NY VIDEO UTE!

TJOHO! Jag är en duktig youtuber nu! Idag har jag och Hávar varit ute på promenad och ni ska självklart få följa med! :). Jag ställer lite frågor till er där som ni gärna får hjälpa mig med :).

  1. Borstar du manen/pannluggen på din häst?
  2. Hávar dricker inte så mycket, hur gör du för att få din häst att dricka mer när det är så varmt 🙂

Glöm inte prenumerera! Vi är 86 stycken på min youtubekanal. Det hade varit roligt om vi kunde bli 100 stycken :D.

Fortsätt läsa

Vad tycker du?

Här kommer ett kvällsinlägg :). Jag har lite frågor till er:

  1. Vad tycker ni om ridpass inläggen? Det känns ibland lite enformigt att lägga upp ett inlägg om ridpasset när vi tränar på ungefär samma sak. Eller tycker ni ändå om att läsa om det?
  2. Är det något speciellt ni vill läsa om? Tycker ni jag ska rikta mig in lite allmänt om islandshästar och inriktningen islandshäst ibland eller gillar ni att läsa mycket om Hávar?

Vad tycker du?

Haha, när man trycker på Januari 2015 och hittar en bild när jag var lite långhårigare :). Tycker ni det hade varit roligt, om jag letar bilder i arkivet, hästrelaterade eller inte och skriver lite om det? Jag tycker det är väldigt roligt att skriva om 🙂

IMG_4115.JPG

Fortsätt läsa

Nu åker flugluvan på :)

Hávar har som känt haft lite rinniga ögon så idag åkte flugluvan på. Jag vet inte hur populärt det var för jag fick ett meddelande på eftermiddagen att han fått av både grimma och flugluvan ;). Han låg även och solade så han var nog nöjd ;).

Vi började dagen med en härlig utetur tillsammans med Malin och Rebecka. Hávar var väldigt nöjd och jag provade att länga tyglarna och hålla ut händerna rakt upp i luften med ett glädjetut någon sekund! Så roligt! Haha! :). Vi har riktigt härligt väder här i Skåne nu, man får passa på eftersom detta kan vara den enda sommaren vi får ;). Vad har du för väder där du bor? 🙂

img_3779.jpg

 

Fortsätt läsa

Dagens ridpass

Jag fick en fundering idag och fick sedan en kommentar om samma sak. Jag kanske ska lägga traven åt sidan nu och istället fokusera på att lära känna Hávar och träna på det han är bra och sen till vinterträningen lägga fokus på traven igen.

Idag provade vi med viktbootsen och vilken skillnad det blev! Jag kände att det kommer bli riktigt bra det här! Sen är målet att han ska vara lika fin med bootsen som utan. Men de är ett hjälpmedel på vägen :). Det kändes riktigt bra mot slutet, han var inte så mycket i handen och höll sin egen balans väldigt bra :). Jag fokuserade på att han skulle få mer aktiva bakben men samtidigt inte dra iväg när jag lägger an skänkeln. Han var rätt pigg och ville gärna gå i högre tempo än jag ville. Men efter ett tag så lugnade han ner sig och kunde samla sig mer. Jag glömmer lätt hur mycket han lyssnar på rösten, säger jag hooo så lyssnar han verkligen. Skönt! Tyvärr kunde ingen filma, jag hade velat att ni skulle få se! Men det kommer!

Vi bytte träns idag, detta tränset trivdes Fia aldrig på. Hon gillade bäst remontremmen. Men Hávar kändes bra på det. Visst är det fint med både pärlor på achenremmen och på pannbandet! Det får bli tävlingstränset också :).

DSC00283

DSC00278

DSC00293

DSC00290

DSC00303

Efter ridningen spolade jag av Havve, sen fick han svetttäcket på för att torka fortare. Han rullade sig och verkligen gnida in spånet ;). Sötehästen 😉

DSC00307

Fortsätt läsa

Att trava eller inte trava?

Jag har inte ridit sedan i fredags så ridabstinensen är hög! Jag har funderat mycket kring hur jag ska få Hávar att trava. Jag minns att när jag provred och provade att tölta på långa tyglar så la han sig i trav när han blev för lång. Kanske jag ska prova det? Jag vet att det inte är ett ultimat sätt att få honom att trava eftersom då lär han sig att om han töltar på långa tyglar och blir för lång så ska han trava… Men jag måste hitta på något sätt. Han travar direkt om han inte har ryttare på ryggen så han kan trava. Jag provade att rida över bommar för att få honom att trava. Då travar han över men sen lägger han sig i tölt. Ja.. jag har att jobba på ;). Jag tänkte i vilket fall ha viktboots på för att se om det hjälper honom :). Jag uppdaterar er senare om hur det gick 🙂

DSC00225

Fortsätt läsa

Nya glasögon

Okej, jag ska köpa ett par solglasögon. Och eftersom jag har synfel så måste jag ha solglasögon med styrka, vilket betyder att jag inte kan köpa mina glasögon lite varstans utan jag måste gå till en optiker. Och det har jag gjort. På synoptik hade de kampanj nu att om du köper ett par glasögon så får du ett par solglasögon i din styrka på köpet. Därför behöver jag er hjälp att välja. Jag har redan bestämt vilka som ska bli solglasögon. Det blir nummer 1. Men sen de andra tre bågarna ska vara glasögon. Jag gillar de runda, men jag vet inte om de är lite för häftiga ;). Ni får förövrigt stå ut med att jag inte ser klok ut på bilderna…

Vad tycker ni?

1.
DSC00269

2.
DSC00266

3.
DSC00267

4.
DSC00264

Fortsätt läsa

Sista inlägget, jag lovar

Okej, nu blir det sista inlägget om klippningen. Jag har lärt mig att jag lätt snöar in på saker sen kan 10 inlägg handla om just det. Så här kommer det sista inlägget! Haha! :D.

Igår var det dags. Jag valde att klippa kroppen, inte benen och inte huvudet. Jag kunde tagit benen också men det kändes onödigt :). Havve skötte sig väldigt bra, han kan rycka till när man startar maskinen och lägger den mot kroppen men annars var han jätteduktig :).

Före
DSC00235

Jag klippte på och det gick bra, tills jag klippt klart en sida och maskinen bestämmer sig för att inte vilja klippa mer. Den bara tuggade och tuggade. Så halva Havve var klippt -_-. Det fastnade en massa päls i skäret och jag försökte rengöra men behöver få loss skruvarna. De satt som gjutna och gick inte att få upp. Så om någon vet hur man ska få loss dem, let me know! Jag köpte maskinen på hööks, showmaster.

DSC00241

Som tur var kunde jag låna Rebeckas klippmaskin så han slapp se ut som ovan! Det hade inte varit en snygg syn!
DSC00250

DSC00238

Blev han inte fin! Jag tror det kommer göra mycket för honom när vi rider! Jag släppte ut honom på gräset efter och han gör riktiga glädjefnatt när han kommer ut i hagen! Gjorde ninjahopp och bockade ut till Lelle som inte brydde sig nämnvärt. Jag valde att schamponera Havve när han ändå var nyklippt, som tack för badet rullade han sig grundligt ;). Tack för det!
DSC00252

DSC00254

DSC00259

Fortsätt läsa

Klipp, klipp!

Idag är det stora klippdagen. Jag får se om jag ångrar mig sen ;). Jag tänker att jag klipper, sen rider, sen släpper ut Hávar på gräs. Sen fixar stallet, sen tar in hästar :). Jag tar med kameran och dokumenterar :). Jag tror det blir bra att han klipps nu, jag får vara mer ihärdig med regntäcke om det skulle bli kallt och regnigt, eftersom jag tar bort hans naturliga skydd. Jag tänker att det finns så många hästar som klipps året om utan problem, även islandshästar. I annat fall lär jag mig att vänta ut pälsen till nästa år :).

Efter stallet ska jag springa hem till min bror och hans sambo där vi ska grilla ikväll. Jag har varit slarvig med gymmet, så mycket annat har tagit upp tiden. Så det blir skönt med en springrunda. Jag ska göra som på vårruset och ta det lugnt. Hellre springa långsamt och orka än att springa snabbare och inte orka 🙂

img_3563-1.jpg

Fortsätt läsa

DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYS!

Här kommer en fredagshälsning!

Det är skönt att kunna sitta kvar på jobbet och jobba i lugn och ro. De senaste fredagarna har jag haft det lite stressigare. Men nu har jag tagit det lugnt. Jag ska gå och handla fredagsfika till mig och Malin! Finns det något bättre sätt att fira fredag än med strålande sol, 25 grader och fika?! Dagens ridpass blir ett travpass. Malin fick trav på Hávar flera gånger så det är dagens mål. Jag ska inte lägga in så mycket tölt innan traven. För att inte förvirra honom :).

Sen ska jag åka hem och äta pizza, eller om jag först tar ett bad, jag har inte bestämt än ;). Låter trevligt båda två! Hávar ska vila imorgon, det är han välförtjänt av! Jag funderar på att klippa honom på söndag. Jag tror efter mycket övervägande att det får bli så. Vi får hoppas på en varm sommar… ;).

Vi hörs sen!

IMG_5823

Fortsätt läsa