Att ha den tryggaste hästen med sig

Posted in tävling

Superpass idag med Dokki! Fick igen rida igenom PSG och det blev riktigt bra. Såå skönt!

Dokki är verkligen en fin häst, så härliga gångarter och riktigt lyhörd. Så länge jag har hans förtroende så är det inga problem alls. Men om han spänner till eller blir lite ängslig måste jag agera snabbt för att inte få han ur ramen. Annars är det svårt att bryta för mig ännu, men jag lär mig hela tiden att bli snabbare. Aldrig att han gör dumheter, vet inte ens om denna snälla häst kan bocka? Haha. Däremot blir han svår att rida när han blir spänd. Men duktiga Dokki så mycket kul vi ska ha och redan har med varandra <3 glad att ha en häst i stallet som kan tränas på ordentligt!

Elin och jag red ut på Taco & Hatti idag, måste passa på att ha den tryggaste hästen med mig ut när Hatti är med. Även om hon är snäll är det viktigt att det går bra till i början. Det är nu vi bygger förtroendet för framtiden. Hatti är lite otålig när hon ska joggas lugn och sakta, då vrider hon halsen och säger nästan ”släpp iväg mig” hehe men det blir bättre. Den tråkiga traven är den viktigaste traven för henne nu. Vi vet redan att hon kan trava stort med bra register.

Firren tränar jag just nu på LA rörelserna. Han är en smart häst! Bra arbetsmoral och vill lära sig. Lite pigg nu när det blev kallt, men alla gånger jag väljer en het häst framför en jag måste driva på för mycket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.