Breeders Trophy 

Posted in tävling

I oktober är det dags för Breeders Trophy att ha sin vecka med Sveriges bästa svenskfödda hästar. Våran fina Arundhati har kvalat in dit efter sitt briljerande 3 års test. Ni ser de kavlade 3 åringarna här i både hoppning och dressyr http://swb.org/nyheter/kvalade-till-rikssto-2017/ för att kvala till dressyren ska de ha fått minst 80% och Hatti fick 85% men sin fina 10a på traven. På breeders ska hästarnas visas uppsuttet och då bedöms gångarterna. På 3 års så bedömdes gångarterna när de sprang löst i ringen och sedan var det bara att visa ett godkänt ridprov för att kunna få diplom. 

Vi har fortfarande inte bestämt oss för om vi kommer åka eller ej. Lång resa för en 3 åring men samtidigt är Hatti duktig på att åka lastbil. Beror lite på om hon blir dräktig eller ej också, den första tiden om Hatti tagit sig är det viktigt att hon tar det lugnt och inte tränas för hårt. 

Så roligt med unghästar för det går väldigt snabbt i deras utveckling. Men samtidigt är det superviktigt att inte sätta för stor press på hästarna om de inte är redo för sin uppgift. Speciellt när de endast är 3 år. 

Ja vi får se helt enkelt hur det blir med deltagande för våran del. Vi är väldigt stolta och glada över Hatti så det kanske räcker för hennes del också att endast träna vidare  lite hemma innan hennes ev mammaroll. Längtar att få börja träna Hatti igen efter sin sommarvila, har hon mognat mera?har hon landat i det hon lärde sig?  Har all kunskap försvunnit? Hehe spännande att se! 

Lämna en kommentar

Dagen

Posted in tävling

Idag har jag haft en fixar dag både hemma i  nya huset och i stallet. Börjar morgonen som alltid att rida, idag var det endast Jack och Kurre som skulle tränas av mig på morgonen, Elin åkte med Biggles på vattenträning. 

Jag har haft 3 lektioner och sedan plockat och krattat inför fotografering för lokal tidningen (Eskilstuna kuriren ) som skulle komma och göra interjuv angående stipendiet. Men de ringde och gjorde telefonintervju istället och ska skicka fotograf en annan dag.. jaja fint blev det. 

Sitter just nu och ska mejla ut information till läger nr 3. Friggan är städad och sängkläderna är tvättade inför nästa gäster som kommer. Imorgon ska Lazzie börjar träna igen, min fina häst <3 den känsligaste hästen av de alla i stallet men som ger allt när man gör rätt! Hon är ibland lite överambitiös och tar i för mycket vilket gör att hon inte orkar hela vägen, men hon är endast 7 så det kommer bli bra med mer styrka och kunskap i alla rörelser. 

Lazzie ser lite överlägsen ut på blicken på denna bild haha 

På fredag kommer en ny ponny som ska tränas av mig i 2 veckor när ägarna är på semester. C-ponny! Mina korta ben ger mog mycket jobb 😉 

1 Kommentar

Planering och träning 

Posted in tävling

På torsdag ska jag ha möte med Kristian, sätta oss ner och skriva en plan för varje häst och bestämma upplägg med Ajax stipendiet hur det ska användas på bästa vis. Hela 200.000kr till träning, så galet bra och en otrolig hjälp på vägen <3 

Något som även ska bli dunderkul är att jag ska träna Biggles för Kristian på torsdag. Wihuuu! Hela familjen Krusenstierna kommer hit då Viktor är en traktorkille ifrån topp till tå och gillar med andra ord min pappa lite extra med alla hans maskiner på gården. Så vi brukar säga att vi byter ”pappa-hjälp” en väldigt bra deal mellan mig och Viktor 😀 för min del går det bra att byta ofta! 

1 Kommentar

Fina Kurre 

Posted in tävling

Min fina Kurre utvecklas hela tiden, och precis som Kristian sagt så kommer Kurre bli bättre ju högre upp vi börjar jobba med svårighetsgraderna. Det svåra med Kurre är att han löser allting med fart, och tar jag i honom så går han bakom då han fortfarande är svag. 

Så nu börjar jag lägga in lite öppnor för att bromsa honom tekniskt med rörelser  än att jag hela tiden måste be honom om sakta ner sina växlar. 

Igår busade vi lite och gjorde ett byte åt varje håll, kommer inte vara några problem att lära honom, han gillar nya utmaningar. 

Nu ska dock Kurre på semester. Har dragit ut på det längre än tänkt.. men nu är det dags! På fredag blir det vila en lite längre tid för att vila huvud och kropp. 

Vibrationsskydden på innan träning. Var faktiskt dålig på att använda dom ett tag men har nu igen börjat. De är för bra för att inte användas även om det blir ett projekt till. Biggles står alltid med kyla efter träningen.
Kurre står med magnettäcke på sig innan träning, och även om han vilar får han ha det på sig. Både Lazzie och Biggles har det två gånger om dagen. 

8 Kommentarer

Sponsorer till Gnesta RK

Posted in tävling

Nu är det dags igen, sponsorer till Gnesta RK nationella meeting i september sökes!

Proppen hittar ni här: https://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/17805

Det är både hederspriser och prispengar som ska delas ut till pristagarna. Kan och vill du med ditt företag vara med och sponsra? Mejla mig på dolk.lina@gmail.com 

Marknadsföring på min blogg samt på Gnesta RK socialamedier kommer ske


Den här snyggingen är planen att starta Msv A och PSG då! 

1 Kommentar

Ny vecka! 

Posted in tävling

Idag morgonfodrade vi klockan 06, alla fick kraften inne sedan hösilage ute i hagarna. Vi fodrade även elevernas hästar och mockade deras boxar så de fick sovmorgon.

Mina hästar kommer tränas ikväll efter lägret, Biggles ska iväg och vattenträna klockan 17 hos HorseWorkz. 

Jag skrev för ett tag sedan att jag letade skrittband, men näää vi fortsätter att promenera hästarna för hand. Men förstå om jag hade ett vattenband hemma? Då hade alla mina fått vattenträna! Ni som har vattenband vilket märke har ni? Om ni inte köpt det pangdirekt (sägs att det kostar 700.000(?) kr för ett nytt vattenband vet ej vad olika modeller kostar) hur har ni lagt upp betalningen? Funderar på om det skulle vara någon ekonomiskt möjlighet att ha ett band hemma och sedan hjälpa andra med vattenträning. 

8 Kommentarer

Träningsläger 2 

Posted in tävling

Nu är vi igång med träningsläger 2, vi har samma upplägg denna gång med ett träningspass när de kommer, ett imorgon förmiddag och sedan programridning imorgon eftermiddag innan hemfärd.

Ikväll efter middagen hade vi pingisturneringen. Kan nog säga att vi alla rider bättre än vad vi är på pingis 😉  huset där bakom är friggeboden som de bor i 

Härligt med poolen precis vid huset nu när det är varma dagar, då kan alla springa och hoppa i vattnet som man vill för att svalka av sig. 

Har fått frågan om varför vi har läger, 1. Det är väldigt kul att hjälpa elever under flera pass 2. Jag driver Dolk Dressage detta är ett sätt att få ekonomin att gå runt 3. Mer gemenskap i ridsporten är bra då det är sen ensamsport till stor del 4. Vi har möjligheter till att ha det

Vi kommer ha ett läger till (fullbokat!) men sedan kommer det även vara några helger tillgängliga framöver också som man kan höra av sig om man är 4 st (går även att vara fler ibland) vänner/klubbkompisar mor/dotter/pappa som vill komma iväg och träna. Vi kan skräddasy efter era önskemål mejla dolk.lina@gmail.com 

Ni som är på läger, om ni lägger upp bilder på instagram tagga #dolkdressagecamp så jag kan se och även sno bilder 😉 

2 Kommentarer

Stallschema

Posted in tävling

Fråga: Såg på din instagramstory att ni använde er av ett stallschema. Kan du ta kort på det och visa?

Svar: hej!

Det är ett schema som jag har tagit med mig ifrån Brolöten. Emelie använde alltid ett schema för varje dag där det stod alla dagliga rutiner + vilka hästar som skulle tränas vilka tider + om det var något särskilt som skulle ske just den dagen.

Väldigt bra att ha ett schema dagligen för att stämma av allt speciellt när man är flera. Då missas inget plus att alla kan ta en titt på schemat för att se vad som ska göras. 

Idag ser ni vilka hästar som ska tränas och att ex Zina ska åka hem ikväll. Lägret börjar m.m 

Detta läger valde vi att ta emot mindre elever då våra trogna medhjälpare i stallet Elin&Bea är på semester i Danmark. Så det kommer vara 4 elever plus Klara som är här och hjälper till i 10 dagar. Jag är väldigt mån att kommer man hit ska alla få sin tid och hjälp utan stress. Nästa läger är det istället 7st plus Bea&Elin. Detta läger kommer Nicko Ticko och är med på! Roligt när tidigare hästar kommer  tillbaka som varit hos mig i träning. 

2 Kommentarer

Duktiga U25 ekipage

Posted in tävling

Kommentar: Nu när du inte ska starta EM på Biggles vilka ryttare tror du blir uttagna? Hade gärna sett dig på EM med Mr B dock.

Svar: Hej!

Flera kanske undrar varför jag inte fortsätter satsa mot EM med Biggles? Uttagningen är inte gjord och vi har riktigt bra resultat med oss. Men i samråd med min tränare, veterinär och med förbundskapten så är det inte rimligt att sätta alla förväntningar, förhoppningar och press att Biggles ska gå ett Europa Mästerkskap med tre tävlingsdagar och 6 dagar resande (dit och hem)

På ett Europa Mästerskap är varje ekipage otroligt viktigt att komma i absolut toppform. Vi alla ska känna att vi grejar detta hälsomässigt. Vi är helt enkelt för osäkra att sätta dessa mål på. Därför väljer VI att inte fajtas om EM plats för U25. 

Det finns otroligt duktiga ekipage i år för U25, vi är har stor bredd och är bättre än någonsin. Och det tackar vi Lövsta future challange för. 

Jag tror att Lina Jönsson, Josefin Gyllenswärd, Denise Ljungkvist är de tre säkraste korten. Sedan är står det nog mellan Mathilde Hannell och Emma Jönsson om fjärde platsen. Men nu är jag inte förbundskapten tack gode gud haha. Så jag kan gissa fritt hur mycket jag vill. 

Jag och Biggles vill till Göteborg istället, en kort resa och två dagars tävling. Håll tummarna att vi tar oss dit! 

6 Kommentarer