Saker att göra i Bangkok

Jag älskar Bangkok och har varit där många gånger. Jag tänkte att jag skulle tipsa om lite bra saker att göra i Bangkok. Första tipset är Suan Rot Fai. Vid sidan av den mer kända Chatuchak helgmarknad är Suan Rot Fai eller Railway Park, en nordlig version av Lumpinee Park. Några små tunnland av grönt där Bangkoks invånare kan jogga runt på 3 kilometer spåret, lyfta vikter eller bara strosa planlöst bland de väl välskötta gräsmattorna medan ett resten av steden sitter fast i trafikstockning endast några meter bort.  En sjö dominerar parken och det finns trampbåtar för uthyrning. En orientalisk Serpentine. Men runt sjön finns en mängd olika träd och buskar som tillhör ett livligt ecosystem som gör sitt bästa för att överleva trots sin mindre lovande omgivning.

Kungen flod. En gång i tiden gav den majestätiska Chao Phraya floden och alla dess olika kanaler och vattenvägar upphov till stadens tidigare världsomspännande rykte som ”Venedig i öst”. Sedan grundandet av Siam nya huvudstad år 1782 av kung Rama I, till folket i Bangkok Chao Phraya River har varit en källa av skydd, handel, mat, nöje och tillbedjan. Även om många av flodens traditionella thailändska trähus har ersatts av moderna skyskrapor och hotell, kommer floden alltid att vara källan till allt liv för Bangkoks invånare.

Jag vanligtvis inte ett fan av djurparker. De kraftfulla och vackra vilda djuren begränsas av trånga och hemska burar som ger mig lust att storma in till närmaste zoo och släpp de mäktiga djuren fria. Men under en lång tid hade mina thailänska vänner övertygat mig att besöka Dusit Zoo. ”Du måste gå,” sa dom. ”Det är så underbart.” Slutligen gav jag vika för min nyfikenhet och åkte till zoot. Och jag måste säga att det var en fantastisk upplevelse. Missa inte detta om du ska till Bangkok!

Om du ska boka en resa till Bangkok kan du antingen välja mellan olika paketresor eller så gör du som de flesta och bara bokar flyg till Bangkok vilket jag också rekommenderar. Det blir ofta billigare och smidigare då det går att billigt boende på plats i Bangkok.

Det var lite av mina favoritställen i Bangkok, jag hoppas du får möjlighet att besöka den mäktiga staden så fort som möjligt!