Veckan

Veckans planering som den ser ur just nu, kan bli några småförändingar: 

Måndag : Boy kondition, Lazzie dressyr, Sevilla dressyr. Hjälpa Nora med Phaffe 

Tisdag:  Boy dressyr, Lazzie dressyr, Jullan lösgörande 

Onsdag: Sevilla dressyr, Boy dressyr, Jullan Lazzie och Ems ska till galoppbanan med mig, Katrine & Ingrid! Kul! Det får bli efter 19 så de mesta bromsarna är borta. Biggles laser av Anna 

Torsdag: Tempo 9-19:18, Lazzie bommar, Jullan bommar 

Fredag:Tempo 9-19:18, Boy bommar, Jullan dressyr 

Lördag: Tempo 10-18.18, Boy kondition, Lazzie tömkörning

Söndag: Tempo 11-15:18, Sevilla dressyr,  Boy dressyr , Lazzie lösgörande 

Hatti kommer fortsätta med sadel på sig samt korta longeringapass

Biggles vilar hela denna vecka också 

Lämna en kommentar

Dagen

Idag har det verkligen gått i ett!

6.00-9.45 stallet+ träning Jullan och Boy

10.30-15.18 Tempo

15.45-21.45 stallet, träning Lazzie, Ems och Sevilla samt tagit hand om Biggles och fix i stallet.

22.00 middag!

Elin tog Biggles i morse, tur att vi har varandra!:)

Ems är verkligen stoooor haha. Även om jag sett han på bilder/filmer så blev jag ändå lite förvånad över hur stor han faktiskt var. Mycket häst att rida ihop och få alla delar på plats. Men fin häst! Ems tyckte det var väldigt spännande vid utgången i ridhuset så han gick och spanade ut mycket samt kände lukten av våra 500 kor haha. Ska bli roligt att se mer av Ems i veckan! Ingrid är lika trevlig som jag anade. Roligt med bloggar, det känns som att jag känner Ingrid fastän det var första gången vi träffades! På onsdag ska vi ev till galoppbanan med hästarna tillsammans 🙂 

1 Kommentar

Longerad 

Vilken exemplariskt smart häst Hatti är! Jag tog ner henne till gamla ridbanan som är avdelad till två hagar och skulle longera henne. Tänkte att det var smart att hålla oss på mindre yta som ramade in oss naturligt. 

Hon fattade grejen direkt och travade på framåt utan att någon ledde henne på volten eller stannade av. Nog travade hon lite sakta men hon förstod det hela!

Sedan så sadlade vi henne och promenerade några minuter. Både longeringen och sadling höll vi på med max 10 minuter totalt, viktigt att göra det vådligt enskilt och simpelt för dom i början. Det ska inte bli jobbigt för henne. 

Hon kommer longeras några gånger till utan sadel, men sedan kommer vi lägga på sadeln. Då kanske det blir lite mera skutt i tjejen 😉 

Lilla tjejen som blivit så stor! Hus höga är era 2 åringar? 

Blir spolad som de andra hästarna efter dagen ”jobb” hon var inte svettig men det är bra träning 🙂 

14 Kommentarer

Dagen

Innan jobbet tog vi in alla hästar då de går ute på natten. De fick sin mat och sedan började jag göra i ordning Boy för träning.

Jag jobbar mycket med att han ska svara fram för skänkeln direkt när jag ber om det. Han är pigg och framåt men behöver bli lite snabbare på att svara på mina signaler. Blir bättre och bättre! 

Annonsen till Boy hittar ni här: Boys annons och Dollans annons hittar ni här: Dollans annons . Hon är nere på SM just nu och har gått de första kvalen på 66-67%! Håller tummarna för de idag när sista finalerna avgörs. 

Hur snygg? 

Sedan var det Jullans tur, jobbade henne lösgörande i den lägre formen. Skänkelvikningar och skolor samt att vi lekte mycket med registret i de små stegen. Lika viktigt där att hon kan tänja på gränserna som i de större stegen. 

Jullan står alltid med vibrationsskydden och spiktäcket i boxen. Vi har så litet stall (än så länge) så om du ställer en häst på gången så är hela stallgången blockerad hehe. Det går att ha två ponnysar på gången men inte två hästar. 

Nu ska jag jobba på Tempo 10.30-15.18, träna Lazzie och Sevilla samt ta emot Ingrid när hon kommer med Ems!


Biggles har semester och går endast i skritten samt äter gräs. Längtar såklart efter att få börja träna honom igen men det dröjer. En gammal herre vilar sig i form 😉 

Nu ska Hatti få på sig sadel och träns innan vi ska röja undan i stallet. 

4 Kommentarer

Sadeln på!

Ikväll har Hatti haft sadel på sig för allra första gången i sitt unga liv. Stort!

Det märks att Hatti litar mycket på oss, hon spände till lite men när jag pratade med henne släppte det och hon skrittade med mig med sänkt huvudet. 

Gick väldigt bra! Vi ska göra såhär några dagar nu, tränas + sadla och gå en promenad. Sedan i slutet av nästa vecka ska Hatti få longeras lite.

Vi ska även boka in löshoppning! En väldigt spännande resa är det nu med henne 🙂 

2 Kommentarer

Flytt och framtiden

Fått frågan om att förklara mer om flytten som sker henna samt hur min och hästarnas framtid ser ut, så här kommer det!:

Vårt familjehem med stall har Elin och hennes pojkvän köpt av mamma/pappa. Mina föräldrar har börjar bygga ett nytt hus i närheten och har istället flyttat in i Elins tidigare hus som hon hyrde av pappa under tiden de bygger klart det nya. Jag bor kvar i huset som Elin köpt då jag inte får plats i det andra haha. Så all var burit grejer fram och tillbaka samt att renovering pågår. 

Huset ovan har alltså Elin/Rasmus köpt av våra föräldrar. 

Jag jobbar nu en massa på Tempo, eftersom jag var borta i 3 veckor så finns det mycket att jobba igen. Så jag rider innan jobbet eller efter, vilket passar bra då det är så varmt nu.

Vårt nya stall beräknas vara klart för inflytt om ca 3 månader. Då ska Biggles flytta hem till oss och jag kommer kunna bedriva en liten verksamhet då vi kommer ha 14 boxplatser istället för fyra. 

Planen är fortsätta träna för Emelie men även utöka med lite mera hjälp ifrån Kristian på de andra också. Sedan är jag fortfarande en av ryttarna i dressyrsatsningen plantskolan/knytkalaset.  Alltid bra att få mera åsikter ifrån flera håll men jag tror inte på att ta för mycket hjälp utan hålla sig till några st.

Jag vill bli riktigt riktigt bra i ridningen, ska se till att kunna rida så många olika hästar som möjlig och ta alla chanser jag kan att nå mina drömmar. Inget kommer kunna stå i vägen för att jag ska ge mitt allt. 

Sedan måste jag även se över mitt hästmaterial. Hur tråkigt det än låter så ska jag satsa helhjärtat på detta måste jag satsa allt på rätt hästar för framtiden. Jag är 18 år nu och har YR tiden kvar till 21 år.

Kommer Lazzie kunna bli en U25 häst? Jag hoppas det. Nästa års träning kommer ge mig rätt bra svar på det även om hon inte ska upp i de klasserna ännu. Jullan är en perfekt junior-youngrider häst. Även Intermediaire 1, ska jag satsa ännu mer på henne? Eller låta någon annan ta över när hon är i bra ålder för att sälja? Hjärtat säger en sak och hjärnan en annan. Alla hästar kan inte gå U25 eller Grand Prix hur fina de än är i de undre klasserna. Precis som med ryttare, alla kan inte rida svår dressyr. Det är sp mycket mer än vilja som ska räknas in. Hatti, henne har vi redan fått bud på sälja, betäcka eller ge henne tid? Kanske är den mest lovande av de alla?;)  Sälja alla 3 så har jag en riktigt riktigt fin häst. Men en häst är svårt att ha, är den hästen skadad så har du inget att träna på. Och då stannar hela karusellen en tid.

Det låter hårt men det är så mycket mer än kärleken till hästarna som ska vara med i beräkningen för framtiden. 

Hade jag haft mer pengar  hade jag aldrig ens behövt tänka såhär. Men allting kostar, träningar, tävlingar, foder,strö, försäkringar, tillskott, skoning, Equiterapeut, bensin, utrustning m.m 

Nej nu ska jag rida Lazzie och Jullan, de kanske ger mig svar ikväll om de blir GP hästar 😀 hehe 

2 Kommentarer

Min tävlingsplanering 

Tävlingsplanering ser ur såhär just nu. 

11-14/8 Föreningen för Equality riders hästar: Jullan, Lazzie & Sevilla. Proppen hittar ni Här

19-21/8 Gnesta RK (tävlingar på Brolöten finns uppstallning och boende om ni kommer långt ifrån och vill tävla) hästar: Jullan, Lazzie och sevilla. Proppen hittar ni Här

26-28/8 Kimstad RF, Lövsta future Challange och kanske och ev Grand Prix kür Hästar:Biggles  proppen hittar ni Här

11/9 Gnesta RK, Häst Jullan proppen hittar ni Här

28/10 ELMIA HORSE SHOW , Lövsta Future Challange + 6årsklass Hästar: Biggles och ev Lazzie? Tävlingen hittar ni Här

Lämna en kommentar

Gäster

På söndag kommer Ingrid Skoog hit med sin Ems och ska stå uppstallad några dagar. Ingrid jobbar på PS OF SWEDEN och de har sin butik i Nyköping som kanske ligger 35 minuter ifrån oss så då blir då slipper Ingrid åka lika lång till stallet. 

Ska bli rolig att få träffa Ingrid samt att jag ska få rida Ems! Ska nog se till att Ingrid får prova Lazzie i gengäld, hästbyte 😉  Ingrid och Ems kanske även vill med till galoppbanan någon kväll om det matchar i tidsplaneringen för båda. 

Tänk vad härligt när vårt nya stora stall kommer stå klart, då kan vi har full träningsanda här och verkligen närda häst 120% hela dagarna. Några månader kvar men sen så. 

Ni kommer ihåg Loppan som jag tävlade två dressyrtävlingar på? Hon blev såld idag så mina planer att göra om henne till renodlad dressyrhästar kraschade 😉 tack Sara för att jag fick rida henne. 

3 Kommentarer

D-ponny till salu 

Här är en film på Boy som står hos mig, han är en valack född 2001 och är 148 cm.

e:Power Boy, u. Urbina, e. Urbino, Svensk Ridponny 

Otroligt snygg, alldeles kolsvart! Snäll i all hantering. Har tävlat la:P1 på 68% och även gått Fei klasserna på över 60% med sin ägare. Säljes pga övergång till storhäst
film på Boy


Som vanlig så tar Alvin över ansvaret för alla ponnyer som ska ridas 😉 

1 Kommentar