STARTA EN BLOGG!
21248
Bloggar

10 olika sätt att fira Halloween världen över

Kategori : Övrigt

Skribent: Millie Wright / 29 Okt 2018 / 0 kommentarer

Düsseldorf – Med bara några dagar kvar till Alla helgons helg där slott, spöken, pumpor, läskiga kostymer och spindelnät brukar bli ledmotiv, kombinerat med gravbesök och tända ljus i kyrkor, presenterar hotellsöksidan Trivago alternativa sätt att fira högtiden världen över. Halloween är från början en anglosaxisk tradition, som under de senaste decennierna blivit inkorporerad i det traditionella svenska firandet.

1. Salem (Massachusetts), USA – Den berömda ”häxstaden” ligger bara 30 minuter från Boston och är den perfekta platsen att insupa en riktigt amerikansk Halloween. I denna stad, som förmodligen fungerat som kuliss för fler skräckfilmer än någon annan, ordnas från början till slutet av oktober olika halloweenevangemang. Dessa sträcker sig från rundturer i hemsökta hus, häx- och trollkarlsparader till olika sessioner med spådamer och teläsare av diverse slag. Här, om någonstans, kan du fira en typisk Halloween signerad USA. Se till att bulla upp med massvis av godis – här går trick and treat-tågen långa och många.
Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Hawthorne Hotel

2. Bangkok, Thailand – Under Alla helgona afton fylls gatorna i den thailändska huvudstaden med musik, färg och masker av allehanda modeller. Speciellt runt området Silom Soi 4 skapas en oförglömligt festlig stämning. Detta område är herresäte för det homosexuella communityt i Bangkok och här tar en unik festival med danser, sånger och tävlingar plats där höjdpunkten består i att välja de bästa, mest överdrivna och extravaganta maskerna.

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Mercure Bangkok Siam

3. Transylvanien, Rumänien – I landet där greve Vlad III Dracula (Greve Dracula) fortfarande sätter skräck i befolkningen, är Alla helgona afton reserverat för ett fåtal modiga personer. Upplev äkta mystik och besök det kända slottet Castelul Bran vid staden Sighisoara, tillika födelseplats för Dracula. I Rumänien finns även ett stort antal fort som är daterade till 1400- talet, vars misstänkta skuggor och kusliga ljud inte lämnar någon oberörd.

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Continental Forum

4. Chalindrey, Frankrike – I den här lilla staden, inte långt från den schweiziska gränsen, ligger Europas Salem. Staden är känd för sitt förflutna som historiskt sett är kopplat till trolldom och häxor. Varje år under Halloween uppmärksammas denna historia med en traditionsenlig festival som fylls av häxor och trollkarlar, som dansar keltiska danser mitt i stadens medeltida centrum. Här skedde en hel del häxjakt under 1500-talet och precis som andra hemska händelser vid fortet Djävulens punkt, har detta gett upphov till en hel rad riktigt kusliga spökhistorier i trakten.

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Inn design a Langres

5. Stonehenge, Storbritannien – Halloween kommer ursprungligen från den keltiska tron att det under den här dagen är möjligt för de dödas själar att kommunicera med de levande igen. I vissa byar grävdes till och med liken upp och fördes runt i staden – vilket gett upphov till myten om zombies! Den mystik som omger monumentet Stonehenge gör det till en av de mest spöklika platserna i världen att spendera ”Night of the living dead” på. Hit vallfärdar många modiga britter under Alla helgons helg.

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Holiday Inn Salisbury-Stonehenge

6. Neapel, Italien – Den napolitanska huvudstaden är rik på traditioner och gammal folktro, där man är övertygad om de dödas anknytning till den levande världen. Halloween präglas av mystik och legender. Bland stadens smala gränder, där nätt och jämt lysande väglyktor visar vägen, lockas besökarna att frammana sina bästa spökhistorier och föreställa sig vad som hänt bland dessa historiska torg och slingrande vägar. Bli inte rädd om du blir omsprungen av ett gäng med venetianska masker – sådana finns det gott om. 

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Palazzo Caracciolo

7. Mexico City, Mexiko – Det mexikanska firandet av Alla helgons har en stark religiös grund och tusentals människor beger sig till kyrkogårdarna för att pryda sina anhörigas gravar med blommor och mat. Natten anses vara full av magi och en av de mest charmiga platserna att spendera aftonen på är definitivt någon av öarna i sjön Patscuari som befolkas av den mexikanska urbefolkningen (här talas indianspråket purepecha). Här blandas strandbankens dimma med tusentals år gamla traditioner och kultur. 

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Hampton Inn & Suite Mexico

8. Berlin, Tyskland – Tyskarna är generellt sett oerhört förtjusta i att ta tillvara på alla tillfällen att klä ut sig i avancerade kostymer. Halloween är ännu inte like stort som Karnival och Fasching, men framför allt i Berlin börjar intresset för Halloween växa sig allt större. Temafester ordnas i klubbar, bibliotek samt stadsparker och ju läskigare utklädnad desto bättre. En annan stark tradition är att under Alla helgona afton gömma alla vassa objekt i huset, framför allt knivar, för att hindra att de själar som skall lämna jordelivet hämnas oförrätter medan de fortfarande kan.

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Innside Berlin

9. Derry, Irland – Varje år hålls den största halloweenfesten på Irland i Derry (staden går också under namnet Londonderry). Under en hel vecka organiseras en utställning med ugglor, skräckfilmsmaraton i Nerve Centre Cinema, kvällar med uppläsning av korta historier (ofta spökhistorier) till ljuset av en ficklampa, besök på gamla skepp och mycket mer. Dessa initiativ skapar en speciell stämning i den annars ganska gråa staden, som har många hemska historier att berätta – främst i anslutning till Bloody Sunday, som bekant inträffade i Derry.

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar Beech Hill Country House

10. Evorá, Portugal – I staden Evorá i Portugal ligger ett av världens mest ohyggliga kapell. Denna fasansfulla byggnad är konstruerad dels av människoben – från så många som femtusen personer. Detta kan vara en av de mest obligatoriska resmålen för den som vill komma Halloween ända in på benen. Hit vallfärdar lokalbefolkningen för att tända ljus och be för de människor som grymt använts för att bygga kapellet. ”Skelettkapellet” var en del av franciskusordens byggnader och uppfördes i en gotisk stil med överskriften ”Vi ben som är här, väntar på ankomsten av dina”. Detta är en byggnad som skakar även den mest hårdnackade.

Letar du efter ett hotell här? trivago rekommenderar M’Ar De Ar Muralhas

Om trivago:
Resenärer kan hitta sitt ideala hotell till lägsta möjliga pris på www.trivago.se trivago är en söksida på nätet som jämför hotellpriser från över 700,000 hotell från drygt 200 bokningssidor världen över, och erbjuder samtidigt ca 82 miljoner hotellrecensioner – ackompanjerade av runt 14 miljoner foton. Hitta enkelt det bästa hotellet för din vistelse genom att använda trivagos olika sökfilter och valmöjligheter. 45 miljoner besökare varje månad använder trivago för att spara i genomsnitt 35 % per bokning. trivago opererar på 40 olika nationella plattformar, grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Düsseldorf, Tyskland.

Ny innovation gör föräldralivet lättare

Only4Baby löser problemet med oupplöst vällingpulver som fastnar i nappflaskans…

9 Jun 2014 / kommentarer

0

”Chicka tjejer” kammade hem Årets chicaste pris!

Det var kändisfullt på Berns igår när "Årets Chicaste" skulle…

14 Sep 2012 / kommentarer

0

De är det nya söndagsgänget på Café Opera

- Söndagarna är en klassisk utgångsdag för alla som jobbar…

1 Mar 2013 / kommentarer

1

Finest favoritstjerna till Top Model eventet!

Inte bara slaktade Robin Stjernberg scenen under årets Finest Awards,…

3 Apr 2013 / kommentarer

0

It´s Johnny!

Besök Johnnys blogg Du pluggar, tränar två gånger om dagen…

24 Okt 2011 / kommentarer

1

Eko-daddy got what you need

Spänna fast slipsen? Ja varför inte. Safety Tie från SECCO…

4 Nov 2009 / kommentarer

0

Mitt pride: Niklas Thorsell

Niklas Thorsell berättar om sitt Pride 2013: 31 juli Jag…

31 Jul 2013 / kommentarer

0

Helgen på Café Opera!

Spektakulär helg på Café Opera, se alla bilderna från helgen…

26 Jan 2015 / kommentarer

4

Eftersnack – lördag 14 juni

Jag är ingen Simon Bank och hoppar därför över ett…

15 Jun 2008 / kommentarer

0

Eftersnack – söndag 22 juni

Det drogs på smilbanden hos vakterna när jag, Bim Görling…

23 Jun 2008 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

BLI FÖRST ATT SE JOEL KINNAMAN SOM CARL EDMOND!

BLI FÖRST ATT SE JOEL KINNAMAN SOM CARL EDMOND! Klockmärket…

20 Mar 2018 / kommentarer

5

Dessertlikör med smak av Semla!

Nu kommer uppföljaren till succén dessertlikör med smak av kanelbulle &…

8 Feb 2018 / kommentarer

9

OPI lanserar SS18 – Lisbon Collection by OPI

OPIs kollektion för våren/sommaren 2018 speglar en stad som rymmer…

8 Feb 2018 / kommentarer

8

Tävla och vinn dina favoriter från Rosenserien!

Tävling i samarbete med Rosenserien Tävla och vinn dina favoritprodukter…

26 Jan 2018 / kommentarer

19

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER!

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER! Av: Tom Hjelte VAD…

3 Jan 2018 / kommentarer

15

Nyhet! Likör med smak av cognac – By Braastad

Sedan introduktionen på 70-talet har gräddlikören haft en speciell plats…

22 Dec 2017 / kommentarer

11

Café Opera Nightclub – New Years Eve

Café Opera Nightclub - New Years Eve Date: Sunday December…

18 Dec 2017 / kommentarer

18

Bilder från pressfrukost med Motiva Implants

Lifestyle World bjöd in utvalda profiler till en pressfrukost tillsammans…

14 Dec 2017 / kommentarer

11

TWINS WILL SUIT YOU!

Annonssamarbete med Twins TWINS ÄR GÖTEBORGS ÄLDSTA HERREKIPERINGSBUTIK, MED SNART…

30 Nov 2017 / kommentarer

21

Kapten Röd intar Globen i December

 Den 16 december intar Kapten Röd Globen, och alla biljetter…

5 Nov 2017 / kommentarer

18

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2