Som magi !

Helgen tog slut och nu är det en ny vecka. Vi hade en väldigt avslappnad helg och det var välbehövligt. Igår söndag var jag bara ute en kort stund för att handla på Ica men mer än så blev det inte. Var hemma resten av dagen: jobbade lite på morgonen, tvätta lite, kolla på film, läste läxor med dottern, träna lite, laga middag osv. Det har funnits stunder då en hel dag hemma känts instängt men just nu är det bara skönt. Det behöver inte hända så mycket hela tiden ( jag börjar bli gammal….?).

Här ser ni förresten fint det blir med en nude kajalpenna längs nedre ögonfransraden, som jag skrev om förra veckan. Bort med röda trötta ögon och fram med en mycket piggare look! Som magi!

Fortsätt läsa

THE serum 

Höstens bästa skönhetsprodukt som jag bara älskar och kan inte leva utan är The serum från Löwengrip / LCC . Jag upptäckte Isabella Löwengrips serie skönhetsprodukter efter sommaren och har använt i ett par månader nu. 

Min hud har aldrig mått så bra som den gör nu! För mig och mitt ansikte är denna serie ansiktsprodukter helt perfekt: återfuktad och fri från acne/pormaskar/prickar. Den riktigt glows! 

Den bästa produkten av de jag har är serumet. Används dagligen efter tvätt men innan dagkrämen. Den ger fukt fukt fukt. Just fukt är den viktigaste beståndsdelen i ett välmående ansikte. Jag tror serum är den viktigaste delen för mitt ansikte numera för jag känner stor skillnad om jag hoppar över det någon dag. 

Fortsätt läsa

Fredag alltså! 


Veckorna rullar på i fasligt snabb takt just nu,tycker jag. Jag är inte den som klagar.  Tack tack för det! Det är redan fredag! Ikväll ska vi fira en födelsedag på en restautang. Och imorgon lördag ska vi hem till våra grannar för middag. Så det blir nog en bra helg!

Fortsätt läsa

Lilla Stjärna från BRIS.  

Den här fina korgen från BRIS väntade på mig när jag kom hem i tisdags. I korgen finns en blå julstjärna som BRIS tagit fram. Stjärnan kallar de för ” Lilla Stjärna” och ska visa att ” Jag tänker på dig,du är inte ensam ” under julen när många barn i landet har det ganska jobbigt.  För tyvärr är julen en jobbig period för många barn. Mycket alkohol,bråk,våld,stress och dålig ekonomi. Dessutom har dessa barn  jullov från skolan så det tryggaste stället man har är stängt. För så är det ofta; har barnen ett otryggt hem är skolan det tryggaste man har. 

Så för att visa stöttning och berätta att BRIS håller öppet hela julen tänker jag sätta upp denna stjärna i barnens rum. Det blir fint! 

BRIS telefon: 116 111

Man kan även chatta och mejla med dem via deras hemsida: www.bris.se 

Fortsätt läsa

En ögonblicksbild från imorse!

Här har ni en ögonblick bild från imorse. Smutsig spegel, klockan är strax innan 07,00 och vi ska bege oss ut genom dörren. Jag tänker att jag ska hinna ta en selfie ,även om det är helt hopplöst att göŕa det i och med det ständiga mörkret just nu. Vinterhalvåret är gör det omöjligt att ta bilder ju! Allt blir bara mörkt. Men jag gjorde ett försök imorse….och då kommer Morris inspringande in i bild! Ni ser väl hans huvud?!

Cirka fem minuter senare går min klocka förresten sönder. Så himla tråkigt. Får se om jag kan laga den. Min kära klocka som är min favorit. Snyft.

Men hörrni…om exakt fem veckor bär det av till soligare breddgrader! Längtar!

Fortsätt läsa

Nude kajalpenna för att ge piggare ögon

Lider ni, precis som jag, av röda och trötta ögon under vinterhalvåret? Vissa dagar när jag har sovit dåligt, är stressad och vintertrött ser jag ut som en zombie (och känner mig som en..). Då har jag världens bästa tips för att få liv i ögonen och se piggare ut med hjälp av smink! För det är så jag fuskar mig till en piggare look; smink. Gotta love smink.

Jo, jag använder en ljus kajalpenna längs nedre ögonkanten och i ögonvrån. Nu menar jag inte en vit kajalpenna utan i färgen nude. Just specifikt har jag denna penna från Kicks egna märke.

Pennan heter Eye Brightener i färgen nude. Just denna produkt kan även användas som highlighter längs ögonbrynet och som concealer. Men i synnerhet för att ge en piggare look för trötta och röda ögon. Jag är frälst!

Fortsätt läsa

Smoothie med cashew, mynta och rödbeta!

Jag kämpar på med att inte äta eller dricka mjölk överhuvudtaget. I det stora hela går det bra. Väldigt bra till och med. I matlagning är det lätt att byta ut grädde/mjölk till havreprodukter till exempel. Jag använder främst havregrädde från iMat, eller havredryck. Det som däremot är det knepigast tycker jag är mellanmål och när jag vill dricka något. Tidigare har jag ätit mycket kvarg, fil, yoghurt som mellanmål/frukost/lättare måltid. Nu måste jag tänka om helt här. Det lättaste är alltid att ta en smörgås men jag vill inte äta så mycket bröd och gluten hela tiden. Även det påverkar en del min mage tyvärr. Jag har testat soygurt som smakar helt OK men jag är inte frälst…

Jag har hittat några varianter på smoothie jag tycker om. En smoothie att dricka när jag behöver lite påfyllning, mer energi eller liknande.

Den här gillar jag: Smoothie med cashew,mynta och rödbeta från ICA Gott Liv.  Den är mättande och len i smaken.  Känns som en omöjlig kombination men det är det inte. Smakar gott! Tyvärr kostar den lite vilket gör det omöjligt att dricka varje dag men när man ska lyxa till det lite!

 

 

Fortsätt läsa

Jag ska hålla mig pigg hela tråkiga november!

Jag har de senaste åren gjort mitt bästa att hålla igång under årets tråkigaste och mörkaste månad: november. Jag vet med mig att det är så lätt att bli deppig och trött den här månaden. Så jag gör mitt bästa att undvika det. Vad är då det bästa sättet att hålla sig pigg och alert? Jo, att träna. Och då med ett träningsprogram. Daglig motion helt enkelt. Då håller jag mig aktiv, glad och igång.

I söndags startade jag upp ett nytt träningsprogram. Denna gång med sidan pt-online.com. Jag är inte sponsrad av dem utan detta är helt på eget bevåg. När man blir medlem hos dem får man först fylla i ett kort formulär och fyller i vilka dagar i veckan man vill träna. Sedan får man ett program att följa med både skrivna och visade instruktioner ( film). Man kan träna antingen hemma eller på gymet. Jag har under veckan kört ett par pass och det är riktigt tufft och svettigt. Det enda man behöver för att träna hemma är ett gummiband!

Mitt mål med denna träninsgperiod är dels att hålla igång kroppen och psyket men även bättra på min form.

Bild hämtad från google. 

Jag gillar träningsprogram som är väldigt tydliga i instruktionen. Här kan man både läsa och se en film som visar varje övning. Det finns till och med en timer i ena hörnet hela tiden under passet.

 

Fortsätt läsa

Reklamsamarbete: P&G Olympic SE

Detta inlägg är ett reklamsamarbete men åsikterna är mina egna. 

 

Om ett par månader är det vinter OS i Peking. Jag tycker OS är spännande att titta på. Det är så inspirerande och häftigt att se alla dessa idrottsmän utöva sina idrotter på så här hög nivå. De har ju tränat och kämpat i så många år för att komma till OS. Detta är deras passion och dröm!

Jag önskar att jag hade samma passion för idrott och sport. Men det har jag inte. Och har aldrig haft det. Jag har inte det pannbenet och psyket för det. Jag är ju lite lat och bekväm. Jag försökte som barn och ungdom att kämpa för min passion som då var dans. Som barn började jag dansa balett som 5-åring. Balett blev senare även jazzdans, stepp, hip-hop, musikal, sånglektioner, teaterlektioner och mycket mer. Jag dansade och höll på flera gånger i veckan. Åkte in till stan för träningar till sent på kvällen. Jag sökte till och med in till Svenska Balettskolan när jag gick på mellanstadiet. Men kom inte in tyvärr. Jag drömde även om att gå på ett dansgymnasium.

Men sen kom jag i tonåren och annat blev mer intressant. Som att hänga med kompisar & killar. Dansen blev allt mindre prioriterat och det rann ur sanden. Som vuxen har jag testat att plocka upp denna tråd igen men min kropp klarar inte av det. Jag pajade knäna som tonåring och så fort jag tar ett danssteg får jag ont i knäna igen. Tråkigt!

Men ibland funderar jag på hur mitt liv hade sett ut om jag hållt kvar mitt dansintresse. Hur långt hade jag kunnat komma? Hur hade mitt liv sett ut då?

”Love Over Bias – No matter who you are, where you are from, who you love, or what you believe in, you are free to pursue your dreams!”

 

 

Reklamsamarbete med P&G

Fortsätt läsa

Häng i baren

När vi var i Göteborg förra veckan ville barnen leka i pysselrummet som Scandic Crown  gjort i ordning för Halloween. Vi klagade inte på det utan såg möjligheten att få lite lugn och ro i lobbyn under tiden. Så innan middag fick barnen pyssla medan jag och Niklas satt ner i lobbyn med en varsin dryck. Barnen klarade sig själva i en hel timme! Tänk vad lättare det blir ju äldre barnen blir? Helt fantastiskt!

Niklas hade för kvällen på sig en ny fin blå tröja från Stayhard.se . En riktigt fin mörk blå nyans på tröjan! Jag gör mitt bästa för att få honom att bära mer färger – just nu hela vägen till mörkblått! Haha!

Inlägg i samarbete med Stayhard.se

 

 

Fortsätt läsa