Fredagsmys!

Hej och välkomna till fredagsinlägget :D. Det är dags för fredagsmys :D. Det är verkligen en mysig helg som är framför mig. När jag slutat ska jag till hemmakväll och köpa godis. Sen ska jag och Malin rida ut. Min systerson har sista gången på sin ridskola, de ska rida en bana idag. Självklart ska vi dit och heja. Efter det ska jag se idolfinalen. Jag försöker få Hanna att svara om hon vill se den med mig.

Imorgon är det luciashow på helsingborgs ridhus. Malin ska vara med med Stirre, de ska rida en kadrilj. Det ska bli roligt att se! Sen har jag kvällsfodring. Jag tänker att det kanske blir en uteritt, julshowen börjar sex. Så jag bör hinna rida ut innan det blir mörkt.

På söndag ska vi äta julbord. Antingen en uteritt till, man får passa på när det är ljust. Eller ett pass i ridhuset.

Det blir en lugn helg men ändå med saker att göra. I like!

Vad ska ni göra i helgen? 🙂

Vi hörs senare :).

img_2292.jpg

Fortsätt läsa

2 saker 

1. Idag har jag haft Valle i ett år! Ni ska få se så liten och söthan var. Han hade så stora ögon så han såg ut som en Alien! Haha! Tänk vad en liten katt kan skänka glädje! 😀 <3 jag försökte ladda upp en bild här men det blir bara en vit ruta. Jag ska försöka lägga In bilden imorgon istället. 


2. Idag när jag cyklade sista biten från stallet och mot skolan så fick jag ta av jackan! Jag fick cykla i tunn tjocktröja och de var inte kallt! Vojne vojne! Så inatt får Fia sova naken :). Är det samma temperatur imorgon så får hon ha sitt fodrade regntäcke. Jag försökte lägga upp en bild här. Men det blir bara en vit ruta. Jag försöker imorgon och hoppas att det funkar. 

Fortsätt läsa

Bonde söker fru – valet.

Idag är det avsnitt där bönderna ska välja i  bonde söker fru. Och med risk för att ha missat något val så kommer jag säga att jag tror att Erik väljer Linnea. Jag hoppas han väljer My för hon verkar passa honom bättre. Jag tror att Jennifer väljer Charlie. De verkade väldigt kära och förtjusta förra avsnittet. Sigrid har ju valt Pål, vilken mysig dejt de hade. Jag blev lite kär i kärleken när jag såg dem. Tänk att få vara så kär och förtjust i någon. Per valde Carola och de verkade också väldigt kära.

Men tänk ändå vad svårt att på en vecka få känslor för någon. Du ska skapa känslor samtidigt som någon står med en kamera och vill ändra kameravinkel och ljus osv. Jag beundrar dem att de kan klara av att prata känslor och pussas samtidigt som de har en kamera i huvudet.

Per valde Carola.

Sigrid valde Pål.

Jennifer valde Charlie.

Erik valde Linnea.

Vad tycker ni? Valde bönderna rätt 😉

bonde söker fru

Fortsätt läsa

När tölten känns magisk!

Vet ni vad som är lite tråkigt med att jobba heltid och ha häst, man är så jäkla trött på kvällarna. Jag skulle kunna gå och lägga mig typ sju :P.

I vilket fall, idag hann jag och Fia med en tur på vägarna i skogen. Det var en kort tur men vi töltade typ hela. Det var ett riktigt kondispass! :). Fia var väldigt pigg, liiiiiiiite liiiite stark. Men lyssnade fint på mina förhållningar. Så som hon var ute i skogen idag skulle jag vilja ha henne på tävlingar. Pigg och lite elektrisk. När hon blivit varm i kläderna så töltade hon riktigt fint. Man skulle kunna säga att hon var mellan hand och skänkel fast på ett islandshästsätt. Hon lyfte fram och töltade så fint, jag kunde göra små förhållningar och hon lyssnade riktigt bra! Jag tror vi ska rida ut en lång runda på fredag, då hinner jag rida innan det blir mörkt! Hon blir verkligen pigg och framåt när hon kommer ut i skogen.

Hur har det gått med era hästar idag? 🙂

IMG_0022

Fortsätt läsa

Det blev en högerfattning :D

Dagens ridpass tänkte jag skulle vara ett dressyrpass men kände att Fia ville annat. Jag är väldigt bra på att lyssna på Fia och känns det inte som att hon vill gå dressyr så kan vi träna på något annat. Och eftersom vi är i ”lågsäsong” så gör det inget om alla pass inte blir topp. Vi tränade istället skänkelvikning, öppnor och slutor i tölt. Hon är verkligen lättlärd! Det var inga dressyrförflyttningar men det kändes att hon flyttade sig. Sen avslutade vi med en högerfattning i galopp. Jag kom på att när vi var och tävlade i oktober så högergalopperade hon flera gånger. Och jag fattade galopp där ur ökad tölt. Därför får jag göra samma sak nu och fatta galopp ur en ökad tölt. Först blev det någon jättesnabb tölt, grisepass något… Men sen blev det en högergalopp. Jag berömde en massa och sen sa vi stopp för det passet. Hon blir väldigt andfådd när vi galopperar så jag brukar avsluta med det och sen skrittar jag av henne för hand :). Duktig Fia!

Fia fick nytt spån idag och jag var tvungen att prova och lägga plasten som spånet ligger i över huvudet på henne. Hon stod helt still, så duktig! 😀 <3.

img_2312.jpg

Fortsätt läsa

Vilken stjärna jag har!

Vilken stjärnhäst jag har! Hennes gångarter börjar verkligen komma på plats. Hon har utvecklat sina gångarter väldigt de senaste månaderna :D. Hon har börjat hitta formen i traven, jag kan rida lätt och njuta av att ha en stabil trav. Jag har sagt det under tiden jag ägt henne att jag har aldrig ridit en häst bättre än vad jag rider Fia. Tölten är väldigt lätt att reglera från samlad till ökad. Nu har vi även lärt oss gå från galopp till ökad tölt. Och vilken tölt hon får till :D. Det enda som inte är så bra är högergaloppen, jag får verkligen inte till det. Jag försöker verkligen få till en bra högerfattning, men idag blev det bara vänstergalopp eller någon blandning av grisepass och spring. Sen är jag dålig på att träna den också. Jag får försöka få till minst en fattning per pass. Jag behöver dock tränarhjälp för att veta hur jag ska gå tillväga.

Det slog mig häromdagen att Fia är rätt ung. Hon är bara 10 år. Jag utbildar henne och det går faktiskt bra måste jag säga. Tänk, när jag köpte henne hade hon så dålig kondis att det inte gick att trava och svänga samtidigt för det orkade hon inte. Sen hade de som ägde henne innan gjort ett superfint jobb med henne. Hon hade bara väldigt dålig kondis. Hon har verkligen fått en bra uppväxt eftersom hon är en så stabil individ. Nu gör hon öppnor, slutor, skänkelvikning utan problem. Vi ska börja träna det i tölt också. Nu ska vi bara få kläm på högergaloppen sen är vi i fas :). Hon är väldigt fin i kroppen nu! Ni ska få se en bild på henne, hon är riktigt fin i kroppen, blir lite mer reslig när hon blivit av med lite fett ;).

IMG_3601

IMG_3585

IMG_3602

IMG_3622

Fortsätt läsa

TBT: Januari 2015

Kolla vilka fina vinterbilder jag hittade på Leja. Leja var mitt halvblodssto som jag köpte som 5 åring och sålde sommaren 2015. Bilderna togs i Januari 2015 och det hade snöat dagen innan. Jag skyndade mig ut för att fota fina bilder i snö. Bara det att det hade börjat smälta så mycket att det mest var lera. Benskydden var nya och efteråt var de helt leriga… ;(. Inte så smart där inte… Men bilderna blev jättefina 😀

wpid-wp-1422286938915.png

IMG_2245

IMG_2259

IMG_2264

IMG_2255

IMG_2287

IMG_2233

 

Fortsätt läsa

1,2,3

Stallbesök 1 klart för dagen! Fia är i jagen och äter hö. Nästa gång jag ska hit är vid lunch 🙂

12.30. Andra gången i stallet för denna dagen! Lunchen är serverad 🙂

Fortsätt läsa