Ett sista inlägg som början på något nytt

ett inlägg av hlsofreak

Hej på er,
jag ska nu skriva ett inlägg som kanske kommer väntat med tanke på min frånvaro här på bloggen. Anledningen till min bloggpaus har varit att jag behövde mer tid utan dator och jobb. Även om jag älskar att blogga och sköta mina sociala medier så är det något som tar mycket tid. Och tro mig, jag har älskat alla timmar jag lagt ner på att skapa min blogg och hålla kontakten med er läsare här. Att jag fått dela med mig av mina egna recept, fotograferande, träning, tankar kring hälsa och allt annat… Det är fantastiskt!

Min blogg och mitt skrivande har fått mig att må bättre, tagit mig ur svåra perioder och givit mig helt underbara möjligheter. Kontakt med underbara människor, möten och samarbeten. Min blogg har gett mig så mycket glädje – och det är er förtjänst! Jag är så tacksam över varenda kommentar jag fått, alla läsarmail och all feedback. TACK!

Men jag har nu fattat beslutet att sluta blogga. Efter snart 4 år av bloggande känns det konstigt men jag tar nya steg i livet nu. Prioriteringar av mina högskolestudier, familj, pojkvän, vänner, träning och så vidare. Jag ser väldigt positivt på framtiden och ser inte detta som ett tvärt slut på min bloggkarriär. Kanske är jag tillbaka här snart igen, med nya erfarenheter..
Bloggen har varit en otroligt stor och viktig del i mitt liv under de här åren, vilket jag tror att det är svårt att förstå sig på hur om man själv inte bloggat en längre period. Det är ganska speciellt att skriva och dela med sig av varenda dag i sitt liv, sina tankar och mycket annat. Så detta är en stor förändring för mig.

MEN jag planerar att fortsätta driva min instagram (@hlsofreak) och hålla kontakten med er där framöver! Jag ser inte på detta som ett avslut, utan snarare än början.

Än en gång: massor av kramar,
Molly

Peanut-coco-raspberry cake

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak2

Hallon – kokos – jordnötter aka en drömkombo!

Det svåra med att baka utan ugn är att få konsistensen rätt. Att skapa ett recept som är enkelt och som kan frysas in utan att bli, ja: fryst egentligen. Att det inte blir en enda isbit som inte går att dela utan bara krånglar. En lösning på problemet är kokosolja, det i kombination med övriga ingredienser ger en perfekt textur.

En kaka som förvaras i frysen men kan skäras upp direkt när den tas ut utan problem. Perfekt konsistens från början helt enkelt.

Ni bara måste prova! 😀

/ Raspberries – coconut – peanuts a.k.a. a combo made in heaven!

The hardest part about baking with no oven is to get the consistency just right. To create a recipe that is simple to make and doesnt, well:  freeze. It is not supposed to be an ice bite that you can´t even cut into pieces easily. One solution to this problem is using coconut oil. That in combination with other ingredients makes the most perfect texture.

A cake that is supposed to be stored in the freezer but can be cut into pieces right away when you take it out. The perfect consistency all the way.

You just have to try this! 😀 /

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak6

PS! Jag använde mig av en form med avtagbara kanter som är bara 10 cm i diameter. / Note! I used a baking tin that´s only 10 cm in diameter.

springform liten_lagerhausPeanutbutter coco jelly cake_hlsofreak

BOTTEN / CRUST

2 dl havregryn / 2 dl oats

2 msk honung / 2 tbsp honey 

1/2 msk kakao / 1/2 tbsp cacao powder

En nypa salt / A pinch of salt

Instruktioner: / Directions:

Mal havregrynen till mjöl och tillsätt övriga ingredienser. Kör igen tills det börjar klumpa sig så att du kan trycka ut det i formen (täck gärna botten med bakplåtspapper först så att det inte fastnar). Ställ in i frysen så länge. / Mix the oats into oat flour add add the other ingredients. Go again until the ”dough” is sticky so that you can press it out in the bottom. Cover it with greaseproof paper first.

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak5
HALLONLAGER / RASPBERRY LAYER

Frysta hallon / Frozen raspberries

Instruktioner: / Directions: 

Koka hallonen och tillsätt eventuellt lite sötning om du vill. Låt svalna helt.  / Boil the berries and add some sweetener if you like.

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak4
FYLLNING / FILLING 

1 banan / banana

1 dl jordnötssmör / 1 dl peanut butter

1/2 dl honung / 1/2 dl honey

1/2 dl kokosolja / 1/2 dl coconut oil

1/2 tsk äkta vaniljpulver / 1/2 tsp bourbon vanilla powder

1 dl kokosmjölk (endast den tjocka delen) / 1 dl coconut milk (the thick part)

Instruktioner: / Directions: 

Mixa alla ingredienser till en slät smet och häll upp i formen upp till halva. Täck med hallonsås och häll sedan över mer smet. Jag fick lite smet över, den kan du enkelt frysa in i muffinsformar och äta som något fudge-liknande! 😀 / Mix all ingredients to a smooth batter and fill up in the baking tin. Add raspberry sauce and then more batter. I had batter left, you can pour it up into muffin cups and put in the freezer to eat as ”fudge”.

Peanutbutter coco jelly cake_hlsofreak3

Milk chocolate protein milkshake

Är inte milkshakes typ bland det bästa som finns? Som en post workout efter gymmet idag drack jag den här underbart goda i mjölkchokladsmak. Gjord på chokladprotein med mjölkchokladsmak då alltså, så himla god. Och så här enkel att göra, det finns till och med en film med receptet på min youtubekanal.

ProteinMilkshake_Hlsofreak3

2 dl is

2.5 dl mjölk

1.5 dl kvarg

15-20 gram proteinpulver

1 msk kakao

Steviadroppar

Mixa ihop, häll upp i ett stort glas och drick direkt! Det blir en väldigt stor milkshake bara så ni är beredda.. haha.

Ett stort tack

instagram comeback

Hej! Hur är det med er?

Jag vill börja med att be om ursäkt för min långa bloggpaus som till och med varade en kort bit in på hösten. Jag är tillbaka! Jag hoppas att ni är glada över att höra det. Och jag vill tacka för alla er som har hört av sig och frågat hur jag mår och varit nyfikna på varför jag haft en paus. Jag kan nog bara kort och gott säga att jag har behövt en paus och bestämde mig för att ta den för min egen skull. Och även stort tack till er som stannat kvar här, följer mig på min instagram och har haft ett otroligt tålamod! <3

Är ni glada över att se mig aktiv här på bloggen igen så släng jättegärna in en liten kommentar! Det skulle göra mig gladare än jag jag kan beskriva med ord!

Favoritkombon bröst & rygg

gym_mobilecheck_hlsofreak1

Hejsan!

Idag hade jag min sista dag för terminen med närvaro i skolan. Ett seminarie och nu ska bara sista tentan in på fredag också sen blir det jobb ett par månader framåt och ingen skola. Helt sjukt att ett av två år är avklarat! 😀

Efter plugg drog jag direkt till gymmet och wow vilket pass det blev! Först bröstträning med hantelpress, press i maskin och upward flyes. Sedan rygg med hantelrodd, latsdrag, kabelrodd, bred stångrodd & bred hantelrodd. Särskilt den sista fick jag GRYM kontakt i. Jag stod framåtlutad med stolt hållning och rodde upp hanteln med armbågen riktad rakt åt sidan. Överhandsgrepp då såklart!

Bröst och rygg är en grym kombo! Jag brukar börja med bröst och fokuserar alltid på basövningar för att öka i både styrka och massa. Mina armar har verkligen byggt på sig med den senaste tidens överkroppsträning. Känns så bra!

Oplanerad bloggpaus

Bärochgröten_hlsofreak11Bärochgröten_hlsofreak22Bärochgröten_hlsofreak33

Hej kära vänner! <3

Den här bloggpausen på nästan två och en halv vecka var långt ifrån planerad. Men av personliga skäl så blev det tyvärr så. Jag ber om ursäkt för frånvaron och jag är snart igång igen (och ni kommer att få en vettigare förklaring).

Just nu sitter jag uppkrupen i soffan hemma med syrran som är sjuk. Jag själv känner mig inte heller helt 100 och har inte gjort det på ett par veckor. Anledningen är oklar men jag har haft mycket huvudvärk vilket jag otroligt sällan har annars.. Dock har träningen flutit på bra ändå, jag har haft ont i vågor liksom. Min kropp har känts trött men när jag tränar så känns det hundra gånger bättre både under och efter passet. Så jag försöker att hålla igång helt enkelt. 😀

Fixade i ordning en underbar frukost denna morgon: proteingröt med nötsmör, färska hallon och blåbär samt Walden farms kalorifria chokladsås.

Bärochgröten_hlsofreak44Bärochgröten_hlsofreak55

Repost: Skippa ångesten på stranden!

Det är rent ut sagt tragiskt hur många, kanske främst unga tjejer, som styrs av ideal. Att det kan vara svårt att känna sig nöjd.. Det finns alltid saker samhället kan peka ut som inte bra nog. Det behöver inte sägas, det bara existerar någon form av rätt och fel som är totalt irrelevanta. För de berör inte vad som förtjänas att kallas hälsa! Att bara gå till stranden kan vara en stor utmaning för en ung tjej med dålig självkänsla. Därav vill jag dela med mig av detta inlägg nu när hetsen tyvärr är i full gång inför ”beachen 2016”…

På stranden syns våra kroppar på ett sätt som skapar stress och ångest hos allt för många. Alla har vi någon sorts teori i huvudet om vilka kroppar som hör hemma på stranden och får visas upp där. Men behöver man vara fotomodell (tänk alternativt: fitnessmodell) för att vara på stranden? Nepp, alla kroppar klarar av det – bombsäkert.

Ett utseende köper inte inre lycka. Det fungerar inte så. Jag ska inte säga att jag inte åker dit för att tänka som ovan. Och det är helt sjukt egentligen – hur vi kan sätta dessa krav på oss själva? Att träna och må bra handlar inte främst om att skapa förändring till något bättre. Att utvecklas – ja – men inte för att det som fanns innan inte dög.

Känn dig stolt över din kropp! Ingen annan kan säga till dig när du är hälsosam eller inte. Har du personligen känt att du funnit balans så har du det rätta. Kan du säga ”jag mår bra” och känner välbefinnande har du hälsa.

BE PROUD!

Never put a condition on loving yourself!

205f3048c6405b19d62e84ab281acf8f

Summery breakfast

Gröt med färska bär_hlsofreak22

God förmiddag får jag säga till er nu, jag sov verkligen ut idag. Jag ville passa på att göra det nu när jag inte hade någon särskilt tid att passa. Klockan är redan 11 men jag åt frukost för bara någon timme sedan och just nu sitter jag bara i soffan och myser. Jag ska in till stan för att plugga med två fina tjejer om ett par timmar men just nu bara vilar jag huvudet. Så skönt! Igår satt vi och pluggade på stranden i strålande sol men idag är det tyvärr för blåsigt.

Visst ser frukosten somrig ut med färska bär? Särskilt blåbär är det ju så stor skillnad smakmässigt på när de är frysta eller färska. Himla goda!

Gröt med färska bär_hlsofreak33Gröt med färska bär_hlsofreak44

Hasselnötssmör

Hasselnötssmör_hlsofreak1Hasselnötssmör_hlsofreak2Hasselnötssmör_hlsofreak3

Jag har aldrig gjort nötsmör på hasselnötter tidigare, men jag upplevde att det var väldigt mycket lättare än med exempelvis mandlar eller cashewnötter. Det tog inte lika lång tid i matberedaren och har inte ett lika hårt skal som mandlar. Helt perfekt!

Hasselnötssmör_hlsofreak4Hasselnötssmör_hlsofreak5Hasselnötssmör_hlsofreak7

8 dl hasselnötter / 8 dl hazelnuts

3 msk kallpressad kokosolja / 3 tbsp coconut oil

1/4 tsk salt / 1/4 tsp salt

1/2 dl kakao / 1/2 dl cacao powder

1 dl steviaströ / 1 dl stevia sprinkle

Instruktioner: / Directions: 

Kör nötterna i en matberedare och putta ner från kanterna då och då. Kör i omgångar. När det det bara är små smulor av nötterna och de börjar klumpa ihop sig (oljorna frisätts) tillsätter du kokosolja, kakao och salt. Kokosoljan gör att det stelnar ännu bättre! Kör till ett färdigt nötsmör, häll upp i en burk med lock och förvara i kylen. Det tar ett par timmar för det att stelna. / Mix the nuts in a food processor. Stop every now and then to put down the nuts that get stuck on the sides and go again. When the nuts are in really small pieces you can add the coconut oil, cacao and salt. Coconut oil makes it horden more and get a better consistency. Mix until the nut butter is ready, pour it up and store in fridge.

Hasselnötssmör_hlsofreak9Hasselnötssmör_hlsofreakcollage

Inget benpass & go-frukost

Kaseinpudding på gröt_hlsofreak11Kaseinpudding på gröt_hlsofreak33

Frukost: kaseinpudding med gröt, pumpafrön och hallon.

Hej på er vänner! Det blev inget träningspass igår alls. Jag kom iväg till gymmet senare än tänkt, och väl på väg dit kände jag mig plötsligt väldigt yr. Det bara sköljde över mig och blev inte bättre. Så jag satt inne på gymmet och väntade på att min älskling skulle träna klart innan jag körde hem igen. Var där i kanske en halvtimme haha. Nåja, när allt snurrar ska man självklart inte träna. Konstigt nog känner jag inte av det alls idag. Så ikväll blir det benpasset jag skrev om igår! 😀

Jag är så otroligt glad över att jag kan vara hemma idag och njuta av solen. Jag har en del att fixa hemma men det ska jag göra utomhus i det underbara vädret. Äntligen!

Kaseinpudding på gröt_hlsofreak22