Liberté, égalité, fraternité et bancaire! Vive le Banker!

The Banker kan efter snart två veckor i south of France konstatera att man knyter fler viktiga kontakter på beach cluben än vid Harvard eller Yale. Vilka players, hoes och sköna strandvärdinnor det finns utan en MBA eller annan examen, men det spelar ingen roll för alla har ett stort leende på läpparna och en AP runt handleden. En annan observation är att bokhyllorna på stranden verkligen mår bra av ett fundament i silikon. Tänk om livet alltid vore så problemfritt och att man inte behövde återgå till vardagen fylld av middagar, luncher och gymbesök. Efter noggrann eftertanke så skulle väl även en evig roséfylla bli tämligen enformig och slentrianmässig så det är nog bara bra att det inträffar en gång om året mellan Wimbledon och US Open. 

Jag gillar den lite slampiga franska strandlooken på tjejerna men det slår helt bakut när norskorna försöker anamma den samma. Det funkar inte av flera olika skäl men främst på grund av att en tunnhårig norrman men knickers och guldrollpa inte är trovärdig som hallick. En annan aspekt är att norskorna av ren anstädighet och artighet inför små barn skall bära baddräkt. Norrmän har börjat lägga på sitt hull så att inte ens Hawaian Tropic 6 SPF kan tränga igenom hyddan.  Jag har tagit med mig den gamla deckarserien Magnum PI med Tom Selleck som förströelse i det fall jag skulle få partyledigt i fem minuter. Jag älskar Magnum, Tom Selleck är Magnum PI och löser brott. Jag älskar även magnumflaskor Bordeaux och Champagne. Det finns en magnum jag kan vara utan och det är magnumrosé. Det är en magnumbluff av stora mått. Att försöka imponera med magnumrosé är som att skicka vykort från Monaco. Ingen bryr sig, antingen kör du Magnum på riktigt eller inte alls. Jag gillar rosé ibland men då kall rakt igenom serveringen och inte tillåtas bli pissljummen vilket den blir i magnumformat om den inte hälls upp direkt men även då ser det trevligare ut med fler flasor rosa läsk än en magnumrosé som mest liknar något man vinner på Gröna Lund. Vill du imponera med en magnum annan än ditt tredje ben så gör det för fan inte med rosé utan en flaska Krüg om det är lunch eller en Chateau Montus om det är middag. 

Nu har jag missat hela mitt avsnitt av Magnum PI och rosén hunnit bli ljummen samtidigt som det luktar norsk strandbacon. Jag önskar mina fans, läsare och musor en fortsatt trevlig sommar.

Lyssna på Champagne Supernova med Oasis.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.