Stora boxar

Posted in tävling

Så härligt att ha stora boxar till hästarna hemma. De är 3.5×3.5 meter, samt med galler så de kan stå och titta ut.

Det blir mindre rörigt i boxarna nu efter natt, så det är mer lätt-mockat och det går mycket lättare att mocka när hästarna står inne och äter då det finns mer plats, förut kändes det som att man störde dom och behövde flytta på dom.

De rullar bättre och ser ut att ligga lite skönare. Det sista kan ju vara en känsla hos mig bara men det känns bra i hjärtat! 


Nu är det inte längre godkänt att bygga spiltor till hästarna, men det finns de som var det kvar i äldre stall. Är det verkligen okej tycker ni? Jag skulle aldrig ha mage att låta en häst stå uppbunden en hel natt. Då skulle de faktiskt hellre få gå ute på natten. Jag förstår att det är kostnadsfråga, och att det blir lite ”försvar” gällande spilta. Visst finns det kanske fall där någon häst trivs bättre på spilta än box, men överlag tror jag att de flesta hästarna vill ha en box att röra sig fritt i. När jag var riktigt liten då hade vi spilta till 2 ponnysar. Skönt att tider förändras! 

Lämna en kommentar

True!

Posted in tävling

Haha detta stämmer bra! 

Jag får ofta frågan om vad min bästa egenskap som ryttare är, och det är att jag har ben som är stabila. Jag sitter inte och fladdrar runt. Är stabil i min sits genom att jag har en stark bål. Är även väldigt lugn som ryttare. Jag sitter även stabilt nu på hästar som är lite snabba i sina rörelser 😉 tackar Lazzie för det! Hon har gjort mig följsam och smidig även om hon råkar se en Pokémon i ett hörn.

Det jag ska bli bättre på är att när hästar blir lite spända, så måste jag bli snabbare att agera! Upp med ryggen på dom och ner med formen! Tekniskt ridning har jag som ryttare snabbt fångat upp, det är Biggles förtjänat och Kristians, innan red jag mycket på styrka faktiskt. Men jag behöver såklart bli ännu mer teknisk.

Är man medveten om sina brister går det så mycket snabbare att utvecklas. Man måste vilja träna på det man är sämre på för att utvecklas.

Vad är eran bästa och sämsta som ryttare? 

2 Kommentarer

Godmorgon från Lidköping

Posted in tävling

Jag föredrar bil och GPS.. Började med att spurta upp för de långa trapporna för att hinna med det första tåget. Men väl på plats ska jag malligt visa upp tågbiljetten, men jag har tydligen bokat fel dag, hehe! Rättare sagt har mamma bokat fel dag (vet inte vad som är mest pinsamt att erkänna att jag är 19 år och mamma bokar tågbiljett eller säga att jag bokat fel dag själv) Men trevlig personal, ringde till nästa tåg och ändrade min biljett så att jag kom med nästa tåg också. Nu är bytet i Norrköping gjort och så mycket mer kan ju faktiskt inte gå fel, ska bara försöka hoppa av på rätt ställe. 

Så här är det alltid när jag är ute och reser själv, då är man tacksam för sin något naiva bild av att ”allting löser sig”. 

Elin är snäll och tar hand om hästarna nu när jag är borta, kommer hem sent imorgon EM igen. Tur jag har henne! 

1 Kommentar

Snart —> Tullstorp 

Posted in tävling

Att jag åker 1 dag senare än de flesta till Tullstorp beror på jobbet och att hästarna måste tränas. Meeeen imorgon direkt efter morgonfodringen sätter jag mig på tåget med Mathilde och ser verkligen fram emot detta dygn!

Jullan känns riktigt bra efter vilan, joggade bara idag också, men hon känns pigg och glad samt lätt i handen.

Lazzie fick galoppera på åkern lite. Och dressyrpasset stod Fina för. Gillar verkligen den hästen!


Imorgon mellan 6.30-10 sitter jag på tåget, något särskilt ni önskar läsa om?! Även tidsinställa inlägg kommer att komma upp. 

Lämna en kommentar

Kvällsfodra

Posted in tävling

Absolut mysigaste stunden i stallet är när man ska kvällsfodra hästarna. Allting är klart, hästarna är tränade och man börjar runda av dagen.

Vi kvällsfodrar alltid mellan 22-23, att vi fodrar sent är för att vi inte vill att hästarna står utan mat för länge. Vi försöker fördela fodringstiderna över dygnet för att hästarna ska må så bra som möjligt. 

3 Kommentarer

Dagen 

Posted in tävling

Idag är det jobb 8.45-14, så innan jobbet tar jag stallet med utsläpp, mockning/halmning och gör klart allt foder för dagen. 

Sedan ska jag rida Jullan, Lazzie och Fina. Idag får Jack vila efter fyra träningsdagar. 

Ikväll ska jag även på julbord med Gnesta Ridklubb, gott!

Tycker ni numrerna blev alldeles för stora? Det är vanliga husnummer som är köpta ifrån http://www.nackabyggnadsvard.se/c/skyltar-husnummer/husnummer/ kosta runt 600kr för alla 9! 

11 Kommentarer

Mina tjejer 

Posted in tävling

Nu är mina favoriter igång igen! Dessa 2 veckor gick vääääldigt långsamt när de hade sin vintervila.

Elin longerade Lazzie då hon jobbar väldigt bra på lina. Jullan är bättre att jogga uppsuttet då hon inte galopperar så bra på linan, hon vill ha sin ryttare på ryggen 😉 Pigga och glada för att få börja träna igen! 

Jag har tränat 5 hästar idag, man tappar flåset snabbt! Snacka om färskvara, men jag är snart i form igen om några dagar. Blev nästan lite andfådd idag haha. Annars blir jag bara trött i kroppen efter några hästar men aldrig anfådd. 

När mina hästar joggar brukar jag ha skydd, annars gillar jag bättre att linda dom. Ingen har brodd ännu då det inte behövs, men när brodden kommer på blir det boots också. 

1 Kommentar

Med mer styrka blir hon riktigt fin !

Posted in tävling

Ännu en fin häst som jag rider just nu! Vilken ära att få rida så fina hästar, riktigt motiverande att rida så många olika hästar som jag gör nu.

Detta är Fina som är 5 år, ligger efter i sin utbildning men det gör inget för hon är så väldigt fin att rida och ger en bra känsla. När nya hästar kommer till mig vill jag alltid se de ifrån marken först, börjar att longera dom. Fina visade direkt att det är galoppen som måste bli starkare, hon bytte bak hela tiden vid longeringen. Trodde det skulle vara svårare att rida galoppen på henne än det var, det gick nämligen riktigt bra.

IMG_8782 IMG_8792

Fina är inte så stor, alldeles lagom till mig 😉

IMG_8800 

Tog hjälp av ett spö för att hjälp till lite med galoppen IMG_8833 IMG_8839 IMG_8840 IMG_8860 IMG_8874 IMG_8875 IMG_8904 IMG_8906 IMG_8911 

Tjusig va?IMG_8930 

Det ska bli jättekul att träna Fina nu i några veckor, vi ska jobba mycket med övergångar och få mer stöd till bettet med mer påskjut bakifrån.IMG_8948

8 Kommentarer

Superponnyn!

Posted in tävling

En ponny som passar min ridning perfekt! Jack är som Oj Oj att rida så detta ska nog bli riktigt bra. Tror även Jack kommer bli en av Sveriges finaste ponnysar om 2 år kanske. Jag tror jättemycket på honom.

En ponny som är köpt ifrån Tyskland, har väldigt fina gångarter men som måste bli mer ridbar och lydig. Nu försöker han göra lite som han vill ibland, inga dumheter alls bara att han vill ibland ligga på och ibland blir han för låg i formen. Sådan problem är jag rätt bra på lösa så det är nog snart gjort. Sedan ska rörelserna bli mer befästa. Bästa av allt är att han vill så mycket, han älskar att jobba!

IMG_8440

mini-jullan <3

IMG_8444 

Så söt! Älskar ponnysar, de har så härlig uppsynIMG_8451

skrittar igenom hela kroppen, riktigt fin skritt!

 

IMG_8479 IMG_8481 

Finns mycket trav i denna goding. IMG_8496 IMG_8535 IMG_8538 IMG_8565 IMG_8585 IMG_8607 IMG_8646 IMG_8664 IMG_8689 IMG_8698 IMG_8727 IMG_8738 

Mycket beröm när man är duktig!IMG_8764

när man hittar en ponny som kommer kunna bli lika bra som Oj Oj blir man riktigt glad som ryttare <3 Oj Oj betyder fortfarande väldigt mycket för mig.

 

9 Kommentarer

Välkommen hjälmtvång

Posted in tävling

Har bara gått och väntat på att denna regel ska komma = på tävlingar i Sverige tävlar vi med hjälm!

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2016/12/Svensk-dressyr-infor-hjalmtvang/
Hattar känns väldig förlegat, och inte alls ”etiskt snyggt” som många trycker på om. Finns så otroligt snygga och sköna hjälmar nu för allas smaker. 

Vi som är med i trupperna för landslaget fick förfrågan om hatt-frågan för några veckor sedan. Mitt svar var såklart att hjälm bör bäras av alla. 

Jag har aldrig varit sugen på att tävla med hatt. Efter min smäll förra året i november när jag blev sparkad i huvudet så sa läkaren rakt och ärligt till mig ”utan hjälm skulle du kanske inte ha levt idag”

600 kg stor häst! Och hästsr är flyktdjur med mycket nerv som många av de allra bästa hästarna har så känns det inte så smart att rida i hatt. 

 Vi som rider U25 tror jag att det är mer än 90% som har hjälm istället för hatt. 

Jag är sponsrad av NipetHorse som säljer otroligt sköna och snygga hjälmarna av märket OneK! 
Vad tycker du om denna regel?? 

15 Kommentarer