Vardag is back!

20170821_104509.jpg

Måndag är här. Idag börjar allvaret i vår familj. Från och med idag är alla tillbaka på skola/förskola/jobb. Dock sätter de flesta fritidsaktiviteter igång först nästa vecka, så eftermiddagarna är lugna denna vecka. Den här hösten står det dans, gymnastik, fotboll och simskola på schemat för barnen. Två aktiviteter per barn. Det räcker gott och väl.

Idag stänger vår förskola tidigare än vanligt på grund av möte det får jag inte glömma bort!

Fortsätt läsa

Skolstart!

Idag är det ÄNTLIGEN skolstart för Lykka. Världens längsta sommarlov är nu slut och idag börjar hon tvåan. Hon är så förväntansfull och lite nervös. Det ska bli kul att träffa alla kompisar igen, och hennes lärare.

Se så cool hon är i sin nya skinnjacka och sneakers. Hon blir allt bättre på att matcha sina kläder. Borta är blandningen prickigt – blommigt och randigt huller om buller. Nu förstår hon det här med att matcha. Skönt!

Det här är hennes nya sneakers i silver. De kommer från Skopunkten. Jättesnygga ju!

Fortsätt läsa

Löwengrip Care & Color

Jag hamnade framför en livesändning från LCC på Insta-Story. Jag älskar livesändningar där. Så intressant att lyssna på experter som svarar på frågor och berättar om sina produkter och annat. Just på Löwengrip Care & Color presenterades deras ansiktsprodukter och besvarade frågor från följare. Jag fick en massa nyttiga tips dom jag genast tog till mig. Bland annat att man SKA skölja/ tvätta ansiktet på TVÅ gånger varje gång man tvättar ansiktet. Morgon som kväll. Första gången tvättas ansiktet på ytan- man tvättar bort smink bland annat. Men det är först vid andra tvätten som det går in längre ned i huden och tvättar rent ordentligt och sköljer bort orenheter. Det visste jag inte! Sagt och gjort, nu tvättar jag ansiktet med ansiktstvätt två gånger per gång.

Min ansiktsrutin :

1: Facial Cleanser – ansiktstvätt x 2 ggr.

2: Facial Mist – ansiktsvatten på en bomullstuss

3: Facial Serum

4: Facial Cream – dag – och nattkräm

Mitt ansikte är lent som en bebisrumpa, återfuktad och fräsch som en nyponros. Det är väldigt länge sedan min hud mådde så här bra. Jag får fuskat en del under sommaren, vilket jag fått söta för. Men nu är det ordning och reda som gäller.

Fortsätt läsa

Söndag

Söndag. Swisch så den och nu är den och helgen slut. Vad hände? Vi började som sagt morgonen på närakuten. Resten av dagen spenderades hemma. Jag har jobbat lite, i form av att läsa en bok som jag ha i min undervisning. På eftermiddagen begav jag mig ut för intervaller på idrottsplatsen. Idag stod det korta intervaller på schemat: 10 x 1 min med 30 sekunders vila mellan dem. Innan och efter rask promenad på 10 minuter vardera. Skönt pass må jag säga. Jag gillar intervaller!

Nu är det kväll och ska Netflixa. Vi hörs imorgon!

Fortsätt läsa

Öronen igen….

Hon har det inte lätt just nu. Öronen krånglar. Hon har haft ont i ena örat sedan vi kom hem från Bali. Till och från i två veckor nu. Och under det senaste dygnet har det blivit värre. Måste äta Alvedon för att smärtlindra. Men inte ens det fungerar när hon ska sova. Det gör ont hela tiden.

Att ”bara” ha ont, utan feber eller förkylning, tas inte allvarligt hos sjukvården tyvärr. Jag fick ringa både igår och idag för att bli tagen på allvar.

Imorse fick vi tid på närakuten. Läkaren tittade i örat och frågade på en gång om hon sedan tidigare har nedsatt hörsel, och det här hon ju. För mycket riktigt; hennes hörselgång (eller något sånt) har tryckts ihop igen, och hon är är röd och irriterad.

Nu blir det Kåvepenin i fem dagar samt börja tryckutjämna öron igen varje dag. Jag måste även ringa hennes vanliga öronläkare för att boka en tid.

Vi som kämpade med hennes öron hela vintern. Är det sämre igen nu?

Fortsätt läsa

Travel Addict

Vi hängde lite på Södermalm igår. Vi gick till Bondens Marknad bland annat för att köpa lingon. Hit går vi varje år för att köpa grönsaker, så mysigt. Tyvärr fanns inga lingon. Dålig säsong?

Vad tycker ni om min tröja med texten Travel Addict? Passande va?! Jag köpte den i Kuala Lumpur i en butik som heter Padini. Kan jämföras med H&M ungefär. Billigt billigt! Tröjan är i storlek M men hade kunnat ta i Large. Jag gick upp en storlek då jag vet att kläder i Asien är små i storlekarna men den här tröjan är i tajtaste laget! Men men….jag överlever.

Vi köpte även kläder till barnen på Padini. När ser kostar endast 40 kr plagget passar man på!

Fortsätt läsa

Svettigt på gymet!

Vi startade lördagen på gymet. På mitt schema stod långpass på löpbandet. Mitt tredje löppass för denna vecka, tredje passet är alltid långpass. Förra veckan skulle jag springa i 30 minuter, idag ökade vi upp till 35 minuter. Jag som hatar att springa länge på löpband ( så tråkigt!) fick kämpa med motivationen. Jag har inte det bästa pannbenet för detta jag säga. Jag ger upp väldigt lätt. Det är så lättare och roligare att springa utomhus.

Men jag kom fram, det gjorde jag. Svettig som bara den!

Efter detta körde jag lite core och stretch. Slut som artist.

Imorgon går jag in i vecka 3 på träningsprogrammet. Då blir det intervaller på idrottsplatsen.

Fortsätt läsa

Min stora tabbe på flygplanet

Hej på er. Förlåt för dålig uppdatering idag. Det är helt enkelt mycket nu! Men idag är jag dock lättad över att det är fredag och helg nu. Jag är helt slut efter veckan. Skolstart på jobbet och det tog på krafterna må jag säga. Nu ser jag fram emot en helg för att vika upp mig.

Efter jobbet idag åkte hela familjen till Sickla Köpkvarter. I min påse jag har i handen har jag min nya Samsung Tablet. Det kan nämligen vara så att jag fick en surfplatta i Kuala Lumpur i present av Niklas. Så kul! Men tre dagar senare lyckades jag med konststycket att glömma min alldeles nya surfplatta på flygplanet i Frankfurt. Och där ligger den än idag tyvärr. Så tråkigt.

Jag lyckades inte få någon hjälp med att få tillbaka den av varken flygbolaget eller flygplatsen. Så det var bara att anmäla förlusten till Folksam och igår fick jag ut hel ersättning av dem. Hurra! Jag tackar gud för att vi har en ordentlig hemförsäkring som täcker sånt här. Nu har jag därför köpt en ny Tablet!

Nöjd och glad. Och lärt mig en läxa. Lägg aldrig prylar i stolsfickan……

Fortsätt läsa

Igång med Fitbit igen

I vintras plockade jag av mig min Fitbit. Den gjorde mer skada än nytta då. Skada i form av stress.  Jag tyckte det oerhört stressande att se det där siffrorna, att för statistik, tävla med andra etc. Så jag tog av mig den. Det är så man får göra vid stress: minimera det som känns jobbigt. Ta bort och skala av.

Istället använde jag min mobil som stegräknare. Som inte ger en korrekt bild av sanningen då jag inte har mobilen med mig hela tiden. Så det blev lagom; jag mätte endast det jag ville mäta.

Men nu är jag igång med min Fitbit igen.  Det är väl lite så det blir inför hösten: man vill komma igång igen! Nu känns det bra igen.

Igår var första dagen med Fitbit på. Jag hade lite tur då eftersom vi hade en väldigt aktiv dag på jobbet. Jag satt inte ner många minuter under dagen!

20170818_072523.png

Mitt mål är att komma upp i minst 11,000 steg per dag samt 30 aktiva minuter per dag.

Fortsätt läsa

Mina vitaminer 

Dessa vitaminer tar jag varje dag: magnesium, omega-3 samt D-vitamin. Vi går mot höst,tro det eller ej, och jag tänker inte bli trött och deppig på en gång. Så nu fyllet jag på kroppen med detta för att hålla mig pigg och glad. Förhoppningsvis.  

Magnesium har jag ätit extra under två höstar nu och för mig fungerar det bra. Jag blir väldigt lätt extra trött och deprimerad när det blir höst och mörkt. Ofta har vi dessutom mycket på jobbet och i det privata om hösten vilket gör att man är extra sliten och sover dåligt. Då är magnesium bra. D-vitamin är även de bra för trötthet bland annat. 

Äter du vitaminer? Vilka då? 

Fortsätt läsa