Nya övningar för att få bort passtakten.

Ni vet jag sa att jag skulle ta med kameran till stallet igår? Det gjorde jag, men det regnade så mycket att det inte gick att ta några bilder och jag ville inte att ni skulle få ännu fler bilder från stallgången eller en suddig bild i ridhuset. Därav inga nya bilder. Idag dock skiner solen, det blåser men himlen är blå. Så jag ger det ett försök idag :).

Igår låg mycket fokus på att få ihop Fia och få bort passtakten i tölten. Båda sakerna gick väldigt bra. Jag tyckte att jag kunde känna när hon blev passtaktig. Jag har luskat ut att när de är passtaktiga så rör sig benen parallellt, jag har dock inte kunnat känna det. Men igår när jag började tänka på det så var det inte så svårt faktiskt. Jag fick hjälpande övningar av Malin som sa att jag skulle göra halt, backa och sen direkt fram i tölt. På detta sätt får hon med sig bakdelen. Malin sa även att jag skulle tölta och byta riktning ofta och oväntat. För då kan inte benen gå parallellt eftersom de måste ”dela på sig” för att stötta upp kroppen. Malin sa även att det värsta man kan göra på en häst som är passtaktig är att rida på rakt spår eftersom benen bara pendlar på. Obs sa jag som typ alltid rider på rakt spår ;).  Jag hoppas ni förstår vad jag menar :). Fia tyckte det var lite jobbigt, bra säger jag, då ska vi fortsätta träna på det.

Fia hade härlig energi och det blev mycket trav utan att vara springit! Jag var nöjd med henne och hon var svettig när vi skrittade av :).

Två bra saker:
Jag fick ihop henne i traven.
Jag kunde känna när hon var passtaktig.

En sak att tänka på:
Få henne mer uppmärksam i tölten genom att byta riktning, gångart så hon måste fokusera på mig och att vi inte bara rider på rakt spår.

IMG_7835

Fortsätt läsa

Sportlov är ganska trevligt ;)

Första dagen på sportlovet och jag måste säga att jag gillar det än sålänge ;). Jag och Valle tog lång sovmorgon. Planen idag är att åka till stallet och kameran ska med. Det är jättetråkigt väder, regnar och blåser. Men jag ska försöka få till bra bilder ändå :).

Jag försöker ju komma på hur det känns när islandshästar blir travtaktiga eller passtaktiga och som tur är har jag Malin som skulle hjälpa mig! Efter stallet ska jag till gymmet, har inte varit där sedan i torsdags. Dock sprang jag en bit till stallet i lördags. Men jag behöver lyfta lite vikter också, haha! 🙂

Visste ni att det är tävlingsdags om två veckor. Oherregud! Dags att börja bootcamp nu! :D. Jag ska vara med i T8 och V5. Jag hoppas det ska gå bra :). Jag ska även få stå domarsekreterare den dagen. Så kul att få lära sig mer och höra vad domarna tycker om hästarna :). Vilket tillfälle att få lära sig från proffsen :D.

IMG_4363

Fortsätt läsa

Melodifestivalen deltävling 3 Växjö LIVE

mello3

Välkomna till ännu en härlig Mellokväll som ikväll går av stapeln från Växjö och er eminenta melloguide är här för att guida er genom det ni inte vill missa!

Jag vill önska alla en trevlig afton!

Nu köööööööör vi 🙂

Vi får komma ihåg guldglimtar från förra veckan. Tummarna upp för Benjamin och Mariette! Vi får komma ihåg guldglimtar från förra veckan. Tummarna upp för Benjamin och Mariette! Det har gått att skicka in filmer som visas. Är ni med där? 😉 Heja pappakroppen! Vi får reda på kvällens artister.

Kvällens första artist är Robin Bengtsson. Här har vi en som hoppas vinna och komma direkt till final.

  1. Robin Bengtsson – I can´t go on.
    Solbränna on fleek. Lisa Ajax sjöng förra veckan I don´t give a fuck, Robin sjunger you look fucking Beautiful. Fuck… årets tema kanske? Bra låt dock, kommer komma till final.

2. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord”
Bättre än jag trodde. Jag får lite Ace Wilder känsla på dansen. Jag hoppas att det går bra för Krista, hon är väldigt trevlig men jag tror tyvärr inte att mellopubliken vill ha detta till final :/

03. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”
En väldigt medioker låt. En låt som jag tror lätt kan hamna som en i mängden. Den är helt okej bra, lite tråkigt möjligvis… Synd.

Vi får se Clara Henrys mellanakt. Jäklar vad David kan sjunga… Han låter som Peter Jöback i Guldet blev till sand. Ifall någon nu vet vilken det är ;).

04. Jasmine Kara – ”Gravity”
Det börjar bra. Lite svår refräng, undra om mellopubliken förstår den… Det är bra men lite svårsmält..

05. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”
Vilken söt lite gubbe. Han kanske gör en Hasse Andersson och blir känd på nytt. Han har ett liveband och det är lite trevligt. Det är en svängig låt och jag vill dansa en runda. Det är en bra show där det händer något. Jag måste säga att jag gillar det.

06. Bella & Filippa – ”Crucified”
First aid kit…Nej förlåt, det är Bella & Filippa… Ingen mellolåt och ganska tråkigt. Nej, jag blir inte så upphetsad över detta.

07. Felix, Oscar & Omar / FO&O – ”Gotta Thing About You”
Det började bra, refrängen känns lite platt. De är ett pojkband och för att slå som pojkband måste man sjunga om kärlek och hur de letar efter den perfekta tjejen som de ska bli tillsammans med. Så att töserna blir intresserade och hoppas vara the one. Även här. Tyvärr vet jag knappt vad som är refräng och vad som är melodi. Det kommer bli en finalplats men det är nog pga att så många vet vilka de är.

Ja där har vi gått igenom kvällens alla artister och surprise, surprise så tycker jag att Owe Thörnqvist var bäst. Det var väldigt oväntat. Nu får vi kvällens första snabbrepris.

En låt till alla ensamma tonårstjejer. Bra låt om att man ska älska sig själv och respektera sig själv. Viktig budskap som verkligen behövs, det är inte lätt att våga vara sig själv och verkligen inte lätt om man går i högstadiet.

Hasse ska intervjua artister innan vi får reda på vilka fem bidrag som går vidare till röstning 2.Owe levererar en rapp. Tänk att man kan komma ihåg så många ord på en gång.

Vidare till röstning två är.
FO&O.
Bella & Filippa.
Anton Hagman.
Robin Bengtsson
Owe Thörnqvist (YEEESS)

Kvällens andra snabbrepris. Vi får se Clara göra en ny vlogg. Om Hasse och hans problem med emojis.

David valde den bästa låten genom tiderna, det blev Shout it out ;). Han är en riktig underhållare David 😉

Till final:
Robin Bengtsson
Owe Thörnqvist

Till andra chansen.
Anton Hagman.
The FO&O

Kvällens absoluta bästa bidrag var helt klart Owe Thörnqvist och han gick direkt till final! Helt oväntat, men det var ju också den mest dansanta låten! OMG! Jag bara skrattar! Jag flyger upp ur soffan och tar en sväng om och tackar för att ni varit med på denna deltävling som tog en fantastisk vändning! Jag är mållös. WIIIE!

Tack // Er mellogudie!

Fortsätt läsa

Kvällens röstningsnummer.

Idag är det dags för melodifestivalen deltävling 3 i Växjö. Hej och hå vad tiden går fort! Det ska bli så roligt att se deltävlingen och jag kommer givetvis att guida er igenom den både här på escpanelen. Jag hoppas ni vill följa mig :D. Här får ni kvällens röstningsnummer, har ni bestämt vem ni vill rösta på?

01. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On” 
Ring 099-208 01 Sms:a 01 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 01 Sms:a 01 till 729 99 (9,90 kr)

02. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord” 
Ring 099-208 02 Sms:a 02 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 02 Sms:a 02 till 729 99 (9,90 kr)

03. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye” 
Ring 099-208 03 Sms:a 03 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 03 Sms:a 03 till 729 99 (9,90 kr)

04. Jasmine Kara – ”Gravity” 
Ring 099-208 04 Sms:a 04 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 04 Sms:a 04 till 729 99 (9,90 kr)

05. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues” 
Ring 099-208 05 Sms:a 05 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 05 Sms:a 05 till 729 99 (9,90 kr)

06. Bella & Filippa – ”Crucified” 
Ring 099-208 06 Sms:a 06 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 06 Sms:a 06 till 729 99 (9,90 kr)

07. Felix, Oscar & Omar / FO&O – ”Gotta Thing About You” 
Ring 099-208 07 Sms:a 07 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 07 Sms:a 07 till 729 99 (9,90 kr)

mello3

Fortsätt läsa

Det är dags för fredagsmys!

Det är dags för fredagsmys och sportlovsmys! För nu tar denna trötta fröken lov! Idag blir det en vända till stallet, jag har dock bara två timmar på mig att bli färdig med stallet innan jag ska bege mig till frisören för att göra något åt råttboet på huvudet. Jag önskar lite ljusare botten fast fortfarande mörkare än det ljusa ;). Ifall ni förstå ;).

Vi hörs senare 🙂

Här är tre sportlovsglada personer!
img_3073.jpg

Fortsätt läsa

Melodifestivalen deltävling 3 Växjö.

Här kommer mina tankar inför den tredje deltävlingen i mello på lördag! Er mycket eminenta melloexpert kommer givetvis att guida er genom lördagens sändning men redan nu kan ni få en försmak av vad som väntar.

Robin Bengtsson – I Can’t Go On
Det luktar final. Jag hoppas att det blir lite upptempo, en ballad kan nog försvinna lite i mängden. Heja Robin och hoppas han återvänder bättre än förra året.

Krista Siegfrids – Snurra min jord
Ni vet att jag inte är ett fan av svenska låtar eftersom de sällan klarar sig mot de engelska låtar. Det finns givetvis bra svenska låtar. Men i mellosammanhang så är det nog större chans att du kommer till final om du sjunger på engelska. Jag tror att det blir en lugn ballad som kanske kommer till andra chansen.

Anton Hagman – Kiss You Goodbye
Anton Hagman eller Anton Ewald. De var verkligen lika. Jag hoppas att hans låt är upptempo och bra! Vi kan nog behöva lite tempo i denna lite sega tredje deltävling.

Jasmine Kara – Gravity
Är det Jasmine Kara som ett tag hade två färger på sitt hår? Jag tror att vi kan vänta oss show. Och det är nog alla tankar jag har nu…

Owe Thörnqvist – Boogieman Blues
Owe Thörnqvist är årets äldsta deltagare. Han är född 1929… Han får Hasse Andersson att verka som en ungdom. Det kan nog bli en syn vi aldrig får se igen… Om det är bra eller dåligt vet jag inte.

Bella & Filippa – Crucified
Bella och Filippa ser ut som First aid kit. Och när de står att de har mest budskap så blir jag en aning trött. Mellopubliken bryr sig inte om budskap. De vill ha låtar som är lätta att sjunga med i och som gör sig bra i radio. Hm…

Felix, Oscar & Omar / FO&O – Gotta Thing About You
Är Felix, Oscar & Omar /FO&O the Foo som är the Foo Conspiracy? Vad händer här? Vem är dessa ens?! Det enda vi vet är att de kommer gå till final oavsett hur låten är. De har många unga töser som mer än gärna ringer och röstar.

Till final:
Felix, Oscar & Omar /FO&O
Robin Bengtsson

Andra chansen:
Anton Hagman.
Jasmine Kara.

mello3

Fortsätt läsa

Jag kan om jag bara tror på mig själv.

Jag är lite nervös inför de provridningar som jag ska åka på inom en snar framtid. Jag är så försiktig av mig och är rädd att jag ska sitta upp och det ska hända något som får mig att bli osäker. Det känns som när man rider en ny häst så måste man känna sig lite säker på sig själv för att ge en lugn känsla till hästen. Jag har dock känt att de islandshästar jag ridit så har jag känt mig säker och lugn. Jag tror att överlag så är islandshästen en lugn ras. Sen finns det såklart individer som är pigga och lite busiga. Men överlag så är de lugna och kan anpassa sig efter ryttaren :).

Idag fick jag testa Sannas Leiknir. Han är en häst med mycket vilja och Power. Som tur var så var han trött eftersom Rebecka redan ridit honom. Tur för mig när det var första gången ;). Jag var lite nervös innan men det försvann helt när jag satt upp. Vilket lugn han ingav. Jag travade och töltade lite och kände efter andra varvet att jag ville och vågade galoppera. Och det gick jättebra! Jag kände mig stolt över mig själv att jag vågade sitta upp på en häst jag inte ridit och vågade till och med galoppera. Jag kände mig helt säker. Vi töltade till och med på en grusväg. Och när jag töltade mot stallet så höll han det tempo jag satt. Inga försök till att rusa iväg eller busa. Jag vågade till och med rida i lite snabbare tempo tölt. Det var så roligt att inse att jag kan och vågar rida andra hästar! :D.Tack för lånet Sanna och Rebecka <3.

Jag tror att jag inte är ensam om att säga att när man blivit rädd så tror man inte att man kan rida andra hästar eftersom man hela tiden sitter och tänker att ”tänk om hästen sticker eller bockar”. Men idag visade det mig att jag kan! Det gjorde mig stolt.

Jag har tyvärr ingen bild på Leiknir så ni får en bild på Fia 🙂IMG_4480

Fortsätt läsa

Årsresumé – Oktober 2016

Asså det finns nog ingen årsresumé som hållit på så länge som denna gör ;). Men vi kämpar på så kanske vi är färdiga till påsk ;). Nu ska vi i vilket fall gå igenom Oktobermånad.

Eftersom det är Halloween i slutet av Oktober så fick Fia såklart ha ett orange schabrak. Visst var hon fin i det 🙂

img_1892.jpg

Vi hade halloweenfest på jobbet med barnen innan höstlovet och jag var skelett, mycket populärt kan jag meddela 😉

img_1881.jpg

Jag och Malin tog suddiga bilder i ridhuset 🙂

IMG_3112

IMG_3153IMG_30830IMG_3267

I början av Oktober var jag och Fia med i årets sista tävling :). Mitt mål var att inte komma sist och det gjorde vi inte 😀

img_1820.jpg

img_1821.jpg

img_1822.jpg

IMG_2973IMG_2960

IMG_2976

Jag och Fia åkte på träning för Unn Kroghen Adlasteinsson. Vilken givande träning! :D. Fia fick åka i sitt rosa täcke och rosa grimma ;). Hon var så tjusig så <3

img_1691.jpg

Jag och mamma var på Ullared och fick köa för att komma in. Dock är vi ullaredsveteraner och skräms inte av lite kö ;).

img_1682-1.jpg

img_1684.jpg

img_1685.jpg

Jag tar med denna bilden från i början av oktober för att vi ska minnas att det kommer bli grönt, varmt och ljust igen :). Det är knappt att man känner igen hur grönt det kan bli när det är kalt nu 🙂
img_1680-1.jpg

img_1679.jpg

Fortsätt läsa

Travtaktig eller passtaktig.

Jag har funderat på en sak. När en islandshäst är passtaktig i tölten eller travtaktig i tölten. Jag har hört att Fia är passtaktig i tölten. Jag tror, om jag inte har helt fel att om tölten är passtaktig så rör hästen fram och bakbenen passtaktigt alltså samtidigt parallellt. Och om tölten är travtaktig så rör de bakbenen travigt. Jag provade igår att tölta så Fias bakben ”gick, skrittade”. Undra om det var mer rent då? Jag tycker ibland när jag töltar att hon rör bakbenen som om de skulle småspringa. Och det känns inte helt rätt.

Jag hittade denna video på en islänning som ska vara travtaktig. Jag tycker mig se att bakbenen rör sig lite mer travigt än att de går.

Sen hittade jag denna video från landsmót. Den hästen går mer med bakbenen.

Sen denna video skriver ägaren att hästen blir lite passtaktig ibland. Och när jag tittar på den så kan jag känna igen Fias gång i denna häst. Att hon nog kan vara passtaktig.

Jag tycker detta är jättesvårt, jag vet inte själv när det är rent eller inte. Jag kan inte känna det. Jag tänker att det kanske är som när man lär sig känna rätt sittben. Det är bara träning och träning :). Hur ska benen röra sig i ökad tölt. Då måste de blir lite mer ”springit” fast utan att det blir travtaktigt… Vad svårt detta är 😛

Hur ska det vara, ren tölt, då går de med bakbenen?

Fortsätt läsa

Bilder från igår :D

Jag tänkte att ni ska få se bilderna jag tog från igår. Jag tycker helt klart att rätt bidrag gick till final. Mariette och Benjamin var sjuktbra! Jag tror Benjamin kan ta sig långt i finalen och Mariettes låt var väldigt bra. Stämningen i arenan var varm och peppad! Vi satt rätt högt upp och nära scenen. En väldigt bra plats. Vi såg ner i green room. Jag var så lycklig och höll på att börja gråta när det började. Jag blir så bölig ;). Speciellt när det är musik, eller hästar. Värst är hästar och musik.

Jag måste ge mig själv lite creed för att jag hann ta bilder med mobilen, filma med kameran och ta bilder med kameran under bidragets gång! Haha! Vad tyckte ni om gårdagens mello? Gick rätt bidrag vidare?

IMG_4794

IMG_4795

IMG_4818

IMG_4819

IMG_4831

IMG_4830

IMG_4835

IMG_4775

Fortsätt läsa