flyttfix och kurslitteratur

Började rensa lite bland låder igår kväll. Det är otroligt hur mycket skit man samlar på sig under åren och saker man ”sparat” av någon konstig anledning. Det bra med att flytta är att man blir sjukt modig när det gäller att slänga saker. Så gårdagens rensning slutade i 4 soppsäckar med skit som bara legat i princip. 

 

Har även fixat ett datum för när jag ska åka och skriva på kontraktet för rummet som jag ska flytta in i Uppsala. Så på måndag far jag till Täby och skriver på hyresavtalet. Känns så skönt att jag bara bockar av mer och mer saker. har även skickat in CSN brevet med. Känner mig lite duktig faktiskt! 
Fick även mitt studentinlogg till studentportalen så nu vet jag vad jag ska läsa den första tiden och suprise – det är precis samma som jag läste när jag läste den vetenskapliga baskursen för 1½ år sedan när jag plugga på Örebro UNI.
Ser INTE fram emot argumentationanalys med deduktion och induktion. Det sköna med det hela är väl att jag läst det förut och det förhoppningsvis ligger någonstans i hjärnan att plocka fram sen. 

Börjar förstå mer och mer att jag faktiskt ska flytta inom en snar framtid. Jag börjar få lite ångest. Kommer sakna folket i örebro väldigt mycket.. 

 

 

Planen

Planen med denna blogg är att briefa lite om det som händer när jag väl flyttar till Uppsala för att börja plugga i höst. 
Så den kommer nog kunna summeras i; studentliv, plugg, Uppsala, och det som oftast brukar flyta in i livet och påverka det på ett eller annat sätt.

Fick idag iallafall prata med kvinnan som jag ska hyra av när jag kommer till Uppsala. Ska bo i ett rum i en korridor.
Ska bli intressant och se hur jag anpassar mig till det eftersom jag bott själv nu i 9 månader. Men jag tror det är ett bra sätt att lära känna människor. Man delar ju kök m.m. så det blir lite som att bo i en jättestor familj fast ändå inte – bra beskrivning.
Nej men det blir nog bra. Är väldigt tacksam att jag ens har hittat något. Hitta en billig bostad i Uppsala har visat sig vara en utmaning. Men nu är det väl mer eller mindre löst. Ska bara upp till sthlm och skriva på kontraktet i princip, SKÖNT!
Kan nu bocka av ännu en grej från listan över saker jag behöver göra innan jag flyttar.
Ska skicka in CSN papprena med (note to myself).

Nu blir det sova. Fick idag äntligen medicin för min IBS och jag kan säga att jag känner mig lite lagom groggy.
( IBS = http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/IBS—kanslig-tarm/) för er som inte vet. 
Så har fått krampmedicin och en lugnande medicin. Tydligen är IBS både ett fyskiskt och ett psykiskt problem. Något om nerverna i huvudet som sänder ned signaler till nervsysytemet i tarmarna. Fråga mig inte förstod knappt när läkare förklara.
Käka piller får jag iallafall göra! Och kommer göra ett bra tag framöver.. 

men nu Natti snäckor och godingar 

 


Det gröninringade rummet ska alltså bli mitt till hösten