Grymhet, tempel o blåsor. 

Äntligen har vi bättre internet än förut, här på mysiga Green Grass Hotel. Vi kom hit igår efter en lång bilfärd, under färden såg vi vattenbufflar, mungos och protester på gatan då en skolflicka blivit våldtagen och mördad i djungeln av två män när hon skulle cykla hem från skolan, folket vill avrätta förövarna, medan någon minister vi släppa ut dem. Vi får se vad som händer.. 

Oavsett grymheter i världen försvinner vi in i en ny värld och en annan kultur. Den känslan är magisk kan jag berätta. 

Jag har fått blåsor på magen och brösten efter solen i trinco, annars mår vi bra. 

          
  

Snorklat med hajar. 

Idag har vi snorklat med hajar på Pigeon Island. Vi älskar detta! Magiskt!   

Fruktjuicerna här är så goda. Nyttiga och magiska. Mangojuice MMM… Detta är normalt att dricka till varje måltid. Maten är också fantastiskt. Kryddig, stark och smarrig. :)  
 

Paradiset på jorden.

Ni förstår inte hur mycket jag har att berätta. Varje dag är som fyra dagar i en. Slum, hundar med rabies, fattigdom, kor som går lösa med inkarvade tecken på sig, hundarna här jagar bort kossorna från hotellen, mitt i allt så har vi träffat de vänliga lokala singaleserna, vi har blivit hustlade typ 10 gånger, vi har varit på ett plantation och köpt herbalmedicin för flera tusen kronor, träffat två doktorer, som också är magiker på något sätt. Vi dricker vin, solar, badar, klappar på hundarna med löss (lokalbefolkningen här tycker vi är lite störda, haha. Singaleserna gillade INTE att vi skulle sola bort vår bleka hud, det är jättefint att vara vit här. I want to be black säger jag och de skrattar. 

Vi har det underbart. Bloggen får andas lite. Precis som vi. Jag har bränt mig så in i bombens mycket, Ola också. Men vi har herbal medicin för det som aloe Vera. Bilderna gör inte Sri lanka rättvisa, det är otroligt vackert här. :) 

Imorgon ska vi kanske snorkla, eller dyka eller vad vi vill. Vi får vara försiktiga i solen dock. PS. 30 grader i havet och poolen. :) 

           

           

Lion, horse, elephant, parrot.

Vi pratade med en singalesisk doktor och typ medium kändes det som.
Han tog pulsen och kände på vårt huvud. Han berättade om oss efter några minuter. 
Det var så skrämmande att han visste så mycket om mig och aldrig hade träffat oss. Jag tappade andan. Olas element var eld men hans djur får han berätta själv om.
Mitt element var vatten och min puls var som en svan. Jag var thick, tjock hud, i te massiv (haha) p.g.a jag är väldigt ung.
Mina djur var. Läs och häpna! Ni som läst min bok vet om lejonfamiljen. Och hur viktigt det är för mig. Lejon är min symbol för kärlek. Aslan ni vet? 
Mitt första djur som är jag:
Lion/Lejon: Jag blev tårögd när han sa det och först av alla djur som är jag. Då lejon och dess betydelse är min sanning. Allt om lejon stämmer in på mig.
Andra var: horse/häst - konstigt att han visste detta då jag är häst i kinesiskt horoskop och även känner stor samhörighet med hästar. De är lika lynniga som jag, lika charmiga, välvårdade men vill ha sin frihet mest av allt.
Tredje djuret var: elephant/elefant - jag är ganska är klumpig, haha. Men ha syftade på intelligensen och storleken, för jag är stor i sinnet, även fysiskt lång och man kan säga massiv. Jag är som en elefant på många sätt, när jag kommer in i ett rum fullt av andra. Tar stor plats, men alla av elefanternas egenskaper stämmer in på mig. Jag kan känna dem emotionellt, det märkte jag nu, när vi besökte stället där de behandlade elefanter illa. 
Sista djuret var: Parrot/papegoja - pratar mycket, behöver jag ens förklara? 
Mer o mig: Quite and calm person. Det stämmer. Jag är en lugn och tyst person. Resten är bara skådespel. När jag är i mitt esse och mår bra är jag just tyst och lugn. Det vet alla som känner mig och min själ.
Gonna live a long life sa han också. Då skrek jag NEJ rakt ut och Ola blev generad. Tuck tuck chauffören så att thats good, not bad. 
Jag kan ärligt inte tänka mig att leva till 70… Jag kan verkligen inte föreställa mig ett så långt liv. Det handlar inte om att jag skulle vara olycklig. Jag har alltid föreställt mig att dö tidigare. Nu har jag skrivit mitt hjärtas berättelse också. 
Jag gillade verkligen inte att doktorn sa att mitt liv är extremt långt, det funkar inte för mig och inte för det jag tänkt mig. Att leva länge är inget jag vill tänka på. Om jag tänker så skulle jag bli så trött och inte vilja göra ett skit mer för resten av mitt liv. Jag ska fråga doktorn imorgon när vi besöker hans klinik för massage, vitaminer och annat. 
  

Snart besök på templet!

Vi ska till templet där buddhas tand ligger. Då måste vi ha på oss heltäckande kläder, det är okej då det inte är lika fuktigt här uppe i höglandet. Den här staden är Sri lankas most sacred city. Så alkohol och sena kvällar existerar typ inte. 

The sacred Tooth av Buddha som vi ska få se idag, fast du får inte se själva tanden, den ligger inbäddad i en guldlåda någonstans i det stora templet. Efter det så ska vi till den botaniska trädgården som ska vara enormt vacker. 

En sak som är viktigt här är att inte ge någon något med vänsterhanden. Det betyder smuts, så man måste ta mat och gexempelvis ge dricks med högerhanden. Tur att man inte är vänsterhänt, för singaleserna hade verkligen blivit kränkta annars.  

Detta med kvinnorna också. De är smala, fräscha och jobbar 9-5 som unga. Men när de gifter sig så ska de föda barn och sedan stannar de hemma för alltid för att ta hand om mannen som jobbar. Detta är det man frågar, om de är gifta, har barn och var man kommer ifrån. Viktigt att vara social på rätt sätt här, vissa ämnen pratar man helst inte om. Och buddhism är ingen religion enligt buddhisterna här. 

Jag berättade att vi har 60-åriga kvinnor som jobbar i Sverige och har barn, hus, bil och lyckas ta hand om allting samtidigt. Kumar tittade på mig som om jag vore en Alien när jag berättade det. :) 


    

Finalen. 

Vilken dag! Jag kan knappt fokusera på att stava rätt. Vi är helst slut och har varit uppe nästan i två dygn eftersom vi rest långt upp på ön, samt upptäckt Kandy. Därför är sömn något gudomligt för mig just nu. Haha, så skönt att för sova. Godnatt och kram.

En bild från i eftermiddags. Vår tid ligger lite före er. Dröm sött.  

Vidrigaste upplevelserna idag!

Hej! 

Vi gick upp tidigt imorse, halv sex för att åka till The Elephant Orphanage utanför Kandy och hinna se när elefanterna äter frukost. Visst, det skulle vara ett ställe där elefanterna tas hand om på bästa sätt och mår bra. Paradiset för elefanter. 
Men varför hade de då enorma kedjor runt alla sina lemmar och blev tillsagda att spexa för oss samtidigt som de fick spjut inkörda i huden? Låter det som ett bra hem? 
En i personalen sa its okey they have a very thick skin. Jag spyr! Vadå tjock hud, om man kör in de där spjuten tillräckligt långt, kommer inte såret att synas, men det gör ju för fan ont. Elefanterna skulle göra saker för att vi skulle vara nöjda. Sådan äcklig känsla har jag inte haft på många år. 
Jag var nära på att börja gråta. Jag kunde absolut inte rida på elefanten eller ”hjälpa till att bada” henne som vi betalat för. Jag ville bara därifrån! 
De tyckte jag var konstig och började snabba på proceduren eftersom de blev nervösa över mitt beteende. Jag önskar att jag aldrig varit där. Alla som rekommenderar dessa elefant farmar har uppenbarligen fel. Det är bara idioter som går på sånt här! Om det finns något riktigt elefanthem, vill jag gärna ha bevis. 
De sa även att alla pengar går till elefanterna. Men det fanns inga bevis för det. Deras uppklistrade texter i ”museet” var inte godkänt av någon. Ett barn skulle kunna skrivit deras texter om elefanterna.
Sedan åkte vi förbi en Tea factory. Vi skulle bli visade runt i fabriken för att sedan få smaka på ett svart Singalesiskt te. Mysigt tänkte jag. 
Det första som slår mig är att guiden var en flicka på 16 år typ, med väldigt utmanande sari/klädsel. Så ser kvinnorna inte ut normalt här, kändes som skådespel. Visade hela ryggen och arslet, såg även att hon konstant speglade sig och spelade en roll. När vi är klara med turen kommer några andra turister in och de är svettiga, bleka och feta (antagligen amerikanare). Då är vi klara med teet och ska köpa med oss hem. Flickan försöker sälja på oss allt te de hade i butiken, hon påminde om ett litet barn efter ett tag, som tjatar med en energi en person över 25 år inte har. 
Det slog mig igen att de här unga tjejerna jobbar bara på fabriken för att kåta upp turister, som gubbsjuka män som är trött på sina blekfeta fruar, för inte fan är de intresserade av teet ellerhur man gör det. Så jävla äckligt! Visst, man kan se saker mer positivt. Men när det är så jävla genomskinligt går det inte att blunda och tänka på något annat. Jag såg ju hur den bleka gubben dreglade efter flickorna. 
Jag sitter i bilen påväg till Kandy just nu. Djungeln är vacker runt om och jag tänker att jag kommer faktiskt sakna mopsarna från förra hotellet, även ägarinnan, hon var så vänlig. 
Just det, jag som är så klumpig spräckte trumhinna igårnatt, så balansen är ur schack, illamåendet ett faktum och tröttheten ofrånkomlig. Här kommer iallafall lite bilder ifrån skiten idag:
  
 
 
Här nedanför är jag gråtfärdig. 
  
Jag hittade en trebent hund istället… 

 

Eftersom jag var så jobbig tog de Ola åt sidan innan jag hann berätta för honom att elefanterna inte hade vatten vid sina platser. De höll säkert elefanterna törstiga så dem sedan vill gå ner till vattnet när turister kommer. Elefanten som Ola red på drack säkert i 10 minuter innan hon började jobba. Tänk att stå i 40 graders sol i flera timmar utan vatten. 

Just det, jag såg att personalen körde spjutet in i snabeln under vattnet för att hon skulle dra upp snabeln och  spruta vatten på Ola, det som ”alla turister” gillar.

   

Här är flickan från te fabriken.   

Pettah market and Awareness.

Vilken dag! Jag har fjärilar i magen. Vi började med att sova ganska länge (jag då, haha) svullnaden i kroppen försvann efter flyget. Sedan begav vi oss till Pettah området, floating market och köpte handgjorda skinnväskor plus plånbok. :)

      

Sedan gick vi runt i pettah, strosade, tittade på alla vackra tempel spm låg emellan alla små butiker, hälsade på ett gäng trevliga munkar. Alla ger oss så mycket uppmärksamhet och till mig säger de ”you have a superstar look and face, like in american movies”… Haha :) 
Vi tog lite rast på ett juiceställe, färskpressad mango, utan socker, ren mango. Det var så gott och jag känner att denna resa är som rehab, retreat, fysiskt och psykiskt.  

     

Mitt hår är hemskt fluffigt p.g.a värmen och fuktigheten. Men det gör mig inte ett skvatt. Det känns som om jag kan slappna av här och inte behöver anstränga mig för att göra någon nöjd. Detta land gör en tacksam och lugn i själen.

       

Munkarna blev jätteglada över att jag fotograferade dem. Jag har tagit 1000 bilder till. Ni får gärna tipsa om vad ni vill läsa om och se. Jag ser alla kommentarer när vi har Wi-fi. Imorgon åker vi från Colombo till Kandy, tidigt på morgonen för att hinna besöka elefanterna, de ska käka frukost 10:00 därför åker vi tidigt. Haha, bortskämda elefanter. Godnatt :)

          

Just det! Maten är fantastisk, nyttig och god, drinkarna likaså. Här är jag med min andra mojito mango vid middagen.   

Hello from paradise. 

Imorse på Sri lankan airlines innan vi landade. Helt slut var jag fast vi flög första klass och kunde ligga ner.

   

Vårt hotell/village här i Bangalawa är jättefint och det bor två mopsar här (som är lite halvt misskötta, men så fina). Vi funderar på att ta hem dem till Sverige? Men vi tänker på karantän och allt det där… Kanske blir jobbigt för dem…Deras namn är Rica och Rocco. Rica är ganska skygg och har bara ett öga, medan Rocco vill vara nära, spexa för oss hela tiden. Imorgon ska jag prata med hotellägaren om detta. Iallafall ska vi bada dem och klippa deras klor i smyg. :) vi är förälskade i dem! 
   

               

Efter flyget tog vi en dusch och stack till stranden med en tuck tuck. Trafiken är så hemsk och jag var nära på att spy eftersom vi gått långt på stranden i 40 grader och inte ätit sedan Qatar. Efter att ha hamnat på fel, men en vacker strand än den vi ville till så gick vi hem och sov i fyra timmar för att sedan avsluta dagen med ett par svalkande drinkar och välbehövlig mat. Jag sa till Ola att nu svimmar jag snart, vi måste hem nu! 
Landet är iallafall underbart, människorna vänliga, färgerna starka, dofterna kryddiga och jättefuktigt klimat. Vi har en två nätter till i colombo sedan reser vi vidare med tåg till mitten av Sri Lanka, Kandy. 
Det har hänt massa saker redan, men berättar mer om det i dagarna, handlar om tamil konflikten, någon ville skrämma upp oss och sa att det var bomber och att någon skulle skjuta oss om vi gick till det distriktet vi var påväg till. 
  

  

           

Alltså frukterna i detta land är jävla bra och himmelskt goda jämfört med Sveriges besprutade bananer. Jag är besatt av dessa små bananer redan och ska köpa kokosnötter varje dag för hälsans skull! I Sverige är det jättedyrt med kokos överlag. Här kostar det några kronor för två liter kokosnötsolja! Suveränt! Den kan man ha i håret, kropp och matlagning. :) nu ska vi sussa! / J