EN BÄTTRE MIDDAG

Åt middag idag med min barndomsvän Christine på Hillenberg. Där var en fantastisk atmosfär och maten var riktigt riktigt bra, vilket man inte ofta hör mig säga. Det haket har blivit ett av mina favoritställen redan nu efter första besöket. Ligger dessutom bara ett par hundra meter hemifrån, är riktigt glad över att ha upptäckt det! Ska ta lite fler bilder på restaurangen nästa gång jag är där.

Christine och hennes kille Julien ska i slutet på december åka på jordenruntresa som varar i ett år. Kommer att sakna henne men de ska tillsammans blogga under resan, blir jättekul att följa. Bloggen hittas HÄR.


  

Mini-Ostbricka

Blev en liten ostbricka till brunch idag. Som tur är hade jag lite ost kvar från igår och det råkade dessutom vara det enda jag hade i kylskåpet. Satt riktigt bra! Nu kan söndagen börja. 

Lite old news men jag såg Idolfinalen först nu och blev förvånad över att Amanda inte vann, genomgående duktig som hon har varit. Men Martins segerlåt var helt fantastiskt framförd, och jag har spolat tillbaka och sett den tre gånger nu. Har aldrig tittat på Idol innan men av någon konstig anledning har jag följt hela den här säsongen. Kan vara Per Lernström som lockat mig till rutan, riktigt rolig är han!
 

Julbord

Igår åt vi julbord på Café Opera som min bror Daniel styrt upp. När man ändå var där passade man på att festa lite efteråt också:) Dock blev festen segstartad för mig, hade ätit på tok för mycket. Kände mig som en gravid flodhäst på podium. Tog minst en timme innan jag kände mig någorlunda smidig igen haha! Riktigt bra kväll!!

De bättre bilderna är tagna av @dellert_photography för finest.se

  

  

  

  

  

  

  

  

VILKET EVENT??

Jag skulle på ett event idag som jag inte riktigt visste vad det handlade om, någonting med bilar var det iaf, eller ngt sånt. Vi skulle vara där kl. 18, men blev sena. Visade sig att eventet var över när vi väl kom dit. Spelade ingen roll, vi var hungriga och törstiga och dök ned i snacksen och minglade runt. Jag hade jättekul, träffade några riktigt sköna människor. Inte för att hänga upp sig på detaljer men jag vet fortfarande inte riktigt vad eventet handlade om…

Men kul var det!

  

LUNCH

Jag jobbar hemifrån idag och har precis hämtat lite mat från Café Foam. Foam är nästan som mitt andra kök dom dagarna jag är hemma. Är fortfarande ganska dålig på att hålla mitt kylskåp välfyllt, eller fyllt över huvud taget. Just nu har jag mynta, pesto, en nästan tom mjölkkartong och en körsbärstomat som har sett bättre dagar. Tur att jag inte har familj…

 

GOTT TE

Nu var det allt för länge sedan som jag gjorde ett avtryck här på bloggen. Dags att bryta tystnaden! Jag har nämligen precis lagt bakom mig mitt livs absolut stressigaste period, vilket är anledningen till att jag prioritet bort bloggen ett tag. Kan också informera om att jag flyttar bloggen till min egen domän om en månad, mer info kommer sen.

Men nu är jag tillbaka och vill passa på att tipsa om ett jättegott te som är från det anrika Kusmi. Smaken heter Kashmir Tchai, och till det har jag ett myntablad och ibland även en tunn skiva ingefära. Riktigt gott! Brukar dock ta bort ingefäran efter 4-5 minuter, blir för starkt annars.

För dig som inte känner till Kusmi: Företaget grundades 1867 i Ryssland men verksamheten flyttades till Paris 1917. Vissa vill mena att det är ett franskt te och andra att det är ryskt. Jag skiter i vilket, så länge det är gott.

  


 

Texmex-middag

Igår var jag på middag hos min vän Ali och hans coola italienska Bertazzoni-kök. Det här är inget sponsrat inlägg, även om Ali är marknadschef på Bertazzoni och att det vid några tillfällen kändes som att vara omringad av en reklampanj, haha! Sjukt god mat och gott sällskap. En bättre tisdag helt enkelt.

Daniel har skaffat en Swagway och han tog med den till middagen. Självklart ville vi testa den och den var lite knepig att balansera i början. Men jag behärskade den ganska snabbt, finns videobevis men jag lyckades inte ladda upp den här. Får bli en annan gång. Jag är riktigt sugen nu på att skaffa en Swagway. Måste bara hitta en bra ursäkt (räcker med en halvbra) till att skaffa en :)

  

 

 

 

En gåva från Braun

Jag har precis tagit emot ett bud från Braun med en Series 3 rakapparat. Man får tacka och buga, ska bli kul att sprätta upp lådan och prova den omtalade prylen. Den rengör sig själv i en behållare med sprit vilket gör att rakapparaten alltid är kliniskt fräsch när det är dags att raka sig. Har haft en liknande maskin tidigare men den har några år på nacken nu, vilket välkomnar denna gåva något ytterligare.

Återkommer med mer info när jag testat den.

   

 

 

 

Lunch från Foam

Jag jobbar hemifrån idag och lunchen blir därmed från Foam. Det blir pocherad torskrygg med dillslungad potatis, haricots verts & laxröra. Har hunnit ta en tugga än så länge och tycker att laxröran, med de långa tunna laxskivorna piffar upp rätten bra! Orkade inte krångla med att lägga upp maten i en tallrik, fick bli direkt ur lådan.

   

 

Hatar att vänta

Har en extrem hosta som vägrar släppa. Har även en lätt förkylning men den är på väg att försvinna. Jag fattar inte vad jag ska göra åt hostan. Fick lite starkare medicin av syrran igår men den är snart slut. Inte för att jag missbrukat den utan det var ganska lite kvar i flaskan när jag fick den:). Dessutom har bäst före-datumet passerat för två månader sedan. Jag dricker den ändå, vill verkligen inte gå till läkaren för att få en ny flaska utskriven. Hatar sjukhus och vårdcentraler och allt vad det heter. Minns knappt hur man gör, mer än att man får sitta i ett väntrum och tvångläsa Hänt Extra flera gånger innan man blir kallad. Nae.

På tal om att sitta och vänta, jag är hos Mercedes Benz just nu och väntar på att min bil ska bli klar. Den är på service som kommer att ta en 1,5 timme. Jag tänkte att det kanske är lika bra att jag sitter kvar och väntar här. Och hosta så det ekar i hela hallen. Det kanske motiverar dem att skynda sig med min bil så att de blir av med mig snabbt. Hatar att vänta.