Duktig tjej!

Jullan var duktig idag trots vilan igår. Ska bestämma mig imorgon gällande tävlingen på fredag

Idag testade vi på en  serie i vartannat, de gick hem! Jag svängde lite för mycket på halsen men fina byten!

IMG_6104

Min emporio har kommit tillbaka efter lagningen, den ligger väldigt bra på både Jullan och Lazzie men jag har börjat gilla min Olympia mera som Biggles har…

IMG_6106

Så fint med dessa stora stenar på pannbanden tycker jag. Självklart ifrån PS OF SWEDEN. Alla mina träns och kandar samt pannband som hästarna bär kommer ifrån dom då jag är med i deras team.

IMG_6108

Mias benlindor håller verklige måttet! Dessa benlindor samt schabrak som Jullan bär köpte Elin till E-type för flera år sedan

IMG_6109 IMG_6111

haha ser ut som ett troll <3

IMG_6114 IMG_6118 IMG_6141 IMG_6146

höger bak.. så fort jag inte tänker på mina halter ordentligt så ställer jullan upp sig lite bakom med just höger bak

IMG_6180

tränade på några uppridningar idag, jag tycker vi har gjort lite för ”hårda” halter när vi ska hälsa på domaren. Så de behöver vi finslipa

IMG_6227 IMG_6245 IMG_6259

3 Kommentarer

Het Biggles

Biggles var HET idag, han kände knappt mig uppe på ryggen hehe. Men jag förstår honom, solen sken fåglarna kvittrade och det var ett tjusigt sto på banan = det slog lite slint.

Hade önskar lite lugnare och mer kontroll på det hela, men han var även fin! Vi känns redo inför helgens starter!

IMG_6278

Glad kille och en ryttare som försöker hålla kontrollen där uppe..

IMG_6279 IMG_6284 IMG_6295

fick tips att tänka lite mer tagen bakdel så fick jag lättare att forma honom framtill

IMG_6313 IMG_6343 IMG_6356 IMG_6358

mycket power idag vilket gav väldigt fin tryck i traven men lite kort hals eftersom jag var tvungen att hålla honom lite kortare idag så jag skulle sitta kvar säkert

IMG_6359 IMG_6371

blicken <3

Så typiskt att vi bara ridit ett kval i Lövsta future challange. Bara de fyra med mest poäng får rida finalen som går i Friends Arena. Så i helgen är det kval samt på Elmia. Och i elmia går kvalet i Grand Prix U25 det gynnar mig och Biggles då vi är bäst i de svåraste klasserna. Jaja vi får göra vårt bästa dessa två tävlingar så får vi se hur långt det räcker. 

Nu ska jag ut och springa 7km med min kusin, bilder på Jullan kommer upp senare!

4 Kommentarer

Träningen igår

Några ridbilder blev det men Elin filmade mest igår så jag kan inte bjuda på många

IMG_6005

framjogging i galopp

IMG_6008Min pike ifrån Equestrian Stockholm är en favorit att träna i

IMG_6009 IMG_6028 IMG_6037 

Kristian är väldigt aktiv som tränare, släpper en sällan med blicken och kommer med introduktioner. 

Hehe jag sa till Kristian igår att det är lite jobbigt att han inte är med på tävlingen i helgen för när Kristian är där då behöver jag inte tänka utan bara rida! Haha och det är exakt så. När Kristian står på framridningen med Biggles så säger han exakt vad jag ska göra hela tiden och jag är en lydig elev 😉IMG_6040

Biggles blir hetare ju längre vi kommer in i passen. Denna bild tycker jag talar om hans personlighet väldigt bra : han väntar på något ny signal och vill mer mer mer och jag säger luuuuugggggnn haha. Vi är ett bra team tillsammans, han den hetare och jag den lugna.

IMG_6059 IMG_6064 IMG_6068

schabrak och kandar ifrån PS OF SWEDEN.Börjar nästan längta till kallare grader så jag kan börja träna i mina vinterstövlar ifrån Amazona sueca snart, de är sååå fina!

2 Kommentarer

Hur Biggles reser

Fina Biggles, han är så glad att gå på lastbilen varje gång för att få åka iväg på äventyr!

IMG_6080

Han har självförtroende denna herre. Syns rätt bra tycker jag hehe

IMG_6085

Det här täcket är verkligen superbra så det måste jag lyfta fram. Jag köpte det i Ågestas butik efter jag sett Dokki använt detta täcke flitligt både på resa i lastbilen och i boxen. Bra på varmare dagar  det är i nät men även bra efter träningen när hästen är spolad då det är tätare del över ryggen som värmer lite mera och skyddar mot vind.

IMG_6092

köpt 2 st i storlek 155, Biggles har egentligen 145 men detta funkar på honom samt på tjejerna hemma. Åk förbi Ågesta och ta en fika i deras goda cafeteria och spana in deras mysiga butik!

IMG_6097 IMG_6099 IMG_6101

Biggles fick inviga sin nya grimma ifrån Alequi www.alequi.se då jag fick 3 grimmor inför Lag SM. Även snygga killar bär upp blingbling 😀

IMG_5958

IMG_6087

Som alltid åker Biggles i långa och tjocka paddar ifrån BR. Med extra långa transportlindor

3 Kommentarer

Dollan tränas

Det var länge sedan ni fick se Dollan i action, så idag var det dags! Men tyvärr lite tråkigt ljus så kvalitén är lite taskig men bättre än inga bilder alls

IMG_5849 IMG_5862

Om jag får ledigt ska jag starta Dollan en la:p1 i Eskilstuna i september. Man måste kvala för att rida nationellt så vi får börja lite lägre. Dollan ska tävlas då hon är till salu och vi går lite efter ”syns man inte så finns man inte” alltså tävla för att hon tycker det är kul samt att visa upp sig för kunder.

IMG_5864 IMG_5875 IMG_5888 IMG_5931

bra power i öknngarna har hon nu fått till, hon börjar bli som Oj Oj, ökar bara jag vänder in på diagonalen = bästa känslan!

IMG_5933 IMG_5944 IMG_5951 IMG_5953

Snygg- Dollan

1 Kommentar

Heja svensk ridsport! 

Svensk ridsport ligger verkligen i nu! Vi utvecklas och knappar in på storländerna som Holland och Tyskland och kommer börja ta fler medaljer på de stora mästerskapen. 

Även ponny EM har gått nu i helgen och jag är riktigt glad för Linnea Holmgrens skull som kom 10a i finalen på sin ponny hon har utbildat själv.

Stort grattis Linnea och hela ditt team <3 

Det är av Linneas familj vi har köpt Arundhati av 

1 Kommentar

Veckan 

Jag hoppar över att skriva mina tider på Tempo, det blir alldels för mycket hehe

Just nu är jag och Elin påväg till Sarali som gipsat sin arm för att mocka alla hennes boxar. Sedan ska vi hem till vårt stall + Biggles 

Måndag: Träna Biggles för Kristian,  jogga Paul för att lära känna varandra (ny träningshäst i 2 veckor) , kondition Boy, dressyr Dollan

Tisdag: Träna Jullan & Biggles för Emelie, dressyr Paul, dressyr Dollan 

Onsdag: dressyr Paul & Jullan, hjälpa Nora med Phaffe efter jobbet

Torsdag: jogga Biggles, Dressyr Jullan. Kondition Dollan, dressyr Boy. Åka till PS butiken i Nyköping som har utförsäljning. Kom ni med! 

Fredag: tävla Jullan PSG i Kimstad? Dollan, Boy och Paul jogga över bommar 

Lördag: tävla Biggles Inter II. Ut i skogen med Dollan och Paul 

Söndag: Tävla Biggles Grand Prix kür. Ut i skogen med Boy. Dressyr Paul 

1 Kommentar

Dagens hästar 

Ännu en riktigt bra dag hemma i mitt egna stall.

Jag har faktiskt fått sovmorgon till 8.30 både lördag och söndag denna helg, så skönt! Jag känner mig som en ny människa då Elin har tagit morgonfodringen båda dagarna.

Jullan var superfin idag, härlig känsla ifrån joggingen till slutet. Jag tror bannemej jag börjar lära mig rida! Lägger nu upp träningspassen riktigt bra och känner långt innan ett problem är påväg och hinner parera min ridning. 

Dollan är i toppform, riktigt fina skolor idag och svarar snabbt för mina hjälper. Ska försöka få Elin fota henne i veckan så ni får se!

Biggles var det ett väldigt lugnt pass på idag, skrittjobbade och kände lite på piaffen och passagen i lägre form. Alltså denna häst! Han var så glad hela passet som alltid och piper till av glädje när man klappar om honom. Superfin passage på banan och sedan provade jag lite piaff/passage på ängen och det var svårare men det gick, se film på min instagram liinadolk. Testade bara en gång  för att det är så kul hehe. 


Min drömkille <3 

Det kommer inlägg om ändringen på min sits, ska försöka få bilder på det så ni förstår mer vad jag menar. 

Lämna en kommentar

Boy är visad 

Har visat Boy idag på provridning. Och det är så kul att se dessa rutinerade tävlingshästar vad de skiner upp när de ska snyggas till lite extra med knoppar och våtservetter. De vet direkt när det väntas något spännande! 

Provridningen gick bra så det var roligt 🙂 

Lackade hovar dagarn till ära
Snygg kille! Han charmar de flesta med sin sportigare modell av typ. Boy är otroligt snäll och trygg av sig. 

1 Kommentar