Alla helgons dag.

Hej kära vänner!

Jag kommer sätta mig med alla mejl, brev och kommentarer som jag har fått från er på måndag. Oroa er inte. Jag har bara tagit helg. 🙂IMG_4381

Igår var vi på Leif Ivan Karlssons båt MS Birger Jarl. Det var en galen halloween fest och jag sminkade Ola till Uncle fester och själv blev jag en pirat. Tack för igår allihopa! Superkul! Ursäkta bildkvaliteten men vi orkade inte bära med oss systemkameran. 🙂IMG_4478 IMG_4479 IMG_4480 IMG_4482 IMG_4483 IMG_4485 IMG_4486 IMG_4490#votehillaryclinton #theselection20163E3E911A-9F06-4EFA-8571-7D43F8238BE1Idag har vi myst, ätit pizza, kurerat oss, promenerat hundarna och ska snart laga spaghetti och köttfärssås.IMG_4456Tanken som slår en… kanske dags att skaffa barn nu…Detta kan man ju inte köpa till sig själv… eller?
Jag beställde faktiskt hem gosedockan Pocahontas. Även kudden bredvid. Jag kunde verkligen inte hålla mig! Helt bedårande juh! Ha ha. Min goda gamla vän Frida från Linköping är småbarnsmamma och hon skrev att:
⁃ Köp och spara till framtida barn. Det gjorde jag med några få utvalda saker/plagg.

Väldigt bra tips. Jag kommer att gosa med gosedockan ändå. Ha ha! Plysch är ju bara så skönt mot huden. Beställde även en stor elefant i plysch som jag ska ha i sängen. Inte från Disney shoppen dock.

Nu ikväll ska vi titta på två filmer. Bridget Jones baby och Ouija: Origin of evil. Mitt största guilty pleasure – film. 🙂

Ha nu en varm alla helgons dag. Stora kramar, JackieIMG_4472

Fortsätt läsa

Malou och Jack.

Hej! Idag hade jag så roligt när jag spelade in tv med Malou. När vi skulle säga adjö sa hon:
– Jackie du är fyrverkerier!

Fina Malou! Ärlig talat så tror jag att jag älskar den här begåvade och vackra kvinnan. Hon har en sådan fantastisk karisma som man bara slukas av. Ni kan se Malou efter tio imorgon Fredag (4/11) klockan 10:00 på TV4.

Eftermiddags i tv4s sminkrum. IMG_4332308137A9-8D90-4124-A3FB-4FBBAADA94C2

Sedan har jag tränat och varit ute med hundarna. Jag har även åkt och tänt ljus för Jack vid havet ikväll.

Idag är det nämligen hela 10 år sedan vi förlorade vår älskling, vår bror. Du var även en son och vän till många. Vi älskar dig och tänder ljus för dig ikväll. Hoppas du min älskade lillebror sitter bredvid vår pappa och tittar ner på Rick och mig. Det har varit en lång dag utan er båda och jag berättar om den när vi ses igen. Jag älskar er. Jag saknar dig Jack, 10 år sedan du dog idag, tiden går så fort.

Lillebror Jack Lorenz Ferm 1992-08-13 → 2006-11-03
Pappa Lars Patrick Ferm 1945-05-05 → 2016-04-15

                                  Jag och Jack, 1996IMG_4330

Fortsätt läsa

Tack politism.se för ”Pappas flicka”.

Pappas flicka” skildrar en dotters kärlek till pappan som alltid gjort henne besviken

Jackie Ferm är verkligen inte en vanlig före detta dokusåpadeltagare. Men SVT-dokumentären Pappas flicka kan ändå vara en ögonöppnare för alla som fortfarande avfärdar realitygenren och människorna i den som substanslösa.

På ExpressenTV finns en gammal intervju med Jackie Ferm. Hon är 19 år, har precis vunnit Paradise Hotel och svarar på frågor i samband med en underklädesfotografering. Året är 2009, men precis som dagens reportrar är killen som håller i micken mindre intresserad av vem dokusåpatjejen är som person, mer om att hon legat i tv. Han tycker nog att hennes svar är oväntade:

– Det här är en guldbiljett till det seriösa, säger Jackie utan att röra en min.

– Om man vill förändra och påverka i samhället så måste man göra det oseriösa för att komma åt det seriösa.

Jag tänker på det här klippet när jag ser Pappas flicka. Den är inte världens mest skickligt berättade dokumentär. Stora delar av storyn drivs framåt av svarta textplattor. Merparten av fotot är mobilskakigt, rätt ofta hör man inte vad som sägs. Så här sjaskig skulle aldrig produktionen av Paradise Hotel få vara. Tv som en gång fått stämpel som skräp måste verkligen se till att hålla nivå för att över huvud taget få existera.

Men för en dokumentär i SVT är ramarna mer tillåtande. Det här är ”det seriösa” som Jackie Ferm talade om 2009. Nu är hon där. Och även om omgivningen alltså inte gör sitt allra bästa för att lyfta henne klarar hon i vanlig ordning alldeles utmärkt av att bära hela världen själv. Filmens utgångspunkt är precis som hela hennes kändisskap att hennes farsa var Sveriges farligaste man. Men berättelsen handlar om henne.

På nära håll skildrar Pappas flicka en dotters kärlek till pappan som alltid gjort henne besviken. Hennes längtan efter att någon gång få leva tillsammans med honom i en riktig familj. Scenen där hon maniskt städar pojkvännen Olas lägenhet för att pappa ska komma ut ur fängelset och pappa är pedant är en på pricken illustration av hur en destruktiv nära relation alltid balanserar på gränsen mellan hopp och skräck. Om allt är perfekt runtomkring den farlige pappan blir han inte arg. Om minsta lilla skiter sig hotar han med att kasta ut en genom fönstret.

Precis lika osminkat som filmen visar hur Jackie gång på gång tar på sig den skyddande kvinnorollen i relation till mannen hon själv säger att hon älskar mer än allt annat skildrar den också samhällets svek. Lars-Inge Svartenbrandts barn splittrades, slussades runt i fosterhem. Jackie tog redan som liten på sig de uppgifter som hennes missbrukande mamma inte klarade av. Socialen kunde inte ge henne stöd nog. Som om det inte räckte att pappan fått fängelse, samhället straffade också hans barn.

Jackie Ferm är dotter till Sveriges kanske genom tiderna mest berömde brottsling. Hennes berättelse hade kunnat bli film och bok och Broadway-show oavsett om hon själv sett till att bli kändis eller ej. Men det spektakulära med hennes bakgrund är inte heller poängen med Pappas flicka. Löpsedlar eller ej, framför allt är den här filmen ett vittnesmål från den svenska underklassen. Så här sårig kan en relation mellan den kvinna som älskar och den man som sviker bli. Så här illa kan samhället ta hand om sina döttrar. Och så här fruktansvärt bra tvingar de ökande klyftorna unga tjejer att bli på att klara sig själva.

Jackie Ferm var självklart i allra högsta grad medveten om att hon hade den här berättelsen i sig när hon vek ut sig i Slitz. Hon visste det när hon tackade ja till att medverka i Paradise Hotel. Och återigen, hon är inte genomsnittlig. Men exakt alla andra unga människor som söker sig till lågstatusunderhållning har också historier. Många av dem kommer dessutom från delar av samhället som sällan eller aldrig hörs eller syns på andra sätt. Så för den som fortfarande har svårt att acceptera att reality-tv är en så populär genre rekommenderas en närstudie av Pappas flicka.

Kom sedan gärna tillbaka och säg igen att människorna som ställer upp i Paradise Hotel saknar innehåll.

Skribent: Sara Martinsson 

www.politism.se

Fortsätt läsa

Jag är tillbaka för en liten stund.

Hej allihopa! Idag var jag hos läkaren och fick nya antidepressiva eftersom dem jag ätit gör mig monoton på många sätt. Jag har även tränat, suttit med företagspapper, lagat carbonara till lunch och varit ute i snön med hundarna.

Tack för alla som hört av sig om hundvakt. Apropå snön och kylan så åker vi antagligen till Vietnam igen istället för Filippinerna. Det finns fortfarande oupptäckta platser för oss där. Min tjejkompis Isabelle Strömberg och hennes kille ställer upp om vi reser. Imorgon ska jag spela in tv hos Malou efter tio. Jag meddelar er när det släpps. 🙂

Här är en bild då jag gästade Malou för tredje gången, 2014.IMG_4297

När det gäller varje människas lidande och dokumentärfilmen ”Pappas flicka”. Jag är överväldigad av ert varma och starka stöd. Ärlig talat så är det väldigt svårt för mig att tacka för allt stöd. Just för att dokumentärfilmen är så utlämnande och att alla reaktioner inte sjunkit in än. Alla brev, vykort, blombuketter, mejl, kramar och ord glömmer jag aldrig.

Vår medmänsklighet binder oss till varandra – inte i synd eller dåliga handlingar, men som människor som har lärt sig hur man förvandlar vårt gemensamma och fruktansvärda lidande i hopp inför en ljus framtid. Jag är mycket tacksam och har en väldans tur i livet känner jag idag. Jag älskar er alla. Vi är alla familj. Bröder och systrar.

Kram, Jackie

Vietnam bilder från förra året. Vi vill så gärna dit på en gång! 😀IMG_1847 IMG_1848 IMG_1849 IMG_1850IMG_1828 IMG_1829 IMG_1830 IMG_1831 IMG_1832 IMG_1833 IMG_1834 IMG_1835 IMG_1836 IMG_1837 IMG_0840 IMG_1839 IMG_1840 IMG_1841 IMG_1842 IMG_1843 IMG_1844 IMG_1845 IMG_1846

Fortsätt läsa

Pappas flicka ikväll – SVT2 – 20:00.

Trevligt tittande ikväll kära vänner. Tack till tvdags.se, Expressen söndagsbilaga och alla ni andra som skrivit så fint om filmen.

Tvdags.se:

”Från 2012 och fram till Lars Svartenbrandts död i våras har Daniel Fridell jobbat med denna närgångna, djuplodande dokumentär om »Sveriges farligaste mans« dotter, Jackie Ferm, och hennes kamp för ett värdigt vuxenliv bortom uppväxtens trauman, våld, missbruk och psykisk sjukdom – med utgångspunkt i pappans frisläppande och ett nervöst och förväntansfullt, men svårt svekfullt, återseende. Jackie Ferm har haft ett tydligt mål med att ge Fridell förbehållslös access: att filmen ska ge stöd åt andra unga människor i liknande situationer.”

Jag hoppas att det finns ett budskap i filmen som även kan vara viktigt i ert liv. IMG_3977 IMG_3980 IMG_3983 IMG_3987

Fortsätt läsa

Ett litet tag.

Hej! Det är många som drar i mig för tillfället. Jag studerar igen och har inte riktigt tid för något annat. Jag pausar här på bloggen ett tag. Kramar, Jackie

Foto: Cornelia NordströmIMG_3910

Fortsätt läsa

October update…

Hej! Det har hänt så mycket. Exempelvis så har en utav mina närmaste vänner som jag bodde med i min ungdom försökt ta livet av sig. Inte en gång utan två gånger!!! Efter min pappas självmord kan säkert många av er läsare förstå att det inte är särskilt enkelt att möta, så nu när jag vet att hon är säker med personal och föräldrar avaktar jag.IMG_3812

Vi letar efter hundvakt så vi kan resa. Det är så tråkigt. Självklart vill vi betala men det känns så konstigt att punga ut flera tusentals kronor för två veckors hundgos. Alltså hur hade ni känt er? Om familj och vänner tagit hand om era hundar, men för minst 5000 kr på två veckor varje gång ni är iväg på semester? Ioförsig har dessa personer varit arbetslösa. IMG_1553

Nästan varje resa har vi betalat upp i dem stora summorna. Det känns inte riktigt som en familj eller vänner när jag jämför med andra ”normala människor med hund”. För så jobbiga är inte våra hundar. Rosanna, Johan och Patrik är de enda som inte gjort det för pengar. Dem har fått saker från tax free, allt dem velat ha som parfym, sprit…

Kloklippning och filning på båda tjejerna ikväll… 🙂IMG_3853 IMG_3854

Inom två veckor så börjar jag skolan igen, min dokumentärfilm sänds på SVT, jag lär mig hur man klipper för att få skapa härliga youtube klipp osv… stora kramar! Är ni spända på att se min dokumentärfilm? Jag trodde aldrig jag skulle vara det, men den är bra. Så jävla bra. IMG_3831

Godnatt och dröm sött! 🙂

Fortsätt läsa

Min första botoxbehandling någonsin.

Hej! I veckan var jag på Forma Vita och gjorde botox behandlingar. Jag behandlades för min migrän. Sedan fick jag lite mellan ögonbrynen (bekymmersrynkan) och i pannan också. Jag hade inga skrattrynkor. Ha ha. Bara bekymmers och förvåningsrynkor. Det kanske inte är så konstigt efter allt i mitt liv. 😉 I framtiden får jag jobba upp skrattrynkor.DSC00890

Iallafall var det en otroligt smärtfri och snabb behandling. Jag fick även botox i nacken där jag var mest spänd. Det kan man också göra vid spänningshuvudvärk.IMG_1753IMG_1750 IMG_1751IMG_1740 IMG_1741IMG_1754IMG_1752

Dr Anders tyckte att jag var lite puffig om kinderna. Så han framhävde mina kindben med 0,5 milligram  TEOYSAL. Det blev supersnyggt!

IMG_3720 IMG_3721

Det tar upp till en eller två veckor innan man ser resultaten. Det ska bli så spännande att få se ut som 17 år igen. Hehe. Och särskilt med migränen. Jag bloggar om detta igen när resultatet kommit. Puss! IMG_3722

Fortsätt läsa

Bara 2.noll.

Jag vill ursäkt mig för dåligt uppdaterande här på bloggen, men jag har haft otroligt  mycket pappersarbete och det ger liksom ingen inspiration till att blogga. Men i förra veckan var vi på premiären av Faddes klubb Bara 2.noll. Det var hur mysigt som helst och vi hade särskilt trevligt med Gert Fylking. Jättesnygg inredning! Och tack till Yvonne (östermalmsladyn) för ett fint samtal. Tack allihopa!

Här är bilderna. Dem första två är tagna av fotograf Ossian Langenborg.IMG_3561 IMG_3562DSC00856DSC00810DSC00812DSC00867 IMG_1697DSC00850 DSC00869DSC00871DSC00819 DSC00858 DSC00878DSC00809 DSC00824

Fortsätt läsa

Filip och Fredrik Breaking News.

Hej! I tisdags var ju jag med i Filip och Fredrik. Alla i produktionen var så snälla. Jag kärade ner mig lite i min sminkös som jag hade mycket gemensamt med. Alla älskade Nala även hela publiken, förutom Fredrik då, ha ha.IMG_3691IMG_3692IMG_3693IMG_3707

Fredrik blev jag dock lite irriterad på för han pekade på Nalas öga och sa fyfan vad äckligt, är det smittsamt också eller? Ni alla som har engelska bulldogs vet vad ”cherry eye” är. Nala fick cherry eye under inspelningen.
IMG_1735

Filip var motsatsen, väldigt flörtig och gullig. 🙂 Jag var så fräsch och snygg. Alla mina vänner sa det!IMG_1724 IMG_1726IMG_1742

Nedan för ser ni det egentliga klippet som skulle visas hos Filip och Fredrik. Som handlar om att Nala försöker sätta på pappa. Därför hade jag med henne. Här är det klippet.

Här ser ni hela intervjun hos Filip & Fredrik breaking News med mig. Klicka på bilden och välj säsong fem och avsnitt 18. Sedan spola bara fram till 28:00. 🙂IMG_1725

Här ser man bara ett par minuter från intervjun. Det var roligare saker vi pratade om när man tittar på hela intervjun. 🙂

 

Fortsätt läsa