KVK träning

Posted in tävling

Idag är det äntligen dags för första träningspasset hos Kristian med Biggles efter Danmark.

Vi känner oss i väldigt bra form och har ett gott självförtroende. Viktigt att ha det, för om inte du själv tror att du ska klara av det som ska ske på banan vem ska då göra det? Sedan ska man vara väldigt ödmjuk över hur förbaskat svårt det är. Och det har jag respekt för. Förra åtet bad jag till högre makter att vi skulle sätta sakerna men nu rider jsg för det!

Idag har jag gjort en stor investering för mina tre hästar i stallet. Biggles Kurre och Lazzie ska nämligen få ett magnettäcke med vibration. 20.000 plus moms (galet!), har köpt det begagnat, ett nytt skulle jag aldrig ha råd med. Så en annan får äta nudlar och jobba ännu hårdare, har bokat in flera lektioner att hålla utöver mina ordinarie för att dra in extra nu och unde tiden jag jobbar extra får hästarna spatajm delux.Jag kände att jag ville kunna göra ännu mer för dom så de ska få bästa förutsättningar att må riktigt bra. Vid längre resor kan Biggles även stå med täcket på tävlingar. 

6 Kommentarer

Springbank II VH hjärta Arundhati?

Posted in tävling

Om Hatti är brunstig på fredag så ska hon infinna sig på Lövsta semininstation för koll! Väldigt bra att ha Biggles hemma i stallet, tjejerna i stallet släpper till bara de får gå långsamt förbi honom. 

Här ser ni film på Springbank II VH som vi ska använda oss av: Springbank II VH 

En lätt och sportig häst med väldigt fina framben speciellt. Galoppen är väldigt rund och fin! Och Hatti som har riktigt bra påskjut bakifrån kan det väl inte bli annat än perfekt?;) 

4 Kommentarer

Vila

Posted in tävling

Idag var Lazzie på Hölökliniken för att göra en check. Hon har inte varit sitt själv senaste tiden och vi har felbedömt henne lite pga brunsten och inte insett att det varit något annat som spökade. Varit lite väl inriktade på bara en sak och inte sett helheten. Lazzie har ett otroligt bra huvud gällande träning och tycker alltid det är kul att träna och tävla. Men jag har haft en magkänsla sista veckorna att något inte stämmer även om vi inte sett det kroppsligt på henne. 

Låter lite dumt att säga det men jag hoppades på att något skulle hittas hos Axel  för att få en förklaring för annars hade det varit en svår nöt att knäcka att endast lösa med brunsten som nu kanske är löst med kulan? 

Inflammation i bakknäna som är behandlat idag. Nu är det endast skrittpromenader i 1 veckas tid, sedan tömköra 1 vecka innan jag rider igång henne igen. 

Älskade Lazzie, med facit i hand borde vi ha kollat henne lite tidigare. Man ska alltid gå efter var magen säger. Det är lätt att man letar försvar eller trycker på fel saker. Nu har Lazzie fått hjälp och det är det viktigaste. Vi är snart tillbaka! 

8 Kommentarer

Jullan klar för YR SM!

Posted in tävling

Jag är så glad och väldigt stolt över att Jullan igen har kvalificerat sig till ett SM! Det blir hennes fjärde SM på raken! 

Och Filippa, wow vad du är duktig! I januari sålde jag Jullan till Filippa och de har gjort en enorm resa. Filippa har aldrig ridit klasser som dessa, att rida PSG är svårt och Filippa har gjort debut efter debut och i helgen blev de klara för ett mästerskap! 

Jullan kunde inte få det bättre än hos dig Filippa <3 

1 Kommentar

Tillbaka till grunderna 

Posted in tävling

Jag försöker att tömköra hästarna 1 gång i veckan, väldigt nyttigt att se hur hästarna rör sig ifrån marken.

Jag tycker att Lazzies galopp har blivit lite ”stampig” bak och att hon inte galopperat igenom Som hon burkar men idag var hon väldigt fin. Kul! 

Våra tömmar är på vift så jag tog longerlinor. Inte att rekommendera då det inte ger samma känsla och löper inte igenom lika bra. 

Förvändgalopp på volt är en favorit sedan många år tillbaka för att få hästarna lösgjorda. Leka med ställningen och göra tempoväxlingar. 

Vi har valt att backa bandet lite med Lazzie som jag skrev förra veckan. Jag känner att jag har tappat grunderna lite och hennes fina ridkänsla som är fantastiskt (!) så då måste vi tillbaka till a-o innan vi leker med vidare med rörelserna. 

Och många har frågat om kulan gjort effekt ännu, hon gick ju ur brunsten när vi satte i den så vi får väl helt enkel se vid  de närmsta brunsterna hur hon reagerar. 

2 Kommentarer

Ännu en gång 

Posted in tävling

Då var det dags igen.. Kurre tappade en sko igen igår.. Snark! Men eftersom hans sidoväg på hoven är så skör sätter Ida som skor endast en sömn för att vara rädd om hoven och lite bus i hagen så faller skon av. 


Ni ser på vänster sidan att hoven är trasig, men nu har det blivit bättre! Men ingen träning varken igår eller idag mer än lätt på linan. Imorgon hoppar jag upp i sadeln igen. 

5 Kommentarer

Bra luft i stallarna 

Posted in tävling

Hejhej sommarvärmen! Med hela 16 + grader vid kvällsfodringen klockan 22:30 så kan fönstrerna såklart stå helt öppna hela nätterna. Härligt för hästarna de står verkligen och njuter. 

Det är något faktiskt många stall behöver förbättra, luften i stallarna! Speciellt i större stall så kan det kännas påfrestande både med syret samt en väldigt doft av urin. Det kan såklart ha att göra med vad man har för bäddar i stallet också. Vi mockar ur alla boxar varje morgon och kväll dels för att hästarna ska stå fräscht samt att det är lättare att mocka om man även mockar på kvällen. Nu är de första av våra hästar ute ca 8-10 h om dagen plus två på bete så det är väldigt lätt. De på bete kommer in och äter varje dag samt vilar. 

I vårat lilla stall med fyra boxar har vi inga fönster, sådant lyx har kommit i efter hand 😉 men i det stallet är det ett så kallat ”kall stall” så det var alltid bra luft och rättmhögt i tak. Högre i tak i lilla än vårt nya. Men det nya har både fönstrerna, lift ventiler i varje box och en fläkt i mitten av stallet. 

4 Kommentarer

Leksands knäckebröd U25 satsning

Posted in tävling

I veckan blev det klart att jag nu ingår i Leksands U25 satsning för dressyren! 

Det innebär att Leksands Knäckebröd är med och stöttar oss yngre ryttare i satsningen att göra klivit upp till seniornivå lite mildare med hjälp av dom. 

Ni kan läsa mera här: https://www.facebook.com/hippson/posts/10155206336342464

De hjälper oss med möjlighet till träningsbidrag samt resebidrag till internationella tävlingar. Det kommer vara avsuttnaträffar med både kostrådgivning och hälsoundersökning.  Vi kommer bära deras kläder (jag bär även mina andra sponsorerskläder) samt få en ny superfin frack! Den längtar jag lite extra efter 🙂 

Superkul med en sponsor till oss U25 ryttare! De som ingår i satsningen för Leksands Knäckebröd är:  Denice Ljungkvist,  Cecilia Bergåkra, Alva Lander, Lina Andersson, Josefin Gyllenswärd och jag! 

I Falsterbo kommer det vara en clinic som Leksands Knäckbröd anordnar, det är Tristan Tuckers som ska hålla i den med hjälp av oss ryttare i satsningen. 

1 Kommentar

Seger! 

Posted in tävling

Idag slog Jack till med nästan en ritt över 70% i en Nationell Fei Lagtävlan och höjde sina SM kval ännu mera. ”Lill Jullan” som jag kallar Jack var bäst av alla C och D ponnyer. 

Vi tog bäst poäng i mellantraverna, halvcirklar, övergångar och inridning/avslutning. Jack fick 7.5 p av alla tre domarna.  Ni hittar tävlingen här: http://online.equipe.com/sv/competitions/20063


Nu skynda hem för att visa Fermi och träna de andra. Semester att åka på tävling 😉 

2 Kommentarer

Att rida sluta!

Posted in tävling

Någon rörelse som jag tycker själv är den svåraste att utföra är just slutor. Jag kan bli så trött på mig själv när jag ser bilder på mig bakifrån och där sitter jag och hänger åt fel håll?! Jag som har en väldigt bra ridkropp fysiskt och har lätt för att lära mig och framförallt hela tiden vill bli bättre teknisk blir gråhårig i förtid snart. (Har blivit bättre men nu är vi inne på detaljer) 

Kristian jobbar mycket med just min position i sadeln och inverkan.  Som ryttare är det absolut viktigaste uppgiften= att sitta rätt i sadeln och inverka på bra sätt. Är tacksam över att ha en tränare som hela tiden vill utveckla mig som ryttare på all punkter. Ibland blir många tränare endast fokuserade på en rörelse och missar grundproblemet. Oftast är det vi ryttare som är svaga i något moment. Jag menar det är inte konstigt att alla hästar i mitt stallet gör öppnora bättre än slutorna. 

Vi använder headset på både träning och tävling där även jag kan svara honom. Så hela tiden för vi kommunikation där han förklara hur jag ska utföra och hjälper mig hela tiden steg för steg. Jag i min tur svar över känslan och Kristian står med sina hökögon. 

Att trav-saxen med slutorna skulle bli kämpiga förstår ni alla då för mig om jag tycker att en lång diagonal sluta är svårt. Jag har verkligen drömt mardrömmar om just dessa slutor. Det går så snabbt att göra saxen så hinner knappt göra första klar innan pang så ska den andra börja och mitt i den andra så ska tredje slutan förberedas. 

Lazzie har väldigt lätt för sidcrtsrörelserna så med hennes hjälp har jag blivit bättre. Biggles gör såklart rätt när jag gör rätt, bästa läromästaren för han begär att det ska vara korrekt uppifrån med sitsen och hjälperna för att han ska sätta 7-8 orna. Eftersom han har haft både Jan Brink och Kristian som är några av Sveriges bästa ryttare så förväntar sig såklart Biggles att få helt rätt signaler utav mig. 


Kristian säger att han ska skicka mig till Minna Telde för att hon ska lära mig slutorna. (Minna vet inte om det själv bara )  Enligt Kristian är hon proffs på just få hästarna att sväva fram med lätthet oavsett vilken häst hon sitter på. 

Vilken rörelse tycker ni själva är svårast? 

10 Kommentarer