Laddar!

Meja mådde idag bättre efter två febriga dagar med bensmärta och kunde gå till skolan igen. Skönt för henne då de har Ronja-vernissage med fika ikväll som hon verkligen sett fram mot! ❤️


Istället fick jag hem en Emmi som klämt fingrarna i en tung skoldörr som slog igen helt! 🙁 Hon har haft jätteont och två fingrar är svullna, ena nageln ryker nog. Tror inte något är brutet i alla fall! 

Vi myste (skönt för henne med egentid trots smärtan) och tittade på Husdjurens hemliga liv. Milou undrade vad det var för skumma typer på tvn och skällde och tittade på mig om vartannat! Haha sötnöt!


Annars laddar jag inför kryssningen imorrn! Och till min stundande 40-årsdags ära fick jag vackra fransar av Johanna & Maxine på Eyelash design! ❤️

Så köpte jag ett snyggt halsband och ring där från Bud to rose. 😉 knåpade ihop ett par passande örhängen hemma och vips så är nästan helgens outfit klar! 🙂


Nu gäller det bara att alla håller sig friska!

Snart är det party! Och 30-ish pasé! ;(

 

Klippt mig och skaffat mig ett jobb!

Tog saxen och klippte några cm på mig själv för första gången någonsin i helgen! Och nu fick jag jobb! 😉

Mötet kändes bra och de är medvetna om min situation och väljer ändå att anställa mig! Det är under 1 år och på 50%, helt perfekt ”prövotid” känner jag! Så får man se hur allt funkar med Meja, vab och att återgå till arbete efter snart 7 års frånvaro… 

Alla mina funderingar förstod de och kunde tillmötesgå. Så jag är otroligt glad och har ännu en grej att fira i helgen! 

Grattis till lilla mig! 

https://youtu.be/ofM4UuB5s0s

Tack för era svar!

Pepp och stöd! Så skönt att kunna skriva av sig och bolla med er! 

Tack för alla era kloka råd! ❤️ Har nu mailat alla mina tankar, farhågor och önskemål och ska på möte på måndag för att se om vi kan komma överens om det bästa för båda parter! ????????

En ny fas i mitt liv?

Har jag kommit dit nu? Har VI kommit dit?

Är det dags att ta itu med mitt liv och börja jobba igen? Jag som inte ens klarat att gå på inbokade sjukgymnastikpass, kuratorssamtal mm pga vabbande.

Halvtids vabbande snittar jag på. Ej schemalagt sådant. 😉

Är det rätt i tiden att ta tjuren vid hornen och försöka arbeta halvtid?

Kan Meja lämnas på fritids? Kan jag arbeta mina 50% och vabba när det behövs? Hinner jag arbeta in tiden om hon är sjuk en vecka eller ska jag ha bestämda tider? 

Det är lätt att hävda att man klarar det innan man verkligen hamnar där. Som denna vecka t ex, Meja sjuk må-on, ska jag då jobba 20 h på Tors och fre? 

Eller ska jag vabba när jag jobbar? Då kanske det blir 20% arbete… pust puh och ångest!

Måste fatta beslutet i helgen! 

Blivit erbjuden en halvtidstjänst inom mitt yrke. Helt perfekt! Egentligen!

Men vågar jag chansa? Vinner någon på det eller blir vi alla förlorare?

Tänk om jag kraschar? Borde jag följa arbetsförmedlingens råd och ta den långa vägen genom rehab-insatser?

Eller ska jag tok-chansa? Vad är det värsta som kan hända? Och vad vore det bästa?

Har redan lagt mig men kommer aldrig kunna somna…

Det viktigaste i mitt liv är inte jag, det är mina barn! Vad skulle de må bäst av? 

När ärren bleknat finns såren kvar!

CancerRehabFondens nya viktiga kampanj! Att uppmärksamma allmänheten om vikten av cancerrehabilitering! När sjukvården gjort sitt är ofta det själsliga kvar och där kan CancerRehabFonden hjälpa!

Genom att köpa deras armband ”tillbaka till livet”, bidrar man till deras viktiga arbete som hjälper barn och vuxna i en skör del av livet, i sviterna efter cancer.

Varför inte köpa ett armband i julklapp?

Gå in på deras hemsida och gör’t! 

http://www.cancerrehabfonden.se

Tecknandets värld

Meja har gått in fullständigt i att skissa och teckna med blyerts idag. Hon är hemma med feber och hosta och tecknar, tecknar och tecknar! ❤️

Det har även smittat av sig på storasyskonen som blev inspirerade att teckna självporträtt och varandra! Älsk på den!


Meja har ritat Mio, Melvin, Emmi, Milou & ett självporträtt som sjuk, kalt huvud med sond, port-a-cath och ärr över hela magen. 🙁

Melle ritade av tjejerna och Emmi sig själv! Sötnötter!


Dagen efter tillkom mamma & pappa med dubbelhakor och tuttar! 🙂

Lite mycket nu! 

Min lilla stresskänsliga hjärna börjar dåndimpen nu! På kvällen på vår bröllopsdag märker vi att diskmaskinen läcker! Grattis! Ev fuktskada med uppbubblad plastmatta och diska för hand! God jul, det bidde en diskmaskin! ;(

Inte nog med det, fick en härlig räkning från min advokat (gällande min patientskada) på nästan 20.000 kr! Och då vet jag inte om jag får rätt i patientskadenämnden förrän kanske nästa år… 50/50 chans.

God jul på den med! 

Varför ska sånt skit alltid komma den här tiden på året?! 

Tennbröllop!

Idag har vi varit gifta i 10 år! Helt sjukt och helt fantastiskt! 

I 10 långa och tuffa år med mycket glädje och kärlek har han stått ut med mig som hustru! Min älskade Nicke grattis för att du pallat med mig! 😉

Idag firade vi med glögg och godaste och enklaste lussebulls-längden! Jag fick dessutom mitt livs första bukett av min man! 😉 Det är ju så man börjar undra!  Hahaha! Men vackra färger och dessutom chokladpraliner till! Än är undrens tid inte över! Man får passa på att njuta! ❤️

Nicklas, jag älskar dig över allt annat! Hoppas vi får många fler år tillsammans och fira både silver- och guldbröllop! Puss!


PS. Lusselängden gör man av vanlig lusse-deg man delar i två delar. Kavla ut den ena på en plåt, bre smör på och sprid ut 2-300 gr vit choklad. Täck med den andra delen. Jäs 30 min. Pensla med ägg, strö pärlsocker och in mitt i ugnen i 175 grader, ca30 min. 

Inapina 40 – partykryzz

Så fick det bli! Så skönt att ha bestämt sig, bokat och sen får alla som vill följa med! Presenten blir liksom att kompisar kommer och festar och kryssning pratar man ju jämt om att få till! 

Så den 9 dec smäller det på Birka Paradise! Och jag måste hålla mig vaken till 12-slaget för då fyller jag 40 år! Tjoho! 😉

Vilken lättnad att ha det klart! Nu kan jag andas igen! 

Vad är det att fira?

Fira livet absolut! Varje dag! Pynta tidigare om man mår bra av det 😉 och kalasa på varje tillfälle som ges! Jag firar gärna andra, men inte mig själv!

Jag blir glad av att ge presenter och fixa frukost på sängen och göra något för andra men jag slipper helst fixa för mig.

Det är ändå projekt med kalas (kanske därför inte barnen haft barnkalas under dessa tre år ;(). Och jag orkar inte. Det är kul när det väl är men inte efter eller innan om man inte är taggad och verkligen vill ordna, som med Mejas Kändisfest. Då ville jag verkligen fira och hade gudomlig hjälp av vänner!

Men när det gäller mig själv vill jag bara fly! Som min fina mamma! ❤️ och till viss del farmor som inte ville fira födelsedagar utan bara namnsdagar! Så 29 oktober, Violadagen kan jag fira istället! 

Alla är på mig om att jag måste ha något och jag får andnöd! Låt mig bara gräva ner mig först kan ni andra fira… 

Hade jag varit miljonär hade jag lejt bort rubbet och då hade jag kunnat fira, kanske…

Kanske tänker jag annorlunda när 50-årsdagen närmar sig vad vet jag?!

Sommaren är det oxå lättare att ordna på, man kan vara ute och äta lättare mat. 

Kanske får skjuta på firandet till i sommar helt enkelt.

Tankar en ensam söndagsmorgon när alla andra sover och jag lyssnar på Simon & Garfunkel. ❤️