Gandurs klubbmästerskap

Ja… Tävlingen igår. Jag skulle vilja skriva att det gick bra, men icke. Hávar var duktig. Jag är besviken på mig själv. Att jag inte kan något. Att jag inte vet när det går bra och när det går dåligt… Jag kom till insikt att vi måste träna, mycket! Jag måste lära mig hur det ska kännas och vad jag kan göra för att det ska bli bättre. Vi ska börja träna en gång i veckan. Det måste vi om vi ska bli bättre.

I v5 fick vi 4.4, 4.4. 4.3. Vi fick högre poäng på galoppen än tölten av en tränare. Hávar var duktig! Han travade, fick tre töltinslag, han galopperade med ett passinslag, som ni ser i filmen. Dock är jag nöjd att vi genomförde en v5! :D.

Vi fick 3,5. 4,5 och 4.5 i t8. Där brukar vi få 5.0, 5.5. Kanske är det för att vi börjat trava och det har gjort att tölten blivit lidande? Jag tyckte att han höll en bra takt, men kommentaren blev passtaktig och för styv form och samtidigt på framdelen. Jag blir inte klok och hade därför lite panik inför t8, jag visste inte vad jag skulle göra för att det skulle bli bättre. Jag ser att t8 inte blev filmat, lite tråkigt att inte få se och försöka förstå varför det blev som det blev :(.

Om videon inte fungerar så hittar ni videon HÄÄÄÄÄÄÄR

:(

Hej! 

Jag gick upp 5.15 imorse och sen var det fullt ös hela dagen på tävlingsplatsen, jag var hemma halv nio. Jag kommer tyvärr inte uppdatera mer än såhär nu. Är jättetrött och ska sova… imorgon ska ni få tankar, film och bild. Det var inte vår dag idag på tävlingen :(. Berättar mer imorgon… vi hörs då!

Jedidräkten är på

De sista förberedelserna är klara. Hávar fick bada och utrustningen är smord. Planen är att rida mycket mycket trav och travfattningar och avsaktningar för att han ska hitta takten. I tölten ska jag försöka lyfta honom men samtidigt behålla formen :). Jag kommer uppdatera er på min instastory, så följ mig där, Linnsblogg :). Håll era tummar imorgon :). Om ca en halvtimme ska jag åka till stallet för att kvällsfodra, ska ta av/byta täcke på Hávar, beroende på hur mycket han torkat :). Han står i sin jedidräkt nu ;). Jag fick det i julklapp till Leja, men det är lite stort ;). Det är 145 och han har 125 annars ;). Sötehästen <3

Vad gäller på tävlingen?

Hej kompisar!

Gårdagens ridning gick så bra! Han kändes stabil och jag tycker att jag fick till tölten på ett bra sätt. Han lyfte sig och hittade en helt okej form :). Dock behöver jag trava mycket på lördag, han behöver hitta takten för att bli stabil. Dock har jag bara ett varv på mig inne på banan och vi har töltat precis innan. Jag får trava mycket i framridningen och hoppas att han minns när han väl ska trava ;). Aja, v5 är för att det är roligt.

Dock skulle jag behöva prata med er om tävling och klippning. Jag har hört att man får klippa i stort sätt som man vill, så länge man lämnar ben (halvabenen?) och huvud oklippt. Jag vågar dock inte chansa… Jag tänkte bara halvklippa ev klippa bara halsen på något sätt. Jag tror jag väntar och klipper efter tävlingen :). Så imorgon får han bada och bli ren och sen klipper jag nog i helgen eller nästa vecka :). Vet ni vad som gäller till tävling?

 

Tävlingsplanering.

Jag har funderat lite på vad vi måste hinna göra innan tävlingen.

  • Klippa Hávar. Först tänkte jag klippa hela Hávar. Men sen bestämde jag mig för att klippa halva. Och jag tror att det blir halva. Eller kan man kanske klipp bara halsen? Han svettas i och för sig mycket på magen och bogen också men det är alltid skönt att ha kvar päls så länge det går… Jag ska fundera.
  • Hávar ska få bada efter han blivit klippt. Han är sååå skitig nu!
  • Vi ska smörja utrustning.
  • Komma ihåg att packa allt.

Jag startar 8.35 med V5 och 13.30 med T8. Och skulle vi gå till final i t8 så är det klockan 17.30. Målet är final i t8. Men det finns ingen garanti för det :). Blir det final så blir det en lång dag :). Men roligt :). Hávar reds igår och vilade idag och ska ridas imorgon, torsdag och vila fredag. Eller vila torsdag och ridas på fredag. Jag har inte helt bestämt :).

Vi åker till ovalbanan – video

Häääär får ni videon från när vi var på ovalbanan igår! :). Galoppen gick jättebra! Målet är att han ska hålla galoppen och för att göra det behöver vi galoppera på! Traven var ju sådär ;). Han måste som sagt få hitta takten innan jag tar i honom. Ni ser när vi travar på den lilla banan, där är han stabil i formen. Han blir lite på bogarna, men det viktigaste är att han håller traven och då får han trava på längre tyglar och gå lite på bogarna. Tills han orkar mer :).

Ni får se när vi tränar på v5. Vi red inte hela varvet skritt, det är inte lika roligt att se ;). Vad tycker ni? 🙂

 

Edit: Just nu krånglar min Youtubelänk. Så jag kopierar in länken HÄR och om ni inte hittar så gå in på Youtube och sök på Linn Winberg. Jag hoppas att det ska fungera att klistra in länken så youtubeklippet kommer upp direkt här sen… :/ 🙂

På ovalbanan

Vilken dag! Vi skulle lasta vid elva och började med Hávar. Eftersom han inte var så sugen på att bli lastad när vi åkte hem från tävlingen förra gången så började vi med honom. Det tog ungefär tio minuter. Jag höll ett tryck i grimman och när han gick framåt så släppte jag trycket. Han var väldigt duktig och förstod snabbt :). På vägen hem gick det också väldigt smidigt att lasta. Tog några minuter. Nu hoppas vi att det håller i sig ;).

Sen skulle vi lasta Stirre. Stirre ville inte in. Alls. Sååå tråkigt för Malin att han inte ville gå in :(. Vi försökte alla metoder och han gick gång på gång på med framhovarna på lemmen, men sen tog det stopp. Dock kunde han backa in. De verkar vara läskigare att backa in än att gå in med huvudet före. Så det var inte för att han var rädd som han inte gick in, han hade bara bestämt sig för att inte gå in…:/. Till slut fick vi nöja oss med att han skulle backa in. Så tråkigt :(.

Dock bestämde vi oss för att åka med bara Hávar. Han stod snällt i släpet under tiden vi försökte lasta Stirre :). Det är tur att jag har världens bästa Malin som orkar och vill hjälpa mig och agera fotograf och filmare samtidigt! :). Vi tränade inför nästa veckas tävling på fyrgången och tölten. Galoppen gick så bra! Jag trodde ju inte att han skulle galoppera alls. Men det gick så bra! :D. Traven däremot som jag inte trodde var något problem gick inte så bra. Han var hela tiden så nära tölten. Jag får låta honom hitta takten och sen korta upp tyglarna lite. Jag känner mig ändå förbered inför nästa vecka. Det ska bli så roligt :D.

Nu ska ni få se bilder från dagen! Han är en fin häst han <3. Titta inte på sadeln, den ligger alldeles för långt fram :O. Jag behöver skaffa en ny!

Ett nytt sätt att tänka, eller inte tänka alls

Dagens träning var, ny. Det var ett ny tänk. Som jag måste processera. Jag måste få landa i det… Tanken är, att eftersom Hávar är byggd i nerförsbacke så vill han automatiskt lägga sig på bogarna och tappar bakbenen. När jag tränade för Emilia så skulle vi få honom på bakdelen genom att flytta bakdelen så bakbenen börjar jobba. Jag kände då att han blev i uppförsbacke. Katies tanke är att rida på. Så han blir lös i bogarna och börjar arbeta i kroppen. Vi tog på boots och sen töltade vi i ett högre (enligt mig, jag tycker allt över arbetstempo går jättefort) tempo och galopperade mycket. Han skulle galoppera på. När han kändes stötig så var bakbenen inte med. Jag fick se skillnaden i tölten och kände den i galoppen. Galoppen blev mycket mjukare och rundare. Tölten blev större, han fick ta ut steget. Här efter skrek mitt dressyrhjärta att ”neeeej, samla, samla, samla”. Katie pratade mycket om att sluta överanalysera och låta kroppen sköta det mesta. Om det känns som han rollar så kommer kroppen fixa det istället för att det ska ta flera varv innan jag börjat fixa felet. Att ha kul tillsammans med Hávar.

Ni som känt mig länge vet att min rädsla för hästar hänger ihop med min rädsla för fart. I min tanke så är det värre när det går fort, kanske bockar han, kanske kastar han sig. Och går det då fort så känns det som att det är större risk att han gör något. Det är något jag måste komma över. Och det är det jag processerar. Att vill jag rida fort för att han ska få ut steget. Eller vill jag flytta bakdelen för att få ihop honom… Jag antar att man kan göra båda. Kanske kan jag börja flytta bakdelen efter att han blivit uppvärmd genom ett högre tempo som fått honom att börja arbeta mer.

Vad säger ni? 🙂

Ridhelgen

Imorse morgonfodrade jag, så allt var fixat när jag kom tillbaka till stallet efter jobbet. Det blev en härlig uteritt! Första galoppen gick bra! Han galopperade en bra bit. Sen gick det sådär ;). Jag tycker det är svårt att få honom ren i galoppen. Men det är väl bara en övningsfråga :). Vi avslutade ritten med en bra och avslappnad trav :).

Imorgon blir det träning och på söndag ska vi till ovalbanan :). Det känns skönt att få prova hur han är på den stora ovalbanan. Att trava längre sträckor samt galoppera! Det är samma bana som vi ska tävla på nästa helg :). Det ska bli så roligt med tävling! :). Båda kamerorna ska med, så det blir film och bilder :D. Sen känns det bra att lasta en gång innan tävling. Ifall han inte vill gå in så är det bättre att det sker utanför tävlingen. Sen kan det absolut ske på tävlingsdagen, men då har han blivit lastad en gång innan på kort tid och då känns det som att det ska gå lättare. Haha! :).

Hur ser er helg ut? 🙂

Longering

Jag har en god tanke men är dålig på att utföra. Jag tycker att hästen ska röra sig några dagar utan ryttare. Hávar vilar två dagar i veckan. Då vilar han helt. Sen är min tanke att han ska longeras en dag i veckan :). Hávar är väldigt lätt att longera. Han vet precis vad han ska göra :). Dock var paddocken en pool så vi longerade bara en liten stund :). Jag valde att efter longeringen låta Hávar gå ner i vattnet för att se om det kunde bli några fina bilder :). Det blev fint med spegelbilden i vattnet 🙂