När klockan ringer halv sju, en lördag!

Vet ni, jag har fått en galen idé. Vi ska till Bakken imorgon och äta frukost innan det vid halv tio. Jag fick en idé att jag ville hinna med stallet och rida innan. Det betyder att jag får rida vid sju imorgon. Eller ja jag kunde säkert varit där senare men ska man vara där så tidigt som möjligt. Det känns jobbigare att vara där åtta – nio för det är en ”mellantid”. Haha! Jobbar jag morgon så börjar jag sju och jag har lättare att gå upp sex än typ sju. Haha, det känns mer frisks så. Haha, det kanske inte är någon som förstår mig här :p. Så imorgon ringer klockan halv sju, ja jag rider väl inte sju då, men jag är i stallet sju. Jag kommer så ångra mig imorgon och kanske stänga av alarmet och sova vidare, vem vet ;). Håll tummarna för att jag kommer upp ;).

IMG_1146 IMG_1233

Fortsätt läsa

Fredagsmys!

Det är dags för fredagsmys! :D. Jag slutade 14.00 och kom precis till stallet. Jag och Fia ska ta ett pass på banan idag. Det var längesedan. Vet ni, jag red senast i måndags! :O. Så nu är jag riktigt peppad :D. Sen ska jag träffa Hanna. Det var längesedan vi sågs! <3. Sen har jag en ledig helg framför mig, skönt! Vad ska ni hitta på i helgen? :).

Vi hörs sen <3

Fortsätt läsa

För och nackdelar med mig och Fia.

Jag tänkte att jag skulle göra en lista. En för och nackdelar med Fia och en med mig.

Fia – Fördel

  1. Jag tror hennes signum är att hon är så otroligt snäll. Vilket var en av anledningarna till varför jag köpte henne. Hon bryr sig knappt om något, om det är lastbilar som tutar, som kör nära, barn som rider, saker som låter det kvittar. Hon bryr sig inte. Och det är så otroligt skönt! Jag behöver aldrig vara rädd för att hon ska hitta på något.
  2. Hon har en fantastisk egenskap att hon anpassar sig efter ryttaren. Jag som är försiktigare och vill att saker ska gå lite långsammare, då anpassar hon sig och kan galoppera i skogen på långa tyglar och bara rulla på. Sen Sanna som gillar fart och fläkt kan hon busbocka och springa för fullt med. Jag älskar henne för den egenskapen.
  3. Hon kan tagga till tusen men när jag släpper tyglarna så lugnar hon ner sig och skrittar lugnt igen. Det tror jag är en egenskap som de flesta islandshästar har.
  4. Hon har fina gångarter. De är inte superstora och luftiga men de är fina. Hon passar perfekt till den nivå jag är på. Jag hoppas kunna utveckla hennes gångarter mer i takt som vi tillsammans utvecklas.
  5. Hon är så söt. Det är en fördel ;).

Linn – fördel.

  1. Jag är lugn som ryttare. Lugnare nu när jag har fått Fia och kan hittat tillbaka till min ridning.
  2. Jag ser ofta det positiva i allt, jag är en positiv person överlag.
  3. Jag är stundtals envisare än Fia och det kan vara en fördel när hon försöker lura mig att hon inte orkar ;).

Fia – nackdel.
1. Hon lurar mig. Som när hon helt plötsligt inte kunde stå still vid uppsittningsblocket. Det har aldrig varit ett problem. Sen en dag så blev hon jätterädd och kunde inte stå stilla där. Nästa dag var det likadant. Med jätterädd menar jag att hon inte ville stå still precis vid uppsittningsblocket. Sen när jag tillslut sa till henne så gick det bra. Det är hennes sätt att testa och jag är glad att det är så hon gör det.

2. Hon kunde fått vara några cm större ;).

Linn – nackdel.
1. Jag är såå försiktig och lite mesig. Det har ju en naturlig förklaring till det men det är tråkigt. Jag tänker ofta på ”tänk om…”. ”Tänk om hästen stannar, snubblar, trillar, bockar, stegrar osv…”.
2. Jag kan vara lite lat. Om jag har ett träningspass så ger jag inte alltid 110%. Jag hade gärna varit pedantisk och en tävlingsmänniska. Men jag är inte det :P.

img_1074.jpg

 

 

 

Fortsätt läsa

När det lilla gör skillnad.

Jag har den senaste tiden börjat ha benskydd och boots på Fia när jag rider. Jag tänker att det ger lite tyngd och kanske får hon lite mer stöd i gångarterna. Haha! I vilket fall så tycker jag hennes tölt och galopp blivit bättre sedan jag satt på bootsen och benskydden. Det kan såklart bero på annat också men jag tycker gångarterna blivit bättre. Så när jag har råd så står ett par g-boots definitivt på köpelistan. Gabbi har ett par som hon trodde var 240 gram. Jag ska prova dem och se om de är lagom. Hellre köpa ett par som väger lite för mycket så kan hon träna upp sig så det passar än ett par som snart blir för lätta och då är helt onödiga :). Eller vad tror ni?

En annan sak, kommer ni ihåg att jag sa att hon inte ville höger galoppera? Att det blev typ ett steg sen blev det någon annan gångart. Jag passade på att fråga Camilla i stallet som är ridlärare på ridgymnasiet och rider superbra, hon sa att jag skulle jaga på lite mer eftersom jag blir rätt så passiv i galoppen och inte hinner påverka Fia som innan hon bryter av. Så efter några dåliga försök fick jag faktiskt till flera steg högergalopp :D. Jag skrattade rakt ut! Fia hade som vanligt drivit med mig och bara gjort vad hon behövde. Och när jag inte drivit på och blivit lite bestämd mot henne tog hon så klart det sköna före det jobbiga och bröt av. Jag kan säga att hon blev riktigt taggad och töltade fint efter :D.

Visst är hon fin i rosa :D. Jag tyckte det var lite roligt att ha en riktigt skrikit rosa, det ska ju synas ;).
img_1252.jpg

img_1251.jpg

Fortsätt läsa

iDeal of Sweden.

Av alla saker jag köpte igår på Ullared vill jag först visa er dessa skal som är så snygga att jag smäller av! De är från iDeal of Sweden. Jag kan avslöja att på Ullared kostar de 99 kr/st och på deras hemsida kostar de 249 kr/st ;). Jag köpte ett som är marmorinspirerat och ett som är marrakechmönstrat. Jag kan inte bestämma vilket som är snyggast ;). Vilken tycker du är snyggast?

IMG_2326 IMG_2332 IMG_2338 IMG_2337

Fortsätt läsa

Kundvagnsregler 2.0

Vet ni vad jag lärde mig på Ullared idag. En sak som en hel del därinne inte alls förstod.

Det är såhär, om du går med en kundvagn så kan du se dig som en bil som kör på en motorväg. De stora gångarna är motorvägar, de små gångarna är som små gator. Om du plötsligt ser något kul på en hylla som är vid den stora gången, motorvägen. Då kan du inte plötsligt tvärnita och ställa dig med din vagn över HELA gången och sen stå kvar där. Du skulle aldrig göra det på motorvägen. Du har mötande ”trafik” som inte kommer förbi. Bakomliggande trafik som kör in i dina hälar och blir irriterade. Om du ser en fin sak på sidan och kommer med din vagn, tvärnita då inte utan sväng lugnt och försiktigt in på närmsta lilla gång och sen kan du UTAN din vagn gå till hyllan och stå och titta på din sak hur länge du vill. Men stanna för bövelen inte helt plötsligt och sen ta upp halva gången så jag måste stå bakom och få halvt panik!!

Det finns även andra regler när du besöker ett varuhus. Om du går i den stora gången så gäller hastigthetsregler. Precis som på motorvägen. Du kör inte i 50 km/h på en motorväg där det gäller 110. Du kan inte gå superlångsamt i gången för det kommer trafik bakom som kommer behöva stanna upp och det kommer bildas kö. Vilket kommer skapa irritation. Ibland hade jag velat ha en ringklocka på min kundvagn när personer bestämmer sig för att vara långsamma eller stanna mitt i gångarna!

img_0578.jpg

Fortsätt läsa

Sommarmord – Dråpmisstänkta barnläkaren.

Ett spädbarn, inlagd på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Flickan avlider stillsamt efter behandling som aldrig gjorde flickan bättre. Aldrig kunde den ansvariga läkaren ana hur denna historia skulle sluta. Om den någonsin slutat.

I Maj 2008 födds ett flickebarn på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Flickan födds för tidigt och med allvarliga hjärnskador och behöver respirator för att överleva. En sköterska ger flickan en högre dos av tiopental. Flickan får samma dag två doser till tiopental då hon får kramper. Att sköterskan ger tiopental journalförs inte, hon säger att det var en hektisk dag. Dock skulle inte den mängden tiopental som flickan får finns kvar åtta dagar senare när hon avlider. En av doserna ges av läkaren som är ansvarig för flickans vård.

Eftersom flickan inte blir bättre ber föräldrarna att hon inte ska lida. I flickans rum finns sprutor med färdigblandad tiopental, stesolid och morfin, allt för att göra flickans lidande lite lindrigare. Flickan avlider den 20 augusti 2008. Anhöriga polisanmäler då de anser att flickan vanvårdats och begär att kroppen ska obduceras. De som blodprovet visar kommer chocka alla, inte minst läkaren som behandlat flickan. Blodprovet visade att flickan hade 1000 gånger mer narkosmedel än vad som normalt finns i blodet vid en obduktion.

Den 2 mars 2009 kommer fyra poliser in på Astrid Lindgrens barnsjukhus för att ta med läkaren till förhör. Läkaren ber att få avsluta den patient hon behandlar men det får hon inte. Hon får inte heller några svar på varför hon ska tas in till förhör. Hon blir inkastad i en cell och får inte lov att prata med en advokat på flera timmar. En polis spottar henne i ansiktet.

Två undersköterskor förhörs, den ena säger att hon sett läkaren gett 2-3 sprutor natriumklorid för att påskynda morfinet in i blodet på flickan. Den andra säger att hon inte sett läkaren ge några sprutor alls. Läkaren får kämpa i två år för att rentvå sitt namn. Solna tingsrätt skriver på sin hemsida att tingsrätten inte har funnit det bevisat att ett brott har begåtts. Tingsrätten har inte heller funnit det bevisat att läkaren skulle ha gjort något som inte varit medicinskt motiverat. Man skriver också att analysresultatet inte varit tillräckligt tillförlitligt för att ligga till grund för en fällande dom. Det har bland annat inte gått att se hur hög koncentrationen av narkosmedlet varit. Tingsrätten skriver dock i domen att om läkaren hade gett en dödlig dos tiopental med avsikt att barnet skulle dö, inte för att lindra smärta eller ångest, så skulle det ha varit straffbart på samma sätt som dråp. Då det anses att analysprovet inte är tillförlitligt tas det nya prover. Det provet förfaller negativt och är icke längre tillförlitligt, läkaren frigivs. Men kämpar fortfarande för att rentvå sitt namn.

Bild från förhöret.

förhör

Linnea.

linnea

 

Fortsätt läsa

Snart helg!

Vänner! Vet ni att jag har 2 timmar och 56 minuter kvar innan det väntas två dagars ledighet och ett ullaredsbesök! 😀 :D. Yay! Jag har jobbat 6 av 7 dagar nu och ska snart få ledigt. Sen är jag ledig tisdag, onsdag. Jobbar torsdag, fredag och sen ledig i helgen. Fina saker det! 

Hur är vädret hos er? Vi har sol och typ 25 grader här. Perfekt sommarväder, synd bara att det skulle bli kallare nu när jag ska vara ledig ;). 

Vi hörs ikväll! :). Ta hand om er <3

Haha, kolla vilken sötbild på mig och Valle! X) 

Fortsätt läsa

3 år sedan jag köpte Leja!

Vet ni vad Facebook påminde mig om idag :D. Att det är tre (!) år sedan jag köpte Leja. Herregud! Jag mindes att jag var så pirrig när vi körde till veterinären för besiktning, som man är när man ska hämta sin häst. Besiktningen gick bra och vi skrev på kontrakt och in med Leja i transporten, hon skulle såklart inte in i transporten först ;). Jag minns att när vi körde mot besiktnigen spelade en Lady Gaga låt, jag kommer inte ihåg vilken men det hade ju varit komiskt om det varit Bad Romance ;).

Det bör snart vara ett år sedan jag sålde Leja också. Undra vilken dag det var… Kanske Facebook påminner mig om det också :). Detta är bilden jag tog när jag släppte in henne i boxen den 24 juli 2013. Mitt alldeles egna 5 åriga halvblods sto. Undra om jag köpt henne om jag vetat hur det skulle gå ;).

img_1250-1.jpg

Fortsätt läsa