När får myndigheter bestämma över föräldrar?

I vilket sammanhang får myndigheter/sjukhuset gå över huvudet på en förälder?
Mina barn far inte illa och de vet sjukhuset. Så hur långt får de gå innan sjukhuset/myndigheter kan bestämma att barnen behöver korttidsboende?

Ligger under utreding nu om de ska få ta mina barn till kortis eller om jag ska lämna mitt hem oftare. Vem bestämmer varför jag behöver avlastning mer än jag? Jag bestämmer väl när jag mår dåligt av att ha assistenter hemma? Jag vet väl när jag behöver lämna mitt hem?!

Väntar på svar också från försäkringskassan om vi fortfarande är berättigade att ha assistans. Klart vi är de men försäkringskassan tycker att de är viktigare att spara på pengar än att låta mina barn överleva.

Tyr & Lex behöver vård och tillsyn dygnet runt. De har trach som de andas i. De kan alltså inte göra sig hörda. De har knapp på magen, de kan alltså inte äta via munnen. De kan varken sitta, krypa eller gå så våra knän och en yogamatta på golvet är deras bästa vänner. Världens gladaste barn och de vill ta bort deras trygghet från dem. Fyfan.

Fortsätt läsa

Bytt efternamn

Jag bytte efternamn härom dagen, heter numera Lisa Andersson Allarud.
Känns bra att heta från både mamma och pappa.

Vi fick inte huset vi hade hittat. Ska de vara så svårt att hitta ett hus som ska passa oss. Om någon sitter på ett hus som ni vet ska hyras ut eller nåt så är vi intresserade. De ska vara minst en 5a på minst 150kvm. Helst större men vi vet att de är svårt att hitta.
Vi önskar ju att kunna bygga eget hus så så vi alla får plats. Vill bli sambo nu! Blir så krånligt att vara särbo, eftersom vi har barn från båda håll så blir de svårt att ‘sova över’ hos varandra. Inte så att jag kan ta med mig tvillingarna till Jonny heller. Nä, dags att skaffa våningsängar så alla får plats överallt haha

Hjälp mig gärna på traven, fråga frågor som jag kan svara på 🙂

Fortsätt läsa

Familjen annorlunda

Ja vi är 8 barn och 2 vuxna. Två av barnen kan vi aldrig ta med oss, om vi inte bara ska ta en promenad eller nåt.
Det är ett projekt att åka och handla, vi måste alltid ha två bilar och alla vill ju såklart sitta fram. De brukar komma överrens om att om en åker fram på vägen dit och en åker fram på vägen hem. De är iof bara de tre stora som sitter fram.
I affären är de lite mer spännande, alla har ju olika åsikter om vad vi ska äta, vad som är äckligt och vad som är gott.

Jag längtar till den 28/6. Då ska vi åka till ullared. Jag, min bror och hans tjej. De väntar barn så de ska nog köpa en del grejer till bebisarna. Jag ska köpa till andra roligheter.

Fortsätt läsa

Ny här

Hejsan! Jag är helt ny här på Finest. Ska bli spännande och se vad som finns här.

Mitt namn är Lisa, jag är 32 år och har 4 barn.

Lowe föddes år 2010 med raketfart, vägde 3030g och var 49cm lång. Min första förlossning och den tog 4.5 timma.

Sen har jag tvillingarna Tyr & Lex. De föddes i vecka 25+6 år 2013 via akutsnitt, de vägde 760g och 765g och var 31cm & 32cm långa. De är svårt handikappade och de har assistans dygnet runt. De fick trach när de var 5 månader och kommer att ha de en lång tid framöver. De kan varken krypa eller gå. Lärde sig att sitta lite smått i knäet själva för ca 2 månader sen.

Tuss kom medigångsättning år 2015, hon tog längst tid. 10,5 timma. Hon vägde 3215g och var 49cm lång.

 

Jag är förlovad med Jonny, han har också 4 barn.

Oliwer, född 05.  Felicia, född 07. Elias, född 06 och Alwin, född 09.

Vi är alltså 8 barn, 2 föräldrar och 18 assistenter.

Hoppas jag ska trivas här. Tack för mig 🙂

Fortsätt läsa