Jag visar Hávars tävlingsutrustning – video

Jag håller på att ladda upp videon om Hávars tävlingsutrustning på Youtube! Ni får gärna kommentera vad ni vill att jag ska göra för videos :).

Utrustningen till tävlingen kan ändras allt eftersom. Jag kanske har ett schabrak under på nästa tävling, jag kanske byter träns. Men just nu är detta den utrustning som används och kommer användas på tävlingen i helgen :). Hoppas ni gillar videon 🙂

Dags att ladda för tävling.

Nu är vi hemma och jag har fått pussa på Hávar idag! Vi var inom stallet och fixade och tog in hästar :). Eftersom vi kört långt så red jag inte. Malin har haft hand om Hávar och han har skött sig exemplariskt! Det känns mycket skönt! Han har tillochmed sköt sig så bra att han travat, båda ridpasset. Antingen är det jag som är sämst eller så är det Hávar som dingar sig. Hm… ;).

Imorgon är det uppladdning inför helgens tävlingar. Jag tänkte att det är dags att känna in lite utrustning imorgon. Han har gått väldigt bra på remonttränset och därför kör vi på remontrem, men det rundsydda tränset och Hrimnir pannbandet! Det blir det tvådelade bettet med lösa ringar.  Det blir viktboots och sadel med padd utan schabrak. Vem trodde att jag skulle tävla utan schabrak när jag var dressyrryttare ;).

Det slog mig precis att jag kan filma en liten video där jag visar upp Hávars tävlingsutrustning :). Det ska jag göra imorgon! Det har ju inte kommit någon video till er denna helg, så den filmar jag imorgon och så ska jag fixa så den kommer upp imorgon eller tidigt på torsdag. Sen följer såklart kameran med hela tävlingshelgen! Det blir bilder och film! :D.

Såhär ser tränset ut, han är så fin i det pannbandet! Jag sparar hur resten ser ut tills filmen imorgon 😉

DSC00445

Liseberg

Vi är påväg hem från Liseberg! Jag är trött! Haha! :). Vi har åkt en massa och köat ännu mer ;). Det är dessvärre så när man åker mitt i högsäsongen :). 

Jag har inte varit på Liseberg på kanske… 10 år? Jag kom ihåg att Balder var väldigt rolig och det var den! Hej och hå vad det pirrade i magen! Vi åkte även helix. Såååå läskig men rolig! Det var både upp och ner och höga g-krafter! Kul! Jag åker det mesta på tivoli. Nedsläpp åker jag inte. Det är inte höjden som är problemet, mest att sitta fast högt upp utan att ha kontroll på när man åker ner ;). Vad åker ni/ åker inte på tivoli? :). 

Vi avslutade med att spela på chokladhjul. Robin vann 2 kg toblerone, 2 kg snickers/twix och en chipspåse! Asså vilken tur man kan ha! Jag vann, ingenting. Som vanligt, Hahah! :). 

Villen lyckad dag!

Regn på Tjörn

Här kommer ett sent inlägg. Men jag tänkte att hellre att det kommer ett sent inlägg än inget inlägg alls :). Vi vaknade upp till spöregn! Det verkligen forsade ner och blåste så det regnade åt alla håll samtidigt.. :/. Valle ville gärna gå ut, ändå. Hade han fått välja så hade han varit utekatt :). Efter en stund gick jag ut för att kolla till honom, då stod han vid dörren genomblöt och utan selen. Han såg så liten ut när han blev blöt ;). Antagligen så har selen blivit för stor när pälsen blev blöt, han har en del päls ;). Som tur var så sprang han inte bort utan stod utanför dörren. Det blev lite föning och sen hade Valle fullt upp med att tvätta sig.

Eftersom det regnade bestämde sig jag och Robin för att åka till Stenungsund och titta. Det blev en sen lunch, väldigt god :). Hela eftermiddagen har vi tagit det lugnt, spelat Yatzy, ungefär 100 gånger samt spelat kort. Jag har nog förlorat alla gånger ;). Imorgon blir det Liseberg, jag har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra med kameran… Vi ser imorgon :).

DSC00845

DSC00849

DSC00857

Vi är på Tjörn!

Hej!

Nu är vi på Tjörn! Vi ska bo i Robins föräldrars stuga :). Så mysigt, man kan om man sträcker sig se havet :). Vi var och badade innan och det var riktigt skönt i vattnet. Dock såg man inte ner på botten så det var lite läskigt ;). Vi ska vara här tills på tisdag och på måndag är det dags för Liseberg! Så kul, jag har inte varit där på… ja jag vet inte hur många år! :D. Det ska bli så roligt! Jag skulle vilja filma en vlogg då, men jag vet inte om jag vågar ha med kameran upp i diverse karuseller och berg och dalbanor :). Ni ska få lite blandade bilder från idag, så mysigt! Både Valle och Tulle är med, Valle älskar att vara utomhus så han njuter riktigt mycket :).

Detta betyder att det inte blir hästinlägg förrän tisdag eller onsdag. Men då kör vi full pepp inför tävlingen nästa helg. Det är meeting, uttagningar på lördagen och finaler på söndagen. Men mer om det tar vi senare i veckan :). Håll nu tummarna för att det blir bra väder imorgon 🙂

DSC00785

DSC00795

DSC00799

DSC00801

DSC00810

DSC00818 (2)

DSC00821

DSC00823

DSC00803

DSC00826

DSC00809

Framridning i skogen?

Sanningen är, tyvärr, oftast, ibland att när man rider fram på en islandshästtävling så finns det kanske en ridbana annars är det skogsvägar som gäller för framridning. Och därför tänker jag ta seden dit jag kommer och lära mig och Hávar att få till samma känsla och form som om jag haft ett helt ridhus eller ridbana. Och därför för att träna det så gav sig jag och Hávar ut i skogen och tränade på kort tölt. Han var såååååå duktig! Wow! Det hade jag inte trott! Annars brukar uteritter för oss vara fri form och stundtals fritt, men kontrollerat tempo. Men han lyssnade så bra!  Fina Hávar! Så det känns bra även om vi kommer till en tävling och framridningen främst är på skogsvägar :). Dock ska vi fortsätta träna ute i skogen :).

Idag var det stallfest och vi lät Hávar och Lelle stå ut länge. Jag tog in dem vid 21.10 och de var så lugna! Jag kände mig så tacksam för att jag har en islandshäst, de var så lugna och vi gick lugnt in till stallet! :). Jag kände sådan tacksamhet för hästarna och för allt det ger! <3

DSC00778

DSC00777

Blingade, fluffiga grimmor

Hávar (jag) älskar fluffiga och blingade grimmor! Tur för honom att han har tre stycken! En rosa, en blå och en brun. Den blå är Fias gamla och den blåa är Lejas gamla. Man får ärva av sina syskon ;). Haha!

Här är Fia i den rosa grimman 🙂

IMG_2876

Här är Leja i den blåa grimman 🙂
IMG_5723

Vem tycker ni är snyggast i grimmorna? 🙂
DSC00763

DSC00765

DSC00769

Back on track – ja tack!

Vet ni vad jag gjort?! Jag är busig.. haha! Jag har beställt ett back on track fleecetäcke och back on track arbetsdamasker till framben. Fleecetäcket sa jag att jag skulle köpa när jag fick min första lärarlön, det blev inte av. Så nu tog jag tag i det. Jag har ryggvärmaren och stallbandagen sedan innan och är väldigt nöjd med det. Det känns bra att ha täcket så han kan ha det innan träningar, tävlingar och få igång blodcirkulationen :). Arbetsdamaskerna likaså, att benen och lederna blir varma vilket gör att det känns som att det sliter minder på honom. Någon av er som har täcket eller damasakerna, eller något annat från back on track. Berätta gärna! Jag beställde det idag så jag får förhoppningsvis det någon gång i nästa vecka :). Materiellycka! Hehe ;). Min nästa wantie är ett par stallbandage till så jag har till alla fyra ben, men det får bli en annan månad ;).

img_3998.jpg

Taco-onsdag

Idag vilade Hávar. Han brukar vila på onsdagar och måndagar. De är de dagar som jag brukar gymma, när jag jobbar. Nu vilar han två dagar i veckan men det är olika dagar. Jag försöker planera in det så att vilodagarna inte kommer efter varandra. När han vilar så vilar han helt. Jag vet att det finns mycket diskussioner kring vilodagar och huruvida det är bra att hästen vilar helt eller om den ändå ska få promenera eller tillochmed joggas lätt. För mig har vilodagar inneburit att vila helt :). Hur gör ni när era hästar vilar?

I vilket fall, det jag skulle skriva om från början (haha), på onsdagar har vi alltid taco-onsdag. Jag, mamma, pappa, Robin, min bror och Johanna ses och äter taco. Vi har varsin gång sen går det runt och runt. Så trevligt :). Jag längtar alltid efter tacos! ;). Man ses annars så sällan så det är ett bra tillfälle att få ses 🙂

DSC00751

DSC00753

Om ps of sweden letar efter en modell så har ni honom här!

Asså…. Jag har de senaste veckorna ridit på ett tvådelat bett med fasta ringar och ett vanligt remonträns. Det har fungerat superbra, jag tycker att han stundtals mer och mer hittar en bra form. Idag valde jag att byta till PS tränset för att se om det var bettet eller tränset som han gillade. Det gick inte alls lika bra, men det kan finnas så många faktorer som är betydande. I vilket fall, jag upplever att han gillar remontträns bättre. Jag ska prova att rida med ps tränset några gånger till och se. Jag tänkte tävla i remontränset med Hrimnir pannbandet.

Dagens ridpass gick som sagt sådär, när vi kom in i ridhuset så började regna så mycket så det gick inte att höra vad man sa. Ni vet regn mot plåttak ;). Vi fick ställa hästarna tillsammans eftersom det tyckte det var lite obehagligt med ljudet och sen stå där i ungefär 10 minuter. Så passet blev inte det bästa. Vi försökte träna på galoppfattningar. Jag känner att jag behöver träna det mer och göra det mer ”ordentligt” på ett längre pass.

Om PS någon gång behöver islandsmodell så har ni honom här! Asså, hur snygg?! :O 😀 <3
DSC00744

DSC00748

DSC00749