Sthlmsfasoner

Hej alla glada!

Äntligen kom jag in på min blogg. Var ett bra tag sen sist. Idag befinner jag mig i stockholm med lillkusinen. 😀 blir en fullspäckad dag med shopping, naglar, festligheter och ös.

20151208_072822

 

Ha de bäst snyggingar! 🙂

 

Jag lever och njuter av livet!

Hej hallå dagboken som Bert hade sagt. I vår nutid säger man hellre, tja tja bloggen! Men what ever, jag är fortfarande född på 90 talet så mina fina barndomsminnen får leva kvar i denna text oavsett om de finns yngre som inte förstår. Känn er unga.

Haha, jag känner mig faktiskt gammal. Första gången jag inser att man inte är 18 år längre och springer omkring på Stockholms krogar och uteliv.

JENNIFERSKITCHEN, var ett projekt jag startade då jag var intresserad av mat och bakverk. Trots att jag inte har någon utbildning som kock eller några direkta erfarenheter till att driva ett kök så trodde jag på mig själv att kunna starta en blogg för matlagning.  Man kan nästan säga att jag startade en ”matjour” för det var så de kändes. Jag satt åtskilliga timmar redigerades, skrev recept och försökte få bloggen mer intressant. Allt detta gjorde jag då jag såg en möjlighet till att lära mig själv utvecklas som kock i köket, om än de bara var som hemmakock. Och vet ni vad? Jag utvecklades, jag blomstrade och växte i mig själv i min egen blogg. Jag la ner väldigt mycket pengar och tid (matlagning tar enormt med tid). Min familj fick njuta av att äta godmat och jag fick samtidigt respons på hur nått skulle kunna göras ännu bättre, både genom mitt eget lagande och min familj. Jag insåg ganska snabbt att det skulle inte behövas någon fantastisk utbildning, iallafall inte om man frågade mig.  Jag tror mycket handlar om att tro på sig själv. Jag började lite smått kolla efter olika restaurangjobb och genom lite tur fick jag in en fot på Bodens Kommun. Hade nog en vakande ängel över mig som ville sätta mig i arbete. Jag började jobba som vikarie i olika kök runt om kommunen och skapade på så vis kontakter. Kontakter som skulle ringa mig om de behövde hjälp. Telefonen ringde massor och nu fick jag verklig träning på stora volymer (ca 300 pers). Jag såg och lärde mig av andra hur dom gör, även hur man inte ska göra.  Jag fick nu erfarenhet av storkök och såg i min egna vision att jag kanske kunde driva ett kök själv en dag. Återkommer till samma, JAG TRODDE PÅ MIG SJÄLV!

Efter att ha slitit häcken av mig(ironisk) i ca 1 år. Valde jag att avancera och gå vidare. Med självförtroendet som var i topp valsade jag in på en restaurang som jag visste behövde folk. Jag hade ett mål i huvudet när jag gick in: Jennifer,du ska komma ut med ett jobb.

Efter ca en halvtimmes prat hände det, ut kom en strålande glad tjej som hade fixat sig ett jobb. Dessutom var de bara en vecka på prov, men jag såg möjligheten att visa vad jag kunde och på så sätt levererade jag.

Med otroligt mycket slit och ett väldigt stort engagemang tog jag igenom första veckan levandes. Jag fick bra respons på maten jag lagade och givetvis fanns de säkert andra som tyckte något annat. Men jag är övertygad att om de hade funnits något negativt så vägde de positiva över. Jag fortsatte hela månaden ut med samma tempo och såg att ljuset i tunneln var på väg till mig. Jag snackar inte om döden utan att jag såg vägen till en bättre kock. Jag såg mig själv som en Kökschef. En chef som kontrollerade och lagade all mat med precision. Gordon Ramsey, har alltid varit en solklar förebild då han anser att bra inte är gott nog. Är det inte excellent åker de tillbaka.

Efter en månad satt jag och mina chefer och pratade och de kändes självklart att dom skulle vara nöjda.  Jag hade aldrig varit sjuk/borta eller inte ställt upp för dom. Så i det läget kände jag att de var dax att gå till attack. Haha, låter kanske hemskt. Men jag berättade bara vad jag gjorde och frågade om det inte var på tiden att jag fick en annan befattning. Vi var överens och JAG var Kökschef. Helt jävla ofattbart.

Därför vill jag ta tid och tacka finest för att ni trodde på mig då som toppbloggare, vilket jag var under 2 års tid. Jag började som ingenting men blev någonting.

Allting stort börjar med något litet och vägen dit är inte lätt men du kan så mycket mer än vad du tror. Jag hoppas att de här får fler människor att få hopp. Ett litet hopp om att någon dag ska jag bli det jag vill oavsett hur många som ställer sig ivägen och säger att det inte går. Thomas Edison sa något väldigt klokt :

”-I have not failed, ive just found 10,000 ways that dosent work.”

Och han lyckades!

Ha de bäst och glöm inte att ta hand om dig själv 🙂

Mvh jenniferskitchen, bigger and better.

Ärlig recension om Le Crossiant Boden

Jag har ju redan grillat Allstar och nu är det Le Crossiants tur att få en recension.

Det hela började med att jag en sen kväll var ute och gick, rättare sagt smygandes förbi deras lokal. Kändes som om jag tittade in i en fransk bistro och sedan dess har jag väntat på att de ska öppna. Jag räckte fram mitt visitkort i slutet av min vistelse där och sa till han som jag tror var chef.(Han hade pondus, så de fick bli mitt offer) – Nu är det er tur att bli grillade. Men jag avslutade det hela med ett skratt så jag tror han blev lättad.

Iallafall, Vi ställde oss i kö och det var 8 personer före oss. Den 1 visste inte vad den skulle ha, men det var lugnt för det visste inte 2-10 heller, haha 😀 Jag tittade på deras meny och i fikadisken. Här har man satsat på att istället för att ha en 300 meters meny satsar man på att noggrant välja ut några riktigt bra rätter. Jag valde en minimunk fylld med noisette, en minichoklad muffins och en chailatte. Johanna tog en varm choklad. Vi slog oss ner i en stor soffa med två fotöljer till och fick vänta ca 10 min innan de varma dryckerna var klara. Jag satt och sörplade på den varma chaien och stirrade på inredningen. De var franskt, chict och modernt. Det fanns dikter på väggarna och folket var där för att välkomna fiket. Vi var där i en timme och under den timmen så hann flera kompisar komma förbi och säga hej. och det är just det HÄR jag vill lyfta fram. Det kändes precis som hemma. Jag var omringad av vänner och familj i en mysig miljö. Boden har fått en SAMLINGSPLATS! De är hit man tar sina polare, kanske tar en kaffe och umgås. Man sitter inte i en ljus galleria där man får ångest om man glömt att styla sig från topp till tå. Det märks att kedjan ”Le Crossiant” har tänkt till och verkligen fokuserat på hur de ska göra det bästa av en begränsad yta. De har inte snålat på inredningen eller presentationen, men framförallt detta så har dom gett boden ett nytt litet andra hem. Opalen har fått konkurrens! 

För att bedöma fikat så var det jättegott. Jag älskar ju att baka själv och kan tycka att hembakat är godast. Men de får iallafall ett C+ och plusset kommer till för att de hade massa olika minivarianter. Macarons, minimunk och minimuffins. Är dom små får man ta två ellerhur? 😉

Till kvällens minus så blir det hårt men ärligt. Jag och johanna valde två bord som stod längs in med soffan. Servistrisen kom och plockade bort föregåendes disk, men torkade inte våra bord. Borden var kladdiga och hade massa smulor på sig. En servistris gyllene regel ska vara att tänka på renligthet. Helst ska disktrasan sitta fast i handen och man ska torka på ren rutin. Det är det enda som jag kände inte levererade till 100%

här kan ni läsa om det nya fiket i köpkvarteret 43:an

http://www.affarerinorr.se/nyheter/2014/augusti/le-croissant-flyttar-in-43an/

 

 

foodpix my botox

När jag bläddrar genom min instagram eller mobil så glädjs jag över att det finns radvis med olika bilder och maträtter jag lagat. Jag kan känna att såhär 4 år efter att jag startade JennifersKitchen så är jag lite stolt över mig själv att jag fortfarande biter mig fast i det jag älskar, nämligen matlagning! Jag tänkte bara bildbomba bloggen lite, känner att det behövs lite bilder och inspiration. 😉

Förresten idag var jag på det nya caféet i stan, Le Crossiant. Kommer en recension om de fiket ikväll så för alla som förväntar sig lite grillning ska läsa! haha,  nää jag ska försöka att vara civiliserad och trevlig! 🙂

nu ska jag arbeta på min recension. BTW om någon känner någon som kan göra mig en nya header är jag jätteintresserad. Jag vill betala för mig så inge gratis skit 😀

 

 

Grekisk kyckling i ugn

Grekisk kyckling i ugn.

Jag har alltid älskat grekisk matlagning vet inte riktigt varför men antar att det har och göra med att de ofta är massa vitlök i. Packat med kryddor och smak, vilket jag älskar. Sen så tycker jag om myket lamm och vegetariska rätter. Här har ni ett recept som jag har försvenskat litegranna så det går att göra på en vardag(mitt i vardagsstressen). Vill man käka det till fredagsmys kan man byta ut riset till klyftpotatis och en grekisk sallad.

Vad behöver du?

– 3-4 frysta kycklingfiléer

– 2 köttbuljongtärningar

– 5 dl grädde

– 1 supersolo vitlök

– 1 sked honung

– Jasminris

– Broccoli

Kryddor så som:

– Rosmarin

– Timjan

– Mejram

– Basilika

– Chili

– Svartpeppar

– OBS EJ SALT. Finns i tärningarna

 

Hur gör du?

Sätt kycklingfiléerna i en ugnsform. Sätt på ugnen på 200 grader, har du en varmluft så funkar 185 grader rätt bra! Tillsätt grädde, krossa över vitlöken och kryddor.Vad gäller kryddorna så kika efter en grekisk mix i kryddhyllan. Då slipper du köpa hur mycket kryddor som helst och det brukar täcka iaf 4 kryddor iaf. Jag som är galen i olika smaker har ett kryddskåp som är större än ett kylskåp. Ringla över honungen och ös över grädden på kycklingen. In i ugnen 30 min, ta ut och vänd kycklingen, ös och rör om i såsen. Sedan ytterliggare 20 min i ugnen. Därefter tar du ut och snedskär kycklingen i fina bitar. Rör ihop i såsen, stäng av ugnen och låt kycklingen vila där ca 10 min. Detta gör att kycklingen blir saftig och smaken sätter sig. Servera med jasminris och broccoli.

Denna rätt passar även bra att göra till matlådor, för när såsen har fått sätta sig och man värmer upp den dagen efter i micron så lyfter nästan rummet man befinner sig i och man slängs in på en grekisk restaurang och bara njuter 😀 😉

VOILA 😀

 

mvh jennifer

Att inte ha en bloggapp…

UPDATE INLÄGG

Jag hackar mig fram på min rosa bloggdator som förmodligen skulle ha varit jättebra för 3 års sedan. Nu såhär 1000 dagar senare är den segare än segast och jag får sno min lillasysters istället. Givetvis sätter detta spår i mitt blogggande, jag som är taggad och har hur mycket som helst att visa och skriva. Nu behöver jag rikta lite kritik till finest.se. Eftersom dom är så omoderna har det inte fixat en app för oss som bloggar med android, bara för iphone. SUCK. Hur ska man kunna blogga bra med en ipoo? -.- Skärmen är så liten och vek. Nää, jag är nöjd med min S5, den har en stor skärm. MEN de funkar inte att blogga bra från den 🙁

Egentligen har jag kommit fram till följande: Jennifer det är dax att du köper en bra dator. Helst för 20 lax. 😛

Iveckan jag har jag hunnit baka bröd, morotskaka i långpanna, chokladbollar och citronkaka. Man kan tro att mitt sockerberoende är ersatt med fika istället, ni har så fel. HEHE…

Till er som har frågat om min kyckling jag la upp på Jenniferskitchen på instagram ska givetvis få receptet. Det är så grymt enkelt. trycker in det i ett inlägg ikväll. Ni som kan tycka min uppdatering här är sämre, kan vända sig till instagram, för där snittar jag ett inlägg om dagen iaf 🙂 Jag försöker verkligen hinna med allt och alla.

 

PUSSS och kram till Alla, recept kommer alltså IKVÄLL, ska bara göra bort alla måsten(tvätt och lördagsmys) 😉

 

mvh jennifer

Politiksoppa

Snart är det val och jag är så fruktansvärt less på att alla helt plötsligt blir experter och tror sig kunna lösa alla Sveriges problem så länge man röstar på samma parti som dom. Därför tänker jag vara helt neutral i frågan och säga detta till er:

– Rösta på vilket parti som helst som du står för. Inte med påverkan av vad någon annan tycker eller fått dig att tycka. Känn efter i ditt hjärta och kom fram vad ditt hjärta klappar för. I Sverige lever vi under demokrati, vilket betyder att alla har rätt till en åsikt oavsett vad. Just därför kan ingen annan trampa dig på fötterna kring ditt egna val, isånnafall är de inte demokrater.

Med dom valda orden så härr har ni min soppa jag gjorde för några dagar sedan. Den är supergod och passar även som förrätt och varmrätt. Men givetvis för att den ska funka som varmrätt kan det vara klokt att steka lite bacon eller svamp så den blir lite mustigare och mer näringsrik.

Här kommer bilden, receptet får ni imorgon!

Hot mushrooms

Jag kan tycka att när man grillar har man ofta en köttbit, pommes och lite sallad. Kanske en färdigtköpt beasås och lite persiljesmör på sin höjd. Vart tog alla smarta sidoverktyg vägen? Här är iallafall en varm ”sallad!” som går att ringla över eller runt köttbiten och det blir helt fantastiskt gott. Så alla ni pepparstekslovers, nu kan ni äta den med klass 😉

Hot mushrooms

Vad behöver du?

– Champinjoner, men jag föredrar (skogs)

– Rödlök

– Grön paprika

Kryddor så som:

– Cayennepeppar

– Flytande kalvfod

– Svartpeppar

– Honung

– Salt

– Basilika

– Vitlök

– 3 msk rapsolja

 

Hur gör du?

Du skivar alla grönsakerna så det blir ungefär lika stora bitar. I en ungsform blandar du ner grönsakerna och sen ska du röra ihop marinaden. Mixa ihop alla kryddorna och vitlöken pressar du ner. Pensla sedan över marinaden på grönsakerna och in i ungen på ca 190 grader tills det fått fin färg. En ca tid är ungefär 20 min, men håll koll 🙂


 

 

Internationella matmässan

Jag och min underbara kompis Mimmi var i fredags på den internationella matmässan som befanns sig i Luleå. Mitt på gågatan var det placerat mängder med tält och det var faktiskt min första tur dit någonsin 🙂  Jag köpte nötter som jag käkade upp på en kvart… Är helt fast i kanderadenötter med honung och kanel. Blir som äkta godis och då jag inte längre köper/äter vanligt godis så var det en fröjd för munnen! Men magen skrek efter Tikka Massala, som ett brittiskt stånd hade och Mimmi valde att köra på langos. Enligt henne var det ett träffsäkert kort på en marknad, men jag lät mig inte övertygas och körde på min indiska mat istället. Tydligen är Tikka Massala jättestort i Storbritannien, men det är ju från indien som det har sitt ursprung och största fäste. Vad skulle Indien vara utan Curry liksom? 

Mässan var iaf full med korvar, ostar och mängder med olika matstånd. Lite sötsaker fanns också, tex baklava, crossianter och godis. Priserna var ganska höga, vilket jag tycker är okej, när det kan hålla den kvalitén. Men vi tog med oss 400 kr var och det tog slut efter bara någon timme 🙂

Förresten, recepten börjar flyta på snart igen. Har nästan 10 olika tips som jag bara har hamstrat och lagt på is, då tiden att skriva ner allt har saknas. Men imorgon kommer ett recept på ett bra sidotillbehör till en grillrätt så glöm inte att kika in.

Här kommer lite bilder som jag kan fresta er med!

Mat inne, Mat i sinne, Mat forever. Happy Jennifer


Jag gillar tavlan, kan det vara den engelska drottningen måntro? Eller grundaren..hmm

Äter ju inte godis, men man blev ju sugen.

Mimmi med sin kaka, den innehöll givetvis bröd men också, creme fraiche, rödlök, räkor och ost!

Näthat på gott och ont!

Jag börjar detta inlägg i att be om ursäkt ifall jag sårar eller irriterar någon med mina meningsbyggnader eller min grammatik. Jag försöker inte vinna ett litterärt pris, snarare tvärtom. Jag står bakom ett fritt skrivande där de mesta är tillåtet. Jag vill även be om ursäkt för min kropp, hur jag är byggd och hur jag ser ut. Jag föddes till den Jennifer jag är idag. Med eller utan min kropp är det personen som finns på insidan som räknas för min familj och mina nära och kära. De är det enda som räknas.

innan ni läser vidare, kan ni kolla in bilden nedan.

I tider som denna då inläggen man gör på facebook delas sönder så det i slutändan inte längre handlar om samma sak är tragiskt. Vi ser det i oändligt många viktminskningsbilder och på olika politiska uttalanden. Där lyfter vi från frågan och istället går på den människa som faktiskt vågat göra ett uttalande eller lyft från en dålig livsstil till en bra. Vi triggas av att hela tiden försöka göra problemet eller vinkla problemet till den personen som sagt något. Tyvärr slutar det i att man skyller på människor som faktiskt försöker visa en väg till en framgång. Den vikthets som pågår på facebook är vidrig. Där kan det var allt från att:

 – Ja, men det spelar ingen roll hur mycket du går ner, du är ändå så jävla ful. Till att man letar fel hos en krönikör eller recensent och försöker med olika medel hitta ”fel” hos den skrivande parten. Jag valde att publicera en recension om Allstar i boden, min service där och mitt matbetyg. Jag kände att jag hade tillräckligt på fötterna då jag själv jobbat med service sedan jag var 16 år. De är iallafall 8 år som borde betyda något och min kunskap inom mat är givetvis begränsad. Men jag har ändå en matblogg och jobbar som kock. Jag kan med ärliga och raka ord berätta min upplevelse om valfri krog utan att känna att jag har för lite på fötterna. Givetvis kommer då detta in, jo, näthatet. Man går från att hålla med en person, men måste ändå försöka hitta grammatiska fel eller ”fel” på den andra partens kropp. Idag fick mina bröst vara i centrum, vilket de uppskattade och ska man översätta hans ord så betyder det ju bara… Ah, just det … INGENTING.

 

Jag tycker att det är dags nu att vi slutar upp med detta näthatande, för allas trevnad.