Planeringen

Posted in tävling

Tävlingsplanering:

Nästa vecka Danmark med Dokki + Biggles

5/5 Lazzie PSG

Jag och Biggles avstår Nordiska mästerskapet, den tävlingen är struken i kalendern bestämde vi oss för idag. Nu får man tydligen tävla både EM och NM i olika kategorier. Tre dagars tävling är inte vad jag vill göra på honom nu i maj innan SM. Jag värderar SM högre än NM detta år. Plus att jag vill ut på några roliga tävlingar i sommar som lockar mer. Det är för tufft med tre dagar på denna nivå, är så glad att SM ändrat sina regler.

13/5 Biggles GP kür – Borås

19/5 Lazzie PSG- Djurgårdens Ridklubb

Intresseanmält Dokki + Biggles till Uggerhalne -Danmark

7-10 juni SM Biggles Dokki och Lazzie Strömsholm

Teamwork med Elin så ska vi nog få detta att gå ihop!

Lämna en kommentar

Transportsträckor

Posted in tävling

Att rida Int II är som ni vet vad jag sagt innan = inte alls vårt program! Det blir nästan ”för enkelt ” (får man säga så om svår dressyr?) då det blir en del transportsträckor som ställer till det hela.

Heter man Biggles vill man hela tiden utmanas och verkligen få uppgifterna pang-pang-pang! Jag själv tycker det är skönt att hämta andan lite men icke herr Biggles. Det finns lite för mycket utrymme i detta program där jag tappar lite kontroll och fokus. För oss hade det varit mycket bättre om vi hade kvalat alla kval i Grand Prix U25, där vi utmanas lite mer.

Igår hade vi en väldigt onödig miss som kostade poäng. En sådan enkel sak som att bryta av ifrån galopp till trav missade vi hehe.

Ställningen i Lövsta future challange ser ut som ovan efter två kval.

Det är 5 kval totalt innan finalen görs upp i Friends och det är de 4 bästa resultaten som kommer att räknas för att ta ut de fyra finalisterna. Vi kommer behöva rida de fyra kval som vi behöver räkna med men ska se vilken kvaltävling vi kan planera för att hoppa över. För oss unga ryttare är det så tajt medan de unga hästarna blir det lite mer öppet om platserna.

Marina Mattsson var den som smällde till ordentligt idag. Vilket ekipage de är hon och Quartermain. Ska bli kul att se det ekipaget ställas mot Jeanna och Fiorucci! Även Rasmus som nu rider San Andreas ska bli spännande att se i nästa kval.

Bland de unga ryttarna tror jag Amalie och Samaragd kommer utvecklas väldigt fint detta år. Samt hatten av för Sofie Relander som gjort hela resan med sin häst och redan första året är såhär framme. Emma Jönsson ligger bra till med alla sina tre vilket är imponerade! Nina har gjort stadiga ritter och verkar verkligen passa finfint med sin Dorano. Jag hoppas på att Denise och Soega snart briljerar jämnt och stadigt, fantastiskt häst som Denise utbildad så fint. Isabella Tovek är ständigt farlig med sina två hästar. Och sjävklart många fler, är så imponerad av alla.

Nehe, nu ska jag ut och mocka stallet, sedan ska jag träna två elever innan jag hoppar upp och rider mitt gäng efter lunch.

Lämna en kommentar

Seger till Biggles

Posted in tävling

Segrare av andra kvalet i Lövsta future challange

Är väldigt glad att vi tog hem dagens kval, för vi satsar mot Friends i år igen och det kommer vara stentufft om platserna

Det är helt fantastiskt att Biggles presterar på denna nivå med så lite ridning. Men han kan sina saker, och då får det blir lite mycket energi ibland för jag kan inte rida honom trött eller rasta av honom. Biggles älskar verkligen att få tävla, han är så nöjd inne på banan! Alla hästar borde gå en mentalcoach utbildning hos honom 😉

Nu skyndar vi oss hem, provridning på Gustav, Arris ska åka till nya ägarna, ny häst kommer. Full fart!

Lämna en kommentar

Dagens ritt

Posted in tävling

En hyfsat stabil runda i Int II där vi red till oss 70.3% med domare som belönade ritten med 71.%- 66.7%-72.6%

Biggles var väldigt glad och framåt, hade kunnat haft bättre kontroll på det hela men idag var det han som styrde kan man säga haha

Biggles var som alltid väldigt nöjd med sig själv efter programmet, han tycker alltid att han är världens bästa

Agnes i högsta hugg med morötterna till Biggles

6 Kommentarer

Minuspoäng

Posted in tävling

Åker iväg och lyxar till det med hotell eftersom vi ska bo i lastbilen när vi är i Danmark. Dock är rummet lika charmigt som baksidan på en gammal lada typ.

Haha vet inte riktigt vart felet blev. Förra året sov vi i ett superfint rum här som vi var så nöjda med. Men dagens hotellrum.. Nää. Stadshotellet i Lidköping får inte många tummar upp för detta rum.. men sängen är iaf skön.

Biggles har känns bra sista träningarna, hoppas på en bra runda imorgon. Alltid lika roligt att få tävla med denna fina kille, bästa Biggles!

Agnes jobbade hårt direkt vi kom fram, hon skötte utspridningen av spånet.

Måste ha den gulligaste hästskötaren med mig! Håll tummarna imorgon, vi startar 08:59

Lämna en kommentar

Full fart

Posted in tävling

Imorgon tar jag faktiskt sovmorgon, behöver inte vara i stallet fören 08:00 då Elin och Lollo är där tidigare än mig, jag behöver ta igen mig lite, för även om jag har superhjälp denna vecka så är det tidiga dagar till sena kvällar. Idag har jag haft 4 lektioner plus tränat en ny häst utöver mina egna.

Imorgon förmiddag ska några hästar till galoppbanan, ska rida dressyrpass och sen möte angående ett tillskott jag har prövat i några månader.

Vid 14:00 ska Biggles lastas på lastbilen för då drar vi till Lidköping för andra kvalet av Lövsta future challange. Mitt största fan ska med och heja fram oss = Agnes! Hur kul? Även Bea följer med oss för att ha ett roligt dygn med fina hästar, resturang och mys med Biggles, och mamma kommer med tåget. Och Elin ska såklart med och även Kristian. Haha full hejaklack för Biggles! <3

På lördag tävlar jag tidigt, hem direkt för att göra iordning Arris som flyttar till sin nya ägare. Ta emot en ny häst samt provridning på Gustav. .

3 Kommentarer

Älskar solen

Posted in tävling

Wow vilken härlig solig dag idag, helt underbart!

Nästa vecka tror jag vi kan släppa ett gäng av hästarna på gräs igen, nu har hagarna torkat upp.

Firren njuter av fulla drag av att kunna vara ute utan täcke. Pälsarna blir så fina av att gå utan täcken.

Grått är flott! Vid 22:30 hade jag målat klart denna byrå. Snyggt! Lite hemmagjort syns absolut, men det är charmigt 😉

1 Kommentar

-Miljöbov!

Posted in tävling

Väldigt produktiv dag idag, en massa saker har hunnits med. Inte konstigt då jag hade praktikanterna Elin , Lollo och Emma i stallet. Kan de typ alltid vara med mig i stallet?! Tänk vilket toppskick stallet skulle vara i hela dagarna då. Även Elin och Emmas lärare har hälsat på i stallet för att följa upp sina elever.

Hästarna är tränade, bäst idag var Lazzie! Weeeii! Älskar den hästen väldigt mycket.

Lastbilen är tvättad, och nu blev det lite ramaskri på min instagram i pm. Vet inte hur många som skickade att jag var en miljöbov som tvättar lastbilen hemma. Och nu till alla er som skrev har jag ett svar

Många tror att det är olagligt att tvätta bilen hemma, det är fel. Den finns ingen lag som säger att man inte får tvätta bilen hemma. Däremot så är det väldigt olämpligt och dumt att tvätta bilen på gatan där dagvattenbrunnar finns. Har man möjlighet så är det alltid bäst att tvätta i en modern tvätthall.

Såå jo jag tvättar lastbilen hemma, och jag har inte någon gata på landet kan jag ju även säga. Hade varit smidigt med asfalterad väg då hade jag inte behövt tvätta lastbilen så ofta haha. Då undrar jag fall ni tycker det är bättre att jag åker till en tvätthall där närmsta resa för mig innebär 4 mil körning med tom lastbil? Och den måste tvättas ofta kan jag meddela eftersom jag bor på landet

Ibland blir jag lite skraj över vad jag lägger upp på instagram story, för folk älskar att ”slå mig på fingrarna” när tillfälle ges

10 Kommentarer