Jag har saknat er!

Kompisar! Jag har saknat er! Jag har inte bloggat sedan den 7 december, vilket är förra torsdagen. Jag tycker det är jobbigt när jag inte bloggat på en dag, tänk då 5 dagar :O. På fredagen och lördagen kom jag hem sent. Sedan i söndags har servern legat nere så det har inte funkat att komma in på finest. MEN nu äntligen får jag skriva till er igen! Hur har ni haft det? :D. Jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite om vad som hänt :).

Fredag: Vi red ut, solen sken och jag skyndade mig till stallet för att hinna innan det blev mörkt. Töltade fort, hade inga krav på form. Han skulle bara få komma ut och sträcka på sig. Hávar var glad :D.

lördagen släppte jag ut hästarna. Jag och Hávar tog oss in i ridhuset med målet att rida på lite bommar. Till min lycka så var det ingen där så jag la fram tre travbommar, en galoppbom och ett litet hinder. På förra träningen tränade vi galoppfattningar och trav-galopp. Vi travade över travbommarna, fattade galopp och galopperade över galoppbommen och sen över det lilla hindret. Han var såååå duktig! Kom oftast rätt på bommen och hoppade fint över hindret. Travbommarna fick jag inte riktigt till avståndet. Ibland blev det för kort och ibland för långt. Jag får fila på det :). Där jag står och tagit bilden ligger galoppbommen :).

söndagen longerade jag. Hávar var glad och skakade på huvudet och travade iväg ;). Jag la upp veckans vlogg. Där vi gick igenom Hávars träns :). In och kika och prenumerera :D.

Måndagen vilade han. Idag skulle jag tränat men fick reda på att det var bokat i ridhuset. Tur att vi inte chansade för det var tre andra som tränade, en som longerade och en som lagt fram 5 bommar. Puh! Jag tycker inte om när det är så många i ridhuset, det blir så svårt att koncentrera sig på ridningen. Dock tränade vi som vi gjorde innan tävlingen. Han fick tölta på lite i början, för att sträcka på sig. Sen samlade jag genom att ta halvhalter och lyfta honom, men även volter där han ska i skritt flytta sig undan innerskänkel och sedan ur volten tölta. Det gör att han får med sig bakbenen och lyfter sig mer :). Vi avslutade med trav, där vi tränade högervarv. Antingen lurar jag mig själv eller så känns det lite bättre sen förra veckan :).

Jag tog en luciabild idag, men den får ni se imorgon, såklart ;). Därför får ni en bild från i lördags :).

 

Detta blev ett långt inlägg, men vad jag saknat att prata med er!

Fortsätt läsa

Volt, volt, volt

Jag och Hávar tränade i tisdags och fick bla träna på att travar i högervarv. Det märks verkligen att han är starkare i vänstervarv. Han är mycket mer balanserad och kunde hålla volten, traven och takten bättre. I högervarv blir han ojämnare i voltvarvet, fyrtaktig och mer obalanserad. Vilket säkert hänger samman med att jag också är starkare i vänster och mer stadig i min balans. Därför måste vi verkligen träna högervarv.

Idag tränade vi på volt, volt och volt. Han skulle böja sig inåt men utan att ytterbogen smet iväg. När han gjort det ville jag att han skulle hitta takten och hålla voltspåret. Det var mycket att tänka på och jag vet att det i slutändan kommer leda till en starkare och bättre ridning :).  Vinterträningen är i full gång och det känns att vi tränar på det vi är svagast på. Jag kände mig som om det var första gången jag red och Hávar sprang på, ibland lite för fort ;). Det var ingen snyggridning. Men det är där vi är nu och till våren hoppas jag att han stärkt sin trav och framförallt sin högersida. Jag ser så mycket framemot att se vart vi är i våren, till sommaren, nästa vinter ;). Det gör att det pirrar lite extra i magen :D.

Det är så tråkigt att ta bilder nu när det är mörkt jämt och ständigt :/. Därför bjuder jag på en mysig sommarbild på Hávar och Lelle 🙂 <3

Fortsätt läsa

År av tradition.

Nu är det jul och då ska tränsen julpyntas :D.

Hávar följer år av tradition och fick glitter på tränset! Så fin blev han :’).  Han var inte så sugen på att posa ;). Har era hästar något glitter? 😀

Fia i sitt glitter innan hon försökte äta upp Stirre 😉

Leja i sitt glitter 😉

Fortsätt läsa

Vad tycker DU?

Okej, jag behöver lite hjälp. Jag har statistiken på vilka inlägg ni gillar. Men jag hade velat ha mer svart på vitt vad ni vill läsa om. Tycker ni mest om:

  1. Inlägg där jag berättar om våra ridpass.
  2. Inlägg där jag berättar om mer än häst, lite vardagsinlägg också.
  3. Inlägg med mycket bilder
  4. Inlägg med mycket text.
  5. Fler videos
  6. Mer allmänt om islandshästar
  7. Övrigt.

Kan ni inte kommentera med siffran eller vad ni vill läsa om :). Ni får gärna komma mer tips om vad ni vill läsa mer om eller tips så bloggen kan bli ännu bättre 🙂

Fortsätt läsa

Helgvlogg

Denna veckas video är en helgvlogg. En helgvlogg med väldigt lite häst faktiskt, haha! :). Vad tycker ni om en helgvlogg? Kanske vill ni ha en helgvlogg där det är mer häst, eller blir det för enformigt? :). Kommentera vad ni tycker 🙂

Fortsätt läsa

Träna på galopp.

Jag håller på att spela in en helgvlogg. Jag provar och ser om ni tycker det är roligt. Den kommer upp imorgon :).

Idag tränade jag och Hávar både trav, tölt och galopp. Jag var mest nöjd med galoppen. Han är svagast i galoppen. Men det har hänt mycket denna hösten fast att jag inte tränat den så mycket. Han är mer stabil och mer ren. Det är fortfarande med inblandning av någon hittepå gångart ibland. Men mycket bättre :).Vi tränade igångsättningar från tölt till galopp. Oftast springer han lite i fattningen, men det är en styrkefråga :).  I traven fokuserade vi på att rakställa på rakt spår och böja i hörnorna och även kortsidorna, till att börja med. Det gjorde han jättebra! Jag red lite innanför spåret för att han inte skulle fuska med väggen :). Så duktig Havvi!

Jag tänker att i vinterträningen så ska vi träna alla gångarter. Och sen i februari så fokuserar vi på tölten igen eftersom det är där fokus kommer ligga. Jag måste rådfråga med Emilia om nästa års mål. Jag vill så mycket, femgång, t4, geadingakeppni, fyrgång. Haha! Jag måste få ordning på det :). Jag har ingen bild från idag, men imorgon får ni se vloggen 🙂

 

Fortsätt läsa

Guldstjärna till Havve

Idag patrullerade jag och Havve gatorna i området. Haha! Jag blir så imponerad över honom, han bryr sig verkligen inte om något. Det var mörkt ute men med gatlampor så det lyste upp. Det kom bilar, rullstolar osv. Men han traskade på :). Vi avslutade med att tölta på en grusväg som ligger bredvid bilvägen. Jag hade avsiktligt lite för långa tyglar för att jobba med min sits och röst. När jag ville att han skulle ”in i lådan” som jag brukar tänka, han ska tölta i lugn tölt där han inte springer iväg, så tog jag mjukt i tyglarna och han lyssnade så bra. Då förstår man hur lite tyglarna egentligen gör :). Tummen upp till Havve!

Vad har din häst hittat på idag? 🙂

Här är en bild på mig, Valle och Tulle på julafton förra året :D. På tal om något helt annat, jag är så pepp på julen i år :D. Imorgon är det dags att ta fram jultröjorna 😀

 

Fortsätt läsa

Tisdag

Vi la så mycket fokus på tölten innan tävlingen att jag idag ville trava. Hávar är starkare i vänstervarv så vi la mycket fokus på att få honom att böja sig i hörnorna och att han inte ska svänga utåttställd hörnorna i både vänster och högrevarv. Till en början var han väldigt stel, så jag gjorde mycket volter och bytte varv. Han är så duktig :D. Han lär sig snabbt och blev bättre allt eftersom passet fortgick :D. Det var inte perfekt men det var bra, han blev mer ställd och böjd vilket gav en bättre känsla :).

Jag skulle vilja prata med er om nästa års mål… Hade det varit roligt att läsa om? 🙂

Fortsätt läsa

Kommentera om ni inte kan se vloggen

Jag ser att flera på Youtube har kommenterat att tävlingsvloggen inte fungerar. Jag har undersökt, provat på mobilen, provat på jobbdatorn och min egen dator. Det har fungerat på alla ställen utom ipad. Har någon av er haft problem att se vloggen? Kommentera gärna då 🙂

Jag har kollat nu och pga musiken som spelades på tävlingen så går upphovsrätten in och därför kan den inte visas på alla enheter. Prova isåfall en dator eller mobiltelefon :). Jag vill att ni alla ska kunna se :D.

Det är så roligt att ni är inne och läser, här och tittar på Youtube och prenumererar! Det är guldvärt :D.

Fortsätt läsa