Vad ska man ta med sig till Thailand

Posted in Personligt, Thailand 2017, Världen / Livet

Imorgon är alltså dagen D. Då jag drar min kos till Thailand på egen hand, det är ingen värst stor grej egentligen men det känns. Jag som känslomänniska känner att rädlsan sticker åt ett håll samtidigt som glädjen och längtan bråkar om den sista stolen innan musiken stängs av… Hmm… Trodde inte jag skulle känna så starkt för att skriva av mig men det är faktiskt väldigt skönt.

Har försökt planera morgondagen i detalj, men det är svårt. När ska man gå upp? När ska man infinna sig på flygplatsen? Vad ska man ha med sig? Varför har Tui 5kg handbagage och inte 10? Varför skulle mitt hotell krångla? Ställer mig i telefonköer utan svar och mejlar med flera veckors fördröjning… Ja, frågorna är många och det står olika på varje forum jag googlar fram. Har egentligen tänkt köpa det mesta på plats och får skylla mig själv som vill resa lätt och endast ha en ryggsäck över axeln.

Hur som helst, sista dagen i Sverige och första timmarna på ledigheten spenderas iallafall på bästa sätt tillsammans med en av mina närmsta vänner Stefani. Vi tog en lång och härlig brunch på Gretas som ligger i Haymarket Scandic på Hötorget. Åt gott och skrattade i några timmar innan det var dags för mig att dra mig hemåt och förbereda det sista. Nu är väskan packad, handlarlistan till Krabi är skriven och selfie-sticken är laddad. – Två par badshorts, ett par linneshorts, 3 linnen och en skjorta. Reser i långbyxor och en varmare tröja med jeansjacka över. När vindarna smeker thailands kust kan det faktiskt vara skönt att svepa något runt sig som täcker armarna. Om man åker buss långa sträckor eller går ut sent på kvällen kan det även då vara skönt med ett par långbyxor. Mer än så behöver man egentligen inte, om något skulle saknas så köper man det lätt billigt på plats. Lämna handdukar hemma då det tar så stor plats och torkar långsamt pga den höga luftfuktigheten. Våtservetter också alltid bra att ha nära till hands då det lätt blir skitigt av mat man äter med händerna eller av oförberett smuts som flyger förbi.

Mina tips på saker att lämna hemma för en lättare väska; 

IMG_1332
Något som saknas tycker ni? 😉 

Fick för övrigt plats 47E, det låter väl bra? Sista möjliga plats eftersom jag glömde boka platsbiljett (the typical me). Men jag ser det positivt eftersom det är längst bak i mitten. Alltså har jag två potentiella flygkamrater bredvid mig. En på varje sida. 🙂 Nu gäller det bara att hitta rätt på flygplatsen och överleva den långa flygresan som väntar…

IMG_0413

IMG_1234

God natt på er!

1 Kommentar

  1. Stefani säger:

    Saknar dig redan bubbiiis… 🙁

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.