STARTA EN BLOGG!
14408
Bloggar

By Barda – en oas för den stressade storstadsmänniskan

Kategori : Hälsa & Skönhet

Skribent: Alexander Erwik / 12 Feb 2017 / 0 kommentarer

Hur känns det att vara egen för första gången i ditt liv?
– Egen har jag ju varit förut men inte med så här många! skrattar. Det är verkligen full fart. Otroligt hektiskt. Allt är ju nytt och ska köras in. Det är ju inte bara hårvård utan även hudvård och butik och det krävs ett helt team för att det ska flyta.

Jämfört med att vara anställd på salong, vilket du har varit många år, vilken är den stora utmaningen med att vara egen?
– Oj, det är många utmaningar. Den största utmaningen är väl att realisera idéer till praktisk verklighet. Skönhets salong i sig är inget nytt men idag är det mest på mindre salonger som jobbar efter det konceptet. Idag tror jag tiden är mogen för en plats där man aktivt arbetar med utseendet som helhet då dom flesta idag förstår att allt hänger ihop. Vare sig man är på jobbet eller i det privata så är man ju ett vandrande visitkort. Jag har ju personligen jobbat med både hår,make och att klä på så en del av utmaningen är att driva ett helt ställe där alla delar det tänket. Jag hoppas kunna förmedla mer än bara möjligheten att plocka delar av det vi erbjuder utan sätta ihop personliga skräddarsydda lösningar. Bakom mig har jag ett fantastiskt kompetent team.

Hur länge har du haft den här idéen om en egen skönhetssalong?
– Den föddes för ca 10 år sedan, efter Silikon på TV3. Då skrev jag och en av mina nuvarande kompanjoner, Johan Söderlind, en koncept och affärsplan för skönhetssalong som skulle ligga i en stor våning. Men då föll liksom ingenting på plats och jag var ganska utarbetad och trött. Det var nog inte läge riktigt så det var antagligen tur att planerna inte gick i lås då. Det var strul med att hitta lokal och var det inte strul med det så var det något annat som inte funkade. Så till slut lade vi ner det hela och tänkte att det nog inte var meningen.

Hur hittade du den här lokalen? Vad var det du föll för?
– Det var nog fasaden och läget. Grund idéen var ju att öppna i en lägenhet, en stor våning. För att få den här hemmakänslan, att man faktiskt var hemma hos mig. Det kändes väldigt naturligt att ha det lite ‘kom hem till Jean Pierre’,intimt då jag efter tv programmen var mer personlig än under åren som artist i Army Of Lovers. Så när jag såg den lokalen här så kände jag att man kunde översätta våningsidéen med de vackra fönsterna och de olika rummen som på ena sidan ligger i fil. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Men att vi hittade lokalen var nästan en slump. Ett drygt halvår tidigare hade jag nog sagt ‘salong? nej, det tror jag inte’. Skratt. Så det gick ganska fort. Det var faktiskt en kompis som hade sett en annan lokal och tyckte att jag skulle titta på den. Så jag gjorde det. Den liknade den här på många sätt med hörnläge och flera rum. Just den lokalen var redan upptagen men tanken på skönhets salong var nu åter väkt . Tillsammans med Henrik Zethelius ,som jag även jobbar med på siten almode.se
och som idag är VD för företaget, började vi titta på vad som fanns och den här lokalen var den första vi stötte på. Första gången jag såg den var på kvällstid,allt var nersläckt och innanför såg det mest ut som en bygg arbetsplats,men det pirrade till i maggropen ändå. Det sköna läget och den de vackra fönstren.

Hur många är det som jobbar i salongen?
– I dag är vi 14 st med mig. Förutom frisörerna har vi två hudterapeuter, en nagelteknolog. Vi har även tillgång till en naprapat samarbetar med kliniken Proforma, som gör fillers och botox. Förutom dessa jobbar vi aktivt med event som hör till skönhetsvård och välbefinnande.

Det är väl förhållandevis nytt att man erbjuder en så bred repertoar?
– Ja så här i större skala utan att vara spa, men jag tror också att det är väldig efterlängtat. Likaväl som man färgar håret så kan man även passa på att göra lite fillers eller Botox. Och på ett betydligt seriösare sätt än vad som gjorts tidigare. Har man varit utanför klinik för att få den typen av behandlingar så har det varit alkohol med i bilden och så ska man köra sprutfestival som jag kallar det. Skratt. Visst hos hos kan det bli ett glas bubbel,men först efteråt! På ett sätt så är det lite sympatiskt men känns samtidigt ganska oseriöst. Det är ju ändå sprutor det handlar om och en effekt som sitter i ett tag. Även som kund känner man det nog ganska logiskt att kunna få den typen av behandlingar på ett ställe där man redan gör hår och hudvård. Och utan att behöva komma ut med en anknäbb eller ögonbryn som dr Spock…

Hur har du valt dina medarbetare?
– I och med den korta planeringstiden hade jag inte en lång wish list och tack vare en väl välgjord budget kalkyl behövde jag inte ha ett stort team på en gång. Självklara var några jag jag jobbade med hos Björn Axén,där jag var upplärd, då hans salong låg på NK. Några fick jag rekommenderade och andra hörde av sig och var intresserade. Det viktiga har varit att ha inte bara duktiga,kreativa och kunniga medarbetare utan också varma,personliga och med känsla för att ta hand om.

Kayo kommer att jobba här några dagar i veckan som hudterapeut och sen har du Beatrice Renner som också kommer att finnas här på salongen. För att säga det lite diplomatiskt – det känns som att det är en liten generationsallians. Är det så mycket erfarenhet som krävs enligt dig?
– Det är ganska intressant det du säger. För när det gäller hudvård så krävs det…man är ju så handgriplig och rör vid andra människor…antingen så har man det eller så krävs det en viss mognad för att vara bra på det. Just när det gäller hudvård så är det en klar fördel att ha mycket erfarenhet. När det gäller Kayo så är hon relativt ny som hudterapeut. Men jag känner henne sedan länge och vet att hon är en trygg person som man känner mycket förtroende för. Beatrice är en gammal räv i branschen (skratt) som faktiskt var på min wish-list. Jag ringde Bea för att se om hon hade några bra förslag på medarbetare. Men att jag skulle få henne, det var liksom beyond.

Är det kvinnor som är er primära målgrupp?
– Nej, det skulle jag inte säga. Även om kvinnor är majoritetsgruppen så är den primära gruppen människan som är intresserad av sitt utseende på ett sunt sätt. Som vill sköta hår och hud i en skön miljö av professionella. Som tar sig själva på allvar. Det är ju lite det som allt det här bottnar i. Det finns en praktisk sida, en ren funktionell sida. Sen finns det en sida som bara handlar om känsla, välbefinnande och avkoppling. Det är ju det som gör detta så otroligt häftigt att jobba med.

Vad erbjuder ni som inte redan finns på marknaden?
– Förutom våra generösa öppettider tror att det är vår flexibilitet i form av färdiga paket lika väl som skräddarsydda lösningar. Men framförallt kanske det är hela vårt teams mångsidiga kunnande och det jag förespråkar,nämligen att titta under klippkappan och vidga spegeln från bara ansikte till hela personen.

Man kan alltså komma hit och få en fullständig makeover?
– Ja, men just ordet makeover är jag inte så förtjust i. Det finns en negativ laddning i det. Att man liksom måste göras om för att man inte duger som man är. Det handlar mer om att förädla vässa sin stil. Något som är en ständigt pågående process som dessutom kan göras njutbar!

Hemsida: alamode.se

2798_348_100_crop

Få naturligt fylliga läppar

Att fylliga läppar ger ett sensuellt intryck är ingen myt.…

2 Mar 2009 / kommentarer

0
Gott nytt år Finest

Slutet gott, allting gott!

Vilket fantastistk år 2014 varit! Det har minst sagt varit…

30 Dec 2014 / kommentarer

3
1464849593-13327

Så gör du krämig glass av avokado

Glass gjord på avokado låter kanske inte frestande i allas…

3 Jun 2016 / kommentarer

6
Skärmavbild 2015-08-20 kl. 13.28.16

Diabetes-sjuka gör kampanj

Sofia Larsson-Stern och Finestbloggaren Joakim Mattsson är båda sjuka i…

20 Aug 2015 / kommentarer

0
1438717374-6916

Enkla och säkra sätt att få den perfekta solbrännan

Perfekt solbränna enkelt, snabbt, och utan att skada huden Att…

5 Aug 2015 / kommentarer

0
oslofru

Småbarnsmammans 10 tips för att få tillbaka formen

Många upplever att det är svårt att komma i form…

1 Sep 2016 / kommentarer

6
denice

”Du får inte bättre resultat för att du är på gymmet länge”

Hur långt bör ett gympass vara för att man ska…

19 Jul 2016 / kommentarer

6
IMG_0996

Vinn guldbiljett till Make Up Stores höstvisning tisdag 9 juni

Make Up Stores höstvisning 9 juni! Nu är det äntligen…

1 Jun 2015 / kommentarer

2
4745_348_100_crop

Så får du fina naglar!

Mika Svensson - blogg Vad är snygga naglar för dig?…

30 Nov 2009 / kommentarer

0
5657_348_100_crop

Få flirtiga fransar

Vaselin En gammal beprövad metod är att stryka vaselin på…

23 Mar 2010 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

H28A0678

Bilder från gårdagens lanseringsevent för märket Poise Pattern

Se alla bilder från gårdagens lanseringsevent för märket Poise Pattern…

22 Jun 2017 / kommentarer

7
Skärmklipp 2017-06-21 15.56.46

Allt du behöver inför midsommar!

På fredag är det midsommarafton och Finest-redaktionen passar på att…

21 Jun 2017 / kommentarer

5
1498031696-6916

Johanna Sjöö: ”Varje dag gick ut på att jaga någon annans liv”

Johanna Sjöö driver en livsstilsblogg där hon varje dag uppdaterar med…

21 Jun 2017 / kommentarer

4
solspray

VIP-erbjudande på Finest: 50% på Spraytan inför midsommar!

I samarbete med Mandy Medical Har du drömt om att…

20 Jun 2017 / kommentarer

4
img_0125

Amandas pojkvän spelar premiärmatch i U21 fotbolls EM

Amanda Franzén bloggar om sin vardag och lite annorlunda livsstil…

19 Jun 2017 / kommentarer

9
Helgen på cafe opera

Helgen på Café Opera

Se alla bilder från helgen på Café Opera >>

19 Jun 2017 / kommentarer

4
co

Se senaste bilderna från Café Opera

Se senaste bilderna från Café Opera >>

12 Jun 2017 / kommentarer

5
erika_large

Få ett vitt leende med Belissas tandblekning för hemmabruk

Sponsrad artikel Har du alltid drömt om det där perfekta…

11 Jun 2017 / kommentarer

10
img_9557-768x919

Intervju med Ellie som driver modebloggen Citycatwalk

Varmt välkommen till Finest och Lifestyle Ellie! Hur känns det…

9 Jun 2017 / kommentarer

8
image1

Anna Untz släpper ny sommarplåga – STOCKHOLM (YOLO)

Nu kan du äntligen lyssna på Anna Untz nya låt…

9 Jun 2017 / kommentarer

1

Heta Artiklar

Stockholms 6 bästa bruncher

Vad passar bättre än att inleda semestern med ett par välbehövliga återhämtningstimmar tillsammans med familjen, väninnorna eller din kära partner under en härlig och lyxig brunch? Brunchen har gått från att vara någonting att unna sig då och då, till att bli en riktig helgklassiker. Då är det trist att bli besviken på trötta bröd och dålig service, men misströsta ej!

Trivago har listat 10 fantastiska bruncher runt om i Stockholm. Här får du tid att umgås med dina nära och kära under en lång och välkomponerad måltid (som du inte lagat själv, och slipper diska efter).

Juli 23, 2014
2

Jackie Ferm intar Finest.se

Jackie Ferm vann Paradise Hotel 2009 och kammade hem "Årets TV-personlighet" på Finest Awards 2010. Men enligt Jackie själv har hon lagt det där bakom sig, "nu är det nya tider för mig" berättar hon, och det firar hon med en ny blogg - här på Finest.se.

Maj 21, 2013