#Blogg100 – dag 5 – se det stora i det lilla

Här kommer tips 2 av 8 från mig som kan göra dig lyckligare.

Min mormor sa alltid se det stora i det lilla, detta har jag försökt följa under åren. En del jag möter tycker det är löjligt. Jag kan uppskatta en mysig lördagsfrukost i hemmets lugna vrå mer än en utekväll med vännerna. När jag sitter en lördag med min lilla familj kan jag känna en enorm glädje att jag har min familj och att vi är tillsammans just nu, just här. Om du inte känner så ska du inte intala dig att känna så, det blir liksom inte på riktigt då.

Många säger att vi inte kan vara lyckliga när vi har det jobbigt och tungt i livet. Det är inte sant, det går utmärkt att vara lycklig trots att livet är jäkligt tufft. Konsten att vara lycklig består i att göra sina glädjeämnen enkla. Jag brukar stanna till och se vad jag faktiskt har nu och här, runtomkring mig i vardagen. Jag försöker ständigt att inte ha fokus på det som befinner sig längre bort och på det som kommer, då missar jag mycket nu och här. Det är inte värt det.

 

 

9 Kommentarer

 1. Jag brukar också försöka att leva efter det. Att alltid hitta glädje i det lilla. Jag tror att när vi ser tillbaka på livet är det inte de stora sakerna, som bara händer nån gång ibland, vi uppskattar mest utan det lilla i vardagen vi kommer att minnas med glädje.

  1. iawiria säger:

   Ja, precis så tror jag också. Det är just det som vi kommer minnas när vi tänker på livet.

  1. iawiria säger:

   Verkligen, hon var helt underbar

 2. Stella Scott säger:

  Du sätter verkligen fingret på en springande punkt här. Själv går jag genom en väldigt tuff period i livet just nu, och samtidigt är jag lycklig. Jag tror det också handlar om att ha en inre kärna som förblir oberörd, för att vårt naturliga tillstånd är att vara lyckliga. Eller som någon sa ”människans naturliga tillstånd är en känsla av lätt eufori”. Det är många år sedan, men har följt med mig sedan dess. Längst där inne någonstans är jag alltid lätt euforisk! 😀

  1. iawiria säger:

   Precis så känner jag, jag har under två års tid genomgått en jobbig period i livet men hittar ständigt lyckan i vardagen.

 3. minike säger:

  Exakt 🙂 … Bara för att man har det tufft och känner att saker och livet kan vara jätte jobbigt så kan man fortfarande vara lycklig och känna sådana känslor. Att känna känslor inom ett område behöver inte utesluta att man känner samma känslor över lag. Jobbig dag behöver inte göra att man är totalt olycklig. jag håller med att det viktiga är att man kan må bra i det stora och se det stora i det lilla. Kloka ord som din Mormor sa. För mig handlar det om att känna, ha känslan. Känslan i att det är roligt att städa och tvätta mm. Kan man göra saker för att man vill och känner för det så hamnar de inte i cirkeln med de sakerna som är tråkiga. Jag tycker något är tråkigt hmm hur får jag det till att bli något som jag tycker är roligt. Jag försöker hitta känslan i det tråkiga det bästa i det som är tråkigt. Som med städning .. jag tycker det är roligt för jag ser bilden och försöker nå känslan av hur det ser ut och hur det känns när jag har städat när jag städar. Det gör det lättare. Tack för ett mycket intressant inlägg 🙂 Du är Toppen !
  Kramiz 🙂

  1. iawiria säger:

   Åhhh så glad jag blir för din fina respons på det jag skriver. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.