Träsk 

Posted in tävling

Idag (igår, klockan är över midnatt nu) var jag iväg och tävlade med Samanta och Jullan

Egentligen så var jag och Samanta inte helt startklara för en Msv a:1 ännu då vi måste tajma varandra bättre. Men det är inte så många tävlingar kvar så vi körde på! 

Samanta var väldigt glad att få komma ut på tävling, hon tyckte att hon var bäst tror jag hehe Vi missade båda (!) travökningarna som hon gör så fina. Blev galoppinslag i början på båda. Trist, väldigt onödiga poäng att slänga bort på sådant vi kan. Serien var jättefina byten, men vi bytte i vart 3e en gång och det ska vara i vart 4e det tyckte domarna var onödigt av oss. Men wow denna häst! Tjatig jag är men jag gillar verkligen henne. 62.8% blev resultatet, första utanför placerade.

Jullan var superfin ifrån start idag, mjuk och lagom på! Däremot red jag på lite för hastigt väl på banan, kände det när jag skrittade ut att jag borde ha stämt av mera. 65.9% med miss i en skrittpiruett och sedan så snubblade Jullan till i en serie. Jag är iaf väldigt glad över känslan idag även om jag vill komma ur detta 66% träsk. Men det kommer! 

Kommer fina ridbilder senare, Linnea var med och hjälpte mig idag och hon fotade även! 

Trist att på framridningen så red jag emot en stolpe på staketet med mina NYA ridstövlar. Blev största märket jag någonsin sett :(( har mejlat Johanna på Amazona Sueca om det går att göra något åt detta

Kul att Malin och Göran kom och hejade! Vi har blivit som en stor hästfamilj! <3 

Lämna en kommentar

Träningsbilder på Samanta

Posted in tävling

Samanta är en av de absolut finaste hästarna jag har ridit, hon bjuder på så mycket energi, vilja och wow-känsla! Men hon är även den som kräver bra ridning. Jag tror att om jag skulle köpt Samanta och vi skulle ge oss tid tillsammans att bli samspelta och lära oss tekniken ihop skulle hon kunna slåss om de högsta YR platserna.

IMG_9844 IMG_9847 IMG_9849

Samanta byter med sådan stor gest och tryck i bytena, det känns som att man flyger lite 😉

IMG_9860  IMG_9883

fin öppna!

IMG_9888

så rörlig men ändå så lätt i sin rörelser. Vi ska bara lära oss att stämma av lite mera och göra allting lite mer lagom 😉

IMG_9896 IMG_9898 IMG_9912 IMG_9914  IMG_9930 IMG_9932 IMG_9937  IMG_9941 IMG_9953 IMG_9987 IMG_9993Finafina Samanta, så glad att jag få rida dig! Att sitta på såhär fina hästar som Samanta och Biggles (Mr B är dock en klass för sig själv och kommer alltid att vara ;))  inte ens är mina är drömmen! Jag utvecklas i raktfart som ryttare och även om dessa hästar är betydligt svårare så att göra rätt på så när man väl gör rätt då känns det kan jag lova.

 

4 Kommentarer

Jullan igår

Posted in tävling

Jullan och Biggles blev det tyvärr inte så många bilder på då det var tajt om tid att skritta fram/av hästarna

MEN Jullan var superfin igår, jätteroligt att det börjar bli så stor skillnad med henne i ridningen, känner att vinterträningen kommer göra oss riktigt gott för att sedan visa upp oss ännu bättre på banan nästa år 🙂

Kristian kommer börja rida Jullan mera och hjälpa mig få henne bättre tekniskt.

IMG_0106

Kandar ifrån PS OF SWEDEN

IMG_0112 IMG_0114schabrak ifrån Equestrian Stockholm. Alla schabrak ligger olika bra beroende på vad man har för sadel, för att undvika att schabraket drar ihop sig räcker det att sätta sadelgjordsstropparna en i och en utanför så ligger de bra.

 

Lämna en kommentar

mybloodybox.se

Posted in tävling

Jag blev tillfrågad att få prova på att testa en intim-box ifrån https://mybloodybox.se

På den sidan kan man handla intima produkter. 

Jag valde

-3st veseline burkar, haha det går åt som smör här hemma då jag har det i mungiporna på hästarna så att betten ska glida lättare.

-3st förpackningar våtservetter, också till hästarna. De är väldigt bra att göra rent näsborrarna. Dessa är väldigt skonsamma för hästen då de har lågt ph-värde. Våtservetter är även väldigt bra att göra rent den vita paddingen på nosgrimman! Så jag har alltid med mig i tävlingsskåpet. 

-Choklad, det blir alla glad av 😀 

Samt Strumpbyxor, 2 par trosor,tvål, tamponger, bindor och quick fix som är raklotion som går att använda utan vatten om man ex glömt raka benen och vill snabb fixa sig. 

Allting kommer levererat i denna box ovan 
Vill du prova denna box och få 35% rabatt på din första box uppger du Liinadolk35 

Läs här hur det går till att beställa en box https://mybloodybox.se/sa-har-fungerar-det/

Detta inlägg är i samarbete med My bloody box 

Lämna en kommentar

Ledig helg!

Posted in tävling

Godmorgon! 

Dagen är i full igång, jag valde att rida ponnypatrullen först nu på morgonen- Dollan & Boy! 

Dollan tog jag ett riktigt lösgörande pass på i låg och lång form, mjuka upp henne inför morgondagens tävling. 
Och Boy fick även han träna mycket på sidvärtsrörelserna samt att svara snabbt fram och tillbaka. 

Biggles har promenerat på galoppbanan, Lazzie vilar. I eftermiddag är det Jullan och Samantas tur, nu är det stallfix som gäller 

1 Kommentar

Outfit Lazzie

Posted in tävling

Att spendera sin födelsedag på hästryggen för sin favorittränare är bästa sättet att fira. 

Sjävklart tårta i ridhuset för att fira lite, vi avslutade sedan med middag efter träningarna tillsammans med Linda, Kristian, Viktor, Oliver, Malin, Elin och papp. 

Tack snälla Moa som kom och hjälpte oss idag! Utan dig hade det inte gått. 

IMG_0015 

Lazzie var riktigt fin idag, är verkligen taggad på en träningsperiod nu för att förändra och förbättra allt!IMG_0016 IMG_0023 

Lazzie går gärna själv alltid i tävlingsform, så henne måste jag våga rida lägre och runda till lite. Upp med ryggen och jobba igenom hela kroppen IMG_0036 IMG_0051 IMG_0064Alltså hur snygg var inte Lazzie i denna gråa outfit ifrån Equestrian Stockholm?


Lite ljusa bilder ska se till att ta bättre outfitsbilder vid tillfälle


träns ifrån PS OF SWEDEN

IMG_0097

Schabrak ifrån ES, sadel Equipe

 

 

3 Kommentarer

Outfit Samanta

Posted in tävling

Bilder på outfiten kommer här på alla hästar i separata inlägg. Idag valde jag lite tema ES för att hålla ihop det lite 🙂  Samanta var först ut idag:

IMG_9802 IMG_9803

Tröja ifrån Equestrian Stockholm, jag har storlek S och den passade perfekt! Väldigt mjuk och skön. Ågesta Ridsportaffär säljer ES produkter för er som bor i Stockholm

IMG_9805

Ridxyxor Equiline som är köpta hos Kvalite häst och hund, skärp ifrån Equito

IMG_9808

Stövlar ifrån Amazona Sueca

IMG_9815

Schabrak ifrån Equestrian Stockholm

IMG_9816 IMG_9818 IMG_9821 IMG_9824 IMG_9826

Benlindor och pannband ifrån PS OF SWEDEN

IMG_9828

7 Kommentarer

Fina Dollan idag! 

Posted in tävling

Dollan var riktigt fin idag, kanske bästa passet någonsin tillsammans! Synd att det inte var tävlingsdags idag för då hade hon håvat in poängen starkt! Tajmade kanske bästa dagen för tidigt? Eller så går hon lika bra på söndag. 

Dollan söker en ny mindre ryttare som vill bli lärd av henne. På ett halvår tog Dollan och hennes ägare sig ifrån LB nivå till FEI på högsta nivån. De tävlade tillsammans SM i år och Dollan har även gått SM med tidigare ryttare.

En väldigt snäll ponny, som tycker om att få träna varierat. Mysiga skogsturen gillar Dollan och går då med spetsande öron och tittar nyfiket sig omkring. Jag brukar rida ut barbacka på skritturerna. 

Dollan vill ut i hetluften igen och få tävla. Jag startade förra helgen med en seger på över 71% i la:p1 och kommer starta igen nu på söndag en la:p2. 

Tipsa gärna om Dollan, hon säljs med all utrustning ifrån utprovad sadel, PS träns, mängder av täcken följer med i priset. En riktig läromästare är hon som alltid vill göra sitt bästa ifrån sig. 

Dollans annons hittar ni där.

4 Kommentarer

19år

Posted in tävling


Startar min födelsedag med riktigt hotellfrukost som Elin gjort iordning hemma framför nyheterna. Hästarna var fodrade och det blev en lugn morgon.

Ska rida Dollan snart och sedan jobba hela 3h på Tempo 😉 sen är det träning dör Kristian på 4 hästar. De borde gå extra bra om jag talar om att det är min födelsedag.

10 Kommentarer