Quick-chick-pea-soup & Qesadilla

Snabb soppa, mycket smak. Fräs en hackad lök och ett gäng vitlöksklyftor, tärnad morot och kör med lite kryddor som spiskummin, koriander och cayennepeppar. Lägg i 2 burkar färdigkokta kikärtor och täck med vatten och en eller två tärningar valfri buljong. Koka en stund, mixa och smaka av med salt och ev lite citron. Plocka ur några ärtor innan du mixar om du vill ha mer att tugga på.

Quesadillas gör du på mjuka tortillabröd i torr stekpanna med massa ost emellan. Jag stoppade även i några skivor rökt skinka, hackad koriander och lite röd chili. Pressa ner i pannan med handen tills osten smält och ät SNABBT medans allt är jättevarmt och gott! 

 

 

Skapad:
9 oktober 2012, 22:57
Läst:
13205 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Kantarellas fellas

Hej. Nu har jag varit dålig och inte uppdaterat, och här kommer ett tråkigt tråkigt inlägg. Fast gott. För nu är skogen full av fina kantareller och då måste man ta på sig sina jättefina stövlar och gå ut o plocka dem. Har man inte stövlar blir man jätteblöt om fötterna o svär o måste gå hem snabbare, men det är oxå okey. När man har plockat en kasse (även 3 eller 4 kantareller är bättre än inget..) så bör man lägga dem i någon typ av mat. Kantareller måste ha smör o salt o svartpeppar. Och om man inte äter dem bara så, vill de gärna kela med kött av diverse slag. Och lök. Och grädde. Min syster hade fått en hel kasse gula o trattkantareller i present, så vi gjorde vanlig pannbiffar, men potatis o kantarellgräddsås. Om man inte får en kasse i present och inte har några stövlar, kan man gå till Hötorget och hustla rejält om priset. Pruta minst halva priset på halva priset. Säg gärna att du bor i en ghettoförort så blir det automatiskt billigare på en gång... Om ni vill veta något mer om kantarell just i detta ögonblick får jag rekommendera wiki, för nu måste jag dra o träna. Puss o kram

 

 

 

Jag vill bo, i en svamp, annars får jag kramp...

 

 

 

 

 

Skapad:
1 oktober 2012, 18:16
Läst:
13287 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Porky Royale - Saffran Äpple & Kanel

Man vill ju ha en slagkraftig rubrik för sin dagens rätt, och idag blev det såhär, för Porky Royale är en av de tatueringsstudios dit jag gått och fått mitt skinn söndernålat. Rekommenderar kraftigt Bumbi om ni vill ha fet lettering, har inte sett nån tyngre i den här stan... 

Men åter till ämnet. Jag hade våldsbjudit in mig lite lätt till min söta vän Anna och hennes kille Fraser idag på middag, som jag lagade (det är så man gör för att slippa disken...) Kött ville vi ha, men det bästa vi hittade var en  benfri kotlett som vi kände att vi ville göra en gryta på, och så fick det bli. Så hittade jag den här gamla bilden i min kamera häromdagen, så vi körde på det konceptet. Fräste lök, vitlök, saffran, lagerblad, timjan, chilipulver o paprikapulver. Stoppade ner det tärnade fläsket, hällde över ganska mycket vitt vin, en burk krossade tomater och 2 tärningar köttbuljong och lite morötter. Lite salt o lite socker, sen fick det puttra lite snällt på spisen medans vi gjorde en krämig potatispuré och stekta klyftade svenska äpplen i kanel. 

Blev det bra? Som tusan tycker jag! Sen smackade vi i oss lösgodis o saft framför X-factor till dessert. En grym avslutning på en regnig tisdag. Tack mina fina! 

 

Skapad:
18 september 2012, 22:01
Läst:
13422 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Varma tacomackor & persikosalsa

Sånt här kan komma till om man har ätit tacos o har för mycket tacokryddad färs kvar. Man smörar helt enket något bröd, lägger på sina rester, slänger på lite ost och gratinerar av i ugnen. Sen kan man göra något trevligt till. Till exempel ta de överblivna grönsakerna, blanda med salsa, rödlök, chili och tärnad persika (jag tog konserverad för det är sliskigt extragott!) så blir det värsta paradrätten. Taaa-daaah! 

 

Skapad:
17 september 2012, 22:16
Läst:
13474 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • Namn
    2012-09-17, 22:20

    Gäst

    Åh, nu blev jag hungrig igen för första gången på ett halvår! Tack bästa

Rostad Pumpa & Sötpotatissoppa

Guess who's back??!!! 

Jag vet inte vad jag ska skylla på. Jag har inte haft tid, jag har inte orkat, jag har haft semester, min kamera har varit trasig, min dator har varit trasig, men värst av allt - jag har ätit en jävla massa skitmat som inte är inspirerande för någon. Tänk falukorv och hämtthai... Men nu är det höst! Och Sara tar sig i kragen!!!

Så dagens tipsiga tips är en sjukt enkel soppa, på pumpa och sötpotatis! Jag vet inte om jag någonsin lagat pumpa förut, men den låg där i affären och såg snygg ut, så jag köpte den... Muscat hette den. Det går nog med vilken pumpa som helst. Köp en snygg! =D

Jag skaladi iaf min pumpa och min sötpotatis, choppade dem i stora bitar och bakade av dem i ugnen på kanske 200 grader med lite salt o örter tills de blev mjuka. Fräste en lök och några vitlöksklyftor i en stor gryta, hällde över en slatt vitt vin. Tryckte ner mina rostade grejer och täckte med vatten o buljong. Där fick de mysa lite tillsammans tills jag mixade sönder hela rasket med stavmixern, toppade med lite grädde och smakade av med socker, salt, äppelcidervinäger och cayennepeppar. Och lite mer buljong. Vitlökssmörade några skivor baguette och grillade av i ugnen med massa prästost på. Serverade med mycket hackad färsk koriander. Min kille påstod att han inte var så förtjust i pumpa, men det fick han ta tillbaka, för det var faktiskt skitgott! = ) 

 

 

 

 

Skapad:
16 september 2012, 15:53
Läst:
13491 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • Chietaniemi (K14)
    2012-09-16, 23:09

    Om du bara visste hur glad jag blev när jag såg att du hade gjort ett inlägg!!
    (låter som värsta bloggläsarnörden..:-/
    Hoppas sommarn din varit bra!

Tomato Soup

Världens billigaste och lättaste rätt förmodligen, och ändå blir det så jävla bra om man lägger ner lite kärlek på den! Jag säger; Tomatsoppa! Så fräs dig en hackad lök och några dito vitlöksklyftor. Häll på en massa oregano och timjan, kanske en slatt vitt vin. Krossade tomater, lite vatten, någon tärning buljong, salt o svartpeppar och en näve socker. Koka litegrann. Häll i ännu mer oregano (det blir alltid för lite första vändan...) och kanske lite mer salt och kanske cayennepeppar. Mixa, vroom vroom! Bara en klick creme fraiche funkar såklart, men idag mixade jag min med färsk basilika, salt, peppar o lite honung. Och så skivade jag lite surdegsbaguette som jag bredde vitlökssmör på och grillade av i ugnen med en fet skiva taleggio på. Blev det lyxigt? Fuck yeah! Min kommentar till min sambo; Jag är ju fan grym på att laga mat! Ödmjukhet är fint... 

 

Skapad:
7 maj 2012, 21:33
Läst:
15150 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

  • kedjadvidspisen (K)
    2012-09-16, 14:07

    Men gud så söta ni är, jag har haft för lite tid, för lite inspiration, kamerahaveri och datahaveri, men nu smyger jag igång igen = )

  • Namn
    2012-08-01, 23:17

    Gäst

    Har du slutat blogga??
    Hoppas inte, du är grym och en riktig inspirationskälla...

    Kram

  • Chietaniemi (K14)
    2012-06-04, 09:18

    Hej!
    Länge sen du uppdaterade, väntar alltid med spänning...
    Hoppas inget hänt?!
    //Carro

Marockobiffar Tabouleh & Hoummus

I veckan hade jag en halvmarockan på middag = jag försökte impa lite med käket! Så jag lagade små pannbiffar som jag kryddade med stekt gul lök, vitlök, chili, spiskummin, kanel o kardemumma. Till detta tabouleh. Kokade bulgur i hönsbuljong o salt, blandade den sen med tomat, gurka, paprika, hackad persilja och citron. Hoummusen fixade jag på en burk kokta kikärtor, som jag körde i mixern med lite vatten, olja, vitlök, citron, salt och tahini (sesampasta.) Sen gjorde jag lite extra yoghurtdressing till med. Bara yoghurt, salt och lite vitlök. Tasty tasty! 

 

Skapad:
21 april 2012, 22:47
Läst:
16048 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Broccolisoppa

En soppa i veckan gör alla glada. Idag kanske den enklaste av dem alla - broccolisoppa. Jag fräser en halv hackad lök, lite hackad vitlök, lägger ner några nävar fryst broccoli (färsk går oxå bra såklart, nu är den billig som satan dessutom) häller över lite vatten, grädde och en tärning hönsbuljong. Salt peppar och ett stänk citron. Koka upp, mixa och servera med något gott bröd, kanske lite parmesangratinerat t ex. Jag tog en hederlig knäckemacka denna dag och hällde osten i soppan istället. Voilla!

 

 

Dagen till ära blev det även pannkakor med sylt och vispgrädde efter soppan. Så blev alla extra mätta o glada. 

 

 

Skapad:
17 april 2012, 21:38
Läst:
16453 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.