Dagens ridpass!

Dagens ridpass, (Gud vad härligt att få skriva det igen!). Idag var det dags för vårt första ridpass på hemmaplan. Jag valde att rida kravlöst, bara låta oss få känna varandra och hitta knappar. Jag började med att skritta honom i en ganska öppen form. Han tenderar att dyka ner med huvudet så jag ville ha honom högre upp. Han har så lätt att samla sig, det är så roligt! :D. Vi skrittade runder, tittade på speglarna i ridhuset och bara känna oss avslappnade. Det gick bra :). Jag känner mig så hemma på hans rygg! :D.

Sen provade vi tölt, han har lätt att samla sig där också men vill gärna gå i lite högre tempo för att orka hålla formen. Han håller formen bättre i vänster än höger varv. Och jag är bättre i vänster varv också, hehe ;).

Vi red inte så länge och avslutade med att skritta en runda runt gården. Han är verkligen piggare än Fia, men jag kan ändå hålla om utan att han far iväg. Vilket är skönt :). Han skötte sig jättebra när vi skrittade runt gården. Jag behöver lära mig att slappna av mer för att han ska slappna av ännu mer. Men det kommer :). Jag är så nöjd med mitt köp av min nya kompis! :D. Jag provade PS tränset och tyckte det fungerade bra på honom :). Han kändes nöjd 🙂

Ni ska få lite blandade bilder från idag och igår. Är han inte fin <3

IMG_5598
IMG_5596

IMG_5605

IMG_5639

IMG_5630

 

Fortsätt läsa

I give you Hávar från Hesthaga.

Jag tänkte presentera Hávar lite mer för er :).

Han är 9 år och uppfödd på Hesthaga gård i skåne. Det var även där jag köpte honom. Han är efter Fafnir från Götarsvik och u:Hildur från Forsen. Fafnir från Götarvik är även pappa till Aegir från Skeppargården. Det bådar gott ;). Han är en tölthäst och lämpar sig bra i T2 där han är A-klassad Han är tävlad med goda resultat bla kom han 3 i mellanklassen på Islandshästens dag 2017.

Vad jag har hunnit upptäcka är att det är en pigg och framförallt vaken häst. Han är väldigt snäll och lugn men vaken och håller koll på sin omgivning. Om man viftar med händerna framför honom så kan han rycka till eller om man gör plötsliga rörelser, han rycker till men gör inte mer. Man får vara lugn runt honom. En lättöltad häst där jag kunde tänka tölt och han satt igång i tölt. En rolig häst att rida där jag har mycket att upptäcka :).

Det är vad jag hittills hunnit lära mig om Hávar, det är en väldigt spännande resa vi påbörjar. Jag ser så framemot imorgon där vi ska ta första ridpasset. Men även framåt där vi ska lära känna varandra och utvecklas tillsammans. Jag tror verkligen på Hávar men även på oss som ekipage. Han är en snäll häst som jag tror kommer bli en riktig kompis när jag lär känna honom.

Jag hoppas ni vill följa med på denna resa :).

img_3472.jpg

Fortsätt läsa

Välkommen Hávar från Hästhaga :D <3

JAG ÄR HÄSTÄGARE IGEN!!!
Det är helt sjukt! Jag får påminna mig själv hela tiden om att det står en häst i boxen och att den hästen är min! 😀 😀 <3. Jag har velat berätta för er att det var dags för besiktning idag men ändå inte velat ifall han inte skulle gå igenom. Besiktningen gick jättebra, det var utan anmärkning :). Han tyckte det var lite läskigt med allt som hände men stod som ett ljus. Så lugn och snäll i en helt ny miljön :D.

Han heter Hávar från Hästhaga och är född 2008, alltså 9 år. Jag tänkte att jag ska berätta mer om er senare och om provridningarna och tankarna. Men jag känner inte honom så jätte väl än, så jag sparar det till senare ;).

Imorgon ska jag pyssla om honom, gå en promenad, prova täcken, sadel, träns och sen ska han få komma ut i hagen med två nya kompisar. De två hästar Fia stod med. De tror jag blir jättebra :D.

Åh ni ska veta hur glad jag är! Det pirrar och känns så bra!

Vad tycker ni om honom? Förresten tänkte jag kalla honom Alve, passar inte det jättebra? Visst ser han ut som en Alve 😀 <3

Jag har gjort en ny kategori som heter Hávar :).

img_3464.jpg

img_3461.jpg

Fortsätt läsa

50 shades of allt!

Jag säger bara en sak: tacka Gud för frisörer. Mitt hår mådde inte bra! Var 50(0000) shades of alla färger! Det var gult, brunt, råttbrunt, blont, alla möjliga gula nyanser. Jag bjuder på två dåliga förebilder 😉


Vi färgade botten mörkbrun och längderna ljusare. Sen klippte vi av en bra bit. Jag blev jättenöjd! Skönt att bli av med det gamla och slitna 🙂

Fortsätt läsa

Ny vlogg uppe :)

Igår redigerade jag färdigt den första delen av World tölt. Jag valde att dela upp dem i två. En för fredagen och en för lördagen. Så här får ni fredagens vlogg :D. Jag ser att några av er redan sett den :). Vad tycker ni om vloggen? 🙂

Fortsätt läsa

World tölt flyinge lördag 15 april.

Det har varit hingstvisning, vilka hingstar! Man blir alldeles salig! Jag har tagit bilder med kameran, så sålänge får ni nöja er med denna halvkassa mobilbild ;). 


Efter hingstvisningen var det prisutdelning i youth match :). Det stod mellan Sverige och Danmark. Det blev oavgjort, Sverige vann två matcher och Danmark två :). 


Kamerans batteri blinkar rött, men den kämpar på. Jag filmar så mycket jag kan tills batteriet dör :). Snart är det dags för gårdsvisning och jag ska äta en chokladmuffins och njuta av fina hästar ett tag till :).

Vi hörs sen vänner! 🙂

Fortsätt läsa

Glad påsk :)

Hej govänner! Jag ska göra mig i ordning och köra ner till Flyinge strax. Jag valde att åka ner efter lunchpausen och se hingstshowen och finalerna på eftermiddagen :). Ikväll ska vi på påskmiddag hos mamma och pappa :). Mysigt! Jag tar med kameran och filmar idag igen, jag hoppas det blir bra :).

Glad påsk till er alla förresten <3.

img_3417.jpg

Fortsätt läsa

World tölt flyinge fredag 14 april. 

Nu är vi på plats! Vi hann se två hästar innan det var dags för paus, på 40 minuter ;). Jag lyckas alltid pricka in pauser när jag åker på tävlingar ;). Tjoho! Jag kommer uppdatera detta inlägget under dagen :).

img_3417.jpg

Det blev inte så bra uppdatering detta :/. Vi var på plats vid tio. Som jag skrev var det paus mellan 10.20-11.00. Efter det var det t2 :). Så många fina hästar, jag blir så inspirerad! :D. Efter t2 så var det paus igen, i en och en halv timme. Det var en mastig paus, vi åt middag under tiden och kollade på några av de stånd som fanns där. Efter det var det dags för del 2 av V1. Även där var det så många fina hästar. Sen var det paus igen i en timme. Då valde vi att åka hem. Det är tråkigt när det blir så långa pauser. Det blir lite häst och mycket väntande :/. Annars gillar jag att World tölt har tagit sig till Flyinge och Sverige. Att få se så fina hästar är verkligen lyxigt! Imorgon fortsätter tävlingen och jag har inte bestämt om jag ska vara där på förmiddagen eller efter lunch. Det är en paus igen på en och en halv timme och sen är det en clinic vid halv två och  inte tävlingsklasser förrän kvart i tre. Hm… Ja vi får se :).

Har ni varit där idag? Vad tycker ni om det? Jag har filmat en vlogg, men jag tänker att jag slår ihop båda dagarna till en vlogg :).

IMG_5330

IMG_5336

IMG_5339

IMG_5370

IMG_5380

IMG_5399

IMG_5411

IMG_5392

 

Fortsätt läsa