Att skydda sig mot smitta

Posted in tävling

Kommentar: Hur tänker ni kring smittskydd i stallet när det kommer och går såpass mycket hästar som det gör hos er? Gör ni något för att förebygga och förhindra att få in smittor av olika slag in i stallet och till era samt kundernas hästar? 🙂

Svar: Hej!

De som kommer och tränar över helgen står i lilla stallet avskilt ifrån mina hästar, sedan alla hästar som kommer för träning hos mig en längre period måste in i vårt stall för att få det smidigt att arbeta eftersom vi är själva i stallet.

Tar inte emot hästar som kommer direkt ifrån utlandet, sedan måste alla hästägare tempa sina hästar i 4 dagar samt försäkra om att de inte har sett något tecken på sjukdom/smitta.

Mer kan jag inte göra, utan hoppas på att alla har sunt förnuft och att man inte skickar hästar som har minsta lilla tecken på något.

Jag tar själv stor risk då jag åker själv runt på mycket tävlingar, veterinärklinik, vattenband, rid-träningar, stallar upp med plantskolan, använder Equiterapeut som varit hos andra hästar samt rider och tränar elevers hästar.

Lämna en kommentar

Tingsrätten

Posted in tävling

Då jag och säljare inte kommer överens om älskade Kurre så har det gått så långt som till tingsrätten. En stämning ifrån mig är lagd och avgiften för det är betald.

Kommentar idag: Har hört att Kurre inte lever…? Det bör du väl berätta?

Svar: blir uppriktigt sagt ledsen nu. Ni kan kalla mig vad ni vill, säga att jag rider dåligt eller vad som, men detta gör mig ledsen. Så om det var vad du ville= grattis du lyckades! Men du har fel. Kurre står just nu ute i sin hage. Han både andas och går faktiskt.

Jag har hjälp av advokat såklart, detta kan jag ingenting om, har aldrig varit i en sådan här sits förut och jag önskar inte ens min värsta fiende vara det. Detta är hjärtekrossare nog. Så mycket jag har gråtit över situationen och hur ont detta gör kan jag inte beskriva. Jag har försökt varit glad och framåt här för er och för alla kunder hemma, men det tar väldigt mycket energi. Jag har Elin som stöttar mig väldigt mycket i detta och hon är lika ledsen som mig. Men Elin blir mer arg så hon har kämpat att få fram varje liten sak. Tur vi är olika där, jag blir ledsen och drar mig undan men Elin blir arg och tar tag i allt. Vänder ut och in på allt som går.

Jag tar bort många kommentarer om Kurre. Det får inte spekuleras eller något nu. Även om ni tror er veta eller hört vad som sker så snälla, håll det för er själva. Jag kommer stänga av kommentarerna för alla inlägg annars. Jag vill verkligen att det ska respekteras. Jag ber er verkligen. När allting är klart så kommer jag berätta för er.

37 Kommentarer

Äntligen vinter!

Posted in tävling

Bättre sent än aldrig, nu kom vintern på riktigt! Elin tog denna bild när hon pulsade ut med ponnyerna till hagen imorse.

Hästarna är pigga och glad att få komma ut i den härliga snön. Både fyrbenta och tvåbenta är nog lika nöjda att slippa lera

Hoppas snön ligger kvar över helgen så de kan få komma ut och galoppera av sig. Bygga lite styrka inför kommande utmaningar.

Nu laddar vi upp för andra träningsdagen med Plantskolan!

Sen åker jag hem och tränar ett gäng

Lämna en kommentar

Ny header

Posted in tävling

När trogna bloggläsare tycker det är dags för mig att uppdatera min header och skickar denna.

Så imponerad av alla som är duktiga på mediearbete. Och väldigt avundsjuk för jag själv är inte den mest klipska på det som ni kanske märker.. 😉

Tusen tack Josefin Håkansson , snart ligger denna överst!

11 Kommentarer

Lyxigt

Posted in tävling

Idag har jag haft både min Elin och praktik Elin i stallet, väldigt lyxigt! Extra bra då jag skulle iväg också, svårt att åka iväg annars när jag är ensam hemma med stallet.

Började morgonen med att tömköra Dokki, han blir väldigt fin när han får jogga på tömmarna. Låg och ut med nosen. Vi red ut på Firren och Taco sedan lastade jag Lazzie för att åka iväg på träning med Plantskolan för Liane. Mer om den träningen kommer senare.

Elin skickade denna bild, hon låter alltid Biggles få promenera utan täcke när det inte är för kallt, samt att han alltid får rulla i sanden och verkligen mysa in i sanden. Han älskar det och gör det endast med Elin aldrig med mig. Han vet vem som håller på reglerna 😉

Skrev ut på min instagram att jag hade 1 plats över i träning för häst i två veckor. 45 (!) st hörde av sig om platsen haha. Jobb finns de alltid, härligt och en skön trygghet för mig.

Den 1/2 kommer tandläkaren till stallet, finns 2-3 platser över om någon vill komma och vara med. Pris ca 1700 kr.

Vi är mästarnas mästare att planera bra, så ikväll ska min elev provrida en ponny på stället vi är på med Plantskolan. Eller som Elin säger ”ska du iväg så får du jobba lite också”

1 Kommentar

Promenader

Posted in tävling

Blåsten höll i sig idag och hästarna verkade tro att om man springer full fart så slutar det blåsa…så de kunde bara vara ute 2 rackarns ynka timmar idag innan de fick gå in igen.

De alla har blivit tränade som kan tränas. Sedan har alla promenerats en extra runda på kvällen så de fick röra på sig.

Som tur är kan jag leda alla två och två så de kunde iaf få gå 20 minuter var nu på kvällskvisten.

Dokki var väldigt fin idag, jag har börjat förstå hur jag ska rida honom. Känns som vi tagit ett stort kliv framåt tillsammans, härligt!

Hatti joggas lätt, rider korta pass i lugnt tempo. Fokuserar mycket på serpentiner och övergångar för att få henne lyhörd och lydig samt mjuk i sidorna.

Ponnyerna har jag tränat sidvärtsrörelser på. Korta skänkelvikningar som de ligger i LA:1

Egon är joggad och jag kände redan en stor förbättring mot gårdagen. Kul! Till salu, mer info finns på min instagram samt filmer.

kunde ni ha hästarna ute som vanligt idag??

13 Kommentarer

Inställd träning

Posted in tävling

För första gången på ALLA år ställer vi in en bokad träning för tränare pga väder. Vi har alltid åkt oavsett halka eller annat, inget har stoppat oss.

Både jag och Elin hade bestämt att vi skulle vara i stallet 5:30 för att hinna med så mycket som möjligt innan Dokki skulle lasta och fara till Ågesta för KVK träning.

05:00 smsar Elin att jag inte får åka pga vädret..buhuuu. Jag själv gick ut och fodrade och tänkte att det säkert inte var så farligt. Men det blåste verkligen ordentligt, strömmen gick men jag tror det skulle gått bra att jag körde men vågade inte släppa ut hästarna hemma och lämna de i blåsten i hagarna när Elin var och arbetade. Blir många timmar borta när jag åker för att träna.

Sååå jag är hemma och tränar själv.

Lämna en kommentar

Besiktade

Posted in tävling

Årets första hästar sålda! Idag var Zina och Taco iväg för att besiktas på klinik inför försäljning. De båda fick grönt kort och har hittat nya ryttare. Zina åkte direkt ifrån kliniken med sin nya ägare men Taco ska vara kvar hos mig i två veckor till innan han far iväg.

Vackra Zina! Tack Anne för att jag fått äran att träna denna fina häst. Jag kommer följa henne med glädje!

Kommentar: Blir du inte ledsen när du säljer så många hästar? Jag skulle inte klara det. Går de alltid igenom besiktningen?

Svar: Nej det blir jag inte, det är inte mina hästar jag säljer utan jag har tränat dom och vet om att de är till salu. Sedan självklart så kommer somliga hästar mig mer nära, Zina är en häst jag själv skulle velat köpa. Men det är helt fel i tiden för mig att köpa en häst till innan jag vet hur det blir med Kurre. Sedan ponnyerna blir jag inte alla ledsen för, är bara glad att vi hittat nya ryttare som vi tror kommer passa. Jag är för gammal att tävla ponnyerna så de ska till yngre ryttare än mig.

Zina besiktades i september men då upptäcktes det att hon var struppipare och det valdes att göra en operation för att sedan igen sätta igång henne. Så hon gick inte honom då. Vi har rätt bra koll på hästarna, eftersom jag rider dom så känner jag oftast om något är fel. Jag har skickat hem två hästar som jag tyckt det varit något fel på för att de ska kollas upp. Då har jag känner något direkt nästan och inte lagt ut dom på annons. Även gör de flesta hästägarna en vetcheck innan de ställer hästarna i träning hos oss för att veta att de är okej än att lägga pengar och vi måste avbryta träningen.

Vi väljer också ut hästar som vi tror på samt inte har en enorm skadehistorik i bagaget. Röntgen kan det hittas fynd om man har ”otur” men oftast inte större saker än att de har blivit sålda iaf.

Lämna en kommentar

Alovera

Posted in tävling

Hejaheja läkningen av Biggles ink, vi började smörja med alovera och det verkar göra susen. Ser riktigt bra ut, imorgon blir det laser för att påskynda läkningen. Tror att målet att rida honom vid månadsskiftet är helt rimligt 🙂

Blir rejält ridsugen X1000 när jag ser dessa bilder. Wow vad denna häst är mäktig!

Fotona är tagna av Roland Thunholm, Kürfinalen av LiveArena Dressage Power.

Vår första start som vi planerar att göra blir på Strömsholm sista helgen i mars.

5 Kommentarer

Veckan

Posted in tävling

Denna vecka är lite av en domedag! Jag ska rida upp program på både Dokki och Lazzie för en riktigt riktigt bra domare. Så kritiken kommer jag bära med mig inför första starten som blir på dom för året. Kommer starta en häst i Södertälje 25/2, kanske två. Vi får se! Kanske slutar med ingen hehe.

Måndag: Besikta Zina & Taco inför försäljning. Lektion för Felicia & Ebba. Filma en storhäst som ska säljas pris 60.000 kr (ha koll på instagram liinadolk)

Tisdag: KVK träning Dokki. Biggles ska få laser av Anna. En ny storhäst kommer som ska tränas och säljs. Pris under 100.000

Onsdag: Plantskolan Lazzie för Liane, rider de andra hemma på förmiddagen sedan åker vi iväg och bort borta över natten. Elin T gör Praktikt som vanligt på onsdagar

Torsdag: Plantskolan Lazzie för Liane. Rider de andra när jag kommer hem.

Fredag: Programridning Lazzie & Dokki de båda ska gå PSG. Elin är med mig här så jag kommer lägga ut filmer och berätta om det hela såklart. Lektion för Agnes

Lördag: Lektion för Amanda

Söndag: Lektion för Ella. Kommer en tjej som ska göra praktik här i två veckor med sin häst. Sedan kommer praktikant nummer 2 på måndag, blir kul för tjejerna att ha praktiken samtidigt gällande boende och gemenskap mer än bara hänga med mig.

Som ni ser kommer Lazzie gå tre tuffare dagar i rad, så hon kommer endast tömköras på tisdag sedan blir helgen helt vila med endast promenader.

Bild på Hatti när hon endast var 8-9 månader? Gulle! 175 dagar kvar till beräknat datum att föla. Sakta men säkert går det framåt 😉

Lämna en kommentar