Galet hektisk dag!

Vänner! 

Förlåt för att detta blir en jättetråkig bloggdag. Jag kom hem nu! Det hade varit fullt upp hela dagen! Flytten gick bra, förutom att där jag skulle ha mina saker i sadelkammaren var det fullt. Där var någon annans grejer. Så tills det är fixat får jag ha de flesta av mina grejer i transporten :/. Fia tog det hela med ro. Hon gick in i boxen och hälsade på grannarna, sen fick hon hö och så var hon nöjd :). Nu ska jag äta thaimat och njuta av denna söndagskväll. vi hörs imorgon så ska jag klippa ihop vloggen :). Ha en fin kväll så hörs vi imorgon! <3

Fortsätt läsa

Flyttdag!

God morgon!

Jag ska visa er vad jag köpte igår, men det får bli senare. Det var i vilket fall härligt att kunna handla vad jag ville utan att behöva titta på prislappen ;). Jag lär väl aldrig kunna göra det igen i mitt liv så man får passa på ;).

Idag är det flyttdag, ni ska få se hur Fias box ser ut och hur gården ser ut :). Jag funderar på att göra en flyttvlog, hade det varit roligt? :).

Vi hörs senare! 🙂

img_1334.jpg

Fortsätt läsa

Min älskling! 

Igår var det ett år sedan jag köpte Fia! Denna fina häst! Hon har gett mig så galet mycket! Från att inte våga rida utanför fyra väggar till att kunna rida till bruces skog själv! Jag älskar min häst och är så glad att jag hittat min speciella häst. Jag hoppas alla får göra det. För det är amazing! 😀 

Fortsätt läsa

God morgon.

Jag hade morgon fodring imorse. Varför nu man tycker det är en bra idé att morgonfodra en lördag vet jag inte. Men jag hann mocka och är alltså klar i stallet :). Idag ska jag till väla köpcentrum. Jag fick min första lärarlön igår, men också lönen från när jag jobbade i juli på vårdboendet. Hej dubbellön! Jag är bannemig värd en shoppingtur. Det Linn vill ha ska Linn få! Den känslan! ;). 

Jag har även tänkt beställa ett PS träns till Fia. Tycker ni att de är så bra som det sägs? Det är sjukt mycket pengar så det får ju gärna vara väldigt bra! Det ska göra någon skillnad. Annars känns det lite onödigt ;). Jag red igår, första gången sedan fias kiropraktik. Hon kändes lite trött, men det kan varit värmen också. Det var sååå varmt. Dock var hon jättefin. Den nya sadeln gör verkligen skillnad! Jag kan jobba henne i en helt ny form skritt. Iiiih :D. 

Nu är det dags för en dusch, sen frukost. Jag får ladda upp innan all shopping! ;). Vill ni se vad jag shoppade så får ni kommentera det :).

Fortsätt läsa

Vloggen är här :D

I fyra timmar totalt satt jag hemma och kämpade med att logga upp denna vlogg. Sen åkte jag till mamma och pappa så tog det fyra minuter…-_-. Mitt bajsiga internet… I vilket fall, här kommer vloggen från tävlingen förra lördagen :D. Vad tycker ni om den?

Fortsätt läsa

Flytt och tävling.

Det är dags för fredagsmys!

Jag ska köpa godis när jag slutat, det ligger ett hemmakväll bara några meter från mitt jobb. Hehe ;). Sen ska jag ut till stallet för ett härligt pass. Det ska bli spännande att se hur Fia känns idag efter kiropraktiken och med ny sadel. Förresten så anmälde jag mig till en tävling igår, denna gång ska vi rida c flokk. Jag har inte riktigt koll på hur man rider det, men det ska nog klarna efterhand. Jag har fått det skrivit i text så det blir att träna på det till nästa vecka. Tävlingen går den 3 september. Och på söndag flyttar jag och Fia från det stallet vi står i idag. Som jag berättat tidigare ska Fia flytta till ett stall som ligger 10 minuter från där jag bor och 5 minuter från mitt jobb. Ska bli skönt att ha henne nära! :).

Nu ska jag avsluta det sista innan jag tar helg. Skönt! :). Vi hörs senare senare, ta hand om varandra <3

img_1407.jpg

Fortsätt läsa

Bröllop!

Asså mitt internet! Igår hann jag vänta till 19 procent. Idag stod den på 24%. På 40 minuter har den laddat 10%! Jag får se hur långt det går idag, annars får jag ta med den hem till mamma och pappa så kommer det gå på typ 10 minuter! Hur segt är inte detta att det tar så sjukt lång tid för ett klipp på typ 5-6 minuter… -_-. Jag kommer meddela er så fort vlogen kommit upp!

Bröllopet idag var sååå fint! Man blir så rörd! Det var min farbror och hans numera fru som gifte sig. Tårarna föll när de kom gående mot altaret. I oktober ska bröllopsfesten hållas så idag åt vi middag för att höra på fina tal och njuta av härligt sällskap! :). Någon dag vill jag också gifta mig!

Brudparet <3
bröllop

Fortsätt läsa

Grå klänning i svettigt väder! :O 

Guten tag! 

Jag är påväg till min farbrors bröllop. Och det är så sjukt varmt! Och jag har en grå(!) klänning! Vem tar en grå klänning när det är varmt?! Hej svettfläckar! Jag ska fotografera, och kommer flasha mina svettfläckar för alla längst fram i kyrkan x). Haha! I vilket fall ska det bli mysigt och vackert med bröllop! Vi hörs senare!

Detta är vad jag hade på mig innan idag. Kavajen ska jag ha på mig nu också :). 


Fortsätt läsa

Jag håller på att ladda upp vlogen, håll ut!

Vänner! Jag håller på att ladda upp vlogen från träningstävlingen i lördags. Men mitt internet är sååå långsamt så även denna korta film tar jättelång tid :/. Jag hoppas att den ska hinna ladda klart innan jag ska lägga mig. Annars får jag fixa det imorgon! Håll ut vänner, det är påväg! :).

Idag fick Fia vila eftersom hon fick akupunkturnålar och kiropraktik. Jag var riktigt sugen på att rida men fick hålla i mig och vänta till på fredag, imorgon ska jag nämligen på bröllop! Kul! :). Jag kommer lägga upp vlogen så fort den är klar!

IMG_2639

Fortsätt läsa

Equiterapeut på besök hos Fia!

Jag kom hem halv nio ikväll och åkte till jobbet kvart över sju imorse :P. Hej det hektiska livet med häst och att jobba heltid! Idag hade jag ute kiropraktor, eller equiterapeut heter det. Hon kände igenom Fia och hittade spänningar runt skuldran, bogbladet. Det fanns en del spänningar och speciellt runt bakre delen av ryggen. Där den gamla sadeln legat och klämt. Även runt om i ryggen var det spänningar som löstes upp.  Hon fick akupunkturnålar på fyra ställen. Två på bakre delen av ryggen och två på rumpan. Och efter ca 10 minuter kunde man se hur hon ”blivit fylligare” vid ryggen. Musklerna slappnade av spänningar låstes upp. Hon hade även ”släppt ner” rumpan. Musklerna var inte spända mer.

Jag fick reda på att på rumpan på Fias högrasida har hon en gammal muskelskada. En ärrvävnad som är kanske 7-8 cm snett neråt. Hon har haft det långt innan jag köpte henne och troligtvis är det från tiden på Island eller när hon fraktades hit. Såklart väldigt svårt att säga när men det är inte under tiden jag ägt henne. Eftersom hon inte haft några rörelsestörningar av det så var det inget som påverkade henne. Det ska bli mycket spännande att se vilken skillnad det kommer vara på henne. Imorgon ska hon vila eftersom hon fått akupunkturnålar och sen på torsdag ska vi se hur pigg hon är. Efter det kan hon ridas som vanligt. Vi har ett återbesök den 15 september. Spännande detta! Det känns bra att få släppa på spänningar så Fia kan få de ultimata förutsättningarna för att kunna prestera så bra som möjligt :).

Gydja fortsatte behandligen efteråt för att få bästa resultat ;).
img_1402-1.jpg

 

Fortsätt läsa