Lördagsbus

Posted in tävling

Lite lördagsbus i ridhuset igårkväll https://instagram.com/p/BQ8lsKzBIHt/

Hatti skulle få hoppa lite och Elin bar fram hindrerna när jag red Lazzie. Då denna grå tyckte det blev lite väl mycket att fokusera på när hindrerna kom så la vi ner dressyren och hoppade med båda istället 😉 


Dessa två tjejer går tillsammans i hagen och är väldigt snälla mot varandra. Och Lazzie är van att ha Hatti släppandes bakom sig i ridhuset då Hatti varit lös med sedan hon var mindre på Lazzies pass. 

Lämna en kommentar

Bra att vara kort

Posted in tävling

Marknaden för mig gällande ponnysar  är rätt stor då det inte är så många träningsstall som kan ta emot de mindre eftersom ryttarna blir för långa. 

Detta är Penny på bilderna nedan som stått  hos mig i 3 veckor för träning men som nu åkte hem igår.  Oftast när ägarna kommer rider jag först och sedan undervisar jag ifrån marken. 

Penny är en C-ponny men det är inga problem för mig att rida 

Detsamma var upplägger idag med Felicias ponny, jag hjälper till att rida först sedan hoppar Felicia upp för att få det lite lättare ifrån start samt att jag ser till att vidareutbilda hennes ponny. Lättare att hjälpa till ifrån marken om man vet hästen är att rida! 

8 Kommentarer

Lördag = Sol! 

Posted in tävling

(Lånade Elins bild), Alvin sov över, då är det special frukost 😉 

Igår fyllde Mamma, Elin och Emma år, med andra ord 50% av familjen på samma dag, haha smidigt och bra! 

Idag är det solsken och en klarblå himmel. Jag ska vara i stallet hela dagen i lugnt tempo. 

Hästarna som ska ridas idag är: 

Biggles, Kurre, Lazzie, Nicko, Jack, Provridning på Gig, Hatti ska lösgaloppera över låga hinder. 

En lektion ska jag även hålla för Felicia. Imorgon är det tävling i Täby så ska förbereda packningen också. Ska hinna vara med på hoppträning med Lazzie imorgon innan vi åker till tävlingen. 

2 Kommentarer

Företag Dolk Dressage

Posted in tävling

Det roliga jag skulle berätta för er är nu äntligen klart!

Jag jobbar med hästar som professionell ryttare! Hur ballt är inte det? Jag är så glad! Äntligen är allting klart för det har varit en längre process med Skatteverket men nu är det grönt! Säg Hejhej till företagaren Lina Dolk – Dolk Dressage!

Detta är verkligen en morot i min satsning, jag kan nu själv styra min prissättning och värdering av vad jag själv är värd. Och framförallt: jag jobbar med det jag älskar! Idag skrev jag underlag för den första fakturan i mitt egna företag. 

 

Fina Jullan som står för hästen i loggan!

14 Kommentarer

”RGB, Brink, Dolk, Baryard”

Posted in tävling

Nu snackar vi! Haha jag och Elin satt och åt hotellfrukost och såg Hippson rubrik om galan.

”RGB, Brink, Dolk, Kittel..” haha så roligt! Jag och alla ryttarkändisar! 


Och när Kristian lägger upp bild på sin instagram där han skriver att han är stolt över mig och Biggles värmde. Och dressyr-kungen Patrik Kittel kommentar ”så värd det” 

Jag älskar ridsporten! Vi känns som en stor familj. Stöttar och hejar! Det visade vi speciellt när Peder vann jerringpriset.  Sedan finns det rötägg också, men mest är det väldigt bra stämning på tävlingar, träningar och socialamedier. Och bloggtjejerna som också grattat! #nätkärlek 

5 Kommentarer

Komma hem till gänget 

Posted in tävling

Att komma hem till dessa: 

Att kunna åka hemifrån och sedan komma tillbaka till sitt stall och det är i precis i det skicket vi vill ha det samt hästarna står nöjda och glada i sina boxar! Även ridhuset var nysladdat och fint 😀 Har aldrig haft det så bra som vi har det nu. Kvalité och stallet är fullt! 

TACK tjejer! Ni är bäst! 

2 Kommentarer

GBG Horse Show

Posted in tävling

Första gången jag var på plats för att se Gbg Horse Show.

Utbudet på mässan är detsamma som i Friends men det är mer plats och utrymme här i Göteborg. Så det var skönt!   Friends gör allting mer öppet däremot, man får se framridningen och kan se allt bättre med en större överblick. Det händer mer saker i Friends känns det som. Mer show och drag men mer tävling här? 

Jag har beställt nya träningsstövlar ifrån Amazona Sueca, tar denna gång med snörning som på mina vinterstövlar då det är skönt att kunna ge bena mer plats vid behöv efter att 7 hästar är ridna och 3 väntar haha. 

Patrik Kittel har tillsammans med PS OF SWEDEN tagit fram ett nytt kandar samt grimma. Jag är sugen på det nya kandaret till Biggles! Det är en nosgrimma som går hela vägen runt än att det smalar av samt vaggor på sidorna (tillåtet!) 

Här i Göteborg är framridningen stängd, som jag tror de flesta ryttarna uppskattar. Då får de rida fram i lugn och ro bättre mot i Friends där det är fyll rörelser hela tiden. 

Dagens hiss var såklart att få se Isabell W segerritt på över 81% hon fullständigt utklassade de andra ekipagen faktiskt. Tråkigt att Kristian inte fick till det helt idag, det hade varit riktigt roligt då de har haft väldigt fin träningsperiod. Hoppas de får revansch imorgon! 

Sitter på tåget hem nu för att rida ett gäng, blir en sen kväll men det var det värt! Tack bea och Elin som tagit hand om hästarna och stallet idag <3 

7 Kommentarer

Ryttargalan 2016!

Posted in tävling

Wow! Vilken bra ryttargala som ägde rum igår!

Maten var väldigt god, sällskapet det bästa och sjävklart är det såklart roligt att få vinna priset i kategorien som jag var nominerad i. Och Alcazar intog scen och satte fart på ridfolket ordentligt!

Här ser ni vad Tidningen Ridsport skrev igår : http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Scandinavium/2017/2/Lina-Dolk-ar-arets-komet/ och nästa vecka kommer Lena Nydahl göra ett reportage till tidningen ridsport om det hela. 

Jag är så glad över detta pris, jag har verkligen lagt mitt liv åt hästarna och min satsning i flera år (ännu fler ska det bli!) det går att komma fram i ridsporten med hjälp ifrån andra. Det har vi visat, alla vi runt Biggles och mig. Jag är tacksam för åren innan Biggles, hästarna innan honom som lärt mig rida, OjOj och Jouleen som gav mig kärleken till sporten att satsa allt. Min förra tränare Emelie som lärde upp mig i flera år. Tjejerna i stallet som vill vara med mig och hjälpa till! Equiterapeut, hovslagare, hjälp med vattenträning och ja tusan vad många vi är som behövs! 

Jag är så otroligt tacksam över att Biggles kom in i mitt liv. Med handen på hjärtat så skulle inte min karriär satt fart så som den har gjort utan honom. Han har lärt mig vad dressyr är i den absolut svåraste nivån på de stora arenorna.  Han har lärt mig att det är blod svett och tårar som gäller, och han har lärt mig vad magi är mellan häst och ryttare när allting stämmer. 

Sponsorer kom in starkare med Biggles som hjälper mig påvägen. Den största sponsorn är Housepartner som går in med en lastbil (!) och delägare i fina Kurre. Men även mina andra sponsorer, jag behöver verkligen er hjälp för att lyckas ta nya kliv på banan.

Men framförallt kom Kristian in som tränare. Min stora förebild och mentor! Nu blir det hotellfrukost sedan kolla in mässan för att sen se dressyren innan hemfärd ska ske för att rida några hästar ikväll. Tacksam över allt! <3 

8 Kommentarer