Lös benbit

Posted in tävling

Rackarns, Hatti har nu varit på röntgen och där hittades det en lös benbit på plåtarna. En väldigt liten dock, men som ska tas bort. Tror vi till 90%, ska skicka röntgenbilderna vidare till våran supervetrinär Axel Wallman för utlåtande av honom också. 

Idag var vi hos Per på navesta hästklinik, det ligger närmre oss. 

Duktiga Hatti och sevilla hade skött sig bra idag på deras äventyr med Elin och Malin. Alltid nyttigt för Hatti att åka iväg för att då kunna miljötränas på nya ställen samtidigt hon får åka lastbil. Hatti är verkligen en trygg unghäst, så något har vi gjort bra för att få henne så trygg <3

Trötta Hatti vilar hos Malin i väntan på röntgen 

Jag själv har ridit två st och ska nu tvätta lastbilen samt städa den invändigt. Blir så skitigt nu när det regnat så mycket. Ska rida två till sen!

1 Kommentar

Härlig måndag!

Posted in tävling

Perfekt start på denna vecka, jag var i stallet vid 06 och fodrade samt packade iordning lastbilen med massa foder och strö till Hatti! Elin är med Hatti och Sevilla hos veterinären just nu där Sevilla ska göra en vanlig vet check och Hatti ska som sagt röntgas. 

Jag gick in och hann byta tvättmaskin plocka ur diskmaskin och äta frukost i lugn och ro utan att behöva stressa iväg. Dollan står redo för ett pass i ridhuset och Lazzie står med spiktäcket innan hon ska få gå ut i hagen. Vi har kört på med spiktäcket lite mera nu under helgen för att hjälpa henne med brunstningen. 

Jullan, Lazzie och Samanta ska också ridas. Jag ska packa klart så mycket som möjligt efter som jag både jobbar och ska upp till Stockholm och träna imorgon. Skåpet måste vara helt klart redan ikväll då det ska köras över till snälla Emma Kåbring eller en annan tjej som ska ta med sig det till Elmia. 

Jag måste verkligen ta tag i mitt rum också, förstår inte hur det kan bli som det blir.. 

Men som sagt tur att jag är ledig från jobb idag och kan lägga allt fokus på uppladdning och hästarna. 


Jag har lyxen att både ha Linnea och Elin med mig till Elmia, och hela familjen KvK! 

6 Kommentarer

Mästerskap 

Posted in tävling

Fråga:Varför rider inte du km och DM? Känner du dig för bra?

Svar: Hej!

Jag har en tävlingsplanering som jag följer och både Jullan och Biggles tävlar på hög nivå så de sparar jag mycket på. 

DM är jag dock med i, Sörmland har det som en serie där man under en viss period samlar poäng efter resultat på tävlingar. Men jag anmälde mig lite för sent hade ingen tanke på DM serie samt att jag skulle anmält Lazzie och inte Jullan haha. Men det är ingen förlust direkt heller, mer en rolig grej som distriktet har. Vet dock inte om jag tycker serie är bättre än en DM tävlingsdag. Lägger ingen större vikt i det, har så många andra större tävlingar som måste planeras och prioteras. Man kan inte vara med på allting, utan prioriteringar måste ständigt vägas in! 

KM red jag inte, det var förövrigt i helgen för Gnesta Ridklubb. Men jag var ridit SM och NM i år, mästerskap som mästerskap 😉 

2 Kommentarer

Duktiga Dollan!

Posted in tävling

Dollan är så fin att rida just nu, vi har verkligen lärt känna varandra nu och förstår varandras signaler direkt. Glöm inte att hon är till salu!

IMG_3581

snygg i outfit ifrån PS OF SWEDEN

IMG_3584

Bästa med Dollan är att hon alltid är så glad och nyfiken av sig. Det är en bra egenskap! IMG_3616 IMG_3633 IMG_3637 IMG_3643 IMG_3661

förvändgalopp är som en extra gångart för Dollan, hon är så stabil och säker i den förvända så jag skulle kunna rida henne där och blunda samtidit.

IMG_3662 IMG_3664

Dollan gillar att få göra galoppökningar, då känner man hur hon suger tag i bettet och vet exakt vad som är på gång.

IMG_3700

svävar fram, inte en hov i marken 😉

IMG_3722 IMG_3734

spetsande öron hela tiden <3

3 Kommentarer

Starka och händiga hästtjejer

Posted in tävling

Som jag är imponerad över oss tjejer idag, vi bytte nämligen däcken på stora tävlingsskåpet helt själva. Blir även impad över de som jobbar på verkstad och sådana ställen där man ska skruva och mecka, alla positioner var inte de bästa för ryggen när amatörer som oss höll på.. men nu är det fixat! 

Skåpet rullar 100 gånger lättare nu med de större däcken, tack för bra service Housepartner! 

Och inte nog med det, 9 boxars inredning skulle bäras in idag, behöver inte gå till gymmet på flera dagar! 

Om det endast vore ridning som fanns på agendan när man äger hästar skulle det var plättlätt 😉

2 Kommentarer

Listan ska minskas

Posted in tävling

Priset igår gick till Södertälje herrlags basket , kul för dom men trist för mig 😉 Det var en väldigt trevlig gala igår med god mat och bra underhållning. Och det bästa av allt- en kväll med Linnea!

Nu är det dock full fart hemma, sevilla, Samanta och Dollan ska tränas. Och jag ska fortsätta beta av min lista inför Elmia. Men Elin och Bea kommer även idag, lyxigt! Så det är mycket som kommer att hinnas med idag. Och de samt en tjej till ska göra praktik hos mig, så efter Elmia har jag hjälp i stallet i 3 veckor! Wihuuu hästarna kommer älska att få ännu mera uppmärksamhet.


Svider att läsa om alla som laddar inför U25 nu på Elmia. Biggles skulle få showa loss ordentligt! Men men, nästa år är det EM U25 som är det stora målet. 

2 Kommentarer

Passen idag

Posted in tävling

Jaha, det är ju tur att jag har den stora förmånen att ha flera hästar, för idag var Lazzie inte alls på humör.. Hon har det jobbigt med brunsten och det har blivit värre mot för bara något halv år sedan har vi märkt. Och tydligen är Lazzie brunstig väldigt ofta? Stackarn!

Så passet idag kan vi ta och vända blad på, och hoppas att vila imorgon gör henne på bättre tankar till måndag. Så trist att brunsten kom nu igen när hon verkligen har varit heeeeelt fantastisk fin senaste tiden! Vi ska prova med lite olika tillskott för utvärdering, sedan finns det i sista fall även operation som går att göra. Men hon kanske mognar med det hela också? Fasiken inte lätt att vara tjej..Som tur är ger Lazzie oftast väldigt bra träningspass men sedan ställer detta till sig.

Jag börjar bli lite ”nördig” i problem, förr tänkte jag att det löser sig till nästa gång. Men nu googlar jag, frågar runt, analyserar, går in djupare på problem. Lazzie är den nästa bästa hästen jag någonsin suttit på någonsin (Biggles är bästa såklart!) och jag ska utbilda Lazzie till en riktigt stjärna med Kristians hjälp. Som jag sagt tidigare, hon är inte i sin bästa form nu. Men hon kommer bli riktigt bra. Det vet jag! 

Men om vi övergår till Jullan så var hon fin idag!  Gav mig en bra känsla, vi kunde jobba på rörelserna och fortsätta utveckla piruetterna!

Jag och Linnea är iväg på Sörmlands idrottsgala nu ikväll, jag är nominerad i kategorien Årets idrottsprestation, det står mellan basketen, gymnastiken och ridsporten. Blir kul att se vem domarna väljer och motiveringen! Roligt att representera ridsporten!

IMG_3480

Denna väst av märket Pikeur ifrån Housepartner är sååå skön! Kommer bättre bilder imorgon på alla sponsorkläder jag fått levererat.

9 Kommentarer

Bästa tillskottet att hjälpa brunstigt sto?

Posted in tävling

Nu behöver jag er hjälp, med 6st ston i stallet/träning så är det Lazzie som är väldigt känslig vid brunstighet.

Och nu behöver hon få hjälp! Vilken produkt har ni upplevt hjälpt bäst mot detta? Är det NAF??

Lazzie blir sur mot andra hästar om de kommer för nära samt att jag märker vid ridning. Hon gillar inte alls när jag lägger om bena.. 

Jag har aldrig provat något så ge mig era erfarenheter!

16 Kommentarer

Träningstajm! 

Posted in tävling

Hästarna är fodrade och jag äter frukost, idag är det träning för Kristian med Lazzie och Jullan samt att jag ska rida en häst som står på Ågesta. Samt ta hand om Biggles. Bra dag med andra ord!

Bea och Elin är här idag och följer med på träningarna, roligt! Min Elin jobbar hela helgen eftersom det är Elmia nästa helg och då är hon ledig. 

Och punkt nummer 1 på listan är också fixad- klippningen av Lazzie! Super tjejen, så impad! Stod blixt stilla hela tiden och rörde sig inte en millimeter. Snabbt och smidigt på 45 min så hon ser nu ut som en riktigt sporthäst!

Ha en härlig höstig lördag! 

7 Kommentarer

Foder och spån

Posted in tävling

Började beta av listan bakifrån haha, foder och spån är fixat. 

Alla hästar hemma står nu på muscle up fibergi, våra får inte så mycket kraftfoder, utan mer grovfoder men det går åt iaf. 

Pappa har lantbruk så hösilage och halm kommer levererat ifrån honom. Typ gratis tycker jag, vet inte riktigt hur han ser på det hela hehe 

Vi köper foder och spån hos MaskinCenter i Sparreholm, ligger endast 1km ifrån oss. De har det mesta av allt verkligen. Ifrån kaffe till maskiner.

1kr för varje bal som säljs går till forskningen, superbra! Så köp hem stora lager med spån denna månad!

Lämna en kommentar