I DIIID IIIT!!!

Gaaah!!! I made it!! Det känns så GÖTT!!! Jag hade hoppats på runt 12 timmar, och bet mig själv i tungan mot slutet när jag insåg att jag kanske skulle kunna hamna under 11 – och 10.57 stannade klockan på – vilket lämnade mig vrålnöjd!! Tjooooo!!! 😀 En Svensk Klassiker – check!

So, how was it? 

Well, let’s just say, jag var färdig att totalt bryta ihop efter 5-6 mil när jag insåg att känslan jag hade då mycket väl skulle kunna hålla i sig i sisådär.. 10 timmar till..! Jag hörde kvällen innan att det var risk för regn. Med tanke på att det hade tokvräkt ner hela veckan kände jag dock att det borde börja vara slut på vatten där uppe, och jag tog fredagens strålande sol som ett bevis på att min tes stämde

Tills det började regna, sisådär klockan 3.30 lördag morgon när vi packade ut i bilen. Då duggade det bara lite, och jag kände mig fortfarande säker på att min tes stämde – tills det började tillta, och öka, och tillta, och öka… och öka… And BAM – så stod jag på startlinjen i Motala i ösregn, redo att sticka iväg på en 30 mil lång cykeltur

So, det ösregnade, vad hände sen? 

Jo, det tog sisådär 5 kilometer tills det började fullkomligt forsa från himmelen i någon form av snöblandad mycket otrevlig historia. Speciellt om man som jag, inte var fullt så välplanerad som regnställsnissarna som körde i klungan jag hakade på, utan satt dyngsur och så kall att jag tillslut började bli rädd att händerna skulle skaka av styret..! 

And so it kept going, till strax innan Gränna. Då, relativt uppgiven, vände vädret. Tro mig, det var som rena himmelriket! Jag hakade då på en klunga som låg i cirkus 40-45 km/h, som tillslut hade mig att dra dom – en mycket mäktig upplevelse eftersom jag inte riktigt har legat i klunga innan..! Kul var det dock! 

Under rundan såg och var jag i så sjukt andra miljöer mot vad jag är van vid, och det var galet mysigt! 

Himmelriket fortsatte upp till efter Karlsborg, och tiden flög mest iväg. Sen, de sista 5 milen, var jag faktiskt riktigt jäkla trött. Då vart det kämpigt igen. Det tokvärkte i häcken, fanns inte mycket kvar att kräma ut ur benen, det började kännas att jag hade cyklat i 10 timmar – och att vid det laget försöka intala sig själv att det ”faktiskt är mindre än två timmar kvar nu” – hjälpte liksom inte. 

Speciellt inte när det kom backe, efter backe, efter backe, efter backe. 

Men saaaaataaaaaan vad skönt det var att komma i mål!! Och det ska bli ett sant nöje att göra om det någon gång i framtiden.. när tekniken kan garantera perfekt cykelväder några månader i förväg..! ^^

Nu – CX och BC-release på Sportlife Huskvarna!! På onsdag är det Jönköpings tur, då får ni alla se till att komma!! Det kommer bli spejsigt for sure! 

Mata tanommassa

Vätternrundan!

Gah!!! Bara sådär så har det gott från att det bara är en vecka kvar tills det är dags – till att det faktiskt är imorgon – och holy crap vad det hade vart jobbigt att känna på något annat sätt än precis som jag gör just precis nu. Jag är sådär tokpeppad på att få komma iväg och riktigt längtar tills startlinjen. Men egentligen inte alls för att få rusa iväg i en hiskelig takt och jaga minuter, utan för att få ha sisådär en 12 timmar lång ren jäkla njutning. Förstå hur sällan man faktiskt har 12 timmar att bara sitta och fundera. Jag har laddat iPhonen med världens bästa musik och har ställt in mig på en heldags cykelutflykt! Jag ska njuta av att jag är klar med utbildningen, jag ska njuta av att jag i och med detta blir klar med En Svensk Klassiker och jag ska njuta av att det i allmänhet känns riktigt jäkla bra just nu! 

Med det sagt så får ni gärna skicka lite telepatisk pepp för dom gångerna jag kanske kommer att behöva påminna mig om att det faktiskt är ”ren njutning” jag upplever…! 😉 (eller, let’s just say it, för min stackars jäkla rumpa! Ni tror inte man kan få någon sorts massage i depåerna…?)

Jag ska alldeles strax pipa isäng för att få i mig en hel drös timmars sömn! Klockan 3 ringer klockan, och efter en snabbfrukost och påklädning sitter jag i bilen innan 4, för att starta 06.12! Vill ni följa mig är startnumret 25714!

Nu… vill jag åka! ^^

Natti natti

Yeah, jag kör med pakethållare, its fett coolt I tell you! 

Mata tanommassa

Livet som utbildad.

.. hade ju kunnat bli bloggens nya namn – för idag fick jag grönt på den sista av alla tentor – vilket innebär att jag nu är Cert. Kost- och Tränings-konsult (Lic. Personlig Tränare, Lic. Kostrådgivare och Hälsoinformatör!) – och det känns helt jäkla sjukt! Gah! Det känns som igår när jag satt och valde mellan utbildningar, eller när jag var i USA och satt och mailade in min ansökan – för att sen tillslut vara sisådär 1,5 timmar för tidig första dagen, fullkomligt jäkla toknervös. Inte minst när vi sen satt och väntade i sisådär en evighet (sisådär en timma på lunchen..!) på att få göra den praktiska tentan, ja, man skulle helt enkelt kunna sammanfatta det med att mina nerver har åter väckts till liv, haha. Det har vart en galet jäkla rolig och intressant tid, och nog blir det ett stort jäkla leende på läpparna när jag ser den hela drösen med licenser och kursintyg som hänger på anslagstavlan här, inte minst för att det osökt får mig att tänka på alla kurspolare och lärare. Ni är fanimig BÄST! BAM! 

Sussie är en sån där människa som liksom skulle kunna prata konstant i fyra dygn utan att folk skulle tappa koncentrationen. Sjukt fin på alla sätt och vis! 

Anyhow, samtliga lärare fullkomligt briljerade, så är det någon som funderar på att bli PT/Kostrådgivare kan jag verkligen inte annat än att tokrekommendera The Academy

Med tanke på min utbildning och kunskap skulle man ju då kunna tro att jag skulle ha cyklat sisådär 150 mil inför Vätternrundan på lördag, men.. riktigt där är jag inte än.. skulle man väl kunna säga! Jag har dock sett ut det tjockaste pannbenet, och de schysstaste brillorna tills på lördag. I mean, I’ve never seen a quitter looking that spejsig. Tänkte dock dra mig ut på en långkörare imorgon, som får avsluta träningen. Sen känns det så mycket lättare om man istället för att se det som ett 30 mil långt cykellopp – ser det som en.. cykelutflykt! Jag kommer trots allt få käka massor, dricka en massa blåbärssoppa och pucko, och lyssna på musik i 12 timmar?! Vem skulle klaga på det liksom?! 

Men – bout cyklingen – imorgon är det morgonspinning och CX innan cyklingen, vilket innebär att det nu är dags för mig att sätta mig i soffan om jag hinna somna ifrån någon film innan läggdags

Natti lövs!

Har sträcklyssnat på denhär sen 8 imorse också, fin bit! 

(Är det bara jag som hör Agnes säga ”who’s that f-ing bitch stealin all my good songs HUH?!” ^^)

http://www.youtube.com/watch?v=k-Lq-ql-rM8

 

Mata tanommassa

Back home again!

och tilläggas kan att väskan packades upp samma kväll! Sjukt gött! 

Spontanresor är alltid sköj, och jag känner mig nu mer sugen än någonsin på att dra iväg på en sån i sommar. Typ en ”hej ska vi åka utomlands imorgon”-kinda thing. Det känns just nu som om det kommer att vara väääldans skönt när jag efter nästa vecka är klar med båda hemtentorna, och vid den här tiden om två veckor också delar med mig av minnen från Vätternrundan. Ungefär sådär skönt att man kommer vilja åka utomlands för att på riktigt njuta av det! 

Men det får vi se! Haha! 

I övrigt har jag bara haft en riktigt go helg med skön musik, god mat och lite lagom dåligt väder för att inte behöva ha dåligt samvete för att jag inte vart ute mer! 

Jag har också lyckats skaffa mig en sadel som faktiskt inte gör att jag domnar bort från naveln till knäna – vilket känns som en bra sak..! Speciellt eftersom jag planerar att spendera sisådär 12 timmar i sträck på den (jag har dock en liten känsla av att inte kommer tycka riktigt lika mycket om den där på slutet av tävlingen, but hey, who am i to be pessimistic! ;))..! 

En polare skrev precis att han inte hade fått ihop sina 150 mil på cykel innan Vätternrundan än.. and let’s just say.. det har.. inte jag heller..! ^^

Sweet dreams!

Mata tanommassa

Hey.. I’m a hamster.

Ja okej. Jag packar like crazy ass bonanza. Jag älskar att ha med mig saker! Jag är personen som gärna tar med mig åtta par brallor om jag ska bort en helg – bara utifallatt en häst bajsar på de ena, jag sätter mig i myren när vi är på promenad, kissar ner mig i de tredje (seså, who knows när inkontinensen slår till liksom!), spiller rövin på de fjärde – och då har jag ju helt enkelt bara ett par per dag (plus ett extra för kvällen!). It’s pure logic! Att jag sen brukar haffa med kallingar och strumpor på en höft.. är en.. mindre lyckad.. taktik! Men nu har jag börjat räkna även dessa

Anyhow

För att illustrera detta har jag valt ett par bilder.

T.ex. senaste helgen i Stockholm! Bilden förtäljer inte riktigt att jag förutom resväskan har en sidoväska, en fullsmockad gymväska och två plastpåsar med diverse saker (som fick folk att vända sig om och undra lite vart de skulle lägga pengarna.. eum!). 

Eller när vi skulle ha långhelg i Falkenberg..

Typ! 

Nuuu däremot, ska ni få känna en känsla av chock. Jag åker till Stockholm imorgon – och har med mig…. följande packning! 

MEIN DUFFEL! BAM! 

How sweet is that!? Jag tror aldrig någonsin jag har packat såhär lite! Nu ska jag ju förvisso troligtvis åka hem igen några timmar senare.. men ändå!? 

I feel so proud. Mama too. Said she’d never been this proud of me! 

..

..

Oh wait! 😮

Mata tanommassa

 

tlött.

Yeap, r-en kostar mer energi att producera – and I’m a little run out at the moment! Holy crap en sån dag det har vart! Jag är liksom i dendär helt galet mysiga koman man hamnar i när man har pressat sig själv lite längre (som försvinner efter 8 timmar i sängen.. sovandes!). Jag for iväg 7,5 mil på cykel imorse (måste ju börjar komma upp i lite mil nu innan Vätternrundan! BAM!), och sen.. hade jag två pass! Kanske en inte helt optimal dag ut träningssynpunkt, men, jag känner då fanken att jag lever! Haha! 

So, jag har inte hunnit göra så mycket mer än så. Det tar liksom sin lilla tid att producera milen, så att säga..! 

Imorgon ska jag cykla igen, men en lite kortare sträcka.. hoppas jag – bara för att få köra ur benen lite. Därefter ska jag gå igenom dom nya releaserna – för att till sist, om jag över huvud taget kommer upp på sadeln (det luktar nämligen träningsvärk om mina ben..!), ha min traditionsenliga torsdagsspinning som jag inte kunnat hålla på en smärre hord av veckor. Now thats – what we call awesome

Natti natti! 

Mata tanommassa

It’s days like this..

.. that we’ll remember forever

Jag menar – färdigutbildad till PT, Kostrådgivare och Hälsoinformatör – som skulle få firas med en schlagerfest – där vi dessutom går och vinner hela skiten?! Now THATS what we call AWESOME! 

Jag hade en riktigt jäkla grym kväll, satan vad vi hade sköj! Efter många timmar hemma hos fint fölk begav vi oss ut på krogen för att skaka ur oss det som fanns där – och jag älskar när ställen förstår att dom inte blir bra bara för att dom spelar sinnessjukt hög musik – utan istället har feta högtalare som får hela bröstkorgen att skaka – utan tjutandet i öronen! 

Att allt alla sen ville höra – om och om och om igen var Lala lalalalalalala lalalalalala looooveee – gjorde mig inget alls! ^^ 

För att nu visa mig vara endera en riktigt dålig förebild – eller som jag väljer att kalla det – mänsklig – så fortsätter storyn med att jag kom hem.. ett tag.. efter 3.. – för att sen sätta klockan på 8.30 – och pigg som en jäkligt speedad mört (jag får alltid, märkligt nog, massor av spritt i kroppen när jag sover för lite!) – då idag ha tre timmars träning på schemat (LesMillskvartal – så inte vilken träning som helst)..! 

Men det gick – och fy saaaatan vad bra dom nya kvartalen är! Raaawr! 

Så nu sitter jag på bussen och känner att.. det kanske behövs någon liten powernap i alla fall! Let’s do it! 

Skulle ni vilja ha något annat än lalalalalala looove och euphoooooriiiaaaaaa – så har jag ett übermegaschackawackahett tips! 


Mata tanommassa

I’ve been gone for to long

.. think it’s time I bring it back!

På sistone har det mest blivit skola, och plugg, och plugg, och skola, och plugg! Jag är nu Lic. Personlig Tränare, Hälsoinformatör – och går imorgon min sista dag på utbildningen till Lic. Kostrådgivare (men har därefter praktisk/teoretisk-tenta kvar, som blir klara 6e Juni!). Så sinnessjukt jäkla überkul att jag liksom spritter i kroppen när jag pratar om det! Mums!

Utöver själva pluggandet så har ett antal timmar spenderats såhär:

Jag piper ju iväg runt Vättern där i mitten av Juni som avslutning på klassikern! Och ja, mobba mig för min cykel, bring it on bitches! Jag ser det som om min tid alltid kommer få lite extra cred för att jag trots allt cyklade med pakethållare..! 

Den lilla tid som faktiskt blivit över har spenderats på ett av följande två sätt: 

Ja – alltså – inte nödvändigtvis själva svärmorsdrömsposandet med demonspel – utan just spelandet av detta! Jag spelade Diablo 2 som mini-me, och nu när uppföljaren har kommit har jag lediga dagar gått upp innan 6 för att hinna spela någon timma på morgonen – thats how nerdy I am, for real. 

Eller lite sedvanligt tokmys med mina hundar! 

Mille är den mysigaste hunden som finns i hela världen. (PUNKT). Athlas är lite mer som en katt, han kan mysa – när han vill – han kan komma när man ropar – om han vill. Mille däremot är verkligen hundarnas hund. Superglad i allt och alla, och i övrigt som Marley! – men äääällsskkaarrr att komma och lägga sig på/över en – om man så sitter och knyter skorna i trappen…! 

Och så spenderar jag ju naturligtvis halva min vakna tid på gymmet också, mestadels med alla pass jag har! 

Vill verkligen passa på att tipsa er om att köpa 3 timmars Personlig Träning med mig för totalt 999 kronor! Det är ett marknadserbjudande och gäller bara 25-26e Maj, so hurry up!! 😀 Sportlife Atlantis Spa

Skolan börjar tidigt imorgon, så det är dags att hoppa i säng – men innan dess vill jag bara tacka herr Erwik för en riktigt trevlig kontorsfest ikväll! Jag blir ganska tråkig när jag måste upp tidigt… men nästa gång så! 

Imorgon är det final i ESC! Adda mig på Twitter om ni vill ha lite löpande kommentarer, MrFagerlund. Då ska moi, för första gången sen jag började utbildningen, faktiskt ut och fira lite! 

Get get it you like it when I move it to the beat like that, got that boom boom in your trawl, got them speakers warning you – GIMME THAT BAAAASSSSSS!!!

Mata tanommassa

Plugg-koma!

It happened again!! Jag går liksom in i en vecka av total fokus, och hör knappt ens av mig till polarna jag delar lägenhet med när jag är uppe (även om dom sitter på andra sidan bordet.. typ!). Den typiska dagen är liksom att jag går upp vid 6, gör mig iordning och käkar (jag gillar att ha lite tid på mig), far iväg till skolan, does my thing, åker hem, lagar mat, käkar och duschar – and BAM så är klockan 21.30 – och herr Fagerlund tycker att det absolut mest ansträngande som kan tänkas är att sova – which he then does. And then that all happens – over – and over – and over – and over – and over again! Jag var uppe måndag till söndag och producerade en – och endast en – .. vettig (ja ni förstår ju vansinnet i att detta är en vettig sak..!).. bild under perioden. Skåda! 

Bitch’s gettin skinny eatin salads n´ shit! 😉 

So anyhow! Vad har jag nu gjort där uppe tänker ni! Jo, vi har lärt oss coaching, marnadsföring, upplägg och administration. Vi har gått igenom funktionstester, fystester och rörlighetstester med tillhörande åtgärdsprogram. Vi har fått världens coolaste genomgångar av Carita Lesche, och därtill en genomgång i Akut Skadehantering. Ett avsnitt som liksom.. får det att bulta lite hårdare hos mig. Det är sånt man kan ha sån jäääkla nytta av!

Framför allt en sak tilltalade mig, nämligen fotledsstukningar. Gah. Det är så simpelt att agera på, och det gör stor skillnad. Jag menar seriöst, man ska linda foten stenhårt, gärna med något extra tryck under lindan (ex. en ihoprullad strumpa, en tampong eller valfri annan hård rulle i samma storlek!), låta det sitta 20-30 minuter och sen lätta på trycket och linda om lösare! Inte brain surgery direkt

Men tänk er själva följande situation, någon stukar foten (vilket ju naturligtvis är jättehemskt, so sorry for being in my story!), and Mr McGyver ser det inträffa, kastar sig ur sitt kontor, slänger lite med håret samtidigt som jag skriker ”Nurse, imma need en dauerlinda, en strumpa, två tamponger och en latte macchiato på Illy – STAT!”. Och så blir allt liksom bra (med min grymma rehabträning som följer!)!

.. och dääääär inser jag att ingen någonsin kommer vilja ha mig på deras nyvrickade fot. Darnit! 

Anyhow

JAG VANN EN MIXER OCKSÅ!! Pahaha! Ni vet sånnadäringa talonger man kan fylla i på butiker – well – people actually win – and I did!!!! Så jääääkla kul! En sånhär fining fick jag! Från Finnerödja! Finfint märke dedär!

Jag hade min första gyminstruktion idag, imorgon har jag fyra till, och det känns helt jäkla amazing!

BAM!

Mata tanommassa

Let’s Dance

Aight, I admit it. Jag brukar allt som oftast få frågan vilka tv-program jag följer, and the truth is – none. Nu tänker ni säkert ”han är ju en såndär megahurtig jävel som är ute och intervalltränar när vi sitter och kollar på tv” (för visst är det den första slutsatsen ni hoppar till?! TELL ME IT IS!!!! Buuhuuu! ^^), men så är det naturligtvis inte. Jag hatar att följa saker på tv, utan väntar hellre tills de släpps på dvd och kollar på dom då. Men. (nästan ett men med stora bokstäver, men bara nästan) Så börjar Let’s Dance

Jag tycker det är så sjuuukt jäkla kul att kolla på. Det är liksom nästan lika inplanerat som Mello (now nu snackar vi verkligen NÄSTAN här! Med stooora bokstäver!). 

So, det var premiär i Let’s Dance, Helena eller Anton kommer vinna and all that sheat. Men – så kommer ”imsexyandiknowit” i bild – och börjar prata. Now, was it just me or did Sweden go:

.. for a moment? Bitch said what?! ”Har du också alltid undrat hur kungen hade låtit efter ett år i USA och med en stelopererad käke? – well wonder no more!”. 

Craaaazzyyy

So anyway. Nothing new, still in school, not doing drugs – only now – lever jag också med konstant träningsvärk eftersom jag helt plötsligt vet preeeeciiiiis hur allt ska gå till. Please don’t touch me, it hurts like hell, eveeeerywheeereee

Mata tanommassa