Sadelutprovning.

Jag har preliminärt bokat tid med Karin Åberg på sadlar.se för sadelutprovning på tisdag. Det är så välbehövligt, sadeln som jag fick utprovad till Fia passar inte Hávar, vilket är logiskt. Den lyfter bak och åker fram så den ligger på bogarna. Det är en lippo leia dressyr, en väldigt skön sadel.

Jag skulle vilja ha en islandssadel med bra stöd för skänklarna, eftersom mina gärna åker fram. Den får gärna vara lite djupare i sätet, om det finns islandssadlar som är djupa i sätet(?) eftersom jag är van vid dressyrsadlar. Men det går nog att vänja sig vid allt och den ska framförallt ligga bra på Hávar. Jag har inte kollat på något speciellt märke… Som tur är så går det att byta in sadlar. Min sadel köpte jag i augusti 2016 av Karin, så den är bara ett år gammal. Jag ska smörja den extra fin, undra vad andrahandsvärdet är på en sådan sadel…?

Vad har ni för sadlar?

#metoo

#metoo för alla oönskade dickpics jag fått.
#metoo för att jag fick en förfrågan om jag ville tjäna 3-4000 på en helg.
#metoo för alla gånger jag fått ett meddelande ”du är så jävla sexig” och blivit objektifierad utan att jag bett om det.
#metoo för att om jag inte varit intresserad så har män försvarat sig genom att kalla mig hora.
#metoo för alla gånger jag fått be en kille spela min pojkvän för att killar ska sluta tafsa och ragga.
#metoo för alla gånger jag blivit obejktifierad.
#metoo för att antalet jag legat mig avgör om jag är prektig eller slampig.
#metoo för att om jag ligger med många så är jag äcklig. Om en kille ligger med samma antal så är han kung.

Och trots detta undrar vissa varför feminism behövs…

Vi är tillbaka!

Idag var det dags för det första ridpasset sedan Hávar fick sin minivila i lördags. Han har fått vila helt och jag tror att det gjort honom gott. Han har innan känts lite trött och omotiverad. Vi tänker oss in i Hávars situation. Han byter ägare och ryttare. Tävlar och tränar under sommaren, ska hitta den nya ryttaren och hitta ett nytt system. Och har inte haft någon vila mer än sina vanliga vilodagar. Han kanske behövde ta det lugnt och smälta allt. Egentligen hade jag velat att vårt första pass skulle vara en kravlös uteritt, men det hann bli mörkt innan jag började rida. Imorgon ska vi träna, så jag ville känna lite vart vi var. Jag hoppades att han skulle ha härlig energi och vilja att arbeta. Och det fick jag! Han hade så härlig energi och vilja. Det kändes så bra! Jag hoppas att det håller i sig, så det inte är något fel på honom, att det därför han känts trött :D.

Energin var så bra och jag kunde kanalisera den till honom, så han fokuserade rätt. Vi tränar mycket nu på att få honom att släppa bettet genom att svänga snäva svängar då kan han inte bita fast i tölten.  Det hjälper även honom att hitta takten. Har du en häst som blir passtaktig så hjälper det att göra många snäva svängar. Hästen kan inte hålla kvar passtakten om de måste röra benen olika. I passtakt går  samma frambenen och bakbenen i samma rörelse samtidigt :). Och det går framåt, han biter inte fast lika mycket. Tur vi har träning imorgon så Emilia kan säga om vi är på rätt väg eller inte 🙂

Godingen! <3

 

Hur planerar du din höst och vinterträning?

Idag börjar den nya serien ”Det stora hoppet” på tv3. Roligt att få se lite annan ridsport än bara tävlingar som visas ett fåtal gånger om året :). Däremot är jag lite tveksam till priset att vinna en häst. Fantastiskt roligt, men det ligger så mycket bakom en häst och huruvida du passar ihop med hästen osv. Men det blir nog bra :).

Hávar har sin vila så det blev bara lite mys. Han hade fått en spark på magen och andades lite häftigare. Vi gick en runda och då var det bättre. Jag är säker på att han inte var helt oskyldig tillbaka gällande sparkarna. Stirre hade en skråma på benet också. Men jag antar att det är det man får ta när man släpper ihop. Bara de snart har bråkat klart om vem som bestämmer.

Nu har Hávar bara en dag kvar på sin vila :). Jag längtar tills på torsdag för att få reda på om han känns piggare :). Då har jag inte ridit sedan i fredags, ridabstinensen är påtagligt! :). Vi ska träna på fredag, bra att få en liten check och tips, jag skulle vilja planera höst och vinterträningen :).Vad har ni för planer kring höst och vinterträningen?

 

 

Oktober 2016

Jag skrev ett inlägg förra veckan och bad om tips på galoppövningar. Och tack så mycket för alla tips! När Hávr vilat färdigt ska jag testa dem! :D. Ni är guldvärda!

Jag tänkte göra en liten tillbakablick på vad vi hittade på för ett år sedan! Jag tycker det är så roligt att se andra bloggar som går tillbaka i tiden ;). Hoppas ni också tycker det är kul. Säg gärna till vad ni tycker är roligt att läsa och se! 😀

I slutet av oktober var jag på bröllopsfest för min farbror och hans fru. Så fint var det! Spana in min röda paljettbody! Så fin 😉

 

 

Fia hade sitt halloween schabrak! Hávar får inviga det snart!

Vi firade halloween på skolan. Jag var skelett! Jag tänkte köra en favorit i repris nästa fredag ;).

 

Vi tog ridbilder i ridhuset, det blev suddigt 😉

Jag och Fia tävlade i gandurkeppni. Vårt mål var att inte komma sist och det gjorde vi inte :). De ekipage som rider bredvid oss på bilden är Anette som sen köpte Fia. Fia är hagkompis med Isidor som också är på bilden. Tänk vad världen är liten 😉

Vi var och tränade hos Unn. Så bra träning! :D. Visst var hon fin i rosa täcke och rosa grimma! <3

Här har ni vloggen från den träningen 🙂

Ullareds haul!

Här kommer veckans video. En haul från Ullared :D. Kommentera gärna vad ni vill se, träningsvlogg, storytime osv :D.

Ett sent hej

Här kommer ett sent hej. Följer ni mig på instagram så har ni kunnat följa vår ullaredsresa på instastorys. Jag kommer göra en haul på allt jag köpte imorgon :). Det blev tyvärr inte så mycket hästsaker, bara ett täcke faktiskt. Jag har så mycket till Hávar redan ;). Så håll utkik på kanalen imorgon så får ni se vad jag handlade :). Imorgon börjar dagen med att släppa ut hästar. Hávar, Stirre, Sillen och Lelle ska släppas i samma hage. Vi ska alltså ta bort staketet som vi byggde förra veckan. Håll alla tummar och tår som ni har för att detta fungerar. Jag hoppas verkligen :).

Nu ska jag sova, vi hörs imorgon. Sov gott 🙂

Vi åker till Ullred :D

Imorgon drar vi till Ullared :D. Asså pepp på det! Jag har en idé att jag måste förnya min garderob med basplaggen. När vi flyttade så rensade jag ur mycket ur min garderob, nu har jag inte mycket att matcha med. Och ja, jag handlar kläder på Ullared ;). Jag förväntar mig inte att hitta allt, men lite t-shirts, blusar, tjocktröjor. Byxor har jag redan så det ska jag inte handla. Jag tror att det kan bli bra :).

Hávar sa innan att han vill ha ett par nya boots. Tyvärr brukar de ha rätt tråkiga boots. Hoppas de har några fina :). Jag ska se om jag hittar något bra regntäcke eftersom Hávar tog sönder sitt förra veckan. Har ni varit på Ullared nyligen och hittat något som jag inte får missa? :). Vill ni se en vlogg på Ullared, kanske en haul på det jag köper? 🙂

Förra gångens bästa köp, Hávars flugtäcke 🙂

En liten minivila

Det känns som att förra veckans träning börjar ge resultat. Han känns mer uppåt, som i uppförsbacke i tölten men börjar även hitta formen. Dock är jag osäker på om han blir för låg och därmed lite på bogarna. Men han känns fortfarande uppåt fast han stundtals blir bättre i formen. Med det menar jag att han får med ryggen och sänker nacken.

Dock funderar jag på att ge honom en liten minivila på 6 dagar. Låta honom få promeneras och vila. Jag har träning nästa fredag och om jag rider nästa torsdag igen. Så vilar han lördag-torsdag. Kanske krävs det mer för att han ska bli piggare. Men det kan vara en början. Jag tänkte anmäla mig till gandurkeppni, en variant på firmakeppni, som skulle vara den 21/10 men det blir inställt pga kvarka på Helsingborgs ridskola. Vilket ger mig möjlighet att planera annorlunda. Då är nästa tävling den 25/11 istället. Och då hinner jag lägga upp min träning annorlunda. Jag tror det blir bra 🙂

Kvarka konstaterad på helsingborgs ridskola.

I förra vecka konstaterades det kvarka på Helsingborgs ridskola, en häst med svullna körtlar och feber isolerades. Kvarka konstaterades. Sen blev hästen pigg, men fortsatte att vara i karantän. Vad jag förstått det som så fortsatte ridskoleverksamheten som vanligt men inga utomstående hästar fick vara på anläggningen och inga uppstallade hästar fick åka därifrån. Nu har ytterligare två hästar med förhöjd temp flyttats till isolering. Ridskoleverksamheten stängs helt vecka 41 i väntan på svar från de två isolerade hästarna.

Det känns läskigt att kvarka finns så nära. Ridskolan ligger ca 10 minuter med bil från de stall jag har Hávar i. I och med att kvarka är luftburet så känns det nästan obehagligt att vistas på maxi, man vet aldrig om någon som varit på ridskolan är där, även om de bytt kläder. Kvarka är otroligt smittsamt och därför är det så viktigt att följa de restriktioner som finns. Byta och tvätta kläder om du vistats i det smittade området. Man blir orolig, tänk konsekvenserna när ett så stort stall blir smittat. Allt som ska saneras, oro för den smittade hästen, de andra hästarna i stallet. Vi hoppas att hästarna snart blir friska och att det inte sprids vidare.