SÅ FÖRSÖKER JAG MÖTA MOTGÅNGAR

Jag har levt ett bra liv, ett ganska ”lätt” liv. Inte behövt möta speciellt många motgångar. Jag har haft en trygg uppväxt med underbara föräldrar. De har alltid ställt upp för mig, de ställer fortfarande upp för mig (oss) och finns alltid vid min sida.

Min största motgång i livet är det som hände mig efter min förlossning och även om det är sjukt jobbigt och inte alls något jag hade kunnat föreställa mig kunde hända, så hände det och det drabbade just mig. Det här är inget jag önskar någon annan och det är inte alltid lätt för mig att hantera situationen. Jag har dock lärt mig en himla massa saker om mig själv som jag inte hade en aning om tidigare.

IMG_7776

För flera år sedan lärde jag känna en väldigt speciell kvinna, hon lärde mig att tankekraften är väldigt stark. Att positiva tankar får mig på bra humör och lyfter mig medans negativa tankar kostar otroligt mycket energi. Jag har sedan den dagen funderat mycket på just detta med positiva och negativa tankar. Jag tillåter mig att sörja och älta men inte så länge, sedan försöker jag alltid hitta något positivt och bra att fokusera på. Jag säger inte att positiva tankar kan hjälpa mig att klara mig från en depression om jag hamnar där men där jag befinner mig just nu, där hjälper dessa tankar mig. Blir jag avundsjuk försöker jag också använda mig av detta för att fokusera tankarna mot ett annat håll och inte slösa min energi på sådant som inte gör något positivt för mig.

Det här, att vara i naturen i närheten av vatten en vacker sommardag… det är som balsam för själen <3 

image

Jag hanterar mina motgångar genom att bryta ihop, tillåta mig att vara ledsen och deppa. Sedan försöker jag komma igen, jag försöker hitta någon ljusglimt och sedan fokuserar jag på den. Jag skulle vilja lära mig mer om mental träning eftersom det känns som att det kan vara bra för mig, ytterligare en pusselbit som kan hjälpa mig under min fortsatta resa.

Charlotta på Överlevnadsguiden skrev nyligen ett inlägg om just det här med mental träning och positiva/negativa tankar. Ett inlägg som jag läst flera gånger redan nu och som jag kommer återvända till då och då när jag känner att jag behöver det. För att ta del av Charlottas kloka tankar och råd kan du klicka HÄR.

Vad tror du om att tänka positivt och det här med mental träning? Kan man med hjälp av tankekraften hjälpa sig själv att må bättre?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.