Bagheera City 

När ens gympaskor för gymet har hål vid tårna är det nog dags att införskaffa sig ett nytt par. När det kommer till skor till gymet behöver jag inga dyra skor. Det behöver bara vara sköna att ha på sig. Nu är det ju rea i många butiker så jag klickade hem ett par från Ellos för en mycket mycket billig peng.

Ett par löparskor från Bagheera ”City” i färgen coral/mint. Jag gillar färgglada löparskor som piggar upp en annars ganska svart outfit på gymet. Efter ett första prov här hemma känns de mycket sköna och mjuka. Det här blir bra tror jag!

Denna sko finns HÄR till ännu billigare pris än jag köpte dem för (även i flera färger..)! (affiliate länk)

Fortsätt läsa

E.L.F Matte Lip Color 

Veckans test är detta läpstift från E.L.F: lip color matte i nyans ”natural”. Läpptstiftet är läppenna som man snurrar upp. Den är lätt att använda och applicera med då det är en penna. Nyansen är matte så den är väldigt naturlig i sin grund. Jag har som sagt nyansen ”natural” vilket är det närmaste jag kunde komma till min naturliga färg på läpparna. Jag vill ha något som passar till vardags när jag bara vill ge mina läppar lite extra boost och omvårdnad men ändå vill ha läppstift på mig.

 

e.l.f matte color nataural

e.l.f matte color lipstick natural

Denna lip color är berikad med A , C och E-vitamin. Den har rikligt med pigment och beroende på hur mycket man applicerar kan man reglera mängden färg på läpparna.

Jag är nöjd med denna läppenna. Färgen känns matt och naturlig, den ger en lagom nyans på mina läppar som passar min vardag. Det satt kvar länge på läpparna och det kändes inte kladdigt. Jag skulle kunna använda denna som lypsyl då den fuktade bra på läpparna utan att torka ut dem. Ett plus är dessutom att inte behöver vässa denna penna! Den kan alltså ligga i väskan utan problem!

E.L.F säljs i välsorterade butiker eller på nätet. Kostar omkring 59 kronor. Jag tycker helt klart att den är värd sitt pris. HÄR hittar du lip color matte!  (affiliate länk).

Fortsätt läsa

Inspiration för sitt eget tempel!

Vore det inte drömmen att få ha ett eget riktigt sminkbord i sovrummet? Det ser ju så lyxigt och bekvämt ut med ett sminkbord med en stor spegel, olika små lådor för allt smink, allt står prydligt uppradat på bordet och man har bra belysning. Lite som en plats för sitt eget tempel, om ni förstår? ! Precis så där som ser ut på film. För mig vore det drömmen. Men tyvärr ser inte verkligheten ut så. I vår lägenhet finns det inte plats för ett sminkbord. Men nångång i framtiden vill jag ha det.

Framför allt vill jag ha en sån här sminkspegel med belysning runt ramen.  Och fylla på mina hyllplan med olika lådor och bra förvaringslådor. Ordning och reda ska det vara!

Se bara här för inspiration. Vill man inte ha det så här?!

 

Inlägget innehåller affiliatelänkar

1. Sminkspegel HÄR / 2. Penselhållare HÄR / 3. Ljus HÄR / 4. Sminkbord HÄR / 5. Paper box HÄR / 6. Organizer HÄR / 7. Smyckesträd HÄR / 8. Lipstick holder HÄR

Fortsätt läsa

Vilken solstråle ! 

God morgon världen. Igår bjöd Morris på lite spex efter kvällsbadet. Nybadad, nykammad och redo att köra bjöd han på en rad olika miner när jag fotograferade honom. Det är inte alltid han vill ställa upp på bild men igår var han på humör!  Om än möjligt blev jag nog lite mer kär i honom efter ha gått igenom alla bilder. Han är ju så fin! Som mamma är det något speciellt att ha en son. Han är min stora kärlek!

Det är torsdag och veckan lider mot sin slut så sakteliga. Något som dock inte lider mot sitt slut så är det slasket och mörkret. Imorse gick min dunjacka sönder. Nu är både dragkedjan och en knapp sönder. Snart kommer allt dun pysa ut genom knapphålet. Och det är bara januari…..jag kommer få frysa….

 

 

Fortsätt läsa

Något jag funderar på just nu…Något jag funderar på just nu är det här med att mammor (ja mammor..) som skriver uttryckligen på sina sociala medier (bloggen, fb, instagram) att hur mysigt och skönt det är att vara hemma med sina barn i flera veckor.  Som nu under jullovet. Att bara ”vara hemma och mysa, baka, pyssla och ligga på soffan tillsammans” i flera dagar, och ja veckor tillsammans. Man gör inget speciellt utan är bara hemma tillsammans. Åh vad det är mysigt! 

Det jag undrar är: bli man inte galen till slut?

Ja, det är mysigt att vara med sina barn. Men i max en vecka. Sen får det ta slut tycker jag. I alla fall om man bara ska vara hemma. Jag blir nämligen galen om inte jag få socialisera mig med andra människor sen. Även mina barn blir tokiga om de inte får leka med andra barn. Att bara vara hemma kan inte vara bra för någon!? Efter mitt jullov tillsammans med mina barn var jag SÅ redo att börja jobba igen. Jag längtade tillbaka till jobbet. Likaså gjorde mina barn. Och så känner jag efter varenda ledighet, oavsett längd på den.

Barn behöver stimulans, umgås med andra jämnåriga och få utmaningar i vardagen. Att bara umgås med sin mamma/pappa 24 timmar om dygnet när den är 3-5 år gammal ger inte den stimulansen.  Och kom igen, ett barn ger inte den stimulansen till en vuxen heller…

När jag då funderar på detta får jag en annan tanke: tycker verkligen mamman att det är så ”mysigt och givande” som hon utger sig att tycka eller vill hon bara ge skenet av det för att vara den ”perfekta mamman” utåt till sina följare? För många bloggare vill ju ge skenet av den rosaskimrande verkligheten i sin blogg och då är hon den där bullmamman som älskar att vara med sina barn dag ut och dag in. För det ”ska” man vara. Man ska ju älska tiden man har med sina barn innan de blir för stora. Man ska ju vara sitt barns bästa kompis (vilket man för övrigt INTE ska vara…)

Jag får bara rysningar när jag läser inlägg om hur mysigt det är att vara hemma med sina barn. Jag får bara lust att skrika ” ditt barn borde vara på förskolan och interagera med sina kompisar än att hänga i soffan med dig och Barnkanalen!”. Och du som mamma borde hänga med dina jämnåriga och göra vuxna saker! Men detta är ju inte PK så jag håller tyst och tänker ”alla kan inte vara som jag”.

Jag som är en bättre mamma om jag får jobba mina 8 timmar per dag och sen gå hem och vara mamma dygnets övriga timmar.

Fortsätt läsa

Onsdag 

God morgon vänner. Idag känner jag mig trött och sliten. Jag som varit så pigg och glad de två första dagarna på veckan är nu nere på ”normaltillstånd” för januari.  Hemma har vi en förkyld Morris. Han är snorig och hostar. Niklas är hemma med honom idag. Vi får se hur han mår inför morgondagen, men då får jag ta över stafettpinnen om det behövs. I natt har han i alla fall hostat mig i örat. Jag har även haft lite magproblem under natten, så jag har inte sovit toppenbra. Därav min trötthet. Livet alltså. Det går upp och det går ner.

 

Fortsätt läsa

Veckans naglar 

Den här veckan har jag bruna naglar. Detta är nyans ”Topas” från Idun Minerals. Jag blir allt mer förälskad i nagellacken från Idun. Lacket är så lätt att ha att göra med och det sitter väldigt bra på. Penseln är dessutom förhållandevis väldigt bred så det är lätt att lacka naglarna utan det blir ”fel”. Är det något jag irriterar mig på är lacken med små och smala penslar som man får dutta med. Hopplöst.

Detta är ett mineralnagellack med long-lasting formula. Den har dessutom något som de kallar för 5-free formula. Då har de tagit bort fem hälsovådliga kemikalier. Det tycker jag känns bra. Naglarna slits ändå så mycket när man lackar och dessutom sedan använder kemikalier när man sedan tar bort lacket (nagellacksbortagning) så kan man använda mindre skadligt lack är väl det bra, tänker jag.

HÄR finns detta lack! (affiliate länk)

 

Fortsätt läsa

Homeland säsong 6

homeland

Dagens goda nyhet måste ändå vara att Homeland kommer med en ny säsong nu. Säsong 6 har nu haft premiär på SVT & SVT Play men endast ett avsnitt har släppts. Homeland tillhör en av mina absoluta favoriter så jag är väldigt spänd och förväntansfull. Ikväll ser jag första avsnittet!

Häromdagen såg jag just Claire Danes (som spelar huvudrollen) när hon gästade The Tonight Show Jimmy Fallon som visas på kanal 12 (?) på vardagarna. För mig kommer Claire Danes alltid vara Angela i ”Mitt så kallade liv” som hon spelade på 90-talet. Kommer ni ihåg den serien? Hon och Jared Leto. Vilket par! Och vilken underbar serie!

mittsåkallade

Undrar om man skulle klara av att se serien igen? Eller är det skämskudden på?

Fortsätt läsa

Tisdag 

God morgon. Hur mår ni? Här är allt bara bra. Jag har sovit som en prinsessa i natt så jag är full av energi.  Åtminstone just nu. Vi får väl se i eftermiddag. Idag är det en helt vanlig tisdag. Jobba jobba…

Fortsätt läsa

Ögoncreme som jobbar emot kråkfötter 

Det här är ögonkrämen jag använder just nu: Cien anti-wrinkle Eye Cream.  Ska jag vara ärlig är jag inte helt säker på att en ögonkräm är något att ha så därför valde jag en billig att börja med. Denna säljs ändå på Lidl. Även om just Cien är ett bra märke som gör bra produkter.

Det här med ögonkräm känns ibland överskattat och jag hör olika teorier om det. Vissa säger att det inte behövs medan andra klarar sig inte utan. Jag själv märker egentligen ingen skillnad så jag är inte övertygad.  Än så länge i alla fall.

Jag som är 30+ har på senare tid upptäckt allt mer tydliga kråkfötter runt ögonen. Och de sedvanliga påsarna. Så lite panik känner jag. Och därav denna kräm. Jag vill ha något som stramar upp och jobbar emot rynkorna.  Hjälp !

Fortsätt läsa