Gratis aktivitet för familjen i Ystad! 

Idag åkte vi äntligen ”Lilla Tåget ” genom Ystad. Som våra barn har väntat på detta! Trots regn och rusk under morgonen vågade vi oss in till stan vid 10. När vi väl var framme lagom till första avgången klockan 11 var solen framme och det var varmt igen. 

Detta tåg är gratis att åka och de  lilla turen går genom de centrala delarna av Ystad. Genom shoppinggatan och ner till hamnen. Start och mål är på Österportstorg. Ett mysig liten tur som är perfekt att göra med barnen och turen tar ca 30 minuter.  

Jag som är ett fan av Wallander fick se polisstationen i hamnen och konditoriet.  Jag är nöjd! 

Fortsätt läsa

Geocaching! 

Ända sedan jag hade lektioner i Geocaching för mina elever på jobbet i våras har jag tänkt på att göra detta själv.  Men livet (och Pokemon ) kom i vägen. Tills idag då jag kom att tänka på detta när regnet öste ner utanför fönstret här i Österlen.  Så jag laddade ner appen och spanade in utbudet av geocacher här området. 


När vädret sken upp lite senare åkte vi in till Ystad för lunch och sightseeing.  Och när vi ändå var där letade vi rätt på två stycken geocacher. Jag och Lykka. Hon tycker detta är så spännande! 

Den första hittade på Österportstorg. Bakom ett elskåp sitter denna lilla kapsel. När vi var där stod ett annat par som letade efter samma sak som oss.  Det har lite roligt faktiskt! 


Som nybörjare vi är hade vi missat det där med att ha med sig penna för att kunna signera cachen.. så vid den första fick vi låna penna av paret vi mötte. Men sen fick vi snällt köpa en penna innan vi letade rätt på den andra geocachen! 

Den andra hittade vi vid Sankta Maria Kyrka. Där fick vi faktiskt leta ett tag innan vi hittade lilla boxen under en parkbänk. Phu ! 

Den här aktiviteten visade sig vara jättekul att göra. Antingen själv eller i sällskap av sitt barn.  Hade vi inte annat att göra hade Lykka lätt kunnat stanna kvar i Ystad för att leta vidare hela dagen. Det här är skattjakt, orientering och motion på samma gång.  Vi är hooked!

Väl hemma i Peppinge har jag ni sett på kartan att det finns en cache i närheten,så den ska vi ta inom kort! 

Nån mer som sysslar med Geocaching? 

Fortsätt läsa

Ystad Saltsjöbad 

Vi rörde oss närmare Ystad idag. Det tar ca 15-20 minuter in till Ystad från Peppinge där vi bor. Planen var att hänga på stranden  på förmiddagen och åka in till centrum efter lunch. 

Vi kom till stranden strax innan 10 och då var det tomt på stranden. Som stockholmare känns det ovant för vi är vana vid att man måste vara på plats tidigt för att på en bra plats ! Här i Skåne måste det vara annat som gäller. 

Ystad Saltsjöbad ligger vackert till med det stora badhotellet och den långa vita stranden. Idag blåser det mer än igår så det fläktade skönt. 

Vi hängde här i två timmar , åt vår medhavda picknick och sen åkte vi in till Ystad (då var det desto mer folk på stranden…) . Vi tänkte åka det lilla sightseeing tåget som går genom stan men vi missade avgången precis och orkade inte vänta på nästa tur.  Så istället blev det glass och promenad.  Imorgon siktar vi på att åka med första avgången för dagen! Först på plats alltså…. igen. 

Fortsätt läsa

Nu har jag bestämt min nästa träningsutmaning! 

Innan middag igår tog jag mig ut på en powerwalk längs landsvägen här i Peppinge. Egentligen ville jag ut och springa men tyvärr vaknade jag upp med ont i halsen på morgonen så halsen satte stopp för det. Jag har nog en lättare förkylning i kroppen efter ha suttit i AC i bilen under den 7 timmar långa färden ner hit under lördagen.  Men en promenad går ju bra! 

Det var varmt och svettigt i värmen men det var riktigt skönt att komma ut. Jag tittade på fälten,gårdarna och bönderna i sina traktorer. Promenad i ny miljö är bra för sinnet för där och då tog jag beslutet för kommande träningsår: jag ska träna för att kunna springa milen. Jag har hittills ”bara” sprungit 5 km , nu är det dags att klara av 1 mil. Och 2017 ska jag springa Tjejmilen  . Nu är det bestämt! 

Fortsätt läsa

Lunch på Solglimt Cafe i Löderup 

Vi åt en mysig lunch på Solglimt Cafe & Butik idag som ligger på Löderup Strandbad. Ett mindre café som ligger invid parkeringen som serverar sallader, grillade smörgåsar,bakverk och glass. Allt kändes väldigt nybakad och närodlat. De säljer även bär och frukt från närliggande bondgårdar.  Vi satt ute på altanen och åt vilket kändes väldigt exotiskt i denna värme. Jag åt en vegetarisk sallad med hommous medan övriga i mitt sällskap åt smörgåsar. Mycket gott! 

Fortsätt läsa

Löderup Strandbad 

Första hela dagen här i Österlen och här är vädret strålande fint.  Det känns som rena medelhavsklimat ju. Just nu behövs inte Grekland för att fylla behovet av sol! Vi åkte till Löderup Strandbad på förmiddagen.  En lite mindre strand med stugor ,minigolf,café och som sagt en lite mindre strandplätt som är barnvänlig.  Vi har inget stort behov att ligga flera timmar på stranden efter alla veckor i Thailand,utan vi nöjer oss med ca 2 timmar. Lite bad,lite lek och lite sand mellan så är vi nöjda och glada ! 

Vi glömde dock att ta med strandleksaker till barnen så det går bli morgondagens måste att köpa. Man kan ju inte hänga på stranden utan hink och spade ju! 

Det var fint här i Löderup men jag gillar Sandhammaren bättre.  Det blir nästa strand vi åker till. 

Fortsätt läsa

Morgon från Peppinge! 

God morgon. Vi är nu nere i Skåne och Österlen hemma hos min pappa.  Vi kom fram igår eftermiddag efter drygt 7 timmar i bilen. Hela redan gick över all förväntan. Barnen höll sig lugna och nöjda hela resan. Tack och lov! 

Idag vaknar vi upp till strålande väder så ny drar vi till stranden! 

Fortsätt läsa

En så kallad mellandag 

Dagen har ägnats åt att packa inför Skåne imorgon,göra några ärenden  och bara vara hemma. En sån där mellandag helt enkelt. Barnen har lekt ute på gården och jag har kollat på några dagserier på tv:n. 

Nu på eftermiddagen tog jag mig ut på en långpromenad. Det var varmt och svettigt men ändå väldigt skönt.  Skönt att komma ut själv en stund. Sträcka på benen och använda kroppen igen efter ha legat på en solstol i många veckor. Mer av denna vara tack! 

Fortsätt läsa

Vägning och frukost 

God morgon. Jag ställde mig på vågen nu på morgonen. Intressant att se vad en månad i Thailand liggande på en solstol kan göra. Och ja,det kan göra en hel del för kroppen. Inte katastrof men ett par kilon uppåt blev det. Så nu blir det att gå tillbaka till det normala : på med min Fitbit (aktivitetsarmband),dra ner på socker,ut och springa/promenader  och sånt. Jag som går igång på utmaningar blir genast taggad ! 

Till frukost idag äter jag overnight oats med ett berg av färska bär samt två kokta ägg. Världens godaste frukost ! 

Fortsätt läsa