Sommarmord – Dråpmisstänkta barnläkaren.

Ett spädbarn, inlagd på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Flickan avlider stillsamt efter behandling som aldrig gjorde flickan bättre. Aldrig kunde den ansvariga läkaren ana hur denna historia skulle sluta. Om den någonsin slutat.

I Maj 2008 födds ett flickebarn på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Flickan födds för tidigt och med allvarliga hjärnskador och behöver respirator för att överleva. En sköterska ger flickan en högre dos av tiopental. Flickan får samma dag två doser till tiopental då hon får kramper. Att sköterskan ger tiopental journalförs inte, hon säger att det var en hektisk dag. Dock skulle inte den mängden tiopental som flickan får finns kvar åtta dagar senare när hon avlider. En av doserna ges av läkaren som är ansvarig för flickans vård.

Eftersom flickan inte blir bättre ber föräldrarna att hon inte ska lida. I flickans rum finns sprutor med färdigblandad tiopental, stesolid och morfin, allt för att göra flickans lidande lite lindrigare. Flickan avlider den 20 augusti 2008. Anhöriga polisanmäler då de anser att flickan vanvårdats och begär att kroppen ska obduceras. De som blodprovet visar kommer chocka alla, inte minst läkaren som behandlat flickan. Blodprovet visade att flickan hade 1000 gånger mer narkosmedel än vad som normalt finns i blodet vid en obduktion.

Den 2 mars 2009 kommer fyra poliser in på Astrid Lindgrens barnsjukhus för att ta med läkaren till förhör. Läkaren ber att få avsluta den patient hon behandlar men det får hon inte. Hon får inte heller några svar på varför hon ska tas in till förhör. Hon blir inkastad i en cell och får inte lov att prata med en advokat på flera timmar. En polis spottar henne i ansiktet.

Två undersköterskor förhörs, den ena säger att hon sett läkaren gett 2-3 sprutor natriumklorid för att påskynda morfinet in i blodet på flickan. Den andra säger att hon inte sett läkaren ge några sprutor alls. Läkaren får kämpa i två år för att rentvå sitt namn. Solna tingsrätt skriver på sin hemsida att tingsrätten inte har funnit det bevisat att ett brott har begåtts. Tingsrätten har inte heller funnit det bevisat att läkaren skulle ha gjort något som inte varit medicinskt motiverat. Man skriver också att analysresultatet inte varit tillräckligt tillförlitligt för att ligga till grund för en fällande dom. Det har bland annat inte gått att se hur hög koncentrationen av narkosmedlet varit. Tingsrätten skriver dock i domen att om läkaren hade gett en dödlig dos tiopental med avsikt att barnet skulle dö, inte för att lindra smärta eller ångest, så skulle det ha varit straffbart på samma sätt som dråp. Då det anses att analysprovet inte är tillförlitligt tas det nya prover. Det provet förfaller negativt och är icke längre tillförlitligt, läkaren frigivs. Men kämpar fortfarande för att rentvå sitt namn.

Bild från förhöret.

förhör

Linnea.

linnea

 

Fortsätt läsa

Snart helg!

Vänner! Vet ni att jag har 2 timmar och 56 minuter kvar innan det väntas två dagars ledighet och ett ullaredsbesök! 😀 :D. Yay! Jag har jobbat 6 av 7 dagar nu och ska snart få ledigt. Sen är jag ledig tisdag, onsdag. Jobbar torsdag, fredag och sen ledig i helgen. Fina saker det! 

Hur är vädret hos er? Vi har sol och typ 25 grader här. Perfekt sommarväder, synd bara att det skulle bli kallare nu när jag ska vara ledig ;). 

Vi hörs ikväll! :). Ta hand om er <3

Haha, kolla vilken sötbild på mig och Valle! X) 

Fortsätt läsa

3 år sedan jag köpte Leja!

Vet ni vad Facebook påminde mig om idag :D. Att det är tre (!) år sedan jag köpte Leja. Herregud! Jag mindes att jag var så pirrig när vi körde till veterinären för besiktning, som man är när man ska hämta sin häst. Besiktningen gick bra och vi skrev på kontrakt och in med Leja i transporten, hon skulle såklart inte in i transporten först ;). Jag minns att när vi körde mot besiktnigen spelade en Lady Gaga låt, jag kommer inte ihåg vilken men det hade ju varit komiskt om det varit Bad Romance ;).

Det bör snart vara ett år sedan jag sålde Leja också. Undra vilken dag det var… Kanske Facebook påminner mig om det också :). Detta är bilden jag tog när jag släppte in henne i boxen den 24 juli 2013. Mitt alldeles egna 5 åriga halvblods sto. Undra om jag köpt henne om jag vetat hur det skulle gå ;).

img_1250-1.jpg

Fortsätt läsa

Änglavakt!

Ni kommer ihåg att mulle försvann i början av juni. Vi hittade honom två dagar senare. Jag har ett flertal gånger sett förtvivlade ägare lägga ut bilder på sina djur som försvunnit. Och förstår då vilken tur vi hade som hittade mulle. Som hittade mulle hel och ren. Usch, det var det värsta som hänt. Vi hade verkligen änglavakt! Jag är så tacksam att jag hittade mulle! Min lilla kanin! <3

Fortsätt läsa

5 år sedan dödsskjutningarna på Utöya och terrordåden i Oslo.

Idag är det 5 år sedan Anders Behring Breivik placerade en bomb vid regeringskvarteren i Oslo och sedan begav sig för att skjuta på Utöya. 5 år sedan! 5 år sedan vi drog en lättnades suck att det inte var en muslim som utfört terrordåden. Jag vet det låter sjukt, det går inte att dra en lättnadens suck när ungdomar skjuts ihjäl. När försvarslösa oskyldiga ungdomar, barn faller offer för en mans sjuka ideér. Jag skrev ett sommarmord inlägg om det. Ni hittar det här. Idag 5 år senare är terrordåd, dödsskjutningar och självmordsbombare vardagsmat. Vi blir förvånade och ledsna när vi hör om en man som väljer att köra ner människor på en strandpromenad i Nice. Vi blir bedrövade när vi hör män gå in i en konsertsal i paris och skjuta besinningslöst. Men vi är vana och det är vad som aldrig får hända, vi ska inte behöva bli vana. Vår fina värld förstörs av människor som tycker sig ha en åsikt om vårt sätt att leva. Ja, jag är livrädd. Jag är livrädd för att världen snart ska bli så otrygg att vi inte vågar flyga, inte vågar gå ut på stranden, gå på konsert, inte vara i stora folkmassor. Jag hatar att om jag ser en muslimsk man vänta på samma flyg som mig blir jag misstänksam. Att så många människor ska bli straffade för det några få personer gör. För så är det, den stora massan får betala det pris få fanatiska personer gör. Och de påstår sig kriga i Allahs namn. Men koranen säger att du får inte lov att röra en människa eller djur. Du får absolut inte gå in i en konstersal och skjuta människor. Men det är en bra ursäkt, det är en bra ursäkt för att rekrytera fattiga obildade killar som bara vill passa in någonstans, som blir manipulerade till att tro att det är rätt att straffa alla som inte tror eller lever som de gör. Hitler har gjort det, IS gör det nu. Och det gör mig livrädd och det fyller mig med hat.

 

Fortsätt läsa

Gårdagens ridpass.

img_1242.jpg

Igår var jag inte i stallet förrän vid sju och red inte förrän kanske tjugo i åtta. Men det var bra för det var inte alls lika varmt. Fia fick till en bra skritt från början och jag tränade mycket gångarter och att försöka känna när det kändes bra. Jag satt även upp ett högre tempo eftersom på tävling så vill jag att hon ska ha ett lite högre tempo för att få ut sina gångarter så mycket som möjligt. Igår var första dagen som hon kunde trava på och samtidigt hålla kvar sin form. När jag skulle träna galopp så höll jag henne mer samlad än vanligt och fattningarna hon gjorde i vänster har jag aldrig varit med om på henne. De var såååå snygga och galoppen var så bra! Hon har en bra galopp i sig men ibland blir det att hon rusar in i galoppen och då blir den inte ren.

Dock är högergaloppen fortfarande inte bra. Hon vill typ bara högergaloppera fram. Och kör gärna lite förvänd galopp istället. Jag vet inte hur jag ska göra, jag försöker få med några fattningar per pass för att hon ska få träna upp den. Men att galoppera två steg i höger lär ju inte göra henne starkare. Hmm… Har ni något tips när man ska träna galopp? Vänster är bra nu men höger är som sagt väldigt tvetydlig och jag kan inte komma på en tävling och endast vänstergaloppera.

Jag har börjat ha benskydd och boots på frambenen, jag tycker det känns bra med det. Jag vill köpa g-boots någon dag, men de är så dyra. Så när jag har fått lön så får jag fundera på det. Vilken tyngd ska man ha nu? Jag vill inte ha ett par som är för lätta men samtidigt inte ett par som blir för tunga för henne :). Vilken tyngd tycker ni att jag ska köpa? :).

Det är så mysigt att vara i stallet så sent, jag var hemma tio. Det är något speciellt med att vara i stallet så sent en sommarkväll! Jag släppte ut Fia när jag ridit och hon fick stå på gräs till tjugo i tio när jag fodrat. Hon var lite brydd av flugorna som var där men annars stod hon lugnt och betade längst ner i hagen ;).

Fortsätt läsa

4 tankar :D

  1. Inatt sov jag i lägenheten och djuren var hos mamma och pappa. Gud vad tråkigt det är utan djuren. Det är tomt och trist. Det är säkerligen en vanesak, att om jag inte haft djuren så hade jag säkert inte tyckt att det var så tomt och trist. Man vänjer sig. Jag har haft Tulle i 6 år i år. Så de senaste 6 åren har jag haft ett djur som levt i mitt rum. Då blir det rätt tomt när det helt plötsligt inte är något djur som gör oväsen. Tur att jag får träffa dem ikväll!
  2. Jag och mamma bestämde att vi ska till Ullared någon gång nästa vecka, ja det kommer vara vi och resten av Sverige där. Så inatt drömde jag att jag va på Ullared. När det var 1 timme till stängning så hade jag inte hittat en sak att köpa. Jag sprang runder för att komma till klädesavdelningen. Hittade dit, hittade inte rätt storlek. Sen helt plötsligt sprang jag ut från varuhuset och iväg sen skulle jag ta mig in igen. När jag väl då hittat ett provrum så hittade jag inte kläderna jag skulle prova. Ja ni vet, det klassiska exemplet på när man ska göra något och inte hittar eller hinner i tid. Kanske är jag stressad?
  3. Idag ska jag, mamma och min systerson Adam gå på bio! Vi ska se Alfons leker Einstein. Den är 40 minuter lång, perfekt för en 4 åring. Det ska bli mysigt, vi ska innan bion gå till donken. Minns ni när man var lite och fick äta donken. Det var ju typ årets höjdpunkt. Eller få gå på bio. Hualigen vilka högtider det var.
  4. Efter bion ska jag till Fia. Jag ville inte stressa dit innan för att stressrida innan bion. Utan jag åker dit ikväll och har det mysigt. Jag har inte träffat henne sedan i måndags. Eftersom jag fick en så bra känsla gångartsmässigt i måndags så vill jag verkligen försöka hitta samma bra känsla idag :D. Åh vad jag saknar Fia! 😀 <3. Min lilla häst <3.

IMG_2094

Fortsätt läsa

Vad hände i Juli 2015?

Idag tänkte jag att vi skulle se tillbaka på vad som hände för ett år sedan.

För snart ett år sedan åkte jag och Leja till Helsingborgs Djursjukhus för att besiktiga henne. Jag tänker skriva ett länger inlägg om det när årsdagen närmar sig. Det hände något helt galet!

DSC_0289

Jag och pappa såg Hasse Andersson i landskrona. Vi kom lite sent med fick höra både ”Guld och gröna skogar” och ”Änglahund”. En magisk kväll! 😀

DSC_0258

Min före detta Marc Jacobs klocka hade bokstäver istället för siffror, och de började trilla av. Så efter att de trillat av tre gånger fick jag lov att välja en ny klocka, vilken jag ville för samma pris som den förra. Jag valde denna och kan än idag säga att den är såååå sjukt snygg och stilren. Dessvärre har jag inte använt den så mycket. Får börja med det igen när jag börjar lärarjobbet.

DSC_0223~2

 

Leja löshoppade. Duktig häst :D.

IMG_6562

Vi tog fina bilder i stallet. Dessa är så fina på mig och Leja! Jag behöver ta sådana här bilder på mig och Fia också!
IMG_6328

Fortsätt läsa

God morgon!

Jag säger god morgon och grattis till er som är lediga. Det ska vara soligt och 22-23 grader idag. Själv börjar jag jobba nu, 6.30 men jag slutar 14.30 och det är skönt! :). I eftermiddag ska jag klippa mig :D. 

Vad ska ni göra idag? Stranden kanske? 🙂

Fortsätt läsa