Sponsrad video: L’Oréal Paris lanserar Men Expert Pure Power

L’Oréal Paris lanserar Men Expert Pure Power: Glöm Orenheter

För unga män som vill ta tillbaka makten över sin hud, har L’Oréal Paris skapat Men Expert Pure Power, den första kompletta serien av produkter som är speciellt utformade för att bekämpa dålig hy. Bestående av tre produkter – en daglig träkolstvätt, en pärlskrubb och en behandlande fuktighetskräm – samlar de det bästa av L’Oréal Paris vetenskap…………… allt för att sätta stopp för orenheter.

Jag har testat denna produkt och den är väldigt effektiv för att motverka finnar, pormaskar och fet hud. En lite fascinerade sak är att den innehåller kol! Men kanske är det hemligheten :)

Efter användning känns huden extra len och fräsch och den glansiga ytan har förvandlats till en matt snygg hudton.

Kort om företaget L’Oréal

L’Oréal, med sitt huvudkvarter i Clichy i Frankrike, är världens största kosmetik– och hudvårdskoncern. Namnet stammar från ett hårfärgningsmedel från 1907 som då kallades Auréale.

L’Oréal har en mängd produkter på skönhetsmarknaden, men har koncentrerat sig på produkter inom hårfärg, hudvård, solskydd, smink, parfymer och hårvård. L’Oréal är aktiva inom dermatologi och farmakologi. L’Oréal är även den ledande patenthållaren inom nanoteknologi i USA.

                                                                                                                                                    —-> Detta är ett sponsrat inlägg.

 

Jönssonligan på Mallorca 1989!

Genialiska filmer!

Bästa scenen, 09:48:

”Sämskskinn, finskt. Finska sämskskinn de sämska som finsk!” Haha! :)

Dynamit-Harry, Ragnar Vanheden och Doris har flyttat till Mallorca där Doris driver en spa- och solanläggning under namnet Dorisol. Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson är däremot kvar i ett regnigt och kallt Stockholm där han tillbringar tiden med att passa Doris bostad. Pengarna från IKEA-kuppen har ligans medlemmar lyckats förlora genom att investera dem i ett stort antalFermenta-aktier. En dag dyker direktör Wall-Enberg upp och Sickan erbjuds en hel del pengar för att öppna ett kassaskåp av märket Franz Jäger. Skåpet finns på Mallorca. Sickan blir dock dragen vid näsan och svär att hämnas på Wall-Enberg. Han blir då tvungen att ta hjälp av sina gamla kumpaner Vanheden och Harry.

Vilken mobil har bäst batteri?

Apples iPhone 5S mobil kan ha fått med utmärkelsen för den snabbaste smartphone på marknaden under de senaste testerna, men all den hastigheten hindrar dess batteritid.
Samsungs Galaxy S4 vann dock tävlingen i båda kategorierna, medan Apples iPhone 5S kom på fjärde för samtal och hela vägen ner på sjunde plats för internet tid.


Apples iPhone 5C utfört ännu värre placeras i sjunde och åttonde plats respektive.
Andra telefoner testades innefattade HTC One och HTC One Mini, Samsung Galaxy S4 Mini, BlackBerry Z10 och Nokia Lumia 1020.
HTC One kom tvåa i samtal och fjärde för webb batteritid.

Fängelsestraff? De bryter mot facebook’s regler.

Det muttras ganska ofta om företag som bryter mot Facebooks regler i sina kampanjer, men faktum är att det är mycket värre än så – många bryter även mot Lotterilagen och riskerar därmed både böter och fängelse. Samtidigt lyckas dessa tävlingar ofta och eftersom få bestraffas avskräcks egentligen ingen!

 

Verkar inte spela någon roll hur många som påpekar detta för det ger ingen verkan tyvärr.

 


Vad är ett lotteri?

Kort sammanfattat en aktivitet där slumpen (även om jag inte tror på slumpen, men det är en annan femma) i någon form bestämmer vinnaren. Lotteriinspektionen definierar en tävling, som inte kräver tillstånd, som: “Ett arrangemang som avgörs av ett prestationsmoment t.ex. att skriva en slogan, svara på kunskapsfrågor.

 

De flesta lotterier kräver att man söker om tillstånd, med några undantag som exempelvis att högsta vinsten understiger ett visst belopp, från ca 7 400 kr för ideell förening och 740 kr för övriga företag).

 

MEN här kommer det viktigaste: “En privatperson eller ett företag får i princip aldrig anordna ett lotteri, då det för tillstånd krävs att det är fråga om en svensk juridisk person, som är en ideell förening och som enligt sina stadgar har till huvudsakligt syfte att främja ett allmännyttigt ändamål inom landet.

Extremt få svenska företag kan i dag hävda att de är allmännyttiga.

 

När det gäller Facebooks regler är även de väldigt restriktiva.

De enda Facebook-funktioner som kan användas vid en kampanj som en tävling är att gilla en sida, checka in på en plats eller ansluta till en applikation. Funktioner som inte får användas inkluderar bland annat ”likes” av inlägg, delningar, kommentarer eller att ladda upp media som bilder på tidslinjen.

Men här kommer det som även många med koll missar – en organisation kan visserligen sätta som villkor att en person ska ha gillat sidan för att delta, men man får inte använda Facebooks funktioner som tävlingsregister och välja vinnare därifrån: “Du får inte använda Facebook-funktioner i samband med registrering eller deltagande i kampanjen. Det är inte tillåtet att automatiskt registrera eller anmäla någon till en kampanj när den personen till exempel gillar en sida eller checkar in på en plats.

I grund och botten är det väldigt enkelt: själva tävlingen måste genomföras separat från Facebook i exempelvis en app som är kopplad till din Facebook-sida. Visst kostar det en slant, men använder du exempelvis Shortstack så pratar vi hundralappar för enstaka aktiviteter. Det är inte svårt att hålla sig till reglerna och utfallet blir dessutom av mycket högre kvalitet när du samtidigt har möjlighet att samla in kontaktuppgifter till deltagarna.

 

Men vad kan hända om man bryter mot reglerna?

Om en organisation arrangerar en tävling där du ska gilla sidan och dela eller kommentera något så är det mot Facebooks regler. Om de dessutom gör ett slumpmässigt urval av vinnare från de som deltagit är det att betraktas som ett lotteri, vilket den absolut merparten av svenska företag inte får arrangera.

Arrangören riskerar därmed att bestraffas genom att…:

·       … Facebook helt plockar bort kampanjen och sidan.

·       … ansvariga döms i svensk domstol till böter eller upp till 6 månaders fängelse, alternativt upp till 2 års fängelse om brottet anses grovt.

 

Facebook gör dagsläget inte mycket åt detta problem. Men frågan är dock för större företag som hunnit samla på sig ett antal följare på Facebook: är det värt risken? Och även om Lotteriinspektionen flaggar för att lagarna kan komma att lättas upp lite, så får man alltså tills vidare passa sig.

 

Här är en lista på några företag som bryter mot reglerna. Listan gjordes i början av 2013.

 

1.     Celsius Sverige: Gilla och tagga, vinn ett flak sportdryck.

2.     Fastighetsägarna MittnordSkriv inlägg, vinn bostadshyran.

3.     Fiorucci GöteborgGilla och dela, vinn primeboots.

4.     First Hotel BillingehusGilla och dela, vinn biljetter till dansfestival.

5.     Ica Handelsboden, TärnsjöGilla och dela, vinn delikatesser

6.     Ica Nära Per-Erics LivsGilla och dela, vinn kaffemaskin.

7.     Ica SkeppetGilla, vinn lunchkort.

8.     NK Details GöteborgGilla och dela, vinn klocka.

9.     Svensk Fastighetsförmedling UddevallaGilla, dela och kommentera, vinn presentkort

10.  Svensk-snus.seGilla, vinn iPhone-skal.

11.  Svenskt spelGilla, vinn biobiljetter.

12.  Uppercut.seGilla, dela och kommentera, vinn underkläder

 

 

Bekymmersamt att hitta varumärken som Celsius, Fastighetsägarna, NK och i en lista här från 2012 och 2013.

I de fall det handlar om nationella aktörer så är det ofta på lokal nivå felen begås, antagligen med ansvariga som inte dagligdags arbetar med tävlingar i exempelvis sociala medier och därför av naturliga skäl inte har koll på regelverken.

 

 

Källa bla. : www.avskalad.se

 

Pole dance for real men! – Video

Ni tjejer som gillar Poledance!

Här har ni Era riktiga män!

De dansar på en Påle!

Pole dance är en form av performance-konst , traditionellt förknippas det med strippklubbar. Där kombineras dans och akrobatik kring och på en vertikal stång. Denna konstform har nyligen vunnit popularitet som en form av kondition och mainstream träning runt om på en mängd dans studios världen över. Pole dance kräver styrka, flexibilitet samt uthållighet.

Pole dance för mig innebär atletiska rörelser som att klättrar, snurrar och med hjälp av armar och ben för att greppa stången vid olika ”tricks”. Mycket överkroppstyrka behövs men även endel starka muskler i ben och framförallt ljumsken.

Pole dance betraktas idag som en erkänd form av motion vilket jag tycke är bra då det tidigare betraktats som enbart sexuellt. Men skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte tycker det är rätt sexigt :)

 

 

Sponsrad video: New TUDOR Heritage Chrono Blue

Tänk att bära en legend. Detta blir en klocka att spara ihop till. Videon nedan är härligt klassisk i en fin miljö i Monaco. Ni som inte besökt Franska Rivieran och framför allt Monaco så är det helt klart värt att ta en tur dit ner. Fly till Nice i Frankrike från Stockholm, kostar inte många kronor. 

TUDOR ” Montecarlo ” är en absolut ikon inom klockvärlden. Lanserades 1973 och produceras bara några år. Denna sällsynta historiska klocka uppskattad av samlare runt om i världen.

Denna Chrono Heritage Blue kommer med två armband, ett i stål med ett viklås och den andra i förstärkt väv med ett spänne, som syns på bilden ovan. Vattentät till ett djup av 150 meter (500 fot). Den 42 mm stålfunktionen har en dubbelriktad bezel med en blå eloxerad aluminium insats. Under dess safirglas inrymmer det en självuppdragande mekaniska kronograf med en gångreserv på hela 42-timmar.

Ännu mer information finner ni enkelt här: http://www.tudorwatch.com/

Det här är ett sponsrat inlägg.

Världens 5 vackraste stränder!

Nu när kylan och den mörka hösten präglar vår vardag i Norden så kan det vara skönt och drömma sig bort, långt bort till en strand……

Här är 5 av världens vackraste stränder…se, dröm Er bort & njut!

1. Seven Mile Beach, Jamaica

Med sina elva kilometer (sju miles) är Negrils populäraste strand som gjord för barfotapromenader. Börja gärna tidigt, det blir varmt även om täta bad svalkar.
Sanden är ljus och finkornig, med fragment av snäckor. Palmer och träd letar sig ofta nästan ner till vattnet. Ibland är stranden så smal att man får vada vid högvatten för att komma förbi små serveringar och butiker. Däremellan vidgar den sig och ger plats åt solbäddar och bastparasoller.
”Hallo!”, ”Respect!”, ”Ya man!” Hela tiden hälsar vi på killarna (och enstaka tjejer) på stranden. Vi snackar lite, de flesta vill sälja något, men ingen är tjatig. Reggaen strömmar ur högtalarna, stämningen är tillbakalutad. Det blir både en och flera vilopauser med en jamaicansk Red Stripe-öl.
Hitta dit: Seven Mile Beach börjar i byn Negril och sträcker sig norrut.
Bo: Stranden kantas av ett otal hotell av alla sorter och prisklasser.
Här trivs: Du som gillar liv och rörelse och vill prata med folk.

2. Eagle Beach, Aruba


Hur ser den perfekta stranden ut? Vit sand bestående av små fragment av koraller? Skuggande palmer? Bastparasoller? Smakfulla hotell strax bakom? Kanske ett spa?
Okej, då snackar vi om Eagle Beach på Aruba, och alldeles särskilt dess sydligaste del Manchebo Beach. Maken till rese- katalogvacker strand har jag aldrig sett. Inte oväntat reses här så gott som dagligen altare för vigslar och bröllopsfoton plåtas i solnedgången. Jag behöver väl inte nämna att stranden är vänd mot väster så att solen sänker sig ner i det brandgula havet varje kväll.
Låt mig toppa detta med de rev och sjunkna fartyg (samt ett flygplan!) runt vilka färgglada akvariefiskar samlas på bekvämt snorkeldjup och… ja, det blir inte mycket bättre.
Men allt kan väl inte vara perfekt? Nej, söker man något mer än just strandliv är Aruba ett tämligen trist och enahanda resmål.
Hitta dit: Eagle Beach börjar ungefär en halvmil norr om Arubas huvudstad Oranjestad.
Bo: Manchebo Beach Resort och Bucuti Beach Resort ligger sida vid sida på den vackraste delen av stranden längst i söder.
Här trivs: Strandälskare och romantiska par.

3. Tulum, Mexiko


Av alla vackert belägna tempel tar nog mayafolket El Castillo i Tulum priset. I århundraden har det stått högt över havet och fruktats eller beundrats av förbipasserande besökare, allt från 1500- talets spanska konkvistadorer till dagens soltörstande turister.
Från ruinområdet leder en lång, vindlande trätrappa ner till den närmaste stranden. Ett bad där är ett välkommet avbrott i sight- seeingturen bland templen.
Nedanför ruinerna sträcker sig Tulums hotellstrand nästan två mil söderut. Var man än väljer att bo har man vit sand mellan tårna och Stora Mayarevets färgglada fiskar väntande ute i havet. Revet är över hundra mil långt, bara Stora Barriärrevet utanför Australien är längre.
Hitta dit: Sex mil söder om Playa del Carmen på Yucatánhalvön.
Bo: Allt från enkla ”palapas” med palmbladstak för en hundralapp natten till überlyxiga all inclusiveresorter med sviter för flera tusen.
Här trivs: Du som vill avbryta solandet med lite kultur ibland.

4. Kúramathi, Maldiverna


Finns det ett hotell på en ö i Maldiverna så finns det också en fin strand. Men Kuramathi är något alldeles extra, en ganska stor ö med frodig grönska.
Vi vandrar längs stigar i tät vegetation ut på vita stränder. Fina villor/bungalower ligger nästan dolda inne i grönskan, men bara ett tiotal meter från stranden. Eller på pålar över vattnet.
Det är den unika stranden, den underbara, vita sandstranden som gör Kúramathi speciell. Den går inte bara runt nästan hela ön. I väster växer den till en flera hundra meter lång sandrevel som sträcker sig rakt in i Maldivernas vackraste solnedgång. Här är du omgiven av turkost hav på tre sidor.
Hitta dit: Kúramathi ligger 70 kilometer från huvudstaden Male. Sjöflyg tar 20 minuter.
Bo: Kúramathi Island Resort.
Här trivs: Par som vill uppleva ett öparadis och romantiska solnedgångar.

5. Playa Rincón, Dominikanska rep.

Vattnet är turkost och palmerna vajar för brisen.
Playa Rincón ligger inne i en skyddad bukt omgiven av gröna kullar.
Det är himmelskt vackert, så vi blir inte alls förvånade när vi hör att Playa Rincón för några år sedan rankades som världens näst bästa strand av magasinet Condé Nast Traveler.
Här finns inga hotell. Vill du ha paradiset för dig själv är det bara att promenera längs stranden lite längre in i viken.
Hitta dit: Buss till den lilla orten Las Galeras längst ut på Samanahalvön och sedan vidare med båt i 20 minuter (för ett par hundralappar) eller bil den skumpiga grusvägen.
Bo: I Las Galeras finns både enkla backpackerställen och lyxiga Grand Paradise Samana.
Här trivs: Alla som gillar en riktigt vacker nästan orörd strand.

 

Källa: expressen.se