Min köpfria månad.

Jag tänkte summera denna köpfria månad. Jag bestämde att under februari fick jag inte köpa några saker jag inte behövde. Som tillexempel kläder, smink, hästsaker. Självklart om det skulle vara något som jag akut skulle behöva så fick jag det men inte åka till H&M och köpa kläder. Jag gjorde detta för att inse att jag inte behöver konsumera föremål för att bli lycklig och för att jag redan har allt jag behöver. Sen ska jag köpa en ny häst och då behöver jag spara pengar.

Att ha en köpfri månad var inte så svårt. Jag kan dock säga att det gav mig litet glädjerus när jag var på väla igår och hittade ett par fina skor och fick inse att jag kan köpa dem. Men jag kan nog inse att jag behöver inte fler nya byxor eftersom jag redan har så pass många. Att jag istället kan välja att bara köpa det jag verkligen vill ha istället för att köpa för köpandetsskull och att planera mina köp, inte impulsköpa.  Jag tror att det kan vara nyttigt för alla att ha en köpfri månad. Man inser att det man har räcker.

Att spara pengar åandrasidan är skittråkigt. Fast att jag inte köpt en sak som inte var mat så har pengarna runnit iväg. Blääää! Det är viktigt att spara men skittråkigt ;).

Har du haft en köpfri månad?

IMG_4775

Fortsätt läsa

Melodifestivalen deltävling 4 Skellefteå LIVE

Vi myser ner oss i soffan och peppar till tusen inför melodifestivalens fjärde och sista deltävling i Skellefteå. Jag hoppas som tidigare nämnt att Loreen levererar grand slam och går direkt till final. I vilket fall:
NU KÖR VI!

Bäst från förra veckan är helt klart Owe Thörnqvist. Vilken succé! David Lindgren är en riktig entertainer. Han levererar nummer efter nummer! :).

 1. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)
  När Jon Henrik var med i talang så jojkade han Daniels jojk och tårarna var nära. Jag gillar jojken och hur mysigt det är, sen om det är mello låter jag vara osagt. Nej, det är nog ingen mellolåt, men stämningsfullt och jojken är så fin. Och vi ska inte säga något, Jon Henrik gick till final och slutade som två 2015. Jag blir lite rörd, det är mäktigt och vackert.
 2. Alice – Running with Lions
  Jag gillar lejonet som ryter i början. Påminner mig om lejon kungen och de är alltid trevligt. Mäktig låt, den är bra.

Vi får följa med på Claras vlogg. Det är inte lätt att vara känd i mello ;).

3. Les Gordons – Bound To Fall
Visst ser sångaren verkligen ut som en sångare ser ut, haha! Han är lite lik Timo Räisänen. Nej, detta var inte så roligt. Här blev tomt i soffan runt mig, både mamma och pappa gick iväg för att hämta saker. Inte ett bra betyg…

4. Wiktoria – As I Lay Me Down
Jag hoppas att detta är en vinnarlåt. Det börjar bra må jag säga. Vlken härlig refräng. Jag jämför med Save me som jag verkligen tycker om. Men det är en bra låt helt klart.

5. Axel Schylström – När ingen ser
Bra låt, jag gillar melodin. Jag sa tidigare i veckan när jag bedömde låten att jag trodde det skulle vara en powerballad, hej och hå vad fel jag hade :P. Melodin påminner om Ace Wilders Don´t Worry.

6. Sara Varga och Juha Mulari– Du får inte ändra på mig 
Juha Mulari låter som Richard Wulff, ifall ni inte vet vem det är så är det han som pratade till Scar i Lejon Kungen. Nej, detta var inte så upphetsande.

Jag får skriva kommentarerna om Loreen efter bidraget, jag måste förbereda mig och få lyssna på hela bidraget i ett… :O

8. Loreen– Statements
Jag är mållös och lite skakig. Det är Loreenmagi och hennes röst är helt klart magisk jag blir tagen och rörd, precis så som jag tror Loreen vill ha det. Jag hoppas att mellopubliken förstår detta för det är så djupt och vackert.

Kvällens första snabbgenomgång. Jag återhämtar mig från Loreens magi.

Vi får följa med till en kemtvätt i Tensta. Nu vet vi vart det tvättas och fixas. Nisse Hellberg, Hasse Andersson och kvinnaböske band.  Hasse och Nisse ska söder ut, jag ska gå på toa. Jag hoppas han snart spelar Guld och Gröna skogar.

Vidare till nästa omröstning är:
Axel Schylström
Alice
Loreen
Wiktoria
Jon Henrik Aninia

Kvällens sista snabbrepris. Jag tycker att alla bidragen som är vidare är bra. Bara Loreen kommer till final så är jag nöjd.

Vi är tillbaka i kemtvätten i Tensta och får uppleva lite mellohistoria. David briljerar i green room precis som förra veckan ;).

Sverige vi har ett resultat.

Till final:
Wiktoria.
Jon Henrik och Aninia.

Till andra chansen:
Axel Schylström.
Loreen.

Jag hade helt klart velat ha Loreen i finalen direkt. Fint med jojk. Jag tackar er alla för att ni följt med mig genom denna deltävling och så ses vi nästa vecka i Linköping, där får Loreen fortsätta att slåss om finalplatsen jag vet hon är värd. Jag tackar för mig på återseende, er melloguide.

 

Fortsätt läsa

Melodifestivalen deltävling 4 Skellefteå röstningsnummer

Jag njuter riktigt av lördagskväll. Imorgon är trotsallt sista dagen på mitt sportlov. Jag är hos mamma och pappa och vi ska snart äta middag sen blir det mellomys. Vilken härlig lördagskväll. Här kommer kvällens röstningsnummer så ni kan ringa och rösta :D. Jag kommer rösta på Loreen och Wiktiora. Vem kommer ni rösta på? Glöm inte att jag liverapporterar här på bloggen :).

01. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”
Ring 099-208 01 Sms:a 01 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 01 Sms:a 01 till 729 99 (9,90 kr)

02. Alice – ”Running with Lions”
Ring 099-208 02 Sms:a 02 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 02 Sms:a 02 till 729 99 (9,90 kr)

03. Les Gordons – ”Bound To Fall” 
Ring 099-208 03 Sms:a 03 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 03 Sms:a 03 till 729 99 (9,90 kr)

04. Wiktoria – ”As I Lay Me Down” 
Ring 099-208 04 Sms:a 04 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 04 Sms:a 04 till 729 99 (9,90 kr)

05. Axel Schylström – ”När ingen ser”
Ring 099-208 05 Sms:a 05 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 05 Sms:a 05 till 729 99 (9,90 kr)

06. Sara Varga och Juha Mulari – ”Du får inte ändra på mig” 
Ring 099-208 06 Sms:a 06 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 06 Sms:a 06 till 729 99 (9,90 kr)

07. Loreen – ”Statements”
Ring 099-208 07 Sms:a 07 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 07 Sms:a 07 till 729 99 (9,90 kr)

mello4

Fortsätt läsa

Årsresumé November 2016

Haha, eftersom det snart är mars så måste vi bli färdiga med årsresumén. Så här kommer novembermånad ;D.

Fia blev på höstlovet klippt för andra gången den hösten. Hon har inte blivit klippt sedan dess och behöver inte klippas mer 🙂

img_1924.jpg

Jag och mamma började se Svartsjön. Så sjukt bra! Jag vågade inte sova efter det och har därför inte fått reda på hur den slutar. Är det någon som vet så säg gärna till ;). Har ni inte sett den så gör det! Riktigt läskig!

svart

Kolla vilka fina bilder mamma tog på mig, Valle och Tulle :’).

IMG_3411

IMG_3420

Vi hade crazy hair day på jobbet och hamnade på Helsingborgsstads instagramsida 😉img_2017.jpg

Jag och mamma hittade en megastor spindel hos dem som vi till slut fick in i ett glas. Valle tyckte det var superkul och ni kan ju gissa vad som händer när en katt puttar på ett glas med en megaspindel i ;). Som vi skrek både jag och mamma ;).

img_2030.jpg

Jag och Malin tog fina höstiga bilder :). Visst är de fina 🙂

IMG_3602

IMG_3589

IMG_3625

Fias mann och pannlugg började äntligen bli lång och fin 🙂

img_2077.jpg

Vi var med på miljöträning, Fia skötte det med bravur :). Jag har ju ett rosa schabrak! OMG! Varför använder jag inte det? :O

IMG_3720

IMG_3693

IMG_3722 (2)

Familjen åkte till Riga för att fira pappas födelsedag :). Så mysig weekend!

img_2209.jpg

img_2201-2.jpg

 

Fortsätt läsa

Snöig barbackatur!

Igår började det snöa men det var så blött att jag trodde aldrig att det skulle lägga sig. Det gjorde det, dock är det en blandning av snö och is :/. Jag och Malin skrittade ut barbacka. Vi broddade innan, det tar så lång tid x). Det var en så mysig tur! Solen värmde riktigt skönt och snön låg vit på marken. Precis så som man tänker att det ska vara att äga häst på vintern! Fia fick gå ut utan täcke en liten stund också, hon var helt vit om mulen när jag kom ut igen för att lägga på täcket. I vilket fall en perfekt tur en fredag förmiddag!

Och tro inte att jag glömt: det är dags för fredagsmys! 😀 

Fortsätt läsa

Inför melodifestivalen deltävling 4 Skellefteå.

På lördag är det dags för sista deltävlingen i melodifestivalen. Denna gång samlas vi i Skellefteå för att få reda på de två sista bidrag som går till final och de två bidrag som ska ta sig till andra chansen. Jag fick en kommentar förra veckan där en kvinna påpekade och undrade varför jag inte väljer att lyssna på bidragen när det finns möjlighet att höra en liten bit av bidragen redan nu. Men för mig är det heligt att första gången jag hör bidraget så är det när det sänds på lördag. Jag vill inte höra dem redan nu, därav får ni bara mina gissningar om hur det ska gå för bidragen :). Gör ni likadant eller lyssnar ni på bidragen i förväg?

 1. Jon Henrik Fjällgren feat Aninia – En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh) 
  Jag gillar Jon Henrik och har alltid gillat hans mysiga jojkar. Det är inte eurovsion material men jag tror det kan blir stämningsfullt :).
 2. Alice – Running with Lions 
  Är inte detta samma Alice som var med i Idol någon gång? Jag tror att det kan bli en bra låt, har inga förväntningar alls faktiskt.
 3. Les Gordons – Bound To Fall 
  Jag har aldrig hört talas om Les Gordons innan. En av medlemmarna ser ut som Basshunter om ni kommer ihåg honom? ;). Jag gjorde lite eftersökningar och enligt mina googleskills så är han inte med. Bandet har jämförts med Mando Diao och de gör bra musik så det bör bli en bra låt.
 4. Wiktoria – As I Lay Me Down
  Efter förra årets succé så är Wiktoria med för att slåss om finalplatser och slutligen för att slåss om vinsten. Jag hoppas As I lay me down är minst lika bra som förra årets Save me. Är den det så kommer Wiktoria bli farlig.
 5. Axel Schylström – När ingen ser 
  Jag tror att När ingen ser är en powerballad, vilket betyder att i ett så pass starkt startfält kommer det nog inte gå så jättebra. Jag tror, utan att ha hört låten att Axel kan hoppas på en andra chansen plats.
 6. Sara Varga och Juha Mulari – Du får inte ändra på mig
  Jag ska inte skriva vad jag tänkte, okejdå jag gör det. SNARK. Det kan mycket väl vara så att Du får inte ändra på mig är jättebra och fin. Men jag har så svårt att tro det. Jag tror att den kommer bli bortglömd likt många andra ballader i melodifestivalens historia.
 7. Loreen – Statements 
  Okej, jag har tänkt och tänkt på Loreen och hennes bidrag enda sedan jag fick reda på att hon skulle vara med och jag är extremt kluven. Om jag fått frågan vem jag tycker är bäst i melodifestivalens historia eller eurovisions historia så är det Loreen och Euforia. Den låten är sann eufori och därför är jag otroligt kluven till detta. Jag tycker egentligen att om man vunnit Eurovision så ska man inte vara med igen. Kommer ni ihåg när Lena som ena året vann med Satellite och var med något år efter och det gick inte alls bra. Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta är ett bra bidrag. Jag håller mina tummar att vi kanske får ett Euphoriamoment. Låtskrivarna bakom låten har skrivit flera vinnarlåtar så ingen tvekan om saken: Loreen är med för att vinna.

mello4

 

 

Fortsätt läsa

DET FINNS INGA SNABBA LÖSNINGAR!!

Här kommer ett inlägg som inte handlar om islandshästar men jag måste skriva det ändå för jag blev så trött i huvudet. Jag satt och åt frukost och hamnade på ett försäljningsprogram som pratade sig varma om en gördel som hette Tummy Tuck. Konceptet var att du skulle ta på dig denna gördel under 10 minuter två gånger om dagen och spänna magen i två minuter, om det var två minuter där du spände hela tiden eller om du skulle göra det i intervaller var dock oklart. I alla fall, enligt de ”helt vanliga” människorna som var med för att sälja in denna gördel behövde de ABSOLUT inte ändra sin livsstil utan tappade en massa fett på magen bara genom att ha på sig denna gördel i tio minuter två gånger om dagen.

De visade givetvis före och efter bilder där personer efter en tid fått fantastiska resultat. Jag satt mest och skakade på huvudet och undrade vem som går på något så korkat… Kanske kan du svettas mer på magen om du har en gördel på eftersom den sitter så pass nära kroppen. Men då måste du göra mer än spänna magen i två minuter. Jag har ett knäskydd som jag kan tänka är lite av samma variant. Men det har jag för att skydda mitt knä och jag kan säga att jag absolut inte tappat mer fett runt knäet för att jag haft det på. De passade även på att få med i ytterst supersnabb takt så det knappt skulle höras att det denna gördel skulle kombineras med måttlig kost och träning. Och där kära vänner har vi det. Du kan skita i att köpa en bit tyg för 799 (!!) kr och istället lägga de pengarna på ett gymkort. För det ENDA som fungerar och kommer fungera är att träna och äta måttligt.

Jag förstår att i dagens samhälle där vi ska vara smala och vi har så mycket att göra att det ibland är omöjligt att kunna klämma in ett gympass så låter tio minuters gördel som en perfekt lösning. Men tyvärr fungerar det inte så. Verkligheten ser annorlunda ut. Jag har nu tränat 4 gympass i, plus 5 ridpass i veckan under två månader och gått ner ca 3 kg. Det är en resa som kommer ta tid och vara jobbig. Det är inte att ligga i soffan med en gördel på och läsa en bok. Jag är ledsen men det finns inga genvägar. Och jag blir så ledsen att företag som Tummy Tuck försöker lura sig på pengar från stackars människor som bara vill hitta en snabb lösning för att se lite smalare och då tydligen vackrare ut, för det finns personer som provat allt och inget har fungerat och därför ser de detta som den snabba lösningen.

Det enda som fungerar, ät mindre, träna mer. P.U.N.K.T  S.L.U.T.

tummy tuck

Fortsätt läsa

Nya ridbilder.

Wiiie! Här kommer bilderna från igår! Vi ska diskutera min sits och mina skänklar sen en dag också ;). Men sålänge får ni bilderna, visst blev de fina! Lite suddiga stundtals men många var såå fina :D. Och ser ni Fias lyft i tölten helt plötsligt :O. Jag kände att hon fick till en fin tölt men halleda vilka lyft :O 😀 <3

IMG_4920

IMG_4955

IMG_4956

IMG_4958

IMG_5057

IMG_5065

IMG_5063

IMG_5146

IMG_5066

Fortsätt läsa

Att bara skritta. 

Imorse efter jag släppt ut Stirre, sillen och lelle tog jag och Fia en skritttur. Vi skrittade på olika underlag och en bit var asfalt. Hon fick gå på på långa Tyglar och bara få vara. Så himla mysigt! Det är bra att byta underlag och jag vet inte senast Fia fick bara skritta en tur. 

Solen sken och trots att det blåste så kändes det lite vårigt. Är det en svensk sak? Att så fort solen är fram så tycker man att det är vår? Haha! :). Vi hittade iallafall snödroppar och det måste vara ett litet vårtecken ;). 

Nu ska jag äta lite lunch innan jag ska städa och sen till gymmet. Ikväll ska ni få se bilder från igår. Hej och hå vad Fia levererade 😉

Fortsätt läsa