På Arlanda ! 

Nu är vi ute på Arlanda och semestern kan börja! Vi har checkat in på Clarion Hotel Arlanda som ligger i Sky City på flygplatsen. Här ska vi bo i natt så kan vi bara promenera till terminal 5 tidigt imorgonbitti.  Flyget går redan kl 07,15 imorgon så det blir en tidig start.  Vi hade rena turen som blev uppgraderade till en svit! Ni kan se en film från sviten på min Instagram  ( @theidamaria).

Nu ska vi äta middag. Vi hamnade på O’learys i Sky City.  

Fortsätt läsa

Reklamsamarbete: HBO – Big Little Lies

Detta inlägg är reklam men med mina åsikter.

Som ni redan vet om älskar jag att titta på serier. Jag skulle själv vilja säga att jag är en riktigt seriejunkie som gärna spenderar mina kvällar i sängen med datorn på magen och bara plöjer serier. Gärna deckare, spänning och drama. Eller varför inte polisserie/sjukhusserie. Jag ser exempelvis på alla serier som tar plats i Chicago.

Jag har dock på sistone varit utsvulten på serier att titta på. Det är många serier som har uppehåll eller bara helt hux flux slutat gå. Att bli av med en bra serie, eller se klart på en serie, är lite som att skiljas från en kär vän. Inte sant? Man blir ledsen och känner sig helt tom inombords. Vad ska man titta på nu då?!

Nu har jag fått nys om en ny serie som ska börja sändas på HBO. Och av att bara läsa rollistan med skådespelare så känner jag hopp om livet. Jag säger bara Nicole Kidman och Reese Whiterspoon! I en serie lixom!

Det här ska vara en mörk komediserie som heter Big Little Lies. Reese Whiterspoon och Nicole Kidman spelar två mammor i en amerikansk småstad som till synes lever det perfekta livet. Men så flyttar en ensamstående mamma in i grannskapet och då förändras livet i idyllen. Det lovas små vita lögner, historier om ex-män och styvmödrar och skandaler!

Serien känns välgjord och annorlunda, och det gillar jag!

 

I detta inlägg förekommer reklam från HBO.

 

Fortsätt läsa

Resfeber de luxe

resfeber

 

 

Jag tror jag lider av resfeber. Var länge sedan jag kände av det. Känns nästan lite barnsligt det hela ju!

I natt vaknade jag upp flera gånger. Visste inte vart jag var, vad klockan var eller vilken dag det var. Hade svårt att somna om, och sov sedan oroligt. Väl nu i vaket tillstånd har jag svårt att fokusera. Det är som att hjärnan redan gått på semester och jag vill inget annat än att det ska bli onsdag eftermiddag.  Tiden går så långsamt!

Ikväll har jag fullspäckad schema över allt som måste förberedas:

  • ordna Storytel på Lykkas mobil så hon kan lyssna på ljudbok. Kanske även till Morris om han är intresserad.
  • ladda ner filmer offline på våra ipads
  • packa ned det sista i resväskorna
  • packa neccesärerna
  • lägga fram biljetter och pass
  • tömma mobilen på bilder så jag kan fota mycket
  • ladda upp alla ipads
  • jag ska måla naglarna
  • ? (kommer säkert på mer sen)

 

Fortsätt läsa

Nu börjar det synas tycker jag 

Jag mötte upp Ämma på Sats i Sickla efter jobbet idag. Jag kände mig redo och pepp för ett pass. Ämma likaså efter ha legat sjuk hela förra veckan. 

För mig blev det först 25 minuter på löpbandet med uppförsbacke.  Successiv Höjdökning hela tiden i powerwalk takt. Jag gillar det!  Därefter styrka för hela kroppen: Squats med kettlebell på 16 kilo, utfallsgång,biceps med hantlar,olika maskiner för rygg/bröst/axlar m.m. Avslutade med mage på mattan. 

Idag blev det ett längre pass än vanligt. Vi var nog igång i 75 minuter. Det är bra jobbat ! 

Efteråt åt vi middag med våra karlar på Sovel. Mycket trevligt! 

Fortsätt läsa

Snart!

Äntligen är veckan kommen. Veckan vi har väntat på sedan i mitten av november. Det var då vi bokade vår resa till Egypten. På torsdag åker vi!

Men det är på torsdag det. Vi ska överleva tre arbetsdagar först. Men förhoppningsvis går de fort. Och på onsdag checkar vi ut ordentligt för att inta semestermood då vi checkar in på hotellet på Arlanda. Det ska vi så skönt att koppla ner jobbdatorn på onsdag eftermiddag och köra ut till Arlanda redan då. Längtar!

Ikväll har vi barnvakten precis som vanligt så jag ska till Sats efter jobbet. Ett sista gympass innan resan. Sedan bli det middag på nån restaurang i köpkvarteret.

wpid-20151226_083250.jpg

hit ska vi igen: Jaz Aquamarine, Hurghada, Egypten. 

Sist var det december. Nu hoppas vi på liiite varmare temperaturer än sist. Även om det var alldeles lagom sist.

Fortsätt läsa

Jag har tvättat Goplae i tvättmaskinen 

På torsdag åker vi till Egypten och då behöver barnen ha med sig sina sandaler. Så igår plockade jag fram deras sandaler från Goplae som de hade förra sommaren.  De har stått i garderoben sedan dess. Alldeles smutsiga och grusiga.  En första anblick på dem och jag kom på att dessa kan man ju tvätta i maskin! 

Bestämde mig därför att göra det. Aldrig testat förut.  Mycket spännande.  Här förstår man hur ”spännande ” liv jag lever just nu. Blir helt exalterad av att tvätta två par skor i en tvättmaskin.  Ribbad är hög… 

Nåväl.  In med skorna i maskinen. Ni som följer mig på Instagram fick se en film av detta. 

Så här såg de ut innan tvätt. För att ha varit använda en hel sommar så är de riktigt fräscha. Som skor från Goplae brukar vara.  Inte alls nötta framtill vid tårna som sandaler brukar vara.  Men såklart smutsiga och gråa efter all sand,grus och gräs. 

Här har ni dem efter en tur i maskinen. Så mycket fräschare och rena! Tänk vad lätt detta var då. 

Jag tvättade dom i 30 grader och med handtvätt som program,kan jag tillägga. Jag tog även ut sulorna och la dem lösa i maskinen tillsammans med skorna. 

Nu är sandalerna redo för Egypten! 

Fortsätt läsa

Countdown 

Det närmar sig med stormsteg.  Nästa torsdag flyger vi till Egypten för en veckas semester.  Dagarna innan är fullt sjå med livet så redan idag börjar jag packa. Planen är att imorgon söndag ska allt vara klart. Endast necessären ska läggas i när det väl är dags.  

Så idag tvättas det och plockar fram sommarkläder.  Jag gillar sånt här och går genast in i min bubbla. Projekt packning pågår ! 

Fortsätt läsa

Pumpin´ iron!

Det var osäkert om jag skulle ta mig iväg till gymet efter jobbet idag. Jag har nämligen ont i en höft just nu. Eller snarare IDAG. Det kom i morse; jag tror en nerv är ikläm, och det strålar ner i benet. Under förmiddagen kunde jag inte ens sitta eller böja mig framåt. Bara att stå var en pärs. Aj aj aj. Men efter lunch lugnade det ner sig. Då kunde jag åtminstone sitta igen. Och det gjorde inte lika ont längre.
Så jag bestämde mig för att gå och träna ändå. Ska man vara fin får man lida pin, ni vet.

Eftersom träningen inte stått högst upp på priolistan denna vecka fick det bli ett rejält helkroppspass: ben, rumpa, biceps, triceps, axlar, bröst, rygg och mage. Jag som inte var så pepp på väg dit fick faktiskt ett riktigt bra pass! Pumpade på rejält!

 

Fortsätt läsa

Aquadental

Jag har förskräckligt fula tänder. Jag har nämligen två vampyrtänder som sticker rakt ut, och som dessutom inte växt ut ordentligt så de är kortare än de andra tänderna. Som yngre hade jag komplex för detta och lärde mig att le utan att visa tänderna. Nu som vuxen har jag lärt mig att leva med detta och tänker inte så mycket på det. Men fortsätter le utan att visa tänderna!

Självklart funderade jag på att skaffa tandställning som tonåring. Och jag var på gång att få det. Jag kom så långt att jag blev remitterad till expert och var på ett första besök där de tog bilder och kollade munnen. Men när jag väl fick veta vad jag behövde göra för att få tandställningen bangade jag. Jag var då 17 år gammal och ville inte dra ut FYRA tänder (innan ens tandställningen sattes in..) och sedan gå runt med räls både uppe och nere, plus en massa gummisnoddar fästa överallt!

Jag blev skrämd till livet helt enkelt. Och hoppade av det hela.

Självklart kan jag idag tycka att det är synd att jag inte gjorde det, och det är ett av skälen till att jag har valt att skriva detta med Aquadental. Idag hade jag gärna velat ha snygga tänder.Och jag hade ju överlevt denna pärs. Det trodde jag inte då såklart.  Men vad vet man om livet som 17-åring?

Skulle man som vuxen vilja fixa tänderna med tandställning, skalfasader, tandimplantat eller annat finns Aquadental. Här görs det allt som har med tandvård att göra. Kanske vore något för mig?!


	
Fortsätt läsa

Barbour 

Här om dagen tyckte jag att jag hade förtjänat mig en ny vårjacka. Så sagt och gjort;en ny jacka inhandlades på Thernlunds i Nacka Forum. Ut kom jag med en alldeles egen Barbour! 

Jag stod länge och väl och velade mellan modellerna och färgerna.  Passar jag i skärp? Ska jag ta en svart eller blå? Hmmm…livet svåra frågor ju. Nu blev det denna pch jag är så nöjd! Nu får det bli vår på riktigt! 

Fortsätt läsa