sommarens pridefest

Hello kära läsare! Det är alltid så skönt att se tillbaka på senaste festen du själv har gjort! du uppskattar den alltid så mycket mer när allt får smälta in och du kan njuta på ett annat sätt. Beri som rappare och ödmjuk fin person är helt fantastiskt, alla våra djs, dajana, virgo crew, Mimie Märaks ord som är poesi i aktivistqueerfeministsjälen och att jag själv framför mina egenproducerade låtar live och dja på denna magnefika scen på debaser medis som snart inte kommer finnas mer. ska försöka räkna hur många fester jag har gjort där under åren.

mberi

mkatja2

mmärak

mkatja

invigningen av stockholm pride

Hej mina kära läsare. Det var ett tag sen jag var inne och skrev men nu är det september och jag ska in och skriva varje dag 🙂 sommar, barn och uppträda som artist har liksom tagit all tid men nu är jag tillbaka. Jag gjorde mitt första uppträdande med mina nya låtar på invigningen av Stockholm Pride onsdag 27 juli. Dessa låtar satt jag och gjorde i juli på kvällarna när lilla Freja hade gått och lagt sig dock eftersom det är sommar så ville hon inte lägga sig tidigt vissa dagar utan var uppe till 02 ibland. jag fick iaf ihop sju grymma låtar och det var så kul att uppträda och köra dem live, publiken var awsome. Mer uppträdanden har det blivit och jag skriver mer om det här.

KATJA_invigningPridePark

UTBILDNING del 1

Tänkte jag skulle söka utbildningar till våren 2017 och hösten 2018 så jag listar de jag är intresserade av här. Eftersom jag har lång arbetserfarenhet så kommer jag behöva fylla i en sån erfarenhetsblankett oxå.

Filmregi
Kandidatutbildning, 180 hp
6 terminers heltidsstudier

Startar: Preliminärt ht 2018

Ansökan: Preliminärt november 2017 – januari 2018
http://www.stdh.se/utbildningar/sa-har-soker-du
Filmregi
En filmregissör leder, tillsammans med producenten, det långa arbetet med den filmiska processen från början till slut. Under utbildningen får du studera filmskapandets hela dynamiska process: idébildningen och tolkningen av manustexten, iscensättningen av det filmiska rummet, utvecklingen av ett visuellt språk tillsammans med fotograf och scenograf, samarbetet med filmteamets övriga funktioner, gestaltningsarbetet med skådespelare, klipp- och ljudläggningsprocessen och mötet med publiken.

Antal studieplatser: 4-6

Att arbeta som filmregissör
Som regissör är du både en kreativ konstnär och en inspirerande och lyhörd arbetsledare.

Filmregissören har tre uppdrag:

Förstå vad som är en berättelse. Det är regissörens ansvar att tillsammans med producent och manusförfattare utveckla berättelsen.
Berätta berättelsen. Regissören måste behärska det filmiska berättandet.
Samarbeta med team, skådespelare och andra medarbetare. Regissören ska kunna mycket om hur man förlöser andras fantasi och begåvning.
Utbildningen
Under utbildningen får du studera filmskapandets hela dynamiska process: idébildningen och tolkningen av manustexten, iscensättningen av det filmiska rummet, utvecklingen av en visuell form, det omfattande samarbetet med filmteamets övriga funktioner, gestaltningsarbetet tillsammans med skådespelare, klipp- och ljudläggningsprocessen och mötet med publiken.

Du får genomgripande kunskap om filmregins funktion, så att du efter utbildningen kan göra egna självständiga konstnärliga val i samband med en films tillblivelse.

Målet är att du, efter utbildningen, ska ha de grundläggande kunskaper som krävs för att genomföra en professionell filmproduktion, men också den integritet och självständighet som krävs för att du, om du vill, ska kunna hitta dina egna vägar inom ditt framtida filmskapande. Du ska kunna ta konstnärligt ansvar för hela den process av självständighet och komplexa samarbeten som krävs för att en film ska bli till.

Efter utbildningen ska du bland annat kunna

analysera och reflektera kring ett material och utifrån det formulera de gestaltningssätt som lämpar sig bäst
fungera som arbetsledare och konstnärligt samlande kraft för filmteam och skådespelare
använda din konstnärliga röst och teknik som regissör i ett professionellt sammanhang
Ur innehållet
Under utbildningen får du göra olika typer av produktionsövningar. Vi arbetar med regissörens verktyg, exempelvis:

Personregi
Dramaturgi
Filmisk gestaltning
Behörighet
För att söka utbildningen krävs grundläggande behörighet för högskolestudier på grundnivå.

Läs mer om grundläggande behörighet på antagning.se.

Dispens: Om du saknar formell grundläggande behörighet kan högskolan ge dig dispens. Du måste då bifoga en ansökan om dispens där du beskriver varför du kommer att klara utbildningen fast du inte uppfyller förkunskapskraven. Använd ”Ansökan om dispens” som rubrik och skriv max en halv A4. Du fyller i din ansökan direkt i antagningsformuläret på webben. Ansökan om dispens ska styrkas med undertecknade intyg som styrker de meriter som du hänvisar till i din ansökan.

Värdefulla förkunskaper
Det är bra om du har provat på någon form av filmskapande, men det viktigaste är att du har en stark konstnärlig drivkraft och en vilja att berätta filmiskt.

Så här söker du
Du söker via vårt webbaserade ansökningssystem genom att klicka på den rosa knappen i högerspalten. Samtliga ansökningshandlingar ska laddas upp i det elektroniska ansökningssystemet. Vi tar inte emot ansökningshandlingar med vanlig post eller via e-post. Alla intyg ska vara undertecknade och alla kopior vidimerade. Alla sidor i ett dokument ska vara bifogade och läsliga.

Sök i tid!
Vänta inte till sista dagen bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdagen.

Gör så här när du har kommit in i systemet:

Registrera dig genom att ange namn och e-post.
Ange personuppgifter.
Gå igenom ansökningsformuläret och bifoga följande:

– ditt slutbetyg från gymnasiet. Har du inget slutbetyg måste du ansöka om dispens. Det gör du i så fall direkt i ansökningsformuläret. Ladda även upp undertecknade intyg som styrker de meriter som du hänvisar till i din ansökan om dispens.

-ditt cv, helst i pdf-format och högst fem undertecknade intyg/betyg som styrker dina viktigaste meriter.

-ett personligt brev där du beskriver varför du söker utbildningen. Skriv direkt i ansökningsformuläret eller ladda upp en textfil, helst i pdf-format, max 4 000 tecken (ca 1 A4).

-en film som du själv har gjort. Filmen ska heta Ett oväntat avsked och får innehålla högst 4 repliker. Den får inte vara längre än 4 minuter och inte vara större än *40 MB.
*Detta innebär att du med stor säkerhet kommer att behöva komprimera din film för att den ska gå att ladda upp. Det kan du t.ex. göra med gratisprogrammet MPEG Streamclip. Ytterligare information hittar du via den här länken:Hur du komprimerar din film

Bekräftelse på din ansökan
När du har skickat iväg din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett. Om du inte får ett sådant mejl kolla i första hand ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten för ansökningssystemet (e-post: post@mynetwork.se). Vid byte av mejladress är det din skyldighet att se till att vi får rätt mejladress till dig.

Tekniska problem med din ansökan?
Kontakta den tekniska supporten för ansökningssystemet (e-post: post@mynetwork.se).

Vad händer sen?
Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i antagningssystemet, besked om de går vidare eller inte.

Anmälnings- och studieavgifter
Anmälnings- samt studieavgifter för svensk högskoleutbildning krävs för studenter från länder utanför EU/EES. Anmälningsavgiften är 900 SEK. Studieavgiften för våra sju kandidatinriktningar med start ht15 är 1 638 000 SEK (tre år).

Du som är svensk medborgare eller medborgare i ett land inom EU, EES eller Schweiz behöver varken betala anmälnings- eller studieavgift.

RAW FOOD

Nu när min dotter har blivit större kommer jag börja med Raw Food jag tror på att färsk frukt och grönt får kroppen att må bäst. här kommer lite länkar till raw food siter om du känner att du oxå vill börja eller prova på.
vegan_food_pyramid

www.rawfoodrecept.com/
www.mabra.com/viktcoachen-sa-bra-ar-raw-food-maten-for-dig/
www.rawfood-kost.se/
https://www.rawfoodmiddagar.com/
www.rawfoodfamiljen.se/
www.holistic.se/rawfood/