73,4% Fei inledande 7 års

Posted in tävling

Duktig Lazzie reds idag igenom Fei inledande 7års program för första gången. Och det gick bra, dock var poängen bättre än känslan faktiskt. Jag hann inte riktigt med att fånga upp henne då det går väldigt snabbt mellan rörelserna på denna nivå så det var väldigt nyttigt för mig att känna på het luften lite än att lalla runt och lägga rörelserna där jag själv vill haha.

Finfina 73,4% fick vi vilket hade varit ett Falsterbokval! Lotta gillade verkligen Lazzie och har även dömt henne som 5 och 6 åring så extra roligt att visa våran utveckling. Vi missade även serien men fick fina poängen iaf. Väldigt bra travprogram med flera 8or!

IMG_2543 IMG_2546

joggade fram enligt planen, har ett bra upplägg som jag har på framridning på tävling som känns tryggt och säkert.

IMG_2562

lite svårt att rida program hemma då Lazzie är tittig och spänd i ett hörn, men bra att träna på!

IMG_2587 IMG_2589  IMG_2608 IMG_2609 IMG_2631 IMG_2638

stort problem är att jag inte kan bestämma mig för att om jag ska tävla på träns eller kandar! Måste ta ett allvarligt snack med Kristian imorgon gällande detta för jag kan inte bestämma mig..

IMG_2641

duktiga tjejen <3

 

3 Kommentarer
Posted in tävling

Fråga: Hej Lina! Först och främst, vilken härlig blogg!! Jag undrar vilket program du anser ger bäst möjligheter för att kvala till 5-års klassen på FHS? Är din plan att rida regionala Lätt A klasser på Kurre eller FEIs program för 5-åriga hästar? Lycka till med allt!

Svar: hej!Tack snälla, vad roligt att höra!

Jag kommer satsa på 5 års klasserna med kvalen gällande Kurre då han har två riktigt bra gångarter. Dock är de programmen lite svårare än vanliga LA men vi kör på det. I de programmen behöver man inte lägga rörelserna vid exakt bokstav så det känns som att jag har lite mer tid på mig. En miss i vanlig bedömning kan kosta rätt mycket medan i unghästbedömningen kan man hämta hem lite lättare. 

Lazzie kvalade jag i både vanlig bedömning och i unghästklasserna då hon är väldigt välriden med rörelserna så vi plockade mycket poäng där. Hennes skritt var rätt svår som 5 årig och även i början när hon var 6 år så poängen kunde rasa lite i unghästbedömningen då. Gäller att vara lite smart!;) 

6 Kommentarer

Veckan

Posted in tävling

Måndag: programridning för Lotta Finstorp på Lazzie 7års programmet och Fermi Fei lagtävlan 

Tisdag: träna Kurre och Lazzie för Kristian

Onsdag: Tävla Kurre och Lazzie Strömsholm. De kommer starta 5+7 programmen. Jösses på båda vill jag nog säga hehe! Ingen kommer ihåg en fegis.. typ! Bra att ut och träna i skarpt läge. Hade egentligen velat visa Kurre banan på tisdag kväll men så blir det inte.  Åka till Ågesta och träna Biggles som även kommer stå kvar till fredag så slipper han åka i mellan.

Torsdag: tävla Kurre och Lazzie Strömsholm. Träna Biggles på Ågesta

Fredag: Träna Biggles på Ågesta.

Lördag: Tävla Biggles Strömsholm Inter II som är första kvalet till Lövsta future challange 

Söndag: Biggles laser och magnettäcke av Anna. Hålla två lektioner + 1 provridning 

Hatti ska även hämtas hem denna vecka! Saknat henne en massa. Så rolig att jobba med henne <3 Kommer dock inte hoppa upp på henne förän efter Biggles start på lördagen. Tänker inte riskera att åka av innan då vi har varit borta ifrån tävlingsbanan tillräckligt. Hon ska få jobbas med tömköning om hon kommer hem innan starten. 

Nya lastbilen kommer med andra ord få rulla ordentligt denna vecka haha. 

2 Kommentarer

Drottningen

Posted in tävling

Såklart ville Lazzie vara lika duktig som Biggles så även hon levererade ett väldigt bra pass idag. Så mycket lättare det är när hon inte är brunstig.

IMG_2214

Jag råkade ha sönder den ena dragkedjan på mina träningsstövlar imorse när jag stressade runt. Måste lämna in de till skomakaren i veckan!

IMG_2219 IMG_2235

Lazzies uppsyn på alla bilder, åh finaste tjejen! En annan ser sammanbiten ut, men det är för att jag är koncentrerad!

IMG_2241 IMG_2246 IMG_2250 IMG_2257

formen har verkligen blivit mycket mer bärigare och starkare nu.

IMG_2263 IMG_2266 IMG_2297 IMG_2320

Alla rörelser gick bra idag förutom skolan undan höger, vi fick inte riktigt till flytet där. Så skolorna ska jag träna lite extra med på tisdag för Kristian.

IMG_2332

öppnorna var däremot riktigt bra!

IMG_2345  IMG_2357 IMG_2400

häftigt att utbildat sin 5 åring som nu är 7 till Msv A nivå! Heja Lazzie!

 

4 Kommentarer

WOW!

Posted in tävling

Både Lazzie och Biggles gjorde riktigt bra träningspass idag, så glad! Att känna Biggles dragläge igen är magiskt! Han har så många växlar att jag sitter med ett leende när jag får känna hur han växer för varje steg.

IMG_1871 IMG_1882 IMG_1922 IMG_1966   IMG_1991 IMG_2021

bytena i varje kommer vara det som är svårast att få till. Dels så är jag ringrostig men Biggles blir väldigt laddad av att byta i varje och jag får honom att byta lite för stort. Detta ska jag jobba med på Ågesta i veckan

IMG_2025 IMG_2027     IMG_2053 IMG_2066

19 år och så galet fin i kroppen och känns stark samt med så mycket energi och glädje att få jobba. Biggles är en kämpe! Aldrig suttit på en häst med så mycket vilja och energi. Vilket kan koka över ibland men det är därför han orkar sista linjen i GPn lätt utan att bli trött <3

IMG_2068  IMG_2081 IMG_2082 IMG_2103 IMG_2135

Över ett år tillsammans! Så lyckligt lottad att få äran att rida denna underbara fantastiska Biggles!

IMG_2143

1 Kommentar

Tidig morgon delux

Posted in tävling

Att ställa om klockan för oss hästmänniskor är sällan bra.. en tidig morgon med stallet innan jobbet blev ännu mindre sovtimmar pga tidsomställningen.

5.30 fodrades hela gänget och vi har hästarna i både nya och lilla stallet då det blev lite fullt hehe. Sedan var det bara att hugga i med att mocka några boxar under tiden Biggles och Elin tog morgonpromenaden. Vi brukar turas om vem som ska mocka. 

Vi har börjat låta Biggles få rulla under promenaderna i sanden. Och han älskar det haha. Vi skulle nog kunna säga att Biggles regler är lite mer fria hemma hos oss och att han helt enkelt tar sig rättigheter till det mesta.. haha men han är ju så söt och charmig så det är svårt att säga nej. Så ni som tävlar med mig får passa er när Biggles ska rulla, det skvätter sand överallt på promenaderna  😉 

Jag, Elin och Karin har gruppsms, eftersom Biggles ska tränas på Ågesta onsd-Tors-fred nästa vecka så var det bäst att förbereda Karin på Biggles nya vanor vid promenaderna:  

Haha Karin är rolig! Jag tror dock hon blir lite svettig på oss ibland 😉 

Har visat Sevilla för kunder imorse, duktiga sevilla! Finns så mycket i denna häst att hämta med tanke på hur lite hon är riden. Har varit roligt att haft henne en längre tid hos mig i träning denna gång. 

1 Kommentar

OBS-tävlingar

Posted in tävling

Årets första OBS-tävling för ungdomsryttare är igång. Nämligen meeting i Åstorp! Standard tävling för mig senaste åren men inte detta år. Lazzie laddar dock inför start där nästa år som YR! 

Jag har tagit med mig både Jullan och Biggles till Åstorp tidigare år. Och Jullan har tävlat som både junior + yr med mig och Biggles startade yr förra året innan vi bestämde oss för att satsa mot U25! 

En OBS- tävling är nästan mer nervöst att man verkligen vill prestera än en internationelltävling. Nu sitter förbundskaptenerna med sina hökögon på bästa åskådarplatsen och håller span på varje ekipage. Haha men det är faktiskt en väldigt spännande känsla också att gå in i tävlingsbubblan för att göra sitt bästa! 

Precis som på mästerskap är det alltid något nytt ekipage som smäller till ordentligt och lite omkastningar bland de mer sjävklara ekipagen. Nerver som spökar ibland. Sedan är det svårt att pricka in formen till rätt tävling, det är något man hela tiden måste jobba på. Ex Biggles behöver få leka av sig lite i Strömsholm för att sedan börja ladda inför sen våren och sommarens tävlingar. Men allt hänger inte på en OBS-tävling även om man just då tror det!:) 

Bild ifrån NM! Dags för start, längtar så mycket till just detta igen! Vi vill tävla Ev Strömsholm om vi hinner komma i ordning med rörelserna hehe. Piaff och passagen är lätt men det andra måste vi träna på. Bytena i varje måste jag komma i rätt teknik i. 

Sedan är planen Lidköping och sedan internationellt Aalborg (Danmark) har jag gjort intresseanmälan till. 

2 Kommentarer

Förändring

Posted in tävling

Godmorgon lördag!

Och jag har gjort en stor förändring i mitt arbetsliv! Jag har nämligen sagt upp alla min vardagstider på Tempo och kommer endast jobba min jobbarhelg som är var 3e vecka. Företaget Dolk Dressage ger massor av jobb så vi bestämde oss för att satsa fullt ut! 

Kommer bli väldigt bra då slipper jag rida- jobba-rida och känna lite tidspress. Kommer bli bättre för både mig och Elin! Denna helg är dock min jobbhelg så jag började dagen med träning av hästarna, sedan far jag till jobbet (10-18)  sedan fira min kusin som fyller år med middag för att sen igen dra på mig ridbyxorna för att rida ett gäng till. Så länge jag får mat i mig gör det inget med sedan kvällar. Idag kommer Bea och Elin till stallet och hjälper oss! 

Helgtips! Ågesta Ridsportsbutik har rea i helgen. Så pass på 😀 

3 Kommentarer