FÖRSTA HELGJAKTEN & SOLFAKTOR 30! ))

Inte en älg i sikte… som vanligt.. )) men attans vilket väder vi hade i går, min solfaktor 30 gjorde nytta! ))
Och eftersom jag har varken tid eller ork att skriva nå mer så får ni en bunt bilder från gårdagen istället! ;))

Attans va jag diggar dessa grabbar, så jä*la bäst, inte en tråkig sekund! ))

Ha en fin fin söndag!
Puzz!
//Fröken Hermansson

ÄLGJAKTS FREDAG… ÅRETS SORGEDAG!

Gårdagens jakt bjöd på fantastiskt väder, ingen älg i sikte men jag blev nog f*n solbränd! )) I morron ska vi slakta och jag hoppas då på besked om att det blir älgjakt nästa helg… annars blir det väll rådjursjakt då.. jakt blir det! Älgjaktsveckan är över och sorgen för det är alltid lika jobbig… även om jag inte sett eller hört liknekse till en älg på hela veckan så minns jag inte när jag mådde så bra sist, troligt min mest välbehövliga älgjakt! Jakt är som balsam för själen.. och prima för huden också förresten! Jag menar.. att inte sminka sig på en vecka måste ju vara hur bra som helst! ;))

Tidig morron på hygget.. sweeeeet!

I dag blev det ingen jakt tyvärr, har istället kört två fyspass och en biltvätt, ärligt talat… så är jag heeeelt slut, nu blir det snart en skogstur med vovven sen gissar jag att det blir en galet lugn halvsovande lördagskväll… ))

See ya!
//J-Lee

ÄLGJAKTS TORSDAG… OCH ÅNGEST!

Yes, en heldag i regn! Men gång på älg hade vi… även om de inte ville springa där vi satt, ha ha! Nu börjar också den årliga ångesten smyga sig på… bara en dag kvar på veckan, om det nu inte blir jakt på lördag… Seriöst, man längtar hela året efter den här veckan och swisch så e den slut… ni fattar ju själva att det är rätt knäckande.. Men men, jag hoppas på mycket helgjakter för att stilla abstinensen i höst/vinter! Men som sagt, en dag kvar… kan det vara min tur i morron?! Jag har ju inte sett eller hört en enda (levande) älg på hela jakten… Hade dock en orrtupp med mig på pass i ca en timme i dag… inte rädd för damer han inte… ))

Sjön kom fram på sex timmar! ))

Kjolen på i finvädret! ))

Enda knaket jag fick höra i dag va när pappa gick över hygget.. spännande.. ))

Ha en riktig mys pys kväll!
Puzz!
//Hermansson

ÄLGJAKTS ONSDAG!

Ingen sol i dag… men det spelade ingen roll, för i dag sa det pang på våra marker, Nisse sköt – en smäll = inga problem! En bra bit från vägen så i dag fick vi svettas lite. Vi jagar som jag sagt tidigare på gammalt vis, inga älgdragare här inte! Det är grovstyckning i skogen och bära ner från berget som gäller, ett prima träningspass, jag lovar… och skit kul är det också! )) Man tror man klarar mycket… men man klarar mer än man tror!! ;))

Bilder från dagen!

Natti natti från skogen, ses i morron! @jennieleeracing

//J-Lee

ÄLGJAKTS TISDAG.

Srålande sol större delen av dagen och övervägande vindstilla, ja dagen bjöd på betydligt bättre väder än gårdagen… men ingen älg i dag heller! Men i dag har vi i alla fall haft älg inne på markerna och Cassa har jobbar på. Själv har ja bytt pass hela fyra gånger under dagen, så blev ingen långsittning i dag… men inga älgar i pass hos mig, bara en jä*la massa getingar, wtf… har aldrig sett en geting på älgjakten innan… getingar undanbedes ödmjukast!

Här kommer bilder från dagen!

Tystnaden här i morse var helt magisk, man ville liksom inte sabba det med att typ… andas!

Fick sällskap på passet i dag, vid första sittningen kom hon när jag ropade… vid andra förstod hon att hon skulle åka fast så då fick Hermansson jaga över myren… utan fångst! )) Cassa hade lixom inte jagat klart… ;))

Ingen stress bara ett stort och helt fantastiskt LUGN! Jag mår så jä*la bra här!

Nya tag i morron, hoppas på lika väder som i dag… men mer älg!! ))

//J-Lee

ÄLGJAKTS MÅNDAG!

Då har veckan börjat, vi invigde veckan med en mastodontsittning på 6-7 timmar, ha ha! Regnigt och blåsigt som fan… men ack så härligt! Jag gillar inte att elda på pass men i dag var jag tvungen när jag satt där och drömde om dubbla långkallingar… det blir det i morron!!
Någon älg blev det dock inte för oss även om Cassa drev för fullt.. grannlaget blev dock glada av hennes jobb.. grattis till dom..!! :))
Blir tidig date med kudden i kväll, nya tag i morron!!

Här kommer bilder från i går och i dag… var betydligt mer nice väder i går om man säger så..

On my way to paradise…!!! ))

Passande dryck en älgjaktsmåndag! ))


Ha en nice afton… jag kommer garanterat somna sittande innan jag masar mig till sängen… ))
//J-Lee

DAN FÖRE DAN… ÄLGJAKTSVECKAN ÄR HÄR!!!

Yes boys & girls, då är det dags, älgjakten är bara timmar bort och jag packar för fullt! )) Radion står på laddning, extra batterier till peltorkåporna är i väskan + ombyte x typ ”3”… ifall man druttar ner i nått myrhål… eller om det blir ösregn.. ))I dag är det regn och storm om vart annat här så man hoppas ju verkligen att det blir ändring på det tills i morron… en solig vindstilla måndag vore inte dumt, ha ha..!!

I kväll väntas grillparty med älglaget och sedan är det uppladdning som gäller… fan det är som dan före julafton när man va liten, magiskt! ))

 

Hoppas nu att 30.06an ska få användas nästa vecka! ))

Älgjakten följer ni som vanligt på @jennieleeracing och på bloggen om jag hinner nån kväll… ska ju träna också! ;))

Och appropå träning.. Matlagning är jag inget vidare på, men koka stavspetsar det kan jag! )) Antar dock att jag har kokat på mina sista nya stavspetsar för i år nu.. jäklar vad det bettar fast att det är kallt.. hoppas på att kunna gasa vidare på barmark minst en månad till ja… ;))

Ha en fortsatt nice söndag!

Puzz!
//Hermansson

TILLBAKA PÅ JOBBET, RALLYPLANER OCH… LADDAR FÖR JAKT TILL HELGEN!

lngen jaktlycka trotts många försök förra veckan alltså… jag vet att kruxet är lite det att jag vill jaga ”i skogen”! Jag hade kunnat jaga hemma på byn och säkert haft större chans att få skjuta men det är inte samma sak… jag kämpar vidare i skogen ett tag till! )) … och som sagt, råbocken har ju setts där jag jagar nu så det finns ju helt klart en chans.. det räcker, ha ha!!

Här kommer lite bilder från helgens aktiviteter!

Kvällsmys på bryggan… ungefär lika varmt nu som i somras, ha ha!

Sett älgspår har jag i alla fall gjort hela veckan, tänk att man blir lika lycklig varje gång! Det är som att lyckans magi finns i de här fotavtrycken..!! ))

Kvällsmys vid jaktstugan.. helt klart OK! ))

Suddig bild i mörkret… men nog ser vi väll ut att ha det heeeelt OK, grillfest såklart?!

Nu blir det en snabb löptur och sedan är det dags att sätta sig framför datorn och planera lite rally… snacka om att senaste tävlingen gav mersamka! Vill göra en bra satsning nästa år, men är galet osäker vad jag ska satsa på att köra… vad är roligast, smartast och bäst för sponsorerna.. tåls att fundera på!

Vad tycker ni jag ska köra 2018???

See ya!
//J-Lee

20KM STAKNING & EN ASK ÖVNINGSAMUNITION… ))

Då var övningsskytte och den årliga skyttetävlingen avklarad.. och shit va dåligt de gick!! Pajjat axeln har jag oxå… träningsskyttet i går gick väll skapligt, men efter 20km stakning  + en ask övningsammunition sa axeln upp sig… så i dag var det SMÄRTA!!! Ha ha.. dags att bygga extra muskler antar jag… detta är ju onekligen liiiite pinsamt!! ))

Bilder från gårdagens jakt & träningsskytte!

Bästa grabbarna! E man deppad så går det över inom en minut i det här gänget!! ))

”Full metal jacket”… låter lite sweet av någon anledning…))

Efter 20km stakning och den här asken… + lite till ville inte min axel vara med någe mer… ha ha! Hoppas den är ok igen nästa fredag, då blir det en ask till!

Tålamod… det gäller att skynda sig ut mellan regnskurarna… jäkla bajs väder!

Gör ett nytt försök på råbocken i afton innan grillparty med kära släkten… pappa har ju sett han så nu vet jag ju i alla fall att han är där och smyger runt mig! ))

Ha en fortsatt fantastisk lördag allihop!

Puzz!
//J-Lee

FIXA ÄLGPASS!

När det äntligen blir en dag med sol då gäller det att passa på! I dag blev det en långpromenad upp i berget och fixa med älgpass! Känns helt overkligt att det är dags snart igen.. har ju lixom inte varit någon sommar så jag tror jakthjärnan e lite smått förvirrad!
Men snart är det alltså dags, och då är det buskröjning som gäller… för om det nu äntligen lyckas komma en älg så vill man ju gärna de den..!! ))

Bilder från nice vyer i skogen i dag… bilderna gör dock inte riktigt rättvisa för verkligheten, men men..

Frihet lixom…

Utsikt från mitt torn… helt ok!


Pappsen e såklart med å fixar!

Tänk va många timmar jag spenderat här… ”många”!

Gammal fäbodvall, tråkigt att det förfaller…

Pappsens pass!

De va bättre förr.. ja jag vet att jag låter urgammal när jag säger så.. å jag e rätt gammal så jag får faktiskt säga så..! ;)) .. ”Inte allt va givetvis bättre förr”… men en del… det fanns tex mycket älg förr och inga älgflugor! Nu finns det MASSOR av älgflugor och lite med älg… det är ”en sak” som var bättre förr… resten skippar vi här.. men älgflugor… SÅ JÄ*LA ÄCKLIGA!!!

I morron blir det jakt igen, natti natti!

See ya!
//J-Lee