Vikt-vikten och testosteron

Vi lever i en tid där vackra människor ständigt framställs som lyckliga och framgångsrika. Många tror tro att det ena automatiskt leder till det andra. Mer fel än så kan man inte ha. Men blir knappast lyckligare av att förändra kroppen och justera vikten, snarare tvärtom.
Om man strävar efter ett långsiktigt välbefinnande och inte korta lyckokickar är utseendet inte det viktigaste att fokusera på.
Det finns forskning som visar att personer som fokuserar mycket på yttre benegänhet mår sämre– både fysiskt och psykiskt.
Jag har träffat kvinnor som en gång var runda och glada och senare förvandlat sig till smala, tråkiga och ledsna.

När jag var yngre såg jag väldigt bra ut och hade allltid många beundrare som överöste mig med komplimanger. De flesta av de var dessvärre mest intresserade av mitt utseende, medan jag ville ha äkta kärlek.
Nu är jag avsetvärt äldre, har fått tre barn och har fått skavanker med åren inte minst när det gäller vikt. Jag skulle gärna vilja gå ner några kilo men jag mår bra med mig själv. Jag är inte smal längre men snygg utseendemässigt och definitivt snygg inombords. Jag är en trygg person och är en stark och glad kvinna med stark integritet.

Vi åldras alla, både män och kvinnor och det syns. Ändå verkar männen tycka att vi kvinnor ska alltid vara perfekta när det gäller allt, inte minst vikt.

Jag är så trött på män som dömer kvinnan efter hennes kg. Det roligaste är att de själva har ingen som helst insikt i hur de själva ser faktiskt ut.
De verkar tro att de är helt perfekta och Adonis-liknande bara för att de går på gym då och då och tränar lite. De är så skönt ovetande om sina brister. Svenska män är idag konflikträdda, osociala och rädda för nästan allting. Saknar stil och klass, är messiga och tråkiga. Saknar humor och testoteron. Men trots sina påtagliga brister ställer de ständiga utseendemässiga krav på kvinnan. Än en gång- det återkommande är att: Hon ska vara smal- annars duger hon tydligen inte.

Bristen på testosteron och klantigheten i sängkammaren är så klart också kvinnans fel, då i hans tycke, det är så klart, också hennes fel att hans bästa lilla vän är- just det- bara en liten sådan.

Man får ställa sig frågan när man har passerad 2/3 delar av sitt liv, vad är det som man vill ha i livet. Vilken lycka är man ute efter- den kortsiktiga eller den som ska vara längst. Och …inte minst- du mannen 50+ ställ dig naken framför spegeln och betrakta dig väldigt nogrann.
Glöm inte sådana små detaljer som: du har aldrig varit gravid och burit ett barn i din mage i 9 månader(minst en gång i ditt liv). Du har inte fött något/några barn. Du har inte ammat det/de i ett antal månader, och då pratar vi ej nappflaskan.
Titta på dig nu och berätta vad du ser 🙂

Ännu en misslyckad man

Har varit tyst i över 6 år. 5 år i ett förhållande där mannen visade till slut att han har varit en lögnare då han samtidigt har haft andra guldfiskar på kroken. Att säga Bye-Bye var det ända anständiga som jag kunde göra.
Sedan följde 1,5 år utan en man på horisonten tills nyligen. Träffade en man på en av de kända internationella dejtningsidor. För att vara ärlig med mig själv och alla andra, blev jag knapast träffat av Amorpilar men trots det fann jag honom intresssant. Kände värme och samhörighet och det kändes ömsesidigt, tror jag i alla fall.
Han lärde sig fort vad som gjorde mig glad, var omtänksam och varm, tyckte jag.
Sedan började långsamt krypa fram andra sidor av honom. Nu pratar vi inte om Fifty Shades of Grey… Nej tyvärr…snarare en kluven personlighet…doktor jekyll och mr hyde? En varm och fin man kunde plötsligt förvandlas till en agressiv och otrevlig en…Sorgligt… jag tyckte om den första som jag träffade en januari kväll på Nytorget 6.

Mannen som är vilse i sig själv kan inte vara lycklig innombords och kan inte hellre lyckas att göra en annan lycklig.
Sensmoral av denna historia är bara en: Alla katter är grå i mörkret och…kasta inte pärlor åt svinen

Ett möte i det tysta…

Jag har precis sett dig…våra blickar mötes nyfiket under ett…två…tre…fyra …sekunder….

Du var så vacker…din blick var vaken och nyfiken…varm på något sätt.

Det var länge sedan det kändes så…varför gick du inte efter mig?

Det fanns något…där…det vet jag..och du… En vacker man i hörnan Gotlandsgatan/Ringvägen. Kom tillbaka, leta, sök. Min själ ropar efter dig. En vanlig tidig kväll på Söder…

Bazyl-Harewicz

Kär-lek…

Har du någonsin upplevt längtan?

Längtan som skriker inifrån din själ och förvrider din kropp i smärtan? Längtan som gör att du inte kan sova, tänka, fungera… Längtan som förgör. Längtan som finns och känns i varenda muskel och varje cell i din mogna kropp.  Längtan efter kärleken.

Du föddes för att älska. Att ge och ta emot kärlek är din livsuppgift. Du mår inte bra när du inte kan stå upp till ditt öde. Var finns han som ska ta emot den? Varför hittar ni inte varandra?

Du drömmer och hoppas. Du ler och gråter ibland. Ingen förstår egentligen hur djup olycklig du egentligen är då du inte visar det för någon. Du är ensam med dina tankar och din längtan.

Du är omtyckt och social, du har många vänner. Många tycker att du är vacker, flera förstår inte att du inte har träffat din kärlek. Ingen förstår sig på dig egentligen.

Det finns enbart en kärlek och när du träffar den då vet du direkt.  Till dess går du till jobbet precis som vanligt, skrattar som vanligt och njuter av livet som vanligt.

Innerst inne vet din själ att den inte är hel, den saknar sin själsfrände.  Som tvillingar som blev separerade en gång för länge sedan, väntar den och hoppas på en vacker återförening…

Det har hänt dig någon gång… att du har trott att det har hänt…

Då såg du solen och alla stjärnor lysa på upp din himmel- de lyste samtidigt: stjärnorna och solen. Solen mörknade plötsligt och stjärnorna släcktes, du blev avvisad.

Du går ut och träffar andra, tittar de djupt i ögon och letar efter själsfränden… men gång på gång går du på en nitlott…

Du går hem och gråter tyst. Ingen där för att ta hand om dig och din ledsna själ. Ingen där som kan trösta ditt sorgsna jag … ge dig en varm kram och torka dina tårar…

Du bäddar din stora säng i all ensamhet och gråter dig till sömns….4241Om du har tur somnar du i natt, och vaknar nästa morgon lika förhoppningsfull som du var dagen innan.

Du ler och börjar dagen, i dag är en ny dag och ett nytt hopp.

 

Ännu mer om dejting & ålder-matchen slutar aldrig…

De senaste tolv åren åren har befunnit mig mer eller mindre i singelvärden med undantag av 5 år då jag åter varit i sällskap. Åter singel sedan snart två år. Singelvärden är väldigt specifik.

När man är nybliven singel är man full av förväntningar, glädje och optimism. Optimismen brukar avta efter att man gång på gång träffar på oseriositet, men inte enbart det. Oseriositeten är enbart en sida av det sistnämnda.

Tänkte på den vackra kvinnan i 50-års åldern som kommenterade mitt korta inlägg iförgår där jag skrev att de flesta män som själv befinner sig i ålder 52-57- år sätter
gräns i sin sökning efter kvinnan i princip vid 45-års ålder.

st      De skryter om sin ungdomlighet mm men ser ändå ut som äldre herrar i plus 60-års åldern.  på andra sidan befinner sig en och annan fräsch kvinna som ser alldeles läcker ut och hon inte har en chans att träffa en av ovannämnda herrarna pga att hon ha rakat passera den magiska gränsen som verkar för kvinnor vara  45. Intressant företeelse egentligen. Antingen är det 38 eller 45, vääldigt spontant upp till 54.

Efter det är man avskriven, död och begraven för en man i samma ålder.

Men- stop där! Glöm det mina herrar. Vi kvinnor som har passerad den magiska gränsen är fortfarande vackra, många gånger väldigt kvinnliga, självsäkra och fantastiska. Ni vet inte vad ni missar. Ni dissar vackra underbara kvinnor bara för att ni själva har lämnat en relation med en kvinna i den åldern och då tror ni att ni får en repris. Ni vill sååå mycket annat som ni tror ni hittar där ni letar…Så fel kan man ha…

Nåja, jag tänker inte vara kaxig och dra alla de argumenten där det kan lätt påvisas att vi mogna kvinnor är det bästa som kan hända en man. Nej, det har jag slutat med för länge sedan, nämligen den dagen då jag upptäckte, att när jag satt på en dejt med en 49-åring man kändes det mer som jag var på dejt med min egen pappa- inte enbart utseendemässigt men också mentalt. Därför har jag sänkt rejält åldern på mannen jag söker.  Återigen kommer the cougers fram. Förstår det fullständigt.

Det finns inga män för oss kvinnor som befinner sig i 50+ sträcket. Vi vill inte ha några gubbar då vi är fantastisk vackra pumor.
Stå på er tjejer och vänta på prinsen. Det finns någonstans- en mogen, vältränad och snygg man som är vis nog för att veta var och vad ska han leta.

En man med självinstinkt och integritet kastar sig aldrig på en 25- åring, då han är både en gourme och gourmant som vet att kvinnan blir enbart mer utsökt med tiden-precis som ett bra kvalitetsvin.

De som söker unga fortfarande omogna tjejer måste bevisa sin manlighet för sig själv och sina manliga, lika omogna, kompisar, lär få den läxan de förtjänar att få och de  struntar vi totalt i.

Vem av oss skulle egentligen vilja ha en sådan man, som förresten brukar kalla sig en ungdomlig grabb eller kille *S* ? Nej, tack. Gå och lek i sandlådan du.

Vi vill ha en man som vill ha en KVINNA och inte en jänta eller en tjej-  du får gå och leta där du befinner dig mao- i sandlådan.

Läste det jag skrev. Blev jag lite ilsken? Hm…tydligen har jag kokat lite grann inuti. Inte min natur egentligen, jag är lugn och sansad till vardags men tål inte dumheten. Däri konsekvensen.

En annan fråga- varför är folk så fixerade vid ålder?

Toffelhjärnor….

Egentligen är jag bara arg. Inte ledsen men arg. Dejtande på olika sidor ger bara en dålig avsmak, dålig avsmak på männen.

Jag vill inte känna så där, jag älskar ju män! men alla de som skriver till mig verkar ha bara en sak i tanken. De vill”MYSA” på soffan samma kväll, helst en halv timme efter de har skrivit det första mailet ! De vill bada jacuzzin och ha picknick i vardagsrummet men en kvinna de aldrig har sett!

Jag vet att männen är väldigt enkla varelser och tänker sällan med hjärnan utanför sitt jobb. Sen är den lilla hjärnan som styr. De liknar encelligadjur som har en toffelhjärna som talar.

Jag har ett antal singelvänninor i olika åldrar och dessvärre alla de har precis likadana erfarenheter. Alla vill bara ge upp på jakten efter en man- inte ens den perfekta mannen, bara en sjysst man.

Alla bättre upplagor verkar vara upptagna, och på singelmarknaden återstår den tredje sorten med sina toffelhjärnor. Nej, tack.

z8956271Q,Pantofelek--Paramaecium-Caudatum--dieta-dla-mozgu

Ferrari eller Rolls Royce….

Här kommer en typisk exempel på mailutbyte mellan en man och mig. Läs och bedöm:

Finns ingen på hela MP som har så vackra.. sensuella… sexiga… och spännande ögon… och ögonen är ju som bekant skälens spegel… du måste bara var helt underbar

När ska jag få den äran att träffa dig… så att vi ges möjligheten att bekanta oss lite närmare med varandra…. /xx

Jag är ingen dussinperson… ingen SAAB…mer som en Ferarri… eller något mer aristokratiskt… klassiskt… gentlamanamässigt… som en Jaguar… eller Rolls Royce… och du är som en fransk vingård… med junfruliga dofter… o sötma…med härliga kullar… dalar… och grottöppningar… dit man vill bege sig med sitt ståndsmässiga åk don… mina tre bästa bundsförvanter är min envishet, min intelligens och min humor… ”svart humor” vidare så är jag sensuell och kallar mig en obotlig erotisk romantiker/xx

Ja, det var en fin beskrivning 🙂 Men jag skulle gärna veta mer jordnära saker om dig – vad tycker att göra till vardags, vad arbetar du med, mm…

Tja… jag gillar att träna… läsa… gå på teater ibland… allt för sällan egentligen… jobbas som mentalskötare och psykoterapeut…/xx

Om… och jag säger OM Gud skapade kvinnan måtte han ha haft en sällsynt rolig och lyckad dag på jobbet då han skapade dig… det var inte bara dit leende han skapade perfekt/xx

Är det du som ska få det att säga KLICK och så få man den där underbara pirriga känslan att spira i både knopp och kropp… och så väcker Alpha-hannen inom mig …. vad skulle du tyck om det…

Ingen aning, jag känner inte dig 🙂

Då får ni väl se till att göra det då…Undrar hur du skulle ställare till om jag bjuder in dig till en picknick hos mig på min matta här… vid tillfälle… med lite bus och lek efteråt…. så som kuddkrig… blåsa såpbubblor… leka blindbock.. ryska posten… fia medknuff.. eller någon annan trevlig sällskaps lek… är ju ganska romantisk och busig av mig…./xx

Tack, men jag tror inte det

Inte det…./xx

Åldersnojan…

Livet passerar med en himla fart. Man märker det inte i början. När man har inte kommit över 30- sträcken tycker man t o m att det går i lagom långsam fart.

När man passerar 40 börjar det bli en Porshefart, vid 50-växlar det till Ferarri.

Det finns åtminstone tre sanningar om livet: vi föds, vi åldras och vi dör någon gång.

Jag blir full av skratt när jag ser människor runt 30 som börjar spruta botox i sitt ansikte.

Varför har så många människor i vårt land, speciell Stockholm, en riktigt åldersnoja?

Du själv kommer garanterad att bli gammal en dag- det kan jag skriva under-det är oundviklig.

Det är så sorgligt att folk inte kan respektera varandra för vad de är. Varför kan man inte bara vara den man är?  Varför kan man inte åldras med värdighet?

Inre skönhet är det som är viktigt, yttre skönhet kan försvinna över en sekund . Vad har man kvar? Ingenting. Sorgligt att folk är så ytliga.

Gillade åsynen av Lill- Babs som trots sina 78 år åldras just med värdighet. 🙂

Korkade små individer stoppar huvud i sanden…när det gäller…

Har skrivit in mig på ännu en singelsida. De gången en sida för  betalande medlemmar, tänkte att  det finns en minimal större chans att hitta någon mer seriös då de betalar för att vara medlem och kunna ta kontakt med en annan.

Tro mig eller ej men så klart efter bara några minuter av mailkonversationen börjar mannen yra om sex hit och dit. Jag blir såååååååååååå trött på dessa idioter. Ingen seriös man börjar fråga kvinnan om det innan han ens träffat henne.  Är alla män totalt korkade?

 

Head-in-the-sand1

Hunk…ar…?

Nätet är full av de, Män 50 + som tror att de tillhör hunkkategori 😉 De spänner brösten och drar in magen när de ska fotas.

Inte sällan söker de efter kvinnor i egna barns ålder- så där runt 25. Ibland är de mer generösa och sträcker sig till 42. 😉 Så klart kräver de ett Claudia Schiffer – utseende….

Spegel, spegel på vägen….säg mig….

5facet