”Everybody dies, but not everybody lives…”

Läs mer om mig på www.liliost.se
Följ mig på instagram @inspirationskonsulten
Vill du ha nyheter, spännande tips och tankeväckare. Anmäl dig här

Uttrycket i överskriften såg jag i morse på facebook och kände direkt att detta skulle bli dagens ämne i bloggen. För att det är för många ett sant påstående. Alltför sant till och med… Många människor går omkring med känslan, – blir det inte mer än så här? Vad är egentligen meningen med att jag kom hit? Var det verkligen för att mer eller mindre lida mig igenom ett liv som inte verkar leda någonstans… Ett liv där jag är långt ifrån det liv jag egentligen skulle vilja leva. Långt ifrån de saker jag skulle vilja ha i mitt liv. Långt ifrån den relation jag drömde om som ung. Långt ifrån det liv, de mål och de drömmar som jag fantiserade om att jag var på väg emot som barn. Långt ifrån den grundkänsla jag skulle vilja ha i magen.

Jag möter ofta personer som jagas av dessa frågor som coach, bloggare och föreläsare. Alltför många väntar på att det ”riktiga” livet ska börja – sen. När jag tjänar mer pengar kommer det bli…. När jag träffar rätt partner kommer det bli… När jag har gått ned femton kilo kommer det bli… När jag hittar mitt drömjobb kommer det bli…

Det finns en devis (jag älskar deviserJ) som ganska tydligt understryker det som jag skrivit ovan.

”Livet är det som pågår när du är upptagen med att göra andra planer”

Tänk om det här inte kommer då?! Om du går omkring och väntar på ett ”riktigt” liv som aldrig kommer att dyka upp. Aldrig göra entré. Tänk om du ligger där på dödsbädden (förhoppningsvis gammal) och inser att du missade hela ditt liv som fanns där hela tiden, för att du var så upptagen med att hela vilja vara någon annanstans… Att du den största delen av din tid, inte tyckte att det du hade, eller det du levde i, – var tillräckligt…

Hur känns det i magen på dig när du tittar på det du just läst? Finns det en sanning i det, – även för dig? Då kanske dagens blogg förhoppningsvis väcker något i dig?! Jag hoppas det, för jag önskar INGEN att de ska se tillbaka på sitt liv och känna att de inte gjorde det bästa av det. För det är nämligen det som det handlar om. Livet blir bara, om vi inte tar vårt ansvar att skapa det! Om du har en känsla av blir det inte mer än så här, – då är det HÖG TID att själv kicka in och skapa den kvalité på livet som du just nu saknar! Om det inte ÄR mer än det är, är det för att du inte skapat mer än det du ser! En för många kanske, – smärtsamt rakt levererad ”sanning”, men ack så avgörande viktig!

Är du långt ifrån det du skulle vilja ha i ditt liv? Om det är viktigt för dig, – varför jobbar du ite målmedvetet åt det hållet? Varför skapar du inte möjligheterna att nå det? Ja men, kanske du försvarar dig med, hur ska JAG kunna det? Det är alldeles för långt ifrån min verklighet! Eller jag GÖR ju det, men inget händer!! Tänker du så, – lyssna noga!

Det du vill ha eller uppnå, – finns det någon annan som uppnått detta innan dig? Om svaret är ja, – då kan DU också skapa det! För uppenbarligen GÅR det att skapa det! Det går till och med att skapa saker som INGEN förr skapat! Tänk på alla visionärer världen som skapat ngt som ingen annan tänkt på. Flyg, rymdfarkoster, telefonen, elektriciteten, datorer, blixtlåset, hjulet…..Ja du fattar! Listan kan göras väldigt lång! Det enda som är tvärsäkert, – det är att DU måste göra en förändring i dina tankar, dina känslor och ditt förfaringssätt för att KUNNA nå det. För hade det gått på det sätt du levt ditt liv hittills, som du resonerat hittills, som du gjort eller inte gjort hittills – hade du redan haft det som du saknar…

Känslan av ”blir det inte mer än så här”, tänker i alla fall jag att den hänger tätt ihop med en person som inte själv tar ansvar för att själv skapa vad hon eller han vill ha, utan lever i en slags förväntan av att livet ska skapa sig av sig själv, eller att det är någon annans ansvar att se till att man får det man vill ha…

Många har dessutom inte någon aning om vad de egentligen VILL ha ut av livet, men är helt klara över att det i alla fall inte är det som ÄR. Om du hittar en eller flera saker som griper tag i dig i det jag skriver, – slösa inte en enda sekund till av ditt liv! För även om vi – de flesta av oss i alla fall, önskar oss ett långt liv, – kan det faktiskt vara slut i morgon, eller kanske redan idag, så SLÖSA inte bort en enda timme på väg i en riktning som inte känns värdefull i DIN mage! Ta kommando över de timmar, dagar, månader och år som är de dagar som DU fått att skapa något värdefullt av! Det är bara DU som kan skapa värde i ditt liv! Om du hittills känt att det du haft hittills inte varit tillräckligt för att känna att du verkligen LEVT ett underbart liv, – då är det som jag sagt och säger igen – HÖG TID att kicka in, sluta lägga skapandet av DIN livskvalitet på någon annan och ta ditt ansvar! Innan det är för sent!

Det finns ytterligare en klok devis som får sy ihop dagens blogg: “Vad som än händer, beror det av mig själv att därav skörda det allra största gagn” Epiktetos

Epiktetos var en grekisk/romersk filosof född ca 55 e kr. Redan då hade vissa förstått att det är vi själva som bär ansvaret för att så vad vi vill skörda! Trots detta så är det fler som inte bär med sig klokskapen, som uppenbarligen funnits sedan mamma minne, än som gör det…

Vilken kategori har du tillhört hittills? Vilken kategori vill DU tillhöra fr o m idag?

Det är vårt eget ansvar att säkerställa att när vi väl ligger där på dödsbädden, eller ser vårt liv passera revy, – att vi kan se tillbaka och tänka, – vilken härlig resa jag skapade åt mig själv! Det här har verkligen varit ett liv värt att leva – hela vägen fram till mål!

With Love/Lili

Jag som skriver heter Lili Öst – jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och livsstrateg. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många hittills outforskat perspektiv. Genom min metodik AHA-metoden, där jag kombinerar beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, får man en djupare och mer omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa harmonisk framgång i våra liv, relationer och företag. Och insikter om hur vi ofta lägger krokben på oss själva genom tankefokus vi inte ens visste vi hade… Läs mer på www.liliost.se 
Boken du ser till höger om blogginlägget, JAG BLIR VAD JAG TÄNKER får du ett digitalt smakprov på Här: Digitalt smakprov

Att skapa plats för det du vill uppnå

Har du hört talas om Time management? Förmodligen, eftersom det är ett modernt och ständigt aktuellt ord.

Time management betyder enligt Wikipedia: Tidshantering (eng. time management) åsyftar färdigheter, hjälpmedel, tekniker och processer för att slutföra aktiviteter, uppgifter och projekt och uppnå mål. Detta inbegriper planering, prioritering, schemaläggning, resursallokering, målformulering, delegering, tidsstudier, övervakning, ledarskap och organisationsteori. Ursprungligen åsyftade tidshantering enbart näringsliv och yrkesarbete, men med tiden har begreppet även kommit att tillämpas på personlig tidshantering inom studier och privatliv.

Hur mycket av det där har du i ditt liv idag?

Eva Möller på Academic work säger: ”Time management handlar om att hantera sin tid på rätt sätt. Det skall leda till att du kan fokusera på det du behöver göra för att prestera och komma vidare mot dina målsättningar. Disponera din tid och ge dig själv rätt förutsättningar tidsmässigt så kommer du att klara av det du har som ambition att uppnå. Time management handlar mycket om planering och var du väljer att lägga din energi.”

Hon säger också: ”En vanlig fälla är att inte planera sin tid – att inte börja med att titta på sin månad, vecka eller dag. Avsätter du en kvart varje dag och specificerar vad du behöver göra under dagen så har du kommit långt. Fällan blir annars att man bara går in i dagen och låter saker komma till en och styra tiden åt en. Det första man ofta gör är att starta igång mailen och då blir det mailen som styr din to-do, du blir mailstyrd istället för målstyrd. Därför är det extra viktigt att planera in mailtid som ju faktiskt är en del av dina arbetsuppgifter och ta ägandeskapet över sin egen tid och inte låta yttre saker styra för mycket.”

Hur är det i ditt liv? Jag håller på att utbildar mig själv just nu i min företagarroll och en av de saker som jag insett är att jag haft ett uselt Time management och definitivt varit mailstyrd och styrd av allt som bara ”dyker upp” och allt som jag gärna VILL göra för att det är så roligt och viktigt och därför inte haft tillräckligt med tid kvar att lägga på det som är viktigt för mig som företagare. Känner du igen dig?

Time management är precis som det är med det personliga ledarskapet. Låter du saker, situationer och personer omkring dig styra dig och inte agerar efter din inre styrning, som handlar om DINA referenser och preferenser, då finns det även där för lite plats för den du egentligen vill vara!

Hur tycker du att dina dagar fungerar på jobbet och privat? Är det någon skillnad på hur de funkar? Och har du olika system och planering för de båda? Om en av dem fungerar bättre än den andra, titta på vad det är du gör på en daglig basis som kan ligga till grund för detta. Titta även på det andra området som inte fungerar lika bra vad det är du gör och inte gör som kan ligga till grund för det. Om det känns lite rörigt, överfullt och du är i ständig tidsbrist, vad skulle du kunna börja med som ger dig en riktlinje. Som ser till ATT du gör det du föresatt dig, NÄR du planerat att göra det (inte om det finns tid kvar på ditt vakna dygn…)

Titta igen på vad Eva Möller berättar;- Gäller det dig? Och om svaret är JA, på det, – VAD kan du börja göra för att göra en plan? Se till att det händer inom 24 timmar, annars är risken oerhört stor att det aldrig kommer att hända!!

Lycka till! With Love/Lili

 

Dina Blueprints styr ditt liv, är du medveten om det?

Älskade måndag! Vad jag tycker om dig!! Får alltid den här känslan av att allt går att ställa tillrätta varje måndag. Nya tag. Nya möjligheter. Det är det naturligtvis varje dag. Och jag känner det varje dag, – men särskilt på måndagar :-)

Hela förra veckan, och även ett par dagar i veckan innan  har jag varit i ”utbildningsmode”. Fantastiskt, lärorikt, inspirerande, klargörande! Jag är en kunskaps junkie i stora mått! Varför, – för att jag ä-l-s-k-a-r att tillföra mig själv kunskap som gör att jag får en än djupare förståelse för hur saker hänger ihop. Så att det blir lättare att förstå den stora bilden. För att kunna lära ut den/få folk att se den på ett så enkelt sätt som möjligt. När man brinner för insikt och personlig utveckling som jag gör, är det en ynnest att få jobba med det! Att få jobba med att hjälpa människor. Att vara en problemlösare. Eller snarare sagt, – möjlighetsgörare!

Idag vill jag prata lite om dina Blueprints. Vad är det kanske du undrar?! En blueprint är din karta som du navigerar ditt liv utifrån. Din ritning som du bygger ditt liv utifrån. Jag vill påstå att vi har två Blueprints som hela tiden jobbas med. Din personliga, där du ritat in dina preferenser. Vad DU tycker är rätt. Vad DU tycker är viktigt, vackert, härligt, roligt, avskyvärt, trevligt, acceptabelt, inte acceptabelt, okey, osv. När jag skrev min första musikaliska föreläsning paus eller kaos insåg jag efter ett gediget intervjuarbete, att otroligt många inte jobbat medvetet med denna Blueprint alls, utan mer var som ett rö för vinden, – fast i någon annans karta. Många hade inte koll på VAD de tyckte var viktigt, rätt, fel, härligt, oacceptabelt etc. Eller rättare sagt, många körde helt över sin egen karta till förmån för någon annans. Och inrättade sig och sitt liv efter en karta som de trodde var ”sannare”, riktigare och viktigare än den de hade… Känner du igen dig?

Det finns parallellt med denna personliga preferensblueprint, en annan karta som ofta är starkare än preferenskartan. Och det är en som är inlärd. Där vi präglats av föräldrar, lärare, chefer eller andra auktoritära personer som följt oss på vår väg. Kanske till och med präglingar som följt med i släkten generation efter generation… Tysta, omedvetna begränsande ”sanningar” som smugit sig in i cellminnet, och skapat en begränsande Blueprint. Som inte ger sig till känna i vårt medvetna sinne, men som härjar duktigt i vårt undermedvetna och sätter en massa käppar i hjulet på oss i form av beteenden vi inte kan styra.

Vi har också vårt autentiska jag. Vårt sannaste jag som är kopplat direkt till ”källan”. Som VET i hjärtat och magen när det känns rätt. Och som har full koll på när vi inte rör oss i närheten av vår preferens blueprint. När du känner att det är lätt, härligt, det känns rätt och sant. Känns bra i magen helt enkelt. Då gör du saker i ditt yttre liv som matchar kartan av ditt inre liv. Känns det inte bra, – då matchar det inte din blueprint. KÄNNER du att en sak är sann och riktig – men GÖR saker som hela tiden leder dig i fel riktning gällande den saken, kan du vara ganska säker på att du styrs av din präglings blueprint. Då kan det vara en god idé att börja forska lite i vad dina valda sanningar är, – och vad dina begränsande präglade sanningar som inte stämmer överens med dina preferenser – är. Vi är i sanning ett mysterium, – även för oss själva. Men när vi börjar att ställa oss rätt frågor, – DÅ händer det grejjer!

Behöver du hjälp? Då vet du var jag finns!

With Love/Lili

Klarhet, klarhet, klarhet!!

Ibland är det som om livet vill pusha på ytterligare för att understryka det man själv kommit fram till. För att verkligen ge ett så starkt avtryck, att man känner att det inte går att nonchalera längre! I mitt fall handlar det om MITT behov av utrymme och klarhet. Jag hjälper ju hela tiden mina klienter till detta, men har inte riktigt haft tid att TA mig tiden nu när allt börjat komma till mig allt fortare, och allt mer. Rätt komiskt faktiskt när man kan ställa sig utanför sin frustration, och titta på hur stort behovet verkligen är att få in en struktur och en balans. När livet utanför pockar på uppmärksamhet!

Denna vecka har jag blockat för att få tid att skapa en struktur både i mitt liv och i min business, eftersom det snurrar på i ett snabbare tempo, en massa roliga jobb kommer in och den utveckling jag jobbat för så idogt under en väldigt lång tid, visar goda resultat. Men det måste finnas space att växa. Och tid. Och min dag idag har varit en ganska typisk dag i mitt liv, fast sedd genom ett par nya glasögon. Och jag inser hur lätt tiden försvinner på saker som inte leder min business framåt. Lättare än jag hinner säga -Hej! Poff, så har en till dag bara försvunnit! DET ger inte mig en bra känsla i magen! Och är det ngt jag vet är avgörande viktigt – så är det att ha en god känsla i magen! Den klarhet jag vill skapa har definitivt börjat att visa sig från en helt annan vinkel än jag hade planerat! Förmodligen tycker mina guider att detta var en viktigare start än den jag hade planerat!

Tror den här veckan kommer visa mig rätt mycket saker som behövs ses över för att skapa det utrymme som krävs för att kreativa idéer ska kunna frodas. Ser med spänning fram emot det som kommer. Livet är bra häftigt!!

Hur ser Ditt liv ut? Finns det plats för dig, eller blir DU och dina visioner ständigt satta ”on hold” för att det är så mycket annat/så många andra som vill ha din uppmärksamhet? Hur gör DU för att DU och dina mål ska få plats att växa? Hur gör DU för att DU ska få plats och utrymme att andas??

Bra sak att fundera lite kring! Ha en bra vecka.

With Love/Lili

Hur höjer du din egen energifrekvens?

Härliga måndag! Jag älskar måndagar. Det känns alltid som man får en nystart tycker jag:-)

Förra måndagen skrev jag lite tips och resultats-avgörande tänkvärt för att få sina affirmationer att fungera. Som jag skrev, handlar ALLT i grunden om känslan!

Jag brukar fråga mina coachingklienter många saker naturligtvis, men framförallt två frågor som många har svårt att svara på:

  1. Vad gör dig glad?
  2. Hur fyller du på din energi?

Dessa två frågor är för många svåra att definiera. Varför? – Jo, för att det är en ickefråga i mångas liv. Något man inte reflekterar över. Måste man det då? – kan en följdfråga naturligtvis bli. Nej, man måste ingenting:-) Men vill man SKAPA ett liv man vill leva, istället för att hantera det liv som bjuds, då ÄR det viktigt!

Om DU inte vet vad som gör dig glad eller ger dig energi, hur ska du kunna se till att du får tillräckligt av de båda? Hur ska du kunna kolla att du verkligen HAR tillräckligt av de båda redan nu?

Om vi tittar på detta sett ur ett energiperspektiv, där jag senast förra veckan talade om vikten att se till att man så mycket som möjligt har en GOD känsla i magen, för att tuna in sig på den höga frekvens där positiva resultat ligger och sänder, förstår du säkert hur avgörande viktigt det är att se till att man har full koll på dessa två parametrar eftersom det är genom dem vi tunar in oss. Och hur får man en god känsla i magen? Genom att medvetet styra sina tankar i den riktningen och genom att fylla på sig själv med positiv energi!

Ju mer glädje du medvetet ser till att du har i ditt system/kropp/inre, ju högre frekvens lägger du dig på. Ju mer du blir medveten om vad som krävs för att du ska höja din energinivå till en härlig positiv energi, ju mer kan du aktivt och medvetet jobba upp frekvensen även där.

Så nu ställer jag frågorna igen, och jag ställer dem direkt till dig! –

  1. Vad gör dig glad?
  2. Hur fyller du på din energi?

Du får även ett par följdfrågor:

  1. Hur mycket av detta har du hittills sett till att du har dagligen i ditt liv?
  2. Hur kan du öka upp detta med omedelbar verkan?

Oavsett hur livet ser ut runt oss, behöver vi själva bestämma oss för hur vi ska må på insidan. Har vi det tufft på utsidan, behöver vi mer än någonsin jobba med dess 4 frågor top of mind. Bli nyfiken på dig själv och dina behov. Vad behöver JAG för att må bra och ha en härlig känsla i magen som regerande känsla? är en viktig fråga. Och det som är än viktigare är, – att inte bara fråga, utan lyssna och möta upp behoven.

Lycka till <3 With love/Lili

Att få affirmationer att fungera

Hej härliga måndag:-)

I Stockholm skiner solen denna underbara förmiddag och jag njuter av att våren visar sina tecken klarare och klarare. Hittade både krokus, blåsippor, vitsippor, snödroppar och tussilago igår på min powerwalk. Dessutom satt jag en stund i kvällssolen på balkongen med ett glas vitt för första gången i år. Livskvalitet – som jag plockar ned rakt i guldpåsen:-)

Idag hade jag tänkt att prata om affirmationer. För dig som inte vet vad det är så kan man säga att det är tankeprogrammeringar i syfte att nå ett mål. Många skriver till mig och tvivlar på attraktionslagen och kraften i affirmationer, för de får dem inte att funka och de önskade resultaten fortsätter att lysa med sin frånvaro. Ja, det kan väl göra även den bästa modställd och tvivlande. Men det finns så mycket kraft i grundintentionen – affirmationer, och jag har en insikt jag gärna delar med mig av, som gör att du nu kommer få dina affirmationer att fungera med en helt ny kraft.

Det är egentligen rätt enkelt. I min bok ”Jag blir vad jag tänker”  har jag ett helt kapitel som handlar just om affirmationer. Där kan du hitta en massa bra verktyg du kan jobba med, bl a baklängesstegen som ger en massa klarhet om vägen till mål om man inte riktigt vet hur man ska närma sig.

Men idag ska vi prata om mer grundläggande saker som är helt avgörande för att få en affirmation att fungera.

1) KÄNSLAN: Många sätter igång att affirmera när de lever i ett så ogillat läge gällande det de vill affirmera in, att de inte står ut längre. Redan där har vi fallit i fälla 1. Det du behöver hålla i fokus nu är att attraktionslagen funkar lika – attraherar – lika, och att positivt och negativt ligger på två olika frekvenser och sänder. Med frustrationen du känner inför det du vill affirmera in istället för det du har i botten/som utgångskänsla, lägger du dig redan från början på fel frekvens och sänder. Att affirmera utifrån en ”jag-vill-komma-bort-från” känsla gör det omöjligt för dig att attrahera något som ligger på en helt annan frekvens och sänder. Känsla av brist, frustration och förtvivlan ligger INTE och sänder på en positiv frekvens. Inte ens i närheten!

2) Som jag skrivit tidigare så skapas allt två ggr. Först i en vibrationell verklighet som kallas för Vortex. I Vortex som är en enegivirvel kan man säga, samlas ren positiv energi. Alla dina önskningar, alla drömmar, alla goda intentioner. Vortex är den högsta möjliga positiva energin. På den frekvensen ligger allt du redan önskat dig, färdigt för dig att fokusera in i din fysiska verklighet. Det är det som ligger till grund för att man säger att affirmationer ska man alltid säga som om de redan hänt. Men om man inte vet denna avgörande viktiga parameter att allt först skapas i en vibrationell verklighet, och man ska stå och ljuga sig rakt i ansiktet att man redan ÄR där, när verkligheten visar att man definitivt INTE är det, så slår den inre portvakten på och det som händer är att man får en inre konflikt. Och konflikten skapar en känsla av frustration över sitt ogillade läge, vilket verkligen inte ligger på samma frekvens som det man vill bjuda in. Eller hur?! Man tunar alltså in sig på fel frekvens utan att förstå att man gör det.

3)  Det finns en massa fina förslag på affirmationer för att förändra ditten och datten och tanken att hjälpa människor att hitta en bra affirmation är fantastiskt bra, MEN om den inte känns 100% SANN för dig, om den inte skapar en STARK POSITIV känsla i magen på dig, om du inte har en 100% känsla av tillit, om inte dina förväntningar är att du till 100% VET att detta kommer att komma till dig, eftersom du VET att attraktionslagen är statisk och alltid fungerar på samma sätt utan undantag och därför alltid också speglar det du fokuserar på, då är din tanke – känsla – intention för svag för att förändra det du vill förändra inom en närliggande framtid.

4) Så vad är tricket? Att affirmera när det känns BRA i magen. Ja men, kanske du känner nu, det känns ju skit, så hur ska det kunna kännas bra då? Du behöver inte känna en bra känsla gällande det du vill bjuda in, fokusera på ngt som känns bra redan nu. Har du svårt att hitta ngt sånt i ditt liv, ta generella saker. T ex idag är det lätt att njuta av solen, att glädjas åt alla vårtecken. Jag har haft tvättstugan på morgonen, så nu njuter jag av att ha alla kläderna rena och massor att välja på. Jag väljer ALLTID AKTIVT att förstora alla positiva känslor, ”tugga tuggummit flera ggr” Att vara kvar i känslan längre för att få den att få momentum = sättas i rörelse i rätt riktning för att göra mig till en magnet för mer av det som ligger på samma frekvens och sänder. När du jobbat upp en härlig känsla i magen, – DÅ kan du leka med tanken med det du vill bjuda in mer av. Med vetskapen om att det redan i samma sekund som du önskade det för första gången, finns det i din vibrationella verklighet och att din uppgift nu är att, med full tillförsikt och positiv förväntan njuta in det i din fysiska verklighet. För att inte skapa en inre konflikt, tänk att du är på väg och så här tror jag det kommer kännas när jag är där, sen leker du i din fantasti. Precis som vi gjorde när vi var barn.

Bli lyhörd för synkroniciteter = bevis på att du börjat dra till dig saker, människor, information och situationer som leder dig i rätt riktning, och tacka glatt för allt som visar sig för dig.

6) Den sista och viktigaste insikten jag vill dela med mig av är att du behöver inta en coolare attityd till det du vill affirmera. Många gånger kan en affirmation handla om att förtvivlat försöka förändra ngt som är förgörande som jag sa från början, vilket betyder att det känns oerhört viktigt, vilket gör att man fokuserar på det HELA TIDEN. Vad händer tror du om du har fokus på det som är ogillat hela tiden??? Jo, du fokuserar hela tiden på en känsla av brist och frustration, vilket INTE ligger på samma frekvens som det du vill bjuda in. SÅ, Har du inte fått dina affirmationer att fungera innan, testa att se dem ur detta perspektiv och berätta gärna sedan för mig vad som hände härifrån och framåt.

All min kärlek! Lycka till <3

Att programmera din framtid

Härliga måndag – välkommen!

Nya tag. Ny energi. Nya veckomål! Tar du det? Har du det? Skapar du det? Eller låter du bara dagarna passera lite hur som helst? Ibland kan det vara fantastiskt skönt att bara släppa taget och låta vad som helst att komma in, men om man lever så hela tiden, så är risken stor att man inte får den kvalitén på livet och de resultat som man egentligen skulle vilja ha.

Hur gör du när du bokar tid i tvättstugan? Tittar du i din egen kalender när du kan och stämmer av när det finns matchande tider, eller bokar du en tid på måfå eller som du inte kan men hoppas att det kommer lösa sig av sig själv…

Nu är det ju ett tag sedan man spelade in program som man kunde se senare, men hur gjorde du då det begav sig? Om det var t ex Grand design (ett av mina favorit arkitektur program) som du ville se, som går på kanal 9 på torsdagar, så var du förmodligen väldigt noga när du programmerade in inspelningen att det var rätt kanal, rätt tid och rätt dag. Så det pga slarvig inprogrammering inte blev att du istället spelat in ett halvt program med Bosse Bildoktor och nyheterna på en annan kanal, fast dagen efter….

Hur gör du när du beställer något på nätet, eller från någon klädkatalog? Skulle du komma på idén att skriva ”jag vill beställa en kavaj som jag tycker är snygg, i en färg jag gillar, i min storlek…” Nej, förmodligen inte. Med all sannolikhet fyller du i artikelnummer, storlek, sidnummer, färg eller vad det är för information de kräver för att kunna ge dig den exakt rätta produkten du vill ha.

Tänk om vi var så exakta när vi skapade vår framtid – som vi alltid gör genom vårt nu! Ditt fokus NU, är det som ligger till grund för både hur du känner nu, och vad du sår för dig själv att skörda framåt. Ditt fokus nu, nu, nu är det som programmerar in vilket program det är du kommer att få se framåt! Och är det inte en massa ointressanta eller kanske avskyvärda program du vill tvingas att se i din närmsta framtid, – behöver du se över HUR du fokuserar!

Många lever på ett sätt, med tankar som sår frön av taggbuskar, men blir både förvånade och förtvivlade när de inte skördar doftrosor som är det de vill ha… Men är det positiva resultat du vill ha KAN du inte leva ditt liv med huvudet och dagarna fullt av negativt fokus.

Du behöver bli lika petig med dina tanke- och känslomönster som du är när du lägger in en beställning, för att säkerställa att du verkligen får det du vill ha.

För du får inte det du vill ha, – du får det du fokuserar på. Och matchar inte de två varandra, – kommer du inte få resultaten du eftersträvar, eftersom det du gör är att du vill se Grand design, fast du ställer hela tiden in dvd´n på Bosse bildoktor…

Nästa vecka drar jag igång mitt grupputvecklingskoncept för kvinnor där du lär dig att programmera in de program du vill se… Det finns fortfarande några platser kvar. Maila mig om du vill uppgradera ditt liv till 3.0 så skickar jag info. lili@liliost.se

Lycka till med din vecka <3

With Love/Lili

Jag får inte attraktionslagen att funka!

Många har kommit dithän idag 2016, att de tror på och aktivt försöker leva med attraktionslagen med allt vad det innebär, men känner sig modstulna för att de inte får det att fungera. Är du en av dem? Tycker du att du gör alla rätt, – men ändå inte får de resultat du önskar? Att förstå sin egen involvering med attraktionslagen är stort, omvälvande, omfattande och omtumlande. När man tror att man jobbar med Loa, tror att man verkligen har helt eliminerat sitt motstånd, verkligen jobbar nedströms, och aktiverar ”rätt” magnet, kanske man i själva verket jobbar uppströms eller ännu värre, häller bensin på elden. Jag har kommit att förstå hur otroligt avgörande våra känslor och vårt tanke- och känslofokus är. Men även HUR vi ser på saker är avgörande viktigt. Ur vilket perspektiv vi närmar oss det önskade såväl som det oönskade. Med vilken dominerande känsla.

Får du inte attraktionslagen att funka? Det går inte! Den funkar ALLTID, men kanske inte alltid som vi vill. Men det handlar inte om den. Det handlar om oss! Om vårt fokus.

Det vi behöver lära oss för att ens kunna närma oss attraktionslagen på ett sätt som gynnar oss och den energi vi sprider omkring oss, är att först bli medvetna om oss själva. Bli medvetna om hur vi jobbar med våra tankar och känslor. Bli medveten om vilken magnet vi aktiverar genom detta. Vi behöver bli medvetna om när, hur och var vi ”snavar” på vårt fokus, för att fokusera på rätt sak och nå det flow som kommer när vi samverkar med Loa.

Egentligen är det inte svårare än, det du fokuserar på – drar du till dig mer av. Att attraktionslagen speglar ditt fokus och likt en boomerang levererar resultaten av ditt fokus – right back! I stora penseldrag kan man beskriva det så. Men det är i de små penseldragen som aktiveringen pågår. Det är i nyanserna som det skapas. Nyanserna som skapar känslan som hör till, vilken är grunden för vilken frekvens du lagt dig på och sänder, men även drar till dig på.

Efter detta är så avgörande viktigt, skapade jag mitt grupputvecklingskoncept för kvinnor, för att hjälpa kursdeltagarna till insikt så de kan få den effekt och det samarbete som det är meningen att vi och Loa ska ha. Nästa kurs börjar v 15 i Stockholm. Det är också därför jag skriver på min nästa bok som förhoppningsvis även den kommer att kunna hjälpa människor till klarhet, insikt och styrka.

Att jobba med attraktionslagen är färskvara precis som tandborstning, duschning, klippa gräsmattan, raka sig. Det är ett val som hela tiden görs i direktsändning och som måste göras aktivt i resten av våra liv. Men ju mer man övar, ju mer sätter det sig i ryggraden och blir ett behov som man känner att man vill möta.

Hur funkar livet tycker du? Är du nära eller långt ifrån ditt drömliv? Den viktigaste frågan är dock, – om de skiljer sig, – vad ska du göra åt det idag, imorgon, i resten av ditt liv!

With Love/Lili

Goalmapping – ett sätt att nå sina drömmar

Hej alla härliga !

Jag pratar ju mycket om att sätta mål, eftersom det är oerhört viktigt att göra för att öka upp antalet önskade resultat. Men när man har mycket att göra, är det lätt att det faller mellan stolarna för att man är fullt upptagen med att hantera det som är. Något som kan hjälpa till är att ta hjälp av någon som kan styra upp och ge rätt frågor och infallsvinklar för att komma ur sin bubbla när man själv inte orkar ta initiativet. Något som jag bl a gör för mina klienter och i det grupputvecklingskoncept för kvinnor som jag startade upp i januari i år.

En annan fantastisk person som genom Yesgroup Sweden kommer till Stockholm den 9/3 och föreläser om sina koncept Goalmapping och Shine, är Brian Mayne. Fantastisk person med en inte bara gripande utan enormt inspirerande livshistoria som får en att verkligen vilja kicka in i sitt eget liv och leva i sin bästa potential.

Denna gång missar jag dessvärre Brian, för jag håller själv en workshop samma kväll, men jag har lyssnat på honom innan och köpte hans bok och arbetsbok, som jag inspirerad av tanken genast ska plocka fram och börja jobba med:-) Du som inte vill missa detta, dvs du som behöver få härlig inspiration och starka verktyg att öka upp målsättningen i ditt liv och bli ditt allra bästa mest harmoniska jag. Du behöver bara klicka på länken och anmäla dig! https://simplesignup.se/event/72553

För många finns det ett starkt motstånd att ta tag i de saker som inte riktigt fungerar som man vill, i syfte att ersätta de ogillade resultaten med nya resultat som man verkligen gillar. För att orka komma ur den bubblan, måste man ta ett beslut! Ett beslut om att faktiskt inte nöja sig längre att inte ha det som man vill ha det om man inte är nöjd. Man måste verkligen börja med det beslutet, för att orka dedicera sig till det arbete som behövs göras för att skapa något annat än det som ÄR.

Fundera över hur starkt motstånd DU känner! Lägger du krokben för dig själv – eller tar du kommando över dina ”neggosar” som hellre är kvar i en oönskad situation, än att behöva ta tag i det som inte fungerar och GÖRA något annat som de inte redan gör? En bra fråga så här på denna magiska extra dag som vi får i år.

With Love/Lili

 

Personlig utveckling, – ett nödvändigt ont – eller något som leder till något fantastiskt?

Fridens liljor! Förra veckans blogg slutade såhär:

GÖR du något aktivt, medvetet, för att få den kvalitén på livet som du vill ha? Eller väntar du på att det ska hända dig?

En bra och för några kanske lite jobbig och/eller provocerande fråga. Många lever livet på ett sätt, som om de inte hade några andra val. Men oavsett var man befinner sig, så kan man alltid göra små förändringar som med tiden ofta leder till stora resultat.

Livet KAN se ut och kännas som en dead end street (återvändsgränd) Tycker det låter mer passande på engelska:-) För det låter precis så där illa som det kan kännas i livet ibland… Och med samma synsätt, samma referenser, samma preferenser, samma tankar, samma känslor och samma inpräntade ”sanningar” – så kan det faktiskt vara en dead end street. För genom att tänka – känna – uppfatta – fokusera – göra på samma sätt som gett det livet man nu lever, skapar man bara samma igen och igen och igen…

Det är därför det är så oerhört viktigt med personlig utveckling. Medveten personlig utveckling! Så man förstår avgörande viktiga saker på ett annat, mer gynnsamt sätt. Man lär sig något nytt om sig själv och det mänskliga psyket. Man får hjälp att lägga livspusslets alla olika delar. Framförallt så växer man som människa och blir bättre och bättre på att sortera i sitt liv. Bättre på att ha fokus på det man vill bjuda in inte det man har jämt sjå med att hantera…

En av mina kvinnliga klienter som gjort ett aktivt val att verkligen lära känna sig själv och växa både i sina insikter och som människa, var så frustrerad över sin man som var helt ointresserad av att parallellt med henne, göra en egen resa. För att de båda två skulle öppna upp för att skapa något mer i livet. Han tyckte det räckte med att hon lärde sig nya saker, för hon pratade ju så mycket om det i alla fall så han tyckte att han fick tillräcklig info genom henne… Är det någon som känner igen sig?

Hon delade sin frustration med mig och jag gav henne en metafor som hon kunde måla upp för honom för att hjälpa honom att förstå att han snubblade lite i resonemanget.

Här är min metafor: Självklart kan man lära sig engelska genom att titta på engelska program på tv och snappa upp ett ord här och där, som man till slut kan få ihop till meningar och sammanhang. Men kvalitén på den engelska man lär sig, grammatiken och hur fort och mycket man lär sig ökas dramatiskt om man tar en kurs i engelska! Om man pluggar av intresse och i syfte att lära sig att bemästra språket, får man ett helt annat djup och en helt annan relation och kunskap om det. Vilket gör att man då också kan föra en klart mer omfattande dialog med en helt annan förståelse. Ser man personligt insiktsarbete på det sättet, blir det klart mer synligt att man får en enormt mycket större effekt och kraft i att göra ett medvetet arbete – än att man tycker att man lär sig tillräckligt bara genom att gå i skvalpet av ngn annans ökande kunskap – om sig…

Just för att så många har den här känslan om att bli lite ensamma när de aktivt väljer att öka upp sin självinsikt för att öka upp kvalitén på sitt liv, så skapade jag mitt gruppkoncept för väninnor/kvinnliga kollegor som bygger på min bok – JAG BLIR VAD JAG TÄNKER. I skrivande stund är jag i full gång med mina första grupper, och nästa gruppstart i Stockholm är planerad direkt efter påsk. Maila mig om du vill anmäla dig/ha mer info lili@liliost.se

Det finns många härliga sätt att boosta sig själv, självinsikten och självbilden på och ett sätt är genom att gå på inspirerande föreläsningar. Jag älskar att tillföra mig ny inspiration och ny kunskap så jag blev oerhört glad när YES GROUP Sweden, en ideell organisation som jobbar aktivt, i bästa Tony Robbins anda, med att ta hit fantastiska internationella föreläsare, i syfte att ge även de som inte har ett företag som bjuder dem på föreläsningar, att ha råd att gå, –  frågade om jag ville ingå i styrelsen och i deras team! YES YES YES, svarade jag och mitt hjärta dansade eftersom jag fattar hur många intressanta, energigivande och fantastiska människor jag kommer lära känna genom detta. Hur många inspirerande, kloka människor jag kommer få ha glädjen och lyxen att få lyssna till! För mig är det en ynnest, för jag vet vilken skillnad man skapar i sitt eget liv när man börjar ett medvetet självinsiktsarbete. Jobbar med sin personliga utveckling. Klicka här om du vill läsa mer om YES GROUP och de spännande föreläsare som kommer till Sverige inom kort!

Är livet precis så spännande, rikt och givande som du hoppats att det skulle vara just vid den här punkten du är nu i livet?

Om inte, – vad GÖR du aktivt, medvetet, för att få den kvalitén på livet som du vill ha? Eller, som jag frågade dig i början av inlägget, –  väntar du på att det ska hända dig?

With Love/Lili