Test av de bästa regnkläderna 2016!

regnkläder

 

Testfakta har släppt det stora testet av regnkläder för 2016. Detta är ju alltid lika spännande att läsa för ofta säger dessa tester annat än man kan tro. I synnerhet om man ska jämföra priser mellan plaggen. Jag har sedan länge förstått att det dyraste är sällan det ”bästa” när det kommer till kvalité.

Ni som inte köpt höstens galonkläder kan passa på att läsa resultaten här!

regnkläder2

För att summera resultatet av testet så går regnställen från Helly Hansen, Ticket 2 Heaven och Cubus sönder efter tvätt. Det betyder att efter tvätt klarar inte de av att stänga vattnet ute.  Och det är ju inte bra. Det regnställ som klarade av testen bäst är Stormbergs Vestberg. Därefter kommer Polarn & Pyret.

Jag har testat lite olika märken genom åren. Allt från Lindex, Didrikson till mer lågprismärken. Jag kan ärligt talat varken säga bu eller bä när det kommer till regnkläder.  Många gånger använder jag vanliga skalkläder vid regn men har alltid galonisar hängande på förskolan ändå. Så kan personalen välja själva.

 

 

 

 

Fortsätt läsa

Oceaner av tid! 

God morgon! Första arbetsdagen för mig denna vecka, det blir lite konstigt i hjärnan när man är ledig på måndagen. 

Den här veckan är lite rörigt för oss. Hemma ser det ut som om vi ska flytta för vi har packat ner vardagsrummet inför torsdag då det kommer en kille som ska slipa parkettgolvet.  Efter det får vi inte gå på golvet på 1-2 dygn. Vi kommer alltså få släpa in soffan i något sovrum och allt sånt. Dessutom håller vi på att måla om väggarna… så kaos är ordet. Men blir fint och bra när det är klart! 

Idag hämtar grannarna barnen på eftermiddagen så jag har eftermiddagen fri. Vad ska jag hitta på? Oceaner av tid! 

Fortsätt läsa

Magic Steps

magic steps


magic steps

magic steps

Spana in mina nya sandaler från Magic Steps. Kanske helt fel årstid att investera i sandaler men jag tackar den fina och varma sensommaren så jag kan bära dom. Jag har alltid gillat orangea sandaler så de var ett givet beslut och de svarta med dödskallar är ju bara för coola.

I helgen matchade jag mina blåa jeans med de orangea sandalerna. Det tycker jag blir snyggt!

Jag tänker som så att jag har på mig dessa så länge jag bara kan och sedan får de invänta nästa säsong. Kanske får vi till en resa till varmare breddgrader i vinter så då kan de följa med!

Vill ni som jag investera i sandaler eller andra sommarskor redan nu kan ni spana in Magic Steps för de har 70% rea just nu på årets kollektion!

Fortsätt läsa

Måndagsfys!

Jag övervägde STARKT att stanna i förmiddags när jag såg hur det ösregnade ute.  Och inga gummistövlar har jag (de glömde jag på tåget ner till Lund i somras). Men jag tog mig i kragen när jag insåg hur tråkig dagen skulle bli hemma med Morris om vi stannade inne hela dagen.  Det var bara att ta sig ut!

Och vilket bra träningspass det blev! Jag kände mig stark som en oxe!

Det blev 20 minuter på löpbandet och sedan styrka för hela kroppen. En massa för ben & rumpa, axlar , bröst och armar. Avslutade med mage.

Bra start på veckan. Trots regn!

Fortsätt läsa

Idag kom hösten?

God morgon. Är det idag hösten kommer till Stockholm? Känns så i alla fall med tanke på att det ösregnar ute och det är mörkt. Det är måndag och ny vecka. Vi börjar dock lugnt med att vara föräldraledig för min del. Förskolan är stängd idag så jag är hemma med Morris. Vi har precis skickat iväg Lykka till skolan och ska här hemma äta frukost. Lite senare åker jag och Morris till Sats för att träna. Vad dagen bjuder mer på vet jag inte. Vi får se! Senare i eftermiddag väntar vi i alla fall leverans av möbler som vi beställt. Mycket spännande!
 

 

Fortsätt läsa

Vår bröllopsdag! 10 år dessutom ! 


 I fredags firade vi vår bröllopsdag. Hela 10 år som gifta nu. Det är ju helt galet. Tio år! Vad hände? 

Mitt uppe i allt som vi är inne i just nu var tyvärr inte denna dag högprioriterad. Det kan jag erkänna. Men det blev en mysig dag trots allt. Tack vare våra vänner&grannar blev det bra. De tvingade nämligen iväg oss för en middag så tog de hand om barnen under tiden. Supertrevligt! 

Niklas bokade bord på restaurang Mr French där vi faktiskt gifte oss för 10 år sedan. Inte inne på restaurangen men precis utanför.  På den tiden hette restaurangen nånting annat men stämningen och miljön är den samma. 

Nu var det en strålande fin kväll så vi kunde sitta på uteserveringen och äta en god middag.  Och sippa en god drink. Livet kändes mycket bra där och då. 

Vi har en plan för ett ytterligare firande senare i höst.  Vi får se hur det blir med det dock! 

Fortsätt läsa

Gröna Lund : vi stod i kö….

Gårdagens besök till Gröna Lund var efterlängtat av både barn och vuxna. Vi bestämde datum redan i juni nämligen. Så det var två spralliga och nervösa 7-åringar som åkte till Djurgården igår. Det var knappt att de kunde sitta still på bussen och färjan! 

Så här i efterhand kan jag säga att dagen var bra men det bästa var nog vädret.  Vi hade i alla fall tur med vädret: strålande sol! Men i övrigt var det kaos. 

Vi var på Gröna Lund i exakt 6 timmar och då tycker jag att man ska kunna åka massor av karuseller.  Men så blev det tyvärr inte. Jag tror tjejerna hann åka endast sju karuseller.  För vad gjorde vi under dessa sex timmar? Jo vi stod i kö. Till varje attraktion var det 40-50 minuters kö. Till VARENDA. Till och med till Nyckelpigan. Och i synnerhet till exempelvis Vilda Musen. Köerna ringlade sig runt hela parken!   Det var även många attraktioner som var avstängda, tex Bläckfisken. Det gjorde väl saken inte bättre lixom. 

Ska det vara rimligt att gå med 7-åring,och dessutom lägga ner så mycket pengar på entré och åkband , på Gröna Lund och sedan spendera all tid på att stå i kö? Och i slutändan endast få åka SJU karuseller ? Det är ju helt galet.  Vi känner oss lite lurade.  

När vi åkte hem var jag så trött. Helt slut efter allt ljud, alla människor, stök och stress. Men det var bara att ladda om för hemma väntade papporna med kräftskiva! 

Fortsätt läsa

Inget vatten här i Saltsjö-Boo 

God morgon. Förlåt för ingen uppdatering igår men det var en intensiv dag och jag tillät mig själv att ta en paus. Jag fokuserade på mig själv och min familj. Mer om fredagen kommer sen! 

Här hemma i Saltsjö-Boo har vi inget vatten i kranen för stunden.  Nacka kommun gick igår ut med att vattnet inte är drickbart just nu så vi dricka det. Rena kalabalik uppstod på Facebook och bland grannar.  Rusning till alla matbutiker för att handla upp vatten osv.  Här hemma tar vi det med ro. Än så länge till. Vi kokar vatten på spisen. Vi får väl se hur länge vi står ut med detta dock….. över en helg går väl bra men blir det även nästa vecka blir jag nog lite bitter. Haha ! 

Idag väntar Gröna Lund för mig och Lykka. Hon ska äntligen få plocka ut sin stora födelsedagspresent tillsammans med sin bästis! 

Fortsätt läsa

Mina tre favoriter just nu!

Jag tänkte att jag skulle komma med min topplista av serier jag tittar på just nu. Alla mina vanliga favoriter har sommaruppehåll just nu men jag har hittat en rad olika godbitar som jag nu ser på. Kanske hittar ni en ny favorit?

Doctor Foster

doctorfoster

Läkaren Gemma Foster lever ett lugnt och stabilt liv i en liten stad i England. Hon är lyckligt gift med stora kärleken, har en son och driver en egen klinik i staden. En dag rasar hennes liv samman när hon misstänker att hennes man är orogen mot henne. Men när sanningen kommer fram visar den sig vara mycket större och mer komplicerad än hon nånsin trodde. Först blir hon ledsen och arg, men senare blir hon svart av ilska och smider en plan…..

Fångade / Trapped

trapped

En dag hittas delar av ett lik i vattnet utanför en by på Island. Den lokala lilla polisstationen får i uppdrag att transportera liket till den lokala frysrummet och sedan inspektera den stora färjan med turister som precis ankommit till hamnen. Kanske har liket kastats ut från färjan? Samtidigt gör sig kriminalpolisen och teknikerna från Reykavik redo att ta flyget till det lilla samhället för att ta över fallet. Men då kommer den stora stormen som gör att all flygtrafik ställs in och de lokala poliserna får själva ta över fallet. Helt plötsligt har de en mördare lös i samhället.

The night manager

thenightmanager

Mr Pine jobbar som nattportier på ett fint hotell i Kairo när han blir indragen i en härva med maffia och vapenhandlare. Älskarinnan till den mäktiga mannen Mr Hamid lämnar en massa papper till Mr Pine en kväll. Papper som hon hittat och vill gömma undan. Det som står på papperna bevisar vad Mr Hamid och en annan man sysslar med. Det är vapenaffärer och annat skit. Men Mr Pine gör inte som hon säger utan skickar vidare papperna till brittiska ambassaden och då bryter helvetet lös.

Vad tittar ni på just nu?

Fortsätt läsa

Stark i sinnet. Stark i vardagen.  

Vi har lite kaos i familjen just nu. Bakom kulisserna pågår det grejer som involverar en familjemedlem.  Kommande veckor och månader kommer bli intensiva och känslosamma. Livet alltså. Så skört och orättvist. 

I stunder som dessa är det därför extra viktigt att ta hand om sig och sin familj. Jag är sån som ger mig ut på promenader eller joggingturer för att rensa hjärnan. Det är så mycket mer än att bara få motion när man har fart under fötterna. Jag bearbetar mycket av min vardag och liv när jag är ute och springer.  

Igår tog jag mig ut för intervaller efter jobbet. Det blev 5,6 km lång runda och både kropp och knopp var på bättre humör efteråt.  Starkt sinne , stark kropp , stark människa. Mår knoppen bra blir livet något lättare. Inte sant ? 

Fortsätt läsa