Dagen 

Posted in tävling

Dags att göra iordning Kurre för ett lättare joggingpass över bommar. Även Lazzie ska träna samma sak Ponnypatrullen red vi ut på i skogen idag, de alla har tränats på bra i ridhuset i veckan så nu ville de ut och se världen 😉 De alla tre är till salu, men tror att två snart ala besiktas! Sky har jag tränat dressyr och känns som vi kommer vara ett bra träningspar dessa veckor. 

Idag målas stallet, nu blir plankorna gråa! Ska på ett lager till med färg. 

Idag släpptes hästarna i nya hagarna! Wihuuu! Jag blev glad i hjärtat att se de strosa runt i hagen 

Bästa pappa har även satt upp vattenkoppar i hagarna. Hur lyxigt? Staket, tråd och kopparna är köpta hos min sponsor MaskinCenter i Sparreholm 

2 Kommentarer

”Tiggeri”

Posted in tävling

Kommentar: Vad tycker du om tiggeriet som skapats om att få hjälp ekonomiskt till att Saga och Sandra ska få ekonomiskt hjälp att ha råd att starta EM? Känns som att det är en handfull ryttare som har rätt uppbackning bakifrån så fler än dessa behöver hjälp. Ex du!

Svar: Hej!

Ni som inte läst om detta så har Ponnymamman på sin Facebook/blogg gått ut med att de gärna tar emot swish för att kunna ha råd att låta sin dotter starta EM som de har blivit uttagna till i Fälttävlan. De har fått in sin ekomiska bit de behövde och nu skickar Ponnymamman vidare hjälpen till Sandra. Just den biten var väldigt bra gjort att de säger till att när pengarna är nådda att istället få folk att hjälp en annan ryttare. 

Just detta ämne pratade jag och Elin om igår. Och som du säger så är det många ryttare som skulle behöva få hjälp med stöttning till EM. Så jag känner mig lite delad i denna fråga.. samtidigt är det väldigt fint att så många faktiskt hjälper till! Det är superkul att se! Heja ridsporten! 

Att tävla internationellt är väldigt dyrt, resa, boende, tränarhjälp då jag skulle själv aldrig åka till ett EM utan Kristian med mig.   Ser ni fotbollslag utan sin tränare med sig? En familj som ska vara utan inkomst under den tiden m.m 

Kanske skulle det varit bäst om det skapades ett konto dit man swischade så att alla ryttare i ex ponnylaget skulle få hjälp. Helt enkelt dela potten rakt av till de ryttarna. Men är det deras skyldighet att starta istället? Nej. Men det skulle kännas bäst för min del om jag själv hade fått hjälp ifrån allmänheten som swishade pengar. Då räknar jag inte in min sponsorersbidrag, de pengarna skulle sjävklart gå till endast mig själv och min satsning. 

Vad tycker ni själva om denna fråga? Hade ni velat stötta bara en ryttare eller ett helt lag? Tycker ni att det är tiggeri eller en bra idé att gå ut och be folk hjälpa till att swisha så man har råd att få starta ett mästerskap som man tagit sig till? 

Sedan när vi ändå pratar EM. Amanda! Stort grattis till SM guldet på fina Jarno, väldigt synd att du inte är uttagen till laget, det hade varit roligt att se er där! 

14 Kommentarer

Daniel Wellington

Posted in tävling

Inlägget är i samarbete med Daniel Wellington 

Att bära klocka är inte bara snyggt till häst utan även väldigt praktiskt då jag hela tiden sneglar på tiden vid en framridningen ex för att kunna veta exakt när jag ska accelera upp när vi närmar oss starttiden 

Min gamla DW klocka har nu fått blivit stallklockan och dessa ursnygga ur blir till vardags och fest. 

Den vita klockan hittar ni här: DW vita klockan och den svarta klockan hittar ni här: DW svarta klockan 

Du får 15% rabatt vid köp om du uppger koden LINADOLK 

Lämna en kommentar

Dagen

Posted in tävling

Idag kunde vi äntligen hämta hem vår fina Hatti ifrån Lövsta seminstation. Nu får ni tillsammans med oss hålla tummarna för att det har tagit sig. Nästa koll blir den 7/7! 

Elin och Bea råkade åka till Lövsta dressyrstall istället för Seminstationen haha de var väldigt nöjda med den felkörningen då de fick en liten rundvisning, Elin sa att det var ett fantastiskt fint ställe med detaljer som aldrig sett förut, avundsjuk! Får väl se till att det blir jag som kör Hatti nästa gång och ”råkar” köra fel igen haha. Tycker nog allt de kunde ta med sig någon av Lövstas fina hästar när de ändå hade lastbilen med sig 😉

Idag satte pappa och jag upp vattenkoppar i gräshagarna och imorgon kan tre hästar släppas i de nya hagarna! Åhh längtar tills vi får släppa ut dom, de kommer verkligen bli så glada. Dock är korna deras närmsta granne över staketet det får vi se vad Lazzie tycker om imorgon.. hon lär iaf bli van med dom på så nära håll. Kanske är lösningen på hennes ko-rädsla. 

Loca är visad för en duktig tjej som red henne bra. Roligt att se Loca med en mindre ryttare. Skulle det bli dom två har vi ett farligt ekipage att se upp med på tävlingsbana i framtiden 😉 

Idag red jag nya hästen Sky som ska stå uppstallad några veckor. Började med longering igår för att se ifrån marken först. Elin är rädd om mig så hon säger att jag inte får sitta upp på nya hästar innan vi fått något hum om vad det är för hästar. Elin säger att ramlar jag av (vilket kan ske iaf men alltid större risk med nya hästar samt yngre) så får hon det väldigt jobbigt om jag skulle bryta arm eller ben. Så longering först har jag lovat! 

(Går inte lägga in bilder.. redigerar in bilder senare) 

2 Kommentarer

Transport till salu

Posted in tävling

Mina vänners transport ska säljas! Finns i Sparreholm 

Utrustad med kraftig bladfjädring, aluminiumgolv, kombiramp, öppningsbara fönster reservhjul, låsbart drag, fällbara säkerhetsbommar, dubbla bomhöjder, taklucka, innerbelysning, fronturlastning mm.

Sommar/dubbade vinterdäck
Tjänstevikt 957 kg
Totalvikt 2000 kg
Högsta totalvikt 2000 kg

Årsmodell 2012

Första gången trafik 20150410

Pris 67.000:-

Väldigt fint skick! Jag brukar låna den, går stadigt på vägen och hästarna gillar att åka i den. Mejla dolk.lina@gmail.com 

2 Kommentarer

Idésprutare

Posted in tävling

Bild ifrån fotograferingen hemma hos mig när PS OF SWEDEN fotade sina nya produkter. Fotograf:  Linda Andersson

Tränset som Lazzie har på sig har duktiga ryttaren Emilie Nyreröd tagit fram med PS. (Även skydden och bootsen är ifrån ps) Jag blir så imponerad när folk kommer med nya idéer om ännu mer alternativ på ex träns. Tycker det finns så väldigt många att välja på men sedan så kommer ännu ett nytt träns ut på marknaden. Haha ja jag är ingen idésprutare, tur att Karin (vdn på ps) finns så våra hästar kan få så många alternativ att tränas med för bästa resultat. 

vad för träns saknar ni på marknaden? Är det någon detalj eller annat ni hade velat ha? 

9 Kommentarer

Lite ekonomi snack

Posted in tävling

Vet att många av er tycker det är intressant och väldigt givande att läsa om att få en elitsatsning att gå runt. Varför sponsorer är så viktiga. För mig som nystartad företagare och vill kunna vara hemma och rida hela dagarna är bloggen min lösning. Har jobbat en heldel med bloggen nu, flera samarbeten som kommer in som är väldigt roliga och även flera som jag har kastat  i papperskorgen direkt, inte ens lagt tid på att besvara dom då jag helt enkelt inte kan stå för de förslag som kommit in. 

Fick ex förfrågan om jag ville samarbeta gällande korsetter.. på riktigt? Exakt när tycker de att jag ska ha de på mig? När jag mockar? Tar ut hästarna till hagarna? Sitta extra rakt i sadeln? Näää korsetter passar inte in på varken mig eller på min ridsportsblogg. 

Är glad att bloggen gör att jag kan vara hemma och driva mitt företag. Mitt företag gör just nu att jag får runt alla kostnader gällande hästarna, då räknar jag in allt ifrån hovslagare, tävlingar, utrustning, träningar, laser, veterinärbesök m.m fast sista punkten veterinärbesök har varit kämpig senaste tiden då både Lazzie och Biggles fått hjälp. Men det är sådant som måste räknas in fast det blir väldigt kännbart kan jag lova. Och återigen.. att ha hästarna försäkrade är fortfarande ett hett ämne här hemma. Vi har tagit bort livförsäkringen på alla utom Hatti. Har endast veterinärvård. Senaste fakturan gick på 10850kr, försäkringsbolaget tog 1970kr. Knappt kännbart att jag fick hjälp av försäkringen. Nu vet jag att försäkringsbolagen sjävklart har riktlinjer m.m gällande utbetalningar men mjaaa jag börjar tvivla på att ha hästarna försäkrade alls. Fast sedan kommer såklart oron att tänk om någon häst skulle behöva opereras akut för kolik, då träder förhoppningvis försäkringen in. 

Extra glad att jag fått ett erbjudande om ett samarbete där jag kan fakturerar hela 25.000 kr för ett bloggjobb. Nu kanske min omgivning förstår mer varför jag lägger ner otroligt mycket tid på bloggen och vill driva den utöver att jag tycker det är väldigt kul att dela med mig. Utan bloggen skulle ex att ta sig till ett ev kommande Europa Mästerskap vara väldigt tufft. Därför kommer jag satsa ännu mer på samarbeten för att helt enkelt ha råd med förhoppningvis en EM resa i slutet av augusti som går i Österrike. Jättesynd att U25 EM inte går samtidigt som Senior EM i Gbg, det hade varit grymt! Och billigare hehe

10 Kommentarer

Avläsningen på Equilab

Posted in tävling

Detta inlägg är i samarbete med Equilab

Här ser ni avläsningen ifrån Equilab somjag  hade igång på båda hästarna när jag tränade för Kristian idag, mellan passen bytte jag bara vilken häst jag satt på, jag la in alla hästar i mitt stall igår så det vara bara att trycka på namnet så lästes det av på rätt häst. 

Dagens pass Lazzie 21:27 min skritt, (Elin skrittade av henne när jag hoppade upp på Kurre) 10:37 min trav och 17:07 min galopp. Jag som ryttare låg på energiförbrukning 359 kalorier 

Dagens pass Kurre 12:10 min skritt (Elin skrittade av/fram honom för hand) 22:18 min trav och 12:30 min galopp. Jag som ryttare låg på energiförbrukning 363 kalorier

Väldigt spännande och intressant! Detta ska bli kul att följa upp! Pröva du med! HÄR hittar ni appen. 

2 Kommentarer

Ååhh Lazzie <3 

Posted in tävling

Är såååå glad över att kunna träna på igen med min supertjej Lazzie. Tänkte verkligen på det när jag tränad idag för Kristian att Lazzie verkligen är en fantastisk häst! Så rolig att rida. Lyckligt lottad över att ha just henne i mitt stall. 

Kul att kunna träna på med lite mer rörelser nu när Biggles skrittas och Kurre är det mest fokus på att kunna styra haha. Även om jag har två st Fei ponnyer i stallet så är det storhäst jag själv utvecklas bäst på. 

Trött men väldigt nöjd häst efter träningen <3 

Stjärnorna 

Lämna en kommentar

Equilab – för oss ambitiösa hästälskare

Posted in tävling

Detta inlägg är i samarbete med  Equilab 

Något jag varit m väldigt sugen på att testa på är appen Equilab. Nu fick jag förfrågan så nu passar jag på! Det är en app som alla vi hästälskare som gillar att grotta ner oss extra mycket i att analysera oss ännu mer i våra träningspass och upplägg.  Genom mobilens egna sensorer mäter appen hästens rörelser bara genom att jag har min mobiltelefon liggandes i fickan. Hur häftigt? 

Så när jag startar ridpasset kommer denna app läsa av hur mycket jag har skrittat, travat och galopperat. Jag som är en galoppryttare kommer garanterat få statistik som jag bör ta mig en funderar på hehe. HÄR kan ni ladda ner Equilab! 


Denna app har även en delningafunktion vilket gör att man kan dela med sig av all information enkelt och smidigt till sin tränare. Eller kanske till sin mamma/delägare eller medryttare för att alla ska få en bra överblick. Man kan även dela bilder på sin häst och sin träningsdata i andra sociala medier, såsom instagram

Biggles alla skrittpromenader kommer vara intressanta att få på statestiken, kan lova att han är en av Sveriges hästar som skrittas mest. Han går även väldigt snabbt och det kan man också få ett hum av då appen även mäter av km/h . Haha han och Kurres tempo på promenaderna skiljer sig rätt ordentligt… den ena är som den snabb hare och den andra med som en sköldpadda 😀 Använder någon av er appen? Redan över 15.000 som gör det, jag är alltid lite efter alla andra hehe. Vad tycker ni om den?? 


Det tog mig 2 min att skapa mitt konto på appen, så snabbt och smidigt. Ska testa appen idag på Kristians träningar med Kurre och Lazzie. Återkommer ikväll med resultat. 

6 Kommentarer