Toppbloggare

Posted in tävling

Att vara bloggare som delar med sig mycket om sin satsning och vardag är väldigtväldigt kul och ibland sårbart. Det gäller att veta vart gränsen går med vad jag delar med mig av samt hålla det på ett bra plan. Vet att endel tror att de får se hela mitt liv med hästarna men skulle nog säga att jag kanske bara delar med mig av 40%

Sedan är jag alltid försiktig med att visa upp andra ekipage eller omgivningar för att det är ett hårt klimat på internet. Även hästar som är i träning lägger jag inte helt ut så mycket om för att hålla hästägarna utanför bloggen. Lite tråkigt för jag känner mig lite ego på min egen blogg då det är så mycket utanför jag vill visa men inte vågar för att skydda andra. Har ex jättefina tävlingsbilder på andra ekipage som jag inte lagt upp utan raderat. Och allt detta för att kanske 2% minsann verkar tycka det är okej att skriva vad som helst. Ni andra 98% är underbara <3  

Det är lätt att blogga när det går bra, dels väldigt roligt att visa framgångarna och superkul att få så mycket fina kommentarer som många av er ger, samt att det är väldigt kul att mina sponsorer kan följa mig  på väldigt nära håll. Även kul att nära och kära kan följa resan på nära håll även om jag far land och rike runt med hästarna. När det går sämre är det tuffare såklart, min Norge resa var jäkligt kämpig att lägga ut att jag blev diskad pga fel program.. skämdes så mycket just då. Men även om alla vet att det är upp och nedgångar hela tiden i ridsporten så var det tufft. 

Lägger jag upp en bild där någon häst är för kort i halsen eller nosen lite bakom så får jag minsann äta upp det. Mest på instagram men även här. Ibland känner jag att nej nu har jag skrivit mitt sista inlägg! Men sedan kommer jag snabbt tillbaka då jag helt enkelt tycker att det är så otroligt roligt att blogga. Även roligt och smickrande att vara en förebild för många. 

Min blogg är finest största blogg nu, hur coolt är inte det att en hästblogg slagit sig igenom bland alla modebloggar i storstan? High-five! Mer ridsport och hästar! Vi behöver ta plats och synas för att väcka intresse. Vår sport är så fascinerande och cool! 

Och igår tog jag ut min största blogglön någonsin. Ett mål jag har haft hela tiden med min blogg senaste åren. Elin var rolig, först blev hon jätteglad att jag fick ut så pass bra lön, sedan när hon insåg att jag får ut 2-3000 mindre än hennes heltidslön där hon är utbildad undersköterska och jobbar både kvällar och helger sved! Hehe jag älskar att blogga! 😉 

 Det hjälper såklart satsningen i stallet väldigt mycket. När jag gick i skolan så la Elin nästan hela sin lön på mig och hästarna, nu är det såklart lättare när vi är två som jobbar samt företaget som drar runt hela den ekonomiska biten med hästarna. Jag tar ännu inte ut någon lön alls ifrån företaget utan ser till att låta det bli lite mer stadigt och bygga upp oss innan. Därför är jag extra glad och stolt över att bloggen drar in så pass mycket pengar att jag ändå får ut en heltidslön inom ett normal avlönat jobb. 

Ska försöka höja nivån på bloggen lite till, hjälp mig gärna hur jag ska komma dit! Tips och idéer? Vad vill ni se mer av? 

42 Kommentarer

 1. Erika säger:

  Skulle inte kunna säga något som skulle få din blogg att bli bättre! Den är bäst!!!

 2. Matilda säger:

  Dela in inläggen i kategorier och en sökfunktion skulle jag uppskatta, och lättare för ev intresserade köpare att hitta info om saluhästar tex. Mer filmer också behöver inte vara så avancerade och redigerade.

 3. Petra säger:

  Dela in i kategorier vore bra. Sedan inlägg som objektivt ser på tex vissa övningar eller påståenden som kommer upp inom sporten, lite djupare funderingar kring ett specifikt ämne vore intressant, varvat med så som det är. För det är ju för att det är som det är,som jag väljer att läsa. Svammel men hoppas du förstår 🙂 .

 4. Mamma i sporten säger:

  Lina! Du får aldrig sluta blogga. Vi var ett gäng ponnymammor som satt och pratade om just om din blogg på en tävling där vi uppskattar hur du delar med dig av din kämparglöd och kärlek till hästarna. Du är en stor förebild för våra barn som tävlar och som vill bli lika duktig som du är i framtiden. Ridsporten behöver dig på flera punkter! Dels som otroligt talangfull och duktig ryttare men även som skribent utåt. Du lär många genom att visa upp din satsning!

 5. Anonym säger:

  Kan du inte skriva ett inlägg om de hästar och ponnyer som du känner har hjälpt dig mest? Självklart tar alla hästar ryttaren en bit på vägen, men jag menar de som du känner har gjort mest för dig, din utveckling och ditt intresse för sporten. Kanske visa lite bilder och skriva lite om dom och vad ni har gjort.

  Din blogg är min favorit, och du (och Elin och hästarna) är helt fantastisk(a). Kram!

 6. Anonym säger:

  Gratulerar, vad roligt att det går så bra!

  Hade varit roligt med lite mer åsiktinlägg ang. sporten. Skulle även vara roligt om du höjde kvalitén på vilka bilder du laddar upp, samt att det ibland inte behövs så många bilder i inläggen.

  Superhärlig blogg som jag gillar att följa!

 7. Vera säger:

  Jag skulle uppskatta lite fler teknikfokuserade inlägg, alltså där du går in på hur du rent tekniskt löser ett visst problem eller höjer kvalitén i en rörelse eller en gångart. Allt från hur du tänker på en så liten häst som Olle som jag antar är tänkt att ridas av unga ryttare senare, till vilka aha-upplevelser du får på Biggles eller Lazzie vore intressant att läsa om! Sedan förstår jag att sådana inlägg tar mycket tid och energi att skriva, men någon gång ibland vore det roligt!

 8. Matilda säger:

  En sak till jag önskar mer inlägg om ridpass.

 9. Marie säger:

  Om det uppstår några hanteringsproblem med hästarna är det också intressant att höra hur du löser dem (lastning, klippning eller dyl). Jättebra blogg redan nu!

 10. Martine säger:

  Vil høre mer spesifikt om treningen rundt de hestene du vil dele av deg med! Og kanskje noe videoblogger rundt forberedelser på stevner osv dersom det er intressant og dele !

 11. Johanna säger:

  Vore kul att läsa mer tips och trix typ som när du visade hur du knoppade =)

 12. Anna säger:

  Toppenblogg! Tycker det är kul att lösa om specifika övningar som du tycker är bra och varför.

 13. Josse säger:

  Hade varit kul med lite tips och idéer, gärna i filmform. Tex före/efterbilder eller filmer när du använder produkter, knoppar etc.

  Hade även varit intressant att få veta mer om dig som person ☺

 14. Anna säger:

  Det hade varit väldigt kul att se en filmklipp över hur en dag kan se ut för dig 🙂

 15. Sophie säger:

  Mer inlägg med tips inom ridningen 🙂

 16. Amanda säger:

  Byt portal och skaffa eget domän 🙂

  1. Agnes säger:

   Håller 100% med! Tror bloggen skulle bli ännu större under eget namn och proffsigare layout. Annars är själv bloggmaterialet super!!

 17. Veronika säger:

  Jag skulle uppskatta mer ”micro-inlägg” typ från tävlingar efter din ritt, bara någon liten kommentar, jag har inte instagram så följer dig inte där och ibland känns det som evigheter innan bloggen blir uppdaterad. (även fast du är duktig och uppdaterar varje dag) så det är väl vad jag skulle önska, typ en bild och fem rader text, så man får vara med lite mer precis när det händer och slipper vänta på en sammanfattning av dagen. Det vill jag ju såklart också ha sen på kvällen 🙂

 18. Anna säger:

  Tänk på att undersköterska är ett låglönejobb som inte är i närheten av vad medellönen i Sverige ligger på. Jag är själv undersköterska.
  Så nöj dig inte med den lönen du får ut nu, kämpa vidare! 🙂
  Älskar din blogg. Gillar att det är verklighet, inga förskönande omskrivningar, med och motgångar och att du synliggör allt slit som det innebär att vara en hårt satsande ryttare.

  Lycka till! <3

 19. P säger:

  Så roligt att du kan ta ut riktig lön från din blogg!
  Jag skulle gärna se lite mer träningsinlägg med hur du kommer vidare med olika problem, olika övningar mm. Tex när en häst går bakom hand, inte vill ta förhållningar ovs 🙂
  Bara lite tips här och där 😉

 20. Cissi säger:

  Uppdatera ofta tror jag är bästa tipset för att hålla mig intresserad i alla fall. Jag läser allt möjligt bara jag gillar storyn i grunden och din story med alla hästar är ju väldigt speciell!
  Grattis till pengarna, hoppas att det dubblar sig eller tripplar sig såsmåningom.

 21. Sara säger:

  Ang kommentaren om låg lön som undersköterska så har det blivit bättre. Kan tänka mig att Elin har en en grundlön på runt 23-29.000 plus ob. Sedan vet jag att Flens kommuns ligger högt i löner för undersköterskor så stort grattis lina till bra lön! Jag bor nämligen i Eskilstuna och har övervägt att söka usk jobb i Flen istället för att jobba på landstinget ekomiskt sätt så har relativ stor inblick.

  Älskar din blogg, du och Elin verkar så härliga!

 22. Johanna säger:

  Tycker det absolut bästa med din blogg är att du delar med dig i med och motgång – och framförallt (!!) du skyller inte på någonting! Går det dåligt så finns det en anledning till det! Fortsätt skriva så.

 23. Hanna2 säger:

  Jag läser din blogg för att du delar med dig av när saker går dåligt! Just Norge-resan, eller Lazzies brunst, eller när Jullan inte blev uttagen till NM (som ni sedan vann som reserver), Biggles skada, din skada inför Globen osv gör din blogg så mycket intressantare än någon annan hästblogg! Så jag skulle vilja säga att fortsätt vara du, visst får du ta smällar när du delar när det blir fel (och såklart ska du inte ta smällar så att du mår dåligt, där måste du känna av vad som är lämpligt) men det är att du delar sånt som gör din blogg överlägsen de andras!
  Redigera och editera inte sönder den, visa inte en blogg-perfekt värld, fortsätt dela ”tramsiga” bilder på roliga saker (Agnes och Olle är underbara delar av dina inlägg just nu <3 ) och fortsätt vara du.
  En varning för sponsorerna 😉 det börjar vara väl mycket reklam snart. Såklart ska de finnas med för de betalar för det men akta att du inte hamnar i "proffs-med-sponsorer"-facket av bloggarna för då tappar du DIN nisch.

 24. Cornelia säger:

  Kanske kan du höra med lite olika portaler istället för finest? Ev blogga på egen domän. Känns som att du borde kunna få ut mer pengar! Finest hade sin storhetstid för ett par år sedan, tror säkert du kan få till mycket bättre villkor och pengar, det är du värd! Jag gillar din blogg och tycker inte du behöver proffsigare bilder eller så. Jag älskar att läsa om ridpassen, vad gick bra och varför vad gick sämre och varför. Vissa tycker det är tråkigt men det är det bästa med hästloggar enligt mig!

 25. Vickan säger:

  Jag älskar din blogg! Jag följer ett par andra bloggar men din är min favorit!
  Något jag skulle älska kanske vore en vecko uppdatering om hästarna, iaf biggles, kurre, lazzie och hattie! Hade varit så kul att se dina reflektioner och tankar om hästarna även om dom inte tränas hårt eller alls! Tycker det är jättekul att följa hästarna ???? ( och dig såklart ????)

  Jag hoppas att även om vissa skriver dumma saker att du fortsätter att blogga och dela med dig. Min teori är att desto mer personlig din blogg är, desto mer du delar med dig , desto mer kommer din blogg att växa.

  Kram!

  1. Vickan säger:

   Hoppsan! Alla smileys blev ????

 26. Malin säger:

  Skulle uppskatta mer filmer. Är så sugen på att se hur gården ser ut till exempel.
  Sedan gärna bilder som är lite redigerade 🙂 skulle höja standarden på bloggen 🙂
  Och jag vet att du har massa hästar att rida men kanske värt att lägga 1-2 timmar att göra ett filmklipp och redigera? 🙂

  Annars uppskattar jag din blogg precis som den är. Det märks att du skriver ifrån hjärtat och inte dras med i det här ”min åsiktsträsket”.
  Du är grym lina 🙂

 27. F säger:

  Jag hade uppskattat en mer ”öppen” blogg, det känns som att du döljer motgångar (eller så finns dem inte helt enkelt? ????) Mer igenkänningsfaktor skulle göra bloggen ännu bättre, tror inte det är jättemånga som kan känna igen sig i en vardag där inget nånsin går fel. Bilden jag får av dig är att inget nånsin är jobbigt, att ingen häst nånsin är strulig eller jobbig (förutom lazzies brunst) eller att du nånsin tvivlar på något, väldigt glorifierat. Är det verkligen så är det ju hur skönt som helst för dig, men igenkänningsfaktorn som tillför det lilla extra till en blogg uteblir.

 28. Anna säger:

  Intressant vore ”intervjuer” med hovslagare/equiterapeut/foderrådgivare etc dvs hur de ser på hästar i viss ålder/nivå. Gärna även KvK syn på sits och hjälper. Din blogg är mkt bra, nyanserad och en prof ton. Förstår att det finns ett liv vid sidan om och tycker det är bra att du inte återspeglar allt. Håller även med om övriga gällande teknikpass, alltid intressant att läsa om. Även bra med en sökfunktion och kategorisering. Gällande sponsorer så är det en del av din verksamhet, tycker du är tydlig med vilka inlägg som är sponsrade – bara att hoppa över om man inte är intresserad :-).

 29. Stina säger:

  Jag skulle vilja se mer detaljer. Ex steg för steg hur du fixar hästen ingör tävling, putsar utrustningen, lindar eller knoppar. Kanske har du en massa småtips för att få det där outstanding resultatet? Sånt tycker jag är väödigt inspirerande 🙂

  1. Anonym säger:

   Jaaaa 🙂

  2. Anonym säger:

   Jaaa 🙂

 30. Emma säger:

  Jag funderar lite på hur man tjänar pengar på att blogga? Verkar ju vara ett lyxjobb att skriva om sig själv och få pengar för det! Jag trodde det var en hobby ????

 31. Anonym säger:

  Lina din blogg är GRYMM, skulle önska lite mera filmer , hur en dag för dig ser ut som en liten vlogg. typ att du har en dag i veckan som du filmar allt du gör på en dag. Skulle vara kul att se lite roliga små filmer ????????

 32. Anonym säger:

  Skulle vilja se lite hur med detaljerat när du knoppar , lindar fixar osv in för tävling eller träning , skulle vara kul om du kunde filma ????

 33. Sanna säger:

  Älskar din blogg! Är väldigt imponerad av hur du lyckas hålla den personlig utan att för den skull blotta allt (för som du säger, vissa saker kan du inte lägga ut av hänsyn till kunder osv). Gillar din ”ton” när du skriver, du lyckas vara personlig men också proffsig när du bemöter vissa mindre trevliga kommentarer. Det visar på stor mognad och det i sin tur gör dig attraktiv för sponsorer! Och sist men inte minst gillar jag att allt inte är perfekt och superredigerat -det finns inget tråkigare! Så fortsätt i samma härliga stil och fortsätt lyssna på, och be dina läsare komma med förslag på vad inlägg kan handla om framöver.
  Personligen tycker jag att det är intressant hur mycket tävlingshästar vilar och ställs av nu för tiden (min upplevelse är iaf att det är mer än förut men jag kan ju ha fel). När jag var aktiv (på betydligt lägre nivå än dig och för länge sedan) red vi nästan hela tiden, det var kanske en vilodag/vecka och sen några veckors betesvila på sommaren. Men som sagt, jag var en hobbyryttare i de lägre klasserna hopp-& dressyr och det blev mycket att man red ut i skogen istället för att vila helt. Jag förstår ju att viloperioder är nödvändiga på unghästar och att man måste spara på en äldre GP-herre som dessutom redan kan allt, men jag skulle gärna vilja lära mig mer om hur ni professionella ryttare tänker kring detta. Är det den fysiska vilan eller den mentala vilan som man upplever att hästarna behöver mest? Tidsbrist hos professionella ryttare med många hästar? Skaderisk att rida ut högtempererade hästar i skogen? Och tror du att hopp- och dressyrryttare skiljer sig åt där? Hur länge anser du att dina hästar kan vilas utan att behöva längre igångsättningsprogram osv? Tror du att man helt kan ställa av en hopphäst på samma sätt som en dressyrhäst (muskulatur, kondition osv). Vore intressant att höra dina tankar kring detta. Jag tycker det är vansinnigt gulligt men också lite komiskt när en B-ponnyryttare ska vila sin ponny i flera dgr efter att ha varit iväg och hoppat en lätt klass.

 34. Emelie säger:

  Mer filmer! Det är tidskrävande och allt det där men typ en riktig film i månaden och mer på flippagram 😀

 35. Isabelle säger:

  Hej, skulle vilja ha mer detaljinformation om hur du jobbar hästarna, vad ni tränar på just nu, hur du bygger upp deras muskler och kondis. Ahaupplevelser du får i träningen etc. Mer nördighet helt enkelt 🙂 Annars supermysig blogg!

 36. Pär Lundqvist säger:

  Första gången jag är inne å kollar på bloggen.. ser ju kanon ut antar jag ???? jag vill se mer bilder på Agnes å den lilla hästen

 37. Cecilia säger:

  Jag har följt din blogg sen tiden med Ove vilket börjar bli ett par år. Jag gillar din blogg, den är mysig och personlig. Vad jag kan sakna är kategorier och sökfunktion. Skulle också vara kul att få se lite mer runt på gården, nya stallet, hagar osv. Smarta tips och ideér på hur ni gör för att arbetet ska flyta så smidigt som möjligt 🙂 I övrigt är den top notch!

  Ja en annan sak som skulle vara lite kul vore ju att någon gång då och då ta ett gammalt inlägg och jämföra lite nu och då, tänk, utrustning, övningar osv.. vi utvecklas ju hela tiden, och lär oss 🙂 http://liinadolk.blogg.se/2011/march/ovaovaova.html#comment

 38. Cecilia Ellström säger:

  Hej Lina!
  Du är verkligen en förebild och det är så kul att följa din blogg!
  Noterade att det i högerkolumnen fortfarande står att en av dina hästar är Jullan, men att Kurre inte är med. Liten detalj men när du får möjlighet kanske bra att uppdatera 🙂
  Önskar dig fortsatt lycka till med din satsning!
  //Cecilia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.