Läkning av inken

Posted in tävling

Går lååååångsamt men framåt. 22 dagar sedan den brändes bort och eftersom vi fick lov att avsluta med salvan som var efterbehandlingen så tar det väl helt enkelt längre tid.

Såhär ser det ut idag. Vi tvättar 1 gång varje dag sedan laser en gång i veckan. Djupet på det hela är mindre, nu måste det ”bara” dra ihop sig och hålla tätt.

Jag hoppas att det är läkt helt så jag kan börja träna i månadsskiftet. Nu promenerar vi en massa och försöker aktivera oss så mycket som möjligt för att Biggles inte ska tycka livet är allt för träligt, men han är väldigt duktig faktiskt, lugn men lite busig, det får man vara när åldern är 20 unga år 😉 dock har han blivit lite väl rund om magen, så vi vill gärna börja träna, halmen är väldigt god hälsar han!

8 Kommentarer

 1. Malin säger:

  Intressant med de här inläggen tycker jag! Många hästar drabbas ju av inkar. Vet du hur länge den suttit innan ni tog bort den? Hur stort är såret efter den? Svårt att uppfatta på foto. Hoppas att det läker på snabbt nu så att ni kan komma igång inför säsongen!

 2. Anna säger:

  Det kanske är en liknande salva ni fick att smörja med. Men när mitt sto hade opererat bort sin ink som satt typ på framsidan i armvecket på ena frambenet = svårläkt eftersom såret gick upp så fort hon rörde sig trotts ordentliga stygn, så fick vi tillslut en salva som använda för svårt brännskadade patienter som gör att spelat läker ihop fortare och samtidigt hålls mjuka.
  På en vecka så var såret läkt med den salvan och innan hade vi kämpat med såret i flera veckor.

 3. Klara säger:

  Hur mycket har han möjlighet att gå i hagen?

 4. Cornelia säger:

  Åh fy vad det ser läskigt ut! Vad segt att läkningen går så långsamt, vet att du kör med laser men kanske en sån här hade varit ett bra komplement?
  http://www.pharmalight.eu/sport/led-ljusbhandling/warp-10/
  Jag ÄLSKAR min och använder den både till mig och min häst. Super vid sårläkning och mugg, har haft ett skadat knä så har den som sagt till mig också och jag märker verkligen skillnad! Den läker sår, hjälper mot värk, går att använda förebyggande, den är super helt enkelt 🙂 Låter sponsrad ( i wish) men det är jag inte. Den är också ofarlig att använda,finns ingen risk att använda den som privatperson, Laser till exempel kan ju till exempel vara farligt att använda om man inte kan, men den här är inte det. Tips tips!

 5. Maria säger:

  Salvan L-Mesitran är helt fantastisk !!!
  Värd att prova….

 6. Anna säger:

  Spraya på Kolloidalt silver samt smörj med silversalva eller EMS-salva. Heeelt outstanding!! Borde finnas i varje stall och hem.

  1. Milla säger:

   Kollodialt silver är bullshit, silversalva används visserligen inom vården för såromläggning, då silver är bakteriedödande. Men kollldialtsilver är i bästa fall bluff (då tillverkarna använder för lite silver för att få den bakteriedödande effekten vid insmörjning) och i värsta fall om du dricker det farligt.

 7. sarah säger:

  Läkning på äldre djur brukar ta längre än yngre plus att det är en sekundär läkning. Man ser på kanterna av såret att det har börjat att läka 🙂 hoppas det går bra med såret och att det läker som det ska i fortsättningen också !

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.