Wow vilken härlig dag!

Började dagen i stallet ifrån 6.30-12.30, sedan for vi iväg till vår sommarstuga och hade härliga lediga timmar vid sjön. Snacka om att tajma in ledig eftermiddag efter vädret! Så sällan vi är lediga så det var verkligen kvalitéstid idag. 

Snygga bränna va? Kritvita ben eftersom jag alltid har ridbyxor på mig och sedan brända armar och axlar efter linne när jag tränar i solen hehe 
Jag brukar åka vattenskidor, men Elin förbjöd mig nu såhär nära inpå stora tävlingar. Inte värt att göra mig illa om jag skulle råka ramla. Fick leka med hundarna och åka båt istället. Lite väl stillsamt för min smak 😉 

Nu kommer snart Dollans ägare för att träna, sedan ska vi ut till sommarstugan igen för att grilla. Gäller att passa på att njuta när vädret är så härligt! 

Supertjejen! 

Duktig Jullan gjorde även idag ett jättefint träningspass! Så roligt när hon verkligen bjuder upp och vill så mycket. 

Innan träningen så klippte jag klart benen på henne med hjälp av Elin. Hade tagit kroppen tidigare i veckan men benen behöver man vara två för att klara av. Nu är hon snygg och redo för att göra entré i Falsterbo! ”Kan man inte vinna kan man vara snyggast” 😉 

Riktigt biffig börjar hon bli! 

Står i nedförsbacke så inte så charmig bild, men man ser hur stolt Jullan är när vi är så glada över henne haha

Snygg i sitt träns ifrån PS OF SWEDEN 
Haha ja jag rider i vinterstövlar. Glömmer alltid ta med mig mina träningsstövlar hem ifrån brolöten.. Bra att jag hade detta schabrak idag, det påminner mig om att jag ska skicka in prov för att kolla masken på Biggles. Konstigt nog så glömde vi bort honom när vi såg över de andra. 

Följ Equippo Lab på Facebook, de lägger upp mycket bra information gällande mask samt visar bra bilder till. Jag är även sponsrad med deras analyser! Vilket jag tackar för! Superviktigt att ha koll på hästarnas mage (säger hon som glömde skicka in på Biggles) 

D-ponny till salu 

Bilder på Dollan ifrån träningen tidigare idag kommer här. Finns även film på min instagram liinadolk 

Dollans ägare är på semester så jag fick äran att träna henne när de är borta. Jag har ridit Dollan tidigare så vi känner varandra. 

Ser ni på bilderna hur jag har formen på hästarna under ett pass? Att ju längre vi kommer vidare i passet så rider jag upp formen till högre och kortare samt bärigare!  

Glad ponny 🙂
Duktiga Dollan! En väldigt lydig ponny som gillar att jobba. 

För frågor om Dolce (Dollan) mejla mig dolk.lina@gmail.com 

Landslag

När man får stå med under samma spalt som seniorerna gällande landslag då börjar det gå bra 😉 

Landslagtrupperna för U25 står i den länken, men jag ska allt se till att rida upp oss till spetstruppen. Där hör Biggles hemma! 
Jullan i sin tur är med i YR observationstrupp YR landslaget så duktiga hästar jag har i stallet nu! Stolt över de! 

Midsommar 

Hoppade upp på första hästen 6,30 i morse för att hinna rida Dollan och hjälpa Elin med stallet innan jobbet på Tempo började, jobbar 9-15 idag perfekt tidspass! Jag hinner rida både innan och efter utan att det blir för tidigt/sent. Samt att lite pengar ramlar in på kontot, de tycks gå åt! (Detta inlägg är tidsinställt så inte chefen tror att jag bloggar på jobbtid hehe) 

Lazzie ska ridas efter jobbet och då jäklar ska vi sätta bytena, känner det på mig! Sedan ska jag ta hand om Biggles också. Han vilar två dagar nu för att ladda upp inför resan mot Finland. 

Önskar alla er en trevlig midsommarafton! Själv ska jag umgås med mina vänner när jag är klar i stallet senare. 


Biggles var midsommarfin i morse, även om himlen är grå så lyser han upp sommarbilden. Bad Elin göra en krans men hon kunde inte så det blev några blommor i grimman haha. Tanken som räknas 😉 

Kommer bilder på Dollan senare under dagen. 

Duktiga Jullan!

Så roligt nu att Jullan har levererat väldigt bra pass flera dagar nu. Hon är glad och då är allting väldigt mycket smidigare. Hon är lite tjejsur ibland 😉 så det gäller att möta henne på rätt sätt då går det som en dans.

Jag var lite besviken över SM, hade velat visat upp oss bättre. En 8e plats var väldigt bra men vi kan mer procentmässigt. Jag red på hackamore fram till SM pga ett litet sår i mungipan, vilket inte var så lätt. Men hälsan går såklart alltid först. Betydligt lättare nu! Jag tog ju tips av er, köpte en salva på Ågestas hästbutik och bytte till sprengerbett med ”vingar” så nu är Jullan supernöjd! Tack alla som hjälpte till!

Det gäller att veta exakt när man kan rida upp Jullan i en högre och mer bärigare form, går jag för snabbt fram så blir hon lite grinig. Väldigt bra iof för hon låter mig inte slarva med lösgörandet.


Red upp küren idag, det gick riktigt bra! Roligt! Hoppas kunna visa oss lika bra o Falsterbo för nu blir det inge mer kürträning. 


Inga bilder på ”tävlingsformen” Elin filmade när jag red upp programmet. 

Dansande studsbollen! 

Såå fin är Lazzie just nu! Mjuk och rörlig samt stark. Hon är även nu lite mer vaken igen. Ju mer hon tränas desto med energi får hon, efter vilan var hon trött när jag satte igång henne. Nu vill hon så mycket och ibland för mycket då är hon snabb i sidled och kastar sig ibland men jag sitter stadigt på henne!

Blir lite ledsen över bytena bara, vi har haft så väldigt lätt för bytena och gjort rena hela tiden. Sedan började vi begära mer att hon ska byta mer exakt på min hjälp och då började hon byta efter bak. Inte alltid men det förekommer. Fick till två riktigt fina byten idag efter de orena och då gav vi oss. Förändringar för att kunna bli bättre måste ske och genom förändringar kommer även en fas där det går lite sämre och sen bättre igen. Jag blir lite stressad eftersom jag bara ska rida henne själv 4 gånger till innan vi går in och startar i Falsterbo. Men får sänka kraven lite eftersom jag faktiskt är iväg med Biggles en hel vecka innan start för Lazzie ska rida henne imorgon, söndag och måndag sedan måndag innan starten på tisdag. Emelie tränar Lazzie fyra dagar nästa vecka! 

Vi har bestämt att Emelie inte ska göra byten nästa vecka för det är så inviduellt på dessa yngre hästar. Emelie jobbar vidare med det andra. Skolor är Emelie riktigt bra på! 

Fin galopp! Jag gör alltid skänkelvikningar innan skolorna. Fina framben, men lite mer bakben måste jag rida under 

Såå fin är hon! Min framtidshäst! Nästa år tror jag Lazzie kommer starta YR klasserna. Hon har så lätt för sig! 

Är påväg till Kristian nu för träning, har tur att bli servad med bilder av Elin så jag kan blogga i lastbilen 😉 mamma följde med idag så jag slapp åka själv när Elin jobbar 🙂 

Snälla ryttare! 

Jag blir alltid lika förvånad över hur snälla alla är. 

Johanna Due-Boje lånar ut sin kür till mig till YR klasserna. Kristian sin GP kür.  Sedan så frågade jag på instagram igår om någon hade en Sverige huva att låna ut till NM då jag konstigt nog inte har någon? 

Sanna Nilsson skriver direkt att hon skickar en på posten så den hinner komma fram. Sanna tog EM medaljen med U25 laget så kanske ger den mig lite tur 😉  

Tack alla snälla! 

Dessa två söta och goa tjejer har paxat Jullan och Lazzie när jag har vuxit ur dom. Haha tur för mig att jag inte blir längre 😉 

Annars hade väl jag varit tvungen till deras önskan 😉 

Tvättning pågår


Vi tvättar och tvättar! Det är Elin som har packat mest och hon blev lagom nöjd när jag hade tagit ett av de nytvättade schabraken som skulle med i packningen till träning med Biggles. Jag försökte förklara att det var det enda som matchade.. Hon svarade att jag har minst 80 andra schabrak att välja på så hon tänkte minsann vara sur på mig ett tag till. Hehe

Har beställt transportpaddar och transportlindor till Lazzie, hoppas på att de kommer imorgon eller senast måndag!  Allt måste läggas klart på rätt ställe innan vi sticker iväg för att det ska gå smidigt. Emelie har mejlat sin packlista där verkligen ALLT står med på. Så jag ska helt enkelt packa 2/3 delar av vad hon har med sig till 1 tävling så har jag allt för 3 veckor haha. Skämtar, Emelie lämnar verkligen inget till slumpen så allting är med ifrpn eltejp till extra tyglar. 

Och eftersom vi har så ”lite” att göra så bestämde vi oss för att tömma stallet på alla saker så mamma kan högtryckstvätta stallet när vi är i Finland. Så nu ska alla grejer ut ut stallet också.. Fint kommer det bli och välbehövligt! 

Idag är det träning med Lazzie och Jullan för Emelie när jag jobbar i stallet mellan 6.30-15, sedan iväg med Biggles till Kristian för träning. 

Kristian och Biggles kürfilm 

Igår red jag igenom Kristians Grand Prix (!!) kürprogram som de  hade i Falsterbo 2012. Sedan gjorde de om programmet till ännu svårare och det tackar vi nej till att ge oss på hehe. 

Jag kommer rida detta program, med lite ändringar. Musiken är riktigt bra, men den försvinner lite i blåsten här på filmen. 

Här är länken till küren https://m.youtube.com/watch?v=Ppx2gcGnCQc

OBS! Jag vill inte ha några kommentarer alls om där det jämförs mellan hur jag rider Biggles mot Kristian. Då tas inlägget bort direkt. Tack!