Läget? Halvvägs!

Det har gått 2,5 år sedan avslutad behandling. Efter 5 år slutar man aktivt leta efter återfall! Man friskförklaras inte då och man fortsätter höra till barnonkologen tills man fyller 18 år för diverse uppföljningar och koller av sena komplikationer. Men man är 5-års cancerfri då och vi har nu kommit halvvägs!

2,5 år cancerfri! MR såg bra ut! 🙂 ❤

Höger njure skrumpnar och några strålade ryggkotor växer inte, men det är sådant vi redan vet. (Precis som viss njursvikt, tarmsvikt, tillväxtproblem, tinnitus, hörselnedsättning och kanske även syn?)

Förhoppningsvis fortsätter allt bli bättre med tiden…? 

Hon växer iaf nu sakta men säkert med TPN två nätter i veckan. Summa summarum är att alla hennes problem är sviter efter operation, cytostatika och strålning i kombo. 

Vi träffade båda våra bästa läkare Per Kogner och Jakob Stenman! Alla glada att se varandra!

Försökte få en siffra på återfallsrisken så här lång tid efter, men fick det inte. Han vill vara positiv, men risken finns eftersom de fortsätter leta lika länge till. Dock först om 6 månader nu! (För nu finns inte längre det medicinska skälet till tätare koller som hon haft hittills, med lite skumma provresultat och symtom!).

Nu kan vi förhoppningsvis andas ut till nästa gång det är undersökningsdags!

Ang NKS återkommer jag! 😉

En tyckte om “5”

 1. Ann

  Underbart!
  All lycka till Meja????????och hela familjen. Nu håller vi tummarna ni är så duktiga????????????????????????☀️☀️☀️

  Svara
 2. Linda

  Hej!
  Såg i ditt inlägg här att ni haft TPN ngr gånger i veckan. Har ni skött den själv eller?
  Min mellersta 12 åring har en godartad tumör och går inte upp i vikt. Jag funderar på att föreslå TPN, och sköta själv om det går att göra så.
  Lycka till

  Svara
  1. ina Post författare

   De erbjöd mig att gå en kurs för att sköta det, men det var under en tid när jag mådde för dåligt för att kunna mäkta med det. Sätta nål osv kändes för mycket just då efter allt vi varit med om… speciellt när allt funkade så bra med ASIH. Tror att sond och peg är att föredra och testas nog innan tpn… men om det inte hjälper så behövs kanske näringsdropp direkt in i blodet. De vill helst undvika pga risker med blodförgiftning mm Lycka till! ❤

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.