Motivationsbrist? Aldrig

Posted in tävling

Läste på Facebook att flera verkar ha en liten tipp med motivationen pga vädret (?) Fattar ingenting. Ridningen tappar jag aldrig motivation för.

Flera lät hästarna gå på vintervila och att de skulle ridas lite när andan föll på. Snarkkkk. Ridningen är aldrig en bristande motivation för mig, jag kan rida hela dagarna utan att bli mät på det.

Sedan absolut vädret är ju allt annat än charmigt nu. Leriga täcken, spola benen, halka and you name it. Men det ingår i flera månader. Det är träligt, men det tar inte på min motivation för att just rida 🙂

Näääe, efter att ha sett alla fantastiska ekipage här på Knykalaset träning på Tullstorp så vill jag bara hem och RIDA!

Vila för hästarna ska de absolut få, men inte pga motivationsbrist ifrån mig.

Har ni jobbigt med motivationen? Berätta! Det är ju nu vi bygger upp hur det kommer gå på vårens starter.

48 Kommentarer

 1. Anonym säger:

  Hade jag jobbat med hästar och tjänat pengar på dom hade jag nog inte heller tröttnat/tappt motivation. Men har man som mig som pluggar heltid, jobbar 75% har skyhöga räkningar, hundar och 2 hästar på lösdrift är det inte konstigt att motivationen sjunker nu. Att klampa ut i gegga kl 19 på kvällen för att hämta in en lerinpackad häst och rida ut i mörkret är inget som känns asroligt direkt. Hade jag haft häst i box och den stod inne när jag kom för att endast sadla och träna och rida i ett ridhus hade nog inte motivationen försvunnit. Men för det första skulle jag aldrig rida i ett ridhus mer än 1-2 dagar i veckan och att ha dom på box är inte heller ett alternativ, så jo vintervila pga brist på motivation är nånting jag skulle kunna tänka mig göra.

  1. liinadolk säger:

   Fast jag klampar också runt i lera och bor hemma hos mina föräldrar för att jag inte har råd att flytta. Men träningsmotivationen är på topp :))

 2. Jennifer säger:

  Min motivation vacklar vissa dagar skulle jag säga. Extra leriga och blöta dagar är det inte riktigt lita lätt att komma ut i skogen. Min häst rids just nu fyra dagar i veckan så jag lyckas oftast planera in de ritterna så vi kan komma ut dagtid men vi har inte alltid alla förutsättningar för att det ska vara kul jämt: en väldigt, väldigt liten ridbanan + stor unghäst gör det kämpigt att träna (vi har planer på att försöka åka till ridhus ca varannan vecka men inte lyckats komma igång med det) och vissa dagar är ridbanan stenhård så då går den inte att vara på. Dessutom har vi bara en ganska medioker lampa i ena änden haha! Och så pluggar jag heltid plus måste jobba för att ekonomin ska gå ihop vilket innebär att man några dagar i veckan inte är i stallet förrän tidigast 19. Men så är livet! Men absolut, vissa dagar är det ursegt. Samtidigt håller jag med dig om att det känns som om det är nu under vintern vi ska lägga grunden inför vår/sommar så jag pendlar nog mellan trött och hopplös och full av energi och motivation cirka fem gånger om dagen haha! Men visst förstår jag att många väljer att låta hästarna vila under de tyngsta veckorna, framförallt om man kanske inte har några större tävlingsambitioner eller så.

  1. liinadolk säger:

   Ridhus underlättar såklart , vet själv hur svårt det var att hinna med förr. Samt att jag kan rida ut när det är ljust och anpassa det hela. Heja dig! Hoppas plugget gör att du har mer tid över till hästarna sen 🙂

 3. Emelie säger:

  Min egen motivation är oftast på topp 🙂 Det som kan göra det besvärligt under vinterhalvåret är det ostadiga vädret. Förut hade vi alltid jättefina vintrar här i Norr, men nu för tiden är det dessvärre väldigt mycket blåis vilket gör det omöjligt att rida ute och ens kunna lasta och åka till ridhuset 10 minuter bort under vissa perioder. Då får det bli lite mer vila helt enkelt, som tur är så är det inte ishalka hela vintern utan bara vissa perioder 🙂

  När vintern är bra är det fantastiskt. Då varierar jag ridhusträning med konditionspass på vintervägar. Jag är glad att jag jobbar 2-skift vilket gör att jag kan nyttja dagsljuset även under veckodagarna varannan vecka!

  Tack för en bra blogg. Du är en stor förebild!

 4. Jenny säger:

  Min häst har varit skadad och stått i sex månader.. börjat sätta igång igen men blev häromdagen halt igen från ingenstans. Vi hoppas på ”bara” hovböld, jag har bara haft han i ett år och i maj blev han halt (från en dag till en annan) hovbensfraktur. Men har värsta ångesten när man läser hela #stoppahältan grejen som agria dragit igång där dom skriver att dom flesta hältor går att undvika.. gör verkligen allt för min häst för han är min drömhäst, men kan ”bara” göra allt till en viss gräns pga stallet vi står i, stallägarna (min dressyrtränare + hennes äldre sambo) är väääldigt delaktiga i alla hästar, sköter allt med fodring, in/utsläpp har åsikter på gott å ont, sen gården i säg hålls inte efter så som jag tycker en stor gård borde. Alla hagar har lera upp till knäna, inga gummimattor i stallgången (vi har häst som gått omkull i stallgången, väldigt hal) dåliga uteritt möjligheter vilket gör att man lätt fastnar i ridhuset i samma underlag, speciellt med en vilding på igångsättning som inte är van vid uteritt..
  så motivationen är ju puts väck pga skadad häst men också denna ständiga ångesten över att jag inte gör tillräckligt för min älskade häst, när man ser många andra som har solarie, bkortbuss, fina grushagar, skog att rida i…

  1. liinadolk säger:

   Stopp stopp! Så länge man vet att man gör allt i sin makt för att hästen ska må så bra som möjligt med SINA möjligheter så får man inte skuldbelägga sig själv. Skador kommer tyvärr drabba de flesta av oss, och ibland kan olyckor ske. Stor kram till dig och jag hoppas på bästa tillfrisknad för din häst. Jag vet hur hopplöst och eländigt det kan kännas.

  2. Maja säger:

   Men varför flyttar du inte??? Jag hade aldrig stått kvar i ett stall under de premisser du beskriver. Bara hagsituationen och att du inte själv får bestämma foder etc räcker för att jag skulle flytta. Hitta ett bättre stall så ska du se att motivationen blir bättre också. 🙂

 5. anna säger:

  har väl inte heelt brist på motivation, men det är nog mörkret som stör mig mest. dels är jag mörkrädd hahah, men när det blir så att jag inte ens ser ljuset överhuvudtaget då jag är inlåst i skolan är det inte så kul. Solen hinner knappt gå upp innan jag kommer fram till skolan och sen har den gått ner igen innan jag ens slutat. (går bara i nian också…) så inte jättekul när det är supermörkt h e l a tiden när jag är i stallet på vardagar. Har dock lyx med två ridhus men jag älskar att rida dressyr på ängar så saknar att kunna rida utomhus normalt. mörker+hala vägar är inte optimalt:/ men annars ser jag inga problem. lera är det typ året om och sommar finns inte i sverige. Har ändå inte så mycket motivationsbrist att jag skulle vilja ställa av min ponny på vila, men det är vissa dagar i detta mörker som jag känner mest suck.. Dock är träningar alltid roliga oavsett väder!!

 6. Karolina säger:

  Alla har ju olika förutsättningar.
  Det här med hästar, träning och tävling är ju ditt jobb, du har ridhus hemma på gården och du verkar ha en helt fantastisk syster som hjälper dig att få ihop allt.
  Men har man ett heltidsjobb och 30 min enkel (bilväg) till närmsta ridhus som är ledigt EFTER 21-22 på på vardagskvällar , ja då är det inte så svårt att tappa lite motivation då & då nu på vintern.
  Alla gör förhoppningsvis så gott dom kan efter sin egen förmåga. 🙂

  1. liinadolk säger:

   Trist med ridtid så sent, det förstår jag är jobbigt. När jag gick skolan hade inte jag heller ridhus, då valde vi oftast att åka innan skolan började (svintidigt) för att slippa rida så sent

 7. F. säger:

  Leran i hagarna är inget direkt problem iom att man inte spenderar så överdrivet mycket tid i just hagen, däremot om man inte har tillgång till ridhus är det himla lätt att motivationen tryter. Testa att försöka hålla igång en häst i mörker, snålblåst & ösregn / snö och stenhård ridbana där det endast går att skritta 😉 Klart man inte lika lätt tappar motivationen när man vistas inne i ett torrt, mjukt, upplyst, vindstilla ridhus…..

  1. liinadolk säger:

   Verkar som även du glömmer att jag har haft exakt så. Hade samma motivation då som nu 😀

   1. F. säger:

    Har inte följt din blogg länge nog för att ”glömma” det, tjänade du pengar på ridningen, hade inget eget hem att ta hand om, eventuellt även barn/familj och heltidsjobb/studier? Det är många faktorer som spelar in och jag tycker det är sååå smart att ställa av hästen de vidrigaste, mörkaste månaderna på året istället för att släppa på sommarbete 🙂

  2. Linn säger:

   håller med dej F

 8. Petra säger:

  Min motivation är på topp 🙂 dock tycker hästen inte det är jätte kul att bli riden ute i ösregn och snålblåst. Då möjligheterna att rida i ridhus är begränsat, blir det lite ofrivillig vila när vädret är som värst. Men de flesta dagar packar vi på oss, ridregntäcke, regnkläder och bra handskar, så klarar vi oss 🙂

 9. Sofie säger:

  Jag har precis tagit upp ridningen efter 1 års uppehåll med bebis, på en fin unghäst jag fått förmånen att hjälpta till med???? Så min motivation är minst sagt på topp! Dessutom så ”lyxigt” att kunna rida dagtid när det är ljust! Nu när man är mammaledig☺️. Klart det kan vara tyngre på vintern men har nog ofta endå haft bra motivation till själva ridningen, jag tycker det är bra att ta hjälp av tränare oftare under vintern, det var det som motiverade mig att hålla igång när det var vintrigt, just träningarna varje vecka.

 10. Gabriella säger:

  Min 4-åring vilade över 2 månader i somras och har sedan haft försiktig igångsättning (plus ofrivilliga avbrott pga bl.a. reaktion på vaccinationen) så nu är vi äntligen igång ”på riktigt”! Så just nu är motivationen på topp, jättekul att äntligen kunna börja rida lite ”riktig” dressyr och förbereda för 5-årsklasser nästa år!

  1. liinadolk säger:

   Härligt! Hoppas ni får träna på nu enligt planen.

 11. H säger:

  Jag kom precis in från stallet efter en timmes träning i en översvämmad paddock med blåst och ösregn. Vädret kunde varit bättre men jag försöker tänka positivt, man vet aldrig när man måste prestera i skitväder nästa gång och då är det en fördel om hästen är van vid blåst, regn, mörker och så vidare. Vattenpölarna kan dessutom användas i träningen med lite fantasi. 😉 Hos mig är motivationen med andra ord på topp, trots dåligt väder, leriga hagar och mörker. Det är ju så det är att ha häst typ halva året… 🙂

  1. liinadolk säger:

   Heja dig! Och jag är ju frälst i vattenträning så ditt pass låter alldeles strålande 😉

 12. Sanna säger:

  Fast jag håller med en del… motivationen tryter helt klart i detta mörker???? Plus att det är stenhårt ute. Så ja, jag passar på att låta min vintervila nu. Ska börja komma igång snart, hoppas lite snö kommer så det blir ljusare! Sen blir jag galet åksjuk av att rida i mörker med pannlampa:P men ibland är det bara att stå ut! Jag önskar mig ett ridhus i julklapp????

 13. Lina säger:

  Min ridmotivation är egentligen inget problem, däremot känns allt väldigt hopplöst just nu, ridbanan fryser, det är fruset i skogen, och jag kan tyvärr inte lasta min häst själv (och har ingen alls som vill hjälpa mig) när jag vill åka iväg till ridhus. Så möjligheterna just nu är väldigt dåliga…

 14. Frida säger:

  Haha, är ju lätt o säga när man har eget ridhus och inte behöver rida med pannlampa 5 dagar i veckan, alt. ravla sig iväg till ridhus efter jobb/skola och då vara färdig med stallet tidigast kl. 22. Jag går upp halv 4 för att hinna rida innan skolan, så min motivation är det inget fel på men visst tryter det vissa dagar när det är mörkt och faller underkylt regn.

  1. liinadolk säger:

   Exakt som jag hade det förut också 🙂 men motivationen för ridningen fanns alltid!

 15. Maria säger:

  Jag brukar i stort sett aldrig ha dålig motivation till hästarna men just denna höst har jag faktiskt haft det en period. Inte för att jag inte vill rida eller pga väder ect utan för att jag hamnat i en liten träningsdipp med min unghäst och tävlingarna har gått allt annat än bra 😛 Som tur släppte mycket därom vecka så nu känner jag mig nöjd att låta unghästen få vintervila och jag kan bara chilla runt på min gamling några veckor, vet att motivationen kommer vara på topp för vinterträning sen 🙂

  1. liinadolk säger:

   Härligt att det känns bra! Oftast kommer man starkare framåt och ur en svacka än vad man låg innan 🙂

 16. Josefine säger:

  Planen med min medryttarhäst är att hon ska betäckas i vår, därför kommer vi inte komma ut på någea tävlingar. Och av den anledningen känner jag att motivationen tryter lite, första gången någonsin.. men vi har ju ingenting att träna för nu, inga mål att uppnå och då känns ett litet blesch…

  1. liinadolk säger:

   Hinner du inte starta nu innan? Vi betäckte Hatti sent men hann ändå med 3 försök innan hon tog sig

 17. E säger:

  Min motivation är på topp! Vi har inget ridhus men det har aldrig stört mig sälänge paddockfn är ridbar. Jag är så lyckligt lottad med att ha så underbart fina hästar som gör att motivationen alltid är på topp. Jag brinner verkligen för ridningen (dressyren) och är tacksam över mina 2 ponnysar som lyser upp dagarna när min andra häst står nyopererad.

 18. Fia säger:

  Mina hästar får mig att känna mig motiverad
  Ja går upp tidigt o hinner med allt i stall o hage
  Även borsta dem innan utsläpp (självklart på kvällen oxå)
  Innan ja börjar jobba
  Jobbar
  7-16
  Så hinner ja dem på kvällen i lugn o ro
  Samt hinna umgås med maken innan det är god natt
  Dock är ej Harley igång riktigt efter skadan i hagen samt ny Hovis som ändrat till det bättre.. Där av ej börjat träna igen
  Men denna mörka tid blir det motion 5 istället för 6 dagar/v
  Endast p.g.a den mörka tiden som är just nu lite läskigt i skogen tycker han
  Ridhus finns på skritt anstånd o ofta ledigt så det är ett plus denna vinter
  Ridbanan har faktiskt håller sig så pass att ja kunnat rida hemma en ggn/v me like för även om den är blöt gpr den ju o rida på o grejerna kan man ju tvätta (hihi)
  Lilla Julle är ju Bäbisen o gör inte mycket
  Men ett par min i mörker en ggn v för att han i framtiden ska va lika trygg som Ior va att rida ut på 🙂
  Så mitt svar är att Hästarna får mig att känna motivation
  Trots
  Mörker
  Geggig hagar
  Skit grisar
  Det Finns ju
  Pannlampa
  Gummistövlar
  Magic borste

  Kram tant Brun

 19. Maria H säger:

  Hej!

  Jag brukar aldrig kommentera på bloggar men nu känner jag att jag måste! Jag blev uppenbart PROVOCERAD av ditt inlägg kan jag erkänna.

  du har så länge varit många människors idol, förebild och en inspirationskälla. Framförallt är/har du alltid varit så ödmjuk….Det är det folk sagt om dig..

  Vad hände med det???????????????????? Jag ser till min förfäran hur den ödmjuka Lina faktiskt mer och mer går till att bli som *många andra* kaxig, självgod och sakna empati…

  Kan nästan tror du skrev detta inlägg lite för att skapa lite debatt, få igång trafiken på sidan eller gud vet jag .. Men det känns INTE som du :(..

  Tycker det är HELT OK att du gång på gång konstaterar hur duktig du är med allt vad det gäller antal tränade hästar, aldrig bristande motivation, den ena sena kvällen efter den andra , kämpandet med ekonomin etc etc ect FINE! .. Men att du ställer dig helt frågande till hur folk kan tappa motivationen denna årstid ?????????????????????

  Eh.. Ja du Lina, Hade alla haft ett stort ridhus, världens bästa syster, 4 hästskötare, betalt för att rida, fått stipendium, haft massa sponsorer, haft en GP häst, haft en egen gård, DÅ HADE FOLK GARANTERAT HELLER INTE TYCKT ATT VINTERN OCH MÖRKRET VARIT SÅ KRÄVANDE!!!!!!!!!!!!

  Jodå .. jag VET att du inte alltid haft det såhär… du skriver ju det i varenda svar…. Men .. allt är ju relativt!

  SNÄLLA! kom tillbaka till vanliga ödmjuka Lina! Om du vill framhäva och berömma dig själv så fortsätt med det – vi delar gärna dina framgångar och ditt ”flow” ! Men SNÄLLA , försök tänk till innan du uttalar dig om saker du inte har en aning om och som sårar väldigt många människor som faktiskt ser upp till dig!!!!!

  Hur DÅLIGA tror du många känner sig efter ditt inlägg?????? de som faktiskt inte har motivationen just nu.. som känner sig lite deppiga, trötta,orkeslösa…. Man FÅR faktiskt ha perioder som inte är på topp.. DET HAR ALLA!!!!!.. Men tydligen inte du – och du kan heller tydligen inte förstå det!

  Och jag tycker ditt inlägg var fruktansvärt onödigt!

  P.s! Nej jag jobbar inte 6-20 och har hästarna på lösdrift därav min reaktion. Jag har egen gård med stort ridhus, jag är *hemmafru* , jag har hästskötare och jag behöver inte lida det minsta av varken vintern, mörkret eller leran.

  Tack för mig!

  1. liinadolk säger:

   Duktig? Det är mitt jobb att rida många hästar. Precis som tex mamma går till skolan och är lärare. Men mina egna hästar är inte mitt jobb, de tjänar jag inte pengar på. Jag är alltid pepp på att rida. Exakt det inlägget handlade om. Vilket gör att leriga hagar och smutsiga täcken inte drar ner på det. Och jag har inte bara flow ska jag säga.

   1. Maria H säger:

    ”Flera lät hästarna gå på vintervila och att de skulle ridas lite när andan föll på. Snarkkkk”

    Dina egna ord… då undrar jag vad du menar med SNARKKKKKK ????

    Det Kan väl inte bli mer tydligt än så vad du tycker och menar ????

    1. liinadolk säger:

     Att jag alltid tycker andan finns för mig att rida 🙂 jag skriver efter mig och dömer inte andra. Spännande att se hur alla har det ute i sina stall och möjligheter

  2. F. säger:

   Tycker också detta inlägget var väldigt tråkigt, jag som alltid gillat bloggen börjar ställa mig frågande till inställningen jag med, känns som det börjar gå utför såfort det går uppför, så att säga… tråkigt!

   1. liinadolk säger:

    Man kan inte gilla allt. Varför skriver du inte ditt namn? Sånt tycker jag är lite tråkigt. Vem går det uppför för? Mig? Nej, jag har just nu den största motgången på flera år. Så även om jag mår riktigt dåligt försöker jag hålla motivationen.

    1. Linda säger:

     Hej lina

     Du är
     Bäst <3’

     Vad menar du med största motgången på flera år? ????

     Jag trodde det aldrig gått så bra som
     Nu?

     Stor kram

     1. liinadolk säger:

      Inom som tid kommer jag skriva om det. Men inte nu. Bara för att man vinner tävlingar och har ett leende på sig så är inte allt jättebra just nu. Kram

 20. Elin säger:

  Enda gången minmotivation kan sjunka är när man står med långtidsskadad häst. Självklart vill man inget hellre än rida, men segt när man vet att det är långt borta…

  1. liinadolk säger:

   Håller verkligen med dig! Det är det absolut värsta.

 21. Maja säger:

  Jag ställer ALDRIG av hästarna på vintern pga den kraftigt ökade risken för kolik. Fråga vilken veterinär som helst så kommer de förklara hur viktigt det är med daglig motion för att hålla magen i trim i kylan. Det är dessutom en stor skaderisk att ge hästen noll stimulans och utlopp för sin energi när hagen är blöt och hal eller frusen och de flesta hästar står mycket inne eller står still och fryser i en knögglig hage. Jättetråkigt för hästarna också, de mår mycket bättre av en viloperiod under vår/sommar när det finns gräs och de kan vara ute länge.
  Jag har inte ridhus och det är absolut en utmaning att rida i ur och skur, men jag håller med dig om att vintervila är något lata ryttare har hittat på. 😉 Om det är bristen på ridhus som är vissas motivationsproblem så är det ju bara att flytta till ett annat stall. Nästan alla inackorderingsstall har ridhus i dag. Själv värderar jag att ha hästarna hemma högre än ridhus och har inte råd att bygga ett eget så jag får klara mig med de förutsättningar jag har. Saltar och sköter ridbanan så den går att rida på nästan hela året och rider ut mycket i skogen. Att skritta på frusna vägar är jättebra och stärkande, det ger en hållbar häst. 🙂

 22. Hanna2 säger:

  Jag är motiverad att rida. Eller egentligen inte att rida, jag älskar allt som har med hästarna att göra och är lika motiverad vid skador etc som gör att jag inte kan/får rida. Jag är hästmänniska, och det är en vad det verkar egenskap som följer mig genom livet och som gör att jag alltid vill umgås med dessa fantastiska djur.
  Just nu väldigt mycket mindre motiverad att skotta snö :p och allt det där andra som tar sån jäkla tid och gör att antalet timmar som jag kan lägga på hästarna är så otroligt mycket färre. Lägg till att hösten har otroligt få helgdagar så förstår jag att många får mycket mindre tid för det de normalt älskar att göra, och ångest för att man istället för att njuta av sin hobby/livsstil stressar och försöker göra ”good enough” trots att det kan vara ganska omänskligt att tro att det ska vara möjligt göra vad man egentligen VILL göra. Förutsättningar finns, vi kan inte påverka väder eller underlag, utan måste anpassa oss till det liksom vi måste anpassa oss till övrig livssituation (sömnbehov, äta, arbeta för att få in pengar till våra liv) och ibland får vi kanske trots att vi hemskt gärna skulle vilja inse att vi får prioritera bort det roligaste vi vet för att pusslet inte går ihop? Själv skrittar jag omkring just nu, roligt och säkert nyttigt, istället för att nöta piruetterna som jag egentligen vill, borde och önskar kunna göra. Men förutsättningarna, underlaget, är som de är och jag anpassar mig efter dem. Att kalla det att vara omotiverad förstår jag däremot inte?

 23. Matilda säger:

  Ibland tryter de nog absolut på motivationen, är nog lite så som person. Däremot aldrig på ambitionerna, de finns hela tiden och då spelar de liksom ingen roll om inte motivationen inte finns där och de känns motigt, känns inte för mig som någon godtycklig ursäkt för att ligga på soffan istället de dagarna, känns respektlöst mot mig själv, mina mål, min häst och i mitt fall min mamma som är en stor del till att jag kan ha häst, rida träna och tävla, att skita i de bara för de är lite motigt ibland. Däremot tror jag aldrig jag varit omotiverad p.g.a kyla och mörker utan de är isåfall när de varit väldigt motiga perioder, när man är i en svacka och vet att dagens pass inte kommer vara så roligt(och den inställningen göt ju inte saken bättre) Men har alltid varit hård på mig själv i de och vetat den svackan kommer plana ut och att de bara handlar om att kämpa på genom dedär veckorna och försöka sporras av de.

  Är mer motiverad än någonsin, Inte för att blåst regn och minusgrader utgör de trevligaste ridförhållandena hemma i paddocken, eller att hästen varit skadad och under igångsättning x2 större delen av året, för de är skit-trist. Men längtan efter att kunna rida som vanligt och kunna rida in innanför dressyrstaketet igen i vår och göra de roligaste jag vet. Förstår inte heller de med att ställa av hästen endast för att motivationen brister? Speciellt inte om man har mål och dom många av oss gör, lägger ofantligt mycket tid och pengar på våra hästar och sporten, och sedan kasta bort för att de känns lite tungt? Sen har väl alla olika mål och olika hästar såklart, men att ställa av hela vintrarna förstår jag mig inte alls på. Handlar kanske inte så mycket om man är motiverad eller ej, utan vad man gör när man är omotiverad, om man jobbar på ändå eller inte. Ibland känns de som att de är något man skyller på, att man inte orkar/kan/vill för att man är omotiverad, som att de är ett faktiskt hinder för att göra något, som om man brutit benet, för nej då kan man kanske inte rida, men handlar de om bristande motivation är de bara att ta sig ut ändå även om de inte känns lika roligt den stunden/perioderna som när man är sådär supermotiverad, de är kämpigt ibland liksom.

  Vet inte riktigt vart jag kom med detta men, håller iallafall med de du säger, och vill tacka för en otroligt bra och inspirerande blogg och instagram! 🙂

 24. Maria säger:

  Vill bara säga hejja dej Lina???? Du är stark, ambitiös, duktig, och så drivkraftig person som skriver vad du känner och tycker, det är din blogg och dina funderingar som många av oss älskar att läsa. Alla har vi ett val i livet, vi kan välja att läsa eller inte läsa din blogg, välja att ha egen häst eller inte att ha egen häst, så varför klaga så mycket som vissa gör! Alla vet vi att livet med hästar kräver mycket jobb och är det så jobbigt som många tycker så finns det annat i livet att göra än där lera, mörker, kyla och regn ingår i konceptet. Så Lina fortsätt uttryck dina åsikter och ta inte åt dig av dumma kommentarer och tråkig avundsjuka! Jag håller på dig????

 25. Maria säger:

  ???? = En glad smileys

 26. Sofia säger:

  Vill också rida! Haft min storhäst i en månad idag, hunnit rida henne 2 gånger hemma där hon bara bråkade pga grymt känslig i munnen och inte hunnit hitta ett bra bett ???? Jag fick låna ett bett som jag trodde kunde funka bra och när jag hämtade henne i hagen hoppade hon på tre ben.. Veterinären trodde senskada, efter fyra dagar var hon bra och fick gå ut i sin stora hage för hon fixade inte att bara stå i boxen. Hon vilade nån dag till och sen bestämde vi i samråd med veterinären att nu skulle vi sätta igång i skritt lugnt! Klart hästen är halt igen och ännu värre den här gången ???? Fredagskväll, ut med distriktarna som kollar och säger antagligen hovböld eller hovbensfraktur.. Vår grymt snälla hovslagare kommer ut vid 23.00 och hittar en hovböld ???? Fatta glädjen då alltså! Skon på igår och fick lov att skritta henne idag, bockar och går inte fram för skänkeln alls.. bara att longera och se om hon är halt. Halt på böjt spår i vänster varv på ”hovböldshoven”. Man kan väl säga att min hovslagare är snäll som kommer ut vid 22.30 idag också!
  Så ja grymt motiverad till att rida just nu, hästen har några sjuka gångarter alltså ???? så dressyr tror jag vi ska satsa mest på fast ändå göra lite allt möjligt om hon nu blir bra någon gång ????

 27. Felicia säger:

  Ingen motivationsbrist här egentligen, men svårt att få utnyttja min motivation till fullo. Vill träna, träna och träna, men ridbanan står under vatten (och håller inte att ridas på) flera dagar i veckan. Det blåser, regnar och är becksvart. Men skritta är nyttigt så vi kämpar på och de dagar jag hinner rida när det är ljust eller ridbanan fungerar att rida på så passar vi på att ta trav och galopparbetet. Skritten är underskattad kan jag bara konstatera, den ger väldigt goda förutsättningar i en mjuk häst osv. Men jag som riktig amatörryttare behöver trava och galoppera (samt hoppa) för att hålla min ridning på ”topp”, inte tappa koordination och timing osv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.