VÅGA VÄGRA FÖRLOSSNINGSSKADOR

Idag tänker jag slå ett slag för

Våga Vägra Förlossningsskador

Än så länge hittar du Våga Vägra Förlossningsskador på Facebook men vi har spännande nyheter på gång och hoppas på mer än ”bara” en Facebook-sida.

vågavägrabild

Såhär lyder beskrivningen:

Vi som driver sidan drabbades alla av förlossningsskador i samband med våra förlossningar. Den här sidan är till för att ge förlossningsskadade kvinnor ett forum och en röst utåt. Vi har ingen medicinsk utbildning, utan har enbart erfarenheter av förlossningsvården som patienter.

Det finns så otroligt många anledningar till att denna sida skapades. Starka förlossningsskadade kvinnor som tillsammans en dag fick en stark känsla av att NU RÄCKER DET!

En av tankarna med denna sida är att samla ihop fler starka kvinnor som kan och vill berätta sin historia, men som också skulle kunna tänka sig att visa upp sina skador i utbildningssyfte för att göra skillnad för framtidens förlossningsvård. Och då menar vi inte visa upp sig här på FB. Nej vi tänkte samlas här så vi tillsammans i framtiden kan erbjuda framtidens undervisningsmaterial.

Gamla åtgärdade skador, icke åtgärdade skador, felbehandlade skador, kvinnor som kan tänka sig filma utdrivningsskedet och efter förlossning och eventuellt under återställande kirurgi.

Detta eftersom det kommit en vädjan från en av landets bästa kvinnokirurger att uppdatera undervisningsmaterialet. Detta eftersom äkta fallstudier saknas.

Faktum är att många som idag syr ihop kvinnor efter förlossning saknar specifik utbildning på området. Musklers placering, sprickskadors diagnostisering och olika korrigeringsmöjligheter. Därför skiljer vården enormt mellan olika landsting.

Tanken är att skapa en lista på kvinnor som kan tänka sig delta och överräcka den till SKL ( Statens kommuner och landsting ) Vi har fått för oss att det inte borde vara så svårt att få ihop åtminstone ett 50 tal totalt i hela Sverige med olika skadebilder och problem. Vi hoppas på så sätt kunna hjälpa till. Och genom det även ge födande kvinnor en säkerhet i omhändertagandet eftersom det då finns film eller foton från utdrivning och förlossning till uppföljning och eventuell operation.

Vi kommer att skapa en ”Hemlig, sluten grupp” där vi kan diskutera och anmäla oss som frivilliga. Detta är en långsiktig plan och vi vet inte fullt ut vart det bär, men vi ÄR säkra på att något måste göras, och det är bara vi som ÄR förlossningsskadade eller på annat sätt medvetna om risken som kan förändra för efterkommande kvinnor.

För att komma till sidan kan du klicka HÄR. Gilla oss gärna och dela sidan vidare för större spridning. Tillsammans kan vi åstadkomma underverk, nu kör vi!

En tyckte om “6”

 1. Mamma sedan 4 månader.

  Omfg!
  Jag misstänker starkt att jag har en skada, om jag kan få en seriös undersökning, om än i studiesyfte vore det…. alldeles underbart!

  Svara
 2. Mamma sedan 4 månader.

  Fast jag vet inte riktigt hur man använder Facebook…
  Känns det OK att maila mig om intresse finns från er/läkarens sida?

  Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.