning för mig förr betydligt mer. Under min utbildning på Makeupstudion gick jag oftast dit utan smink så till och med att gå fresh lika baby mitt i stockholm när det är som mest folk är något jag bara för 1 år sen inte kunde tänka mig. Vet inte exakt när men i samband när jag fick akne för många år sedan gick smink från en kul grej till ett behov för jag kände sånt obehag att vara utan. Så höll det på i många år trots att aknen försvann, såpass att allt som inbar att gå utanför dörren betydde att jag sminkade mig först. Då snackar jag om sånna saker som att gå och handla och t.o.m gå till gymmet. Visserligen inte contouring, fransar och hela paketet men fortfarande helt egentligen obetydliga saker att sminka sig för. Det handlade inte direkt om att jag var rädd för vad folk skulle tycka men dom få gångerna jag vistades hemifrån utan smink kände jag mig så oattraktiv att det framkallade stark ångest. Tänker jag tillbaka tycker jag det var så sjukt löjligt av mig men jag förstår varför jag tyckte och kände som jag gjorde, fanns ju underliggande saker som förklarade saken. Tack och lov gick behovet över till en vana att alltid sminka mig så även om det är konstigt så är det betydligt bättre att det är lust och inte ett måste. Sen dess har jag sminkat mig allt mindre och mindre medan smink har blivit en mer rolig grej igen. Dock händer det att jag har dagar så självkänsla är skitdålig och om en sminkning kan lätta på trycket är det det minsta jag kan göra. Nu gick det här inlägget djupare vad än jag först tänkte men det kan väl vara nyttigt att visa sig själv mänsklig ibland, right?
Not completely natural obviously but the makeup is minimal. Some neutralizing of fresh scars on the cheekbones and redness around the nose, blush, mascara, lightly filled eyebrows (recently dyed and trimmed therefore hashtag perfect), white eye pencil on the waterline, lip balm and the moisturizer takes care of the glow. Maybe a normal makeup for many but a very neutral for me since a daily makeup for me used to be foundation with full coverage, full on contouring, falsies and the whole package. For me it’s a pretty big deal to go out like that and be okay with it because as I said a normal makeup for me used to b a lot more. During my course at Makeupstudion I went without makeup mostly so to even walk around fresh like a baby in the middle of Stockholm is something I couldn’t imagine only a year ago. I don’t know exactly but as I got acne many years ago makeup went from a fun thing to something I needed because I fel to uncomfortable without. It went on like that for many years even though my acne cleared out to the point that everything that meant leaving home I had to to makeup first. I’m talking about things like going grocery shopping and even going to the gym. It was never about what I was afraid about what people would think but the few times I was away from home without makeup I felt so unattractive it gave me heavy anxiety. When I look back to those times I think I was being ridiculous but I understand why I thought and felt like I did, there were underlying things that explains it. Thankfully the need of makeup turned into a habit even though it’s strange it’s better for it to be a something I wanted rather than something I thought I needed. Since then I’ve worn makeup less and less while makeup turned into something fun again. Though it happens that I feel like utter shit and if makeup can ease the pressure it’s the least I can do.This post got a bit deeper than I first thought but I guess it’s healthy to show yourself as human something, right?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.