En exklusiv intervju med DJ Katja

källa: Borås pride hemsida
2017-06-13

DJ KATJA GUSTAFSSON

DJ Katja Gustafsson är en av Sveriges internationella elektroniska DJs. Hon har djat på de stora dansgolven med 800-4000 personer och inför Prideparader i storstäder så som Berlin, Barcelona, London, Los Angeles och New York med en publik upp mot 500 000. I år kommer hon till Borås Pride.

Hon smäller av invigningen den 15 juni med sin låt ”Human Right”, och håller oss varma i kläderna under paraden med ett dj-set. I en intervju med oss berättar Katja om sin bakgrund, och om varför det känns viktigt för henne att prioritera en liten stad som Borås fastän hon har djat i storstäder runtom hela världen. Hon berättar också om hur det var att växa upp som ett regnbågsbarn i Stockholm.

Det är en kvick och tillmötesgående Katja Gustafsson som svarar på mina mejl under lördags kvällen – fastän hon snart ska upp på scen på Hard Rock cafe i Stockholm. Katja verkar inte ett dugg stressad över det späckade schemat som väntar framför henne. Efter Borås har hon en spelning i Västerås, och sedan bär det av mot de stora scenerna i Schweiz och Tyskland. Men hon förklarar att det är såhär hon trivs med vardagen. Det är såhär hon har valt att forma sitt liv.

Katjas resa började på S:t Eriks Sjukhus i Stockholm, när de smaragdgröna ögonen mötte världen för första gången. Armarna som tog emot henne var den kärleksfulla unga föräldern Ninas, och fastän barndomen kom att kantas av utmaningar, så brast aldrig det band som knöts mellan dem den dagen.

– Vi flyttade mycket, berättar Katja. Från ett kollektiv i innersta stan till en vackert belägen villa i Solna som fungerade som ett boende för ensamstående. Därifrån till Rinkeby och tillbaka till Solna, var jag spenderade resten av min uppväxt. Fram och tillbaka for vi. 

Med blicken i backspegeln fortsätter hon att förklara:

– Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för ljud, så länge jag kan minnas. Tillexempel brukade jag spela in läten med hjälp av en liten gul kassettbandspelare när jag var barn. Utöver ”ljuden” var jag en typiskt sportnörd och spelade allt ifrån fotboll till tennis och ishockey.

Men att vara tjej och sportintresserad hade även sina motgångar. Katja kände av normernas stränga piska redan som ung. I fyran, när det blev allmänt känt att hon gillade både killar och tjejer, fick hon byta namn från Katja till ”den sjungande fotbolls-flatan”. 

– Jag tyckte att det där med att vara man eller kvinna var så töntigt! Kunde inte alla bara få vara vem de var oavsett kön? Och varför skulle jag bli behandlad annorlunda för att jag var född kvinna?

Detta blev en inställning som följde Katja resten av livet. Det är också en av anledningarna till varför hon vill spela på Borås Pride:

– I tio års tid har jag rest nästan varje helg och djat runt om i världen. Men jag tackar alltid ja till Pride-spelningar eftersom jag stödjer dem av hela mitt hjärta.

– När du, Katja, spelade under Stockholm Pride år 2016, gjorde du i ordning ett ”Prideparty-set” med kändisar så som Zara Larsson, Beyoncé, Missy Elliot och Rihanna, vilken musik kan vi förvänta oss under Borås Pride?

– Bra fråga! Jag är inte helt hundra själv på vilka låtar jag kommer ha med än. Jag brukar göra ett urval utifrån sisådär hundra låtar dagen innan. Men ingrediensen för att göra ett grymt Prideparty-set är att spela musik som publiken känner igen och kan sjunga med i! Så jag kommer att spela både gamla och nya hits, och jag kan göra en spotifylista efteråt för de som vill lyssna!

– I år ska du både delta i invigningen för Borås Pride, den 15 juni, och i den glada paraden den 17:onde, vart tar du vägen där i mellan?

– Jag har inte hunnit titta i Pride-programmet ännu, men det kommer jag självklart att göra så att jag inte missar något under fredagen. Sedan vet jag att min dotter Freja vill åka till Borås Djurpark, vilket var en stor hit förra året!

Här ger Katja och Freja oss en personlig hälsning, de är taggade till 100% inför spelningen här!

Freja är en punkt i Katjas liv vart hennes berättelser ständigt återkommer. Den söta dottern föddes 2015 och var det som, enligt henne själv, gjorde henne redo att inta ”svensson-livet”. Ett liv som hon fram tills dess hade motarbetat. I samband med att Freja börjar förskolan till hösten och att Katja firar 10 år som professionell dj, så har hon utvidgat sitt konst-spektrum till att släppa egen musik, däribland låten ”Systerskap”.

 – Jag ska försöka hinna med att skicka in ett bidrag till Mello och göra låtar ihop med andra artister jag känner runtom världen. Det kändes som om det var på tiden att jag skapade egen musik då jag har gått en utbildning för elektronisk musikproduktion tidigare.

– För att avsluta intervjun med ännu mer kärlek, vad betyder Pride för dig?

– Pride betyder väldigt mycket för mig. Det är så enormt viktigt världen över, att få se personer våga ta ställning och stödja sina medmänniskor. Det är viktigt att stötta varandra i ett samhälle och det är viktigt att våga stå upp för vad en tycker är rätt. Tystnad är det som är farligt. Jag firar Pride för alla dom som inte kan, får eller som inte längre är med oss.

Se mer av DJ Katja här:

http://www.facebook.com/KATJAartisti

http://www.facebook.com/DJKATJAGUSTAFSSON/

https://play.spotify.com/artist/0nZfzVFxEozPqVpDj8Q4Rs

 

Provar ny diet

Bakgrund: Nu har det gått två år sen jag födde min dotter Freja och min vikt är helt oförändrad. jag vägde 87 kilo när jag hade fött Freja så jag tycker ju att jag borde ha gått ner de kilon jag la på… jag har provat att gå ner för ett år sedan med hjälp av viktväktarna men det har uppenbarligen inte lyckats och innan jag blev gravid så försökte jag gå ner i vikt i tre år så ni får jättegärna komma med bra tips om vegetarisk mat och annat gott som är nyttigt. Nu tänkte jag att jag här kan skriva min dagbok om hur jag kämpar med att gå ner från 87 kilo till 77 kilo. så får ni heja på mig helt enkelt.

Jag fastnade på 83 kilo och kände att jag inte kom vidare så nu en månad efter så provar jag en ny diet och efter en vecka så är jag nere på 81 kilo så det känns bra så jag fortsätter på den helt enkelt tills jag når mitt mål.

Måndag 15 maj vikt 81 kilo

Frukost: 1 glas vatten & 1 svart kaffe.
shot: 1/2 tsk färsk ingefära, 1/2 tsk cayenne peppar, 0,5 dl kokosvatten, 0,5 dl färsk apelsinjuice, 1 tsk Chlorella.

smootie:  frysta körsbär, mango, banan, mandelmjölk, spenat, matchapulver, moringapulver, kokosvatten.

mellanmål: mandlar & russin

IMG_7905

lunch smootie:  annanas, mango, blåbär, banan, spenat, kokosvatten, vetegräs pulver.

mellanmål: skriver när jag kommer dit

 

 

 

När du är 40 + måste du träna och äta annorlunda

The most frustrating thing for men and women as we age is the constant battle to lose weight, after all…

My friend’s doctor just broke the news that she has “hidden inflammation” in her chest and belly which makes it almost impossible to lose weight…

And even worse…

It turns out over 80% of men and women over 40 suffer from the same condition without even knowing it just from the simple wear and tear your body goes through as you get older 🙁

The good news is…

You can flatten your inflammation belly for good with one simple trick that ANYONE at ANY age can do…

Do This One Trick to Flatten Your Inflammation Belly

According to Time Magazine, millions of men and women around the world suffer from hidden inflammation without a single warning and you’re at higher risk if you…

  • Are 5 or more pounds overweight
  • Experience high stress levels
  • Have ever used prescription drugs or pain relievers

However, you can turn OFF your “Inflammation Enzymes” and wake up one pound LIGHTER tomorrow morning with one simple trick that ANYONE can do.

Do This One Trick to Wake Up looking 1 Pound Lighter Tomorrow Morning

John Barban

Nyttighet

Så här ska du ta hand om dig enligt Nutrient!

#1: Chlorella is often called nature’s ultimate multivitamin.
It’s so packed full of nutrition that ingesting Chlorella can dramatically help eliminate food cravings.
You see, cravings are nothing more than your body begging for nutrition.
So when you replace nutritionally empty foods with a powerful superfood like Chlorella you instantly feel more nourished, content and satisfied.
It gets even better…
In one Japanese study, Chlorella was shown to dramatically reduce body fat4 thanks to its ability toboost metabolism and improve insulin sensitivity.

2

#2: Moringa
Now let’s travel to the foot of the Himalayas. It’s here you’ll find the Moringa tree. Otherwise known as ‘The Tree Of Immortality’.
Moringa leaves contain several thousand times more of the powerful nutrient zeatin than any other known plant, In other words? Moringa is an anti-aging powerhouse.5
Zeatin is part of a family of plant hormones known as cytokinins. Now, cytokinins boost cellular growth and slow the aging process.

Acting very much like antioxidants, cytokinins work by causing cells to divide faster than old cells die. The result? Fresher, more youthful skin cells, less wrinkles and a slowing of the aging process.

3

powerhouse Nutrient #3: Spirulina
Our 3rd Powerhouse Nutrient was first discovered by the Aztecs in Central America. Like Chlorella, Spirulina is considered one of the most nutrient dense foods on the planet. And that means it crushes your cravings and helps you stay away from health-crippling junk food.
Spirulina has been found to increase fat burning through exercise and studies have also shown it can be beneficial if you’re concerned about cancer… allergies… high cholesterol… high blood sugar and cardiovascular disease.
Now, no food can treat any of these conditions. However, there is no doubt that high quality nutrition supports natural health and healing.
Here’s an amazing fact… Spirulina is so nutritionally dense that NASA and The European Space Agency are researching the benefits of incorporating spirulina into astronauts’ diets aboard spaceships and on Mars.

4

Powerhouse Nutrient #4: Mint
So with Ashwagandha, Chlorella, Moringa and Spirulina your body is feeling full, satisfied and cravings are a thing of the past… your stress levels are subsiding helping your body to burn off stubborn belly fat… AND your skin is beginning to look younger by the day.
To this fat-burning, youth-enhancing cocktail we addPowerhouse Nutrient #4: mint.
Mint doesn’t just work to keep your breath fresh… it also has one of the highest antioxidant capacities of any food.
And just like Ashwagandha, it’s a calming and soothing herb used for thousands of years to help with upset stomachs and indigestion.
No doubt you’re beginning to see why Organifi is a juice like no other…

5

Powerhouse Nutrient #5: Beets
Now we fly along the coastline of North Africa, Asia and Europe to find a prehistoric vegetable that contains a variety of unique health-boosting nutrients. Nutrients you likely aren’t getting elsewhere.
Beets are powerhouse nutrient #5 because they detoxify and purify your blood and liver.
They contain no cholesterol and very few calories so they’re an awesome addition to a weight loss routine. One study in the UK found that beets enable us to exercise for longer by helping muscle oxygenation.

6

Powerhouse Nutrient #6: Matcha Green Tea
And now, the favorite beverage of Japanese monks makes for our sixth Powerhouse nutrient.
Matcha Green Tea again helps to lower stress… and that belly-bulging cortisol that goes along with it… thanks to the antioxidant ECGG.
Now, ECGG not only lowers stress but balances your hormones and lowers your appetite. Studies have found Matcha Green Tea contains 100 times more ECGG than any other tea on the market.
Amazingly, Matcha is being used right now to create new therapies for the prevention and treatment of breast cancer.

7

Powerhouse Nutrient #7: Wheatgrass
From Japan we fly across to Egypt and find a superfood worshipped by the Ancient Egyptians.
Wheatgrass is widely understood to be the best superfood for rejuvenating aging cells. It promotes a healthy aging process because it cleanses the blood, helping to rejuvenate aging cells and tighten loose and sagging skin.

8

Powerhouse Nutrient #8: Tumeric
Now let’s head back to India where we’ll locate a spice used for thousands of years as a medicinal herb.
Turmeric is Powerhouse Nutrient #8. It’s the spice that gives curry its yellow colour.
Recently, science has started to back up what the Indians have known for a long time… tumeric really does contain compounds with medicinal properties.
One study found that consumption of curcumin (a compound found within tumeric) directly decreased levels of insulin resistance and leptin resistance — two factors heavily linked to fat gain
More than 13 other peer-reviewed studies also reached similar conclusions, finding that turmeric intake is directly associated with increased healthy fat loss and decreased insulin issues.
9
Powerhouse Nutrient #9: Lemon
Now let’s take a trip to the sunny lemon groves of Italy. It’s amazing how often we overlook the humble citrus fruit.
Lemon, our 9th powerhouse nutrient cools and alkalizes the body. Something that is crucial for fighting disease and stabilizing your blood-sugar.

10

Powerhouse Nutrient #10: Coconut Water
Our 10th powerhouse nutrient, Coconut Water helps bind all the ingredients in Organifi together, transporting them through your system. It actually helps your body absorb all the nutrients. Like I always say “”You are not what you eat, you are what you absorb.”
Plus, coconut water is high in potassium and helps flush out toxins from your kidneys.
Often known as “mother nature’s sports drink”, studies into coconut water also indicate that it may reduce high blood sugar levels and oxidative stress.
Other studies show that thanks to its high potassium content, coconut water may even help in the reduction of high blood pressure.
11
Powerhouse Nutrient #11: Ashwagandha
Finally of course, we have Ashwagandha.Powerhouse nutrient #11 and my personal favorite.
As we’ve already explored, Ashwagandha contains multiple incredible properties.
The best being its ability to calm and lower stress levels. Freeing your body from cortisol and erasing stubborn belly fat.

källa: http://www.organifi.com/2-text-and-vsl-cb/?hop=venushad&hop=venushad&v=2&hop=venushad

Eurovision 2017 Party with Schlagerfeber

Lördag 13 Maj är det dax!
Join us at the bar for the hottest Eurovision Party.

20:30 – Come to mingle in the bar
21:00 – Screening from Kiev

After the show LIVE entertainment
Schlagerfeber (Sweden)
Greta Zazza (Lithuania 2017)
Emma Official (Finland 2017)

Hosted by: Richard Herrey (Eurovision 1984 Winner – The Herreys)

Our artists will be video streamed live online at StrumLive.com/escparty

01:30-03:00 DJ KATJA GUSTAFSSON spins the best Schlager hits!

No bookings only drop-ins
First come – First serve

facebookevent: https://www.facebook.com/events/204433383400602/