NEJ TACK TILL GRATISJOBB

Vet ni, det är många gånger (kanske lite för många gånger bara denna veckan vilket gör att jag blir så trött) som jag får mail från företag som vill göra ett samarbete, och jag är tvungen att läsa om mailet flera gånger och ingenstans hittar jag vad det är JAG som bloggare tjänar på det. Det är bara ett långt mail med villkor, regler, hur upplägget ska se ut, hur jag ska marknadsföra dem – men ingenstans skriver de vad jag får ut av samarbetet, så nej tack till alla sånna mail och förslag! Jag tycker det är så fult som företagare att nå ut till andra som också sliter med sitt att göra något gratis. Det är inte som att de går till jobbet utan lön, så varför skulle andra jobba utan lön? Det finns ingen bloggare som gör något gratis! Det här gäller såklart inte alla, finns många företag som är väldigt professionella och tycker att det är lika viktigt att gå igenom hur upplägget ska se ut, som det är att gå igenom varför det skulle vara motiverande för mig som bloggare att samarbeta och vad jag vinner på det och ofta är det naturligtvis frågan om win/win för båda parter (precis som det ska vara) så just det här med att vissa på riktigt tror att man vill göra reklam och lägga ner tid på inlägg och marknadsföring åt dem helt gratis, nej – tänk till lite!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.