Team KVK

Posted in tävling

Haha jag älskar att vara i Team KVK, jag Elin Kristian och ibland Linda har en grupptjat med sms.

Egentligen skulle det kunna vara bara jag och Kristian som smsar, men eftersom jag aldrig har koll på något och glömmer bort att svara så är Elin med som faktiskt planerar hela mitt liv med hästarna. Och Elin i som tur behöver Linda då de två håller ihop mot oss ibland. Utan Linda och Elin skulle det inte hända mycket.. enligt dom iaf 😉 

Längtar till nästa tävling, det är så roligt och peppande att vara med så trygga, hjälpsamma och verkligen härliga människor som bara vill lyfta varandra hela tiden. 

Sedan ska vi vara glada att vi har bästa Viktor, han är nämligen den man ser till at få Kristian att ta sig ”ledigt” för att komma och träna mig på hemmaplan med flera hästar. Viktor älskar traktorer och lantbruk så han hänger med pappa och jag får låna Kristian. 

Planen nu är att vi ska träna här hemma den 6/10, sedan startar Biggles 1 klass i Linköping och 1 klass i Elmia. Finns flera klasser vi kan starta men som vanligt sparar vi på honom. 

Sedan är Viktor verkligen bra att ha med på tävlingarna, han får en att komma ur tävlingsbubblan så jag inte blir för låst i den. Han är duktig med hästarna och har koll på läget. Klok också! Både jag och Elin kan inte förstå att han är så ung. Stenkoll på det mesta och är väldigt rolig som lättar upp stämningen. Svårt att skriva i ord vad ett Team betyder, men jag är verkligen väldigt tacksam att vara i just Team KVK. 

Lämna en kommentar

Höstrusket 

Posted in tävling

Näää. Detta väder som var igår är allt annat än uppiggande. Jag själv som är en tuffing och viker mig sällan för att jobba många timmar samt tycker det är värt att vara i stallet 10-12h om dagen för att göra min satsning blev lite irriterad på mörkret och regnet igårkväll. 

22:00 gick jag in ifrån stallet igårkväll och kände mig fortfarande inte färdig, den känslan är jobbig tycker jag. Så idag hoppas jag på en lite bättre flyt och att vi har ett bättre tempo.

Att jobba med hästar på heltid och få runt hela ekonomin är lite kämpigt ibland. Speciellt när tydligen Finest har svårt att betala ut lönerna också? Två månaders blogglöner väntar jag på och det känns lite sådär faktiskt. Så mycket tid och energi jag lägger på dessa inlägg gör jag absolut för att det är kul, men även för att jag har fått ut rätt okej med pengar. Får hoppas att min bloggportal rycker upp sig och levererar som de tidigare alltid gjort. Annars får ni följa mig på instagram istället. 

12 Kommentarer

Praktikanter

Posted in tävling

I flera månader framåt kommer jag nu ha olika praktikanter med mig i stallet. Väldigt roligt att jag har fått så många förfrågningar om att ta emot elever. 

Vilket även gjorde att jag behövde ta tag i att uppdatera utrustningslistan och rutinerna ska vara nerskrivna tydligt och bra så att det ska vara lätt arbetat att komma in i mitt stall. Eftersom jag rider och befinner mig mest på hästryggen så gäller det att den som är i stallet hittar lätt samt vet hur jag vill ha det. 

Första praktikanten börjar på måndag och ska stanna i 3 veckor. Hon har även med sig sin häst, när det finns plats så får man ta med sig sin häst för träning. 

Vi har inte boende på gården utan de flesta hyr in sig på Sparreholms slott där man har tillgång till kök och kan laga sin egen mat. 

Är inne och äter middag nu ska snart ut och träna en elevs ponny samt ta emot en häst + träna den som kommer för utbildning i några dagar. Senare i veckan kommer det en ny storhäst som jag även ska träna en tid framåt, kul! 

Lämna en kommentar

Plantskolan dag 1 

Posted in tävling

Har inte tagit tag i min kamera ännu som inte riktigt vill som jag.. har klarat mig bra då så många tar otroligt fina bilder på tävlingar och skickar till mig! 

Idag fotade Felicia Bermar Vistedt när vi tränade för Liane 

Eftersom Lazzie tävlade i helgen ville jag inte rida upp henne för mycket. Utan vi tränade mycket grunder och fokuserade på kvalitén i galoppen och la tid på skritten. 

Vår ökade skritt gör vi bra, men skrittpiruetterna har jag sabbat fullständigt på tävlingarna. Så de fick jag bra hjälp med att jobba vidare med fina skolor gjorde vi idag 

Liane är mycket på mig att Lazzie nu inte bara får trava på med benen framåt utan nu är det daga att få bort ”unghäst gångarterna” och mer börja hitta samlingen uppåt och mer lugnare tempo.

Lazzie smälter in i sargen med deras gråa nyans! 

Nöjd med dagen! Har hunnit träna två hästar innan plantskolan började, sedan hann jag se alla träna då Elin körde Lazzie fram och tillbaka, vi red ut på varsin häst och jag har haft 1 lektion + tränat Caramel ikväll. Elin var även iväg med Biggles för vattenträning. 

6 Kommentarer

Magic Brush 

Posted in tävling

Inlägget är i samarbete med Magic Brush 

Kanske är detta de borstar min mamma önskade sig extra att jag hade när vi tvättade hästsakerna i tvättmaskinen hemma.. inte alltför poppis kan jag säga med allt hår  och smuts på utrustningen.

Dessa borstar var väldigt smidiga och det var riktigt lätt att få bort allt spån och väldigt mycket hår ifrån täcken/schabrak. Jag använde handborsten för det. Spolspiltan är den stora grym att få bort all lera/grus så det inte hamnar i avloppet. 

På min instagram story såg ni väldigt bra hur allt spån försvinner med lätta tag med  borstarna. Ni som inte hann se min story har filmen här: Instagram film Magic Brush

Här kommer ni direkt till hemsidan för att komma till borstarna: http://www.magicbrush.se


Väldigt lätt och dra bort allt vatten också så det inte blir halt.

De finns i flera olika färger, så de kommer passa för alla i familjen 😉 eller som skärbrädor så man kan hålla isär borstarna om man använder de till olika saker i hemmet ex. 

Man kan använda sin Magic Brush på alla typer av underlag – både inom- och utomhus. Elin som har 3 katter och en hund testade borsten i hennes soffa, och vips så blev soffan ren ifrån allt hår direkt. 

Om du gör en beställning och uppger koden DOLK så får du fjärilsborsten med på köper för ett värde av 195 kr 

3 Kommentarer

Outfit Plantskolan

Posted in tävling

Vi är på Brolöten och har träningar för Liane Wachmeister med Plantskolan nu i två dagar, jag har med mig Lazzie för att få träningshjälp 

När vi köpte Lazzie tog det ibland över 1h att lasta henne och hon var alldeles dyngsvettig bara att åka en kort bit. Man glömmer lätt de problemen som man kommit över. Lazzie är exemplariskt gällande lastning samt att vänta i lastbilen, men vi la väldigt mycket tid på att träna henne. 
Fina Lazzie 

Saab  är huvudsponsor 

GinaTricot är en av sponsorerna till Knykalaset 

Några av gänget, Felicia, Liane, jag, Filippa, Sofia och Emelie E 

Brolöten har gjort en riktigt förvandling i ridhuset, snyggt målat med en ljusare grå nyans samt helt nytt underlag som var väldigt bra att träna på. 

6 Kommentarer

Maskkontroll

Posted in tävling

Inlägget är i samarbete med Equippo Lab

Eftersom vi har haft stor rulians på hästar som varit hos oss bestämde vi oss för att göra ett test nu igen. 

Förra gången hade Lazzie stora mängder med mask och därför vill vi även ha lite extra span på henne. 

Här kan ni läsa om när man bör göra kontrollerna: http://maskkontroll.se/info/nar-ska-jag-gora-analyserna/

Ni hittar en massa information på deras hemsida 

Lämna en kommentar

Vattenträning

Posted in tävling

Kommentar: Hej! Skulle inte du vilja berätta lite mer om vattenträningen? Och vad ni har för upplägg 🙂 Tack!

Svar: Hej!

Absolut kan jag göra det! Vattenträning är verkligen superbra träning för hästarna att kunna bygga upp styrka och muskler på ett väldigt skonsamt sätt. Så bra som Biggles skrittar på bandet med vatten är häftigt att se hur han verkligen trampar igenom med hela kroppen. 

Biggles står först i solariumet i 10 minuter för att bli varm i kroppen, sedan värmer han upp utan vatten 10 minuter och skrittar i vattne ca 20 minuter. Sedan solarium igen 10 minuter. Biggles har inga vikter eller lutning på bandet, utan går endast plant. 


Eftersom Biggles är till åren så spar vi väldigt mycket på honom ridmässigt, därför vattentränar vi istället 2-3 gånger i veckan för att han ska kunna vara fysiskt redo för att träna och tävla på den nivå han gör. 

Planen är också att börja vattenträna mina andra hästar 1 gång i veckan, att det inte blivit av är bara för att tiden har dragit iväg samt att det inte är superkul att stå och se på vattenträning det är såklart mycket roligare att träna för Kristian. MEN nu ska vi även börja låta de andra träna på bandet, vi har sett alldeles för bra resultat av vattenträningen för att inte göra det. Biggles är hästen med mest muskler och styrka av mina hästar och han är den som rids minst.. 

6 Kommentarer

Maffig! 

Posted in tävling

Fina fina Biggles


Maffiga Biggles! Här är han påväg in på prisutdelningen, och det kryper i hela honom att få gå in och hämta pris 😀 idag är det spatajm, vi går promenad i 1h och äter en massa gräs samt att han får stå med magnettäcket i 1h. Klart man ska ge extra kärlek och omvårdnad till Mr B! <3  

Dessa fina bilder har http://johanssonjenny.se/ tagit på oss, tack! 

4 Kommentarer