Work work work

Lina Skandevall har ni mött här på bloggen förut. Världens underbaraste entreprenör, journalist och god vän! Snart landar hon i NYC och vi har intervjuer inbokade med superintressanta personligheter! Mer info kommer här hos mig!

 

 

Som ni märker tryter inspirationen för mig. Jag har liksom kört fast och står i valet och kvalet om jag ska fortsätta skriva. Eller om jag kanske ska flytta bloggen och börja på nytt blad. Vet inte vad jag vill just nu så därför ser ni inte uppdateringar här så ofta… Men följ mig gärna på instagram! Där delar jag mycket oftare glimtar från mitt liv!

@laxmacher

Möss och människor

Vi har en mus i vårt hus. Marielle har sprungit på en inneboende hos oss och detta har vi nu förhoppningsvis åtgärdat.
Råttor och män är i vår opinion problem på Manhattan. Vi lever i en värld där tjejer är disposable och utbytbara på en sekund. Inte heller får påbörjade relationer ett avslut utan många gånger försvinner killen bara plötsligt spårlöst. Kanske ett storstadsproblem eftersom vi inte riktigt behöver oroa oss för att springa på varandra i mataffären. Mössen däremot är trogna besökare och kommer alltid tillbaka om dom väl har hittat in:-(

Vi menar att möss är precis som karlar, söta att titta på men vi vill inte ha de i våra liv. I mitt lilla gäng ligger fokus på jobb, karriär, vänner och nöjen. Vi ska till vegas första veckan av maj. Det ser vi verkligen fram emot! För mig blir det en kickstart på tidigt födelsedagsfirande:-)

 Om du inte tillhör det kvinnliga släktet är du inte speciellt populär på vår lista nu. Unless you are Chuck Bass ofcourse:-)

Love yourself

Har precis kommit hem från en kväll med tjejerna. Vi skulle gå på middag men den blev uppskjuten tills imorgon. Istället gick vi på bio och såg Will Smiths nya film, som vi alla nu är dödligt förälskade i! Två av mina flickor kunde inte komma ikväll för de är ute i djungeln. Dejtingdjungeln vi försöker trassla oss igenom one way or another.

Herre jesus hjälp vilken utmaning det är.

När man väl träffar någon det klickar med (vilket för de flesta av oss händer väldigt sällan) börjar nästa prövning. Att visa genuint intresse kan vara ett stort snesteg för då är man för ”lättillgänglig” och inte tillräckligt intressant. Därför spelar man ett spel för att uppfattas svårfångad. Svara inte på sms direkt, ring inte, var för busy för att ha tid att ses och visa absolut inte några känslor. Då man man möjligtvis har en fair shot på personen man har siktet på.

Problemet med detta är att även han förmodligen spelar samma spel. Ni riskerar båda att gå miste om kanske ert livs kärlek för att ingen utav er är redo att erkänna intresse till den andre. Så om ni frågar mig är det dags att sluta med detta trams och gå tillbaka till ärlig romans. Säg vad du känner och visa det!

Om ni vill slippa hjärtesorg och spel så måste ni lära er att känna igen en player.

Så här opererar en casanova;

1- Du får alltid vänta på honom. Han dyker aldrig upp i tid för han tar dig för givet eftersom han kan träffa dig när han vill på sina villkor.
2- Han har ett vandrande öga. När det är snygga tjejer runt om kring distanserar han sig från dig för att inte verka upptagen.
3-Kommunkationssvårigheter. Ibland kan han skicka sms varannan minut och sedan försvinner han i flera dagar.
4- Allt umgänge sker privat. Ni går aldrig på dejter bland folk, ni träffas hemma bakom stängda dörrar.
5-Sena kvällar. När ni träffas sker det oftast sent på kvällen.
6- Inga foton. Han vill inte ta bilder på er tillsammans.

Det finns ingen som är mer spyfärdig på detta löjliga beteende än jag,  därför skulle jag vilja slå ett slag för att investera mer tid och dejta den enda människa man alltid till 100% kan lita på. Den som du kommer leva med resten av ditt liv. Hon du ser i spegeln varje dag. Dig själv.

Detta är faktiskt något jag har blivit bra på. Jag dejtar mig själv ofta. Det är viktigt att ha roligt tillsammans med sig själv. Ibland går jag på bio ensam och ibland går jag till en bar på ett glas vin. En ridtur i skogen, en picknick i parken eller ett pass på gymet.  Ofta myser jag till det hemma, lagar en god middag till mig själv, klär upp mig i fina underkläder och klackar, sätter på MIN musik på högsta volym och dansar framför spegeln. Glömmer problem och bekymmer för en stund och bara njuter av livet och allt det positiva jag har omkring mig.

Detta är viktigt. Att ha roligt med sig själv och lära känna den älskvärda person man har inuti. Den personen är fantastisk och värd varenda droppe av kärlek.

Något jag lyckats bygga upp över åren är en stark sjäkvkänsla. Den kan ingen ta ifrån mig. Jag skulle inte vilja vara någon annan än Lina Axmacher. Jag älskar mig själv och skäms inte att säga det. Däremot kan självförtroendet svikta lite ibland. Jag sätter höga krav på mig själv och är en perfektionist på alla plan. Det kan bli jobbigt att aldrig vara nöjd. Men jag skulle inte vilja vara något annat än den jag är!

Don’t hate the player, hate the game!

 

Queen of the night

Äntligen är Lara här. Vi gick till Queen of the night, ett fantastiskt ställe som man bara måste uppleva. Går inte att beskriva med ord!  Efter middagen åkte till till The Box. Idag har jag varit helt slut och mår fortfarande inte bra. Hoppas jag vaknar pigg och kry imorgon för jag har sett fram mot fredag hela veckan:-)

Lara!

(null)

Motivationen är så nära noll det i princip går. Men jag lyckades i alla fal ta mig till gymet. Tränade i 45 minuter. Bättre än inget:-) Är inne i en mat-period och tänker konstant på vad jag ska äta. Att hitta nya recept på Pinterest är just nu min enda hobby !

 

(null)

Annars har det inte hänt så mycket här faktiskt. Jag börjar må lite bättre och ser fram emot helgen. Får nämligen besök av ngn speciell då:-)

(null)

Men idag landar Lara från Sverige och hon är också väldigt speciell för mig!!! Har väntat i många år och nu äntligen kommer hon!!! Jag har planerat in en hel del kul, vi kommer ha 10 dagar vi sent kommer glömma!

(null)

Recharge

 

 

 

 

 

 

 

 

(null)

Jag lyckades hitta svenska semlor och satte mig på tåget upp till Connecticut för att hälsa på mina svenska vänner i Greenwich! VI åt alldeles för mycket mat, drack gott vin och pratade business i timmar. Bättre än så blir det nästan inte:-)

I 2 dagar har jag nu varit hemma sjuk och mår pyton. Har feber, ont i magen och känner mig allmänt hängig. Som ett brev på posten kom det ett paket på posten från mina föräldrar med perfekt timing! Precis vad jag behövde!

 

(null)

Lite gott och blandat som jag behöver här borta:-)

(null)

Lyckades inte ta mig ur sängen på hela dagen. Nu har jag lyckats förflytta mig till TV-rummet. Marabou gör susen, det är som balsam för själen!

(null)

Dessa är visdomsord som jag suger i mig just idag. Whatever is meant to be will find its way!

 

(null)

 

 

Hjärtan

 

 

 

 

 

(null)

Alla hjärtans dag är nästan lite ångestfylld när man är singel. Men det har vi bot på! Vi firar att vi har varandra istället, Cicci, Danijela, Marielle & jag. Det är mina svenska flickor jag kan räkna med i alla väder. En för alla, alla för en!

(null)

(null)

Tyvärr kunde inte Marielle vara med för hon jobbade:-(

 

Jag ordnade små kärleks-påsar till mina brudar!

(null)

 

(null)

(null)

(null)

(null)

Detta kort skickade jag till någon speciell…

(null)

(null)

 

 

Valentines day

Jag vaknade till ett jättefint frukostbord och fick nyss ett blomsterbud med 100 röda rosor. Hoppas ni alla där hemma får känna värme, omtanke och kärlek idag!

(null)

(null)

Balans

 

 

 

 

(null)

Herre jesus vilken vecka jag har haft. Höga toppar och djupa dalar. Någon har klampat in i mitt liv och rört om en hel del. Det var längesedan jag blev så swept away av någons energi, närvaro, influens och persona. WOW. Men det har blivit himla krångligt redan. Vi har gråtit tillsammans, skrattat, äventyrat, rest, dansat, öppnat upp oss,  smidit planer och bråkat som bittra fiender. Allt i en enda salig röra. Jag försöker hitta en balans och sätta kurs.

Inte alltid så lätt att veta vad man vill…

Men i det stora hela mår jag bra. Njuter av livet och försöker fokusera framåt. Men så hade jag ett återfall i lördags. Allt det där onda som jag försöker lägga bakom mig spökar och sätter klorna i min styrka som jag tappert försöker bygga upp och hålla hårt i.

Som tur är kan man då ringa gruppsamtal till mamma, pappa, mina bröder och väcka min Cicci mitt i natten. Och som tur är har jag Marielle här som pysslar om mig!

När ska tårarna ta slut!?? Tog en sömntablett, somnade om och vaknade till en ny dag med ett leende på läpparna.

(null)

Detta är något jag jobbar på. Att uppskatta de som älskar mig det gör jag till 100%. Jag hjälper alltid de som behöver mig och jag tycker själv att jag ger alla en andra chans. Förlåtelse är A & O. Men att glömma de som valt att lämna mig är en kamp jag kämpar dagligen.

Det gör så ont inuti. Det är med blandade känslor jag försöker vinna denna fight. För det mesta är jag ledsen men sedan kommer det stunder av ilska. Jag är så förbannad. Varför ska inte jag förtjäna nåd? Det är så orättvist och jag önskar inte detta på min värsta fiende. ALLA förtjänar en andra chans. Jag är så less på att känna mig oönskad, utstött och ratad.

(null)

Försöker ta utlopp för min ilska på gymet. Det är skönt att sätta i hörlurarna, rock på högsta volym och röra på fläsket. Känns bra efteråt!

(null)

(null)

(null)

Har egentligen inte någon budget för shopping just nu men unnade mig ett par coola handskar jag hittade på nätet. De kan jag ha glädje av när jag ska ut och slå alla motgångar och frustrationer på käften.

What doesnt kill you makes you stronger.