OOTD

2016-06-02(4)2016-06-02(3)2016-06-02(2) 2016-06-02(6) 2016-06-02(5)

Kjol från Vila, tröja från Bikbok och skor från Adidas

Hej på er!
Hur mår ni? Jag sitter i soffan i bikini, kollar på OC och ska strax duscha. Solen tar all energi, haha! Jag låg ute i knappt en timme innan jag fick lägga mig i skuggan istället… Jag är helt slut! Jag ska se klart detta avsnittet och sen ska jag sova. Imorgon är det FREDAG! Jag har en lektion och sen ska jag jobba hela eftermiddagen. Puss på er!

TACK!!!

2016-04-23(12) 2016-04-23(13) 2016-04-23(14) 2016-04-23(15)

Hej hörrni! Som ni säkert har förstått har det varit väldigt mycket fokus på skolan denna veckan så bloggen har blivit lite lidande. MEN nu är nästan allt klart i skolan och DET KÄNNS SÅ JÄKLA SKÖNT! Idag är det fredag, jag spenderade hela förmiddagen på Espresso House och skrev svenska och snackade massa kloka ord med mina kompisar, gick till sjukgymnasten och fick ryggen och nacken knäckt och knutor masserade, åkte hem och slocknade i sängen direkt. Jag har snittat 5-6 timmar varje natt denna veckan så det var förbaskat skönt att sova. Och jag kollade på de två första nya avsnitten av Empire!!! Jag har inte kollat på serier på 2,5 månad, så det var lyx. Nu ska vi fira min syster och jag ska andas ut och njuta lite.

Och jag måste bara säga TACK TACK TACK för den fina responsen jag har fått på inlägget jag la upp igår. Jag satt på riktigt tårögd flera gånger på grund av vad många av er sa. Tack tack, ni är bäst<3 Kram!!!!

PLANET STÖRTAR, VAD GÖR DU?

”Planet störtar, jag kan lika väl gilla läget”.

Det är verkligen något jag lever för. Det handlar lite om att man inte ska stressa upp sig över saker man inte kan påverka. Tänk dig att du förberett dig inför något viktigt, det kan vara ett möte eller en redovisning. Du har gjort allt du kan och ställer dig redo att redovisa. Dina ben skakar för du vet hur mycket du har kämpat och hur mycket du vill att det ska gå bra.

Ett andetag, ett till…

Du sitter i flygplanet, du kan inte göra något. Störtar det så störtar det.

Det är ett svårt sätt att tänka, men det är faktiskt så det är. Du har kämpat som fan och gjort allt du kan, nu kan du inte göra mer.

Dags att börja. Gör ditt bästa.

Vi ungdomar i dagens samhälle har en enorm press på oss. Det behöver inte handla om press från ens föräldrar eller andra i ens närhet. För att vi ska lyckas krävs enormt mycket från oss, både i skolan och arbetslivet, men också socialt. Sociala medier berättar för oss hur vi ska se ut och hur vi ska bete oss. ”Stäng av mobilen och säg nej” räcker inte, för vart vi en går matas vi av 2000-talets gyllene regel: ”du är aldrig tillräcklig”.

Jag har bara en sak att säga, FUCK DEN REGELN. Orimlig och idiotisk är vad den är. Du är bra precis som du är. Du gör så gott du kan och vi måste vända de sjuka idealen i denna värld till något realistiskt. Det handlar inte om att vi är lata, det handlar om att det inte går längre.

Jag är strax 18 år gammal, jag går andra året på gymnasiet. Jag var jättesjuk i slutet av högstadiet men lyssnade inte på min kropp för jag kände pressen från samhället. Det var inte okej att slänga in handduken för några dagar och se om man mådde bättre, för då var man ju lat. Så jag gick länge och mådde dåligt. Nästan ett år senare tvingade mina föräldrar ner mig till vårdcentralen för att ta blodprov och kolla vad som var fel. Några dagar senare kom resultatet med blodvärde 60, det snackades om blodtransfusion. Inte undra på att jag varit trött tänkte jag. Jag hade alltså gått under flera månader och kämpat med detta. Vitaminer och mineraler har inte kunnat plockas upp. Jag tappade 2/3 av mitt hår under två år. För jag inte vågade slänga in handduken och må dåligt.

Knappt ett år senare svimmar jag på en danslektion. Tänkte att jag sovit dåligt eller hade blodsocker fall. Det gick sex veckor. Jag låg hemma, kunde inte gå utanför huset, var jätteyr, hade huvudvärk och orkade ingenting. Gick på utredningar på sjukhus. Gjorde ögontest, synfältstest, röntgades för hjärntumör. Inget visades, allt såg bra ut. Tillslut insåg jag att det antagligen har med stress att göra. Jag var alltså knappt 18 år gammal och påväg in i väggen.

Idag mår jag bättre. Men att jag var hemma hela januari och halva februari har satt sina spår. Framför allt i mina betyg. Jag var borta 1/3 av terminen och det är inte så konstigt att det gjorde det svårt för mig. Och det var verkligen inte så att det gjorde mig mer lugn att vara hemma de där 6 veckorna, för jag visste hur högen med saker att göra blev större och större. Jag kom till skolan vissa dagar för att göra prov, men det var inget som blev bra. Istället satt jag på proven som pågick några timmar och kämpade med att kunna läsa trots att bokstäverna svävade. Hela tiden, dessa veckorna, försökte jag slappna av, men stressen från skolan och sociala medier var enorm.

Nu sitter jag här, tvåan är slut och jag haft den bästa och den värsta tiden i hela mitt liv. Jag har aldrig trivts så bra bland människorna i mitt liv, men aldrig heller mått så fysiskt och psykiskt dåligt. Mina betyg ligger framför mig. Från att ha varit toppelev i de flesta ämnena ligger jag inte alls lika bra till nu. Vill jag bli läkare och utbilda mig i Sverige är det kört. Men vet ni en sak?

Du sitter i ett flygplan, du kan inte göra något. Störtar det så störtar det.

Det störtar.

Jag har kämpat denna terminen. Jag har gjort allt vad jag kan i skolan, kämpat för att hålla uppe mina betyg. Jag har kämpat för att göra samhället stolt över mina betyg, kämpat för att uppnå samhällets ideal.

Det är inte värt det.

Jag kämpade och gjorde allt vad jag kunde. Planet störtade, om och om igen. Först fysiskt, sen psykiskt.

Nu störtar det igen.

Men jag gillar läget. Jag har kämpat och gjort mitt bästa. Det gick inte som jag ville, men mer kunde jag inte göra. Det är svårt att tänka så, men det är så.

Nu är det sommarlov. Jag ska släppa skolan, sluta stressa över press från alla andra och fokusera på mig. Göra det jag vill. Gör likadant du.

Gör ditt bästa, sen har du gjort allt du kan. Du sitter i flygplanet, du kan inte göra något. Störtar det så störtar det.

MORNING

2016-05-23(1)

Gooood morgon!
Hur mår ni? Ny vecka och sista delen av skolan för denna terminen. Gud vad jag kommer vara lycklig på fredag. Idag är jag uppe tidigt och ska strax susa in till stan och simma. Så här tidigt? Ja, jag vet. Idag väntar inte mycket roligare saker än plugg och plugg och plugg. Hörs senare ikväll, puss<3

WEEKEND

2016-05-22(1) 2016-05-22(2) 2016-05-22(3) 2016-05-22(5) 2016-05-22(6) 2016-05-22(7) 2016-05-22(8) 2016-05-22(9)

Heeej hörrni! Har ni haft en bra helg? Det har jag verkligen haft! La blogg, jobb och skola vid sidan och njöt bara. Vi kidnappade Hanna och bjöd henne på en 24-timmars-resa till Malmö. En runda shopping, en fantastisk kväll på Malmö opera och kollade på Billy Elliot (som jag rekommenderar till alla!!! JÄÄÄÄÄKLAR vad bra!), en middag på Lillatorgs uteserveringar med indisk mat och en hotellnatt. Vi hade det riktigt bra! Jag hann till och med till gymnastiken när jag kom hem och har nu pluggat, städat och duschat. Nu ska jag borsta händerna, läsa lite i någon mysig bok och sova. Ska upp och träna imorgon på morgonen. Puss på er!

 

FÖDELSEDAGSHELG

2016-05-21(1) 2016-05-21(2) 2016-05-21(3)2016-05-21(4)

Förra helgen firade vi denna tjejas 18års-dag och idag är det bästis Hannas tur!!! Jag tänker inte avslöja vad vi ska göra för det vet hon inte ens själv. Men jag kommer inte ha med mig datorn så vi hörs imorgon kväll istället. Ha en superbra helg finisar! Det ska jag ha! Puss!

FREDAG!

2016-05-20(1)2016-05-20(2)

Heeeej! Hur mår ni? Jag mår toppenbra! Nationella i matte 4 är avklarat och det känns så sköönt. När vi skrivit klart det drog vi och fikade, sen jobbade jag en sväng och tränade. Nu har jag käkat tacos och ska strax upp till Lina. Puss på er ha en bra kväll<3

DAGENS OUTFIT

2016-05-19(3) 2016-05-19(4)2016-05-19(6)2016-05-19(8)2016-05-19(5)2016-05-19(7)

Byxor från Warehouse, tröja från Lindex, kappa från Åhléns & skor från DinSko

Hej på er! Hur mår ni finisar? Jag har pluggat matte någon timme inför nationella imorgon, men gav upp ganska snabbt. Känner att jag har pluggat tillräckligt nu. Nu får det gå som det går, jag har gjort mitt bästa! Så istället drog jag på mig träningskläderna och körde ett styrkepass. Jätteskönt nu efter. Nu ska jag in i duschen och sen är det mat. Puss på er!

NEW IN: NA-KD

2016-05-19(1) 2016-05-19(2)

Nytt från NA-KD.com och jag tycker de är sååå fina! Så bekväma och snygga på, sitter perfekt och jag älskar färgen på den mörkrosa! Ni hittar den vita toppen här & trosorna här och den rosa toppen här & trosorna här.

Annars då? Det är torsdag och snart helg, jag ska börja dagen med att dansa och solen skiner. Ganska bra alltså! Sitter och dricker te framför datorn, men ska strax susa ner till bussen. Ikväll blir det en slutsputt på matteplugget innan nationella imorgon. Ska bli skönt att ha det gjort också! Kram på er!

ONSDAG & SOVMORGON

2016-05-18(1) 2016-05-18(2)

God morgon på er!
Hur mår ni? Jag mår bra, men har mycket i skolan just nu, som många andra antagligen också har. Men det är snart sommarlov och det gäller bara att stå ut! Jag försöker tänka att jag gör så gott jag kan och så gott jag orkar göra och sen får det gå som det går. Om 1½ vecka är det i alla fall inget kvar att göra vilket känns så jäkla gott!!! Idag har jag sovmorgon suuperlänge så jag hade tänkt göra lite matte nu. Ikväll är det gympauppvisning så jag kommer inte hem förrän sent. Och jag ska fota idag!!! WOHO! Det var längesen nu! Puss på er!