Svettigt med program

Posted in tävling

Första hästarna tränades för dagen på Ågesta för bästa Kristian!

Lazzie och Dokki fick faktiskt rida igenom hela PSG! Snacka om olika hästar att visa upp kan jag meddela. Det gäller att ställa om ridhjärnan inför hästbytet.

Lazzie red jag på kandar, och hon verkade väldigt nöjd med betten. (Ska skriva om de mer i ett annat inlägg)

Red lite för fort i skolorna i travdelen, rider lite för mycket på fart för att hjälpa oss fastän jag vet att Lazzie har blivit mycket starkare. Så det får jag skärpa till mig med. Missade en rackarns serie i vart 4e men satte i vart 3e jättebra.

Skritten har verkligen blivit bättre, ska fortsätta jobba med den ordentligt nu veckorna innan riktiga starten.

Horsepartner har skickat nya schabrak till mig, så sjävklart så matchades de båda snyggt med varandra 😉 ( är sponsrad av Horsepartner som ger mig en enorm hjälp i min satsning)

Första gången jag red ett program på Dokki! Och det gick faktiskt väldigt bra för att vara första gången, väldigt skönt och roligt. Det ger oss lite egoboost inför kommande utmaningar.

En piruett i galoppen som blev lite stor och en ökning som jag inte tog tillbaka ordentligt i men annars var det bra. För att vara första gången.

Kommer faktiskt träna med Dokki imorgon med för Kristian, bokade in en extra träning då det blev i ställt idag med hans ”ljusterapi” så behöver åka igen imorgon och då slår vi två flugor i en smäll med tanke på att det tar väldigt lång tid att åka fram och tillbaka. Lazzie får en vilodag 🙂

Imorgon kommer Elin börja med sin praktik igen på onsdagar efter julledigheten. Henne plockar jag upp efter träningen då det tar för mycket ”dötid” att endast åka lastbil och se på träningen ifrån praktiktiden. Jag är van att åka iväg själv. De får bara göra 6-8h varje gång så bättre vi är tillsammans i stallet på eftermiddagen så tiden blir mer effektiv.

2 Kommentarer

  1. CL säger:

    Hur jobbar du med skritten? Tycker nästan det är svåraste gångarten att rida. Har du tips på hur man kan jobba med den både med sig själv i ridningen och utveckla hästens skritt.

  2. Anna säger:

    Vill också gärna veta hur du jobbar med skritten 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.