:( :/ :)

Jag drömde att jag var gravid inatt. Och tydligen betyder det längtan efter inre mognad, vilket säkert stämmer. Jag har många gånger drömt att jag fött en pojke. Jag minns varenda detalj. Speciella känslor. Drömmer ni ofta? 

 

Jag missade min samtalstid idag och lite tråkigt är det eftersom jag fyllt i alla papper samt förberett mig. 

   

Dagen slutade dock bättre. Solade på gården i en timme. Sedan åt vi indisk mat med kokosnötsglass till efterrätt. Mums!           

Jack.

Min älskade Jack. Just nu, ikväll känns det i hela bröstet. I själen. Vem hade du varit idag? Varför finns inga telefoner i himlen? Jag saknar dig. 

Would you know my name

If I saw you in heaven?

Would it be the same

If I saw you in heaven?
I must be strong

And carry on,

‘Cause I know I don’t belong

Here in heaven.
Would you hold my hand

If I saw you in heaven?

Would you help me stand

If I saw you in heaven?
I’ll find my way

Through night and day,

‘Cause I know I just can’t stay

Here in heaven.
Time can bring you down,

Time can bend your knees.

Time can break your heart,

Have you begging please, begging please.
Beyond the door,

There’s peace I’m sure,

And I know there’ll be no more

Tears in heaven.
Would you know my name

If I saw you in heaven?

Would it be the same

If I saw you in heaven?
I must be strong

And carry on,

‘Cause I know I don’t belong

Here in heaven.  

 

Målar om.

Vi var på konserten av Billy idol i söndags på Gröna Lund. Det var helt okej. Alldeles för mycket folk plus att jag inte kan hans musik så värst bra. 

Sedan målar vi om vardagsrummet under dagarna och fixar med en massa. Därför har jag inte bloggat. Jag är ledig och strosar mest runt i solen på söder med hundarna. Funderar på livet och försöker hitta grejer till lägenheten. Onödig information men det är vad jag gjort/gör. / J

  

      

Vill ha den här bulldog statyn som jag såg i ett skyltfönster idag. Till vår nymålade lägenhet!   

Yes.

”Your perspective on life comes from the cage you were held captive in”.

Lite från hur det var att skriva min bok Rövardotter. 

 

Feber.

Hej! Klockan är tre på natten och sedan imorse har jag haft feber. Hela dagen. Jag hämtade ut bilderna jag köpt sedan svettades jag i flera timmar. Den långa hundpromenaden var hemsk, var nära på att svimma. Febern steg till 38,6 som högst. Därför har jag sovit omvartannat hela dagen och har lite svårt att somna nu. Temperaturen  är nere till 37,1 grader vilket är skönt. 

 

Därför tänkte jag ha en frågestund. Det var evigheter sen! Kör på med lite frågor så svarar jag i veckan. Men svarar inte om det är under 10 frågor. :) Kram / J  

Throwback Kappadokien Turkiet 2014. 

Körkort och brev till Sri lanka.

Hej! Idag har jag massor på mitt lediga schema. Boka tid hos vår veterinär till Nala. 

Gå förbi körkortskolan bredvid oss. Jag hade först tänkt ta en intensiv utbildning och bo hos min mamma i Borlänge men vill inte vara borta från Ola och hundarna så länge. Plus att jag måste lära mig köra i ”stadsmiljö”. Jag kan köra bil och gjorde det dagligen 2007-2009 med mitt ex som var min handledare. Men detta var i lilla Kristianstad som bara har en stor rondell. Jag märkte direkt i helgen på körkortsappen att alla frågor utom de som handlar om trafik i stadsmiljö klarade jag.

Jag måste skaffa körkortstillstånd igen. Denna gång är jag mer motiverad än sist. Mitt dåvarande behandlingshem skulle betala körkortet åt mig och gav mig tre månader. Under den tiden ville jag bara vara med mitt ex och festa. Det var dramatiskt och för mycket i min skalle. Men nu! Nu är jag redo!          

Efter det måste jag ringa Skatteverket och banken. Samt gå till en fotoaffär. Jag ska skriva ut bilder på en familj från Sri lanka som vi var hemma hos. Tänkte även skicka lite pengar till dem vi lärde känna där. 500kr för oss är en hel månadslön för vissa. Exakt 500 Kronor (SEK from_currency) blir 8183.5 Rupee (LKR to_currency). I paketen ska jag lägga ner marabou choklad för de skrattade åt mig när jag nästan spydde av deras choklad. Den smakade klor. Lovade dem att de skulle få smaka vanlig svensk choklad! :) 

Underbara Sanjeewa och jag i Habarana. Pratade även med hans gulliga fru på telefon. Finaste människan! Vi blev jättebra vänner och han hade aldrig träffat turister som oss. I början var han tyst, höll sig för sig själv sedan tvingade vi honom att äta middag med oss varje kväll. Haha! Vi blev väldigt goda vänner!   Sanja och Ola. En supergullig tuc tuc chafför.    

Familjen som bjöd oss på Buffalo Curd. De hade ett plank med bilder av olika turister som besökt dem. De ville jättegärna att vi skickade bilderna vi tog. De var de vänligaste och jag gav bort en svensk kräm från Apoteket då frun hade jättetorr hud. Hon blev helt chockad! :) Saknar dem och landet! Kändes som man känt dem i flera år fast vi aldrig träffats innan.  

Grilling ikväll.

Ikväll har vi grillat väldigt enkelt. Budgetvin och engångsgrill var standard. Vår kompis Patrick kom förbi också. Vi skrattade så vi hade ont i magen! :) En underbar kväll. Nu ska vi se ett avsnitt på serien Sense 8 och sedan sova. Godnatt kära vänner! Hoppas ni haft en bra helg :)  / J

PS. En kvinna kommenterade på Facebook att Olas bilder på mig lyser av kärlek och att man ser att han älskar mig oerhört mycket via kameran. Jag blev väldigt rörd! :) 

             

Indisk koloni.

Ola tog lite bilder på mig idag när jag hade på mig en klänning tillhörande bindi från Sri Lanka  idag. På hundpromenad bland kolonilotterna nedanför oss. :) Nu ska vi grilla på vår gård med vovvsingarna. Tycker ni jag ska ta lite fler sådana här bilder oftare? 


        

Stop Yulin Forever!

  
  

 

  

Mina två älsklingar. Föreställ dig att de är dina. Du bor i Kina och en dag försvinner dina älsklingar. De blir slagna, flådda levande, dragna efter bilar levande, uppeldade, torterade och uppätna på en gatufestival. I helvete heller att det ska vara såhär! 

Låt presidenten av Kina veta att de inte kan kalla sig civiliserade, mänskliga eller stora! 

Alla länder har sin skit som vi inte håller med om. Men detta är på en helt annan nivå! Sprid detta som galningar! Låt miljoner och åter miljoner höras! 

Jag är tacksam för er hjälp. Låt oss kämpa tillsammans! Nu! #StopYulinForever #stopyulin2015 #enddogmeat

Ni kan gå in på deras hemsida för att skriva på the petition. HÄR! De skriver också såhär: 

Dear Ambassador Cui Tiankai,
I respectfully urge the Guangxi Yulin government to put an end to the Yulin Dog Meat Festival. I have great respect for the Chinese people and Chinese civilization, but I am horrified to learn that the brutal event still exists in a modernized society. The Yulin Dog Meat Festival is internationally perceived as a disgrace to China.
I adamantly state my strong opposition to this gruesome practice. I also urge that your office work with China’s Department of Agriculture in passing an animal protection law that bans the dog and cat meat trade.