Vi byter direkt

Vet ni vad, jag trodde att jag ville fasas över till nouw över några dagar. Det känns lite vemodigt, men samtidigt pirrar det i magen. Det kommer bli bra detta :D.  Men jag känner att vi kör igång där direkt. Jag lägger in länken här så ni lätt hittar in :D. Häng med! 😀

www.nouw.com/linnwinberg

Fortsätt läsa

Vi byter till nouw

Vet ni vad, den nya bloggen finns nu online! Igår kväll satt jag och pillade, fixade, blev frustrerad och pillade lite till. Jag har valt att byta till nouw.com. När jag bestämde mig för det så skulle jag se om linnsblogg fanns ledigt som bloggnamn, men det var upptaget. Jag stod då i valet och kvalet om jag skulle ha liinnsblogg eller faktiskt använda mitt eget namn, Linn Winberg. Efter lite breefing med Malin så blev det linnwinberg istället.

Det blir lättare att komma ihåg just för att det är mitt namn. När ni söker på Youtube så använder ni mitt riktiga namn så därför faller det sig naturligt. Det är lite tråkigt att gå från linnsblogg, men var sak har sin tid. Och tiden på finest och linnsblogg är förbi. Vi tar oss vidare. Jag kommer sålänge ha kvar linnsblogg på istagram, tror att linn winberg är upptaget. Jag meddelar om jag ändrar :).

Det som är kvar är att exportera alla inlägg från finest och importera till nouw. Men ni ska få en liten förhandsvisning redan nu. För det är den adressen som gäller :). Jag är inte säker på när jag helt byter, men det blir i dagarna. Så håll koll på båda sidorna, så missar ni inget :).

Häääääär hittar ni den, det är www.nouw.com/linnwinberg. Enkelt eller hur :). Kommentera gärna, där eller här vad du tycker :D.  Jag tycker det ska bli så himla bra och jag är nöjd med upplägget på sidan :D. Vad tycker ni?

Fortsätt läsa

Melodifestivalen i malmö

Vi tittar runder, kan det vara sant? Kan det vara så att vi fått platser precis bredvid scenen. Det är sant, jag känner på scenen, den blänker, blänker av förväntan och spänning. Det susar i publiken. Vi är alla redo, Malmö arena är redo att möta melodifestivalsturnén. Suset tystnar och personer viskar upphetsat, för visst är det han. David Lindgren. I takt med att arenan skrålar ”nu kör vi” så viftar jag högt i luften med min gråa ballong. Jag är redo, så redo att möta veckans startfält.

Det börjar med Martin Almgren, det är lite countryinspirerat. Men inte min kopp te, om man säger så. Han genomför sitt bidrag på ett enkelt och säker sätt. Jag tror han kommer gå vidare, men inte att det är det bidrag som ska representera Sverige i Eurovsion song Contest i maj. Showen fortsätter, den är välrepeterad och de berörda genomför den utan märkbara misstag.

Barbie Escobar är för mig okänd, men för Black eyed Peace välkänd. Hon har en fin röst och ett budskap. Tyvärr är den på svenska, vilket för mig inte är en vinnarlåt. För mig ska vinnarbidrag genomföras på engelska. Jag gillar låten, men tror tyvärr inte den kommer gå vidare, vilket visar sig ett dygn senare vara sant.

Moncho genomför dansmusik och så gör även Calle Moreus. De förenar en genre fast med olika kulturella inslag. Min favorit för kvällen, Dotter går tyvärr inte vidare alls, synd på en bra låt med väldigt bra låtskrivare bakom som tidigare visat hur man skriver ett vinnarbidrag (Thomas G:son och Peter Boström-  Euphoria och Linnea Deb – Hereos).

Kvar är då den, tydligen, rikskända sångaren, realitystjärnan och politikern Mendez. Jag förväntar mig latinamerikanska inslag och det får jag. En bra låt som fick en välförtjänt plats i andra chansen.

David avslutar showen, väl genomförd och säker, en bra produktion. Jag tar ner min ballong och stänger av kameran. Påvägen ut spanar jag in fab Freddie, den absolut bästa personen i hela melodifestivalen. Hans skratt skänker glädje långt ner i själen, oavsett vad hatarna tycker.

Fortsätt läsa

Passläggning och vintervila

Kompisar! Det var några dagar sedan sist. I torsdags på träningen fick jag prova att passa! Det var såååå kul! Havve var så duktig! Jag har provat det innan, men då har det varit själv i ridhuset och mest för att se om det går. Nu fick jag prova att rida en passläggning som man ska göra på tävling :). Jag började i tölt eftersom jag upplever det vara lättare att fatta galopp från tölt än trav i nuläget. Sen galopp och slutligen pass. Det finns ett klipp på min instagram, linnsblogg :). Länken finns nedan :). Glöm inte följa mig på instagram :).

Efter träningen pratade jag och Emilia om huruvida vi skulle låta Hávar få en vintervila. Och kom fram till att det bästa är att ge honom den nu. Så från i torsdags ska han vila två, två och en halv vecka. Han har tränats mycket under hösten vi har satt ett nytt system, tränat nya muskler. Vi gjorde tävlingsdebut för året förra helgen och gjorde det bra! Så nu får han vila. Och i vecka 10 kör vi igång med vårträningen och uppladdningen inför islandshästens dag :).

Instagram

Fortsätt läsa

Alla hjärtans dag?

Idag är det alla hjärtans dag. En dag som tar tankarna till tvåsamhet, till att vara tillsammans. Samtidigt som vi i landet Sverige fortfarande inte helt har accepterat att det finns de hjärtan som älskar ett hjärta av samma kön. Ett land där det fortfarande på daglig basis sker hatbrott, där det finns personer som blir utsatta för ord ja, till och med våld för att de vågar gå utan för normen, utanför det som anses vara normalt. Vad är egentligen normalt 2018? Men vi kan i landet Sverige ändå vara lugna, för våra hjärtan utför inte något brott. Vi kan inte bli straffade för de våra hjärtan väljer att älska. Men i andra länder anses det vara ett brott som ibland till och med har en dödlig utgång. För att någon bestämt vilket hjärta som får älska vilket hjärta.

Så är det verkligen alla hjärtans dag?

Fortsätt läsa

Hávar från Hesthaga <3

Jag och Havve tog en uteritt i skogen idag. Det var precis när solen höll på att gå ner så ljuset var lite smått rosa. Så fint! :). Detta var en uteritt utan krav. Hela förra veckan var det fokus på tävling och samling, därför fick han en uteritt helt kravlöst.

Han fick tölta på halvlånga tyglar, på bogarna, lång och utan form. Och jag kände mig glad och insåg att jag lärt mig så mycket. I höstas hade han fått gå så och jag hade ansett att det var en tävlingsform, nu vet jag att han kan samlas och lyftas mycket mer. Ibland behöver man se kontraster för att inse att man gjort utveckling.

Stora delar av uteritten hade jag kontakt med bettet men halvlånga tyglar och gjorde övergångar tölt-skritt-tölt med fokus på att göra det med sits och ben. Och han var så duktig! Jag kunde sitta djupt i sadeln och säga hooooo och han saktade av till skritt. I igångsättningen ”juckade” jag med i hans skrittrörelse och tog i lite när han var påväg att ta fram ett ben vilket gjorde att han med en ytterst liten omfamning av benen började tölta. Förstår ni vad jag menar? :). Det var så lite som gjorde så mycket. Definitivt något att ta med till träningarna.

När vi kom tillbaka till stallet var jag bara så glad över att ha en sådan fantastisk häst, som jag kan tävla på ena dagen och rida ut helt kravlöst och bara njuta nästa dag.

Hávar från Hesthaga <3

Fortsätt läsa

Hella cup del 1

Okej, jippie! Jag har nu suttit i några timmar och redigerat och lagt på en berättarröst på ridklippen. Jag tycker det är bra eftersom då får ni en direkt koppling till hur det gick och hur det kändes. Jag är väldigt nöjd med den utveckling vi gjort. Vi är på en resa och befinner oss mitt i den, det får och kommer ta tid. Men det är så roligt att vara med på resan 🙂

Uttagningen till v5 b-klass gick bra! Dock ville han trava och sen lägga in lite tölt här och där. Vi fick 4.9 och 5.5. I v5 finalen fick vi 4,19 som slutpoäng. Men det är delvis för att Hávar inte ville trava. Det var fjärde gången vi red på banan och han var trött! Desto roligare är att vi trots det fick 6,5 på skritt och 6.0 i tölt! Vi slutade på en fjärdeplats och han galopperade precis som han skulle :D.

I uttagingen till t8 a-klass fick vi poängen 5,60. Vilket jag är supernöjd med! Det märks med små medel att vi börjar få resultat av allt arbete. Vi gick till final i t8 a-klass vilket jag verkligen inte trott. Han var sååå duktig! Men jag red inte alls lika bra i finalen och vi slutade på en femteplats och poängen 5,48.

Fortsätt läsa