Dansken

Posted in tävling

I måndags kom en ny häst till mig, en valack ifrån Danmark. Ska stå här i träning i 1 månad för att sedan åka till sin nyblivna ägare. Kallas för Dansken hehe, kreativt av oss va?;)

Idag kommer en lastbil med en ponny ifrån Holland som ska stå i utbildning. Så ingen av dessa två är till salu. Alla nya hästar som kommer till stallet står uppe i lilla stallet för att vi ska ha koll på dom med temp innan de får flytta ner. Nu är det bar sen plats ledigt nere i stora men Nicko ska beisktas och då kan förhoppningvis båda två flytta ner. Lättare att ha de alla på samma stall. 

Elin tog bild i morse ifrån bilen, det var spännande med bilen så nära. 

2 Kommentarer

Plantskolan dag 1 

Posted in tävling

Kurre var den som fick ta det stora klivet och agera träningskompisen med mig på Plantskolan. Det var lite svårt idag då det regnade/haglade om vartannat och det lät ordentligt så Kurre var lite spänd plus att en häst longerades samtidigt så mjaa halvdan träningsdag faktiskt. Blir bra att jobba vidare imorgon!

Blev mycket bättre mot slutet och Liane gav oss bra verktyg att jobba vidare med. Galoppen är bäst och där är han starkast, i traven vill Liane att jag ska rida lite långsammare och verkligen våga vänta på honom lite mera.

 

Imorgon måste vi vara i stallet redan 04.45 då jag måste ner till Tempo några timmar innan träningen och Elin har sitt jobb. Elin är väldigt trött och irriterad att jag fortfarande jobbar några timmar där. Men har lovat att det är de sista jag gör nu för detta är ohållbart. Mitt företag och satsning med hästarn ska komma först samt vara hållbart för alla. 

 

2 Kommentarer

Aalborg!

Posted in tävling

Precis när vi har planerat om tävlingarna och spikat det hela så fick vi besked att Biggles också fått plats till Danmark för att tävla! Besiktning 10 maj sedan drar tävlingarna igång. 

Såå omplanering krävs med andra ord. Jag satsar med alla mina hästar på sin nivå, men Biggles tävlingar går såklart alltid först så de andra måste rätta sig efter honom. 

Men Kristian ska också till Aalborg så det kunde inte bli bättre! Förutom lilla detaljen att han åker till Tyskland en sväng innan också men flyger i mellan så detta blir riktigt bra!:) kul att tävla med U25 gänget och att bästa KVK familjen är på samma tävling. 

3 Kommentarer

Vädret är ett skämt

Posted in tävling

Igår släppte jag ut hästarna utan täcken för det var blå himmel och sol! 

Efter lunch började det regna lite på uteritter av hästarna. Och sedan när jag red Lazzie i ridhuset började det helt plötsligt att snöa?! 

Inte undra på att det är rackarns  svårt för Hatti att börja fälla sin päls hur mycket vi än försöker bli av med den…

 

1 Kommentar

Ingen plantskola med Lazzie 

Posted in tävling

Det blir ingen plantskola för Lazzies del.. Jag känner hennes alldeles för väl och vet när jag kan träna på med henne eller ej. Hon är nu påväg in i brunst och det känns inte rättvist mot henne eller mig själv att åka iväg och träna. Ännu mindre okej att ta en träningstid för någon annan i gänget som kan nyttja tiden bättre än mig. 

Då är det tur att jag har Kurre! Han får följa med båda dagarna och jag har tackat tyvärr nej till träning med två hästar. 

Jag joggade endast idag, det var vad vi klarade av. 

Om jag har rätt i vad jag tror att Lazzie snart är brunstig så ska hon direkt till Sigtuna Mälarkliniken för att lägga in kula! Äntligen tar vi tag i detta på riktigt. 

Lazzie har nästan larvigt lätt för sidvärtsrörelserna, hennes ben är överallt! 

Min sötnos trots allt oavsett brunst eller ej <3 

5 Kommentarer

Fina Jack 

Posted in tävling

Underbara Jack fick idag tränas ute på åkern vid ridhuset. 

Jack är 147.0 cm, väldigt sportig modell och riktigt snygg! En mini-Jullan! 

Jack är helt okomplicerad i all hantering, supersnäll i boxen, leda till hagen, göra iordning, lasta samt att ha med på tävling. Jag har haft Jack sedan december och har lärt känna honom väldigt bra och har testat honom i allt. 

Lite lek och bus är viktigt mellan träningspassen! 

Älskar hur Jack alltid kommer upp i härlig uppförsbacke direkt det är travökning på agendan

Vi travade även över lite bommar, Jack blev lite för het över dom för att jobba rätt men roligt hade han

Samling är plättlätt 

Letar du ponny för eliten? Ring Elin 0766363648 (OBS! Målsman ringer!) 

1 Kommentar

Pappersarbete 

Posted in tävling

Imorse så fodrade mamma stallet och jag tog lite sovmorgon innan jag satte igång. Mår bättre idag men hostar en heldel..

Förra veckan och 16 dagar framåt har jag en praktikant som heter Evelina med mig i stallet. Kul! Hon tycker även om att fota så det kommer säkerligen bli lite mer bilder än vanligt. 

Eftersom det blev flera timmar inomhus igår än vad vi är vana vid så passade vi på att ta tag i lite pappersarbete. Betalade fakturor och skrev fakturor. Har även svarat på mejl som har hamnat efter så nu är jag i lite mera fas. 


Idag är jag igång och rider igen, kommer bilder på det senare! 

2 Kommentarer

Sjukstuga 

Posted in tävling

Denna dag blev inte alls som planerad, vi hostar och har feber om vartannat här hemma. 

Hoppas innerligt att vi vaknar upp piggare än idag för detta funkar inte.

Biggles har fått sina promenader och även laser av Anna. Kurre har blivit longerad och de andra har fått vila 1 dag extra.  

Jag har fått tag i Joakim Gullberg som ska visa Hatti för hand den 7 maj på Strömsholm. Om det är någon mer som ska visa sin unghäst men känner att det är bättre att lämna över visningen för hand till någon som kan det riktigt bra mejla mig på dolk.lina@gmail,com Joakim tar 800kr per häst plus att vi delar på bensinpengarna. Jag har bokat Hatti men flera kan vara med! Mejla mig! 

Lämna en kommentar

Sjuka

Posted in tävling

Nästan hela veckan så har Elin varit sjuk, men  hon har ändå hållt igång då vi har haft fullt upp. Som ett brev på posten kom nu även denna dunderförskylning till mig..

Vi har avbokat våra träningar idag samt jag har sagt ifrån två hästar att träna utöver stallets. Detta händer nästan aldrig då jag väldigt sällan är sjuk som tur är.

Idag har vi bara mockat/halmat, promenerat med Biggles, tagit ut hästar, gjort höpåsar för hela dagen och nu ligger vi i soffan framför serien ”13 orsaker varför” och dricker stora koppar med te!

Har gjort en prioteringslista över vilka hästar som behöver göra något idag, som tur är har de alla tränat på ordentligt i veckan så många av de kan ta det lugnt idag. Kurre behöver dock tränas, han har haft sina två vilodagar och blir alltid väldigt het efter två vilodagar så tre är att ta i.. är jag piggare ikväll ska jag rida honom och Lazzie annars tar vi de två på linan idag. Bättre att jag vilar då jag har 3 träningsdagar kommande vecka (plantskolan och KVK) plus en tävling. Men bara att ligga nedbäddad i soffan några timmar lär göra susen för mig det är jag inte van med 😉 IMG_4406

5 Kommentarer

Lite outfit

Posted in tävling

Första gången någonsin vi glömmer kameran hemma när vi är iväg på tävling. Trist!

Den stod fint kvar hemma på hallgolvet. 

Red i nytt schabrak igår, har i olika färger men första gången jag använde med brun kant. Riktigt snyggt till Biggles eller hur? Schabraket är av märket Mias med Team KVK och Ågesta Ridsportsbutik tryckt på.

Stövlarna är min älskade ifrån Amazona Sueca. 

Nya benlindorna ifrån annanslindor kunde invigas på prisutdelningen 

Dags för start! Biggles ser nöjd och glad ut! 


Huvan lånade jag av Kristian på prisutdelningen, den är vaderad och blir alltså ljuddämpande. Funkade väldigt bra, Biggles har aldrig varit så cool på en prisutdelning som igår. Jag vill ha en med lite mer blingbling och som går ner lite längre. Och alla mina hästar går i träns/kandar ifrån PS!

3 Kommentarer