Nytt boende.

Ja ni! Vi bor hos vår vän Masud nu (bytt boende) på hans vackra gård med en stor familj! Barn, hustrur, bröder – precis som i många andra länder bor familjerna tillsammans allihopa igenom hela livet.

En läkare kom hit för jag har fått influensa.
Så nu käkar jag en antibiotika kur på fem dagar och dricker hostsirap, samt antihistamin. Även ögondroppar för mitt vänstra infekterade öga.

Andra bilden nedan är på deras underbara bullmastiff och mig, även planscherna bakom är på Masud som vi bor hos. Masuds valaffischer till kommunvalet här i Sylhet! Vi bor alltså hos en välkänd och härlig politiker.

PS. Även om det är 27-30 grader här är jag ju likblek eftersom kvinnor måste täcka sig. Det bryr jag mig inte ett dugg om! :)

image image image image image imageimage imageimage

Lunch hos vännen Suja.

Lugn dag idag. Vi blev bjudna på lunch hos svenska bengalen Suja i hans fina hus. Vi fick svenskt kaffe och massa god mat, snacka om lycka! :) Vi fikade även utanför hans hus där det är fantastiskt vacker natur. Sedan handlade vi lite till min dåliga hals. Jag skar mig på honungsburken i glas tyvärr. Det är väl det enda dramatiska som hänt idag.

image

I stan så filmar folk en och fotograferar oss hela tiden. Inget konstigt med det här, att glo. :)

imageimageimageimageimageimageimageSötaste barnet någonsin! :)imageimageimage

Adoption av hund härifrån.

Ännu en väns bröllop idag. Mycket trevligt! :) Men snart åker vi tillbaka till huvudstaden Dhaka för projekt, bröllop och adoption av hund. Vi hoppas vi lyckas organisera allt. Ingen semester här inte. Jag längtar efter att få slappna av. Längtar efter mina hundar också! Vi lever kanske bara en gång allihopa här på jorden. Jag vill ha levt ett liv att vara stolt över när jag dör. Därför kommer jag att ge mitt absolut bästa här via projektet som riggas upp just nu i denna stund då jag skriver detta. Kram / Jackie

image image imageimageimageimageimage image image image image

PS. Vi har käkat god glass (skönt för halsen) och strosat runt i Moulvibazar.image

Tappat rösten helt!

Vilken otrolig dag! Helt slut! Tea gardens och möten med olika stamfolk. Jag har tappat rösten helt dock. Frustrerande att inte kunna prata! Men vi köpte vitamin b12 och apelsiner med mera.

Nu ska vi jobba lite på projektet och sedan mysa framför en film. Hoppas ni har det bra i Sverige! :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Det finns bra liv och utbildning här också.

Godmorgon! Jag har tappat rösten. Men det är inget farligt har vi konstaterat. :)

Igår åkte vi ut till det vackra landskapet Baikka Bil, fågelskådade (fåglarna är
så vackra här), doppade benen i sjön, åt god mat, umgicks tog 100 selfies med de lokala byborna och åkte även ut med båt i sjön bland vatten liljorna. Vi ger även bort svenska femmor och enkronor som souvenirer, alla här älskar det. :)

image image image image image image image image image
image imageimage image image imageimage

Sedan åkte vi förbi ett animal rescue center. Djuren var alla i bra skick. Man betalade ingenting utan kunde ge donationer. Men eftersom ingen kunde engelska och ägaren inte var där blev det ingen donation eller diskussion där. :) Men vilka vackra djur de hade på det stora centret. Stora burar med mat, vatten, de får även vara ute när folk inte är där. Detta är heller inte projektet inte heller någon webbshop. Så ni vet det!

image image image image

Efter det var vi hembjudna till flera nya vänner på middag som bor i ett palats. De är läkare! Jag blev god vän med dottern i familjen som sa att jag såg ut som megan fox, ha ha. Vi diskuterade politik, böcker, filmer och allt möjligt. Hon var i min ålder och har rest mycket.
Många på instagram jämförde min utstyrsel med alladin och tusen och en natt. Ja, det är verkligen vackert här i Moulvibazar. Kvinnorna, männen, naturen och husen. Allt är inte fattigt och dåligt. Det finns jättebra liv och utbildningar också.

Ps. Jag ska läsa verken av Jalaluddin rumi Khaled hosseini som dottern tipsade om. :)

imageimage image image image image image

Avrättningar.

Våra vänner här och polisen tar hand om oss alla på bästa sätt. Jag älskar dem med hela mitt hjärta, våra nya vänner. Men fanatiska muslimer är gärna glada i att skjuta ihjäl oss västerlänningar så de får medial uppmärksamhet och skapa kaos så att folk inte vågar komma hit. Just för att de vill skapa saker som IS gör. Senaste skjutningen av en västerlänning var ju i oktober 2015. Om jag nu skulle bli skjuten ska det inte vara för den orsakens skull. Om så skulle ske ska det vara för en bra orsak. Ni kan förstå mina tankar eller?

Därför får vi också poliseskort överallt. Lite hysch gällande allt. Man känner sig som kungliga familjen med Säpo dylikt. Bengalerna gillar ju inte dessa terrorister heller, folket här är också oroliga. Men det är mer värt att döda en västerlänning än en bengal. Mer media…

Iallafall gick vi och la oss efter en god middag igår. Vi vaknade vid nio och nu ska vi iväg, vet inte var men ni får se bilder. Klockan här är fem timmar före dig i Sverige. Lyckades få en bild på en vacker fjäril iallafall. Efter 100 bilder! Ha ha!

Jag älskar att läsa Lenas blogg och se hur de mår, vad de gör och hur bra det går för dem nu. Samt att hundarna gör dem lyckliga. Precis som bengaler vill jag ta hand om de äldre och inte sätta någon på äldreboende. Ja, jag får skriva mer snart om detta.

PS. Kommer ni ihåg att vi var febriga förra året på alla hjärtans dag då vi förlovade oss. Jag är febrig idag. Samma sak varje år. Lite influensa i februari sen är man bra resten av året. Men jag fick bra medicin av Helen som är med oss.

image image imageimageimageimage

Fängelse – Moulvibazar

Gulliga Masud, vår vän här i Moulvibazar tog med oss till fängelset för att jag ville se och höra hur det fungerar där. Helt min idé som alla följde med på. Jag vill visa och berätta om detta för pappa och Lena såklart. Bilderna är därifrån och när vi käkade på lunchstället panish.

image image image

Utanför fängelset och kvalitetstid med de mysiga poliserna ser ni nedan.imageimageimage

Sedab åkte vi hem till Masuds vackra hus/gård där vi umgicks, åt papaya, masserade tjurar, lekte med barn och vovvar. :)image image image

Morning glory and tailor!

Alltså det är lyx här på olika ställen men på vårt boende duschar jag såhär. Man fyller en hink med vatten sedan tar man skopan och sköljer av schampot och allt. :) image

Jag vaknade av mig själv 05:59 idag. Här har ni några bilder från vår morgon. Alltså kläderna är så vackra här. Har handlat alldeles för mycket. Idag matchar jag mina rosa bengaliska kläder med en rosa Bindhi och rosa läppglansimageimageimage

Skräddaren nedan som ska sy om en guldklänning till mig. :)image image

Lemon Garden.

Idag har vi varit på fyra möten varav ett med högsta polischefen och andra viktiga personer. Bra möten. Samtidigt har vi varit på lemon garden utanför Moulvibazar och ätit.
Jag tar med en valp hem till Sverige kan jag avslöja (men det är
inte själva projektet). Vi ska vaccinera den här, id märka den, se till att den har antikropparna mot rabies etc…
Karantän för hundar är bra i Sverige där de tas hand om på bästa sätt.

Några bilder från idag – Priyanka Chopra T-shirten köpte jag i Vietnam. Jag är ett stort fan av henne och tv-serien Quantico.

PS. Jag vill verkligen berätta om allt som händer och har hänt :( men jag måste hålla ihop här. Det är farligt helt enkelt, om jag bloggar öppet om saker nu.

image imageimageimageimage image imageimage imageimageimage

Green – tea – meetings – love

image image imageimage image image image image imageimageimageimage

Hej! Ärligt så är det mycket obehagligt som har hänt och händer. Jag håller mig lugn och biter mig i läppen samtidigt. Bengaler är faktiskt snälla och ärliga. Men det är mycket skit. Det är farliga saker som händer. Vi måste vara mycket försiktiga. Jag får berätta mer utförligt senare. Vacker natur. Mat har jag inte fått i mig ordentligt och projektette  har jag inte hunnit jobba på så jag hoppas få ro till det snart. Kram / J

PS. Påsen jag håller i på första bilden är ca 7 kg av deras finaste te. Och boken jag håller i på nionde bilden är en vacker handalmanacka i läder för 2016. Väldigt snällt av dem. Jag är tacksam över de fina gåvorna.