För lätt för sig.

Posted in tävling

Vem tror ni fortfarande är brunstig? Jajemen, Lazzie! Haha alltså det är 14e dagen idag..men hon går bättre och bättre att rida. Hon gör allting väldigt bra förutom att hon ibland surar ihop utan någon anledning alls. Nu står även Sevilla och är brunstig i boxen brevid Lazzie. Så snart kommer Lazzie vara som en lammunge igen 😉

IMG_1538

Det blev bara några få bilder på Lazzie igår då Elin gjorde iordning Kurre och skrittade fram honom, jag tränade de efter varandra igår.

Men Lazzie är väldigt duktig med alla rörelser, jag ska klippa ihop en längre film så ni får se. Hon gör jättefina piruetter nu och fina skolor. Det som krånglar lite nu är att vi missar serierna, vi gör fina byten men vi gör räknefel ofta nu. Lazzie vet nu vad som ska göras och därför byter hon lite snabbare än när jag ger hjälpen. Över ambitiös med andra ord! Vi gjorde fina byten i vartannat igår men då ville jag egentligen göra i vart 3e. Men man får vara glad att hon har talang för svårare saker 😉

IMG_1540   IMG_1566

Dessa kvartlinjer är ett evighetsprojekt! Eftersom Lazzie nu börjar veta vad som ska ske när vi går in på diagonalen så får jag istället galoppera på kvartslinjen och leka med ställningen och rakriktningen. Hon går och väntar och chansar lite ibland om vad jag ske be henne om så ibland gör jag ingenting utan mer bara galopperar på framåt och då förstår inte Lazzie vad vi sysslar med. Hon väntar på att det ska hända saker!

IMG_1584

Älskar henne verkligen! Hon har så lätt för sig att det nästan sätter krokben på oss istället. Men detta kommer blir riktigt bra, det är jag helt säker på. I sommar kommer hon vara startklar att fajtas ordentligt i Msv A- PSG, som tur är har vi några månader till på oss. Men om 2 veckor startar vi på Strömsholm och börjar träna upp oss inför vad som väntas av oss längre fram.

 

2 Kommentarer

  1. Ida säger:

    Hon är så himla fin! Det ska bli spännande att se vad det blir av er två i framtiden

  2. Lina säger:

    Visar hon brunst annat än i ridningen? Om ni alltså kan se redan hemma i stallet att hon fortfarande brunstar eller blir det en tråkig överraskning när du sitter upp och börjar rida? Hoppas ni hittar en bra lösning på det så det inte sätter krokben! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.