Lugn vecka

Posted in tävling

Just denna vecka är det lugnare i stallet då Biggles, Hatti (sommarlov) och även Kurre har vilat. Jag skrev för ett tag sedan att Kurres hov var väldigt torr och när vi åkte till Danmark så sprack hovväggen lite för mycket. 

Vi bestämde med samråd av våran hovslagare att verka honom för att få bort de dåliga, det var tvungen att tas en hel del så han blev lite öm i hoven. Han blev lite varm om hoven så när vi kom hem drog vi av skon för att låta hoven vila helt ifrån skon och gjorde istället stötdämpande omlägg och halmade på extra så han skulle få stå mjukt. Idag var värmen borta helt och då kom Ida igen för att sätta på en sula och sedan endast en söm i skon på sidan där han har lite sämre vägg. Longerade han ikväll och nu tänkte jag han skulle få ta det lugnt två dagar till innan vi kan träna på igen. Jag vill vara extra försiktig såklart. 

Fina Kurre! 

Idag åkte jag och Elin iväg för att storhandla, vi kände att det var våran tur att dra ett lass hemma i huset då det annars är Rasmus som gör största delen hehe. 

Snart blir det middag som vi faktiskt ordnat också dagen till ära! Rasmus håller fortfarande på utomhus med poolen som han och Elin har köpt, så tomten är uppgräva, altanen ska rivas och poolen ska gjutas. Lite smått kaos överallt utanför dörren. Förstå vad härligt för mig i sommar. Har det rätt bra som bor med dom två 😉 

6 Kommentarer

 1. Matilda säger:

  Kommer ni skicka bort hatti på nåt bete eller får hon gå på bete hemma?

  1. liinadolk säger:

   Beror på hur det går med betäckningen! Vi har bra beten hemma, men det hade såklart varit roligt att ha henne med yngre hästar i hennes ålder att busa med.

 2. Linn säger:

  Stackars Kurre
  Hoppas han snart är igång igen

 3. Rebecka säger:

  Det skulle vara roligt att se lite hur ni bor osv! Men det kanske är för privat 🙂

 4. Thatgrumpyhorse säger:

  Just as a tips, my horse had the same issue, so I started giving him Equistro Kerabol, it’s a bit expensive, but works wonders. It’s also approved by FEI so you don’t have to worry about doping.

  1. liinadolk säger:

   Tack snälla för tips!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.