2 prenumeranter till så kommer det en ny vlogg imorgon :D

Jag fick en idé när jag var inne på instagram. Jag har 48 prenumeranter på min youtubekanal, om vi blir 50 stycken idag så kommer det upp en till vlogg imorgon :D. Vad tror ni om det? 2 prenumeranter till idag ska vi väl kunna bli :D.

Här är länken till min kanal så är det bara att gå in och prenumerera, gilla och kommentera :D. Så 50 innan dagen är slut och det kommer upp en ny vlogg imorgon 😀

img_2843.jpg

img_2841.jpg

Fortsätt läsa

Ridpasset gick så mycket bättre :)

Ridpasset idag gick så mycket bättre! Hon kändes mer avslappnad och lugn. Jag och Malin började med att skritta och tölta en runda som innebär mycket skritt på asfalt. Det är bra att variera underlag :). Sen tog vi oss in i ridhuset :). Fia kändes super i tölten, även ute på ritten. Även om Stirre var pigg så behöll hon samma hastighet. Jag hade väldigt lite i handen men på ett bra sätt, det kändes härligt. Inne i ridhuset var hon fortsatt fin i tölten :). Vi tränade på att få ner nacken och komma ihop i kroppen. Då behöver vi skrölta, man kan kalla det snabb skritt eller väldigt långsam tölt. Hon gjorde det fint :). Hon busade till det en gång men jag bestämde mig för att säga till henne ordentligt, det är inte okej att hitta på bus mitt i ridpasset. Efter det så var det inget mer. Jag funderar på att istället för att dalta och hoppas att hon slutar busa så säger jag hellre till ordentligt. Sen kan vi alltid busa tillsammans, ta en snabb galopp där vi båda är med på det :).

Det kändes som ett bra pass och jag kände mig glad när vi gick ut ur ridhuset. Imorgon blir det ridhuset, eller om vädret är bra ska jag och Malin försöka få ihop en liten fotosession :D. Hoppas vädret är bra! Vi har APT på måndag, så jag slutar inte förrän sju på kvällen. Så Malin var snäll och ville rida Fia. Sen ska hon vila på onsdag och ev. någon dag till nästa vecka :). Jag är superpepp på vårträning och tävling! :D. Jag åker till Stockholm nästa helg men efter det ska vi få in lite Unn träningar också :).

Jag tog lite bilder i stallet som ni ska få se 🙂
IMG_4429

IMG_4437

IMG_4461

IMG_4455

IMG_4480

IMG_4493

Fortsätt läsa

Fia var glad och jag blev rädd.

Fia ska ridas ut idag igen, gårdagens pass var bajs. Hon var pigg och när vi töltade så drog den andra hästen iväg i galopp och då ville Fia hänga på så jag var tvungen att lämna de jag red ut med för att våga tölta på egen hand, utan andra hästar så var hon bara pigg och inget annat. Det ligger bara hos mig, Fia är ingen dum häst. Bara en häst som fått vila i två veckor och tyckte att en snabbtölt var superkul. Jag önskar så många gånger att jag bara vore tuff. Att jag inte vore så feg. Att jag hade skrattat åt när Fia följde efter den andra hästen. Att det inte rört mig i ryggmärgen. Men jag blir väldigt rädd, det är skit.  Jag blev lite ledsen efter ridpasset, det känns som att jag aldrig kommer kunna rida en häst med mer motor eftersom jag så lätt blir rädd…

När jag lämnat de andra så töltade vi och travade. Vi red en längre runda än jag tänkte från början. Men jag tror hon behövde det. Efter ett tag kunde jag slappna av och vi hade stunder av fin tölt och sista biten skrittade jag på långa tyglar och det kändes bra. Jag kunde slappna av och blev påmind om vem min häst är de andra 11 månaderna på året när hon inte är vinterpigg ;).  Dock var jag rätt trött när jag kom tillbaka till stallet, att spänna sig och känna sig osäker sätter sig i kropp och knopp.

Jag hoppas dagens pass ska bli bättre. Det blir ingen vild galopp och hon har gårdagens pass i huvudet. Det har förhoppningsvis gjort henne lite tröttare ;). Min snälla och livsglada häst ;). Jag återkommer senare om hur passet blev :).

img_2795.jpg

Fortsätt läsa

Varför shorts över träningsbyxor?

Nu har jag gått på gymmet varannan dag i 5 veckor och har på den tiden lyckats tappa 900 gram. Det måste vara något slags rekord för hur lite man kan tappa trots att man tränar. Jag vet att man ska mäta istället för att ställa sig på vågen och jag ser skillnad på kroppen, men lite motivation kunde vågen ändå visat. Jag tycker det är riktigt roligt att gå på gymmet. Hade jag inte haft Fia så hade jag nog varit på gymmet oftare ;). Det är verkligen min grej att lyfta vikter. Det har till och med blivit så att jag tänker anmäla mig till vårruset den 3 maj. 5 km ska jag springa. Kul! :D.

Dock har jag funderat på två saker som jag märkt på gymmet.

  1. Killar som har ett par tighta träningsbyxor och sen ett par lösa shorts ovanpå. Vad ska det vara bra för? Varför har man de lösa shortsen ovanpå? Vad ger de för funktion? :O.
  2. Människor som tränar med tjocktröja på. Det måste vara hiskligt varmt… Vissa går till och med sålångt att de tränar med tjocktröjan öppen. Varför har man den då på sig?! För att svettas mer och på så sätt tappa mer?

Jag blir inte klok på det, är det någon som vet så svara mig gärna :). Jag har nu lagt in nya pepplåtar i min spotifylista för att kunna peppa ännu mer nästa gång, som blir imorgon för övrigt. Då är det ben som ska tränas :).

img_2802.jpg

Fortsätt läsa

Det är dags för fredagsmys!

Åh härliga fredagseftermiddag! Jag gillar mitt fredagsinlägg för då är det hemmakväll, stallet och gymmet som står på schemat. Denna helgen kommer bli en lugn helg. Imorgon ska jag till stallet, det är den enda fasta planen jag har. Jag och Fia ska rida ut. Jag ska ta det lugnt, sova länge, dra mig. Ingen stress. På söndag blir det gymmet och stallet :).

Nästa helg åker vi till Stockholm. Det ska bli roligt, jag tänkte filma en vlogg då :).

Nu ska jag till hemmakväll, vi hörs senare :).

Fia när hon letar runder i boxen ;). Hon kan inte tala sig ur det iallafall 😉
img_2799.jpg

Fortsätt läsa

Sista dagen på vilan :)

Idag är sista dagen på Fias vila. Den har nog varit lika givande för mig som för henne. Ibland behöver man en paus och en möjlighet att kunna bara få ta det lugnt och få tillbaka motivationen. Varje vinter förstår jag inte varför min ridmotivation försvinner och varje vår kommer jag på det. Vintern är inte min tid. Resten av året när det är ljusare så kommer motivationen tillbaka igen. Men jag antar att det är som med de flesta människor, på vintern är man inte lika motiverad och på g.

I vilket fall, när jag mockade så stod Fia i gången och såg superglad ut ;). Hon är redo att gå ur vilan och in i träningsperioden. Vi börjar med en uteritt imorgon :). Jag har saknat att skriva ridpassinlägg till er. Men det kommer komma igen :D.

img_2794.jpg

img_2794.jpg

Fortsätt läsa

Årsresumé – Juni 2016

Här kommer Junis årsresumé. Den blev väldigt lång och jag inser att jag gjorde en hel del i junimånad 🙂

I juni började jag jobba inom äldrevården på ett vårdboende. Jag trivdes som fisken i vattnet och tyckte det var jättekul :). Jag jobbade där till dagen innan jag började på skolan 😉

img_1247.jpg

I början av juni var jag och vikarierade. Jag var tillsammans med en klass på beachhandboll. Dagen var solig och väääääldigt varm. Jag frågade några elever på eftermiddagen om jag bränt mig. De sa nej, när jag såg detta på kvällen så antog jag att de ljög ;). Ja det gjorde precis så ont som det ser ut 😉

img_0908.jpg

Jag tog examen i början av juni (har glömt datum x) ) tog jag examen på min grundlärarutbildning. Fyra år kom till sin enda och jag blev färdig lärare :). Solen sken och det var en varm junidag :). Riktigt rolig dag :D. Jag hade samma kjol på mig som jag hade på studenten 😉

img_0918.jpg

Fia njöt efter ett ridpass av att bli avspolad och sen få rulla sig i hagen :). Visst älskar man sin häst lite extra när de ser ut såhär 😉

img_0942.jpg

Tulle försvann… Det var så fruktansvärt att inte hitta honom. Jag sov i soffan hos mamma och pappa för att kunna ha koll om han skulle stå ute på altanen och vilja hoppa in. Jag tror att han var borta i tre dagar. Jag satt på tåget till Malmö en morgon när mamma ringer och säger att en kvinna ringt och sett Tulle. Mamma sprang ut och fick tag i honom! Tro att mitt hjärta höll på att hoppa ur kroppen när mamma ringde. Jag blev så orolig att mamma skulle nästan få tag i Tulle och att han skulle hoppa iväg igen. Men hon fick tag i honom och han fick sååå mycket pussar och kramar när jag kom hem!  Älskade Tulle! <3

img_0968.jpg

Mamma var med i trädgårdsvisningen och jag fotade lite bilder på trädgården :). Hennes trädgård är så fin! 🙂

IMG_1915

IMG_1969

IMG_1946

Valle kastrerades och såg ut som en pirat när han kom hem från veterinären. Han var en aning groggy 😉

img_0995.jpg

Fia fyllde 10 och vi firade med en massa godis 😀

img_1014.jpg

Jag blev faster för andra gången till en liten Elsa :D<3

img_1040.jpg

Det var den varmaste midsommar på år och dagar! Jag tror det var runt 30 grader hela dagen. Puh! 🙂

img_1060.jpg

 

Fortsätt läsa

Snart är vi ingång igen :D

Fia hälsar till er! Hon saknar att få prata med er och att få komma ut i skogen och få träna! :). Jag tänkte rida på fredag, då tar vi en uteritt, samma på lördag. På söndag ska vi ta ett pass i ridhuset. På måndag får hon vila och sen är vi ingång med vårsäsongen. Då är det dags att börja träna inför tävlingar. Mitt mål är att träna för tränare två gånger i månaden. Då har man två veckor på sig att träna på sin ”läxa” och sen lära sig nytt :). Som planen ser ut så kommer de bli några tävlingar i vår :). Det finns en del runt om Helsingborg och några längre bort :). Jag kan lägga upp min tävlingsplan om ni vill se den 🙂

Min veckoplan för Fia är att hon ska vila minst två gånger i veckan. Hon vår vila måndag och onsdag. Så kan jag gå till gymmet varannan dag. Alltså, måndag, onsdag, fredag, söndag. Sen finns det alltid utrymme för att det kan ändra sig. Min plan är att jag ska kunna gå till gymmet minst 3 gånger i veckan. Sen kan det alltid ändra sig. Fia ska ridas runt 4-5 gånger i veckan :). Vad tycker ni om min plan?

Hur ofta tränar ni?

img_2768.jpg

Fortsätt läsa

Säg hej till Milo :D

Idag var min bror och hans sambo och hämtade sin valp! :D. Åååååh, han är sååå söt :D. Han heter Milo och är en blandning av pomerainan och papillon och är superfluffig :D. Jag passar honom och just nu sover han så ni får nöja er med bilderna jag tog i lördags när vi var och hälsade på honom :’). Min plan är att han ska få följa med till stallet och bli en stallhund när han blir äldre ;). Hehe ;). Får väl se hur det går med den planen ;). I vilket fall så är han supersöt och jätteliten 😀

img_2733.jpg

img_2734.jpg

Fortsätt läsa