Skolfröken vs Mamma

image

Här har ni en typisk outfit-dag i mitt liv. Dagtid är jag klädd ”business casual ”enligt min arbetsplats regler men så fort jag kommer hem byter jag om till mina mjukisar.  Jag gillar dessa kontraster! Jag har arbetat på många olika arbetsplatser med olika klädkoder  (uniformer eller icke ) men det är så här jag trivs bäst.

I skrivande stund har jag tagit en kort promenad för att handla en sallad att äta till middag. Barnen är hos grannarna (igen) och Niklas är sen hem. Sallad it is! Precis som the Kardashians som bara äter sallader ur plastbyttor.  Har ni noterat det ?

Fortsätt läsa

Hurra för lekande barn!

image

 

 

Jag älskar det faktum att bägge mina barn ÄLSKAR att LEKA. Ingen av dem är fast i dataspel eller ipads utan här ska det lekas. Och det är något vi uppskattar jättemycket. Jag tycker barn i denna ålder ska leka som prio ett. Att sitta med en ipad kan de få göra korta stunder när de behöver lugnas ner eller är sjuka. All annan vaken tid ska ägnas åt annat.

Det är mycket roll-lekar, fantasilekar och liknande. Gärna att man ska klä ut sig, eller bygga upp olika världar med möbler,gosedjur och annat. Eller så hittar dem en sten, eller pinne som genast får liv!  Lykka kan få sånt abstinensbesvär om hon inte fått leka på några timmar. I desperat jakt efter en lekkompis ringer hon på alla grannbarn i hopp om att hitta någon att leka med. Morris däremot kan gärna låsa in sig på sitt rum och leka med sina gosedjur i flera timmar. Helt själv.

Tycker dina barn om att leka?

Fortsätt läsa

Idag är jag värd detta…..!!

När bägge barnen väljer att äta middag hos grannarna öppnar sig dörren för en bensträckare för mig innan nattning. Se på tusan ! Jag tackar och tar emot.

image

En 30 minuters promenad i kvällssolen med Mordpodden i öronen. En helt perfekt avslutning på dagen som även innehållit Idrottsdag på jobbet hela förmiddagen. Phu!

image

Idag skrapade jag ihop hela 18187 steg.  Jag är nu värd en kväll med datorn på magen !

Fortsätt läsa

Att göra inför avresa

När livet går i 180 just nu med jobb,barn och olika aktiviteter behövs en ”att göra-lista” inför Thailand. Sakta men säkert kan vi bocka av alla punkter på listan,som att fixa nytt pass till Morris. Hans pass må gälla i ytterligare ett år men det känns bra att göra ett nytt nu då han var bara 2 månader gammal när hans nuvarande gjordes.  Han ser inte riktigt ut som på bilden längre kan jag lugnt säga.  De senaste gångerna vi åkt har gränspolisen på flygplatsen rynkat lite på pannan faktiskt. 

image

Så idag bockar vi av första punkten på listan. Pass är fixat och kan hämtas ut inom en vecka! På min Instagram kan ni se hur bilden på nya passet ser ut! Jag heter @nacka_mamma .

Nästa punkt på listan är att boka parkering på Arlanda och köpa Solfaktor.  Hepp hepp !

Fortsätt läsa

Gott med mousserande efter ett lopp!

Den största belöningen igår efter Vårruset var nog när Lindemans delade ut mousserande vin längs promenaden från Frescati till tunnelbanan vid Universitetet. Det var väldigt lättdrucket, friskt och gott! Precis vad man vill ha ju! Jag tror vi roffade åt oss fyra glas under den korta promenaden. Snacka om glada vinpimplande mammor lixom……

image

image

 

Självklart var detta mousserande lågt på alkohol, så ni behöver inte vara oroliga.  

Fortsätt läsa

Jag gjorde det! Vårruset är klart!

Ikväll befinner jag mig i ett skönt lyckorus efter ha sprungit Vårruset 2016! Kvällen har bestått av skön stämning med en massa glada tjejer och kvinnor vid Frescati. Tillsammans med Jenny och Ämma deltog jag i ett mycket roligt lopp !

image

Vädret var på topp. Inte för varmt men heller inte kallt. Vi hade kvällssol och behaglig temperatur.  Det var försommar när den är som bäst.

image

Vi startade tillsammans men väl igång spridda vi ut oss. Det är mycket folk i spåret och under den första kilometern handlar det mest om att armbåga sig fram. Men sen kan man springa i sin vanliga takt hyfsat. Resultatet blev därför inte rekord. Men vad gör det ? Det är ju en folkfest ! Och jag sprang under hela loppet utan paus. Mycket bra.  Jag var dessutom inte döende när jag kom i mål. Jag kände mig stark.

image

image

Väl i mål fick man en medalj tillsammans med en liten påse med snacks och dryck.  Det smakade mycket gott. Även medaljen !

Jag är så nöjd med min prestation och att jag genomförde loppet.  Just detta lopp är lite som ett mål för mig och denna vinter & vår.  Det är ju det här jag har siktat efter hela våren.  Nu är jag i mål !

Nu siktar jag in mig på ett nytt mål och det är nog Topploppet i september. Någon som är på med mig ?

Fortsätt läsa

Proteinchips!

Jag har fått hem en låda med proteinchips från Gymgrossisten att testa. Märket heter Conscious ChefJag gör ju mitt bästa för att hitta nyttigare och bra mellanmål att äta istället för att trycka i mig mackor eller liknande. Jag är ju en liten sockerråtta som älskar chips, godis och sånt. Att då få testa dessa chips är jättebra!

image

Chipsen är baserade på soja och mjölkprotein. Varje chips är riktigt tunn och krispig. De kommer tre olika smaker: salt&vinäger, barbeque samt ost&lök. En liten påse innehåller 45% protein och endast 92 KCAL.

 

 

 

 

 

 

image

.
image

image

 

Jag har hittills testat Salt & Vinäger samt Ost&Lök, och båda smakerna var riktigt goda. Till och med mina barn tyckte om Ost&Lök som fick smaka ett varsitt chips. Det är mycket kryddning på varje chips. Vilket är bra för jag tycker inte om när smaken av soja tar över.  Jag tog en påse efter träningen häromdagen och jag blev faktiskt mätt på en påse. Jag stod mig fram till middag ca 1,5 efter träningen.

Jag gillar små smarta påsar som kan agera mellanmål när nöden faller in. Eller att bara ha i väskan! Det är ju så lätt att ta till något sockrigt när man får blodsockerfall på eftermiddagen, eller man ”glömmer” mellanmålet och blir desperat efter mat.

Jag gillar ärligt talat denna produkt, och kommer beta mig genom hela kartongen sinom tid. Tummen upp!

 

Inlägg i samarbete med Gymgrossisten

 

Fortsätt läsa

Rakt in i kaklet !!

God morgon.  Vi inleder en ny fullspäckad vecka. En vecka som bjuder på Vårruset 2016 ikväll, fixa pass hos polisen till Morris imorgon , utvecklingssamtal för Lykka på onsdag , Drop-in fika på fritids på torsdag, BBQ med jobbet på fredag och till sist kalas på lördag för barnens kusin. Jag tror inte vi har något inbokat på söndag.  Än.  Phu!!

För ett år sedan vid denna tidpunkt var vi på Korfu på semester. Vi är så långt borta det nu. Nu kör vi rakt in i kaklet innan sommarlovet börjar om 3,5 vecka !

image

Igår såg Lykka ut så här när vi åkte till Sats. En gång prinsessa alltid en prinsessa… sötis!

Fortsätt läsa

Mycket tid och slit lönar sig. Det tar bara lite tid !

Imorgon väntar Vårruset 2016 för mig.  Därför blev dagens träningspass på SATS Sjöstaden  ett överkroppspass. Allt för att undvika träningsvärk i benen! Förutsättningarna måste ju vara ultimata för att kunna springa ju.

Först och främst blev det kondition på löpbandet. Snabb promenad med lutning. Jag började på 0,5 lutning och stegrande sedan uppåt med jämna mellanrum. I slutet var jag uppe på 5,0 i lutning.

Därefter rygg,axlar ,biceps,triceps och lite annat för överkroppen.

image

Imorse mätte jag midjemåttet igen. Nu är jag faktiskt nere på den minsta mätningen sedan efter graviditeten med Morris. Hurra !  Halleluja ! Prisa Gud! Och allt sånt.

Jag har sedan två veckor tillbaka,med hjälp av Lost To Health PT,dragit ner på mina storlekar på portioner och fått in mellanmål. Istället för att äta en ganska ordentlig mellanmål på kvällen äter jag nu frukt. Jag som alltid frossat i typ fil med müsli på kvällen har ställt om magen och nöjer mig med frukt. Dricker dessutom mycket vatten över hela dagen.

Vad gäller träning har jag börjat lyfta mycket tyngre . Jag lägger helt enkelt på mer kilon! Jag är inte så svag och mjäkig som jag tror. Jag kan mycket tyngre!!

Mycket slit lönar sig banne mig. Det tar bara lite tid.

Är du sugen på att träna med PT-Online kan jag tipsa om Lost To Health PT som ger mina läsare 30% rabatt på ett valfrit träningsprogram med dem! Gå in och spana! Koden är ” IDAMARIA2016 ”

Fortsätt läsa

Jag är ingen lekande mamma !

I vår lekpark bakom huset finns ett litet skogsparti. Innan det sattes upp staket var det lite läskigt att låta barnen leka här för man man var rädd att de skulle ramla ner för stupet ner till Skurusundet men med påtryckningar av media har det satts upp staket.  Tack kommunen för det !

Nu på förmiddagen hängde jag och Morris här. Vi byggde vidare på kojan som finns här,plockade blommor och bara hängde. 

image

image

Jag är egentligen sämst på att ”leka” fantasilekar med barn. Jag tycker ju det är så tråkigt. Men jag har märkt att fungerar utmärkt att bara sitta där i mitten av leken så leker barnen själva ändå.  Är man bara ”där” så är de nöjda.  Man kanske får hålla i en pinne eller blomma åt dem i leken men det är allt.

image

image

Jag kanske är astråkigt mamma som inte involverar mig mer i barnens lek…men så är det. Jag är bättre på annat i föräldraskapet !

Fortsätt läsa