Sadeln på!

Ikväll har Hatti haft sadel på sig för allra första gången i sitt unga liv. Stort!

Det märks att Hatti litar mycket på oss, hon spände till lite men när jag pratade med henne släppte det och hon skrittade med mig med sänkt huvudet. 

Gick väldigt bra! Vi ska göra såhär några dagar nu, tränas + sadla och gå en promenad. Sedan i slutet av nästa vecka ska Hatti få longeras lite.

Vi ska även boka in löshoppning! En väldigt spännande resa är det nu med henne 🙂 

2 Kommentarer

Flytt och framtiden

Fått frågan om att förklara mer om flytten som sker henna samt hur min och hästarnas framtid ser ut, så här kommer det!:

Vårt familjehem med stall har Elin och hennes pojkvän köpt av mamma/pappa. Mina föräldrar har börjar bygga ett nytt hus i närheten och har istället flyttat in i Elins tidigare hus som hon hyrde av pappa under tiden de bygger klart det nya. Jag bor kvar i huset som Elin köpt då jag inte får plats i det andra haha. Så all var burit grejer fram och tillbaka samt att renovering pågår. 

Huset ovan har alltså Elin/Rasmus köpt av våra föräldrar. 

Jag jobbar nu en massa på Tempo, eftersom jag var borta i 3 veckor så finns det mycket att jobba igen. Så jag rider innan jobbet eller efter, vilket passar bra då det är så varmt nu.

Vårt nya stall beräknas vara klart för inflytt om ca 3 månader. Då ska Biggles flytta hem till oss och jag kommer kunna bedriva en liten verksamhet då vi kommer ha 14 boxplatser istället för fyra. 

Planen är fortsätta träna för Emelie men även utöka med lite mera hjälp ifrån Kristian på de andra också. Sedan är jag fortfarande en av ryttarna i dressyrsatsningen plantskolan/knytkalaset.  Alltid bra att få mera åsikter ifrån flera håll men jag tror inte på att ta för mycket hjälp utan hålla sig till några st.

Jag vill bli riktigt riktigt bra i ridningen, ska se till att kunna rida så många olika hästar som möjlig och ta alla chanser jag kan att nå mina drömmar. Inget kommer kunna stå i vägen för att jag ska ge mitt allt. 

Sedan måste jag även se över mitt hästmaterial. Hur tråkigt det än låter så ska jag satsa helhjärtat på detta måste jag satsa allt på rätt hästar för framtiden. Jag är 18 år nu och har YR tiden kvar till 21 år.

Kommer Lazzie kunna bli en U25 häst? Jag hoppas det. Nästa års träning kommer ge mig rätt bra svar på det även om hon inte ska upp i de klasserna ännu. Jullan är en perfekt junior-youngrider häst. Även Intermediaire 1, ska jag satsa ännu mer på henne? Eller låta någon annan ta över när hon är i bra ålder för att sälja? Hjärtat säger en sak och hjärnan en annan. Alla hästar kan inte gå U25 eller Grand Prix hur fina de än är i de undre klasserna. Precis som med ryttare, alla kan inte rida svår dressyr. Det är sp mycket mer än vilja som ska räknas in. Hatti, henne har vi redan fått bud på sälja, betäcka eller ge henne tid? Kanske är den mest lovande av de alla?;)  Sälja alla 3 så har jag en riktigt riktigt fin häst. Men en häst är svårt att ha, är den hästen skadad så har du inget att träna på. Och då stannar hela karusellen en tid.

Det låter hårt men det är så mycket mer än kärleken till hästarna som ska vara med i beräkningen för framtiden. 

Hade jag haft mer pengar  hade jag aldrig ens behövt tänka såhär. Men allting kostar, träningar, tävlingar, foder,strö, försäkringar, tillskott, skoning, Equiterapeut, bensin, utrustning m.m 

Nej nu ska jag rida Lazzie och Jullan, de kanske ger mig svar ikväll om de blir GP hästar 😀 hehe 

Lämna en kommentar

Min tävlingsplanering 

Tävlingsplanering ser ur såhär just nu. 

11-14/8 Föreningen för Equality riders hästar: Jullan, Lazzie & Sevilla. Proppen hittar ni Här

19-21/8 Gnesta RK (tävlingar på Brolöten finns uppstallning och boende om ni kommer långt ifrån och vill tävla) hästar: Jullan, Lazzie och sevilla. Proppen hittar ni Här

26-28/8 Kimstad RF, Lövsta future Challange och kanske och ev Grand Prix kür Hästar:Biggles  proppen hittar ni Här

11/9 Gnesta RK, Häst Jullan proppen hittar ni Här

28/10 ELMIA HORSE SHOW , Lövsta Future Challange + 6årsklass Hästar: Biggles och ev Lazzie? Tävlingen hittar ni Här

Lämna en kommentar

Gäster

På söndag kommer Ingrid Skoog hit med sin Ems och ska stå uppstallad några dagar. Ingrid jobbar på PS OF SWEDEN och de har sin butik i Nyköping som kanske ligger 35 minuter ifrån oss så då blir då slipper Ingrid åka lika lång till stallet. 

Ska bli rolig att få träffa Ingrid samt att jag ska få rida Ems! Ska nog se till att Ingrid får prova Lazzie i gengäld, hästbyte 😉  Ingrid och Ems kanske även vill med till galoppbanan någon kväll om det matchar i tidsplaneringen för båda. 

Tänk vad härligt när vårt nya stora stall kommer stå klart, då kan vi har full träningsanda här och verkligen närda häst 120% hela dagarna. Några månader kvar men sen så. 

Ni kommer ihåg Loppan som jag tävlade två dressyrtävlingar på? Hon blev såld idag så mina planer att göra om henne till renodlad dressyrhästar kraschade 😉 tack Sara för att jag fick rida henne. 

3 Kommentarer

D-ponny till salu 

Här är en film på Boy som står hos mig, han är en valack född 2001 och är 148 cm.

e:Power Boy, u. Urbina, e. Urbino, Svensk Ridponny 

Otroligt snygg, alldeles kolsvart! Snäll i all hantering. Har tävlat la:P1 på 68% och även gått Fei klasserna på över 60% med sin ägare. Säljes pga övergång till storhäst
film på Boy


Som vanlig så tar Alvin över ansvaret för alla ponnyer som ska ridas 😉 

1 Kommentar

Bilder ifrån Aachen!

IMG_2489 

Anna har tagit ännu flera foton!:) så roligt att få!IMG_2492 

Av med headset och sista orden innan det är dags att gå in på bananIMG_2510 IMG_2698 IMG_2649 

Dubbel piruett, lika snurrigt som att åka Wheelboard IMG_2578 IMG_2553 

Sladdar i full fart genom hörnen heheIMG_2570 IMG_2898 IMG_2907 

No hands IMG_2901 IMG_2911 

Visar publiken som klappar händer att det är Biggles som ska få alla applåder <3 IMG_2930Glada efter vår pangritt!IMG_3243 IMG_3223 IMG_3207 IMG_2952 

Ett glatt gäng efter ritten!IMG_2947

Pappa tackar Kristian för bra tränarjobb! Och mamma gråter där i kanten på bilden 😉

3 Kommentarer

Wheelboard!

I ett samarbete med Wheelboard kan jag nu erbjuda er 500kr rabatt om ni köper en Wheelboard innan 31/8. Uppge ”LINA500” när ni ska betala. 

Såååå roligt var det! Första gången jag åker vilket ni ser på min (o)talanghet på min instagram Wheelboard film

Det roliga är att när den snurrar med mig så håller jag som när jag rider haha, sedan säger jag ”ptroooo” och halt. Alldeles för nördig i hästarna haha. Men ska snart visa er att jag har övat upp min kunskap. Elins plan var att man kan stå på denna när Biggles ska gå sina långa promenader, haha då blir det raka spår istället för runtrunt i skrittmaskinen. 

www.wheelboard.com hittar ni mer information!:) 

Jag har även en till salu om någon vill köpa, bud på 2000kr plus frakt om ni inte bor så ni kan hämta den. Mejla dolk.lina@gmail.com 

I samarbete med Wheelboard.com 

Lämna en kommentar

Biggles = tavla

Hur fin är inte denna tavla? Den är målad av Maria Drugge Nilsson som har instagramkontot art_by_mariadruggenilsson och ni ser att väl att det är Biggles hon har målat av? 😀 

En vacker dag (som aldrig sker hehe)när jag har pengar över så ska jag köpa en beställning på en tavla!  

Lämna en kommentar

EM för junior/YR

Just nu pågår EM för juniorer och YR, jag håller såklart span på resultaten och hejar på de alla Svenska ekipagen hemifrån!

YR laget ifrån Sverige har ett väldigt jämnstarkt lag. Tycker såklart att det var synd att det blev två hästbyten  inför avfärden och lider med de drabbade, hemskt att missa ett EM även om hälsan såklart (alltid!) är viktigast. Tror faktiskt även att det var Sveriges chans till inviduell medalj som försvann också. Dock så är det samtidigt roligt att se att bredden finns då det kom in riktigt bra ersättare som rider på högnivå. Och med resultat på 3 ryttare över 69% så red de hem en fjärde plats. Bra gjort Isabella, Ludvik, Elin och Emelie 

Tyskland Guld, Holland silver, Danmark brons, någon som är förvånad?;) 

Juniorerna är även de väldigt bra, men de tog tyvärr inte heller någon medalj med sig men riktigt nära, de blev 4a! Med exakt samma lag framför sig, Holland, Tyskland,  Danmark. 

Min egna plan och upplägg inför nästa år är att rida till oss en plats till EM för U25! Jag tror inte vi kommer åka mer utomlands i år, utan det blir Lövsta klasserna samt kanske någon GP kür och förhoppningvis Friends även om det blir svårt då vi missat två kval, men vi ska göra allt för att försöka ta oss dit ändå 🙂 

Drömkillen <3 

Lämna en kommentar