Jobbhelg

Att jobba helg tjänar man verkligen på men vad tråkigt det är samtidigt då.. när jag slutar passet så är det för sent för mig för att åka upp till stallet, då det är mörkt eftersom de inte fått upp lamporna nere på ridbanan ännu och jag har ingen dragkrok på min bil så jag kan inte åka till ett ridhus heller denna helg. Vanligtvis hade mamma kunna ställt upp men hon är upptagen den här helgen. Så det blir hela tre dagar vila för både mig och hästarna.. och jag längtar såå mycket efter att få hoppa upp i sadeln på måndag, hoppas att helgen går fort! Har bra lust att åka upp och bara mysa men jag måste tänka på att soppan kostar och spara på den eftersom att det inte är nära för mig till stallet.

Om någon vecka är mamma klar med skolan efter sju år studerande så snart kan hon komma tillbaka i sadeln och börja träna och tävla igen. Det ska bli jätte roligt!

ps: det är självklart att jag kan rida med pannlampa men överblicken på ridbanan blir inte alls lika bra och träningen brukar inte bli lika effektiv eftersom jag måste tänka på var jag rider. Men ibland är det en ok lösning.

Älskad lycka i en och samma bild

Fredagen började bra i alla fall..

Ja min tanke idag var att jag skulle åka hem nu och laga fin middag och äta ben&jerrys till efterrätt och slappa i soffan men just nu känns det mörkt. Jag åkte ifrån jobbet och körde ut på E18 och sedan efter några 100m så tutar folk och pekar på bilen.. så jag stannade på den trafikerade vägen och gick ut och tittade, förjävla läskigt att gå ut på E18 kan jag säga.. och upptäckte att jag hade punka. Jag beslutade att åka vidare för inte kan jag byta däck i den lilla filen när folk blåkör och inte tar ut svängen för en. Så i 40km/h rulla jag till trafikplatsen och nu sitter jag på en parkering och väntar på far min som dyker upp här vilken minut som helst. Så får vi se hur vi löser detta. Så maten lär ju antingen bli sen eller inte av och ben&jerrys kommer vara en soppa i påsen… så irriterade, det var den fredagkvällen det. Kan lika bra äta glassen redan nu.

Hästklippning

Imorse valde jag att ta sovmorgon då det är en vecka tills jag får det nästa gång så att säga.

Sedan åkte jag till stallet och började med att klippa Hamlet och han behöver ha bomullstussar i öronen och huva för att godkänna att man klipper honom, han gillar inte ljudet. Men sen kan man klippa hur länge som helst och var som helst, super snäll. Ems var näst på tur och eftersom det var första gången som jag klippte honom så valde jag att ha en kasse hö framför honom så han hade något att pyssla med. Jag visste att han var snäll men visste ju inte riktigt hur han skulle reagera. Men han var ju världsbäst, jätte super snäll och brydde sig inte ett dugg om maskinen eller oljudet. Klippte honom i ansiktet och han bara njöt av det i stortsett, vilken kille!

Efter det fick han gå ut med sitt nya fleecefodrade regntäcke som jag beställde i söndags ifrån Horze. Ett omtyckt täcke av Hamlet som är slitstarkt och har en jätte bra passform, så jag hoppas att Ems tycker lika bra om det!

trasiga ridstövlar

Paniken idag innan jag red ut med Ems och min ridstövel gick sönder.. okej kanske inte så otippat egentligen eftersom de har ca 8år på nacken.. men ändå extremt irriterande.. Nu fick jag lösa det med ett par chaps som jag knappt fick igen runt vaden, alltid något.

Dessa ridstövlar jag haft är ett par tretorn som fungerat så himla bra som träningsridstövlar, jag gillar att skilja på tävling och träning. Det är mina fjärde tretorn i kön som går ur tiden – alltså ett ganska omtyckt märke av mig men nu är det väl dags att gå vidare.

Nu står jag i valet och kvalet om hur jag ska göra… antingen så köper jag ett par chaps som jag kan dra på eller så köper jag ett par nya tävlingsridstövlar och tar mina nuvarande tävlingsridstövlar att träna i. Jag vet att mamma var intresserad av mina nuvarande tävlingsstövlar så då kanske hon vill ge en slant för dem så köper jag ett par nya tävlingsstövlar och ett par chaps.. hörni… det låter ju faktiskt som det blir ett par chaps i vilket fall som helst.. om jag inte hittar något annat förstås.

Bye bye tretorn, trogna vänner – fjärde i kön

Vilken perfekt höstdag

Idag blev det en perfekt dag för stallhäng och träning, både uteritt och på bana. Friskt och soligt, ett perfekt höstväder helt enkelt.

Hamlet fick gå på ridbanan idag, jag fick försöka böja igenom honom endel idag. Jag vill få tillbaka stödet som jag tidigare haft i handen då jag på senare tid lagt så mycket fokus på energi att jag ridit ifrån stödet. Men idag försökte vi arbeta tillbaka det och efter mycket böjande och öppna på volt och sedan rakställa fram och tillbaka så fick jag stödet. Jag fick jätte bra hjälp av stallägaren, det är så svårt att veta om man gör rätt och hur man ska gå tillväga utan någon hjälp så det var perfekt när hon besitter så mycket kunskap och när hon var på plats. Mycket arbete ligger och väntar för att det ska stanna kvar men nu är vi en bit på vägen tillbaka i alla fall. Jag fick en underbart fin känsla och valde att runda av med långa tyglar när vi var på top. Nöjd och löddrig.

Ems gick på ridbanan igår och jag valde då att rida ut på honom idag med två av mina stallkollegor som sällskap. Det gick jätte bra och han känns jätte trygg att rida ut på, han ville inte riktigt promenera bort ifrån stallet trots att han hade sällskap, det gick väldigt lååångsamt. Han känner ju inte till naturen eller vägarna så han tycker väl att allt är jätte konstigt och han är lite osäker. Men sedan efter en stund så var han först fram och trampade på och var nöjd.

Jag har alltså haft en jätte bra dag, en perfekt höstdag.

De nya reflexhuvorna satt som sagt jätte bra och idag invigde jag den ena på Ems. Det är ju inte sådär super vackert men det är ju praktiskt på alla sätt å vis. Står emot regn och du syns bakifrån och framifrån . Perfekt! Har en dålig bild då Ems inte samarbetade, haha!

Tandläkaren

Idag var tandläkaren ute för att titta på Hamlets tänder, han var jätte snäll men fick en dos för att veterinären ville ha en lugn ’patient’. Jag tycker det är jätte jobbigt att se på när veterinärer håller på i munnen och hästen är alldeles drogad. Så jag höll mig i andra delan av stallet och mamma skötte hästhållandet och assisterade veterinären. Hamlet hade lite skav i munnen av några vassa tänder som raspades och rundades till, så förmodligen var det det som gjorde ont hos honom. Känns som en lättnad att ha en tandkontroll gjord och att problemet förhoppningsvis är löst. Älskade Hamlet fick stå inne efter besöket och fick inte äta något på någon timme, men det gick ingen nöd på honom, han var ju så trött. Mamma tog en promenad med honom senare när han var piggare.

Jag tog in Ems och tog ner honom på ridbanan, jag hade lite svårt i början att hitta balansen av någon anledning, men tillslut så. Han var lite ostadig och ville inte riktigt samarbeta men efter en stund så blev han jätte fin, mjukade upp honom med öppna och slutna och han kändes väldigt nöjd i kroppen efter lite arbete. Just nu håller jag på övar på hur jag rider volter på honom och bågar, allting blir väldigt lätt stort eftersom han är så stor och lång i kroppen. Jag måste försöka hitta knapparna på hur jag får med hela kroppen med mig i volten och får honom smidig och medgörlig. Det blev ett långt och kreativt arbete idag och han kändes så himla fin och jag kunde avsluta med en jätte skön känsla i handen. Efteråt fick han en dusch och det roliga är att den här hästen älskar att duscha, tillskillnad ifrån Hamlet som tycker det är lite långtråkigt och onödigt. Så en nyduschad nöjd Ems fick sedan ta kväller.

Förövrigt så provade jag reflexhuvorna som jag köpte och det satt förvånandsvärt bra!! Jättepraktiska med en väldigt bra passform. Missade dock att ta en bild på det men jag fixar det nästa gång.

Oranga benlindor som jag vann på tävlingen i söndags. Kul med en stark och fräck färg. Bara ett orange schabrak som saknas

Ska det vara såhär?

Nu ska jag inte gnälla men jag har fortfarande ont i armen efter att de tog prover förra veckan, en vecka sedan nu.. det ser ut som jag åkt en sväng på gräsmattan.. haha! Det tog 4 dagar innan jag ens kunde sträcka ut armen, oskönt!

Smärta!!

Hovis

Imorse fick Hamlet nya skor äntligen!! Och Ems hade så pass fina fötter att han får vänta en vecka till, han blev ju skodd för inte så länge sedan när han bodde hos förra ägaren. Mamma putsade och pysslande med dem och de hade haft en mysig morgon. Så idag passade jag på att storhandla, hämta ut paket och laga fin middag hemma förengångsskull. Jag kommer ju annars hem så pass sent att min sambo alltid får stå för maten, så idag kändes det skönt att kunna ge tillbaka.

Imorgon kommer tandläkaren ut för att titta igenom Hamlet, något är ju inte som det ska och det känns jätte bra att få reda ut det. Det har inte märkts något när jag ridit men det har märkts när han ätit hårdare saker som morötter. Så Hamlet får två väl förtjänta lediga dagar och Ems får gå imorgon.

Jag beställde ju reflexhuvor för inte länge sedan och nu har jag hämtat ut dem, dock ser de enorma ut, haha! Så vi får se hur det blir men det kommer nog att fungera, hellre det än för små. Huvudsaken är ju att vi syns!

 

Schabrak med kvalitet

Det här Equiline schabraket köpte jag för nästan exakt ett år sedan på mässa och jag vägrade först att köpa det på grund av priset.. vem ger 1000kr för ett schabrak tänkte jag… men samtidigt som jag hade hittat det schabraket med blinget jag sökte efter så ville jag ju ändå ha det så efter ett par varv inne på mässan så köpte jag det tillslut.. och vilken kvalitet. Tvättat det och den håller måttet, färgen och det känns så himla tacksamt. Det är fortfarande som nytt och det är väl använt, bara på tävling. Så himla nöjd och värd varenda krona, alla stenar kvar and still white.

 

Förövrigt så beställde jag hem ett nytt regntäcke som är fleecefodrat till Ems. Just nu går han med ett äldre som är lite trasigt och jag tycker inte att det ser skönt ut och det håller inte måttet längre så jag nyttjade erbjudandet på Horze som var idag ’söndagsrea’ (25% på en produkt) och beställde hem ett nytt.

Årets sista tävling

Idag var det tävling på hemmaplan och den första upptäckten imorse var att han hade trampat av sig en sko.. och den paniken, ska vi avboka, hovis?, var är skon, hur mår han, hur går han.. Men vi valde att åka ändå, en chansning och såklart hade han ju tappat framskon och där är han ju extra ömfotad.. När vi kom på plats så skulle de finnas en hovslagare i stallet men fick inte tag på henne, jag fick hjälp av tävlingsledaren som ringde runt men alla hade tagit sovmorgon eller var sjuka och våran egen hovis fick vi inte tag i. Så det var bara att bita i det sura äpplet och ta det försiktigt på det steniga partierna.. på framridningen till första klassen så påverkades han av det, ridbanan var dyngsur och då fick han nog en obehalig känsla i hoven skulle jag tro (men vad vet jag?) tog det lugnt och red fram honom på den lilla tiden jag fick i ridhuset och sedan när det var dags på tävlingsbanan. Underlaget var jätte jätte bra i ridhuset och Hamlet var super nöjd och inte öm, bra energi, stadig och en härlig form, självklart hade jag velat få fram mer energi och tryck i traven men så är det ibland. Bedömningen på ritten var jätte bra, och det slutade på en 66,4% och en 4de placering jiiihu!!

I den andra klassen så var han lätt trött och gav inte den känsla jag hade hoppas på, han kändes annars fin i kropp och pshyke men jag hade velat haft bättre skillnader på övergångarna men finns det inte ork så finns det inga skillnader. Det blev liksom en och samma fart igenom hela programmet. Det slutade på en 64,8% och en tredje placering och jag är super nöjd trots omständigheterna.

Mamma tog hand om cafeterian så jag fick klara mig mestadels själv och Hamlet är så snäll så det gick hur bra som helst. Vi är väldigt nöjda med dagen med två fina placeringar och roliga hederspriser och ett jätte bra arbetsgäng i klubben. En kul sista tävlingsdag för säsongen och ett trevligt avslut. Nu väntas bara träning inför kommande 2018.

Gick ut och myste med Ems i hagen när jag släppte ut Hamlet och gu så mysig man kan vara, stod och kliade och gosade. Stora björnen! Han har blivit väldigt tillgiven och närgången så förtroendet är på väg. Äntligen kan jag pussa på honom i ansiktet utan kast åt sidan❤️

Smile honey

Kvällsprepp

Idag blev det samma veva som igårkväll, sen träning och förberedande inför morgondagen. Idag tränade jag Ems och trots att grävmaskinen var igång och körde och att de arbetade där nere så var han hur cool som helst, det ska nämligen sättas nytt staket runt ridbanan – kommer bli så fint!! I alla fall så gick dagens träning så himla bra, han kändes lugn med framåtbjudning och stadig. Så jag tränade programmen som jag ska tävla med Hamlet imorgon och jag är så sugen på att tävla Ems men det får vänta för jag lovar att jag skulle få en tvåa på sitsen, haha! Jag är inte helt i form ännu, men nästa år då ska vi göra susen och jag är så peppad på kommande framtid med honom. Under tiden som jag tränade Ems så fick Hamlet en dusch och massage av mor min som har magiska fingrar så han fick en skön dag. Jag blev jätte nöjd med kvällsträningen så efteråt gav jag Ems också en varm dusch och sedan fick han ta kväller, han verkade väldigt nöjd med det.

Allt är packat och klart inför imorgon.

När man tror att man tar en jätte bra bild och det blir den enda …. Well..❤️

Fredag den 13:onde

Såklart att man är lite orolig när det är fredag den 13:onde av någon anledning, som att man inbillar sig att något dåligt ska hända, det är bara så. Eller ja Ninja (katten) hade haft ner en kruka hemma fick jag ett sms om av min sambo so well.. Men annars har denna dag gått förvånansvärt bra, jobbet har gått bra och när jag slutade så skyndade jag till stallet för att hinna rida innan mörkret och det var precis så jag hann börja innan det blev mörkt.

Ems fick fredagsvila då tiden ikväll var knapp. Med Hamlet gavs det ett riktigt bra svettpass inför tävlingen på söndag. Han hade god energi och idag försökte jag mjukgöra (vilket man alltid gör men idag lite extra) och gå igenom detaljer i programmen. Fick en väldigt fin känsla i handen och han gick lätt för skänken och var kvick i förflyttningarna. Känns jätte bra inför starten och jag hoppas på en lika god känsla då. Fredagkvällen spenderas som sagt på ridbanan och i stallet, en bättre fredag får man leta efter. Ems fick ’bara’ mys i boxen, äpplen och rena ben.

Fredagsfeelingen on top!

Till mörkret och kylan behövs..

Ja som sagt så fick jag hem lite bra att ha utrustning igår. Ett nytt enkelt fleecetäcke till Ems som satt som en smäck och två nya grimmor till honom eftersom han slet sönder sin i början när vi hade honom så då var det lika bra att köpa en extra att ha i reserv, försäkra försäkra försäkra som jag brukar säga. Sedan blev det två nya reflexländtäcken att ha nu i mörkret, de verkade vara regnavstötande och var tjockt fleecefodrade, även reflexer för alla fyra ben x2 också, samt en svansrem extra. Detta från en beställning av en vän som var ner på visit på Ullared. Some basic stuff.

Igår knappade jag även hem två stycken reflexhuvor från Horze, så himla praktiskt måste jag säga. Och ja där ute där vi rider så är det mörkt och reflexer är en väldigt billig livförsäkring så desto mer desto bättre. Alldeles för få som ens bär reflex, förstår inte att man vågar gå/rida ute på vägarna där trafik finns utan reflexer eller ens lampa.

Grimmorna kom inte med som ni kan se.

Magiska hästar

Imorse åkte jag tillbaka till sjukhuset för en uppföljning av gårdagens besök, allt gick bra. Smärtan är borta och jag kunde åka hem. Skönt!

Därefter åkte jag till stallet, mockning av tio boxar, fodras och allt där till. Efter det red jag Hamlet och mamma värmde upp Ems under tiden eftersom han behöver längre uppvärmning och mörkret kröp på så var det perfekt med hjälp. Hamlet var så gudomligt fin, han var kvick, med på alla hjälper, mjuk i sidorna och jag kunde tidigt börja rida igenom programmen inför söndagens tävling, jag ser verkligen fram emot det, älskar när alltid bara flyter på och Hamlet kändes så himla nöjd. Mamma skritta av Hamlet och jag tog över Ems och började direkt att arbeta honom i sidorna, öppna, slutna och volter för att få sidorna att följa med. Och känslan var helt fantastisk!! Jag satt ner i traven hela dessa 30min som jag red honom och det kändes helt otroligt bra, stundvis jobbigt självklart men med ett jädranamma så lyckades jag rida ihop honom. Jag är en person som är extremt kritisk mot mig själv och har väldigt höga krav och är sällan stolt över mig själv men idag kan jag säga att jag är väldigt stolt över mig själv som klarade av att sitta ner i hans trav utan problem, de ni! Hursomhelst så var han var lite svårjobbad i vänstra sidan och i den förlängda traven på snett igenom så blev han ostadig med tanke på att jag hade lite svårt att sitta ner i den stora traven (blev lite skumpigt) och blev då lite ostadig i sits och hand och då blir även han ostadig. Men inget konstigt, det är bara att jobba vidare på det. Utöver det knepet så var han så himla fin, övade övergångar, halt och volter. När man rider volter eller bara på en båge så är det stor skillnad på Hamlet och Ems – på Hamlet behöver jag leda lite lätt och på Ems behövs en stadig skänkel intill och lätt tryck och inte lika mycket leda. Känns helt underbart att knapparna börjar falla på plats och det känns mer och mer tryggt uppe på hans rygg. Jag är så glad och lättad över denna känsla då jag trodde att detta ögonblick låg så långt bort!!

Fina Ems, vilken häst! Måste ändå tacka Ems för att han hjälper mig i min ridning på Hamlet, hur konstigt det än låter så får jag en push av att rida Ems och sedan gå över till Hamlet eller tvärtom. För Hamlet är en långsammare häst med lite mindre framåtbjudning/energi och Ems är tvärtom så det ger mig en sån push att driva på Hamlet och jäklar vad bra vi blir ihop med mer energi och min bål har blivit mycket starkare. Tack tack tack!   

Övning ger färdighet.

 

Min vanliga otur

Idag blev det inte alls som tänkt… jag som såg fram emot att åka upp till stallet och träna bägge på banan och mysa med dom och prata med hovslagaren…. men istället så fick jag åka direkt till akuten efter jobbet, jag blev där i två timmar och ska dit imorgon igen för uppföljning.. försvinner smärtan så ska jag upp till stallet imorgon eftermiddag. Det här suger, det suger nå vansinnigt och jag har inte tid med sånt här. Jag som även hade fått hem de nya grimmorna, reflexländtäckerna samt annat men jag får väl försöka fixa med allt imorgon förhoppningsvis. Bilder kommer imorgon när orken finns. Just nu ligger jag nedbäddad i soffan med sambo min och ninja.

 

Regnigt å dant

Nu har det väl regnat i en veckas tid och jag antar att allas hästhagar är rena sörjor.. den värsta tiden är nu när allt bara är blött, lerigt och kallt. Det sköna är att det inte går någon nöd på mina kusar då de går på fritillgång och håller värmen genom att äta.  Ems verkar trivas jätte bra med storbal och även med sina kompisar Hamlet och prinsen, de leker och mysäter ihop vid balen. Tre härliga herrar.

Alldeles nyss kom jag hem ifrån ett mysigt pass med mamma, idag tränade vi väg och trafik, dock mycket asfalt och det är vi inget fan av, men det gick super bra. Ems skötte sig galant och trafiken med måste jag säga, de saktade ner och höll sig på sin kant. Tacksamt!! Träffade på bussar och lastbilar på småvägarna och det gick mycket bra, stolt över våra killar som var så cool-lugna. Vi red på åkrarna när möjligheten fanns och kunde trava och galoppera, det var däremot ganska surt i backen just nu på åkrarna på grund av allt regn, så det var lite tungt men ändå dugligt. Varför det blev väg träning idag var för att vi inte kan rida i skogen och på skogsvägarna med tanke på jakten. Vi stötte på väldigt mycket rådjur på turen, så det märks att det är liv i skogen, samt på vägen hem fick jag nita för vildsvin så håll hastigheten och ha uppsikt på vägen för nu är alla i farten.

Imorgon har jag hovis ute för Hamlet då han trampat av sig en sko och sedan ska bägge få gå på ridbanan. Vi hörs av mer imorgon!

Tvätta schabrak

Varje gång jag ska tvätta mina schabrak så rollar jag dem innan eftersom håret annars sätter sig i maskinen, och det vill man ju inte. När jag tvättar dem så slänger jag även in en disksvamp i maskinen, den drar nämligen åt sig hår, perfekt. Jag tvättar hemma och jag har faktiskt en väldigt snäll och tålmodig sambo som accepterar hästmaterial i maskinen, tackar för det, jag menar han vet ju vem han valt att bo med  😉

Ett tips för er med högtryckstvätt är att spola hästtäcken utomhus på gräsmattan, alltså regntäcken och vintertäcke med det lite hårdare materialet. Det är sååå himla bra, det blir mjukt och det blir faktiskt väldigt rent. Jag trodde att det aldrig skulle bli rent första gången jag gjorde det men joda det blev det. Så spar på tvättmaskinen och spola täckena utomhus med högtryckstvätten. (Men tänk på vattnet, det var brist på det i somras) Jag har inte provat fleecetäcken ännu, ska prova det nästa gång om det fungerar och återkommer med svar efter det.

Och självklart använder jag roller ifrån Ullared, billigt och bra. Köpte säkert 10st när jag var där sist. Det går alltid åt när man har djur med päls och det är inget man kanske egentligen vill lägga pengar på.

Är det bara min katt som älskar hästlukten? Hon är alltid med och passar på att leka när man rollar.

Måndag & vinterns planer

Måndag igen och det har blivit tre dagar hästvila för både mig och dem. Jag har jobbat så jag har inte haft någon tid alls. Men imorgon ska båda ridas, får se vad vi hittar på, det är ju tävling på söndag. Den sista, allra sista tävlingen för i år, vad jag vet än.

I vinter är planen med Hamlet att träna mer MSV C:1 och C:2, så att vi stärker oss i dem och sedan kan finslipa bara och gå vidare. Med Ems är tanken att vi ska rida ihop oss, känna oss bekväma med varandra, hitta alla knappar och sedan göra vår första start ihop i vår. Det känns spännande och jag tror det kommer bli en rolig vinter.

The leg is on it’s way ⭐️

Höstfredag

13:00 var jag i stallet och tänkte att jag säkert är hemma till 16:00, perfekt time en fredag för en promenad med sambon och middag.. men nej jag var hemma 17:30, haha!. Det blev ingen promenad! Lyckas aldrig, men vaddå trivs man i stallet så gör man. Idag blev det bara skritt, arbetade Ems på banan i vilket gick jätte bra, öppna, slutna, skänkelvikning, you name it, han kändes mjuk och fin i kroppen men lite trött ifrån gårdagens 1,3mil långa uteritt med mamma. Så det kändes i alla fall jätte bra att skritta honom idag så han fick röra på sig lite, mjukas upp och stretcha. Hamlet var lite stel idag, skrittade ut en sväng och påvägen tillbaka till stallet så kändes han jätte fin i kroppen och ‘som vanligt’ igen. Vi njöt av den kalla friska hösten och passade på att rida ut innan jakten som sätter igång nu i helgen, på söndag om jag inte minns fel? Denna helg jobbar jag långa pass både lördag och söndag så som det ser ut just nu så blir det hästvila då mamma pluggar in i det sista nu innan hennes inlämning och jag jobbar. Men vi får se om jag kan hålla fingrarna i styr.

Nu ska jag njuta av fredagkvällen, ha en trevlig helg!

Tandläkaren nästa

Idag red jag igenom Hamlets gångarter lite bara, med tanke på att han inte verkar helt nöjd i munnen nu så tar vi det lugnt. Hackamore blev det idag för omväxlingsskull och en lättare ridning men han var jätte nöjd med att få röra på sig i alla fall. Nu står tandläkaren runt hörnet så att vi får bukt med det onda och så hoppas vi på en nöjd å fridfull Hamlet framöver. Ems och jag tog ridbanan idag också och vi håller fortfarande på lär känna varandra. Han är så otroligt lätt för skänklarna så antingen blir det rätt eller pannkaka, det som är svårt just nu är att hitta alla knappar, men det går framåt och allt känns inte lika läskigt, svårt och stort längre. Efter ridningen tog jag in honom och bara myste, klippte öron och man och Ems stod och sov. Helt underbart att han börjar känna förtroende för mig nu.

Jag var uppe vid stallet 15:00 och åkte hem 18:30, uups det tar tid med två hästar, inte för att jag skyndar mig heller utan njuter i allt jag gör.

Perfect match

Lite om Hamlet

Tänk att man kan vara så guldig både invändigt och utvändigt, finaste Hamlet. Det guldiga härstammar ifrån Ryssland, det har följt med rasen och finns i blodet och kallas blood of budyonny, googla det och ni förstår bättre.

Hamleris B.S är Hamlets riktiga namn, han kom till oss när han var 6år och är ifrån Litauen från en privat familj. Tidigare bara hopphäst som gick 115-120cm, jag tävlade upp till 115 sedan tyckte jag att dressyren verkade tryggare och roligare – jag fegade ur helt enkelt, Haha. Nu har vi precis klivit upp på MSV C och tragglar och det går framåt. Hamlet är en helt otrolig häst med så mycket personlighet och charm. Han är en häst man måste rida för att få ut något av, han gör inte mer än han tycker behövs vilket kan vara ganska jävligt ibland. Annars är han stentuff i all hantering och världens mysigaste och smart, alldeles för smart ibland. Han öppnar sin egen boxdörr och även grannens, han är lättlärd och nyfiken. Men ojoj så mycket han är värd,  han är värd mer än pengar kan ersätta. Guldklimpen bokstavligt talat.

Tyvärr blev bilden suddig..

 

Tävling

Idag har vi varit iväg på tävling som sagt tidigare. Vi var upp tidigt och iväg, framridningen till första starten så hade jag ingen bra självkänsla det var alldeles förmycket andra tankar som tog över redan där, och inne på banan sedan så gjorde vi vårt yttersta men jag fick en blackout och red fel. Jag stannade upp och försökte förstå var någonstans i programmet vi var, vad jag precis hade ridit men jag visste inte ens att jag var på tävling, allt blev svart. Jag skulle precis utgå men fick då ett rop av domaren att rida ifrån K osv.. så ta upp tygeln och försöka igen.. rider rätt.. 30sek senare rider jag fel igen.. domaren säger vad jag ska göra och jag lyckas avsluta programmet tack å lov. Ut rider jag gråtandes av förtvivlan över att mina känslor och tankar tagit över hela ritten.. missnöjd och tycker så synd om Hamlet som gjorde allt där inne med glädje. Resultatet kommer och jag vinner. Skräll. Dock kunde jag verkligen inte glädjas över vinsten mer än att Hamlet var värd det så mycket. Vila och komma tillbaka och nästa start ska ridas, en bättre känsla kom fram och det kändes lovande. Tankarna var någorlunda borta och jag kunde fokusera. Hamlet var lite trött så det blev inga större skillnader i gångarterna i programmet men känslan var bra och det blev en 4de placering av 31 startande. Nöjda åker vi hem efter en lång dag och nu laddar vi om inför hemmaklubbens tävling den 15/10. Älskar älskar älskar verkligen min mamma som är min stöttepelare, hon är allt och lite till.

Hamlet – finns ingen mer personlig å vänlig själ. Älsklingeeeeen<3

Lördagsmys

Direkt efter jobbet åkte jag upp till stallet för att putsa och få lite lördagsmys med hästarna. Så fem träns putsade och en sadel och varför man som ryttare har flera träns till en häst är en ständig fråga. Det är roligt, varierande, kul att köpa nytt och trevligt att byta bett i mellanåt samt att jag alltid har ett extra träns med mig när jag är ute och tävlar ifall något händer. Försäkra försäkra försäkra alltid. Pollarna fick gå in alldeles nyss då Hamlet behöver vila inför imorgon och jag ville inte lämna Ems ensam ute så han fick följa med in och det verkade han vara väldigt nöjd med. Imorgon är vi i stallet tidigt med tanke på att min första start är ca 09:30 i Uppsala, den andra starten är betydligt senare så det blir en lång dag.

Tycker verkligen att Hamlets pannband är så otroligt vackert!! (Ni ska se det i solen) Skulle vilja hitta ett maffigt pannband till Ems också men vill hitta något annorlunda, risken är ju att det blir ett likadant till honom. Vi får se vad det blir

Program genrep

Fredag i all ära har varit en bra dag med ett perfekt avslut på kvällen med nöjda hästar. Mamma red Ems under dagen och han hade varit jätte fin i kroppen, jag själv jobbade till 17:00 så det fick bli ett senare genrep med Hamlet nere på ridbanan. Han var helt magisk idag, red öppna/slutna för att mjukgöra sidorna och trav till halt samt tvärt om för lydnad. Red även igenom bägge programmen och de satt som en smäck, självklart fint det alltid små detaljer att gå över, men idag kändes det inte väsentligt. Han har fått en så otroligt bra kondition och flås så de var en baggis för honom idag tillskillnad från en själv som var helt slut. Haha. Ett perfekt sätt att ansluta en fredag på i alla fall. God känsla och nöjda hästar, kan det bli bättre? Dock slet Ems sönder sin grimma idag när han hoppade till i stallet, stor häst och behöver inte ta i för att saker ska gå sönder så nu blir det till att köpa en ny eller två, Hamlets grimma sitter lite slim fit på Ems! Hoppas ni andra får en trevlig helg.

Nu ska jag sova för jag börjar jobba 05:00 imorgon och efter jobbet ska jag putsa utrustning och på Hamlet. Godnatt!

Uteritt med mor

Nu på kvällskvisten red jag ut med mamma och det var första gången vi gjorde det med Ems. Det var så härligt, Hamlet var jätte nöjd med sin trygga kompis och både jag och mamma fick den där underbara känslan att kunna galoppera ihop igen.  En timme skog och gräsvägar och det gick ingen nöd på oss. Stallet är klart och hästarna är inne så nu tar jag kväller. Imorgon ska jag träna program med Hamlet så vi hörs mer om det imorgon! Godnatt

Det här att försöka ta en stadig bild när man är ute och rider, det är inte det lättaste. Vi kan skratta åt det och bjuda på det

En ledig dag

Idag ska jag ta vara på denna lediga torsdag, det ska tvättas, städas och tas hand om trägården. I eftermiddag åker jag upp till stallet för att ta hand om det, mocka, ordna foder, packa hö och sedan kommer mamma upp och då ska vi rida ut tillsammans. Sen till kvällen blir det till att släppa in dem i värmen och mysa med dem, man kan aldrig mysa för mycket och att bara höra de tugga hö får man inte nog av. Igår fick de vila helt vilken de säkert tyckte var skönt med tanke på allt nytt.

Just nu sitter jag och tittar på om jag ska beställa dessa bettskivor till Ems som jag kan sätta på ett annat bett så han får lite variation i munnen och så jag kan använda mig av ett annat träns ibland. Ska läsa lite recensioner och se vad andra tyckt om dessa. Någon här som använt sig av det och som tycker att de fungerat bra?

First dance

Idag gjorde jag min första dans på Ems ensam nere på ridbanan, det var hundar och tjurar i närheten och det var inga konstigheter. Just nu håller vi bara på att lära känna varandra, hitta alla knappar och takten. Otroligt rolig häst att arbeta med och som är väldigt mycket större i sina rörelser än vad Hamlet är, så att lära sig att bara sitta ner i hans trav är en utmaning. Ems är så charmig och hans personlighet strålar verkligen, han är lika snäll som han är stor. Jag har inte hunnit köpa en sadel till Ems ännu men en tid är bokad på sadelutprovningen nästa vecka. Just nu har jag ridit i sadeln jag har på Hamlet men den ligger inte tillräckligt bra, med tanke på hans höga manke så åker sadeln lätt ner och trycker och man faller bak i sätet. Men snart snart snart kommer vi förhoppningsvis ha den perfekta sadeln.

Hamlet var jätte fin och hade en väldigt trevlig energi, jag fick honom väldigt bra mellan hand och skänkel och han var oerhört lyhörd. Vi red igenom de program som ska tävlas på söndag. Har passat på att anmäla på de sista tävlingarna som är nu innan vintern är kommen och bara träning ligger på schemat.

 

Provar mig fram

Hejj,

nu provar jag mig på mitt första inlägg här på finest, har tidigare bloggat på blogg.se sedan 2010 och kände att de kan vara dax att byta upp sig till en fräschare och bättre portal att arbeta med.

Jag är en tjej på 20år som bor i Norrtälje norr om Stockholm och tävlar dressyr, mer får ni veta med tiden.