Behöver nog professionell hjälp

Kan inte lita på Meja eller mig själv längre… om jag påverkar henne negativt med min oro. Om jag framkallar mer smärta och mer hängighet istället för att pigga upp henne.

Ge mig någon psykolog som kan omvandla oss till två klumpar med positiv, frisk energi! 

För jag klarar det inte. Har hela morgonen försökt pusha, hittat på olika lösningar för att gå till skolan, att jag följer med, ge alvedon, att jag kan hämta henne när dom helst. Det slutade med att hon aldrig mer kommer säga när hon mår dåligt eller har ont eftersom jag ändå inte lyssnar! 🙁

Vad fan gör jag??? Hon är den enda som känner sin kropp! Ska jag tvinga henne till skolan, bära henne dit och dumpa henne i bänken? Säga att hon bara inbillar sig?

Varför mår hon då bra vissa dagar? Är pigg och dansar omkring? Vad skiljer sig dessa dagar åt? Min inställning och påverkan? På natten när hon ligger och sover då eller?

Men vi behöver ändå professionell hjälp! Var går gränsen till att positivt pusha och att ge någon dåligt samvete för att den är sjuk utan att förstå varför?

Någon måste guida mig och någon måste hjälpa Meja förstå varför hon mår dåligt och att det inte är farligt. 

En tyckte om “12”

 1. Jenny

  Åhhh…tänker ofta på hur stark du Är!
  Men vet oxå att det en dag finns ett slut för att vara just stark… Ta den hjälp du behöver då för att slippa falla så långt och hårt. Gör det nu när du ffa har ork och insikt, lättare att komma tillbaka.
  Tänker på dig och er! Massor av styrkekramar till er alla!!! ????
  P.s Hoppas du läser som jag skrivit, i alla välmening! D.s

  Svara
 2. heidi

  Hej.
  tänker själv hur jag funkar med min värk. Har jag sovit dåligt så har jag mer ont o mår sämre kroppsligt o psykiskt också.
  Är det så att MEJA’S mående avspeglar hur hon sovit på natten. Kan själv uppleva att jag inte kommer i djupsömn vissa nätter o bara ”SLUMRAR TIL” och då gör det ont både i kropp o själ o man är så trött att man ”drar sig till jobb” på ren envishet, o den envishet har hon kanske inte ?
  Hoppas ni hittar en lösning o kanske behöver Meja prata med någon utomstående utan er föräldrar. För barn är väldigt duktiga på att dels säga det föräldrarna vill höra ( för att inte såra, göra de vuxna ledsna) eller dra nytta av sin sjukdom för att få som de vill. ????❤???? hoppas det löser sig för er o förstår hur mycket energi det tar för er båda . Massa styrkekramar till er båda ????

  Svara
 3. Anna

  En tanke, finns det all någon möjlighet att få skola i hemmet? Antingen via kommunen/skolan (kanske inte men värt att fråga) eller i alla fall genom något sådant läxläsningsföretag (fast vet inte om man får RUT för det längre och då kan det ju bli dyrt tyvärr…). Hemma kanske hon orkar, om hon inte behöver gå i skolan med stoj och stim och aktiviteter.

  Svara
 4. Minna

  Hej! Klart ni behöver professionell hjälp. Ni är en familj som upplevt något mycket svårt som påverkar alla. Låter som både du och din dotter, även kanske övriga i familjen, behöver få prata med någon. När allt det kroppsliga ska behandlas så glöms ofta själen bort. Först när akuta fasen är över och vardagen ska ta vid som den gör sig tillkänna. Tycker inte att det är så konstigt att ni oroar er med tanke på vad ni gått igenom. Kräv din rätt till hjälp. Boka en tid på vårdcentralen ev kan de remittera er vidare. Kram

  Svara
 5. Lotta

  Se om ni kan få komma till Erikastiftelsen, det krävs remiss tror jag. De är specialister på att ta hand om familjer med barn som gått igenom olika traumatiska upplevelser. Vi fick komma dit efter att vårt barn var med om en svår olycka som närapå kostade honom livet. Det satt i länge hos mig, och yttrade sig i märkligheter hos honom. Vi gick i samtal (maken och jag, i vårt fall inte barnet). Det hjälpte enormt!

  Svara
 6. Jenny

  Vill bara säga att du verkar vara en obeskrivligt fin, klok, kreativ och empatisk människa och en fantastiskt mamma ❤❤❤❤ styrkekram till dig och din familj

  Svara
 7. Sandra

  Fina du!
  Vill bara ge dig en stor kram!!
  Du verkar vara en helt underbar mamma som gör allt för dina barn!❤️❤️❤️
  Ville bara säga det❤️

  Svara
 8. Therese

  Kan det vara så att hon orkar 100 % några dagar för att sedan vara nere på noll och behöver återhämtning? Hon kanske behöver hjälp att ”tygla” sin energi de dagar hon är pigg för att orka vara pigg flera dagar, exempelvis planerad vila både hemma och i skolan. Har hon missat mycket kunskapsmässigt så att skolan ställer överkrav som sliter på henne? Jag är helt säker på att du gör ditt allra bästa och självklart kan det vara så att din oro mer lätt-triggad än hos andra. Det vore ju inte konstigt, eller hur? Att ta hjälp är aldrig fel! Kram ❤

  Svara
  1. ina Post författare

   Ja så kan det säkert vara! Det ska jag absolut tänka på och försöka hitta på en bra lösning för vila! Tack ❤

   Svara
 9. LInda

  Har för mig att du förut skrivit om sköldkörteln. Hur ligger värdena där? För den lilla körteln påverkar kroppen mer än många vet.
  Många kramar

  Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.