Rektusdiastas.

Som vidgats 1 cm de senaste tre-fyra åren.

Bukväggen är alltså inte så stabil och förmodligen därför jag även har ont i ryggen. Musklerna har särats av graviditeterna, men säkert även från den akuta bukoperationen 2010, eftersom det först då blev tydligare.

Jag kan slippa min ”rumpa på magen” genom att sy ihop musklerna, då dras det ihop 5 cm och jag blir säkert stabilare och får en starkare buk. Men! Tarmarna får det trängre, som att leva med konstant korsett! Dessutom blir det hudöverskott och fult ärr… Dvs inget kosmetiskt över huvudtaget!

Nog för att jag tycker att Södertälje sjukhus borde stå även för det kosmetiska eftersom deras klåpare till läkare gjorde detta från första början! Han har fan förstört mitt liv! Gah! Blir galen bara jag tänker på det! Och inte har jag fått rätt hos patientskadenämnden LöF längre än till 2012 heller…

Jag ska tänka på riskerna och hur jag vill göra och kirurgen ska kontakta mina läkare på Ersta och höra sig för hur det skulle påverka min FAPS-diagnos…?

Även om jag börjat med sjukgymnastik så kan musklerna aldrig gå tillbaka av sig självt. 🙁

   
   

En tyckte om “6”

 1. Camilla

  Hej ina!
  Jag hade samma problem efter två graviditeter, men jag fick en bukplastik av landtinget i samma veva, för att annars ska de inte ens gå in o dra ihop musklerna. Tarmar o det ger med sig. Jag hade 2.5 cm mellanrum i mina muskler o de är inget problem med mina organ idag. Är ej som en korsett som du beskriver det. Utan jag mår toppen :). De du kan göra är att höra av dig till patientnämnden i ditt landsting. De var så jag fick hjälp:)

  Svara
  1. ina Post författare

   När var det? De har stramat åt ordentligt kring landstingens hjälp vid plastik… Skönt att höra att du mår bra!

   Svara
   1. Carolina

    Har du anmält till IVO och sökt ersättning via landstingets patientförsäkring? Så ledsen för din skull, man tycker det är självklart att de ska stå för allt efteråt eftersom de har gjort fel…fortsätt kämpa!

    Svara
 2. Moa

  Det låter lite som pest eller kolera men kommentaren över gav ju lite hopp, hoppas det finns nån hjälp av få med dina besvär!!

  Svara
 3. Annica

  Hej Ina!
  Jag har genomgått en stor bukplastik men fick inte heller det via landstinget utan var tvungen att bekosta det själv. Mina magmuskler vägrade gå ihop trots träning så det var inte mycket att välja på. Operationen gick bra och magen är sig själv igen. Självklart tar de bort överflödig hud i samma veva så det kommer du inte behöva dras med heller. Landstinget bör verkligen bekosta din operation med tanke på vad de utsatt dig för! Kram Annica

  Svara
 4. Majzan

  Varit inne på medicin mottagning…. 6-7 cm glapp…. Å ändå får jag ingen hjälp. Göra det privat har jag inte råd med…. Har fått en korsett som jag försöker använda. Men den tar ju inte bort glipa…. Måste gå ner lite i vikt innan en ev operation är aktuell.

  Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.