b-ponny tillsalu

Posted in tävling

Många ponnysar just nu som är tillsalu, och detta är ännu en! Black Beauty som kallas för Brolle är en maxad b-ponny som tränat för Elin. En otroligt snygg ponny med mycket utstrålning!

Maxad b-ponny som är född 2006, pris 60.000 kr

Då ryttaren är för gammal för att tävla Brolle har de endast startat programridningar för Inter. domare. De har fått 75% i lc och sedan 65% i debuten i la. Men detta är även en ponny som skulle passa riktigt bra i hoppningen. Fina gångarter och har en härlig energi!

Brolle söker en ryttare som vill ta vara på hans potential och bli vän med en ny liten ryttare.

IMG_3805 

Annonsen hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=996345&inriktning=&typ=IMG_3806

Snygga va?;) IMG_3812 IMG_3835

Jag är 162 cm och Brolle bär upp mig riktigt bra

IMG_3839 IMG_3843 

Film hittar ni här: https://flipagram.com/f/12lEv7z5MW6 lite skratt med i slutet av filmen då jag inte kunde stänga av bakgrundsljudet. Det kom en liten valp springandes när vi skulle hoppa sista hindret hehe IMG_3847 IMG_3853 IMG_3855 IMG_3870 IMG_3884 IMG_3899 IMG_3901 IMG_3912 IMG_3913 IMG_3931 IMG_3942

Passade även på att hoppa några hinder så ni även skulle få se det. Och det var riktigt kul tyckte såklart både jag och Brolle 😀

IMG_3949 IMG_3955 IMG_3956 IMG_3959 IMG_3962

Tipsa era vänner som letar b-ponny om denna!

 

1 Kommentar

Den gråa stjärnan!

Posted in tävling

Jag har jordens nackspärr som jag även hade igår. Kan inte vrida huvudet knappt men om jag håller huvudet stilla så går det finfint att rida. 

Min (ursäkta Elin, din ;)) underbara Lazzie är en dröm verkligen. Hon utvecklas i sådan fart nu. Hon är väldigt pigg och får några bussprång ibland men är annars superfin just nu. 

Nu när jsg rider på kandaret så använder jag knappt stången, speciellt inte när jag joggar fram. Den får mest hänga. 

Skolorna har blivit riktigt säkra, om vi bara skulle rida trav och skrittdelen i PSG så är vi startklara!;) ska bara träna på piruetterna lite till haha. Serierna gör vi bra! 

Lazzie ger mig en riktigt bra känsla till handen med kandaret på.

Tränar på att spåra ordentligt på raka linjer. 

I slutet av linjen gör jsg en stor vändning i  en arbetespiruett 
Sötnosen! 😀 


Vi är dock många i stallet som vill slåss om Lazzie snart 😉 

9 Kommentarer

Galoppbanan

Posted in tävling

Igår red jag och tjejerna i stallet iväg på Lazzie, Nicko Ticko och Fermi till galoppbanan. Jag älskar verkligen att vara på den banan! Var väldigt bra underlag nu med snö och rätt mjukt i marken så vi kunde galoppera på ordentligt.

Väldigt bra för mig att se Nicko Ticko och Fermi med andra ryttare också, det blir ju som en lång provridning jag gör på hästarna som kommer. Jag testar de i det mesta och ser hur de funkar i olika miljöer. 

Det gick superbra och tjejerna red dom bra, tror både hästarna och ryttarna var väldigt nöjda. Dock flög en baksko av på Lazzie, första toppskok hos mig på flera år. 

Nickos annons hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=996281&inriktning=&typ=

Och Fermis annons hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=994918&inriktning=&typ=

1 Kommentar

Cobran = KVK 

Posted in tävling

Just nu befinner sig Kristian i Holland och är där och tränar. Han flög hem några dagar för jobb hemma och är nu åter på plats igen och drillas av sin tränare.

Jag kan säga att det märks även för mig som tränar för Kristian att han är iväg hehe. Han är som en cobra på mig! Förut såg han minsta lilla grej, men nu i onsdags så var han verkligen manisk. Jag vet inte hur många linjer jag kom på där jag tyckte att Lazzie var rak och hade jämnt stöd på båda tyglarna, men nejdå, det kunde minsan bli ännu bättre enligt Kristian. Vilket han hade rätt i.. 

Så nu tränar jag linjer efter linjer hemma hela tiden för att visa hur raka dom är till nästa träning. Eller ja nästan hela tiden, idag stack jag iväg till galoppbanan 😉 

Bra tajmat är att Plantskolan är nästa vecka eftersom Kristian är iväg. För var det Jullan som var ”förste-hästen” till de träningsdagarna men nu är det Lazzie som får ta klivet fram. 

Lämna en kommentar

Nicko Ticko – till salu

Posted in tävling

Det här är Nicko Ticko, han är född 2003 , D-ponn och är en valack. 

e. Verona´s Bo-Gi RP, u. Sörbys Nikita RNF, e. Silverlea Top Hat RNF

Nicko är en superponny för dig som ska kanske köpa din första ponny eller köpa en ponny för att kunna utvecklas i din ridning och klättra i klasserna.

Jag red Nicko för första gången på tävlingen i Botkyrka. Alltid spännande att hoppa upp direkt på tävlingsplatsen på en ny ponny! En 4e placering på över 67%  Okomplicerad i all hantering samt väldigt lydig. 

Snälla Nicko, står blixtstilla när man hoppar upp. 

Lätt att jogga igång och söker ett bra stöd

Nicko är trafiksäker och trygg i nya miljöer. Sund och frisk ponny. 

Nicko har tävlat upp till FEI nationellt

Nicko är veteinärbesiktad på Brunmåla den 13/1 utan anmärkning. Så han är redo för en nya utmaningar direkt. 

160.000kr viss utrusning ingår!

Mejla mig på dolk.lina@gmail.com eller ring 0766363648 för mer information. 

11 Kommentarer

Bra träningsdag

Posted in tävling

Idag har jag varit ledig ifrån Tempo, så jag har varit i stallet i 12h och blivit tvingad att städa huset med Elin i 1,5h innan resten av gänget reds. Tydligen ska huset också skötas.. 😉 

Jag red ponnypatrullen först, lite roligt att ha 3 d-ponnysar på samma nivå, då kan man jämföra de väldigt bra med varandra.

Jack rör sig stort och har bäst gångarter av dom. Fermi har lättast för rörelserna och Nicko är lydigast och ger bäst känsla i handen. 

Så stallet fixade jag och de tre red jag innan lunch samt Biggles promenader. Jag hade lunchen klar tills Elin kom hem ifrån jobbet 13.30, och sen städning! Sen stod Kurre först på tur, vi red lite tempoväxlingar och trav serpentiner. Viktigast med yngre hästar är att rida på framåt och jag tycker att jag läser av dom väldigt bra när jag kan lägga på mer ben utan att de känner sig klämda. 

Hatti är longerad, ska snart boka Sarali så hon får äran att ta första ritten hehe. Sevilla kom för träning och gjorde ett bra pass, duktig idag! Sist ut var Lazzie som joggades med kandar ett väldigt lätt pass. Fin känsla till handen så det kommer säkert gå bra att vänja henne. 

Och sist av allt mockades hela stallet (vi mockar morgon och kväll) samt Biggles kvälls promenad. I helgen ska jag rida honom både lördag och söndag wihuuuu

Agnes hjälper oss i stallet nu när det är en massa hästar, tur vi har hennes hjälp 😉 

6 Kommentarer

Duktiga hästar 

Posted in tävling

Vilken lång dag! Och jag var så inne i att nu är allting klart, att Elin kom in med Hatti i stallet efter hon hade blivit longerad och frågade varför jag inte började göra iordning sista hästen till träning? 

Jag har hållt igång hela dagen utomhus ifrån 07-20.00 så missade en haha. Men nuså är alla klara! Och det har gått bra.

Kurre var faktiskt riktigt fin idag, jag vågade rida mer idag och känna på honom. Jag började skratta i galoppen för att den är verkligen bra! Finns så mycket i denna fina häst.  Idag övade vi på att kunna svänga lite mer än igår. 

NickoTicko är filmad och fotad, kommer ut senare. Fermi har också film som ska klippas ihop, han vilade idag då hans ägare var här och red honom igår. Jack tärnar jag mycket lösgörande med, börjar få honom riktigt fin nu. Känns som vi bygger mycket grundstenar just nu!

Hatti såg jättefin ut i traven när hon blev longerad, härliga framben speciellt. Galoppen är lite platt men det blir säkert bättre med tiden. 

Biggles har vattentränat och blivit skodd, han gör sig redo för att börja tränas mot tävlingarna. 

Lazzie har fått vila idag efter gårdagens träning för Kristian. Alltid vila när man varit så duktig 😀 fick promenad med kandaret på endast. 

Nu ska vi göra tacos till middag! Sen ska jag klipp ihop filmer. 

2 Kommentarer

Nya kompisen

Posted in tävling

Vi ska nog trivas finfint tillsammans

IMG_3380 

Härligt med en häst som har otroligt mycket energi i ridningen, men så fort jag hoppar av är Kurre cool lugn direkt. Likadant med all hantering ifrån marken. IMG_3381 IMG_3382 

Jag ser ganska larvigt nöjd ut va? HahaIMG_3383 IMG_3387

Danza Kuduro 2 – jag gillar dig väldigt mycket! 

I eftermiddag ska jag rida ponnygänget- Jack, Nicko Ticko och Fermi! Bilder kommer ikväll. 

7 Kommentarer

Dagen 

Posted in tävling

Idag tog jag och Elin lite sovmorgon, mamma var snäll och fodrade hösilage 06, sedan kommer vi ut i stallet 07 och fodrar kraften samt börjar promenera med Biggles och släpp ut hästar. 

Ska till Ågesta idag igen, kan den vägen i sömnen snart hehe. Vattenträning och skoning står på schemat. Jag ska även ha möte med ett företag gällande ett eventuellt samarbete. 

Elin stannar hemma och mockar samt fixar iordning allt i stallet. Sedan ska hela gänget utan Lazzie tränas på eftermiddagen. Skönt när både jag och Elin är lediga en vardag! 


Detta mina kära läsare, det är det fulaste jag vet! När folk ska envisas med att klippa upptill vid svansen. Herrejösses så olika smaker vi har om detta då de med klippt svans upptill kallar mina för ovårdade och spretiga haha. Kommer aldrig ske att mina hästar ska se ut såhär, så Kurre ska givetvis spara ut detta på direkten. 

16 Kommentarer