Slingbacks 

Jag är så glad att modet på skor börjar gå tillbaka till det som var populärt för cirka tio år sedan. För äntligen kommer det tillbaka till det jag gillar! 

Jag hittade dessa slingbacks på H&M som nu väntar på att bli invigda.  De har spetsig tå vilket jag gillar. 


Sist spetsigt var på modet var tidigt 2000-tal. Jag minns min student med spetsigt och även mina bröllopsskor. Ljuva tider! 

Nu väntar jag på att vädret ska bli stabilare så jag kan använda dessa. Skynda skynda ! 

Fortsätt läsa

Bara 54 dagar kvar Idag är det 54 dagar kvar till sommarlov och avresa till Bali. Det är ju inte alls så tokigt! Jag minns ju känslan när det var över 200 dagar kvar…

Vi har alla boenden bokade och klara. Flygbiljetterna är sedan länge klara de med. Det vi har kvar att ordna är visum. Eftersom vi kommer vara i landet mer än 30 dagar måste vi söka visum. Detta görs på ambassaden och vi ska ordna detta i mitten av maj. För att förbereda ansökan måste vi skriva ut alla dokument som ska fyllas i, ta foton på oss och skriva ut våra resehandlingar. När dessa visum är klara har vi sedan 90 dagar på oss att resa in i landet.

Att ordna med visum och allt annat inför en resa är kul tycker jag. Det kanske är lite meckigt men ökar på reslusten något mer. Förväntningarna maxas lixom! Man längtar och räknar ner dagarna!

Det är nästan bara bra att man har mycket att stå i veckorna innan för det får tiden att gå lite snabbare. För visst kan tiden gå VÄLDIGT långsamt när man väntar?

 

 

Fortsätt läsa

Glossybox ”Dedication”

glossybox glossybox

Igår fick jag hem Glossybox för april 2017. Jag hade helt glömt bort att det är den tiden i månaden för boxen att komma så det blev en trevlig överraskning!

Den här månaden heter boxen Dedication . Boxen ska inspirera oss till inre balans, motivation och energi. Produkterna i boxen ska därför ge en uppfriskande boozt för både kropp och själ.

Vi hittar en mascara, ett topplack, en BUS, en cleanser&conditioner för håret samt en lotion för fötterna.  Jag gillar ju att måla naglarna och ser i synnerhet fram emot att testa topplacket från Seche Vive, samt hårprodukten så jag har ett ganska slitet hår i och med att jag färgar det titt som tätt.

 

Fortsätt läsa

Vi måste främja hälsa!


WHO (Världshälsoorganisationen) har en rekommendation gällande fysisk aktivitet för vuxna över 18 år. I Sverige har denna rekommendation reviderats  år 2011 och den lyder idag så här:

 • man ska hålla sig fysisk aktiv, med måttlig intensitet, minst 150 minuter i veckan. Fysisk aktivitet kan vara rask promenad, friluftsliv, trädgårdsarbete, idrott, cykling, aktivitet på jobbet eller i hemmet.
 • Vid hög intensitet rekommenderas minst 75 minuters aktivitet.
 • Man bör sprida ut dessa minuter under veckan. Exempelvis 30 minuter rask promenad fem gånger i veckan, 20-30 minuters löpning tre gånger i veckan eller en mix av detta.
 • Muskelstärkande fysisk aktivitet bör utföras minst två gånger i veckan utöver de 150 minuterna av fysisk aktivitet.

Allt detta ska man göra för att främja hälsa, minska risken för kroniska sjukdomar, förebygga för tidig död samt bevara eller förbättra fysisk kapacitet.

Jag tolkar allt detta som att vill man leva ett hälsosamt liv, ta hand om sin kropp (och knopp), ta hand om sig själv och tänka på att man ska, förhoppningsvis, leva ett långt liv SKA man hålla sig aktiv. Detta är något ALLA ska tänka på. Vare sig man är man eller kvinna, fattig eller rik, överviktig vs normalbyggd, ung eller gammal osv.

Personligen har jag som mål att vara aktiv minst 60 minuter per dag. För mig som inte har ett stillasittande jobb utan rör på mig mycket samt promenerar mycket uppnår jag det minst fem dagar i veckan. I min vanliga vardag. Bara genom att GÅ. Jag promenerar till och från förskola/skola varje dag. Jag har nu under våren börjat promenera hem från jobbet ett par gånger i veckan. En promenad som tar minst 45 minuter. På helgen blir det ofta powerwalks på en timme på söndagen. Utöver detta styrketränar jag eller joggar jag som min ”träning”.

Jag har länge tyckt att träningsprofiler, träningsfreaks och andra ”galningar inom träning” hetsar sig till att leva hälsosamt. Jag har tyckt de är galna och att det blir för mycket tjat och ”att leva hälsosamt HELA tiden”. Men idag kan jag nästan hålla med dem.  Vi har bara en kropp och den ska vi ta hand om. Vi vet inte hur morgondagen eller nästa år ser ut men under tiden måste vi ta hand om kroppen. Vi ska klara av att ta hand om våra barn, våra familjer, orka jobba och mycket mer. Dessutom ska psyket vara på gott humör. Så då gäller det att ta hand om sig själv. Det är inte att vara självisk eller ego. Eller att hetsa för den delen. Det är att göra det som man måste för att leva ett gott liv. Att främja hälsa.

 

 

Fortsätt läsa

Vad är det för fel ?! 

Vad är det för fel med vädret just nu?! Det snöar, det regnar , det blåser och det är snorkallt! Det är för sjutton slutet av april men känns som november. Varför ?! Vad har jag gjort för fel för att förtjäna detta?

Humöret har hittills hållt sig ganska bra efter semestern. Sol i sinnet lixom. Men idag försvann det helt. Puts väck. 

Nu vill jag ha RIKTIG vår. Det ska vara sol , uppehåll, värme och blommor. Ge mig !! 

Fortsätt läsa

Door To Gate

door

 

När vi åkte till Fuerteventura valde vi att testa Door To Gate för att ta oss till och från Arlanda. Har ni hört talas om Door To Gate? Detta är en transporttjänst som Flygbussarna har startat precis. Ett miljövänligt och prisvärt sätt att ta sig till och Arlanda i mellanstora bussar.

Man bokar sin resa via nätet eller appen. Man kan antingen hyra en egen buss eller köpa plats i en delad buss, och det är max två stopp på vägen. När vi åkte till Arlanda hade vi inget stopp på vägen så vi hade en hel buss för oss själva. Vi kom fram till Arlanda på 45 minuter. Oerhört skönt!

Men när vi skulle åka hem från flygplatsen var det en helt annan historia….

Vi landade på Arlanda strax efter kl 20 på Annandag påsk. Vi var trötta, hungriga och griniga. Humöret var alltså inte på topp och vi ville bara komma hem fortast möjligast.

Det går till så att när man bokar en hemresa ska man gå in på appen och bekräfta att man har landat och hämtat ut sitt bagage. Efter denna bekräftning ska man gå direkt till hållplatsen medan bilen körs fram. Missar man detta kan det vara så att man missar sin upphämtning.

Jag tror vi stod ute i kylan och väntade på bilen i 25 minuter. Oerhört segt.

När bilen väl kom fram insåg vi att vi skulle vara TRE sällskap som delade bil. Ena paret skulle till Bromma. Det andra till Mälarhöjden. Och vi ut till Saltsjö-Boo. Lite snabb huvudräkning av mig och jag räknade ut att denna resa skulle ta ca 2 timmar för oss. Jag menar Bromma och Mälarhöjden!? Inte direkt på vägen för oss.

Jag hade trott att de åtminstone skulle koordinera så att de skulle göra körningar där alla skulle till samma del av Stockholm. Allt för att göra körningen snabb och smidig. Nu fick vi köra runt i halva Bromma för att komma till rätt villaområde. Snirkliga vägar upp och ned för kullar.

Väl framme till rätt adress i Bromma hade det gått närmare 45 minuter. Då kokade jag av irritation. Jag ville ju bara komma hem!

Då fick jag tack och lov en god nyhet: vi skulle vara stopp nummer två! Mälarhöjden fick snällt vänta till sist! Vi brummade genom hela stan och ut till Nacka. Hem kom vi därför efter en resa på totalt 1,5 timme.

Men jag tycker synd om tjejen som var tvungen att vänta till sist. Hon var inte glad kan jag meddela. Hon gnällde surt till chauffören. Men han kunde inte säga något då han bara följde de direktiv han fått av företaget.

Men alltså: jag kommer aldrig åka med Door To Gate igen vid en hemresa där man delar bil med annat sällskap. Jag hade GLADELIGEN betalat 200 kronor extra för en helt vanlig taxi som kört oss hem direkt. Det är inte värt att kuska runt hela Stockholm. Jag har ingen lust att åka på seightseeing i Bromma på väg hem från flygplatsen.

 

Fortsätt läsa

Att gå till och från jobbet 

Idag öppnade sig möjligheten att promenera både till och från jobbet. Sedan jag upptäckte denna aktivitet att faktiskt GÅ hem från jobbet är jag lite frälst. Så skönt och avslappnande! Jag vill bara gå och gå. Och gå. Och gå lite mer. 

Tyvärr fungerar inte vardag så att jag kan gå till och från jobbet varje dag. Men jag ska fånga de dagar jag kan. Som idag! 

Idag kunde jag alltså ta denna promenad både till och från jobbet.  45 minuter vardera väg. Tack och bock för det! 

Det var bara väldigt blåsigt idag. Väldigt blåsigt! 

På morgonen lyssnade jag på ett avsnitt av Mordpodden och hemvägen blev det Träningspodden.  Hur överlevde man powerwalks innan poddar undrar Jag? Blev man då tvungen att prata med sig själv? Verkligen rannsaka sina tankar och funderingar på livet? Eller bara helt enkelt gå i tystnad?! 

Nåväl. Efter dagens promenader är jag nu uppe i över 16000 steg och 131 aktiva minuter. Över en mil har jag gått. Det känns mycket bra! 

Fortsätt läsa

Tui Magic Life Fuerteventura

När jag och Ämma var på Furteventura på vår vår träningsresa/tjejresa tillsammans bodde vi på Tui Magic Life Fuerteventura. Detta är ett stort hotellkomplex som ligger i området Jandia ganska långt ner på ön. Det tar cirka 70 minuter att åka hit med transferbussen från flygplatsen. På detta hotell bor det barnfamiljer, par, kompisgäng och pensionärer. Det är en blandning av britter,tyskar och nordbor.

 


Det ingår All Inclusive i priset och tack och lov har hotellet tagit bort regeln att alla måste ha armband på sig under vistelsen. Inga armband numera! På själva stranden hotellet ligger på ligger det bara ett fåtal hotel så det är väldigt stillsamt på stranden. Inga solstolar eller restauranger finns här så man håller till vid poolen eller ligger på en handduk i sanden och solar.


Vi hade bokat in oss på rum med havsutsikt. Vi fick därför ett rum som låg längst ner på området precis vid havet. Byggnaden hette Block 19 och rumsnummer 19004 (just vårt hus syns på bilden ovan). Som granne hade vi gymet, (som trappan på bilden ovan leder ner till) de små butikerna som sålde souvenirer och kläder samt Spaet (med nudistpoolen..). Läget på vårt rum visade sig vara perfekt på olika vis!

Gymet har grymt vacker utsikt:


Hotellet har ett fullt servicepaket: flera olika restauranger & snackbarer, barnklubb(tysk/engelsk), kvällsunderhållning, aktiviteter vid poolen, gruppass i gymet&cykel/vandring m.m. Vill man så kan man hålla sig sysselsatt från tidig morgon till sen kväll.

Det finns en rad olika pooler på området. Stora, små, varma, kalla etc.


Jag och Ämma kom ganska tidigt igång med en vardagsrutin:

 • morgonpromenad på stranden kl 8,00 – ca 60 min
 • frukost vid 9,00
 • häng vid poolen
 • lunch kl 13 i bufférestaurangen
 • häng vid poolen
 • mellis
 • träningspass i gymet
 • softa vid poolen/snackbaren/balkongen/stranden
 • middag kl 19
 • kvällspromenad
 • sova

Några kvällar tog vi oss in till Jandia för shopping och middag på stan. Vi tröttnade helt enkelt på buffén. Nog för att buffén höll riktigt hög standard för att vara Spanien men till slut tröttnar man på ljudnivån i restaurangen samt maten. I den stora bufférestaurangen finns en sektion där bara vuxna får sitta – här var det lugnt och skönt. I den stora salen där merparten satt (familjer som utan barn) var ljudnivån HÖG. Jag hade inte gillat att sitta där med mina barn. Men kan man planera in besök på stan ett par kvällar hade jag gjort det med mina barn. Taxi in till Jandia kostar cirka 130-140 kronor vardera väg.


Gymet erbjuder många pass per dag. Gruppassen är bland annat: spiining, aerobics, step up, functional training, yoga m.m. Det finns pass både på förmiddagen och eftermiddagen. Vissa pass måste man anmäla sig till i förväg (som spinning) medan andra är drop-in. Gymet i sig är hyfsat stort och välutrustat. Det finns både konditionsmaskiner och vikter. Gymet håller öppet 08,00-20,00 varje dag.

Jag är helt övertygad om att jag kommer tillbaka hit en dag. Då i sällskap av min familj. En vecka i april visade sig vara perfekt. Vi hade strålande solsken och 25-30 grader varje dag. Visst kom det moln lite då och då men de svävade förbi på en gång. På kvällarna var det lite kyligt men då räckte det med att sätta på sig en stickad tröja.

 

Fortsätt läsa

Michael Kors

Jag har helt glömt bort att visa vad jag fick i födelsedagspresent av Niklas. Jag fyllde ju år strax innan påsk.  Han var ju i Milano när jag fyllde år, och den dagen han kom hem var det den hemska terrorattacken i Stockholm så det kändes inte bra att blogga om något så ytligt som en handväska. Men nu är det dags!

Direkt från Milano kom han hem med en handväska från Michael Kors.

michael kors mercer tote michael kors mercer tote michael kors mercer tote michael kors mercer tote

 

Detta är en Michael Kors Mercer Leather Tote från 2017. Nyansen är i natural. Det finns tre fack varav det ena kan stängas med dragkedja. Man kan fästa en axelrem på, vilket jag brukar ha. Jag tycker om axelremsväskor som hänger runt axeln. Jag är inte en sån som drar runt på stora väskor längre, det gjorde jag förr när man hade en massa barnprylar i väskan. Nu är barnen ”stora” så det enda som behövs är mina grejer. Som plånboken, telefon och solbrillor!  Jag hade därför önskat mig en mindre väska.

Den här väskan blir perfekt nu i vår och sommar. Den känns fräsch och somrig ju!

 

Fortsätt läsa

Helgen slut redan ?! 

Världens mest intensiva helg är till ända. Det har varit fullt på från start till mål. Jag känner mig inte alls utvilad eller att det ens varit helg. Pust! 

Idag hade Morris sitt kalas på Andys Lekland i Sickla. Det var första gången vi anordnade kalas där och allt gick superbra. De hade bra service i form av en kalasvärd som skötte allt. Så allt gick smidigt. Men efteråt var vi så trötta att vi åkte hem och sov på eftermiddagen. Morris i synnerhet. Han hade ju väntat på detta kalas hela veckan så förväntningarna var skyhöga. När det väl var slut var det som att luften gick ur honom. Plutten! 


Fortsätt läsa