Vad är poängen?

Posted in tävling

På lördag kommer jag och Kurre vara ett av de ekipagen som kommer rida för Andrew McLean under en clinic på Sparreholms Slott (4 min ifrån mig) boka gärna biljetter och kom och se oss! Jag kommer rida samtidigt som Nina Hofmann. Blir kul med två ekipage på helt olika nivåer i samma grupp.  Perfekt för Kurre att träna med lite mer folk i publiken inför Falsterbo. 

Foto Lina Nydahl 

VAD ÄR POÄNGEN?” Lördagen den 1 juli håller Dr. Andrew McLean en föreläsning och clinic under sin kurshelg här hos oss. Temat är bedömningsgrunder inom tävlingsdressyren. Andrew är rådgivare åt FEI och har nyligen presenterat egna bedömningsgrunder, som han nu arbetar för att införa internationellt. Han vill göra bedömningen mer objektiv och utgår i det från hästarnas förutsättningar och utbildning. 

På clinicen har vi bjudit in tre intressanta demoryttare (från början var även Susanne Åberg med men hon fick skadad häst):

* Nina Hofmann Küppers har tillhört dressyrlandslaget ända sedan ponnyåren, började rida stor häst när hon var 15 år och var med sin häst Leo af Magnushöj med i landslagen som junior, young rider och senior. 
Nina har många vinster och placeringar både i Sverige och internationellt. Hon var den yngsta svenska ryttaren någonsin att vinna Grand Prix och Nina och Leo red finalen i världscupen i Göteborg. 

I dag är Nina ett etablerat namn med Shorena – men det är världscuphästen Leo, 22 år, vi får se på clinicen!

* Lina Dolk, Årets komet 2016, har varit landslagsryttare som ponnyjunior-YR och U25-ryttare, vann Nordiska mästerskapet 2015 som junior och tog som U25-ekipage guldet 2016.
På clinicen kommer hon med sin mycket lovande unghäst ”Kurre”. Danza Kuduro är född 2012 och köptes från Tyskland i januari. Lina och Kurre har kvalat in till Falsterbo Horse Show.

Lina tränar och tävlar hingsten Biggles 1015 som hon haft väldigt fina framgångar med, med en tredjeplats i Aachen förra året som största höjdpunkt och i maj vann de båda sina U25-starter i Danmark. De har vunnit GP-kür på över 76%. Lina tränar för Kristian Von Krusenstierna med alla sina hästar, och är även med i Knytklaset/Plantskolan där de tränas av Liane Wachtmeister 

* Malin Hellstedt är beridare och instruktör på Sparreholms slott hästcenter. Hon är främst klassiskt skolad och har tränat i tio år för Arthur Kottas-Heldenberg och Colonel Christian Carde. Sedan några år tränar hon för hästcentrets mentor Manuel Jorge de Oliveira. 
Malin kommer att delta med två av hästcentrets klassiskt skolade lusitanohästar. 

Varmt välkommen som åskådare! Boka din läktarplats via equestrian@sparreholmsslott.com – och missa inte att tävla om biljetter på vår Instagramsida: 
LÄS MER OM EVENTET HÄR: https://www.facebook.com/events/579235168942835

Lämna en kommentar

Veckan

Posted in tävling

Har 7 hästar i träning nu som jag har ansvar över. Sedan Biggles och Hatti som inte tränas just nu. 9 hästar i stallet med andra ord. Biggles ska börja vattenträna denna vecka. Allt går så väldigt bra och smidigt i stallet tack vare Bea & Elin <3 

Måndag: KVK träning med Lazzie och Kurre . Anna lasra Biggles. Biggles vattenträna 

Tisdag: Julia som gjorde praktik för ett tag sedan kommer i 11 dagar för att hjälpa till i stallet. Hon haräven sin ponny med för träning jag ska hjälpa dom med! Kul! Träna Zina. Provridning på ponny hemma

Onsdag: KVK träning med Lazzie och Kurre Provridning på ponny hemma 

Torsdag: Träna Zina. Biggles vattenträna 

Fredag: Lazzie och Kurre ska kollas av Micke.  Anna lasra Biggles 

Lördag: träningsdag  hemma i lugn och ro. Rida clinic på Sparreholms slott med Kurre 

Söndag: träningsdag hemma i lugn och ro

2 Kommentarer

Nästa start

Posted in tävling

Min nästa start är planerad att Lazzie ska göra, hur kul?! Längtar! Det blir en Msv A:1 i Marifred. Vi står som nummer 5a på reservlistan så det tror jag nog att vi kommer med på utan större problem.

Denna start är den 7 juli sedan lastar vi dagen efter in Lazzie och Kurre med foder och skåp i Kristians stora lastbil för att rulla mot Falsterbo. Eller vi har inte helt bestämt hur det blir, att ha box 1 vecka kostar 3900kr per häst (!) själv tar jag 6500 kr för träning, uppstallning och foder för 1 månad! 

Ska ser hur vi gör med det.. men då kan Lazzie vila första dagarna efter hennes start  och då är allt fokus på Kurre som startar på måndagen. Sedan kommer Lazzie gå clinicen för Tristan Tucker som är på Lördagen som Leksands Knäckebröd står för. Vi tar några semesterdagar i Falsterbo. 

Biggles kommer stå på Ågesta så han kan vattenträna under Falsterboveckan. 

Sedan kommer Lazzie starta meeting i Jönköping den 4-6 augusti om vi känner oss hyfsat redo (Msv A-PSG-PSG) Boxarna gick åt som smör så om jag ska tävla där behöver jag hyra in mig hos någon i närheten. 

8 Kommentarer

Grattis Team KVK

Posted in tävling

Wihuuu! Grattis Ågesta till bronset! Jag satt och såg alla ritter på livesändningen samtidigt som vi tog en lång lunch. Extra grattis till Filippa och Jullan som var med och tog sin första mästerskapsmedalj! För exakt två år sedan denna helg så vann Jullan och jag NM guld i Danmark. 

Jag kommer  bli ännu mera Team KVK ryttare snart, så nästa år kommer jag tävla för Ågesta Ridklubb då jag helt enkelt är där och är en i gänget samt åker på samma tävlingar jämt.  Vem vet, nästa år kanske det är Lazzie som tävlar om Lagmedlajer för Ågesta 😉 vi får då hålla Jullan och Lazzie på avstånd, har en känsla av att de kommer larva bort det hela för varandra annars haha. De gillar varandra väldigt mycket så de kanske kan gå en kadrilj om inte annat 😉 

Stort Grattis till ungdomslaget Särö som tog hem guldet efter väldigt fina ritter! Skånelaget tog hem silvret. 

Kristian, Linda, Terese och Filippa 

Lazzie, Kurre, Jack, Dansken, Sky, Loca och Fermi är tränade. Nu ska jag strax hålla i tre lektioner. 

2 Kommentarer

Att jämföra 5 åringar 

Posted in tävling

Nu när jag gör uppladdningen inför Falsterbo igen med en ny 5 åring så är det verkligen sådan stor skillnad på hästar.

Kurre är den mäktiga och kraftfulla dock inte lika ridbar. Lazzie var den kvicka och hade väldigt lätt med volter samt skänkelvikningarna. Lätt att visa upp. Hon var svag i den förvända galoppen men Kurre är säker där. 

Som jag sa till Elin

”Lazzie var väldigt ridbar men lite känslig bra trav och galopp! Kurre har tre bra gångarter men är svårare att påverka ännu men när han sätter det är det han som ger bästa känsla som är svårslagen” 

Så fina hästar men så olika! 

Har bokat in två träningsdagar på Ågesta nu veckan som kommer. 

Lämna en kommentar

Hiss!

Posted in tävling

Jag skrev för ett tag sedan att jag köpte ny sadelgjord till Kurre och Biggles (de delar) och denna kan jag nu hissa med gott samvete! (Är ej sponsrad/samarbete!) 

Kurre var ofta lite spänd när jag hoppade upp på honom så jag longerade ett bra tag. Tyckte inte att det blev någon direkt skillnad mer än att han fick skutta runt utan mig på så då bestämde jag mig för att byta gjord. Och faktiskt har herren inte gjort en enda repa med mig eller luftsprång sedan dess eller verkat spänd i skritten. Väldigt skönt faktiskt då det alltid är lite obehagligt med hästar som har lite sadeltvång det kan bli så stora grejer av det hela. 

Denna platta gör att tryckt fördelas bättre. Biggles i sin tur använder gjorden för stt han har en ink som behöver vara fri. 

Den är allt annat än snygg och smidig, men den funkar riktigt bra 🙂 

6 Kommentarer

Present ifrån Amazona Sueca 

Posted in tävling

Inlägget är i samarbete med Amazona Sueca då de är en av mina sponsorer i min elitsatsning 

En midsommarpresent ifrån min sponsor Amazona Sueca! Tusen tack 

De säljer så mycket mer än endast ridstövlar och stallskor. 

Älskar gulddetaljerna till det vita
Finns i flera olika färger, vilken färg hade du valt? 

Följ Amazona Sueca på instagram för att ha koll på deras nyheter 🙂 

3 Kommentarer

Minns ni Sir Owein/Ove? 

Posted in tävling

Men ååh! Kommer ni ihåg min underbara b-ponny Ove som jag red in och utbildade? Sedan sålde vi honom vidare till Ronja som i år startade SM på honom! Nu är underbara Ove till salu,och jag älskar verkligen denna ponny. Han är fantastiskt. Letar ni b-ponny så år detta ett hett tips! Ove är bara 10 år så han har många år kvar på tävlingsbanan! 

Text ifrån ägaren ” Sir Owein eller Owe som han kallas är inriden och grundutbildad av Lina Dolk. Han är även ungponnychampion, renrasig welsh . Maxad 130 och tar mycket ryttare. Född 2007 e Bostorps Bravad (som haft avkommor på SM i hoppning). Owe har gått nationella klasser på 67.7 %. Placeringar hoppning LC. Hoppad 95 cm på träning. Har ryttarboken = hoppar alla typer av fälttävlanshinder inkl. bank och vatten.

Distriktsmästare 2016 och 2017. 7:a på SM 2017 , 1.1 % från att få gå A-final. 

En riktig kompis ❤Säljs pga att Ronja fyller 13 i år.Pris inkl. all utrustning, bla en 1 år gammal utprovad sadel 135.000 kr 

Ring gärna för mer info 070-5623174Mvh Annelie von Post Härnösand” 

Hade Agnes varit större hade jag köpt honom själv åter! Några bilder på min och Oves tid: 

Lämna en kommentar

Längre vila

Posted in tävling

Det kommer tyvärr inte bli någon start för mig och Biggles i Falsterbo. Han behöver några veckor till vila med endast skritt. Vi kan dock börja med vattenträningen nu direkt men ridningen måste vänta. 

Det är såklart ännu en jättebesvikelse för mig. Även om jag vet att varje tävling vi får uppleva ska jag se som en rejäl bonus så är det svårt att inte bli ledsen när ens förväntningar inte går att träna mot. Enligt mig är Biggles Sveriges bästa U25 häst, och vi kan igen inte få visa hur extremt bra han är. Det är en frustation. Att även bli uttagen till vårt största mål Europa Mästerskapen ligger såklart väldigt långt borta. Vi är inte den trygga lagmedlemen och jag börjar sakta men säkert inse att en resa till Österrike kommer inte att ske. En lång resa plus flera tävlingsdagar.. nja. Biggles kommer säkerligen vara igång då, det tror jag till 90% men att göra en lång resa och våga bygga upp hoppen är inte rimliga just nu. I ett mästerskap är det inte endast en själv jag tävlar för utan då är det ett helt lag som är beroende av oss. Men sedan så lika hopplöst det kan kännas, lika snabbt vänder det. Som att åka karusell, det går väldigt snabbt åt båda hållen. Men allting är värt att kämpa för, Biggles är magi! 

Jag vet att jag är ung och har många mästerskap att se fram emot. Men jag kommer aldrig igen ha en Biggles att satsa mot ett EM med tanke på hans ålder. Jag är Biggles evigt tacksam och vi kommer vara på banan igen. Elin ställde frågan rakt ut till vår veterinär ”ska vi stoppa nu, låta Biggles pensioneras?” (Jag själv kan inte ta orden i min mun då jag får tunghäfta och gråten tar över, på det viset är Elin tuffare än mig) 

Men där är vi inte. Biggles är för fräsch och pigg för det. Att det blev som det blev på SM var en jäkla otur och Falsterbo kommer för snabbt inpå. Biggles älskar detta liv med träningar och tävlingar samt mår som bäst då. Men jag vet att vi kommer vara på banan igen, och vi kommer starta Grand Prix kan jag ge min högra hand på. 

Men Jag letar aktivt just nu efter en häst till att samarbeta med ägaren att ta upp i klasserna. Jag har en YR häst till nästa år (Lazzie) så det jag letar efter är en häst som ligger längre fram som kan börja nosa på större klasserna. Min framtida U25 häst! Jag har  inte ekonomiska förutsättningar att köpa en egen häst i den nivån. Men jag har ett bra stall, fina hagar, en vilja som aldrig någonsin kommer ta slut, en tränare som alltid hjälper mig till 110%, jag sätter alltid hästarna i första rum, har en bra sits och har lärt mig rida riktigt bra. Har du hästen du tror kan vara något för mig som du själv vill att en ungdomsryttare ska träna och tävla. Hör av dig till mig! Mejla dolk.lina@gmail.com 

Biggles, jag älskar dig till månen och tillbaka. 

13 Kommentarer

Outfit 

Posted in tävling

Inlägget är i samarbete med Daniel Wallington, GinaTricot Equestrian samt mina sponsor Amazona Sueca 

Mina nya skjorta ifrån GinaTricot, väldigt skön! Och sitter bra. Jag har storlek S i alla kläder ifrån deras kollektion 

Gråa ridbyxor är riktigt snyggt, ska köpa ett par med grip. Dessa pikeur har jag haft i flera år nu, de håller bra. Tror jag köpte dom hos Kvalite häst och hund (helskodda)

Älskar mitt skärp ifrån Amazona Sueca. Blir snyggt till alla färger! 

Ridhandskar ifrån Roeckl är de bästa, använder mina riktigt länge innan det är dags att köpa nya. Minuset är att de luktar väldigt mycket svett men det kanske är oundvikligt när man tränar med dom hehe 
Min nya klocka och armband ifrån DW nya kollektion, uppge koden LINADOLK så får du 15% rabatt på ditt köp 

Lämna en kommentar