Mankniv 

Mankniv är det bästa som har hänt när man ska hålla hästarna snyggt friserade  😉

Jag har aldrig varit bra på att rycka manen på hästarna. Men med denna mankniv ifrån Hansbo så går det att snygga till hästarna på 10 minuter. Väldigt enkel och smidig! 

Lång och stripig man

Men med mansaxen så var det snabbt fixat. 
Såhär ser det ut efter attacken med kniven, nu är det bara att jämna till lite extra för hand. Hästar som har tunn man är saxen väldigt bra istället för att rycka, lätt att bara kapa av längden och inte få med tjockleken. 

Semester tjejerna! 

Känns verkligen superbra att kunna låta Lazzie men speciellt Hatti som är så ung att vara ute dygnet runt nu en tid. Hon går runt och ser så lugn ut i blicken. Roligt att de visat att de klarar av det för det gör inte alla. 

Flyghuvorna har dock inte suttit kvar så bra. Ska köpa de ifrån hööks som många rekommenderade! Lazzies sitter kvar men har gått sönder lite vid ena örat. 

Lazzie byter vi täcken på efter väder. Det skiftar fort i detta land hehe. Hästarna går i hade vid vår fasters hus cirka 500 meter hemifrån oss. Hon kommer fodra de morgon och kväll torsdag-måndag när vi är på Strömsholm. Och sjävklart tas de in om vädret blir dåligt. 

Fina tjejen <3 

Intyg 

Igår vetrinärbesiktades både Biggles och Jullan av Axel Wallman. Har världens bästa veteinär som kom ut en söndag då det är proppat på Hölökliniken. Eller det finns tid om man bokar i god tid vilket jag inte gjort hehe. Tur nog så löste det sig! 

Eftersom NM ligger och väntar bakom hörnet så tas deltagarna ut efter SM. Och då ska intygen vara inne innan den 8/6 till förbundskaptenerna för att vi ryttare ska kunna lämna hälsostatusen på hästarna. Både Jullan och Biggles fick sina papper ifyllda! 

Men nu släpper jag alla andra tävlingar och hästar, SM veckan är här och nu är det endast fokus på detta mästerskap. Alla andra tävlingar raderas ur mitt huvud NU!

Jag känner mig ännu rätt lugn inför denna vecka. Jag har mina mål och har satt realistiska krav men med lite extra krydda. Biggles är hästen som jag sätter högst mål med men ni kommer få se mina mål efter SM gällande båda hästarna vare sig jag uppnår dom eller ej. 

Nu ska jag till sjukhuset för att röntga mitt huvud igen, de har stenkoll på mig vilket är bra men lite stressande också. 11-18.30 är jag på Brolöten, Jullan ska jag rida upp küren på och Biggles lösgörandeträning. 

Rankad 3a

Rankad 3a bland Sveriges 6åringar i Msv b – De Lazet!

Sitter och ser över hennes tävlingsplanering efter Falsterbo. Och vi kommer fortsätta stärka oss i Msv b:2 innan vi börjar med fler byten. Befästa och stärka oss. Vi är även med i dressyrringens dressyrcup där man samlar poäng för att försöka kvala in till finalen. Jullan kom 3a i den finalen för 1,5 år sedan. Det går då Msv b:5 så vi har lite att jobba mot om vi kommer med hehe. 

Siktar man mot molnen kanske man iaf hamnar i trädtopparna 😉 

Outfit 


Det roliga med Sara är att vi får byta utrustning hur vi vill. Jag själv är stenhård med att jag har rätt träns och sadel på mina, ingen skulle få byta hehe

Men Sara ger oss friatyglar. Här ställer jag in Jullans gamla dyonträns, tycker det satt lite stabilare än hennes egna micklemträns

Snygga knoppar för att ha sytt de på 10 minuter  i lastbilen va?;) 

Jag har fått nya ridbyxor att rida med av min sponsor Nipet Horse (de som sponsrar mig med hjälmarna!) jag ska be om en mindre storlek då de blir lite stora vid knäna. Det är Italiensk storlek så vi gick upp två storlekar men hade räckt med 1. Makebe heter ridbyxorna och finns i flera färger. 
Ridbyxor utan sömmar, väldigt sköna! Samt med grip, som jsg sitter stabilt med.

Här ser ni att de blir stora vid knäna.  Men en storlek mindre så tror jag de ska sitta riktigt bra. 

Min egna dressyrsadel – Equipe emporio samt schabrak ifrån PS OF SWEDEN 

Seger till Loppan!

Var riktigt nöjd med Loppan idag när jag skrittade ut ifrån banan, helt otroligt så mycket starkare och bärigare hon har blivit på dessa tre veckor! 

Hon skötte sig exemplariskt på framridning idag, lugn och fokus hela tiden. På banan tog vi ner en växel mot senaste tävlingen för att säkra ritten mera, det gick hem. Det gäller att vara taktiskt smart och inte bara satsa fullt ut har jag lärt mig hehe 


Ser ni 9an på vänster galoppen?! Säger ju att hon har så fin galopp! Höger måste bli starkare sen är båda riktigt fina. 

Glada Loppan!

Blommorna fick ägaren Sarali! Riktigt fina! Alla klubbar borde satsa på blombuketter det är roligt att vinna. Blir väldigt fina bilder då också 😉

Ägaren av Loppan Sarali, kul att hon var på plats och såg hur fin sin hopphäst är på dressyrbanan. 

Sara och Elin var med blommorna att jag skulle rida med dom, men det gick bra :) 
Kommer fler bilder senare! Tack Finntorp RK för fina priser samt bra arrangerad tävling där allting rullade på smidigt för ryttare. 

Utekväll 

Igårkväll slängde jag på mig andra kläder än ridkläderna och åkte in till stan för en utekväll med Ofelia och Linnea! Jag körde eftersom jag ska tävla senare i eftermiddag och det gör mig inget att gå ut nykter. 

Fix med hästarna hemma i vårt stall själv då Elin jobbar nu, sedan åker jag till Brolöten 8-13, Jullan ska tränas samt att axel ska besikta både henne och Biggles. Rapporter om det senare. 

Håll tummarna för mig och Loppan vid 17 idag, vi hoppas på en bra känsla samt lite högre procent än senast (64%) hon har känts fin i veckan och vi börjar synka varandra bra! Men igår visades hon för kund och hoppade.. Kanske är en bra lösning på lösgjordheten?;) återstår att se! 

Träningen med Jullan 

Första dagen vi red på bett igen efter att hon fått ett litet sår i mungipan som kommer och går ibland. Nu är det läkt! 

Jag tackar er alla som lämnade tips på hur jag ska undvik detta återkommande problem. Älskar min blogg när jag får denna hjälp! Jag har köpt ett sprengerbett med ”vingar”, msm-salva och bettringar ska hämtas ut på måndag. Körde all in på många av era tips! Testar detta och ser om det är lösningen för oss. 

Jag gör min hemläxa ifrån Ubbe, nämligen att gå med henne först. Här ska jag få henne flytta inre bak under sig ordentligt 

På bilden ser ni inre bakben vad jag menar 

Öppnorna var fina idag, men slutorna var lite halvbra, fick inte till riktiga flyter där. Ska jobba vidare med dom imorgon Öppna och påväg in i slutan Härlig form! Travökningarna hoppas jag att vi ser till att sätta ordentligt nästa helg, vill ha våra 8or där som vi låg på förut. 

Eskadron, hade helt glömt bort detta schabrak. Hittade det när jag höll på att packa på FM. 

Guld-tjej 😉 pannband ifrån  PS! 

Dagen 

Vi har varit lediga både jag och Elin idag, mamma fodrade så vi fick sovmorgon!

Jag började min morgon med att släppa ut hästarna och sedan rida Galway (connemaran) och Elin for iväg till Biggles. Sedan fixade vi stallet hemma under tiden pappa körde hem halm och hösilage för påfyllning.

Packningen inför SM är nästan klar. Alla täcken, benlindor, paddar, boots, schabrak m.m är packat och klart!

Nya namnskyltar till boxarna att ha med till tävlingarna är inplastade

Krubborna och hinkar är skurade
Biggles som bara äter 2 dl kraft per mål tre gånger om dagen packade Elin klart hans foder på brolöten under tiden jag skrittade av Jullan efter träningen. 

Oljan och b-vitaminen tar vi med oss och ger på plats. 

Jag har även packat till träningarna för Kristian på tisdag och onsdag samt packat till Loppan som ska tävla imorgon. Tur jag har mycket av allt hemma 😉 fast något vi ska uppdatera oss med är vita boots till tävlingarna. 

Bilder ifrån träningen med Jullan kommer upp senare! Biggles har joggat ett väldigt lätt och enkelt pass idag. 

Kvalité på bilderna

När man får bilder skickade till sig med denna kvalité så inser jag hur dåliga vi är på att fota själva haha 

Tack Angelica för bilderna!

Det kliar verkligen i fingrarna att börja rida Lazzie igen, vi har velat mycket fram och tillbaka med hur länge hon ska vila. Lite galet kanske att ställa av henne så pass länge som 3 veckor nu innan Falsterbo .. Fast vi har ju ändå ingen chans till finalplats då vi inte är hwlt befästa med rörelserna. Men det kan även vara ett vinnande koncept också så hon får chansen att återhämta sig och landa med allt det nya hon har lärt sig. Vila är underskattat! Ibland bättre än hårdträning. Hoppas att vi har gjort rätt val och att hon inte är för laddad att sätta igång. Lazzie är väldigt lugn och nöjd just nu med sin vila med Hatti. De är dock inne igen på nätterna pga regnet. 

När vi startar upp vårt företag så ska en av oss läsa företagsekonomi för att få lite mer kläm på allting och nu inser jag även att en av oss borde gå fotoutbildning så jag får lite bättre bilder att ha till bloggen som faktiskt också är en inkomstkälla. 

I uppvärmningen rider jag alltid lätta skänkelvikningar på Lazzie. 

Taggad häst som görs iordning inför start haha <3