Present ifrån PS OF SWEDEN

Posted in tävling

En alldeles perfekt fredag blev det när jag åkte och hämtade ut packet idag, en fin present ifrån PS OF SWEDEN 

Gulliga gänget på PS som hejar på mig och Biggles <3 

(Bild ifrån ps hemsida) 

Riktigt snygg detalj med Sverige flaggan i nackstycket. Biggles får såklart inviga denna till Göteborg, älskar att tävla internationellt då är det blå/gult delux som gäller! Man får en härlig teamkänsla! Jag har sjävklart flagga med så jag kan sitta på läktaren och heja på seniorerna som rider mästerskapet. Om ni ska dit som publik ta med flaggor! Visa ryttarna att vi hejar på dom! 😀 

Fick även detta lädervårdskit! Snyggt! Och vilka praktiska sprayflaskor i bra storlek. 

Jag är en av PS OF SWEDENS teamryttare 

Lämna en kommentar

En grå fredag 

Posted in tävling

Idag ska vi rida ut på Molly, Lazzie och Doolin. Lite tråkigt väder men jag vill komma ut med hästarna efter flera bra jobbpass i ridhuset. 

Sedan ska jag hålla två lektioner och rida Dauina innan jag sätter mig i bilen för att åka till bästa Biggles för ett träningspass! Ska passa på att rida Dollan då också, det var länge sedan.

Idag är sista dagen för Bea och Elin innan de börjar skolan, vi har sagt att de inte får komma i helgen för att ladda inför gymnasiestart! 

1 Kommentar

Överraskning till tjejerna 

Posted in tävling

Idag var Elin & Bea iväg och gjorde sin överraskning som de fått av oss i present. 

Och det var att de fått varsin lektion på Sparreholms Hästcenter portugisiska hästar på deras fina anläggning 

Ser ut som på bilder att tjejerna var väldigt nöjda 🙂 

Agnes som älskar hästar hittade som vanligt någon favorit 😀 

Tjejerna har prövat på både byten, piaff och skolor idag! 
Ett bra tips till andra är att ge en lektion här ! Trygga och snälla hästar så där kan även era föräldrar/syskon/vän eller vem ni nu vill bjuda få en härlig upplevelse bokas in. Eller varför inte till er själv? Finns även helgkurser! Hemsidan hittar ni här: http://www.sparreholmsslott.com/hastcenter/ 

4 Kommentarer

Glammigt!

Posted in tävling

Idag har det varit lite glammigt i min vardag som annars består av mockade, svettas i ridhuset och slemmiga pussar ifrån hästarna, fast iof är det min drömvardag hehe  

Först var  SVT Sörmland här och gjorde en stor interjuv angående min satsning samt såklart inför U25 klasserna i Ullevi. Så roligt att ridsporten får uppmärksamhet! Ska bli spännande att se det hela! 

Sedan direkt när vi vara klara med SVT kom MaskinCenter i Sparreholm som är med och sponsrar min satsning med fotografer till deras hemsida. Väldigt fina bilder fick jag se! 

Lazzie var dagens modell i värmen som gjorde henne lite trött men hon gillar såklart alltid att stå i rampljuset. Lite skillnad ifrån Elin som valde att inte vara med hehe. Hon höll sig i bakgrunden. 

Nu ska jag skynda mig till frisören, jag ser alltför taskig ut i håret så har faktiskt planerat in ett break för klippning och färgning. Hade ju varit fint om det var gjort innan idag haha. 

Molly, Doolin och Lazzie är tränade, sedan ska jag packa till Göteborg! Kristian ska rida Biggles idag så jag åker inte till STHLM idag även om jag gärna hade velat. 

2 Kommentarer

Tillbaka till det vanliga

Posted in tävling

Sakta men säkert börjar vi nu gå tillbaka till  det vanliga. Sommaren är alltid lite mer ostrukturerad samt man tar allt lite som det kommer tycker jag, dagarna känns längre och man kan styra allt lite mer fritt. På både gott och ont. 

Men nu går vi mot hösten och nu blir det mer mot rutinerna. Jag kommer träna stallets hästar på förmiddagen till efter lunch sedan håll lektioner mer på kvällarna eftersom semestern är slut och de flesta kan träna kvällstid. 

Nu när det endast är 6 hästar i stallet denna vecka så är det mycket tid som går till att fixa och städa upp. Det blir så fint här hemma och det är en härligt känsla att ha allting i ordning. 

All utrymmen städas och rensas, sopas överallt samt tvättas. Lilla stallet är städat efter lägrerna samt boxarna är uppströade ordentligt inför nästa läger (ej datum satt) 

Elin och Bea har jobbat på väldigt bra dessa två dagar med oss så det känns riktigt bra än att man hela tiden är stressad att mer saker bör man göra men man nästan somnar för man är så trött. 

Igår provreds Melody hemma hos oss som vi har i försäljning, och det är vänner till oss som bestämt sig för att besikta henne. Alltid roligt att vara med och visa hästar som man sedan kommer få fortsätta följa. 

2 Kommentarer

En paus i försäljningen på Zina

Posted in tävling

Idag var Zina iväg och skulle besiktas, jag var aldrig orolig för böjprov eller longering då hon är kollad för ett tag sedan samt att det är med en väldigt smidig och lätthet hon har tränat på. Man burkar kunna ana om något är på sidospår som ryttare. 

Men även idag hade hon varit klockren på böjprov och longering samt även röntgen av rygg/nacke gick bra. (Benen är röntgade sedan tidigare u.a) 

Men tyvärr visade det sig med kamera att hon har struppipning. Vilket inte är något ovanligt längre, tycker fler och fler hästar får hjälp med detta.  Så nu ska Zina göra en operation för att få hjälp med detta och sedan sättas igång igen innan hon kommer ut på försäljning. 

Fina häst! Nu blir det en paus sedan får ni hänga med gällande Zina när hon är redo att komma igång igen. Vet att ni är många som är väldigt intresserade av Zina så därför valde jag att skriva här med såklart godkännande av ägaren. Så slipper jag ringa/smsa alla som var intresserade av henne. 

1 Kommentar

ADrawing

Posted in tävling

Ännu en sponsor att presentera till Gnesta RK tävlingar i september, nämligen otroligt talangfulla Amelie som driver företaget ADrewing 

Amelie ritar av en bild som pristagarna själv väljer att de vill få hem, se denna otroligt fina målning som hon har gjort: 


Detta är ett pris jag själv skulle bli väldigt glad att vinna, vet redan vilka bilder som jag skulle välja mellan 😀 

Tusen tack ADrew att ni är med och sponsorar till Gnesta RK tävlingar 

Facebook sida: ADrawing

Instagram: adrawing1 

Detta inlägg gör jag för att lyfta fram sponsorer till Gnesta RK. Jag själv har ingen vinning i det. 

(2 st företag till söker vi för att sponsra varsin klass, mejla dolk.lina@gmail om du vill vara med!) 

7 Kommentarer

ÄNTLIGEN

Posted in tävling

Åhh vad glad jag var igår när jag hoppade av Lazzie, hon var såå fin hela passet och vi var var verkligen synkade med varandra. Som handen i handsken! Vi har haft lite uppförsbacke nu ett tag och inte haft bästa passen och känslan. 

Vilket säkert har att göra med att hon haft sin inflammation som spökat och nu äntligen hittar vi tillbaka till varandra när vi båda mår bra. Det grämer i mig att vi inte förstod tidigare att hon hade ont.. 

Finafina Lazzie, hon är hästen som alltid varit som en gummiboll samt smidig med alla rörelser och igår var vi där och kände på den härliga energin med perfekt kontakt. Roligt att göra riktigt bra slutor igen, de har varit trassliga med ingångarna då hon har agerat innan jag gett signal.

En häst som var haft väldigt lätt för sig som Lazzie så började hon vara piloten innan jag gav signalerna och hon smet ifrån mig mer och mer utan att jag riktigt hann med, och då gav det oss lite dåligt självförtroende i rörelserna när vi inte hittade samspelet. 

YES! Det behövde vi! Hoppas vi fortsätter på detta spår, då är vi åter på banan 9-10 september

Hatti och Lazzie med varandra tätt intill som alltid. BFF <3 

Nu ska jag ha lektion för Cecilia innan jag börjar träna gänget. 

5 Kommentarer