Upplägget med Hatti 

Posted in tävling

Fråga: Det hade varit roligt att höra hur schemat med Hatti ser ut?

Svar: Vi tränar Hatti 3 dagar i veckan, och det är varierad träning som vi trycker på med för henne. 

Denna vecka har jag tränat i ridhuset igår, sedan ska vi rida ut och sedan löshoppa på lördag samt lösgaloppera. 

I ridningen i ridhuset kan vi både göra volter och serpentinbågar i traven. Tränar på övergångar samt lite tempoväxlingar. Men väldigt korta pass blir det såklart. Behöver jobba mer på att stå stilla och sedan övergångarna till skritt blir gärna till halt men de är mycket bättre nu. Jag gjorde övergångarna vid Elin som hjälpte oss framåt genom att gå med direkt bakom med spöt för att driva framåt. Hon behövde aldrig använda spöt endast gå med några övergångar. 

Känns lite lite tråkigt att inte visa henne i Flyinge eftersom att hon är så fin och väl framme. Men det tar vi igen de kommande åren förhoppningvis 😉 

Bild på Hatti när hon var nyopererad efter sen lösa benbiten. Så fort de växer och mognar! På bilden ser hon väldigt ung ut. 

6 Kommentarer

 1. Matilda säger:

  Hur ser upplägget ut med kurre?

  1. liinadolk säger:

   Han bygger jag mycket kondition och styrka på. Sedan ska han ut och tävla kanske några LA:3 för att miljöträna är planen

 2. mariesliv säger:

  Vilken skönhet! 🙂

 3. N säger:

  Hej!

  Jag har precis börjat kika in på din blogg. Står just nu med en ny häst (som jag inte äger än) och som vi hittade röntgenfynd på, lösa bitar v bak.

  Hur stor är en sådan operation, vad kostar det och hur lång tid måste hästen stå på box/vila? Hästen i fråga är 11 år, vi ska in nästa vecka igen och kolla hur pass det stör henne 🙂 Men det kan vara bra att vara förberedd

  1. liinadolk säger:

   Hej! Om hästen inte har problem med lösa benbiten skulle jag inte ta bort den på en äldre häst. Utan istället göra det om det skulle bli problem. En rätt lite operation som gjordes med titthål, kostade ca 14.000 kr. Kommer inte ihåg exakt men tror det vara vila i bara 6 veckor eller något. Kolla med din veterinär 🙂 Hatti stod inne på box någon vecka och var sedan ute i mindre hage.
   Så jag skulle pruta ner priset och ha de pengarna till en ev kommande operation. Lycka till!

 4. Charlotte säger:

  Tack Lina för att du ville svara på min fråga. Jag har själv en treåring så det är kul att stämma av med andra i samma ålder:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.