Lunch på Solglimt Cafe i Löderup 

Vi åt en mysig lunch på Solglimt Cafe & Butik idag som ligger på Löderup Strandbad. Ett mindre café som ligger invid parkeringen som serverar sallader, grillade smörgåsar,bakverk och glass. Allt kändes väldigt nybakad och närodlat. De säljer även bär och frukt från närliggande bondgårdar.  Vi satt ute på altanen och åt vilket kändes väldigt exotiskt i denna värme. Jag åt en vegetarisk sallad med hommous medan övriga i mitt sällskap åt smörgåsar. Mycket gott! 

Fortsätt läsa

Löderup Strandbad 


Första hela dagen här i Österlen och här är vädret strålande fint.  Det känns som rena medelhavsklimat ju. Just nu behövs inte Grekland för att fylla behovet av sol! Vi åkte till Löderup Strandbad på förmiddagen.  En lite mindre strand med stugor ,minigolf,café och som sagt en lite mindre strandplätt som är barnvänlig.  Vi har inget stort behov att ligga flera timmar på stranden efter alla veckor i Thailand,utan vi nöjer oss med ca 2 timmar. Lite bad,lite lek och lite sand mellan så är vi nöjda och glada ! 

Vi glömde dock att ta med strandleksaker till barnen så det går bli morgondagens måste att köpa. Man kan ju inte hänga på stranden utan hink och spade ju! 

Det var fint här i Löderup men jag gillar Sandhammaren bättre.  Det blir nästa strand vi åker till. 

Fortsätt läsa

Morgon från Peppinge! 

God morgon. Vi är nu nere i Skåne och Österlen hemma hos min pappa.  Vi kom fram igår eftermiddag efter drygt 7 timmar i bilen. Hela redan gick över all förväntan. Barnen höll sig lugna och nöjda hela resan. Tack och lov! 

Idag vaknar vi upp till strålande väder så ny drar vi till stranden! 

Fortsätt läsa

En så kallad mellandag 

Dagen har ägnats åt att packa inför Skåne imorgon,göra några ärenden  och bara vara hemma. En sån där mellandag helt enkelt. Barnen har lekt ute på gården och jag har kollat på några dagserier på tv:n. 

Nu på eftermiddagen tog jag mig ut på en långpromenad. Det var varmt och svettigt men ändå väldigt skönt.  Skönt att komma ut själv en stund. Sträcka på benen och använda kroppen igen efter ha legat på en solstol i många veckor. Mer av denna vara tack! 

Fortsätt läsa

Vägning och frukost 

God morgon. Jag ställde mig på vågen nu på morgonen. Intressant att se vad en månad i Thailand liggande på en solstol kan göra. Och ja,det kan göra en hel del för kroppen. Inte katastrof men ett par kilon uppåt blev det. Så nu blir det att gå tillbaka till det normala : på med min Fitbit (aktivitetsarmband),dra ner på socker,ut och springa/promenader  och sånt. Jag som går igång på utmaningar blir genast taggad ! 

Till frukost idag äter jag overnight oats med ett berg av färska bär samt två kokta ägg. Världens godaste frukost ! 

Fortsätt läsa

Nytorget och Urban Deli 


Vi har en riktigt härlig sommardag i Stockholm. En sån där dag som inte kommer ofta. Njuta njuta njuta är vad som gäller. 

Vi åkte in till Södermalm och Nytorget i eftermiddags.  Vi hängde i lekparken på Nytorget och åt sedan middag på Urban Deli: en härlig rosa drink, rökta räkor och en tallrik charkuterier.  Jag åt som om det vore den sista måltiden,men det var ju så gott! Nästan det godaste jag ätit på mycket länge. Eller varför säger jag nästan ? Det var det godaste jag ätit på väldigt länge! 

Väl inne i stan passade jag även på att spana in utbudet av Pokemons.  Södermalm visade sig vara rena paradiset ju! Pokestop i varenda kvarter och pokemons överallt.  Wihooooo! 

Jag älskar dessa härliga sommarkvällar i stan. Lugnare tempo ,härliga parker att hänga i och skönt tempo. Juli är ju den bästa månaden i Stockholm..

Fortsätt läsa

Det är ett hårt liv 

På lite svenskt vis tänker vi ”bäst att passa på när det är fint väder ”, så det blir stranden idag. Precis som alla andra dagar de senaste 4,5 veckorna!  Igår gjorde vi Velamsund och idag blir det Södersved på Ingarö. Hårt liv vi lever. 

Fortsätt läsa

Jetlag

God morgon.  Morris väckte mig kl 04,45 imorse. Jag försökte få honom att somna om men det var lönlöst.  Det var bara att kliva upp.  Jetlaggad? Jajamensan. 

Så nu sitter han i soffan och tittar på barnprogram medan jag sitter här i köket och kollar på Shetland. En ny kriminalserie jag hittat. Nog för att det räcker tidigt att kliva upp vid 05 men nog är det mysigt att följa hur dagen sätter igång utanför fönstret! 

Fortsätt läsa

Ute för jakt på Pokemon 

Jag behövde underhålla våra barn med något nu på eftermiddagen. Niklas mår lite risigt idag och på eftermiddagen höll barnen på att riva hela hemmet på grund av rastlöshet, så jag tog med dem ut för jakt på pokemons! Det blev en så kallad pokemonpromenad. 

Barnen hatar ordet promenad men med hjälp av pokemon kan jag numera få ut dem. Himla smart ju! 

Här i Björknäs finns hela tre Pokestop, ett gym (jag är dock bara på level 3 än så länge ) och en hel del pokemons. Det kan därför bli en bra jakt ju.  

 Vi hann även besöka två lekparker.  Jag nöjd. Barnen nöjda. 

Fortsätt läsa