Longering på schemat.

Idag stod det longering på schemat för Hávar. Det är viktigt att han får jobba varierat, med ryttare, utan ryttare, i skogen, på banan osv. Vi tränade på att växla mellan trav och galopp. Han travar väldigt fint och taktmässigt :). Han är supersnäll att longera och byter bra mellan gångarterna. Det blir ett enformigt arbete eftersom han går på volt hela tiden, men jag ställde inga krav utan han fick röra sig på ett naturligt sätt, ja så naturligt som man rör sig på volt ;). Hávar är duktig för han har fått lära sig att om jag hukar mig och säger hoooo så stannar han eller bryter av :). Duktiga häst <3

Vi ska iväg imorgon men jag funderar på ett morgonpass imorgon, hm…. Vi ska åka iväg vid ett så jag har tid på förmiddagen. Jag har planerat in vila, men han kan vila på lördag annars. Ja, jag vet inte :).

DSC00569

DSC00547

DSC00565

 

Men nej :(, men ja :)

Jag tänkte att ni ska få se lite andra bilder än hästbilder idag ;). Jag var och åt lunch med pappa och min lillebror :). Så mysigt! Vi avslutade med glass i pappas båt :). Så mysigt :). Mina bleka ben behöver lite sol ;). Visst ser bilderna somriga och härliga ut! Jag ska titta på dem i vinter när det är kallt och mörkt 😉

Edit: Här skulle det vara bilder, men när jag laddar upp dem så blir det bara kryss :(. Jag ska försöka senare ikväll och hoppas det fungerar! :(.

Edit 2: Yes! Nu fungerade det! :). Visst är bilderna somriga och härliga 🙂

DSC00522

DSC00523

DSC00524

DSC00525

DSC00526

DSC00533

DSC00536

Westernhäst med dressyrinslag

Hahah! Ibland vill man bara packa in sin islandshäst så den blir varm och mysig! Haha! Det är som tidigare, fryser jag så fryser Hávar ;). Han fick ryggvärmare, tunt täcke och back on track bandage. Han var varm och go efteråt :).

Visst är han söt <3
img_3998.jpg

Han är snabblärd min lilla häst :). Han har lärt sig framdelsvändningar! De är mycket bättre nu, han hänger mer med nu ;). Duktig Hávar! Han kom snabbar idag till arbete och kunde samla sig bättre. Han börjar komma ihop sig i formen! Det märks att jag är bättre i vänster varv, det är skämskudde på mig, jag får träna mer höger ;). Min tanke var att träna övergångar, men det gick sådär ;). Dock kändes vänstergaloppen mycket bättre! Ni vet alla hur det är när man ska galoppera och det är andra hästar i ridhuset och man far runder i ett försök att få hästen att gå rent med bakbenen, haha!

Idag körde vi vita benskydd och boots. Denna dressyrstil matchade vi med ett träns utan nosgrimma. Det var westernridning och dressyr ;). Haha!

img_3999.jpg

 

Rutiner? Ja tack!

Jag är en person som mår bäst när jag är lite stressad. Jag vet att det låter sjukt :P. Jag åker hemifrån 6.50 på morgonen och kommer hem ca 19.00 på kvällen. Jag har fullt upp hela dagarna och därför är min kropp så inställd på att hela tiden göra något. Jag blir lätt uttråkad på helgerna om jag inte gör saker, jag har svårt att få ro att titta på en film utan att göra något annat. Jag vet hur detta låter. Därför visste jag innan jag gick på sommarlov att det kommer ta mig säkert två veckor innan kroppen lugnar ner sig och kommer ner i varv.

Jag är även en väldigt principfast och rutinmänniska, gör helst saker likadant varje dag, ogillar förändringar. Men jag försöker verkligen nu att om jag vill sova mitt på dagen, för att kroppen behöver det, eller titta på tre filmer i rad så är det okej. Jag känner att även om jag sovit bra på natten så behöver kroppen vila på dagen också. Jag tror att blir man trött så är det kroppens sätt att säga att du måste vila.

Nu låter jag som världens tråkigaste och stressade människa. Men det är därför det är bra att jag försöker bryta det som jag anser vara ”fel” i mina rutiner och istället tillåter mig att göra annat. Jag är likadan i stallet, har rutiner för i vilken ordning jag gör saker. Rutiner för hur jag ryktar och så vidare.

Hur är ni? Är ni rutinmänniskor? 🙂

DSC00093

Rida utan nosgrimma?

Igår provade jag att rida utan nosgrimma och vi skulle rida ut så jag visste inte vad jag hade att vänta mig ;). Men det gick jättebra! Jag provade att rida utan nosgrimma idag också och han kändes bra :). Han gapar inte, utan kändes fin i munnen. Jag tror att jag ska rida mer utan nosgrimma eller med en som är löst spänd. Det känns som att han trivs med det. Jag vet inte hur mycket han gillar ps tränset. Den knäpps under hakan och nere vid mulen. Hm… Jag ska fundera på det.

Vi red mycket på volt, för att få med yttersidan. Jag red inte så länge men var ändå nöjd med den tid jag hann rida. När han var samlad i tölten så galopperade vi, det gick bra! Han galopperade bättre än på länge! :). Det blir lite taktmissar här och där, men det kommer. Jag ska börja träna mer övergångar tölt – galopp – tölt. Högergalopp är inte helt hundra. Han lutar sig inåt och då kommer inte ytterframben under honom utan han gör nog det för att kompensera något… Innan så lutade jag mig också utåt för att han skulle komma ”upp sig” men då kom jag på att han måste balansera upp att jag lutar mig utåt och det blev nog inte så bra. Vi tränar vidare.

Vad gillar era hästar för nosgrimmor? 🙂

DSC00505

DSC00508

Ny vlogg, vad har ni för foderrutiner?

Här kommer veckans vlogg! Kom gärna med förslag på vad ni vill se för videos. Det blir mycket stallvideos och det hade varit roligt att göra någon annan video också :). Jag måste säga att jag är ändå rätt duktig på att komma med en video i veckan :). Vi är 95 prenumeranter nu och vill såklart bli 100 stycken :D. Så glöm inte prenumerera 🙂

Vad har ni för foderrutiner i ert stall? Hjälps ni åt att fodra eller gör den som äger stallet det?

Jag lägger in länken om det inte skulle fungera med klippet som jag lagt in i inlägget 🙂

JAG HAR SOMMARLOV, I 8 VECKOR!!!

Vet ni vad, jag har sommarlov. SOMMARLOV! Det är så sjukt att tänka att jag är ledig, att jag inte ska jobba på måndag. På tisdag är de 8 veckor kvar tills jag börjar jobba! Hur sjukt! :O. Det är så konstigt att vänja sig vid att vara ledig och få betalt. Efter 4 år på högskolan är jag van vid att inte få något ledigt alls, eller att ledighet på sommar innebär att man inte får några pengar. Förra året fick jag inget ledigt alls, eller ja en vecka. Sen jobbade jag på vårdboende till dagen jag började på skolan. Sommar på högskolan är stress och ett evigt undrande om pengarna ska räcka. Men nu är det slut med det, nu är det semester DELUX! Jag har inte jättemycket planer i sommar, rida, hinna bada i havet, ta det lugnt, jag och Robin tänkte åka iväg en vecka :). På måndag ska jag till biblioteket och låna böcker, att få lägga sig i gräset och läsa en bok, sen somna en stund i solen och sen läsa vidare. Mmmm, härligt :).

Hur har ni ledigt i sommar och har ni några tips på saker man måste göra i sommar så hör av er! 🙂

img_3124.jpg

Grimsabotören ;)

Hávar är en riktig grimmsabotör! Han har lyckats att rulla sig och få av grimman utan att den knäppts upp :O. Det är andra grimman på två veckor som jag fått slänga ;). Jag får väl köpa mig ett lager billiga slit och släng grimmor att ha på lager. Jag hade gärna haft honom utan grimma, men än är han inte för villig att komma in om jag inte rasslar med krafthinken. Men vi får träna :). 

Den känslan!

Åh jag får dela in detta inlägg eftersom jag har flera saker att berätta för er :D.

  1. Efter morgondagens jobb så får jag sommarlov :D. Sen är jag ledig till den 8 augusti! Asså, känslan just nu! Oslagbar! Jag måste försöka njuta lite grann också ;). Imorgon ska jag morgonfodra och sen tänkte jag att jag och Hávar ska rida ut, sådär 06.40 ;). Härligt! Jag tänkte filma en vlogg också 😀
  2. Hávar kändes så fin idag! Jag kände hur han kom ihop i kroppen och gick mellan hand och skänkel! Så härlig känsla! Jag märkte att när han kom ihop sig så kunde han inte öka så mycket utan att det blev taktfel. Men vad gör det, nu är han där och kan hålla det tempot, sen med träning så kommer han kunna öka :).
  3. Fia fyller 11 år idag :D. Sötaste hästen! Grattis till henne <3. Tänk hon var bara 9 år när jag köpte henne. Eftersom hon alltid var så trygg så glömde man lätt att hon inte var så gammal 😉

Här är en bild från förra året när vi firade hennes födelsedag! 🙂

img_1014.jpg