EN BÄTTRE MIDDAG

Åt middag idag med min barndomsvän Christine på Hillenberg. Där var en fantastisk atmosfär och maten var riktigt riktigt bra, vilket man inte ofta hör mig säga. Det haket har blivit ett av mina favoritställen redan nu efter första besöket. Ligger dessutom bara ett par hundra meter hemifrån, är riktigt glad över att ha upptäckt det! Ska ta lite fler bilder på restaurangen nästa gång jag är där.

Christine och hennes kille Julien ska i slutet på december åka på jordenruntresa som varar i ett år. Kommer att sakna henne men de ska tillsammans blogga under resan, blir jättekul att följa. Bloggen hittas HÄR.


  

Mini-Ostbricka

Blev en liten ostbricka till brunch idag. Som tur är hade jag lite ost kvar från igår och det råkade dessutom vara det enda jag hade i kylskåpet. Satt riktigt bra! Nu kan söndagen börja. 

Lite old news men jag såg Idolfinalen först nu och blev förvånad över att Amanda inte vann, genomgående duktig som hon har varit. Men Martins segerlåt var helt fantastiskt framförd, och jag har spolat tillbaka och sett den tre gånger nu. Har aldrig tittat på Idol innan men av någon konstig anledning har jag följt hela den här säsongen. Kan vara Per Lernström som lockat mig till rutan, riktigt rolig är han!
 

Julbord

Igår åt vi julbord på Café Opera som min bror Daniel styrt upp. När man ändå var där passade man på att festa lite efteråt också:) Dock blev festen segstartad för mig, hade ätit på tok för mycket. Kände mig som en gravid flodhäst på podium. Tog minst en timme innan jag kände mig någorlunda smidig igen haha! Riktigt bra kväll!!

De bättre bilderna är tagna av @dellert_photography för finest.se

  

  

  

  

  

  

  

  

FREDAG OCH STORM

Det har väl inte undgått många att det blåser på sina håll i Sverige, så även i Stockholm. Det resulterade i att det inte fanns en taxi ledig i innerstan igår kväll. Jag var skitirriterad på vädergudarna men lyckades tillslut hitta en Uber och kom till middagen knappt 20 min försent. 

Maten på Jamies var under all kritik, vilket jag gärna framförde till kyparen. Han skyllde ifrån sig på ett professionellt sätt, eller så tror jag det bara då jag knappt lyssnade på hälften av hans utläggningar. Han pladdrade något om lagar, regler och policys, vad det nu kan ha att göra med mindre god mat..

Efter middagen blev det fredagshäng hemma hos mig. Orka springa från krog till krog när Gorm härjar. Blandade istället lite nytt och gammalt på Spotify och bara chillade. Blev en bra fredag tillslut.

Förresten, äntligen ett coolt namn på en storm, Gorm. Jag menar, Gudrun? Hur tänkte man där??

   

 

 

VILKET EVENT??

Jag skulle på ett event idag som jag inte riktigt visste vad det handlade om, någonting med bilar var det iaf, eller ngt sånt. Vi skulle vara där kl. 18, men blev sena. Visade sig att eventet var över när vi väl kom dit. Spelade ingen roll, vi var hungriga och törstiga och dök ned i snacksen och minglade runt. Jag hade jättekul, träffade några riktigt sköna människor. Inte för att hänga upp sig på detaljer men jag vet fortfarande inte riktigt vad eventet handlade om…

Men kul var det!

  

LUNCH

Jag jobbar hemifrån idag och har precis hämtat lite mat från Café Foam. Foam är nästan som mitt andra kök dom dagarna jag är hemma. Är fortfarande ganska dålig på att hålla mitt kylskåp välfyllt, eller fyllt över huvud taget. Just nu har jag mynta, pesto, en nästan tom mjölkkartong och en körsbärstomat som har sett bättre dagar. Tur att jag inte har familj…

 

GOTT TE

Nu var det allt för länge sedan som jag gjorde ett avtryck här på bloggen. Dags att bryta tystnaden! Jag har nämligen precis lagt bakom mig mitt livs absolut stressigaste period, vilket är anledningen till att jag prioritet bort bloggen ett tag. Kan också informera om att jag flyttar bloggen till min egen domän om en månad, mer info kommer sen.

Men nu är jag tillbaka och vill passa på att tipsa om ett jättegott te som är från det anrika Kusmi. Smaken heter Kashmir Tchai, och till det har jag ett myntablad och ibland även en tunn skiva ingefära. Riktigt gott! Brukar dock ta bort ingefäran efter 4-5 minuter, blir för starkt annars.

För dig som inte känner till Kusmi: Företaget grundades 1867 i Ryssland men verksamheten flyttades till Paris 1917. Vissa vill mena att det är ett franskt te och andra att det är ryskt. Jag skiter i vilket, så länge det är gott.

  


 

Texmex-middag

Igår var jag på middag hos min vän Ali och hans coola italienska Bertazzoni-kök. Det här är inget sponsrat inlägg, även om Ali är marknadschef på Bertazzoni och att det vid några tillfällen kändes som att vara omringad av en reklampanj, haha! Sjukt god mat och gott sällskap. En bättre tisdag helt enkelt.

Daniel har skaffat en Swagway och han tog med den till middagen. Självklart ville vi testa den och den var lite knepig att balansera i början. Men jag behärskade den ganska snabbt, finns videobevis men jag lyckades inte ladda upp den här. Får bli en annan gång. Jag är riktigt sugen nu på att skaffa en Swagway. Måste bara hitta en bra ursäkt (räcker med en halvbra) till att skaffa en :)

  

 

 

 

En gåva från Braun

Jag har precis tagit emot ett bud från Braun med en Series 3 rakapparat. Man får tacka och buga, ska bli kul att sprätta upp lådan och prova den omtalade prylen. Den rengör sig själv i en behållare med sprit vilket gör att rakapparaten alltid är kliniskt fräsch när det är dags att raka sig. Har haft en liknande maskin tidigare men den har några år på nacken nu, vilket välkomnar denna gåva något ytterligare.

Återkommer med mer info när jag testat den.

   

 

 

 

Lunch från Foam

Jag jobbar hemifrån idag och lunchen blir därmed från Foam. Det blir pocherad torskrygg med dillslungad potatis, haricots verts & laxröra. Har hunnit ta en tugga än så länge och tycker att laxröran, med de långa tunna laxskivorna piffar upp rätten bra! Orkade inte krångla med att lägga upp maten i en tallrik, fick bli direkt ur lådan.