Glädjetårar

Posted in tävling

Ni vet när man blir så glad och chockad på samma gång att tårarna börjar rinna? Det fick jag vara med om idag. Är fortfarande lite paff och förvånad.

Jag har aldrig varit med om att någon tror så mycket på mig och vill mig så väl i hela mitt liv innan. Någon som hela tiden lyfter en framåt helt osjälviskt och backar en jämt.

Även bra nyheter och händelser måste sjunka in ett tag och helt enkelt landa och göras upp. Men nu har jag sådan sprudlande energi så jag ska dansa ut till stallet igen och mocka hagar i snöblandad regn. Kunde inte bry mig mindre om vädret 😀 Om allt faller sig som jag tror, har ni ännu mer roligt att läsa om här i bloggen.

10 Kommentarer

Duktiga hästar

Posted in tävling

Tre provridningar hittills denna helg, och hästarna sköter sig superbra! Så impad över hur duktiga hästarna är att ställa om sig till ryttarna. Oftast pratas det om att vi ryttare är duktiga att rida olika hästar, men måste höja rösten för hästarna! Vi ryttare rider verkligen med olika känsla och signaler. Imorgon har vi två till!

Guldstjärna till Kingston som nu kan titulera sig som helt inriden och är larvigt snällt. Vilken stjärna! Han är redo att ta emot de som är intresserade av att provrida! På min instagramstory finns det film där bi ser hur lätt han har att fatta galopp.

Skrittar av utomhus efter träningspasset.

Biggles gick det inte längre vänta med klippningen, han var mer lik en Björn nu med all päls! Exemplarisk häst att klippa, så han är riktigt snyggt klippt ifrån tå till öra 😉 Friends frillan är fixad!

2 Kommentarer

Regnigt

Posted in tävling

Heeeej lördag!

Och inte en alltför glammig lördag då vädret verkligen inte är det minsta charmigt, det regnar på tvären nästan. Dock ser det ut som att det ska ljusna upp snart, och då blir allt lättare. Regn är värst att jobba i vädermässigt.

Imorse fick jag sovmorgon, var inte i stallet förän 07:30, då Elin tog morgonfodringen samt Biggles promenad. Sedan hjälptes vi åt att göra klart Lazzie och Kurre då de skulle iväg på vattenträning.

Jag själv stannade kvar hemma och släppte ut hästarna samt red Bubble innan jag tog tag i mockningen och stallfix. Elin hann tillbaka och hjälpa till med det sista.

Vi tog en tidigt lunch nu för klockan 13:00 idag ska Brorsan vara redo för sin första provridning för denna helg. Imorgon klockan 13:00 är det dags igen. Spännande! Alltid roligt att se om ryttare och häst passar varandra.

Lämna en kommentar

Jag har rätt inställning och glad för en fungerande kropp

Posted in tävling

Många kanske blir lite provocerade av att jag är oftast är väldigt pigg och alert av mig. Några kanske tänker att jag bör skriva mer om de tuffa och slitsamma dagarna? Hårda smällarna jag tar samt och hästar som går dåligt? ”Visa verkligheten” , och exakt det gör jag! Min vardag är min verklighet och jag skriver väldigt öppet om nästan allt.

Och sanningen är verkligen den att jag lever mitt drömliv just nu. Jag njuter av fulla drag att kunna ha denna möjlighet att ha ett fint stall med flera fina hästar. Nyper mig i armen! Så för mig är det inte jobbigt att vara i stallet 12-15h om dagen. Jag har inte behov av att vara ledig för att gå på stan eller fika med vänner. Jag längtar inte efter en slappar dag med filmmaraton och inte göra något. Jag skulle klättra på väggarna efter två filmer. Sedan är det såklart trist med att skotta spår, laga hagar, lerigt and you name it. Men det ingår liksom. Och det mesta går att fixa!

Sedan är jag absolut trött och sliten, men det är något jag själv klarar av. Jag är rätt tuff av mig, klarar fysiskt jobb samt är inte rädd för att ta i. Sedan i framtiden är såklart målet att ha jobbdagar runt 9-10 timmar för att få en bättre balans.

Och faktiskt är det sällan hästarna går riktigt dåligt. Såklart jag vill att vi ska utvecklas snabbare och nå högre mål. Men jag vet att jag har dom målen som är realistiska samt uppnåbara. Man byggde inte rom på en dag direkt, det tar tid att utbilda en häst. Och jag har inte möjligheten att köpa färdiga/bättre hästar än de jag har just nu att jobba med. Prismässigt sett är jag helt salig över hur fina ex Lazzie och Hatti, de är ju helt fantastiska, de är betydligt dyrare nu än när vi köpte dom, och Lazzie har så mycket mer än vad vi just nu klarar av på banan. Hon kommer bli riktigt riktigt bra. Jag satsar alltid lite till, nöjer mig sällan, men jag bryter inte ihop och tappar motivation när jag inte lyckas. Hästarna går så som jag tränar dom så går de inte bra är det mitt fel. Antingen har jag gått för fort framåt, eller hoppat över grunderna. Kanske blivit för svag och måste jobba upp kroppskontrollen?

Mitt ena ben är full av blåmärken för att jag har ridit en häst som tryckt upp mig i sargen. Det gör såklart ont och är ömt men jag klarar mig. Dock är mina stövlar inte så fina… ska beställa nya på Friends hos Amazona. Något jag däremot bryter ihop över är när hästarna är skadade, då gör det ont i hjärtat så hela kroppen blir tagen. Av rädsla och oro, samt även dåligt samvete fall det är jag som dragit på en häst inflammation för att den inte varit tillräckligt stark för sin uppgift. Nu syftar jag på Lazzies bakknän som vi behandlade, hennes inflammation tror jag kom för att vi tränade på saker vi inte hade styrkan för. Det gör ont.

Sedan är det alltid jobbigt ekonomiskt att få det hela att gå runt. Jag har ofta magknip inför utgifter, men har nu en grund att stå på i mitt företag genom en bra kundkrets som hela tiden söker min hjälp. Sedan är saker som Friends såklart ett påkostat kalas, jag menar hotellnätter för 2600kr PER natt, vilket skämt. Får vi inte ett riktigt bra rum denna gång blir jag trött. Vi har ofta mindre tur med bra rum faktiskt..Haha sällan vi bor på hotell så när vi unnar oss jag och Elin vill vi få det bra. Eller iaf lika bra som de andra betalar för. Jag menar TVÅ gånger har vi hamnat i källare med så unkiga rum så vi knappt velat sova där. Vi har funderat på att lägga till Von Dolk när vi bokar så kanske vi får bättre tur på rum? Nu har jag såklart extra energi eftersom jag snart får tre hela dagar på Friends där det blir semester. Att åka iväg på tävling är alltid semester eftersom jag endast alltid har en eller två hästar bara med mig.

Sedan får man absolut gnälla av sig ibland, det behöver man och det gör jag också, men jag vill hellre läsa och bli motiverade av ryttare som biter ihop och kämpar på än de som ständigt bryter ihop. Knappast någon som tvingar en att rida hoppas jag.. samt ett mål jag alltid kommer ha: Aldrig ha fler hästar i stallet än vad man hinner med samt att de alla ska få den träningen och skötseln som är bäst för just den. Annars säg ifrån för att du inte mäktar med mera eller sälj. Samvetet tror jag lider mer och tar mest kraft att lappa ihop än kroppen. Att säga nej är inte dåligt, man gör det för att det helt enkelt inte hinns med. Ingen vill lämna en häst hos någon som inte hinner träna den bra, lika lite som en elev vill träna för någon som hela tiden är stressad. Och vi själva mår bra när vi kan göra ett bra jobb. Jag och Elin gjorde hive-five i veckan innan vi åkte till varsit hus, vi gör just nu ett väldigt bra jobb med hästarna. Det är riktigt kul!

Vem ser du upp till? Jag har flera jag tycker är riktiga hard worker

Bild ifrån förra året i Friends, härliga unga ryttare som vi alla tävlar i U25 förutom Carl, han är för gammal 😉

4 Kommentarer

Tack!

Posted in tävling

Tusen Tack härliga praktikanter för dessa två veckor. Jag är så glad att få härliga tjejer (faktiskt ingen kille ännu som varit hos oss, de är välkomna såklart!) som har ett brinnande intresse samt villiga för att lära och följa vår vardag.

Sjävklart har det gått väldigt smidigt i stallet när vi varit så många. Full fart med hästar i träning plus lektioner.

Idag har dessa tränats: Bubble, Firren, Hatti, Kingston, Lazzie, Kurre, Tiger, Brorsan + 2 privathästar som praktikanterna haft med sig och Zina samt Basilica har visats för provridning och Biggles ska iväg på vattenträning nu.

Härligt med många hästar i träning! 😀

Tusen tack Cornelia för blommorna!

Ihelgen ska Bubble och Brorsan visas för kunder.

Lämna en kommentar

När piaffen blir för stor

Posted in tävling

Nu innan Friends så tränar jag måndag och tisdag för Kristian denna vecka, nästa vecka samt Friends veckan. Vilket betyder att jag bara rider ett väldigt väldigt lätt pass hemma 1 gång i veckan.

Kristian har sagt åt mig att jag bara ska ut och skritta lite samt göra lite piaff och passage väldigt kravlöst detta pass hemma. Och lydig elev som jag är så gör jag exakt som han säger jämt och ständigt. Det kan handla om bara skrittjobba 20 min och sedan 2-3 minuter leker jag med piffen och passagen sedan är vi klara.

Det svåra är att jag och Biggles verkar tro att vi står på någon världsarena med 23 domare runt oss och gör piaffen väldigt stor och med mycket gest. Lyxigt problem med en häst som gör samlingen plättlätt, de flesta ryttare kämpar för fullt att få hästen piaffa några steg. Biggles skulle kunna piffa hela träningspasset om han fick välja. Men det har blivit lite för stora kliv och hög form, så senaste tävlingarna har jag inte fått till det hela som vi egentligen kan. Vi gör det bra, men inte helt bra. Men nu har jag fått till denna gymnastik- piaff! Kristian har lärt mig stå lite i lättsits när jag gör det och vips kommer ryggen upp ordentlig och Biggles sänker formen väldigt bra för att gymnastisera. Wihuu! Första gångerna jag gjorde det med Kristians hjälp fattade jag ingenting, tappade kroppskontrollen och kände mig som en hal tvål. Men idag fick jag till det direkt och det blev väldigt bra.

Allt känns väldigt bra och uppladdningen går som vi tänkt oss. Imorgon är det vattenträning!

Lämna en kommentar

Mot Ågesta

Posted in tävling

Både Tiger och Brorsan är tränade, Biggles, Kurre och Hatti är promenerade och nu ska vi strax lasta för att åka till Ågesta på träning för Kristian

Lastbilen blir fullproppad med härliga tjejer som ska med och se på träningen.

Vi har med oss korgen packad med köttbullar och pasta för att värma på Ågesta, bullar, kakor och äpplen är nedstoppade också, känner mig som värsta mamman här till alla 😉 Detta blir en bra dag! Ikväll ska jag med en tidigare praktikant för att hjälpa henne när hon ska provrida en häst.

Lämna en kommentar

Provridningar delux

Posted in tävling

Dags att visa upp hästarna som är till salu för kunder!

Nu är det provridningar nästan varje dag kommande dagarna. Först ut är Zina som ska visas fredag och söndag. Tiger ska provridas igen nästa vecka av samma tjej som redan prövat honom en gång. På fredag ska även Basilica aka Mini Milton visas och på lördag ska Brorsan visas. Och Kingston står på tur nästa vecka.

Idag har Tiger blivit klippt, och jag blir verkligen glad när hästarna är så snälla att klippa. Så mycket tid och tålamod jag sparar på. En riktigt gentleman stod han blixt stilla och njöt när han klipptes. Höjer min röst för de sladdlösa! Min är ifrån lyckliga fåret och jag är supernöjd

Näst på tur med klippmaskinen är Mr B! Han sätter päls hela tiden så det är ingen idé att klippa denna vecka, för då behöver vi snygga till igen inför Friends.

1 Kommentar

Ingen ström på gården

Posted in tävling

Idag har jag bara hunnit med att promenera med Biggles, ridit Brorsa, Lazzie och Kurre samt haft en lektion. Har tre hästar kvar plus två lektioner samt 1h promenad med Biggles.

Anna kom och skulle lasra Biggles men så går strömmen på hela gården. Väldigt otajmat.. verkar vara i nästa hela kommunen då flera har skrivit ut på Facebook att de inte har ström.

Elin försöker betala fakturor och fakturera, alla papper är utspridda överallt utan att komma vidare. Jag ska laga lunch till oss och fyra praktikanter men det går inte heller så bra. Med andra ord- bättre att rida hela dagen, det klarar jag utan ström 😉 Om inte strömmen kommer tillbaka måste vi iväg och äta någonstans. Får hoppas strömmen kommer innan kvällen för annars går det inte hålla lektioner i mörkret…

4 Kommentarer

DW

Posted in tävling

Inlägget är i samarbete med Daniel Wellington

Jag kommer nu inför jul göra samarbete med Daniel Weelington. Klockor och armband som jag själv är flitig bärare av.

Du får 15% rabatt på ditt köp om du uppger koden LINADOLK

Direktlänk till hemsidan https://www.danielwellington.com/se/

Gåvorna kommer i fina förpackningar så man behöver inte ens slå in julklappen, väldigt smidigt för en ryttare som bara är i stallet haha

Lämna en kommentar