Rida utan nosgrimma?

Igår provade jag att rida utan nosgrimma och vi skulle rida ut så jag visste inte vad jag hade att vänta mig ;). Men det gick jättebra! Jag provade att rida utan nosgrimma idag också och han kändes bra :). Han gapar inte, utan kändes fin i munnen. Jag tror att jag ska rida mer utan nosgrimma eller med en som är löst spänd. Det känns som att han trivs med det. Jag vet inte hur mycket han gillar ps tränset. Den knäpps under hakan och nere vid mulen. Hm… Jag ska fundera på det.

Vi red mycket på volt, för att få med yttersidan. Jag red inte så länge men var ändå nöjd med den tid jag hann rida. När han var samlad i tölten så galopperade vi, det gick bra! Han galopperade bättre än på länge! :). Det blir lite taktmissar här och där, men det kommer. Jag ska börja träna mer övergångar tölt – galopp – tölt. Högergalopp är inte helt hundra. Han lutar sig inåt och då kommer inte ytterframben under honom utan han gör nog det för att kompensera något… Innan så lutade jag mig också utåt för att han skulle komma ”upp sig” men då kom jag på att han måste balansera upp att jag lutar mig utåt och det blev nog inte så bra. Vi tränar vidare.

Vad gillar era hästar för nosgrimmor? 🙂

DSC00505

DSC00508

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.