STARTA EN BLOGG!
14410
Bloggar

Eftersnack – En lördagskväll i Stockholms nattliv

Kategori : Övrigt

Skribent: / 11 Okt 2017 / 0 kommentarer

I onsdags var det releasefest på Café Opera för Jonas Ghauris nya drinkbok Vodka med smak. Finest-redaktionen var på plats. Ni hittar bilderna med fler gäster och detaljer här på finest. Själv fick jag ett exemplar med en ytterst fin hälsning. Boken innehåller recept på drinkar baserade på Vodka, i ett flertal smaker. Jag dricker inte alkohol men som journaliststudent är jag allmänt kåt på böcker av alla dess slag. Och eftersom jag ändå tragglat mig igenom fotokurserna a,b,c, och d nu så måste jag ju ändå säga att bilderna i boken både är fantastiska och artistiska.

Men, det är inte det veckans Eftersnack ska behandla, utan helgens lördagskväll. Första gången jag stänger Village på väldigt, väldigt länge. Sällan har jag så roligt som denna kväll. Färjan-Håkan var på vift, Adam Saks klippte hål i tröjor över sillikonbröst och Finest-Fredrika är nattklubbsprinsessa igen, med all rätt för den delen.

Café Opera

Konstnären/Designern Adam Saks höll hov på Operan gällande afton tillsammans med Affliction och Ed Hardy och det var som väntat fullsatt. Showen kring arrangemanget var fantastisk och gjorde stämningen elektrisk. Saks var den yttersta spetsen i denna fashionshow och satte på modellerna Affliction-t-shirts som han sedan klippte mönster i. Detta för att varje exemplar skulle vara unikt. Alla ville ha ett eget exemplar av hans säregna skapelse. Personligen kände jag väl aldrig att kollektionen var något för mig. Överhuvud taget. Men det betydde inte att det var något fel på showen i sig. Vad som gjorde mig glad var att det inte var pinnsmala ”Size-Zero”-modeller som det alltid är på visningar utan nu var det modeller lämpade för uppdraget. Det var rockbrudar i slitna jeans och med tatuerade armar. Det gjorde det hela så mycket mer äkta och passande än vad det annars hade varit.

Jag träffade på ständigt uppiggande Mille Yousefali, regent på en annan nattklubb. Han presenterade mig för sin vapendragare för kvällen, Viggo Stenseth. Kändisfrisören Bobby Oduncu frekventerade Café Opera denna kväll tillsammans med sina vänner och det har blivit allt tydligare att Oduncu trivs alltmer ute i nattlivet. Detta tackar vi för då han alltid har med sig ett leende på läpparna.

Helgen på Café Opera besöktes även av:
Madeleine Rahm, Nina Jorsenius, Jonas Lichter, Ingrid Kling, Michaela Kjellberg, Gustaf Enblad, Gustavo och Alessia Catenacci, Katarina Sparring, Ronny Karlsson, Anton Granlund, Carina Dahl, Paolo Roberto, Mikael Trygg, Tommy Köhler, Bröderna Pirzadeh, Peter Lindståhl, Toki Drobnjakovic.

Rose

I entrén på Rose mottogs jag av Alexander Talaee som i svart kavaj och hårt knuten halsduk dirigerade rutinerat vid repen. Väl inne spelade Sergio Rincón dansvänlig musik som fick gästerna att mer än gärna utöva både enkel och mer komplicerad danskoreografi. Intressant i flera aspekter. Fredrika Johnson var ute med tjejgänget och verkade ha en riktigt underhållande kväll. Söta Valentina, som jag inte träffat på ett tag, var med i ovan nämnt sällskap och det var ett fint återseende. Jag hoppas se mer av henne i fortsättningen.

Jag och Reiskog, tjänstgörande mingelfotograf för kvällen, roade oss med att tolka olika barhängande gästers privata samtal under kvällen genom att läsa deras läppar. ”Jag skulle vilja ta hem dig och klä på dig ett par lackbyxor, och sedan piska dig!” Vilket till vår förvåning visade sig vara alldeles korrekt tolkat. Vilket satte oss båda ur spel för ett par minuter.

Lite senare uppmärksammar jag att det är rörigt vid damernas. Jag bestämmer mig för att hålla ett öga på situationen. Fråga mig inte varför. Efter att ha bevittnat en mycket aggressiv dispyt mellan två kvinnor i vackra klänningar, en uppgiven kvinnas raseriutbrott och ett herrsällskap som fann situationen lika underhållande alternativt bisarr som jag, uppdagades anledningen till röran. Fredrika Johnson hade låst in sig på en av toaletterna tillsammans med sina väninnor och sannolikt haft ett tjejsnack som pågått ett bra tag. Vilket hade fått gäster, otåliga att få besöka toaletten, att bli alldeles tokiga. Att det finns typ hundra toaletter på plan ett annars var de väntande inte smarta nog att lägga märke till.Till mitt nöje självklart.

Med detta upplevt styrde jag mina klackar runt hörnet och mot Village.

Village

Det har senaste veckan varit mycket rykten om att vakterna på Village och särskilt då deras kvinnliga förmåga skulle ha varit dryga och otrevliga. Detta har förvånat mig när jag personligen aldrig upplevt ett dåligt eller trubbigt bemötande från dem. När jag kom upp till repen träffade jag personlige tränaren Sid Knutsson och vi blev vänligt och varmt mottagna av denna kvinnliga vakt som ögonblickligen släppte in mig till Kharmagruppens 5-ställe. Kylan hade tagit ut sin rätt och uteserveringen som under sommaren varit tight som ett linne i storlek XXS var nu mindre befolkad. Först trodde jag att festen inte kommit igång än men tala om hur fel man kan ha genom antaganden. När jag kom in i värmen slogs jag av hur befolkad nedre våningen var. Jag var tvungen att gå ned och se efter om det hände något ovanligt därnere eller om det var musiken som lockade.

Väl nere uppmärksammar jag Färjan-Håkan vid Blackjack-bordet, som det verkar gå ganska bra för, att döma av hans ansiktsuttryck. Senare hängde han hela kvällen vid baren där uppe med ett par tjejer som han bjöd på shot och slickade sig runt munnen åt. Bokstavligen. Vid baren, där bartendrarna som vanligt har fullt upp, stötte jag på tre göteborgare varav den ena bad mig recensera hans Yankees-keps tre gånger på fem minuter. Det ser jag lite som en signal på att det är dags att lämna dessa för varandra och bege mig till övervåningen och Dj Baby J. Trodde jag.

Uppe visar det sig att Dj Baby J har tagit ledigt till förmån för Dj Viet-Naam som avfyrade den ena svenska hiphop-dängan efter den andra. Övervåningen fullständigt gungade. Bakom baren träffade jag på Douglas Hållstrand som underhöll mig resten av kvällen, Sussie Öhlander samt Robin Radamson. Douglas menade på att Michael Jackson-låtar var en bra ursäkt för att få ta sig på sina mer intima delar utan att någon tittar snett. Smart. Vi hade fantastiskt roligt ihop och de gjorde min kväll.Robin berättade för mig hur man dricker sig berusad utan att sabotera sin image. Man blandar i vodka i sin Loka. Vilket genidrag. Nja, jag föredrar nog att dricka Loka med just Loka i. Eller som då, när Douglas tryckte i mig tre Fanta på fem minuter.

Innan det var dags för mig att lämna festnatten bakom mig sprang jag in i Robert Hållstrand som fullkomligt sprakade av festglädje. Han verkade ha haft en underbar kväll bakom sig. Vi utbytte sedvanliga artighetsfraser och jag Douglas och Robin gick vidare.

Helgens:

ParJonas Lichter och Nina par eller inte, fina ihop.

BästaDouglas Hållstrand smällde av ett flertal citat jag fortfarande finner extremt roliga.

SjälvklarhetBobby på Cafét. Hm…

Citat – ”Om man dessutom ylar får man röra handen hur snabbt man vill” Douglas om mooves över mer känsliha delar till MJ.

Sötast – Valentina och Fredrika.

Överraskning – Enligt galleriet från Village heter jag Susanne Öhlander, och visst Sussi är förbannat snygg så tack, men jag heter Emma Malmlöf, och tänkte fortsätta med det…

Mest intressant – Färjan-Håkan som jag inte riktigt vet vad han höll på med, mycket märklig kväll. Och att Jag var ute till stängning den här gången.

Övrigt: Ni blir inte av med mig och min eftersnackskollega Jackeline Perez. Nu är vi nya arrangörer för Café Opera under hela höstens söndagar. Dj-challenge. Det kommer att bli fantastiskt.

8610_348_100_crop

Exklusivt: Hemma hos Gunilla Persson

En av finest toppbloggare lever sitt liv i Los Angeles.…

22 Okt 2013 / kommentarer

0
6445_348_100_crop

Finest och Headweb premiärvisar The Blind Side – tisdagen 7 september

Tisdagen den 7 september har du möjligheten att kunna se…

1 Sep 2010 / kommentarer

0
1209_348_100_crop

Phatzoo @ Torsdagar på Solidaritet

Äntligen torsdag igen! Solidaritet presenterar stolt Darwin & Backwall med…

6 Maj 2008 / kommentarer

0
4238_348_100_crop

Vinn GaGa In Da House volume 2

Fem vinnare får två skivor var samt två listplatser till…

28 Sep 2009 / kommentarer

0
var

”Tagit studenten, arbetslös eller allmänt lost?”

"Vad ska hända med mig?" är en fråga som de…

3 Nov 2015 / kommentarer

5
964_348_100_crop

Eftersnack – fredag 7 mars

Fredagen hade ett tema. Havet. Det var blött, vilt och…

9 Mar 2008 / kommentarer

0
4894_348_100_crop

Vinn exklusiv t-shirt från Christian Audigier

Tävla här! Just nu! 30 % rea på allt på…

14 Dec 2009 / kommentarer

0
9007_348_100_crop

”Jag får alltid folk att skratta” – Per-Robin

Besök Per-Robins blogg på Finest! Varmt välkommen tillbaka till Finest!…

10 Sep 2014 / kommentarer

0
8987_348_100_crop

TV-tipset: Bäst i tv-världen just nu – Murder in the first har premiär på onsdag!

Murder in the First är en fängslande kriminalserie där detektiverna…

1 Sep 2014 / kommentarer

0
8226_348_100_crop

Klubbkollen: Café Opera infiltreras

Bloggare som Kissie och Daniel Paris, tillsammans med entourage, befann…

23 Jan 2013 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

1498296229-6916

Johanna Sjöö söker resekompisar

Finest toppbloggare Johanna Sjöö är på jakt efter en eller…

26 Jun 2017 / kommentarer

7
H28A0678

Bilder från gårdagens lanseringsevent för märket Poise Pattern

Se alla bilder från gårdagens lanseringsevent för märket Poise Pattern…

22 Jun 2017 / kommentarer

7
Skärmklipp 2017-06-21 15.56.46

Allt du behöver inför midsommar!

På fredag är det midsommarafton och Finest-redaktionen passar på att…

21 Jun 2017 / kommentarer

6
1498031696-6916

Johanna Sjöö: ”Varje dag gick ut på att jaga någon annans liv”

Johanna Sjöö driver en livsstilsblogg där hon varje dag uppdaterar med…

21 Jun 2017 / kommentarer

4
solspray

VIP-erbjudande på Finest: 50% på Spraytan inför midsommar!

I samarbete med Mandy Medical Har du drömt om att…

20 Jun 2017 / kommentarer

4
img_0125

Amandas pojkvän spelar premiärmatch i U21 fotbolls EM

Amanda Franzén bloggar om sin vardag och lite annorlunda livsstil…

19 Jun 2017 / kommentarer

9
Helgen på cafe opera

Helgen på Café Opera

Se alla bilder från helgen på Café Opera >>

19 Jun 2017 / kommentarer

6
co

Se senaste bilderna från Café Opera

Se senaste bilderna från Café Opera >>

12 Jun 2017 / kommentarer

5
erika_large

Få ett vitt leende med Belissas tandblekning för hemmabruk

Sponsrad artikel Har du alltid drömt om det där perfekta…

11 Jun 2017 / kommentarer

10
img_9557-768x919

Intervju med Ellie som driver modebloggen Citycatwalk

Varmt välkommen till Finest och Lifestyle Ellie! Hur känns det…

9 Jun 2017 / kommentarer

8