Jag känner för att flytta hem till Skåne igen?

Jag känner och har känt ganska länge att jag vill flytta tillbaka till Skåne. Efter studierna osv…

Jag känner kanske för att bo i Malmö eller Helsingborg också. Känner mig inte hemma här längre. 🙂 Vi får se hur det blir med det! Men jag vill flytta ”hem” igen. Jag tror en nystart vore bra. Skåne är jag ju faktiskt uppvuxen i. Ola får såklart följa med. Vi älskar ju varandra. Ibland måste man dock tänka på sitt eget bästa för sin hälsas skull.

Ni vet ju att jag firade jul ensam hemma med hundarna 2015 p.g.a utmattning. Men det var så skönt så jag tänker mig en ensam och mysig jul i år igen. Dock skulle jag ju kunna dela ut mat till hemlösa och vara en resurs för någon. Ja…tankar som kommer och går.

Kram och ha en trevlig söndag!

Tack Johan Carlén och Peter Wahlbeck för en magisk konstutställning och ett underbart event. Dock blev jag alldeles för berusad igår eftersom jag inte ätit på hela dagen. Så om någon där ute såg min instastorie inatt så oroa er inte! Bilder från igår:

Älskar att mitt hår är ljusbrunt igen! 

 

Fortsätt läsa

Tulpanfebern, fredag & lyckad provskrivning.

Hej. Jag började morgonen med kaffe, grönt kaffe i form av kapsel för extra koncentration, omplåstring av Simbas tass då hon fått ett litet skärsår efter att folk kastat ölglas utanför huset. Sedan hade jag medicin lektion och sedan prov i hälsopedagogik och i NAILED IT! Jag kunde varenda fråga och svarade noga, utförligt och briljerade gällande Aron Anotovsky som jag läst om innan provet. Så skrivningen fick den där extra gnistan. 😉

Efter det sprang jag hem, bokstavligt, kollade Simbas tass och gick en lång skönt och solig höstpromenad. Simba löper nu så vår grannhund (en svarthårig dvärgpudel) ville inte leka som vanligt utan göra andra saker, ha ha. Så kul att få se hundarna vara med flera tillsammans. Tog dock inga bilder, viktigt att bara njuta och vara ”in the moment”… 😀

När jag kom hem åt jag leftovers (värmde på spis, vi äger ingen mikrovågsugn, tycker dom är äckliga) och tog mina hälsotillskott. Jag la mig med hundarna på sängen och kollade ett avsnitt av Once Upon A Time och somnade. Vaknade vid 18:00 tiden. Sedan åt vi faktiskt McDonalds till middag och kollade på TULIP FEVER med Alicia Vikander och andra bra skådisar. Den var otroligt bra! Sorglig, glädjefylld men väldigt svettig och man satt som på nålar. Kolla på den om ni gillar historiska dramafilmer… Apropå Alicia, Gud vad jag längtar till nya Tomb Raider filmen!

Hittade bara tyska filmpostern… 

Imorgon ska vi på konstutställning och ha lördag. Men jag har också egenstudier som måste lämnas in senast söndag. 🙂

Jag ska också göra önskelistor inför jul och lägga upp här på bloggen så kul! Exempelvis såhär:

Fortsätt läsa

Bloggfrågor.

Vad gör du på din fritid?

Svar: Jag studerar och lyckades med första medicinprovet (fick reda på detta igår och behövde inte komplettera något, så himla glad!). Studier  är egentligen inte ”fritid” men var tvungen att berätta den glada nyheten.

RESER! Tränar (helst yoga, badminton och pilates), promenerar med vovvarna, lagar mat, planerar inför framtiden, dagdrömmer, fotograferar, skådespelar, är med min man, kollar på mina favoritserier Lucifer, Jane the virgin och Once Upon A Time. Lyssnar på mycket ljudböcker. Dyker!

Fikar med vänner, går på events, bio, går ut och äter, ser gärna föreställningar som teater och går på konstutställningar, samt festivaler och konserter. Skulle gärna volontära på hundstall och fritigsdgårdar för ungdomar också, men tiden räcker inte till just nu.

Var skulle du vilja vara med ditt bloggande om fem år?

Svar: Jag vill definitivt bo i en mycket större lägenhet på Södermalm eller i hus. Jag kanske fortfarande bloggar då. Det vet jag inte. Men isåfall får ni vara med när vi flyttar till större och kanske skaffar barn med mera…

Vad har varit dom eller den svåraste utmaningen under din bloggresa hittills?

Svar: Som en högkänslig och empatisk person har det nog varit att inte ta allt som skrivs om mig, elaka kommentarer & artiklar så personligt. Det har jag lärt mig att inte göra. Sådant kunde jag analysera och tänka på i timmar innan. Nu tänker jag inte på en elak kommentar efter att jag läst den.

Kan du nämna några bloggar du läser och varför du läser just dom?

Svar: Jag hinner inte läsa andra bloggar just nu, men klickar mig in på dom största enligt bloggportalen.se då & då.

Hur vill du förbättra dig själv inför nästa år?

Svar: Studera och träna hårdare. Tjäna mer pengar. Vara mer med familjen. Ha ett mer bestående och ett pålitligt varumärke. Utöka min enskilda firma med en riktig företagsamhet. Skriva klart min andra bok. Lära mig att landa i mig själv ännu mer.

Vad var ditt största misstag och vad lärde du dig av det?

Jag set inte på livet så. Man göra inga misstag riktigt. Däremot kan du varit med om hemskheter och gjort dåliga saker. Men det är naturligt. Bara upp på hästen igen och lidandet kommer alltid att vara vår största lärare. Lidandet i livet är biljetten hem. Hem är inte ett hus i detta fall utan hemmet i dig själv. Bilden nedan kan ju räknas som ett ytligt misstag… en otroligt pinsam whitetrash fotografering i december 2009… ha ha! SÅ PINSAM! Foto: Nicola Chessa

Berätta om din/dina stoltaste prestationer?

Svar: Självklart min självbiografi Rövardotter och dokumentärfilmen ”Pappas flicka”. Att gå från utvikningsbrud till att hamna på omslag av Sveriges tyngsta kulturtidningar. Rädda barnens antologi 2014. Samtidigt ha knegat på vanliga vardagsjobb som receptionist.

Mitt mod att vara med om så mycket lidande men ändå stiga upp varje dag och se det vackra i livet. Även att jag hjälpt så många personer runt om i vårt land p.g.a mina bedrifter.

Hur motiverar du dig själv att fortsätta blogga?

Svar: Jag får ”möta” fantastiska bloggläsare varje dag. Här på bloggen och utanför också såklart. Vi stöttar, inspireras och lär oss av varandra. Jag brukar få både brev & vykort hemskickade och mejl på sociala medier varje dag av främlingar som vill berätta sin historia, ge mig styrka, fråga om allt från livsråd till klädesplagg/produkter med mera…

Vad är det mest frustrerande gällande att blogga?

Svar: Nättroll. Fördomar.

Har du mött någon intressant/känd person under din livsresa?

Svar: Många! Jag träffar ”kändisar” på nästan varje event. Men det är inget jag tänker på. Ola Rapace, Persbrandt, Fredrik Ljungberg… listan är väldigt lång. Men måste medge att just skådisar har en gemensam sak. Stort ego.

Har du några specifika mål resterande tiden av året?

Svar: Studierna och vardagslivet först. Sedan önskar jag mig en mysig jul med min/Olas familj. Träningen också, men mina ben är fortfarande dåliga efter moppeolyckan i Vietnam. Jag kommer även dyka upp i både pod och tv innan årets slut. Sedan är det flera roliga events jag ska på! 🙂

Hur aktiv är du på bloggen och hur ofta kommunicerar du med dina följare?

Svar: Efter min pappas självmord och dålig hjälp från psykiatrin hade jag en väldigt lång paus och bloggade bara sporadiskt. Nu är jag aktiv varje dag och kommunicerar med mina följare varje dag.

Hur mycket tid spenderar du på bloggen?

Svar: Det beror på hur skolan ser ut men när jag är ledig kan jag lägga minst tre timmar om dagen på bloggen.

Är bloggen ditt yrke eller bara en hobby?

Svar: Jag får betalt så både och… men det är inga Kenza summor vi pratar om. 🙂

Vem var din första stilikon?

Svar: Min mamma. ❤️ Jag tog alltid hennes kläder och klädde upp mig, innan helvetet brakade lös efter hennes hjärnblödning 98-99.

Vem tar majoriteterna av din bilder på bloggen?

Svar: Jag själv men annars Ola och vänner, samt Fridell som gjorde min dokumentärfilm pappas flicka.

Hur skulle du vilja beskriva din egen stil och vilka personer inspireras du av stilmässigt?

Svar: Jag är väldigt vintage, men älskar dyra plagg också. Hobo Chic, avslappnat, men kan även klä och sminka mig i 50-60 tals stil. Gala och teatrilistiska outfits är kul!

Elena Belle har jättegod smak och klär sig jättefint. Jag gillar även Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Birgitte Bardot, Romee Strijd, Jessica Alba och vackra Miranda Kerrs stil. 

Vad är största nöjet med att blogga?

Svar: Det är alla magiska events, fester och gåvor såklart!

Foto: Petré event. 

Foto: Andy Prhat

Foto: Aftonbladet

Fortsätt läsa

Heart hair.

Godkväll! Jag kommer inte ha tid att blogga imorgon då jag har fullsmockat med studier hela dagen och sedan ska vi på Olas vän Nils Jensens konsert. Jag bjuder på några Kendall Jenner inspirerade bilder Ola tog på mig idag. Det är mitt naturliga hår som har blivit superlångt och är i fin kvalité. Vad tycker ni om bilderna? Det tog bara 15 minuter att ta dom. Ola är verkligen konstnärligt lagd. Ha nu en jättefin kväll! Kram! ❤️

He plays with my hair. Not with my heart.

His little Snow White, Harley Quinn, Betty Boop, Rövardotter, Modesty Blaise and Pocahontas…

Fortsätt läsa

Internationlla diabetesdagen.

Idag är det internationella diabetesdagen och min starka, älskade man Ola har typ diabetes 1 som han plötsligt fick när han var endast 19 år.

Precis som citatet nedan har han aldrig låtit diabetesen stå i vägen för honom. Vi reser hela tiden, tränar, umgås med vänner och lever livet.
Det som jag tycker är så fantastiskt med Ola är hans disciplin och tålamod gällande hans diabetes. Han måste alltid ha koll på sina blodsockervärden, maten han äter och ha kontroll, men fortfarande, låter han aldrig bördan på axlarna bli så tung att han inte reser sig igen, gång på gång.
Han är den starkaste personen jag känner. Idag hyllar vi alla diabetiker, ni är One of a kind och mer än starka. Kärlek till er! Och till min älskling Ola – jag älskar dig mest i hela världen.

I was determined to share my positive approach and not let diabetes stand in the way of enjoying my life.” – Paula Deen

 

 

Fortsätt läsa