Tåget bokat 

Posted in tävling

Imorgon åker vi till Göteborg! Härligt! Vi bestämde oss för att ta tåget istället för bilen, så 11:45 går tåget imorgon och jag ska träna 5 hästar innan avgång = en tidig morgon i stallet! Jag rider och Elin mockar hehe. 

Det är inte lätt att åka iväg på sådana här ”onödiga” saker när man har 11 hästar. Tävling löser vi alltid men annars bör jag vara på hemmaplan. Men Elin & Bea har sportlov så de tar stallet åt oss (världens bästa tjejer!) och Emmy som har sin häst i stallet kommer promenera med Biggles imorgon kväll och torsdag morgon. Sedan är vi åter i stallet torsdag kväll för ridning. Tusen tack tjejer!

Ska bli lyxigt att komma iväg på hotell, gala, och se dressyren även om det bara rör sig om 27h borta haha. 

Tar med mig datorn på tåget imorgon så därför kör jag en frågestund! Ställ din fråga i detta inlägg så svarar jag 🙂 


Längtar att sätta mig på tåget med datorn, godis och musik i örona! 

25 Kommentarer

Sadelgjord

Posted in tävling

Många frågor kommer in om vad jag har för sadelgjord.

Och det är en Wintec elastic girth, de är luftstoppade! Köpte mina för 2 år sedan på Kvalité häst och hund i Flen.

Köptes då vi upplevde att Jullan fick lite ”magknip” av de vanliga lädergjordarna. Två gånger efter ridning fick jag hoppa av direkt och lätta på gjorden då jag märkte att Jullan hade obehag. Med dessa som är luftstoppade och fördelar trycket bättre så blev hon nöjd igen!:) Gjorden ska vara bra för hästar som kan få sadeltvång också, så därför använder jag gjorden på även Hatti som är ung inte van att man drar åt om henne. 

Använder gjorden på alla mina. Och Kristian har också lånat en av mina gjordar. 

Lämna en kommentar

Aha upplevelser

Posted in tävling

Idag rök stigbyglarna från start, och oj vad jobbigt det var, och aj vilken träningsvärk jag kommer att få. Förr var jag väldigt duktig att rida utan stigbyglar. Framförallt på ponny, men även mycket på Jullan och Biggles. På Biggles var det super att plocka bort stigbyglarna när jag skulle lära mig att rida ettor och tvåor, jag blev lite snabbare i min hjälpgivning och blev inte lika klämmig med vaderna. Jag kommer så väl ihåg när Kristian bad mig att plocka bort stigbyglarna och rida igenom U25 Grand Prix. Hehe jag trodde han ville ta livet av mig.. Men som sagt har jag inte ridit så mycket utan på Lazzie, så idag blev det lite kommunikationsmissar i serierna. Jag har stannat kvar lite i inlärningsfasen i själva bytes hjälpen. Gett en väldigt tydlig hjälp med benen, medans vi nu strävar efter en rakare kropp och hals men framförallt en finare hjälp från benen. Kristian sa något väldigt bra, ”tänkt dig att du ska tända en lampa med rörelsedetektor istället för att trycka på en lampknapp. När vi väl fick till det blev det riktigt bra, men det är något som vi behöver fortsätta jobba på.

Vänsterslutan både i trav och galopp fick vi också förändra min hjälpgivning lite för att få den lika bra som höger. Vi vill få henne att ta för sig lite mer, ledande framdel utan att tappa kortheten i henne. Jag måste börja använda vänsterskänkeln och INTE tränga med vänsterhanden till höger.

Träningen gav väldigt många aha-upplevelser, och det känns skönt att lägga fokus på detaljer inför tävlingssäsongen som väntar. Jag hade förövrigt ett väldigt bra pass på gymmet ikväll!

IMG_1643

Lämna en kommentar

+7 grader och regn

Posted in tävling

Nää.. detta väderslag är väl absolut det sämsta? Regn och leriga hagar! Fyy! Rider mycket hellre i -15, eller för all del om jag får välja så +20 är perfekt! IMG_9549 

Lazzie står på helspänn och spanar över Ågesta, kan finnas skumma typer i storstan 😉 IMG_9551 

Blå och röda benlindor ifrån Equestrian Stockholm, röda paddar ifrån Eskadron, och täcke ifrån Knytkalaset. IMG_9552 

Vågar man brodda av nu? Jag vill inte ha broddar på i onödan men känns sådär att brodda av alla 10 hästar för att sedan brodda på snart igen.. IMG_9555

Kandar ifrån PS OF SWEDEN 

Fick frågan om hur ofta jag rider på kandar, och det sker vid träning för tränare (Kristian och Liane) samt fåtal gånger hemma. Lazzie känns nästan bäst på kandar tror jag, men inte jättestor skillnad till tränset heller. 

9 Kommentarer

Veckan

Posted in tävling

Måndag: KVK träning med Lazzie, träna gänget hemma, sedan jobb Tempo 

Tisdag: Träna hemma, hålla en lektion. Träna Sevilla 

Onsdag: träna hästarna hemma på förmiddagen sedan åka till Göteborg. Ryttargalan där jag är nominerad till ”Årets komet” 

Torsdag: Göteborg på förmiddagen sedan hem och rida några på kvällen

Fredag: Biggles vattenträna + massage/laser. Träna hemma. Gig kommer för träning/försäljning! Och det är redan 3 provridningar bokade samt flera spekulanter på kö (!) Elin är nerringd om honom. Men det är väldigt lätt att gilla honom, blir han starkare och mer igång så har man en stjärna. Gig ger en väldigt bra känsla på banan också. 

Lördag: träna hemma +hålla lektioner. Provridning. Träna Sevilla 

Söndag: Tävla i Täby med 3 st, träna hästarna hemma

Ska även hinna med gymmet! Som ni ser denna vecka jobbar jag endast måndag på Tempo. Sedan blir det hästhästhäst! I veckan hoppas jag på att kunna presentera en ny roligt sak för er. 

2 Kommentarer

Gnesta Ridklubb 

Posted in tävling

Gnesta Ridklubb hade sitt årsmöte idag, planen var att jag skulle följa med dit. Men det är bara skrattretande att jag överhuvdtaget trodde det skulle hinnas med hehe. Jag blev kvar hemma och tränade vidare hästarna istället.

Men Elin åkte dit, och Gnesta hade lite priser att dela ut, jag fick ”årets felridning” haha kan bjuda på den nu några månader efter eländet. Elin fick ”Årets Hästskötare”, och det var snällt av dom, för det är hon verkligen. 

Har du inte sökt licens ännu och vill tävla lag finns det allsvenskalag i de flesta divisionerna gällande dressyr hos Gnesta RK! Jag är lite sugen på Lag SM med Lazzie, vet dock inte om jag kan åka på den tävlingen då det är andra i närheten också som är viktigare. Men ska se över kalendern! 

Och ni företag som vill hjälp Gnesta RK med priser till dressyrtävlingarna i år, hör gärna av er till Elin som är sponsoransvarig för klubben. Vem vet, sponsrar ni riktigt bra så kan ni få synas här i bloggen som tack 😉 mejla elin_dolk@hotmail.com 

4 Kommentarer

Träning och Göteborg

Posted in tävling

Eftersom att min supertränare har blivit uttagen att tävla i Skandinavium när det är WC kval så kommer jag jogga Lazzie lätt idag sedan träna för Kristian imorgon med henne. Glad att jag får träningstid innan han ska ge sig iväg.

Jag och Elin åker till Göteborg onsdag vid lunch, sedan Ryttargalan på kvällen och bor kvar på hotell. Vi kommer stanna kvar och se dressyren på torsdagen sen åker jag hem och rider några på kvällen igen. 

Något jag är riktigt dålig på så är det att planera i god tid med andra samt ha telefonen med mig. Eller oftast är den med men urladdad så jag använder Elins telefon hehe. Måste bättra mig då folk börjar jaga mig för att få svar. Men till mitt försvar: jag rider hela dagarna nästan nu, och då svarar jag inte i telefonen och tänker att jag ska ringa upp senare. Vips så är klockan 22 och då tror jag inte många vill prata med mig. Och många tänker säkert att jag hinner ju blogga då borde jag svara i telefon? Men 80% av inläggen är gjorda tidigare än när de publiceras hehe. Och felstavningar blir lätt då jag till 90% bloggar ifrån telefonen, ser inte när telefonen får för sig att ändra ett ord. 

Jag kollar dock min mejl hyfsat bra, mejla där vid frågor! dolk.lina@gmail.com 

5 Kommentarer

Ponnysar <3 

Posted in tävling

Man måste ju säga att ponnysar verkligen har sötheten delux i sig! 

Söt Jack! Som dock har blivit alldeles för tjock! Han kan verkligen inte låta bli halmen. Han tror att han är i himmelriket och äter ständigt. Blir galoppbanan med honom för att få bort magen. 

Fina Fermi 

Fermis annons hittar ni här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=994918&inriktning=4&typ=

Han söker en ryttare som är lugn och gillar hästar som har extra energi. Kan man förvalta hans energi kommer man komma långt ihop. Lätt för rörelser! Väldigt snäll att rida ut på och hantera ifrån marken. 

1 Kommentar

Lördag 

Posted in tävling

Är ledig denna helg, så den består av häst och sovmorgon (!) såå skönt den längtar jag lite extra efter faktiskt. 

Idag börjar jag med att visa Nicko för kunder som skulle provrida. De kom ifrån Finland. Gick bra! Nicko är duktig 🙂 

Efter honom var det Mr B! Som fått vårkänslor, han är väldigt förtjust i alla hästar just nu. Och endel visar han även att han tycker mindre om hehe. Jag gillar Biggles han är rak och tydlig med sin sak 😉

Kurre, Flisan och Penny är även tränade nu innan lunch samt att jag har hjälpt Felicia med sin ponny. 

Hopp-ponnyn Flisan är här och hålla igång av mig när ägaren är på semester. 

Nu blir det snabblunch som består av hamburgare innan mina 3 lektioner efter lunch börjar. Ska även rida Fermi och Jack. Idag hinner vi mycket då både Elin, Elin och Bea är i stallet

3 Kommentarer

Löshoppning

Posted in tävling

Våran duktiga Hatti fortsätter imponera som vanligt utöver ridningen! Igår var det dags för äventyr för lilltjejen: löshoppning på bortaplan!

Och hon går rätt på lastbilen och står väldigt stabilt. Hatti är så världsvan av sig. Tror de andra hästarna i stallet har informerat hur allt ska gå till 😉 

Hatti hoppade  bra hemma i Saralis ridhus, och sedan traskade hon på lastbilen direkt igen. Stolta över henne! Hon skulle behöva bli lite mer kvick i galoppen men det kommer senare. Vi brukar kalla henne för Ferdinand här hemma haha. 

Film ser ni här: https://instagram.com/p/BQnjJMZhxQg/

4 Kommentarer