Mr B idag 

Bilder ifrån dagens träning kommer här, men inte så många då Elin filmade mest idag.

IMG_5049 

Biggles åker som vanligt med boots och höga paddar i lastbilen IMG_5054 IMG_5055 IMG_5057 

Världens bästa! IMG_5067

skrittar fram/av 20 minuter som alltid, följer hur Biggles gjorde i Kristians händer.

IMG_5079

fick rida längs spåret och rida lite förvändsluta och ställde om till öppna. Bra sätt i uppvärmningen för mig att få Biggles mjuk i sidorna samt att han ska flytta undan som jag ber han om.

IMG_5093 IMG_5096 IMG_5101   IMG_5154 Slutorna börjar bli riktigt fina nu. Vi börjar vinna mer mark åt sidan istället för bara uppåt! 

IMG_5158

Matblogg

Hehe ett helt annat inlägg än häst.. Men jag älskar pasta och äter det väldigt ofta, gärna på tävlingsdagar . Jag och Elin slängde ihop detta hemma hos mormor nu ikväll när vi kom till hennes lägenhet som ligger på Odenplan: 


5 personer: 

1 påse färskpasta

Räkor (handskalde såklart!

2 Fetaost

Soltorkade tomater 

Cocktailtomater 

Ruccola 

1 1/2 påse saffran 

Olivolja 

Plättlätt och går snabbt samt smakar sååå gott. Tips till en lyckad middag! 

Superbra träning 

Superbra träning för Kristian idag med Biggles. Jag får verkligen hålla tungan rätt i munnen när vi göra alla roliga (och svåra!) rörelser. Egentligen vill jag bara göra vågen när vi lyckats med någon krumelur men det går inte för sig hehe. Utan jag spelar lite cool och ler inombords. Leker världsvan att få göra piaff och passage! 

Kristian är väldigt på g hela tiden, lämnar mig inte ensam i en rörelse utan han stöttar och hjälper mig in i detalj. Det gör mig trygg! Jag var väldigt glad över galoppkvaliten idag, samlad och med lagom energi. Jag låter ibland galoppen rinna iväg men idag var jag noga att hålla ihop oss. 

Nu är vi påväg till våran mormor för att bjuda henne på middag och sova kvar där. Hon bor bara 20 minuter ifrån Ågesta så det är väldigt smidigt för oss att passa på att hälsa på henne i samband med träningarna. 

Lägger upp några filmer på min instagram liinadolk under kvällen. Och några bilder kommer här senare 


En glad Bigglea påväg till träningen :) 

Bästa passet

Igår tränade jag Loppan igen, jag satt med ett leende dels för att levererade bästa passet hittills, men även för att jag vet att vi gör ett winwin byte jag och Sarali med varandra. 

Känns faktiskt väldigt skönt att lämna bort Hatti till Sarali för de första uppsittningarna. Jag och Elin kommer vänja henne så mycket som möjligt med sadel/träns/longering men sedan får Sarali ta över och rider in henne och sedan utbildar jag vidare. 

Hoppryttare tycker jag oftast är lite smidigare och vågar släppa kontrollen mera än vad ex jag gör. Jag vill gärna ha hästarna ”inom ramen” och vill hjälpa de hela tiden. Men det är såklart en hel annan ridning att börja med första steget med unghäästarnas fas med ryttare på ryggen de första gångerna. Bara några månader kvar sedan får ni följa med på resan :) 


Loppan igår!

Sockersöt !

Detta är Brolötens fina connemara jag har lånat hem. Hur söt??! 

Denna godbit är bara 3 cm mindre än vad Oj Oj var.. Känns konstigt att det känns så smått! Jag kände mig aldrig stor på Oj Oj. Men han var iof betydligt bredare. 

Alla hästar brukar uppskatta att busa på åker . Bra på unghästar att locka fram framåtbjudningen också. 

Denna ponny har verkligen fina gångarter. Vi ska jobba lite mer på formen bara! Tänk vilken superponny detta kommer bli då! 

Är det någon som har ponnysakerna liggandes? Skänk det gärna till oss på Brolöten så vi kan uppdatera deras utrustning. C-ponny och d-ponny 8 st!

Lycklig med Biggles 

Hur mysigt som helst att skritta runt gården på Brolöten och njuta av fågelkvitter och härlig varm sol samtidigt som Biggles frustar nöjt! Det är lycka <3

Biggles tittar fram bakom buskarna 

Eftersom Biggles går i skritten mycket så gillar jag att skritta fram/av honom utomhus så han får gå mer upp/ned. Bra för ryggen!

Hjärtat smälter så fin han är! 

Väldigt maffig! Och han vet om det 😉

Jag skrittade ut en halv timme sedan joggade jag samt kände på rörelserna i drygt 20 minuter innan han fick gå i skritten igen 20 minuter. 

Vi övar mycket på skritten nu! Det börjar ge resultat. 
Lycklig på en av Sveriges bästa hästar! 

Vill aldrig sluta rida honom! Tur för mig att jag har träning imorgon och på torsdag. 

Snart klar! 

Verkligen ordentlig värme som kommit nu! Hoppas det är såhär fint över SM dagarna nästa helg på Strömsholm. Förra årets SM regnade verkligen bort och banorna blev inte så roliga att rida på.

Nu ni är det inte mycket kvar av min milslånga lista på arbeten i skolan. Har jag riktigt flyt kan jag få in alla arbeten denna vecka då är jag HELT klar i skolan! Vilket betyder frihet och en enorm press ifrån min axlar kommer släppas. Det har varit galet sena kvällar några veckor nu med plugg.

Vore väldigt skönt att få skolan klart då kan jag endast fokusera på hästarna och slipper åka in till skolan nästa vecka  och ska då endast lägga all min tid nästa vecka för uppladdningen av SM.

Ska träna ordentligt för både Kristian och Emelie nu på Biggles och Jullan. Har sagt ifrån mig alla andra hästar nästa vecka. Varken jag eller Elin kommer hjälpa till med träningar. Vi är faktiskt lite slitna just nu. Så därför säger vi ifrån allt annat. Jag tänker kommer stark och utvilad för att kunna försöka leverera när det väl gäller. 

Sommarlov på riktigt nu!

Nu är det sommarlov på riktigt för Hatti och Lazzie,jag släppte de i ny hage och de kommer vara ute på gräs dygnet runt så länge vädret är bra. 

Men jag gillar inte alla myggor/knott som redan har kommit på kvällarna. Lazzie har insektstäcke på sig då hon blir irriterad. Hatti verkar inte bry sig. 
Nu får de bara kraften två gånger om dagen med sina mineraler. Hösilage får det på morgonen. 

Hehe både jag och Elin åkte och tittade till dom extra i hagen nu på kvällen. Hönsmammor.se 😉 

Nya skor!

Idag var Ida hemma hos oss och skodde våra hästar. Jag är faktiskt inte alls bra på hovar, men Ida var väldigt nöjd med Lazzies hovar nu. De hade fått en bättre form. Jag och Elin bytte av varandra då Vi var iväg i omgångar. 

Hatti är som en lammunge nu, finner sig i det mesta och är riktigt trygg av sig. Vi håller inte alls på mycket med henne men lite varje dag tror jag är det bästa för unghästarna. Bara lyfta hovarna och leda dom gör susen. Ska bli så spännande att se vad det ska bli av denna unga dam sedan :) 

Den dagen vi råkar ha lite pengar över ska vi röntga henne på Hölökliniken för att se  hur hon är i kroppen. Vi vill ändra försäkringen på henne efter det då Elin just nu betalar mer än 1500kr i månaden. Hehe den yngsta och just nu minst värdefullast i pengar (vågar man skriva så?) har vi högst försäkring på.