STARTA EN BLOGG!
16235
Bloggar

Eftersnack – En lördagskväll i Stockholms nattliv

Kategori : Övrigt

Skribent: / 11 Okt 2018 / 0 kommentarer

I onsdags var det releasefest på Café Opera för Jonas Ghauris nya drinkbok Vodka med smak. Finest-redaktionen var på plats. Ni hittar bilderna med fler gäster och detaljer här på finest. Själv fick jag ett exemplar med en ytterst fin hälsning. Boken innehåller recept på drinkar baserade på Vodka, i ett flertal smaker. Jag dricker inte alkohol men som journaliststudent är jag allmänt kåt på böcker av alla dess slag. Och eftersom jag ändå tragglat mig igenom fotokurserna a,b,c, och d nu så måste jag ju ändå säga att bilderna i boken både är fantastiska och artistiska.

Men, det är inte det veckans Eftersnack ska behandla, utan helgens lördagskväll. Första gången jag stänger Village på väldigt, väldigt länge. Sällan har jag så roligt som denna kväll. Färjan-Håkan var på vift, Adam Saks klippte hål i tröjor över sillikonbröst och Finest-Fredrika är nattklubbsprinsessa igen, med all rätt för den delen.

Café Opera

Konstnären/Designern Adam Saks höll hov på Operan gällande afton tillsammans med Affliction och Ed Hardy och det var som väntat fullsatt. Showen kring arrangemanget var fantastisk och gjorde stämningen elektrisk. Saks var den yttersta spetsen i denna fashionshow och satte på modellerna Affliction-t-shirts som han sedan klippte mönster i. Detta för att varje exemplar skulle vara unikt. Alla ville ha ett eget exemplar av hans säregna skapelse. Personligen kände jag väl aldrig att kollektionen var något för mig. Överhuvud taget. Men det betydde inte att det var något fel på showen i sig. Vad som gjorde mig glad var att det inte var pinnsmala ”Size-Zero”-modeller som det alltid är på visningar utan nu var det modeller lämpade för uppdraget. Det var rockbrudar i slitna jeans och med tatuerade armar. Det gjorde det hela så mycket mer äkta och passande än vad det annars hade varit.

Jag träffade på ständigt uppiggande Mille Yousefali, regent på en annan nattklubb. Han presenterade mig för sin vapendragare för kvällen, Viggo Stenseth. Kändisfrisören Bobby Oduncu frekventerade Café Opera denna kväll tillsammans med sina vänner och det har blivit allt tydligare att Oduncu trivs alltmer ute i nattlivet. Detta tackar vi för då han alltid har med sig ett leende på läpparna.

Helgen på Café Opera besöktes även av:
Madeleine Rahm, Nina Jorsenius, Jonas Lichter, Ingrid Kling, Michaela Kjellberg, Gustaf Enblad, Gustavo och Alessia Catenacci, Katarina Sparring, Ronny Karlsson, Anton Granlund, Carina Dahl, Paolo Roberto, Mikael Trygg, Tommy Köhler, Bröderna Pirzadeh, Peter Lindståhl, Toki Drobnjakovic.

Rose

I entrén på Rose mottogs jag av Alexander Talaee som i svart kavaj och hårt knuten halsduk dirigerade rutinerat vid repen. Väl inne spelade Sergio Rincón dansvänlig musik som fick gästerna att mer än gärna utöva både enkel och mer komplicerad danskoreografi. Intressant i flera aspekter. Fredrika Johnson var ute med tjejgänget och verkade ha en riktigt underhållande kväll. Söta Valentina, som jag inte träffat på ett tag, var med i ovan nämnt sällskap och det var ett fint återseende. Jag hoppas se mer av henne i fortsättningen.

Jag och Reiskog, tjänstgörande mingelfotograf för kvällen, roade oss med att tolka olika barhängande gästers privata samtal under kvällen genom att läsa deras läppar. ”Jag skulle vilja ta hem dig och klä på dig ett par lackbyxor, och sedan piska dig!” Vilket till vår förvåning visade sig vara alldeles korrekt tolkat. Vilket satte oss båda ur spel för ett par minuter.

Lite senare uppmärksammar jag att det är rörigt vid damernas. Jag bestämmer mig för att hålla ett öga på situationen. Fråga mig inte varför. Efter att ha bevittnat en mycket aggressiv dispyt mellan två kvinnor i vackra klänningar, en uppgiven kvinnas raseriutbrott och ett herrsällskap som fann situationen lika underhållande alternativt bisarr som jag, uppdagades anledningen till röran. Fredrika Johnson hade låst in sig på en av toaletterna tillsammans med sina väninnor och sannolikt haft ett tjejsnack som pågått ett bra tag. Vilket hade fått gäster, otåliga att få besöka toaletten, att bli alldeles tokiga. Att det finns typ hundra toaletter på plan ett annars var de väntande inte smarta nog att lägga märke till.Till mitt nöje självklart.

Med detta upplevt styrde jag mina klackar runt hörnet och mot Village.

Village

Det har senaste veckan varit mycket rykten om att vakterna på Village och särskilt då deras kvinnliga förmåga skulle ha varit dryga och otrevliga. Detta har förvånat mig när jag personligen aldrig upplevt ett dåligt eller trubbigt bemötande från dem. När jag kom upp till repen träffade jag personlige tränaren Sid Knutsson och vi blev vänligt och varmt mottagna av denna kvinnliga vakt som ögonblickligen släppte in mig till Kharmagruppens 5-ställe. Kylan hade tagit ut sin rätt och uteserveringen som under sommaren varit tight som ett linne i storlek XXS var nu mindre befolkad. Först trodde jag att festen inte kommit igång än men tala om hur fel man kan ha genom antaganden. När jag kom in i värmen slogs jag av hur befolkad nedre våningen var. Jag var tvungen att gå ned och se efter om det hände något ovanligt därnere eller om det var musiken som lockade.

Väl nere uppmärksammar jag Färjan-Håkan vid Blackjack-bordet, som det verkar gå ganska bra för, att döma av hans ansiktsuttryck. Senare hängde han hela kvällen vid baren där uppe med ett par tjejer som han bjöd på shot och slickade sig runt munnen åt. Bokstavligen. Vid baren, där bartendrarna som vanligt har fullt upp, stötte jag på tre göteborgare varav den ena bad mig recensera hans Yankees-keps tre gånger på fem minuter. Det ser jag lite som en signal på att det är dags att lämna dessa för varandra och bege mig till övervåningen och Dj Baby J. Trodde jag.

Uppe visar det sig att Dj Baby J har tagit ledigt till förmån för Dj Viet-Naam som avfyrade den ena svenska hiphop-dängan efter den andra. Övervåningen fullständigt gungade. Bakom baren träffade jag på Douglas Hållstrand som underhöll mig resten av kvällen, Sussie Öhlander samt Robin Radamson. Douglas menade på att Michael Jackson-låtar var en bra ursäkt för att få ta sig på sina mer intima delar utan att någon tittar snett. Smart. Vi hade fantastiskt roligt ihop och de gjorde min kväll.Robin berättade för mig hur man dricker sig berusad utan att sabotera sin image. Man blandar i vodka i sin Loka. Vilket genidrag. Nja, jag föredrar nog att dricka Loka med just Loka i. Eller som då, när Douglas tryckte i mig tre Fanta på fem minuter.

Innan det var dags för mig att lämna festnatten bakom mig sprang jag in i Robert Hållstrand som fullkomligt sprakade av festglädje. Han verkade ha haft en underbar kväll bakom sig. Vi utbytte sedvanliga artighetsfraser och jag Douglas och Robin gick vidare.

Helgens:

ParJonas Lichter och Nina par eller inte, fina ihop.

BästaDouglas Hållstrand smällde av ett flertal citat jag fortfarande finner extremt roliga.

SjälvklarhetBobby på Cafét. Hm…

Citat – ”Om man dessutom ylar får man röra handen hur snabbt man vill” Douglas om mooves över mer känsliha delar till MJ.

Sötast – Valentina och Fredrika.

Överraskning – Enligt galleriet från Village heter jag Susanne Öhlander, och visst Sussi är förbannat snygg så tack, men jag heter Emma Malmlöf, och tänkte fortsätta med det…

Mest intressant – Färjan-Håkan som jag inte riktigt vet vad han höll på med, mycket märklig kväll. Och att Jag var ute till stängning den här gången.

Övrigt: Ni blir inte av med mig och min eftersnackskollega Jackeline Perez. Nu är vi nya arrangörer för Café Opera under hela höstens söndagar. Dj-challenge. Det kommer att bli fantastiskt.

Så gör du egna gräddkolaklubbor

Bjud på något roligare än det sedvanliga smågodiset till fredagsmyset.…

9 Sep 2016 / kommentarer

8

Million Stylez nya video

2006 släpptes hans första singel ”Miss Fatty” som direkt blev…

16 Jul 2009 / kommentarer

0

Åre är underbart!

Vad är Årelife för någonting? - Det är ett community…

14 Jan 2008 / kommentarer

0

‘Mady Models ifrågasätter och kämpar mot idealet’

Foto: Peter Håstlund, Thomas Walldén och Richard von Hofsten Besök…

10 Apr 2012 / kommentarer

0

Eftersnack – Svensk skådespelare erbjöd sina tjänster.

Om bara någon timme är det första advent och då…

29 Nov 2008 / kommentarer

0

Hyllade Grotesco gör come back i tv-rutan

Nu står det klart att det blir en till säsong…

3 Sep 2015 / kommentarer

10

Krönika: Att vara en partybloggare

Finest, mina raringar! Mina kära små läsare! Vad jag saknat…

15 Sep 2009 / kommentarer

0

Inbjudan – onsdag på Solidaritet

Torsdagar på Solidaritet har blivit en enorm succé. Denna vecka…

30 Mar 2008 / kommentarer

0

Fem sanningar om Malena Dahl

Läs Malenas blogg på Finest här! 1. Jag har haft…

23 Jul 2014 / kommentarer

0

Alcazar återförenas; ‘Det här kommer bli superkul!’

Hej Andreas! Nu närmar sig "The Finest Night Of Schlager"…

28 Jan 2013 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER!

SKAFFA EN NY FLAMMA I VINTER! Av: Tom Hjelte VAD…

3 Jan 2018 / kommentarer

9

Nyhet! Likör med smak av cognac – By Braastad

Sedan introduktionen på 70-talet har gräddlikören haft en speciell plats…

22 Dec 2017 / kommentarer

4

Café Opera Nightclub – New Years Eve

Café Opera Nightclub - New Years Eve Date: Sunday December…

18 Dec 2017 / kommentarer

8

Bilder från pressfrukost med Motiva Implants

Lifestyle World bjöd in utvalda profiler till en pressfrukost tillsammans…

14 Dec 2017 / kommentarer

2

TWINS WILL SUIT YOU!

Annonssamarbete med Twins TWINS ÄR GÖTEBORGS ÄLDSTA HERREKIPERINGSBUTIK, MED SNART…

30 Nov 2017 / kommentarer

8

Kapten Röd intar Globen i December

 Den 16 december intar Kapten Röd Globen, och alla biljetter…

5 Nov 2017 / kommentarer

11

Carl Edmond – För den nya generationen

Artikeln är ett Samarbete med Carl Edmond CARL EDMOND –…

2 Okt 2017 / kommentarer

11

Behind the scenes – Bröllopsfotografering med Hanna & Sara Montazami

Förra veckan arrangerade Lifestyle Publishing en stor bröllopsfotografering ute på…

19 Sep 2017 / kommentarer

35

Se Finest toppbloggare Platin Carlson i TV-rutan

Platin Carlson är toppbloggare på Finest, ikväll ser du henne…

11 Sep 2017 / kommentarer

30

Lifestyle Publishings influencers minglar med Joel Kinnaman!

Igår hölls en stor privat fest ute på Lidingö, självklart…

7 Sep 2017 / kommentarer

37