Drag inspirerad sminkning

Igår passade jag på att sminka mig lite extra och la fullt fokus på basen med heltäckande foundation, concealer och puder. Skitkul! 

Såhär såg jag ut efter ca 1h, ju längre sminktid desto roligare är det! Finns inget roligare än smink och skapa olika stilar. 


Gjorde Fräknar och en liten prick vid sidan av munnen.

Markerade läpparna med en grym läppenna! Gjorde en liten ombre vilket gör att läpparna ser större ut (använde en ljus concealer och en annan färg på läppstiftet). 

Vem behöver läppfillers när man kan använda läppenna? 😉 

Och JA det är en handduk som jag har på mig 😉 hittade inget mer ”fancy” än det. Kunde nog använt något tjockt lakan eller dylikt men det var jag nog för lat för att ta fram , om jag ska vara 100% ärlig. Blev bra ändå tycker jag 🙂 och det är ändå inte det som är fokuset på bilderna.

Ska lära mig mer och göra mer dramatiska sminklooker och då kan jag även visa er vilka sminkproduker jag använder och hur jag går tillväga. Tycker sånt är kul att läsa själv. 

Woop Woop! 

Fortsätt läsa

Jag tror jag har en stalker- eller två

Stalking? Ja, nu pratar jag inte om den klassiska och oskyldiga ”Stalka ditt ex’s nya flickvän, pojkvän och deras nya liv utan dig”
Nu är det här på en helt annan nivå, inte bara i cyberrymden utan fysiskt i verkligheten.

Detta må låta konstigt men sedan 2014 så har jag blivit kontaktad av en kille här i Sverige som konstant överbelastade min inkorg på Facebook..Har haft väldigt många sådana händelser med olika män. Det låter väldigt oskyldigt och är tyvärr väldigt vanligt. Han slutade aldrig och jag tyckte synd om honom då han verkade väldigt ensam. Ibland tar mina känslor övertaget och det var nog skräckscenariot, gör ALDRIG så som jag gjorde- svara aldrig personen i fråga.

Han skrev ca 100 meddelandet på en dag, oftast samma meddelande ”Hej <3” , ”Hej Bästis” upprepade gånger, kommenterade samma saker offentligt. Min omgivning började tillslut reagera och undrade vem det var.  Tillslut fick jag nog och blockerade honom vilket han inte accepterade och därefter började han  skapa fejkkonton och upprepade beteendemönstret. Jag blockerade alla hans nya konton på Facebook och då tog han kontakt på min Snapchat, Instagram och för ca 1 månad sedan så ramlade det in ett brev i mailboxen, givetvis från honom och jag blev helt paff då jag trodde det var över. Jag tog mig i kragen och dolde mitt nummer, tog bort det helt på alla nummerupplysningar. Alla som jag ringer till nu ser inte mitt nummer.

Såhär livrädd blev jag:

OBS: Blir jag överfallen eller dylikt nu så kommer jag fan knäcka nacken på idioten och se till att HAN ligger ner. Har länge tänkt på att köra igång med försvarskurser både för mina aggressioner men också för att det är bra för kvinnor! 😉 

17195636_1453301634688741_723484193_o

Jag är dessutom nyinflyttad till nya lägenheten och det har börjat ringa på dörren vid ovanligt opassande tider. Allt från 00:30, 02:30 etc på vardagar och nu inatt (onsdag) så vaknade jag av att ringklockan ringde kl 05:00. Denna gången blev jag inte så påverkad då jag sov bra och hade ingen ork att springa till titthålet för att se vem det var. Förra gången det plingade på mitt i natten så hoppade hjärtat ur bröstkorgen, jag kände mig otrygg och stod bara en dörr ifrån den som plingade på min dörr två ggr, efter det första plinget så väntade personen ca 1 min och tryckte en gång till. Jag blev helt stel i kroppen, livrädd och otrygg i mitt eget hem, ska det vara så? Svar: NEJ..

I resultat till allt detta så har jag blivit lite paranoid (av rätt anledning) och kommer skaffa någon form av övervakning haha som jag senare kan titta på för att se vem/vilka det är som håller på och trakasserar mig. 

Inatt plingade det som sagt på 05:00 och även senare idag runt 16:00 så ringde det på igen. Jag har ju bra små vakthundar som får mig att reagera snabbare. Hann titta i kikhålet och fick syn på en okänd man med tjock jacka, kort brunt hår, svarta jeans (anteckna nu hahah)  i 30-40 års åldern, han stod precis utanför min dörr i en mörk trapp, han såg allvarlig ut och hans kroppsspråk var väldigt ”bestämt”.        Jag reagerade inte i första taget och tänkte  att det var en försäljare tills det ringde på igen och då gick jag dit, han stod kvar , dörren ringde igen, han förstod att jag tittade på honom i titthålet och sträckte då sig mot lampknappen för att tända lampan i trappen –  i hopp om att jag skulle öppna. Självklart gjorde jag inte det. Kommer aldrig att göra det. Never ever! 

Leave me tha fuck alone please

Jag tittade efter något slags bevis på att det inte var en ”privatperson” som på eget bevåg  kom till mig utan någon som har en direkt anledning att ringa på, någon inom ett yrke.

Dum som jag var så har jag inte alltid låst dörren som jag ska eftersom jag litar på mina grannar, lite naivt men min moster gör likadant fast hela tiden och nu kommer jag inte ens tänka den tanken längre. Nu kommer det vara låst, hela tiden och även fast jag går en trappa ner till postlådan.

Är också medveten om att personen som bodde i lägenheten innan mig befann- och befinner sig i kriminella kretsar som polisen försöker sätta stopp för.  Vem vet vilka som är ute efter han mer än polisen (?) Man blir ju inte lite paranoid då och försöker koppla samman situationerna för att dra slutsater som lutar åt den anledningen.

Vet ej vad jag ska göra mer än att vara mer vaksam utomhus- och inmin omgivning. Alltid låsa dörren, aldrig ha hörlurar med musik eller dylikt utomhus, leta potentiella flyktvägar om en krissituation skulle uppstå (ett bra tips som jag läst om, mer om det i ett annat inlägg) och anteckna alla potentiella faror (låter helt sjukt, jag vet) allt som inte verkar stämma- någon förändring som inte uppstått förut osv. Ska skaffa försvarsredskap och kameror, fy fan vad paranoid jag låter men då får jag vara det. 

Tar hellre det säkra före det osäkra och det är det alla offer som blir utsatta för detta ignorerar och slutar i att dom blir mördade eller utsatta för saker.
Kom ihåg att vem som helst kan bli utsatta för stalking, oavsett status och bakgrund.
Var alltid medveten inom din omgivning.

PS: Visste Du att dom flesta mord sker på en tisdag runt 01:00-05:00? Har lärt mig det av en kriminalare. HJÄLP! Haha

Fortsätt läsa

Lil-Lördag och PMDS

Var hos familjeläkaren i tisdags och fick börja med p-piller igen (ÄNTLIGEN) mot min hemska PMDS. Nu snackar vi inte vanlig PMS utan snäppet värre, tacka gud för lite hormoner som underlättar!

Har alltid gått på Cerazette och började med det  nu igen, hade uppehåll under 1-2 år men bestämde mig för att ta tag i situationen, sagt och gjort.

Om man ska börja med p-piller så rekommenderar jag piller med gulkroppshormon och INTE östrogen då den främsta orsaken är att det har hänt flera dödsfall av p-piller med östrogen. Inte värt riskerna, Cerazette är bättre enligt mig.17238172_1453301631355408_1678291693_n

Har nog aldrig fått någon biverkning av p-piller förut men första timmen av Cerazette fick jag rejält magont, lätta kramper och drabbades av extrem ”sorg”. Jag grät för helt irrelevanta saker på tv och då menar jag storböla + tårar som inte hade något stopp 😉 Men idag har det gått över iallafall, bara känt mig plötsligt ledsen under dagen men det går garanterat över så småningom.

Lunchen blev marinerade kycklingklubbor och wok-mix. Hade redan fryst in kycklingen från förut och värmde på den i ugnen samt stekte wok-mixen, supergott!

17200009_1453301651355406_2133688154_o

Pappa var vänlig och bjöd mig på skjuts till Willys  för att köpa ben ‘n jerry och lakrits. Ligger i skrivande stund nedbäddad i soffan med täcke och. Är fortfarande  överlycklig över mitt grymma ComHem bredband, box med inspelning, hyra filmer, 44 kanaler med HD-kanaler, kan även  logga in på tex Netflix och streama. Hämtade paketet i Tisdags och tackar min underbara mama för det. <3 PicMonkey Collage-3

Min hund Zoe som är en chihuahua-blandning har extrema problem med sina analsäckar. Analsäckarna sitter på insidan av huden på båda sidor av analöppningen. Är du som läser veterinär så förstår du precis medan du som inte är det ser ut som ett frågetecken och tycker detta är äckligt. Självklart är det äckligt, det stinker och krävs bra teknik. Är superduktiga på det nu, man måste hålla ena fingret på ena sidan högre upp och den andra längre ner, snett mot varandra alltså. Tekniken man använder är att klämma inåt,uppåt och ut. Det ska inte göra ont.

Zoe fick sig en liten dusch och jag kommer gå med på en analsäcksoperation på henne då problemet aldrig går över och det påverkar hennes hälsa negativt. Passade på att duscha Zatanna också medan hon ändå är hos mig:

PicMonkey Collage-2

Mer oskyldig och söt kan man inte se ut.. <3

Mysig, lugn och skön dag. Mer sådana, tack.

Fortsätt läsa

Bästa sättet att bli av med morgonandedräkten

Går du direkt till toaletten och borstar tänder på morgonen på grund av en motbjudande andedräkt? 

Jag vågar knappt titta när jag ser på vilken film som helst och en plötslig  sexscen sätter igång på morgonen i filmen. Likaså när det står två rivaler mot varandra som pratar en ”halv millimeter” ifrån varandra. Självklart förstår jag ju att det är film och att dom flesta skådespelare är jättenoga med att borsta tänderna och spraya mint-spray i munnen för att göra det så bekvämt som möjligt för varandra. Har studerat det där litegrann.

Många tror att den största orsaken är dålig munhygien men det behöver inte vara så. 

Det kan givetvis bero på: 

– dålig hygien

– stark och kryddig mat

–  folk som andas mycket genom munnen 

– mediciner som orsakar muntorrhet 

Dom som däremot har dålig munhygien är givetvis på topplistan av dålig andedräkt. 

Den största anledningen är att hals och mun producerar mindre saliv under natten och då bildas bakterier i munnen. Hela den processen bildar dålig andedräkt.

Vad jag använder:Jag kör på med tandtråd, tungskrapa, xerodent tabletter mot muntorrhet och flux med hög flourhalt och som ”smörjer” munnen. Allt detta finns receptfritt på Apotek nära dig. 

Det bästa man kan göra är att skölja med munskölj både morgon och kväll (helst med flour) som är anpassad till för muntorrhet. Det finns receptfritt på Apoteket, SKRAPA TUNGAN med tungskrapa vilket är den viktigaste delen!! Du får bort gamla matrester och beläggningar på så vis. Tänk på att en fräsch andedräkt kan synas på tungan, en rosa och glansig tunga är en frisk tunga – motsatsen är en vit tunga med beläggning. 

 Detta är mina bästa tips och tillvägagångssätt själv. Är extremt muntorr av en sömnmedicin jag käkar så jag är noga med detta och resultatet blir en icke- luktande & doftfri andedräkt både morgonen, dagen och kvällen. 

Nu kan du pussas med gott samvete 😉

 

Fortsätt läsa

Hunger och skitsnackande bloggare

17176314_1452140261471545_1508897012_o

Har haft svårt med ork till matlagning och svårt att göra någonting åt hungern. Har bara gått fram- och tillbaka till skafferiet, käkat två mackor, två riskakor och nu på kvällen ett glas mjölk+choklad proteinpulver och lite ”snacks” dvs frysta hallon och morötter.

Nä, nu vet jag att du  kanske tänker ” Vad nyttigt att käka det, varför gör inte jag det?” , en bild säger inte mer än tusen ord…Idag fick jag nämligen ett dumt ryck och gjorde en choklad mugcake men vid 1 matsked så slutade jag äta det. Bra det iallafall, om jag bara kunde göra såhär hädanefter..17195628_1452140288138209_1247576174_o

Det finns mycket ”smusslande” hos tex bloggare som framför på sociala medier hur ”nyttiga” dom är, röker inte osv och sen när man ser vissa blogg-tjejer ute på stan som röker cigarretter, käkar skit när dom säger att dom aldrig äter socker så förstörs förtroendet litegrann. Ganska fult att hålla på så enligt mig så därför är det viktigt att vara en äkta människa där man berättar både skitsaker och bra saker.

En människa är en människa, det finns bara en verklighet och det är den DU lever VARJE DAG, inte något som man försöker ”framställa” via sociala medier eller falska påståenden på sin blogg.

Ha en fin kväll!

Fortsätt läsa

Aknen som försämrade mitt liv

 

17198822_1451082424910662_62515208_n

När jag var i 13-14 års åldern började jag få akne. Det började smått med små knottror som spred sig i ansiktet och främst pannan, ner mot hakan, bröstkorgen och ryggen. Knottrorna blev till infekterade, variga finnar och bölder. Ett flertal gånger snuddade jag till handen i ansiktet när jag skulle sätta upp håret i tofs och ryckte till av smärta, detta pågår fortfarande och är väldigt plågsamt!

Jag slutade vistas utomhus, skämdes i sociala sammanhang och hade keps och solglasögon på mig ute på stan för att ingen skulle känna igen mig. Jag hade tjocka lager concealer och foundation i hopp om att ingen skulle lägga märke till min hud. Jag var ALDRIG utan smink någonstans, varken på badhus eller när jag sov över hos någon.
Mina ärr och akne blev en del av mig, mitt liv. I början av processen så blev jag inte så påverkad psykiskt men successivt blev aknen värre och det började påverka min självkänsla och mitt liv.

17193994_1451081901577381_1391704313_o17175947_1451081311577440_547827469_oBilderna ovan är en relativt ”bra” hy, har mycket ärr också.

Har knaprat Tetralysal under många år, flera kurer. Fått receptbelagda krämer (Basiron i olika styrkor) och även lagt ner flera tusen på rengöring  med krämer med syror på Stureplanskliniken i Sthlm. Alla sorts behandlingar har underlättat men aldrig tagit bort aknen.

Bestämde mig först för att testa på Yasmine vilker är ett P-piller som är bra mot akne, men ansåg att det var för stora risker att påbörja den behandlingen. Man måste gå på pillret hela livet typ för annars kommer aknen oftast tillbaka tyvärr. Den enda utvägen man har tillslut är medicinen Roaccutan vilket är den starkaste medicinen mot akne. Aknen måste ha gå så pass långt att vad man än behandlas för så går det inte bort och då är det Roaccutan som gäller. Den medicinen pågår i cirka 6 månader och har en del biverkningar men är så värt det!

 

 

Fortsätt läsa

Blod är tjockare än vatten

Gick förbi min fina ”mormor” nu på kvällen och sitter just nu i hennes underbart sköna soffa, bloggar, dricker underbart gott té, kikar lite på tv och pratar om allt och lite till med henne.
‘ Mormor ‘ är min granne och bor ca en halv minut bort. Lite lyxigt att bo nära <3

17101482_1450061031679468_1662534821_o

Hon har underbart fina tekoppar och tekannor..

Hennes husdjur är två söta underlater som kvittrar i bakgrunden. Den ena är lite tjock medan den andra honan är i fin form. Fettisen har stor aptit och älskar sin fågelmat medan den andra har lite stopp och gränser. Haha men söta är dom!

17121631_1450061018346136_1351504434_o 17142152_1450061008346137_1960584447_o-2

Ska strax gå hem och lägga mig, klockan är just nu 19:05 och jag börjar bli trött.

<3

Fortsätt läsa

Bästa sättet att boosta förkylningen – Ta en shot av denna läkande dryck

 

17122084_1450061041679467_560573458_o

Blev bjuden på en grym shot av min mormor idag och det stärker immunförsvaret, boostar kroppen, detoxar och botar förkylningar snabbare.

Denna shot består av:
– 200 gram färsk ingefära
–  1 liter vatten
– 1/2 dl vatten
– 2 st citroner
– 1 st chili (grovt hackad- och kan uteslutas)

Tar cirka 20 minuter.

  1. Riv ingefäran grovt med skalen på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag tycker om att ha i chili – men för den som inte är van med starkt i drycker eller mat så kan ju detta uteslutas. Tycker dock att det är bra att ha i chili för att det är bra för ämnesomsättningen.
  2. Sila av ingefäran och blanda i honungen mesdan det fortfarande är ljummet (40 grader)
  3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska
  4.  Förvara i kylskåpet och utan problem kan det stå i en månad.

Hett tips: Drick mycket citronvatten och ha i mycket citronsaft då det är extremt bra för hunger, det krymper magsäcken och kan hjälpa om man äter lite för mycket och hjälpa viktnedgång.

Bra va?

recept hittat på: http://mittkok.expressen.se/recept/ingefarsshot-recept/

Fortsätt läsa

En smak av sommaren

Är fortfarande hos familjen och umgås med min tvillingbror och resterande familjemedlemmar.. När mamma kom hem från jobbet så hade hon handlat massa gott åt oss alla . Mamma vet precis vad jag älskar och köpte färska jordgubbar som var alldeles saftiga och cola zero till oss alla + massor av annat. Kändes som sommar fast det är flera månader kvar tills dess. Lite pepp innan solen och våra egna jordgubbar i trädgården odlas.

17101327_1446963195322585_644309152_o

Till lunch så blev det kyckling, wokade grönsaker och sparris.

Kronfågelns färska och färdig-marinerade kyckling är gudomligt god! Det enda man behöver göra är att laga det tillbehör man vill ha till och sedan ska kycklingen rakt ner i pannan, snabbt och enkelt!17105806_1446963205322584_547562474_o

Bjussa mamma på käk också och det blev precis som vi tänkt oss, jättegott! Det var givetvis hon som handlade allt till maten och hennes specialité är att köpa färsk kött, kyckling osv från charken.. mycket godare än djupfryst, det går inte ens att jämföra 😉 Känns lite lyxigt eftersom jag är van att laga djupfryst mat hos mig hehe17092849_1446963198655918_744712518_o

Som om det inte kunde bli bättre så överraskade hon oss med Celsius också! Det är det bästa min tvillingbror vet, för mig är det cola zero men även celsius ibland också.

17121290_1446963201989251_545581459_o

Mamma är fantastisk på överraskningar, stora som små och sätter ALLTID familjen före sig själv oavsett vad. Måste själv bli bättre på att göra samma sak <3

17121366_1446963218655916_1698341456_o

Lugn dag för mig, det blev hundpromenader med hundarna och varm brasa i vardagsrummet. Mysigt och lugnt vilket är precis det jag behöver just nu. Peace and Quiet som vi brukar säga 😉 Inte så mycket ångest faktiskt <3

Fortsätt läsa

Min sexiga nyckelknippa

Trivdes verkligen inte med min lilla nyckelknippa som jag hade, det var för mycket kaos för min del. Tråkigt och fult, inte alls min smak. Småsaker i vardagen som man vill förbättra för sin egen smak och  tycke är enkelt att förbättra. Så jag bestämde mig att gå på jakt efter något mer stilrent och simpelt men ändå sexigt 😉

FÖRE:

17093116_1446329968719241_1880630565_oLite skillnad iallafall och det finns en liten ”hängkrok” på knippan som man kan hänga fast på byxor tex. Tycker om puffen blandat med guldfärg..Yay!

EFTER:PicMonkey Image

Fortsätt läsa