The Bold Bankers

Jag var på språng som vanligt mellan möten och till skillnad från andra dagar så hade jag ingen winner-luch inbokad så jag slank in på ett ställe som heter Kalori. De stoltserar med kalorifattg lunch vilket är bra då många inom bankers kontorsrörelser börjar bli ganska, hmmm, vad skall jag säga, börjar få en viss rondör. Detta är ett billigt och avskyvärt lunchhak men jag var hungrig och hade inte tid med plateau på hofen. Jag mötte mina farhågor direkt. Det doftade gummisula och grå polyesterkostym i hela restaurangen. 

(Om jag, Daniel, hade haft fler bilder hade du kära The Banker sluppit denna!)

I kön stod dessa bjässar från bankontoren, både tjejer och killar, med siktet inställt på att äta kalorifattigt. En bra idé men var och varannan tripplade portionerna. De hade missat att få kalorier i en portion blir många kalorier om du ber om extra allt gånger 5. Så där satt de och slevade i sig fyra kycklingfileer, ett kilo bulgur och en halv liter yoghurtsås var. Motbjudande, som att kasta pärlor åt svinen. 

Att de inte fattar att ta det lungt innan kontorschefen bjuder på onsdagsbulle och finska pinnar. Ingen skam i kroppen och hur mycket kan en gummisula tåla. Jag åt upp på fem röda och sprang därifrån för att njuta av en dubbel espresso, en San Pellegrino och två Marlboro Light. Jag beskådade ett myller av män som struttade omkring i kostym utan slips. Vem vill se embryot till en rodharig brynja titta fram under kragen. Ofta ligger det även ett litet pubishår på bröstfickan. Leende och pillandes med en tandpetare på väg tillbaka till kontorsstolen. Vilket liv, I’d rather suck a fart from somebody’s arse! Sedan går de i bredd dessa varelser. Man borde gå på led och gömma sig bakom the pack leader.

Stötte dock på en bekant  som lyste upp min tillvaro. Han var klädd i klassisk marinblå kostym med gåsögamönster, herringbonemönstrad vit skjorta och en Hermes slips samt brogues. Så elegant och så sexig! Alex, om du läser detta så respect och du får gärna gå med mig på stan. And yes I’d love to smother you in chocolat fondant cream all over baby Alex!

Show me the money! Jag har på senare tid haft en ovanlig otur att stöta på bullshitters i branschen utan substans i sin jive talking repertoire. I business kan du lyckas någon gång men till slut synar en dealmaker som TB bluffen. Att det aldrig tar slut. Sälja luft har alltid varit en dålig idé. I make money because I want to make money är min devis och lever man inte efter detta så blir det tyvärr bail out.

Många som skickar spontana CV:n nuförtiden, OMG vad de översäljer sig själva, det skall göra det och det, ta ansvar för det och det och bidra med lycka och profit bara de får jobbet.

Jag säger till er nybakade handelsstudenter att keep it down get real och läs The Banker i en termin så kan ni komma tillbaka. Ni gör mig ingen tjänst i er studentkostym som fortfarande har kräk på ärmen. 

Det har regnat och pissig ambience vilket gör The B anker lite sur i tonen men för mina musor, followers, fans och Björn Ranelid finns alltid ett million dollar smile och ett stort hjärta av granit.

Glöm för faaan inte The Banker på Twitter @thebanker2

Xoxoxo
The Banker

Lyssna på Rage against the machine med Killing in the name of


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.