STARTA EN BLOGG!
14329
Bloggar

In bed with Tiësto

Kategori : Musik/Klubb

Skribent: Fredrika Johnson / 8 Nov 2017 / 0 kommentarer

Hur var det att spela på öppningsfesten av OS i Aten?
– Det var en av höjdpunkterna i min karriär. Det var 80 000 personer på plats och 4.6 miljarder personer som såg spelningen direktsänt på TV. Det var en helt otrolig känsla.

Vilken av dina spelningar är mest minnesvärd?
– Nästan alla spelningar har sin charm, men jag har tio-femton spelningar som är riktigt speciella. I början av året spelade jag på en strand i Rio De Janeiro för 200 000 personer. Det var definitivt ett av mina mest minnesvärda gig.

Vad har inspirerat dig till ditt nya album Search Of Sunrise 6?
– Det är ett DJ-album där jag har hämtat inspiration från Ibiza. Jag älskar den ön. Man kan festa riktigt hårt men det är även en otroligt vacker ö där man kan chilla, äta riktigt bra middagar, det finns jättefina stränder där man kan vara nästan dygnet runt och massa underbara ställen. Speciellt på den första cdn finns det mycket baleariska influenser.

Skriver du musiken och texten i dina låtar?
– Ibland kan jag få en melodi från någon, eller så jobbar jag med en låtskrivare och då ger jag direktiv om vad jag vill att texten ska handla om. Oftast jobbar jag tillsammans med andra för att nå en högre nivå.

Jag har fått känslan av att dina dj-set börjar gå lite mer åt det softare hållet?
– Ja, men det beror på. Det som är med på Sunrise-skivan är definitivt lite softare och det gillar jag att spela, men jag brukar börja lite mjukare och sen bygga upp seten och smacka på ordentligt och köra hårdare mot slutet. Så jag blandar. Jag kör nog det mesta nu för tiden.

Du spelade på Berns i Stockholm förra året. Då kände jag att det var några av dina stora hitlåtar som saknades.
– Jo men vissa kvällar så känner jag inte för att spela alla hitsen. Jag har ju spelat dem så många gånger…

Jo men för publikens skull? Om du vill att alla ska bli helt exalterade och verkligen släppa loss så måste det vara ett säkert kort att köra dina gamla hits?
– Jo men det finns två läger. Hälften av mina fans vill bara höra ny musik, och andra halvan vill höra hitsen. Så det gäller att hitta rätt balans där emellan. Jag minns inte vad jag spelade på Berns, men säg vilka låtar du vill höra så ska jag spela dem ikväll!

DJ Magazine utser årets dj varje år och du är alltid med högt upp i toppen. Tror du att tävlingen har något inflytande på klubbscenen?
– Jag vet faktiskt inte. Nuförtiden är tävlingen så manipulerad av Internet. Folk fake-röstar hej vilt. Förut var man tvungen att klippa ut en talong ur tidningen och posta den till redaktionen, då kändes det mer äkta.

Hur viktigt är Internet för dig?
– Det är jätteviktigt. Utan Internet skulle jag inte vara så stor som jag är idag eftersom många har upptäckt mig på nätet och mer och mer folk hittar min musik online.

Men om folk laddar ner din musik så säljer du inte lika mycket skivor?
– Trevligt nog så säljer jag faktiskt mer skivor nu. Mitt stora genombrott kom ungefär 2001 och sen dess har min skivförsäljning bara fortsatt att öka konstant. Ärligt talat så säljer jag faktiskt mer skivor idag än jag gjorde för ett år sen.

Du är så enormt stor nu och folk ser upp till dig och tycker att du är så otroligt bra. Kan du inte få prestationsångest innan spelningar ibland?
– Jo om jag skulle börja tänka så, så skulle det bli omöjligt att prestera över huvudtaget. Så jag tänker inte i de banorna. Men det är såklart jättesvårt att spela så att alla blir tillfredsställda. Det finns alltid de som gillar en spelning och sen finns det de som inte alls är nöjda. Jag försöker fokusera på att få en skön vibe genom kvällen. Jag läser av publiken och ser det ut som att 95% har kul så vet jag att jag har lyckats. Det har varit lite svårare i Sverige eftersom jag inte spelat här så många gånger och jag inte är lika populär här som jag är i många andra länder.

Jo i Sverige finns det många som klubbar mycket, som lyssnar på house, techno och electro, men för dem är trance mer eller mindre ett skällsord.
– Jo jag har förstått det.

Är du på väg mer mot househållet?
– Jo lite, men inte riktigt. Jag älskar house, men jag älskar även trance så jag blandar.

Vad tycker du om house och cred-nördarna som säger att de inte gillar trance men ändå kommer på dina spelningar, men inte pratar högt om det?
– Det är jättekonstigt. De kommer väl för att det är bra stämning antar jag. Det är samma sak med vissa djs och producenter.

– Jag gillar en del låtar från Eric Prydz, så jag bad min assistent be honom skicka några skivor så att jag kan spela dem när jag djar. Men då svarade han att han inte vill att jag ska spela hans produktioner eftersom jag spelar trance och det skulle skada hans varumärke. Jag blir bara glad när folk gillar min musik, så jag tycker att det är märkligt att tänka så.

Du har spelat så länge nu, kan du inte bli trött på hela apparaten ibland?
– Jo ibland kan jag bli trött, speciellt om jag har ett väldigt pressat schema. Och så har jag blivit bortskämd. När jag startade spela så hade det ingen betydelse om det var ett rum med femtio personer, nu har jag spelat på så många enorma arenor med tusentals människor så det är svårt att gå tillbaka och spela för typ 500 pers. Som när jag spelade på Otten i Norrköping som var det en väldigt liten spelning, typ 200-500 personer. Då kände jag mig inte så motiverad i början, men efter en halvtimme fick jag bra kontakt med dansgolvet och en skön känsla, så efter det blev det kul.

Vad tycker du om svenska tjejer?
– Svenska tjejer är de absolut vackraste i hela världen! Och det säger jag inte bara för att jag är här. Det är ju bara att titta på gatorna eller oavsett var man är i Stockholm. Det är helt otroligt!

Har du någon flickvän eller fru?
– Nej, jag är singel.

Så då kanske du kommer till Sverige snart igen?
– Jag gillar verkligen Stockholm. Det är en jättetrevlig stad med god mat, skön stämning och en fantastisk klubbscen. Nu förstår jag varför så många stora houseproducenter kommer från Sverige.

Har du några favoriter bland de svenska houseproducenterna?
– Murani med Eric Prydz är grym och så gillar jag mycket av det som Steve Angello gör, speciellt det som är mer melodiskt. Mina favorittranceproducenter är Airbase, Carl B och så gillar jag John Dahlbäck. Och Parham Shafti är en väldigt trevlig kille, jag hade med en av hans låtar på min cd In Search Of Sunrise 4.

Föredrar du vinyl eller cd?
– Jag föredrar vinyl men ingen av den nya musiken jag spelar finns på vinyl, så jag är tvungen at spela cds. Men jag älskar vinyl, det är en helt annan känsla! Och så ser det mer artistiskt ut med vinyl.

Vad är det bästa med att vara Tiësto?
– Det finns så många bra saker! Det finns inget dåligt i alla fall. Bäst är nog att jag får resa världen runt och träffa massa fantastiska och intressanta människor och får spela på så många underbara fester.

Du gjorde en remix på Justin Timberlakes Love Stoned. Hur fick du till det samarbetet?
– Det var hans producent Danger från USA som även jobbar med Timbaland och Nelly Furtado gillar verkligen mina produktioner och Nelly Furtados fästman är ett stort Tiësto fan, så dem pratade om mig och ville att jag skulle jobba med Timberlake.

Det är en lite annorlunda produktion från det du vanligtvis gör?
– Jo absolut, och det var det jag ville. Det är det är en sak som är så kul med att vara producent, att man kan ta ut svängarna och göra något helt annorlunda ibland.

Du har åstadkommit så otroligt mycket, finns det några hemliga mål som du ännu inte uppnått?
– Absolut, jag har ett hemligt mål – och det är hemligt! Skämt åsido så jobbar jag på massa olika saker. Många kanske tror att jag inte kan komma på något nytt eller bli större men jag hittar alltid nya mål för att skapa nya utmaningar för mig själv. Speciellt inom musikproducerandet så kan ju utvecklas en hel del. Och det är definitivt min utmaning de närmaste två åren, att hitta ett unikt sound som inspireras av vad jag gjort de senaste två åren.

Hur tror du att dina produktioner kommer utvecklas?
– De kommer definitivt att förbättras för jag får hela tiden jobba med bättre folk. Och jag tror att det kommer bli lite mjukare, lite popigare men fortfarande väldigt dansvänligt.

Är det något mer du vill tillägga?
– Ja att jag tror att In Search Of Sunrise 6 kommer passa den svenska publiken väldigt bra för albumet borde tilltala båda de som gillar house och de som lyssnar på trance för det ligger precis mitt emellan.

Missa inte tävlingen där du kan vinna ett signerat ex av In Search Of Sunrise 6:
tävlingen hittar du här!

Foto: Sid 1-4) Alexander Busnyuk på Anglais och sid 5-7) Pierre Larsson från Tiëstos spelning på Otten i Norrköping.

5395_348_100_crop

Börja veckan med Sibel

Det är en galen vecka som väntar sångerskan och finestbloggaren…

21 Feb 2010 / kommentarer

0
END bilder

Senaste bilderna från END

Se alla bilder från helgen på END >>

6 Mar 2017 / kommentarer

2
6632_348_100_crop

Pärleros tackar för sig

Alex, hur har tiden på Lobby, Sveavägen 9, varit? -…

19 Okt 2010 / kommentarer

0
7291_348_100_crop

Svenska kändismän spelar ex

Duon Ansiktet består av Erik Nordström från Lilla Sällskapet och…

23 Jun 2011 / kommentarer

0
5770_348_100_crop

Grodan Fashion Show & Veckans drinkar på Grodan Sergel!

Behrang Eslami Senast ni hade en modevisning var i höstas…

14 Apr 2010 / kommentarer

0
Skärmavbild 2016-02-29 kl. 11.41.37

Omtalade klippet: Kelly Clarkson rör alla till tårar med uppträdandet i American Idol

En av de senaste snackisarna på nätet är Kelly Clarksons…

29 Feb 2016 / kommentarer

4
solis_2015_v37

Helgen på Solidaritet

Alla bilder från helgen på Solidaritet hittar du här  

14 Sep 2015 / kommentarer

3
3906_348_100_crop

Supermodell på Village igår

En av världens mest eftertraktade supermodeller var på Village igår.…

20 Aug 2009 / kommentarer

0
6037_348_100_crop

Kharma på Gotland sommaren 2010

Sommaren 2010 kommer Kharma att återuppstå i Visby, Gotland. Robert…

28 Maj 2010 / kommentarer

0
8196_348_100_crop

Klubbkollen: Pånyttfödd

Närgånget på Rose Under onsdagen bjöd Rose in till sina…

9 Jan 2013 / kommentarer

0

Hittade inga artiklar..

erika_large

Få ett vitt leende med Belissas tandblekning för hemmabruk

Sponsrad artikel Har du alltid drömt om det där perfekta…

28 Maj 2017 / kommentarer

10
hårtips

5 HÅRTIPS

Bloggerskan Linda Mikaelsdotter delar alltid med sig av fantastisk hår…

24 Maj 2017 / kommentarer

8
P90202947_highRes_global-campaign-for-_0_4

TÄVLING – Vinn en helg med en MINI Cabrio!

Tävling i samarbete med Bavaria Vinn en helg med en…

24 Maj 2017 / kommentarer

10
vimmel

Bloggarnas hemliga natt med Tre Kronor ”Det var hur kul som helst”

Igår kom Svenska landslaget i Ishockey till Stockholm och några…

23 Maj 2017 / kommentarer

6
1495293948-13237

Tips för att lyckas med dina nya vanor

Som nybörjare är det lätt att man snöar in sig…

22 Maj 2017 / kommentarer

3
Cafe opera puff helgen

Senaste bilderna från Café Opera

Se alla bilder från helgen på Café Opera >>

22 Maj 2017 / kommentarer

1
bild cover

Mingelbilder från Lifestyles event hos WINK

Torsdagen den 18/5 bjöd Lifestyle Publishing in till ett härligt…

19 Maj 2017 / kommentarer

7
1494354852-13810

”En fuckboy kommer inte förändra sig för dig”

Emmy Winther får ofta kommentarer och frågor om kärlek, hon…

17 Maj 2017 / kommentarer

4
nicolineee

Tips – Få naturligt vitare tänder

Få naturligt vitare tänder Bloggerskan Nicoline Hedlund har ett bländande…

15 Maj 2017 / kommentarer

8
bilder milk

byMILK öppnar webbshop

Sponsrad artikel byMILK öppnar webbshop Varumärket byMILK som lanserades förra…

15 Maj 2017 / kommentarer

5