The Bold Bankers

Jag var på språng som vanligt mellan möten och till skillnad från andra dagar så hade jag ingen winner-luch inbokad så jag slank in på ett ställe som heter Kalori. De stoltserar med kalorifattg lunch vilket är bra då många inom bankers kontorsrörelser börjar bli ganska, hmmm, vad skall jag säga, börjar få en viss rondör. Detta är ett billigt och avskyvärt lunchhak men jag var hungrig och hade inte tid med plateau på hofen. Jag mötte mina farhågor direkt. Det doftade gummisula och grå polyesterkostym i hela restaurangen. 

(Om jag, Daniel, hade haft fler bilder hade du kära The Banker sluppit denna!)

I kön stod dessa bjässar från bankontoren, både tjejer och killar, med siktet inställt på att äta kalorifattigt. En bra idé men var och varannan tripplade portionerna. De hade missat att få kalorier i en portion blir många kalorier om du ber om extra allt gånger 5. Så där satt de och slevade i sig fyra kycklingfileer, ett kilo bulgur och en halv liter yoghurtsås var. Motbjudande, som att kasta pärlor åt svinen. 

Att de inte fattar att ta det lungt innan kontorschefen bjuder på onsdagsbulle och finska pinnar. Ingen skam i kroppen och hur mycket kan en gummisula tåla. Jag åt upp på fem röda och sprang därifrån för att njuta av en dubbel espresso, en San Pellegrino och två Marlboro Light. Jag beskådade ett myller av män som struttade omkring i kostym utan slips. Vem vill se embryot till en rodharig brynja titta fram under kragen. Ofta ligger det även ett litet pubishår på bröstfickan. Leende och pillandes med en tandpetare på väg tillbaka till kontorsstolen. Vilket liv, I’d rather suck a fart from somebody’s arse! Sedan går de i bredd dessa varelser. Man borde gå på led och gömma sig bakom the pack leader.

Stötte dock på en bekant  som lyste upp min tillvaro. Han var klädd i klassisk marinblå kostym med gåsögamönster, herringbonemönstrad vit skjorta och en Hermes slips samt brogues. Så elegant och så sexig! Alex, om du läser detta så respect och du får gärna gå med mig på stan. And yes I’d love to smother you in chocolat fondant cream all over baby Alex!

Show me the money! Jag har på senare tid haft en ovanlig otur att stöta på bullshitters i branschen utan substans i sin jive talking repertoire. I business kan du lyckas någon gång men till slut synar en dealmaker som TB bluffen. Att det aldrig tar slut. Sälja luft har alltid varit en dålig idé. I make money because I want to make money är min devis och lever man inte efter detta så blir det tyvärr bail out.

Många som skickar spontana CV:n nuförtiden, OMG vad de översäljer sig själva, det skall göra det och det, ta ansvar för det och det och bidra med lycka och profit bara de får jobbet.

Jag säger till er nybakade handelsstudenter att keep it down get real och läs The Banker i en termin så kan ni komma tillbaka. Ni gör mig ingen tjänst i er studentkostym som fortfarande har kräk på ärmen. 

Det har regnat och pissig ambience vilket gör The B anker lite sur i tonen men för mina musor, followers, fans och Björn Ranelid finns alltid ett million dollar smile och ett stort hjärta av granit.

Glöm för faaan inte The Banker på Twitter @thebanker2

Xoxoxo
The Banker

Lyssna på Rage against the machine med Killing in the name of


Knock, knock! Who’s there? The Banker on Twitter!

Oooh jag rimmar på från bankvalvsnivå, siktar mot toppen så långta jag nå, i Wall Street terräng det är cashen jag vill åt jag är dealkåt! MC The Banker. Det var ju inte svårt alls det där med hip hop. Jag gillar rim, deal rimmar med steal och är nästan samma sak. Jag har även myntat uttrycket winner-dinner vilket är det jag skriver om jag bjuder en av mina få vänner på middag. Kul va? 


Fashion week i Stockholm! Wow, zzzzzzzzz! Stockholm kommer aldrig bli NYC och modet smakar allmoge, dvs träigt! Modellerna är lite småtjocka vilket inte bidrar till the bottom line, eller så gör det. Ni som kan redovisning förstod humorn och ni andra kan gå in på investopedia.com. OBS sidan är på engelska.

På tal om kompisar har jag massa nya. Jag har börjat twittra. Världens bästa twitter, jag vänner så som modellen Heidi Klum, författaren Bret Easto Ellis och porrfilmsstjärnan Jenna Jameson, för att nämna några. Jag twittrar helt underbart både på engelska och svenska! Så för er som inte orkar vänta på ett nytt blogginlägg så är det bara att gå in på @thebanker2 på www.twitter.com och njuuuuuta. Det gör jag. Då får ni The Banker 24/7.

Nu ser jag fram emot Fashion Week i London som jag besöker varje år och hoppas össtatsversionen i Stockholm snart är slut. 

Till sist, jag älskar Küng For President och jag gör allt för Küng för att The Banker skall få en egen blogg givetvis under Küng For President. Det är det mina fans, musor och followers vill ha. 

Xoxo
The Banker

Anna-Karin är här! Semestern är slut!


Sådär ja, då var semestern slut. Ganska okej, för jag började få liggsår. Min granne Rikard hade nämligen semester samtidigt som jag.

Hela juli har jag haft semester. Har hunnit med en hel del roligheter. 

Höjdare:

  • När Berits blinddate visade sig vara blind. På riktigt. Tur för Berit.
  • När min mamma bad pappa att köpa inkontinensskydd åt henne när han skulle gå och handla. Han blev så förskräckt att han fejkade ett migränanfall som varade resten av dagen.
  • När jag och Rikard passade Berits hund när hon var på Rhodos. Han fick lära sig nya konster. Berit sa att det blir hundpensionat nästa gång hon reser bort.
  • När jag var ute och åt med Rikard och han satte i halsen. Höll på att kvävas. En äldre dam vid bordet bredvid lade honom över sitt knä och bankade honom ömsom på rumpan och ömsom i ryggen.  Det som satt fast lossnade.  Att jag skrattade så mycket så att jag höll på att kvävas var det ingen som brydde sig om.
  • När jag och Berit såg Ranelid sjunga (prata) ”Mirakel” live.  Han är brunare än jag och det är jättekonstigt. 
  • När Berit och jag hade picknick. Hon råkade trampa i en nylagd koskit. Barfota. Småbarnen har rätt. Bajs ÄR roligt!
  • En liten unge sträckte sig djupt ner i glassfrysen på ICA. ”mamma, får jag glass, mamma!, jag vill ha glass. Snälla jag kan väl få glass” skrek ungen för full hals. Ingen mamma inom synhåll. Ett jävla oljud.  Jag gav bara en försiktig liten knuff och stängde locket. 

 

There’s a new Banker style in town

Is this a dollar I see in front of me? Jag blev litterär och kom på att efter tillräckligt många inlägg så kommer jag publicera mina fantastiska alster. Det kommer att bli en exposé över en dealmakers liv, leverne och lever. Hihihi det tyckte jag var roligt. Skämt å sido. Syftet kommer vara att publicera en bibel som passar från varenda liten itte bitte wanna be dealmaker till Clause på Nordea och hans armé av gummisulor. Det kommer att bli en orgie i musik, dofter, kläder, resor och brudar. Kan Katarina Schympiaewska skriva en bok om LCHF och tjäna två millar så borde varenda ett av mina inlägg vara värt det dubbla. LCHF = Low Credit High fat, för helvete, måste folk äta sig mätta på ister och ägg för att hålla vikten. Sluta ät och drick champagne. MCHF dieten myntar jag här och nu och den står för much champagne high fun. Känner man att druvans sockerhalt skulle vara övermäktig så kompensera detta med lite bolivianskt marschpuder så kan jag lova att obscena mängder, nå vad heter den? Ja just det, Krûg, inte blir några problem.

 

I’m sexy and I know it. Som finansbranschens premiumbloggare kan man unna sig lite egohyllning. Vad skall jag göra? Varenda grånisse på Skandia tycker att han/hon är all that så varför skall jag vara en slav under Juantelagen och vara blyg.

 

En annan dröm jag har det är att sjunga en duett med Mikael Wiehe där jag till hans gitarr kan recitera mina egna texter à la Ranelid i sången Mirakel. Jag tycker han är häftig, Ranelid har ett smile värt 234 000 SEK. Dessutom klär han sig pimpigt. Tänk om han vill skriva min bok baserad på mina inlägg.

 

Snart är det kräftskiva och givetvis har jag en rekommendation. Nu tänker du att jag säkert skall upprepa att man skall dricka champagne till kräftorna. Det kan man! Drick ett lent och smörigt vitt vin, en medelfyllig Chardonnay passar utmärkt och går ihop med osten. Jag har aldrig förstått mig på att svensken äter ost och dricker öl. Kolsyra får ost att koagulera i tarmen och resultatet blir att man försöker trycka ut en stor fekalieboll med studs i.

 

Ta hand om er, jag tar hand om mina musor och till nästa gång, tata!.

 

Lyssna givetvis på Björn Ranelid och Ett Mirakel.


Vector zero, nine, zero for Banker!

It’s Britney, bitch! Fantastisk inledning på en konsert som jag såg på SVT som visade en Britney Spears konsert. Hon hade faktiskt ett ganska tight ass för en white trash brud, men mest gillade jag introt som jag själv kommer anamma. It’s The Banker, bitch! Oslagbart, oops I did it again! 

Hur blir man The Banker, vad går man igenom för metamorfos för att bli en dealarnas och finessens väktare? Komplexitet och intelligens är en förklaring men även förmågan att se ljuset och värna om det som är väsentligt. Kan jag liknas vid American Psycho? Nej, mer Bruce Wayne i Batman och hans livsöde. Jag skall skaffa mig ett sökljus och en pansarkostym från Antolini i finaste kashmereöverdrag. Sökljuset skall projecera TB över hela Stureplan! Nya Batmanfilmen är kick ass!
En av mina stora filfavoriter, Top Gun, vars regissör tragiskt gick bort i veckan är nog den film som inspirerat mig mest vad gäller intresset för värmesökande missiler, tuggummituggande och beachvolleyboll iklädd endast jeans. Det är ett ikoniskt epos som jag kan se om och om igen och Ridley Scott,RIP, skall legendförklaras. You are dangerous Maverick. I wonder who the best is. I fire when I’m goddamn ready. Ni förstår, en film med oslagbara repliker och vackra män i hangarfartygsmiljö. Jag säger köp, se tillsammans med en skön silikonbrud och bjud på Gin & Tonic. Sedan blir det fly over i 9g det kan jag lova. 

It’s The Banker, bitch!


Lyssna på Danger Zone med Kenny Loggins


 

Toalettviten, del 3!

Så äntligen är det dags! Toalettsviten får sitt tredje kapitel!

Är på kräftskiva och är kissnödig! Jag antar att avsikten är att man skall lämna urinprov. Mån om att vara till lags gjorde jag i vanlig ordning mitt bästa! 

Tips till badrumsägarna är att den sitter väl högt upp, antar att det är någon tanke bakom som jag missar! Nå väl, nu är den full, och det med råge! 

Tips till nästkommande toalett besökare är att ha skor på och inte ta en tupplur på golvet!

The Banker returns!

Den är slut, finito, terminé och tillbaka om ett år. Givetvis skriver jag om semestern. Personligen är jag väldigt lycklig över att den är över då det är dags att göra nya, saftiga, muskulösa och stora, ja ni vet vad , DEALS! Ja precis en sådan man kan dricka en Balthazarflaska Krûg till. I love deals! Från en Euro till en YEN så har folk börjat fråga mig om jag kan bedriva lite produktplacering, så som på andra bloggar typ Kissi och Blondinabella eller Alexandra Shoeman, på basis av att jag ibland nämner varumärken på www.thebanker.se. De som hävdar detta har ju missat The Banker fullständigt, got the wrong impression och missuppfattat mig som Yoko Ono gjorde med Malcolm McLaren. Yoko ”The Buffalo Girl” Ono, yeehaaa!


The Banker bedriver ingen produktplacering utan nämner varumärken för vilka jag har passion och som förmedlar passion och kärlek beyond att vara del av en trend. Hållbara produkter vad gäller stil, kvalitet, estetik, form,smak, design och doft. Jag nämner dem för att de formar min identitet, inte pådyvlar en annan konstgjord sådan, de förgyller och alternerar min tillvaro beroende hur deras och min dagsform är. Nu har ni förstått att det inte handlar om Hugo Boss , Arla herrgårdsost eller en lounge chair från Mio. 

Du får betalt! Nej tack, jag bestämmer och inga pengar i världen skulle få mig att säga att Oscar Jacobssons nya kollektion är snygg, för det är den inte. 

Ett brand är ett brand, en produkt är en produkt men när du kan säga min nya skjorta istället för min nya skjorta från Sand, ja då har du köpt något bortom en marketingövning. Det sista gäller givetvis inte Tiger för det håller man tyst om. 

The Banker gör ingen produktplacering men kan nämna Chateau Lafitte, men det är ju ändå en del av The Bankers identitet!


En sak ni kan se fram emot är en höst med en väldigt direkt och mer explicit The Banker. Jag vet att ni kommer gilla det!
Lyssna på Suicide Blonde med INXSLiberté, égalité, fraternité et bancaire! Vive le Banker!

The Banker kan efter snart två veckor i south of France konstatera att man knyter fler viktiga kontakter på beach cluben än vid Harvard eller Yale. Vilka players, hoes och sköna strandvärdinnor det finns utan en MBA eller annan examen, men det spelar ingen roll för alla har ett stort leende på läpparna och en AP runt handleden. En annan observation är att bokhyllorna på stranden verkligen mår bra av ett fundament i silikon. Tänk om livet alltid vore så problemfritt och att man inte behövde återgå till vardagen fylld av middagar, luncher och gymbesök. Efter noggrann eftertanke så skulle väl även en evig roséfylla bli tämligen enformig och slentrianmässig så det är nog bara bra att det inträffar en gång om året mellan Wimbledon och US Open. 

Jag gillar den lite slampiga franska strandlooken på tjejerna men det slår helt bakut när norskorna försöker anamma den samma. Det funkar inte av flera olika skäl men främst på grund av att en tunnhårig norrman men knickers och guldrollpa inte är trovärdig som hallick. En annan aspekt är att norskorna av ren anstädighet och artighet inför små barn skall bära baddräkt. Norrmän har börjat lägga på sitt hull så att inte ens Hawaian Tropic 6 SPF kan tränga igenom hyddan.  Jag har tagit med mig den gamla deckarserien Magnum PI med Tom Selleck som förströelse i det fall jag skulle få partyledigt i fem minuter. Jag älskar Magnum, Tom Selleck är Magnum PI och löser brott. Jag älskar även magnumflaskor Bordeaux och Champagne. Det finns en magnum jag kan vara utan och det är magnumrosé. Det är en magnumbluff av stora mått. Att försöka imponera med magnumrosé är som att skicka vykort från Monaco. Ingen bryr sig, antingen kör du Magnum på riktigt eller inte alls. Jag gillar rosé ibland men då kall rakt igenom serveringen och inte tillåtas bli pissljummen vilket den blir i magnumformat om den inte hälls upp direkt men även då ser det trevligare ut med fler flasor rosa läsk än en magnumrosé som mest liknar något man vinner på Gröna Lund. Vill du imponera med en magnum annan än ditt tredje ben så gör det för fan inte med rosé utan en flaska Krüg om det är lunch eller en Chateau Montus om det är middag. 

Nu har jag missat hela mitt avsnitt av Magnum PI och rosén hunnit bli ljummen samtidigt som det luktar norsk strandbacon. Jag önskar mina fans, läsare och musor en fortsatt trevlig sommar.

Lyssna på Champagne Supernova med Oasis.


Unna da Banker inna da sun!

Sommar, semester vilket ger kunderna lite andrum från min hets att göra deals. Semsester är något som andra tar, inte jag även om det suger men jag kan ju inte kedja fasst de stackars kunderna i sina stolar när de skall till Båstad,Visby och Sandhamn och spela big swinging dicks bland fästingar, kanelbullar och en marina fulla av Buster båtar.

 Då finns det bara en sak att göra och det är att packa TUMI väskan och dra ner till sin Cul de Sac på rivieran. I väntan på att ens slashasar till branschkollegor kommer tillbaka får man tillbringa några veckor med att bada, snickra på nya kreativa skatteupplägg och givetvis höstens stora killing i marknaden. Jag tror att det är dags att gå all in på frusna apelsinjuice terminer, den utan fruktkött! Det sista var givetvis ironi. 


När jag packade väskan lyssnade jag till nyheterna i bakgrunden och då talade en man vid namn Göran Hägglund som jag aldrig hört talas om. Han företräder Kristdemokraterna som är ett parti jag heller aldrig hört talas om. Han tjatade om barnbidrag och att dessa skulle delas lika mellan man och kvinna eftersom det nu betalas direkt till kvinnan, oavkortat. Bizarre säger The Banker, kvinnor skall ha bidrag, utan bidrag funkar de inte. 

Här på rivieran får alla mina vänners kvinnor bidrag plus att de gör något vettigt för det än att köpa nya spandexbyxor och ett paket blöjor, här blir det en ny botox och silikon. Snyggt, ju större desto bättre. Jag gillar Drew Barrymore! Han surrade om jämnställdhet, hur bizarre again, jag bara värsta tönten! Vad fan finns det att jämnställa? Alla dagisfröknar och mattanter är kvinnor och jag tycker de skall få behålla sitt bidrag. Inte fan går jag och rycker av hälften av en bikinitop på Tahiti i St Tropez och sätter den på mitt bröst för att det skall vara lika? Heheheh, det tyckte jag var kul, kan ni se The Banker i sina Vilebrequin och en halv bikinitopp? Not!

 

Nä, kvinnor skall inte kväsas av all feministisk dynga som kastas av små tjocka tanter med rött hår utan fram med ett schyst ass, sillisar och kom och lek på rivieran, då blir dusören betydligt större än hälften av 6500 kronor i månaden eller vad nu ett barnbidrag kan vara. Och till Göran Hägglund säger The Banker, det spelar ingen roll vilka näsdukar du har i bröstfickan för din kostym är av polyester och du är en kvinnohatare så bu på dig och pilluttan dig får jag vet en deal som inte du vet!

Lyssna på Woman med John Lennon